|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
), że na pewno nie będzie tyć i tyć, bo jak potrafiła się kontrolować do tego stopnia że jadła tak malutko, to teraz nie ma bata że będzie ciągle tyć bo może to wykorzystać w dobrym celu.Cytat:
) to najpierw się przeraziłam, zaczęłam płakać, ale później przestałam i nawet nikt nie zauważył że przytyłam , u ciebie też nikt by nie zauważył, ale uważam że nie przytyłaś i tylko ci się tak wydaje jak funky[quote=Hypnotic Eyes;7554751] Cytat:
bo teraz jem więcej?
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko mi sie podwiewczorek ułoży
|
|
#1473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale myślę - ba! wiem, że to kwestia czasu iw przyszłości będziesz potrafiła zjeść np. kanapkę z masłem czekoladowym, bez obawy, że zjesz potem cały słoik ale musisz być szczera wobec psychologa - obiecujesz? Cytat:
nie możesz bać się tego przytycia, bo przytyć musisz. "nie mogę całe życie być wieszakiem na ubrania". tak kiedyś napisałaś, widać było, że chcesz wyglądać ładnie. A teraz? teraz się cieszysz, że było tylko plus 0,3 kg. ja wiem, też bym się cieszyła, ale... myślę, że czas przejść na p ![]() Cytat:
![]() Cytat:
? wiesz, że tylko tracisz czas? 1700 - nie jest dobrze, ale tragicznie też nie. pomyśl, ile pysznych rzeczy jest na świecie myślisz, że potrafiłabyś np. zjeść magnum nie obicnając już kcal z żadnego posiłku'?
|
|
|
#1475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiosenko a jak Tobie minął dzień ??
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zdajesz sobie sprawę, że przytyć musisz, prawda? że tak chude wcale nie jest piękne? no i zdrowie, Funky!u mnie dziś ok ale teraz jem precelki i mam niewielkie wyrzuty ale jem dalej ![]()
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wcinaj precelki na zdrowie a wyrzuty wyrzuć za okno Słoneczko coś Ci się od życia należy
|
|
#1478 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam sobię zajęcie- kolorowałam swój profil (widziałyście te opcje? chyba dopiero dziś się pojawiła) i to trochę mnie odciągnęło. Ale taki nieopisany niepokój mam w sobie cały czas. W planowaniu to ja jestem mistrzynią, tylko planowanie trzyma mnie przy "normalności". Co do Twojego psychologa, to tak jak napisała Wiosenka to tylko strata czasu. Skoro mu nie ufasz to gdzie leży sens tych wizyt? Cytat:
Ale wiem, że mam zły dzień i wszystko jest nie tak. Po prostu musiałam Wam to napisać. Cytat:
Obiecuję, przyrzekam, przysięgam, że będę szczera z psychologiem! I będę szukała odpowiedniego do skutku! W przeciwnym razie się wykończę!
|
|
#1479 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(chociaż penie już dobiłaś ) A co do refluksy to baaardzo ci z powodu niego współczuje. A co do psychologa to powinnaś go zmienićCytat:
Cytat:
Co do masła to kiedyś zjesz je bez wyrzutów i napadów i żadnego innego świństw.a
|
|
#1480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o loda to dzisiaj jadłam (nie magnum, tylko jakiegoś innego, ale to taka podróba tylko innej firmy :P) i mam wrażenie, że nic nie ucinałam, zresztą zaraz jadłospis wrzucę. Funky to grunt, że zaczynasz się sobie podobać, ale pamiętaj, że twoje U nie przypomina ani trochę P! Ja też chce zacząć siebie akceptować, bo dzisiaj mi się wydawało, że mam taki okropny brzuch odstający itp. Po namyśle stwierdziłam, że dzisiaj nie mam nastroju i nie przeglądam się w lustrze. Strasznie mnie korci, żeby jutro się zważyć, ale poczekam chociaż do poniedziałku. |
|
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie już przyzwyczaiłam się, że wyciągam się z tego bagna prawie sama. Co prawda pomagają mi rodzice i psychiatra, ale to nie do końca to. |
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1486 |
|
Rozeznanie
|
cały czas mówicie przypomnij sobie siebie z przed ed. no i przypomniałam no i dlaczego przez to mam 4 kg + i po kilka cm ?
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny! przepraszam, że tak wyrywam z kontekstu.
zjeść cukierka? |
|
|
|
#1488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moniczko może to znikające kilogramy? Wiesz, to że przytyłaś to znaczy, że rozregulowałaś metabolizm. Spróbuj go podkręcić i potem ew. poćwiczysz, odstawisz słodycze i waga spadnie? |
|
|
|
|
#1489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co? wiesz, że ja też tak robię? tyle, że nie wiem, czy to do końca zdrowe... kiedy czuję, że zjadłam więcej, nie patrzę w lustro. Z jednej strony to ok, bo potem nie ucinam kcal, ale z drugiej nie patrzę, bo uważam, że jestem brzydka i okropna.nienawidzę siebie. cały czas kogoś ranię i mam same złe cechy. i nie wierzę w siebie, żeby było śmieszniej. myślę, że Twoi rodzice bardziej ucieszą się ze szczerości, w rezultacie której pomożesz sama sobie niż z ukrywania faktu, a tym samym braku postępów w leczeniu. ![]() Cytat:
oczywiście! zaraz Ci odpiszę na pw albo jutro, oki?? bo zjadłaś tak malutko...
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
heej
pamietacie mnie jeszcze? na poczatku wiadomosc mega: dostalam okres!!! dzisiaj wlasnie. i na prawde bardzo sie ciesze. i dziwnie w sumie po takim czasie;p no a tak poza tym, to latwo jesli o jedzenie chodzi nie jest... skok na gleboka wode jak to mowia; platki na sniadanie 470 kcal lub pszenny chleb z nutella. jest mi ciezko jednym slowem mowiac, mozecie sobie wyobrazic.. jakies straszne kanapki, obiady w ogole umieram. poza tym moja francuska jest strasznie niekontaktowa. tzn z nia czasami o jakis *******ach pogadam, ale calymi wieczorami siedze w domu bo ona nie chce wychodzic i tylko pozniej slucham jak wszyscy swietnie sie bawili... a ona to typ idealnej, grzecznej dziewczynki i okej, ale bez przesady. wczoraj czas spedzilam na graniu w karty:/ jeszcze wczoraj prawie plakalam z tego powodu, moze przez ten okres. no i moze fizycznie jest juz lepiej, ale w psychice ED nadal siedzi, mam niesamowite wyrzuty sumienia po kazdej lyzce platkow; po kazdym gryzie kanapki. a z drugiej strony wiem ze musze, bo nie chce zeby ktokolwiek cos sobie pomyslal...wiec mam metlik w glowie, i az nie moge tych mysli wytrzymac. no poczytam troche co tam u Was
|
#1492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Nawet tak nie mów. Szczerze mówiąc to ja też zawsze mam takie myśli, ale pocieszam się, że to nie prawda, że nie jestem taka do końca zła... taka za jaką mnie wszyscy uważają .Zooosia dostałaś okres i ty masz jeszcze wyrzuty! A wcinaj na zdrowie babo ![]()
|
|
|
|
|
#1493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No pewnie, że nie jesteście złe ;*
|
||
|
|
|
#1494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
Witam od dłuższego czasu przegladam ten wątek, jednak jakoś nie miałam odwagi wcześniej napisać. Z ED walczę od kilku lat przeszłam już chyba wszystkie mozliwe etapy, aktualnie mam nawrót Anoreksji z małymi epizodami kompulsywnymi!
Moja obecna waga to 36 kg/ 160 cm wzrostu, właśnie podjęłam decyzję ze chce z tym skończyć raz na zawsze mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rany to super,że dostałaś okres . Nie powiem ci żebyś nagle przestała mieć wyrzuty sumienia ale może spróbuj nie myśleć o nich? A co do francuzki to może napomknij coś o tym żeby wyjść wieczore, bo np. chciałabyś zwiedzić francje wieczorem?(taki pomysł, może głupi ).Edit:Wiosenko prosze mi tu nie gadać że cały czas kogoś ranisz bo tak na pewno nie jest (może krasnoludki? nie raczej nie one )
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jejku, masz podobną sytuację do Krytii. musisz jak najszybciej przytyć, masz okres? jak psychika? jesteś w stanie zjeść np. lody bez jakichś strasznych wyrzutów i późniejszego obcinania kcal? bo wiesz, to podstawa P, a przytyć musisz ![]() masz dobre kontakty z rodzicami i przyjaciółmi ? korzystasz / korzystałaś z pomocy psychologa?
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiecie jak bardzo wam czasami zazdroszczę, że potraficie opanować się z jedzeniem nawet choć tak przesadnie
...u mnie znowu kompuls, po prostu kocham jeść, uwielbiam, nie umiem przestać...Wpadły kombinacje nie z tej ziemi...i spać mi się chce. Brzuch jak balon, znowu do niedzieli mi niedobrze będzie zapewnie, znowu opuchlizny, zaparcia, wzdęcia. od kilku lat nie było tygodnia żeby mój trawienny był bez zarzutu...mieć tak znowu płaski wytrenowany brzuch, ładne nogi...wylewam się ze wszystkich spodni, wszędzie wszystko ciasne, zarysowują się wałki pod bluzkami...W poniedziałek się na serio popłakałam w pociągu na akademik, bo jak siedziałam obok lubego to mi się regularnie brzuch zaczął wylewać ze spodni, fałda jak kiedyś kiedy miałam 8kilo więcej, kiedy byłam kulką - małą grubą, zakompleksioną...boże ja nie chcę wracać do tych czasów kiedy co wieczór ryczałam przez lustrem, na widok własnego ciała .W dodatku kiedy tak fatalnie się czuję...odciągam od lubego. Nie chcę by mnie dotykał, wspólne prysznice mnie wprawiają w szał, ograniczam ubranie do kilku T.shirtów i starych przedartych spodni. Niekobieca, szara gruba mysz .Tak badzo bym chciała umieć nie jeść
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam pytanie - na pewno przytyłaś po napadach? ważyłaś się? czy ktoś Ci coś takiego powiedział? bo wiesz, po napadzie zawsze czujemy się grubsi, brzydsi itp. naprawdę naprawdę dalej gorąco radzę Ci psychologa. proszę Cię słuchaj, na pewno znajdziesz trochę czasu, kochana, na pewno!
|
|
|
#1500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[/quote] jak psychika? jesteś w stanie zjeść np. lody bez jakichś strasznych wyrzutów i późniejszego obcinania kcal? bo wiesz, to podstawa P, a przytyć musisz [/quote]Z psychiką jest różnie, bywają dni że potrafię zjeść wszystko bez większych wyrzutów sumienia a bywają takie jak i dzisiaj gdy rozpłakałam się bo zjadłam nadprogramowo serek czekoladowy :/ Mam nadzieję że [/quote] masz dobre kontakty z rodzicami i przyjaciółmi ? korzystasz / korzystałaś z pomocy psychologa?[/quote] Kontakty z otoczeniem mam nie najgorsze, chociaż jestem raczej typem samotniczki( choroba strasznie odizolowuje od społeczeństwa), kontakty z rodzicami mam nie najgorsze a z pomocy psychologa korzystałam przez kilka lat bo moje ED ciągle ewoluuje ,( męczę się z tym od ponad 6 lat), co do psychologa to obecnie jestem na etapie poszukiwania nowego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

! Umiesz trzymać wagę, po prostu wcześniej tyłaś, bo twoja waga była dużo za niska. Teraz nie ma już, aż takiego zagrożenia zdrowia, więc jako tako trzymasz, ale pamiętaj, że i tak musisz jeszcze przytyć 
Wiem, że kilogram to wręcz musiałam, bo powinnam dobić chociaż do tych 39, ale boje się, że skoro teraz przytyje na utrzymaniu, to będę tak tyc i tyć w nieskończonośc
), że na pewno nie będzie tyć i tyć, bo jak potrafiła się kontrolować do tego stopnia że jadła tak malutko, to teraz nie ma bata że będzie ciągle tyć bo może to wykorzystać w dobrym celu.
.
:
.
bo teraz jem więcej?
Jesteś kochana 

? Nawet tak nie mów. Szczerze mówiąc to ja też zawsze mam takie myśli, ale pocieszam się, że to nie prawda, że nie jestem taka do końca zła... taka za jaką mnie wszyscy uważają