|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękne dziecko, ważne że zdrowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2883 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja dzisiaj poczynilam pierwsze ciążowe zakupy! W H&M kupiłam 2 pary leginsow (30 zł sztuka) i bluzka ciążowa na lato (10zl) 😀 a w TKmax kupiłam 2 staniki takie a'la sportowe, czarny i beżowy (bardzo wygodne, miękkie). U mnie brzucho już jest i nie dało się nosić żadnych spodni już, także leginsy będą mi ratować życie teraz. Więcej kupie na pewno na jesien/zimę. Póki jest lato i powiedzmy ze "cieplo" to ponosze to co mam + sukienki. Zaczęły mnie koszmarnie męczyć plecy, ból okropny... w tym miejscu gdzie zapięcie od stanika (krzyż?). Musze poprosić TŻ żeby mi trochę pomasowal, bo ledwo siedzę.
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
Cay, Maja, Marlena - gratulacje
![]() Ja jeszcze żadnych ciuchów dla siebie nie kupuję, brzuszek mały, póki jest lato można śmigać w sukienkach, mam też dużo luźnych bluzek i przeważnie chodzę w legginsach, a nie w dżinsach, póki co nic mi nie uciska za bardzo ![]() W sobotę po fryzjerze szukałam zielarskiego i pod tym samym adresem znalazłam...sklep z ubraniami dla dzieci, jakieś wyprzedaże itp. Skusiłam się i weszłam, ale tylko się rozejrzałam i nic nie kupiłam, chociaż białe body, sweterki etc. są uniwersalne. TŻ chce czekać na płeć, echhh...
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś też oglądałam ciuchy dla chłopca, takie ładne
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie ogladam, dla mnie zdecydowanie za wczesnie.
Mam wrazenie, ze przez weekend brzuch urosl mi jeszcze bardziej. Po domu chodze w samych majtkach, bo wszystko mnie cisnie, a gdzies na wyjscie ubieram sukienki. Mam juz leginsy i spodnie materialowe ciazowe, kupie jeszcze jeansy i starczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam zdjęcia usg, z każdą wizytą są fajniejsze.Lovvi, powodzenia jutro w szpitalu. Daj znać jak będzie po wszystkim. Dobranoc Mamusie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2889 |
|
Raczkowanie
|
Marlena- Super! śliczny dzidziuś
|
|
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😀
No, od dziś jestem w szpitalu... 🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2891 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję wszystkim! Cudowne uczucie moc zobaczyć ten mój Mały cud. Ogólnie to jest starszy o 5 dni ale póki co niech zostanie tak jak jest!!.
Jednak istnieje miłość od pierwszego wejrzenia. Lovi trzymam mocno kciuki!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień dobry brzuchatki 🌹 Za mną ciężka noc, wstawałam co chwilę do toalety, jak leżę to boli mnie pechęrz. Chyba muszę wcześniej zrobić badania czy nie mam jakiegoś zakażenia 😕 Was też tak ciśnie na pęcherz? Ja chodzę do toalety co chwilę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2893 |
|
Rozeznanie
|
Ja w nocy wstaje 3-4 razy zawsze ale raczej nie więcej... ale ciśnie mnie jak najbardziej...
. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2894 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tylko raz ide w nocy, ale juz tak mega mi sie chceCytat:
to jest wlasnie milosc od pierwszego wejrzenia <3Cytat:
![]() Juz sie cieszylam ze mdlosci mi minely, a tu od dwoch dni moj żołądek nie wspolpracuje. Nie mam w ogóle ochoty na jedzenie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2895 |
|
Raczkowanie
|
Lovvi-
Ja też wstaję na siku w nocy, ale tak z 1 raz i nie czuję parcia na pęcherz, ale wy jesteście w bardziej zaawansowanej ciąży.. |
|
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
Ja wstaje tak 2-3 razy, jak dla mnie i strasznie dużo bo kiedyś nie wstawałam w ogóle ;p dzisiaj mam jakiś dzień głodu, jem właśnie drugi raz drugie śniadanie i cały czas jestem głodna ;/
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz w drugim trymestrze podnosi nam sie macica i powinnysmy przez kilka tygodni miec mniejsze parcie na pecherz.
Na poczatku latalam w nocy po 3-4 razy, a od jakiegos tygodnia chodze raz max dwa, takze troche lepiej spie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Powodzenia ![]() ![]() Cytat:
Wstawałam raz/ noc. Od 15. tygodnia się uspokoiło. W ogóle rzadziej muszę iść do toalety. Natomiast od wczoraj mam uczucie ścisku wszystkich narządów w brzuchu. Tak jakby kończyło mi się miejsce na jelita, wątrobę, żołądek itp. Byłam wczoraj u kardiologa, będą mnie szczegółowo badać w szpitalu w piątek i podejmą decyzję co do porodu SN. Ale jestem dobrej myśli Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Lovvi, trzymam kciuki ![]() Ja na siku chodzę max. raz w nocy, ale ostatnio też mało piję, powinnam więcej... Ja się zastanawiam, czy na USG morfologicznym nie zrobić 3D, bo jest taka możliwość w moim szpitalu, tylko trzeba trochę dopłacić. Na genetycznym doktor zrobiła dwa zdjęcia maluszka w 3D, oczywiście jeszcze niewiele można zobaczyć, ale w 20-21 tygodniu to już będzie coś.
...under my breast and belly that I feel grateful for every pebble, and I don't know whether it is my pulse or the earth's that I hear Edytowane przez M e g a r a Czas edycji: 2017-07-18 o 11:25 |
|
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sobie zrobię albumik ze wszystkimi zdjęciami dziecia USG myślę, że to fajny pomysł mieć taki przegląd jak się rozwijał 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2901 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Ja siku robię max 1 raz w nocy, także tragedii nie ma. A wstaje na siusiu w sumie tylko wtedy jak kot mnie obudzi. Najczęściej po prostu rano idę. Także parcia na pęcherz nie mam specjalnie. Bardziej bolą mnie zebra i mostek, taki ucisk czuje.
Ja kolejne usg mam 11.08 w 20 tyg. Tez się zastanawiam, czy nie poprosić o 3D. Do dziewczyn, które pija/piły Lactuosum: mam jakiś dziwny objaw, tak 30 min po wypiciu. Robi mi się słabo, taka się czuje strasznie ociezala i senna, że muszę się położyć na kanape/podloge/obojętnie, bo boję się że zaslabne... czy któraś z Was też tak miała??
|
#2902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wstaję w nocy przynajmniej raz, ale to już mam takie parcie na pęcherz, że cały brzuch mnie boli... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
U mnie siku to już chyba normalne ze 3 razy w nocy no i nie zasnę dopoki ostatniej kropelki nie wysikam ![]() Tak wogóle to drugi trymestr jest przereklamowany- gdzie ten przypływ energii ja się pytam??? Póki co to mogę spędzac całe dnie w łóżku... Poodkurzanie- drzemka, po obiadku- drzemka Dobrze, że obiadek do mnie jedzie- obędzie się bez stania przy garach! dziś będzie leczo! mniam! |
|
|
|
#2904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie ok. 15. tygodnia przyszła poprawa. Teraz kończę 17. i czuję się jak młody bóg ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez zdecydowany przyplyw energii. Dlatego dzisiaj bede robic pierogi z jagodami i tort bezowy z malinami i porzeczkami
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2906 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj robię domową pizzę na obiad, ale nie umiem zrobić ciasta na pizzę więc to będzie taka bardziej zapiekanka. Trzeba przyznać, że apetyt mi rośnie! 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
Już jestem po badaniach i usg, jak na ta chwilę szyjka długa 3 cm... lekarz powiedział, że szewek będzie zakładany profilaktycznie
Za to mam przejść z luteiny pod jezyk na dopochwowa Jutro zabieg, a jak wszystko będzie ok to w czwartek do domu ![]() Aaaa i doktor bardziej skłanial się ku dziewczynce chociaż ułożenie bobasa mu trochę nie pasowało i powiedział, że to do potwierdzenia Ale jak miałby być siusiak to by już był 🤔 no nie wiem 🤔😀Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lovvi23 Czas edycji: 2017-07-18 o 12:52 |
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Lovvi23 czyli calkiem dobre wiesci, a czemu masz znienic luteine?
SweetChoco o za mna tez chodzi domowa pizza mi akurat apetyt nie rosnie, dalej wielu rzeczy nie jem, ale na takie kwasne i owocowe smaki mam ochote.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Luteina dowcipna podobno lepiej działa niż ta pod język, nie wiem na jakiej zasadzie? Może że się wchłania w śluzówce bliżej miejsca "problemu"? hmmm. Trzymam kciuki za zabieg! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

mąż i żona

uwielbiam zdjęcia usg, z każdą wizytą są fajniejsze.