Zwi±zek z... no có¿, "panem spod sklepu". Czy to ma przysz³o¶æ? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2017-07-17, 17:21   #391
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 406
Dot.: Zwi±zek z... no có¿, "panem spod sklepu". Czy to ma przysz³o¶æ?

Cytat:
Napisane przez pfffh Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e lubi b³yszczeæ? Dla Pana ¯ula jest pewnie prawie bogini±, najm±drzejsz± i najwspanialsz±. A dla ch³opaków "±ê" jest po prostu jedn± z wielu. I we¼ tu zakochaj siê w takim korpo-szczerze, który bêdzie Tob± pomiatal. Lepszy mêtnooki ¿ul co to w pijanym widzie bêdzie Ci dozgonnie wdziêczny za "czy zote".
To by siê zgadza³o.
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 18:03   #392
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Napisane przez olenkasz Poka¿ wiadomo¶æ
Tak w ogóle to uwielbiam s³owo piwko.
To nie piwo przecie¿, to piwko. Piwko, prawie jak soczek, lizaczek, marchewka i jogurcik. Pijê piwko brzmi tak niegro¼nie, piwko to przecie¿ weekendowy chillout, a nie ostre chlanie piwska.
To samo winko. Winko do kolacji, piwko do serialu, wódeczka na dobranoc.

Obrzydza mnie to w Polsce. To przyzwolenie na alkoholizowanie siê, nawet codziennie, nawet po kilka sztuk na raz. Wa¿ne, ¿e to piwko, winko i wódeczka.
Ale to nie tylko w Polsce tak. Ludzie na ca³ym ¶wiecie s³owami staraj± siê zmieniæ fakty, u³agodziæ je. Winko do obiadu (przecie¿ to nie wódka), piwko - takie nieszkodliwe, po pracy rodacy, na rozlu¼nienie, naleweczka babuni (na spirytusiczku) w ilo¶ci kilku kielonów... To to samo, co "szturchn±³em tylko, przecie¿ nie uderzy³em", "na ¶cianê mnie popchn±³, nie skopa³ przecie¿". Ja te¿ siê nieraz oszukujê ze s³odyczami.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 18:06   #393
olenkasz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 809

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale to nie tylko w Polsce tak. Ludzie na ca³ym ¶wiecie s³owami staraj± siê zmieniæ fakty, u³agodziæ je. Winko do obiadu (przecie¿ to nie wódka), piwko - takie nieszkodliwe, po pracy rodacy, na rozlu¼nienie, naleweczka babuni (na spirytusiczku) w ilo¶ci kilku kielonów... To to samo, co "szturchn±³em tylko, przecie¿ nie uderzy³em", "na ¶cianê mnie popchn±³, nie skopa³ przecie¿". Ja te¿ siê nieraz oszukujê ze s³odyczami.
Ale to w Polsce jest dodatkowo wspierane przez jêzyk. I to w Polsce widujê obrazki rodem z, moim zdaniem, horroru: idzie rodzina do zoo, piêkna letnia niedziela, dzieci biegaj± od klatki do klatki, matka za nimi, a na koñcu idzie ojciec z puszk± piwska w rêku. Bo na terenie Zoo sprzedaj± piwo.
Powtórzê: na terenie ZOO sprzedaje siê piwo w puszkach.
Stary 2017-07-17, 18:11   #394
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Ale to w Polsce jest dodatkowo wspierane przez jêzyk. I to w Polsce widujê obrazki rodem z, moim zdaniem, horroru: idzie rodzina do zoo, piêkna letnia niedziela, dzieci biegaj± od klatki do klatki, matka za nimi, a na koñcu idzie ojciec z puszk± piwska w rêku. Bo na terenie Zoo sprzedaj± piwo.
Powtórzê: na terenie ZOO sprzedaje siê piwo w puszkach.
Dostêpno¶æ do alkoholu w ró¿nych dziwnych miejscach, ale przede wszystkim NIEUMIEJÊTNO¦Æ bawienia siê bez alkoholu, to rzeczywi¶cie jest ogromny problem. Szczególnie, gdy ma siê dzieci pod opiek±. A prawo to wspiera.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 18:14   #395
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Dostêpno¶æ do alkoholu w ró¿nych dziwnych miejscach, ale przede wszystkim NIEUMIEJÊTNO¦Æ bawienia siê bez alkoholu, to rzeczywi¶cie jest ogromny problem. Szczególnie, gdy ma siê dzieci pod opiek±. A prawo to wspiera.
A no w³a¶nie, o to mi dok³adnie chodzi. O tê nieumiejêtno¶æ zabawy bez alkoholu i o przyzwolenie spo³eczne na to, ¿eby w parkach grasowali nieodpowiedzialni rodzice, którzy jednym okiem spogl±daj± na bawi±ce siê dzieci, a drugim okiem ³ypi± w puszkê. No i ludzie przechodz± obok tego obojêtnie, bo to tylko piwko.
Stary 2017-07-17, 18:29   #396
sarah9494
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 140

Cytat:
A no w³a¶nie, o to mi dok³adnie chodzi. O tê nieumiejêtno¶æ zabawy bez alkoholu i o przyzwolenie spo³eczne na to, ¿eby w parkach grasowali nieodpowiedzialni rodzice, którzy jednym okiem spogl±daj± na bawi±ce siê dzieci, a drugim okiem ³ypi± w puszkê. No i ludzie przechodz± obok tego obojêtnie, bo to tylko piwko.
Juz bez przesady.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
sarah9494 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 18:38   #397
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 694

Cytat:
No to ju¿ chyba przesada. Co jest z³ego w tym,¿e rodzic siê napije piwa ? Np. na pla¿y czy w ogrodku piwnym ? Ale zaznaczam jeden rodzic. Nie oboje.
Albo oboje rodziców ale jak jest kto¶ kto nie pije i zobowi±zujê siê do opieki nad dzieckiem ?

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-07-17 o 18:42
xXBlankaXx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 18:47   #398
Karena 73
Kobieta z klas±

Wiadomo¶ci: 3 058

Cytat:
Napisane przez sarah9494 Poka¿ wiadomo¶æ
Juz bez przesady.

Tak uwa¿asz?

http://www.tvn24.pl/pomorze,42/grudz...ca,757643.html
Stary 2017-07-17, 18:48   #399
olenkasz
Zakorzenienie

Dla mnie to nie jest przesada. Jak dziecko przez ca³e dzieciñstwo obserwuje, ¿e rozrywce i zabawie towarzyszy piwo, to to nie jest dobry wzorzec.
Jestem przeciwna spo¿ywaniu alkoholu w miejscach publicznych. Co innego wypiæ lampkê wina do obiadu, a co innego musieæ nosiæ ze sob± puchê piwska, bo ³a¿enie po ZOO trwa a¿ trzy godziny.
Po prostu dla mnie to nie jest "napiæ siê piwka". To jest wypiæ piwo w miejscu publicznym, bo, no nie ukrywajmy, muszê, chcê, nie wyobra¿am sobie inaczej.
Stary 2017-07-17, 18:50   #400
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to nie jest przesada. Jak dziecko przez ca³e dzieciñstwo obserwuje, ¿e rozrywce i zabawie towarzyszy piwo, to to nie jest dobry wzorzec.
Jestem przeciwna spo¿ywaniu alkoholu w miejscach publicznych. Co innego wypiæ lampkê wina do obiadu, a co innego musieæ nosiæ ze sob± puchê piwska, bo ³a¿enie po ZOO trwa a¿ trzy godziny.
Po prostu dla mnie to nie jest "napiæ siê piwka". To jest wypiæ piwo w miejscu publicznym, bo, no nie ukrywajmy, muszê, chcê, nie wyobra¿am sobie inaczej.
No ja akurat o zoo nie pisa³am, ale o pla¿y czy w³a¶nie jakim¶ ogródku piwnym. Czy wyj¶ciu na pizzê wieczorem ze znajomymi i dzieæmi.

Stary 2017-07-17, 18:51   #401
Karena 73
Kobieta z klas±

Wiadomo¶ci: 3 058

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Poka¿ wiadomo¶æ
No to ju¿ chyba przesada. Co jest z³ego w tym,¿e rodzic siê napije piwa ? Np. na pla¿y czy w ogrodku piwnym ? Ale zaznaczam jeden rodzic. Nie oboje.
Albo oboje rodziców ale jak jest kto¶ kto nie pije i zobowi±zujê siê do opieki nad dzieckiem ?
No jasne, bo nie ma nic s³odszego ni¿ cuchn±ca piwskiem mamusia.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-17, 18:55   #402
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
No ja akurat o zoo nie pisa³am, ale o pla¿y czy w³a¶nie jakim¶ ogródku piwnym. Czy wyj¶ciu na pizzê wieczorem ze znajomymi i dzieæmi.

To jest dla mnie szczyt oblechy.
Pla¿a, s³oñce, dmuchane pi³ki i oczywi¶cie nieod³±czne piwsko w ³apie. Bo przecie¿ nie da siê wyj¶æ z domu na ¶wie¿e powietrze bez piwska.
Ogródek piwny to nie jest miejsce dla dzieci. W ka¿dym innym ogródku piwo jest zbêdne.

Serio nie mo¿na zostawiæ sobie tego wymarzonego piwa na wieczór? Czy do kolacji? Trzeba ³aziæ z t± puch± po pla¿y, parku, ZOO i w ogóle najlepiej jeszcze do¿³opaæ w autobusie i na ulicy, bo co to z³ego, jedno piwko.
Stary 2017-07-17, 18:57   #403
Cola_Ola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 429

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Poka¿ wiadomo¶æ
Laske ju¿ znale¼li na FB i w informacji o sobie ma, ¿e pracuje w Wy¿szej szkole malean¿u, wiêc jej zawód wymaga po¶wiêceñ.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie ¿yczenie
Cola_Ola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 18:59   #404
kalor
Gazela inteligencji

Wiadomo¶ci: 6 371

[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;75558466]A sk±d ta pewno¶æ, ¿e autorka jest rzeczywi¶cie inteligentna?
Lekkie "pióro" i zgrabny styl wypowiedzi jeszcze o niczym nie ¶wiadcz±[/QUOTE]

Ja bym jej pióra lekkim jednak nie nazwa³a wydaje mi siê, ze mo¿e a¿ tak bardzo od misia nie odstawaæ.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Ojej, zosta³am na poprzedniej stronie
kalor jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 19:03   #405
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Poka¿ wiadomo¶æ
No jasne, bo nie ma nic s³odszego ni¿ cuchn±ca piwskiem mamusia.

Cytat:
Pla¿a, s³oñce, dmuchane pi³ki i oczywi¶cie nieod³±czne piwsko w ³apie. Bo przecie¿ nie da siê wyj¶æ z domu na ¶wie¿e powietrze bez piwska.
Ogródek piwny to nie jest miejsce dla dzieci. W ka¿dym innym ogródku piwo jest zbêdne.

Serio nie mo¿na zostawiæ sobie tego wymarzonego piwa na wieczór? Czy do kolacji? Trzeba ³aziæ z t± puch± po pla¿y, parku, ZOO i w ogóle najlepiej jeszcze do¿³opaæ w autobusie i na ulicy, bo co to z³ego, jedno piwko.
Wy chyba a macie jakie¶ przykre wspomnienia z dzieciñstwa.

Ja w tym nic z³ego nie widzê, w jednym piwie wypitym przy wyj¶ciu na pizzê przez rodzica czy w³a¶nie na pla¿y. A co z urodzinami ? Tam te¿ powinno sobie darowaæ wypicie drinka bo dziecko patrzy ?
Nie wiem, odk±d pamiêtam rodzice mnie zabierali na ogródek gdzie by³y trampoliny, plac zabaw, dzieci siê bawi³y mama czy tata wypi³ po piwie i ze znajomymi wrócili¶my do domu.
Tak samo na pla¿y, straszne.. ¿e wypije siê jedno piwo na kilka godzin siedzenia na pla¿y.
Nie wiem, z tego zabierania w³a¶nie do ogródka nic z³ego mi siê nie sta³o, nie mam ¿adnego skrzywienia czy z³ych wspomnieñ. Alkoholiczka nie zosta³am. Tak samo z reszt± moi rodzice.
Jaki ma sens kryæ siê przed dzieckiem z tym,¿e pije siê raz na jaki¶ czas alkohol ? Czekaæ a¿ dziecko za¶nie,¿eby napiæ siê piwa, kieliszek wina czy jednego drinka ?
Tylko zaznaczam,¿e ja piszê o wyj¶ciach które mia³o miejsce raz-dwa na miesi±c.
Nie codziennie,czy co weekend.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-07-17 o 19:07
Stary 2017-07-17, 19:05   #406
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 406

Cytat:
Napisane przez kalor Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bym jej pióra lekkim jednak nie nazwa³a wydaje mi siê, ze mo¿e a¿ tak bardzo od misia nie odstawaæ.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Ojej, zosta³am na poprzedniej stronie
Wiesz, np. moja kuzynka nie stroni od alkoholu, co nie przeszkadza jej byæ bardziej elokwentn± i wygadan± osob± ni¿ ja.
Podobnie moja siostra - równie¿ uzale¿niona.
Dlatego takie po³±czenia w ogóle mnie nie zaskakuj± ani nie szokuj±.
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 19:08   #407
kalor
Gazela inteligencji

Wiadomo¶ci: 6 371

Cytat:
Wy chyba a macie jakie¶ przykre wspomnienia z dzieciñstwa.

Ja w tym nic z³ego nie widzê, w jednym piwie wypitym przy wyj¶ciu na pizzê przez rodzica czy w³a¶nie na pla¿y. A co z urodzinami ? Tam te¿ powinno sobie darowaæ wypicie drinka bo dziecko patrzy ?
Nie wiem, odk±d pamiêtam rodzice mnie zabierali na ogródek gdzie by³y trampoliny, plac zabaw, dzieci siê bawi³y mama czy tata wypi³ po piwie i ze znajomymi wrócili¶my do domu.
Tak samo na pla¿y, straszne.. ¿e wypije siê jedno piwo na kilka godzin siedzenia na pla¿y.
Nie wiem, z tego zabierania w³a¶nie do ogródka nic z³ego mi siê nie sta³o, nie mam ¿adnego skrzywienia czy z³ych wspomnieñ. Alkoholiczka nie zosta³am. Tak samo z reszt± moi rodzice.
Jaki ma sens kryæ siê przed dzieckiem z tym,¿e pije siê raz na jaki¶ czas alkohol ? Czekaæ a¿ dziecko za¶nie,¿eby napiæ siê piwa, kieliszek wina czy jednego drinka ?

Ja mam tak samo jak ty. Wiadomo, codziennie rodzice piwska nie pili, ale na wakacjach ze znajomymi siê zdarza³o. A nawet wódê wtedy pili, a nas, dzieciaki, k³adli spac w domkach. Na ogródkach piwnych lubi³am przesiadywac (co siê dzia³o praktycznie tylko na tych wczasach), zawsze jak±¶ colê siê dosta³o (co czêste nie by³o), mo¿e jakie¶ ciacho i by³o inaczej ni¿ w domu, trochê bardziej od¶wiêtnie ni¿ jak siê pi³o colê przy stole w kuchni.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;75563091]Wiesz, np. moja kuzynka nie stroni od alkoholu, co nie przeszkadza jej byæ bardziej elokwentn± i wygadan± osob± ni¿ ja.
Podobnie moja siostra - równie¿ uzale¿niona.
Dlatego takie po³±czenia w ogóle mnie nie zaskakuj± ani nie szokuj±.[/QUOTE]

Nie zaprzeczam, ale co¶ czujê ze misio akurat elokwentny nie jest
kalor jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 19:08   #408
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Chyba siê dowiedzia³am,¿e mam patologicznych rodziców. Bo siê im zdarzy³o piæ piwo czy drinka przy dziecku raz na jakis czas.

Stary 2017-07-17, 19:12   #409
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba siê dowiedzia³am,¿e mam patologicznych rodziców. Bo siê im zdarzy³o piæ piwo czy drinka przy dziecku raz na jakis czas.

To ja siê dowiedzia³am, ¿e mam patologicznych rodziców alkoholików, bo nie podoba mi siê rodzinny piknik z piwskiem w ³apie To tak apropos tego, czego tobie nikt nie powiedzia³, ale za to ty powiedzia³a¶. A teraz jeste¶ pierwsza do takich ¶miesznych tek¶cików

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-17, 19:15   #410
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
To ja siê dowiedzia³am, ¿e mam patologicznych rodziców alkoholików, bo nie podoba mi siê rodzinny piknik z piwskiem w ³apie To tak apropos tego, czego tobie nikt nie powiedzia³, ale za to ty powiedzia³a¶. A teraz jeste¶ pierwsza do takich ¶miesznych tek¶cików
Gdzie powiedzia³am,¿e mam co¶ do pikniku z piwem ? O.o

Stary 2017-07-17, 19:17   #411
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 32 059

Cytat:

Zgadzam siê z tym. Ostatnio by³am na urodzinach kolegi i kilka par przysz³o z dzieæmi 2-3 lata. Wiêkszo¶æ pij±cych uciek³a do kuchni, bo g³upio im by³o piæ przy dzieciach. Ja sama wtedy nie pi³am, ale by³am za¿enowana ca³± sytuacj± i uwa¿am, ¿e to nie by³o miejsce i czas dla dzieci.
Cytat:
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 19:42   #412
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 27 815
Zwi±zek z... no có¿, "panem spod sklepu". Czy to ma przysz³o¶æ?

Nie popadajmy ze skrajno¶ci w skrajno¶æ.

Ja jestem osoba ma³o pij±ca, maz tez. Ale raz na jakis czas kiedy robimy grilla mo¿emy napiæ sie piwka.
Wszystko jest dla ludzi. Ale z umiarem.

W uk sa organizowane pikniki w szkole gdzie sprzedaj± piwo i wino. Gdzie dzieci sie bawi±.
Na p³azy na legalu mozna sie napiæ piwa.

A ogródki piwne sa oblegane przez rodziców z dzieæmi.

I ja nie widze w tym nic z³ego. Dopóki rodzic nie jest nawalony czy nie potrafi normalnie chodziæ.

Ja tam chodzê z dzieæmi na spotkania ze znajomymi gdzie leje sie alkohol. Ja wtedy pije 2-3 drinki s³abe a maz pije juz mocniejszy trunek.

Nie spotykamy sie codziennie przecie¿.

A ja widze, ze niektórzy to popadli juz w skrajno¶c. Pewnie na urodzinach zero alkoholu. Albo dzieci do niani bo rodzice pij±

Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Czas edycji: 2017-07-17 o 19:45
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 19:45   #413
xXBlankaXx
Zakorzenienie

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;75564221]Nie popadajmy ze skrajno¶ci w skrajno¶æ.

Ja jestem osoba ma³o pij±ca, maz tez. Ale raz na jakis czas kiedy robimy grilla mo¿emy napiæ sie piwka.

W uk sa organizowane pikniki w szkole gdzie sprzedaj± piwo i wino. Gdzie dzieci sie bawi±.

I ja nie widze w tym nic z³ego. Dopóki rodzic nie jest nawalony czy nie potrafi normalnie chodziæ.[/QUOTE]
Dok³adnie.

A ja poproszê post, gdzie pisa³am,¿e piknik z piwem przy dziecku to patologia. Bo sobie nie przypominam.

Stary 2017-07-17, 19:49   #414
Konto usuniête

Patologia jest wtedy kiedy rodzic sie upija i nie ogarnia rzeczywisto¶ci. Jesli pije codziennie. Albo raz na jakis czas ale tak, ze nic nie pamiêta bo nie wie kiedy powiedzieæ stop. A nie jakies piwo na p³azy, w ogródku piwnym czy ze znajomymi w¶ród dzieci.
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 19:51   #415
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Dok³adnie.

A ja poproszê post, gdzie pisa³am,¿e piknik z piwem przy dziecku to patologia. Bo sobie nie przypominam.

Ty kompletnie nie zrozumia³a¶ tego, co napisa³am.
To JA uwa¿am, ¿e piknik z dzieckiem i piwskiem w ³apie to patologia. I to ja to napisa³am
A w moim po¶cie wskazujê twoje bardzo nie³adne zachowanie. P³aczesz, ¿e siê "dowiedzia³a¶", ¿e jeste¶ z patologicznej rodziny, bo twoi rodzice spo¿ywali przy tobie alkohol. Napisa³a¶ tak, mimo ¿e nikt ani tego nie zasugerowa³ ani nie napisa³ wprost. Ty natomiast napisa³a¶ do mnie, ¿e chyba mam z³e wspomnienia z dzieciñstwa.
Czyli zagra³a¶ zabawnie. Osoba, która w dyskusji innym sugeruje, ¿e maj± jakie¶ z³e wspomnienia z dzieciñstwa pisze, ¿e siê dowiedzia³a, ¿e ma patologiczn± rodzinê. Zabawne i bardzo nie³adne zagranie.
Stary 2017-07-17, 19:51   #416
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 827

Cytat:

Tak bardzo sie zgadzam.

W spoleczenstwie jedt przyzwolenie na picie i co wiecej kreuje sie wino jako nieodlaczny element zycia osoby z klasa.
Swego czasu strasznie sie denerwowalam - bylam jeszcze palaczka i mimo ze musialam znosic zdjecia z martwym plodem na paczce papierosow itd, ludzie i tak ciagle probowali mnie uswiadamiac. W telewizji papierosy pali w 95% patologia.

A alkohol? Wlaczcie telewizje, kazdy modny serial robi co najmniej jedna scene z winem badz whisky w odcinku. Taka tam norma. Na alkoholu nie ma zdjec obrazujacych to, co dzieje sie dzieckiem, jesli matka pila w ciazy. Dlaczego?

Jesli rodzice ida na festyn ze szkoly z dziecmi i szkola musi sprzedawac wino i piwo zeby rodzicom chcialo sie tam siedziec, to jest to przykre.

Edytowane przez ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a
Czas edycji: 2017-07-17 o 19:52
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 19:52   #417
olenkasz
Zakorzenienie

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;75564221]Nie popadajmy ze skrajno¶ci w skrajno¶æ.

I ja nie widze w tym nic z³ego. Dopóki rodzic nie jest nawalony czy nie potrafi normalnie chodziæ.

Ja tam chodzê z dzieæmi na spotkania ze znajomymi gdzie leje sie alkohol. Ja wtedy pije 2-3 drinki s³abe a maz pije juz mocniejszy trunek.

Nie spotykamy sie codziennie przecie¿.

A ja widze, ze niektórzy to popadli juz w skrajno¶c. Pewnie na urodzinach zero alkoholu. Albo dzieci do niani bo rodzice pij± [/QUOTE]

No tak, na urodzinach zero alkoholu. I co z tego? Mam siê wstydziæ, ¿e umiem ¶wiêtowaæ bez piwa?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-17, 19:52   #418
Shawtty
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 564

Cytat:
Dok³adnie.

olenkasz nawet nie zasugerowa³a, ¿e mia³aby¶ tak napisaæ. Wytknê³a¶ jej, ¿e ma jakie¶ z³e wspomnienia z dzieciñstwa (co ona mog³a uznaæ za stwierdzenie 'pewnie mia³a¶ patologicznych rodziców'), bo jej siê picie przy dzieciach nie podoba, a potem sama napisa³a¶ w obronie swojej opinii, ¿e 'to Ty dowiedzia³a¶ siê, ¿e masz patologicznych rodziców', tak ¿e...

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2017-07-17 o 19:53
Shawtty jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-17, 19:53   #419
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hiiro Poka¿ wiadomo¶æ
Tak bardzo sie zgadzam.

W spoleczenstwie jedt przyzwolenie na picie i co wiecej kreuje sie wino jako nieodlaczny element zycia osoby z klasa.
Swego czasu strasznie sie denerwowalam - bylam jeszcze palaczka i mimo ze musialam znosic zdjecia z martwym plodem na paczce papierosow itd, ludzie i tak ciagle probowali mnie uswiadamiac. W telewizji papierosy pali w 95% patologia.

A alkohol? Wlaczcie telewizje, kazdy modny serial robi co najmniej jedna scene z winem badz whisky w odcinku. Taka tam norma. Na alkoholu nie ma zdjec obrazujacych to, co dzieje sie dzieckiem, jesli matka palila w ciazy. Dlaczego?

Jesli rodzice ida na festyn ze szkoly z dziecmi i szkola musi sprzedawac wino i piwo zeby rodzicom chcialo sie tam siedziec, to jest to przykre.
Bo pijane spo³eczeñstwo to g³upie i uleg³e spo³eczeñstwo.

Bardzo przykre. Skutek spo³ecznego przyzwolenia.
Stary 2017-07-17, 19:55   #420
Konto usuniête

Cytat:
No tak, na urodzinach zero alkoholu. I co z tego? Mam siê wstydziæ, ¿e umiem ¶wiêtowaæ bez piwa?

Ja za to wyznaje zasadê, ze imprezy dzieci sa bez alkoholu. Na ich urodzinach maja sie bawiæ dzieci a nie doro¶li. Za to na urodzinach doros³ych maja sie bawiæ dorosli.

A na ¶lubie tez zero alkoholu?
Pytam powa¿nie.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-07-19 11:31:22

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.