![]() |
#391 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 406
|
Dot.: Zwi±zek z... no có¿, "panem spod sklepu". Czy to ma przysz³o¶æ?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 809
|
Cytat:
Powtórzê: na terenie ZOO sprzedaje siê piwo w puszkach.
![]() |
#394 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
A no w³a¶nie, o to mi dok³adnie chodzi. O tê nieumiejêtno¶æ zabawy bez alkoholu i o przyzwolenie spo³eczne na to, ¿eby w parkach grasowali nieodpowiedzialni rodzice, którzy jednym okiem spogl±daj± na bawi±ce siê dzieci, a drugim okiem ³ypi± w puszkê. No i ludzie przechodz± obok tego obojêtnie, bo to tylko piwko.
#396 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 140
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 694
|
Cytat:
Albo oboje rodziców ale jak jest kto¶ kto nie pije i zobowi±zujê siê do opieki nad dzieckiem ? Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-07-17 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Kobieta z klas±
Wiadomo¶ci: 3 058
|
Cytat:
http://www.tvn24.pl/pomorze,42/grudz...ca,757643.html
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to nie jest przesada. Jak dziecko przez ca³e dzieciñstwo obserwuje, ¿e rozrywce i zabawie towarzyszy piwo, to to nie jest dobry wzorzec.
Jestem przeciwna spo¿ywaniu alkoholu w miejscach publicznych. Co innego wypiæ lampkê wina do obiadu, a co innego musieæ nosiæ ze sob± puchê piwska, bo ³a¿enie po ZOO trwa a¿ trzy godziny. Po prostu dla mnie to nie jest "napiæ siê piwka". To jest wypiæ piwo w miejscu publicznym, bo, no nie ukrywajmy, muszê, chcê, nie wyobra¿am sobie inaczej.
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Kobieta z klas±
Wiadomo¶ci: 3 058
|
Cytat:
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pla¿a, s³oñce, dmuchane pi³ki i oczywi¶cie nieod³±czne piwsko w ³apie. Bo przecie¿ nie da siê wyj¶æ z domu na ¶wie¿e powietrze bez piwska. Ogródek piwny to nie jest miejsce dla dzieci. W ka¿dym innym ogródku piwo jest zbêdne. Serio nie mo¿na zostawiæ sobie tego wymarzonego piwa na wieczór? Czy do kolacji? Trzeba ³aziæ z t± puch± po pla¿y, parku, ZOO i w ogóle najlepiej jeszcze do¿³opaæ w autobusie i na ulicy, bo co to z³ego, jedno piwko.
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 429
|
Cytat:
![]()
![]() |
#404 |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;75558466]A sk±d ta pewno¶æ, ¿e autorka jest rzeczywi¶cie inteligentna?
Lekkie "pióro" i zgrabny styl wypowiedzi jeszcze o niczym nie ¶wiadcz± ![]() Ja bym jej pióra lekkim jednak nie nazwa³a ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Ojej, zosta³am na poprzedniej stronie |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tym nic z³ego nie widzê, w jednym piwie wypitym przy wyj¶ciu na pizzê przez rodzica czy w³a¶nie na pla¿y. A co z urodzinami ? Tam te¿ powinno sobie darowaæ wypicie drinka bo dziecko patrzy ? Nie wiem, odk±d pamiêtam rodzice mnie zabierali na ogródek gdzie by³y trampoliny, plac zabaw, dzieci siê bawi³y mama czy tata wypi³ po piwie i ze znajomymi wrócili¶my do domu. Tak samo na pla¿y, straszne.. ¿e wypije siê jedno piwo na kilka godzin siedzenia na pla¿y. Nie wiem, z tego zabierania w³a¶nie do ogródka nic z³ego mi siê nie sta³o, nie mam ¿adnego skrzywienia czy z³ych wspomnieñ. Alkoholiczka nie zosta³am. Tak samo z reszt± moi rodzice. Jaki ma sens kryæ siê przed dzieckiem z tym,¿e pije siê raz na jaki¶ czas alkohol ? Czekaæ a¿ dziecko za¶nie,¿eby napiæ siê piwa, kieliszek wina czy jednego drinka ? Tylko zaznaczam,¿e ja piszê o wyj¶ciach które mia³o miejsce raz-dwa na miesi±c. Nie codziennie,czy co weekend. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-07-17 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 406
|
Cytat:
Podobnie moja siostra - równie¿ uzale¿niona. Dlatego takie po³±czenia w ogóle mnie nie zaskakuj± ani nie szokuj±. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- [1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;75563091]Wiesz, np. moja kuzynka nie stroni od alkoholu, co nie przeszkadza jej byæ bardziej elokwentn± i wygadan± osob± ni¿ ja. Podobnie moja siostra - równie¿ uzale¿niona. Dlatego takie po³±czenia w ogóle mnie nie zaskakuj± ani nie szokuj±.[/QUOTE] Nie zaprzeczam, ale co¶ czujê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Chyba siê dowiedzia³am,¿e mam patologicznych rodziców. Bo siê im zdarzy³o piæ piwo czy drinka przy dziecku
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 32 059
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 27 815
|
Zwi±zek z... no có¿, "panem spod sklepu". Czy to ma przysz³o¶æ?
Nie popadajmy ze skrajno¶ci w skrajno¶æ.
Ja jestem osoba ma³o pij±ca, maz tez. Ale raz na jakis czas kiedy robimy grilla mo¿emy napiæ sie piwka. Wszystko jest dla ludzi. Ale z umiarem. W uk sa organizowane pikniki w szkole gdzie sprzedaj± piwo i wino. Gdzie dzieci sie bawi±. Na p³azy na legalu mozna sie napiæ piwa. A ogródki piwne sa oblegane przez rodziców z dzieæmi. I ja nie widze w tym nic z³ego. Dopóki rodzic nie jest nawalony czy nie potrafi normalnie chodziæ. Ja tam chodzê z dzieæmi na spotkania ze znajomymi gdzie leje sie alkohol. Ja wtedy pije 2-3 drinki s³abe a maz pije juz mocniejszy trunek. Nie spotykamy sie codziennie przecie¿. A ja widze, ze niektórzy to popadli juz w skrajno¶c. Pewnie na urodzinach zero alkoholu. Albo dzieci do niani bo rodzice pij± ![]() Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2017-07-17 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;75564221]Nie popadajmy ze skrajno¶ci w skrajno¶æ.
Ja jestem osoba ma³o pij±ca, maz tez. Ale raz na jakis czas kiedy robimy grilla mo¿emy napiæ sie piwka. Wszystko jest dla ludzi. Ale z umiarem. W uk sa organizowane pikniki w szkole gdzie sprzedaj± piwo i wino. Gdzie dzieci sie bawi±. Na p³azy na legalu mozna sie napiæ piwa. A ogródki piwne sa oblegane przez rodziców z dzieæmi. I ja nie widze w tym nic z³ego. Dopóki rodzic nie jest nawalony czy nie potrafi normalnie chodziæ.[/QUOTE] Dok³adnie. A ja poproszê post, gdzie pisa³am,¿e piknik z piwem przy dziecku to patologia. Bo sobie nie przypominam. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Konto usuniête
|
Patologia jest wtedy kiedy rodzic sie upija i nie ogarnia rzeczywisto¶ci. Jesli pije codziennie. Albo raz na jakis czas ale tak, ze nic nie pamiêta bo nie wie kiedy powiedzieæ stop. A nie jakies piwo na p³azy, w ogródku piwnym czy ze znajomymi w¶ród dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To JA uwa¿am, ¿e piknik z dzieckiem i piwskiem w ³apie to patologia. I to ja to napisa³am ![]() A w moim po¶cie wskazujê twoje bardzo nie³adne zachowanie. P³aczesz, ¿e siê "dowiedzia³a¶", ¿e jeste¶ z patologicznej rodziny, bo twoi rodzice spo¿ywali przy tobie alkohol. Napisa³a¶ tak, mimo ¿e nikt ani tego nie zasugerowa³ ani nie napisa³ wprost. Ty natomiast napisa³a¶ ![]() Czyli zagra³a¶ zabawnie. Osoba, która w dyskusji innym sugeruje, ¿e maj± jakie¶ z³e wspomnienia z dzieciñstwa pisze, ¿e siê dowiedzia³a, ¿e ma patologiczn± rodzinê. Zabawne i bardzo nie³adne zagranie.
![]() |
#416 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 827
|
Cytat:
W spoleczenstwie jedt przyzwolenie na picie i co wiecej kreuje sie wino jako nieodlaczny element zycia osoby z klasa. Swego czasu strasznie sie denerwowalam - bylam jeszcze palaczka i mimo ze musialam znosic zdjecia z martwym plodem na paczce papierosow itd, ludzie i tak ciagle probowali mnie uswiadamiac. W telewizji papierosy pali w 95% patologia. A alkohol? Wlaczcie telewizje, kazdy modny serial robi co najmniej jedna scene z winem badz whisky w odcinku. Taka tam norma. Na alkoholu nie ma zdjec obrazujacych to, co dzieje sie dzieckiem, jesli matka pila w ciazy. Dlaczego? Jesli rodzice ida na festyn ze szkoly z dziecmi i szkola musi sprzedawac wino i piwo zeby rodzicom chcialo sie tam siedziec, to jest to przykre. Edytowane przez ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a Czas edycji: 2017-07-17 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;75564221]Nie popadajmy ze skrajno¶ci w skrajno¶æ.
Ja jestem osoba ma³o pij±ca, maz tez. Ale raz na jakis czas kiedy robimy grilla mo¿emy napiæ sie piwka. Wszystko jest dla ludzi. Ale z umiarem. W uk sa organizowane pikniki w szkole gdzie sprzedaj± piwo i wino. Gdzie dzieci sie bawi±. Na p³azy na legalu mozna sie napiæ piwa. A ogródki piwne sa oblegane przez rodziców z dzieæmi. I ja nie widze w tym nic z³ego. Dopóki rodzic nie jest nawalony czy nie potrafi normalnie chodziæ. Ja tam chodzê z dzieæmi na spotkania ze znajomymi gdzie leje sie alkohol. Ja wtedy pije 2-3 drinki s³abe a maz pije juz mocniejszy trunek. Nie spotykamy sie codziennie przecie¿. A ja widze, ze niektórzy to popadli juz w skrajno¶c. Pewnie na urodzinach zero alkoholu. Albo dzieci do niani bo rodzice pij± ![]() No tak, na urodzinach zero alkoholu. I co z tego? Mam siê wstydziæ, ¿e umiem ¶wiêtowaæ bez piwa?
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 564
|
Cytat:
“Would you tell me, please, which way I ought to go from here?" "That depends a good deal on where you want to get to." "I don't much care where –" "Then it doesn't matter which way you go.” Edytowane przez Shawtty Czas edycji: 2017-07-17 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo przykre. Skutek spo³ecznego przyzwolenia.
![]() |
#420 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Ja za to wyznaje zasadê, ze imprezy dzieci sa bez alkoholu. Na ich urodzinach maja sie bawiæ dzieci a nie doro¶li. Za to na urodzinach doros³ych maja sie bawiæ dorosli. A na ¶lubie tez zero alkoholu? Pytam powa¿nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.