Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-14, 18:39   #1471
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Funkuś widzisz ! Umiesz trzymać wagę, po prostu wcześniej tyłaś, bo twoja waga była dużo za niska. Teraz nie ma już, aż takiego zagrożenia zdrowia, więc jako tako trzymasz, ale pamiętaj, że i tak musisz jeszcze przytyć
Ech dziewczyny, a u mnie i źle i dobrze. W ogóle nie mam apetytu, ale są za to wielkie wyrzuty sumienia, bo zwiększam kaloryczność. Kiedyś to chociaż czułam głód to było łatwiej, teraz zupełnie nie odczuwam potrzeby jeść to i sumienie nie daje mi żyć no bo przecież to nie do pomyślenia, żeby jeść więcej niż kiedyś pomimo braku apetytu. Chociaż z drugiej strony jestem z siebie dumna, bo dąze ku normalności. Bardzo się boje, że przytyłam Wiem, że kilogram to wręcz musiałam, bo powinnam dobić chociaż do tych 39, ale boje się, że skoro teraz przytyje na utrzymaniu, to będę tak tyc i tyć w nieskończonośc .
Powinnaś jeszcze troche przytyć. A wiesz któś napisał funky(chyba tamonita), że na pewno nie będzie tyć i tyć, bo jak potrafiła się kontrolować do tego stopnia że jadła tak malutko, to teraz nie ma bata że będzie ciągle tyć bo może to wykorzystać w dobrym celu.

Cytat:
Asilos grunt, że nie zjadłaś tego masła. Jeśli masz na nie ochotę, może zaplanuj sobie, że zjesz łyżeczkę do serka homo lub coś. Tak w nagrodę za ładną redukcję. Jeśli to zaplanujesz i nastawisz się psychicznie łatwiej będzie pokonać chęć pochłonięcia wszystkiego. Wiem, że to planowanie też nie jest do końca normalne, ale to mniejsze zło.
Bbasiulka wiesz ja wiem, że nie można tyć w nieskończoność, ale ja się boję przytyć więcej niż te 2 kilo co ostatnio schudłam. Wcale nie jestem na P, bo jedząc na U mam wrażenie, że tyję. Narazie się nie ważę, chociaż mnie bardzo korci. Boje się tego. Boje się, że gdy wejdę na wagę po tym tygodniu normalnego U to przytyję odrazu 4 kilo. I cały czas mam przed oczami jak staję na wagę, a tam mi pokazuje 42 kilo. To nie dużo, ale ja bym tego psychicznie nie przeżyła. Chyba dalej jest ze mną tak źle jak było .
Wiesz jak stanęłam na wage i tam było 1,5kg więcej(ehh znów do tego wracam) to najpierw się przeraziłam, zaczęłam płakać, ale później przestałam i nawet nikt nie zauważył że przytyłam, u ciebie też nikt by nie zauważył, ale uważam że nie przytyłaś i tylko ci się tak wydaje jak funky

[quote=Hypnotic Eyes;7554751]
Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

Dokładnie tyć w nieskończoność to nie możliwe, ale to nasze Ed-kowe spojrzenie na rzeczywistość, trochę skrzywione nie pozwala nam w pełni czerpać przyjemności z jedzenia. z tym się zgadzam w 100%.

Hmmm. Wiesz, zanim poszłam do szpitala to było bardzo kiepsko (w wakacje) jadłam przez parę dni nic, a potem się wahało od 300-1000 kcal. Gdy poszłam do szpitala to jadłam najpierw 1800 kcal i schudłam, a potem 3000 kcal. Gdy wyszłam to miałam jadłospisy na prawie wzorowe U. Jadłam tak 1800-2200 kcal. Nie tyłam. Jednak coś mnie tknęło i zaczęłam stopniowo zmniejszać i jeść coraz mniej i mniej. Waga jednak spadła o kilogram, a potem się już tylko trzymała chociaż dodałam dużo ruchu i obcięłam jakieś 600 kcal. Przez ostatnie dni to w ogóle jadłam po 1200-1400 kcal i teraz jem jakieś 1700 i mam straszne wyrzuty sumienia. Zresztą mam wrażenie, że przytyję na tym bardzo.
Tu mój przykładowy jadłospis po wyjściu ze szpitala :

No i bardzo dobrze że teraz doszłaś do 1700 bo niżej to wiesz że to R? A wyrzuty? no cóż one po jakimś czasie przejdą. Mam nadzieje że za niedługo będzie wszystko ok.

Mam wrażenie, że jest duża różnica pomiędzy tym co było, a tym co jest teraz .
Wiesz te jedzenie po szpitalu nie było jakoś wiele tego, ale to może moje odczucie bo teraz jem więcej?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 18:41   #1472
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Funky dziękuję Ci za porady Jesteś kochana Ja jednak nie mogę narazie się kierować swoim apetytem, bo nie mam go prawie w ogóle. Dzisiaj mama mi wreszcie kupi moje leki i może coś z tego wyjdzie.Te leki wpływają na twój apetyt ?? Może porozmawiasz o tej obawie z Swoją psycholog, ja tak zrobiłam i jakoś tak mi lżej potem było, miała takie realne podejście do sprawy A tak btw to gdzie jest nasza Wiosenka ?
No właśnie gdzie ta Wiosenka i Nasze Kochane wizażanki, jakoś tak wątek opustoszał, ja zaraz mykam pobiegać tylko mi sie podwiewczorek ułoży
Stary 2008-05-14, 18:56   #1473
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie gdzie ta Wiosenka i Nasze Kochane wizażanki, jakoś tak wątek opustoszał, ja zaraz mykam pobiegać tylko mi sie podwiewczorek ułoży
To są leki na refluks. A moje objawy refluksu to m.in. brak apetytu i ciągłe napchanie. Co do mojej psycholog to mam z nią kiepski kontakt - chodzę, bo muszę. Wiem, że to źle, ale nie ufam jej. Parę razy jej coś powiedziałam, a potem moja doktor się mnie o to pytała, więc poczułam się trochę... oszukana. Zresztą ona nie rozmawia ze mną o jedzeniu. Mówiłam o tym lekarzowi, ale nie mogę mu powiedzieć, że schudłam, bo wróciłabym na oddział. Co prawda na dzienny, ale to by mnie tylko przytłoczyło. Dzisiaj z jedzeniem jest lepiej. Mam zamiar dobić do 2000 kcal. Narazie jem ok.. 1700, ale ja nie liczę bardzo dokładnie, bo już nie umiem .

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 19:09   #1474
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Muszę to z siebie wyrzucić... Dziś po II śniadaniu, otworzyłam szafkę żeby zobaczeć czy jest jeszcze makaron pełnoziarnisty. Stały tam: słoiczek masła orzechowego i masło czekoladowe. Obydwa zaczęte przez mojego brata- czyli otwarte. Odkręciłam najpierw jeden, potem drugi, siedziałam na ziemi i wąchałam. Miałam na nie potworną ochotę, ale wiedziałam, że jeśli spróbuję choć łyżkę to pochłonę obydwa na raz, nie będę umiała się powstrzymać. Siedziałam na glebie i strasznie płakałam. Teraz też ryczę jak o tym myślę. To straszne uczucie. Wstyd mi, bo to żałosne Płakać wąchając masło czekoladowe...
Wiem, że już niedługo wrócę do domu i pójdę do psychologa, ale boję się, że tak będzie zawsze. Ogarnął mnie potworny strach! Potrafię pięknie komponować swoje jadłospisy redukcyjne, dobrze idzie mi trzymanie się określonych zasad, ale nie umiem normalnie jeść!! Jedzenie ma nade mną władzę!!
dobrze, że nie zjadłaś ale myślę - ba! wiem, że to kwestia czasu iw przyszłości będziesz potrafiła zjeść np. kanapkę z masłem czekoladowym, bez obawy, że zjesz potem cały słoik

ale musisz być szczera wobec psychologa - obiecujesz?

Cytat:
Ja tez byłam zaskoczona, ale mile, nawet nie wiesz ja się bałam , całą noc nie spalam taki stres że szok ;/ Ale teraz jestem już spokojniejsza pomimo że nadal czuję się cięższa o jakieś 5 kg ale wszystko przez te tabletki, jak skończę je brać to wszystko powinno wrócić do normy.

wiedziałam! ale podejście nadal złe nie możesz bać się tego przytycia, bo przytyć musisz. "nie mogę całe życie być wieszakiem na ubrania". tak kiedyś napisałaś, widać było, że chcesz wyglądać ładnie. A teraz? teraz się cieszysz, że było tylko plus 0,3 kg. ja wiem, też bym się cieszyła, ale... myślę, że czas przejść na p

Cytat:

Hmmm. Wiesz, zanim poszłam do szpitala to było bardzo kiepsko (w wakacje) jadłam przez parę dni nic, a potem się wahało od 300-1000 kcal. Gdy poszłam do szpitala to jadłam najpierw 1800 kcal i schudłam, a potem 3000 kcal. Gdy wyszłam to miałam jadłospisy na prawie wzorowe U. Jadłam tak 1800-2200 kcal. Nie tyłam. Jednak coś mnie tknęło i zaczęłam stopniowo zmniejszać i jeść coraz mniej i mniej. Waga jednak spadła o kilogram, a potem się już tylko trzymała chociaż dodałam dużo ruchu i obcięłam jakieś 600 kcal. Przez ostatnie dni to w ogóle jadłam po 1200-1400 kcal i teraz jem jakieś 1700 i mam straszne wyrzuty sumienia. Zresztą mam wrażenie, że przytyję na tym bardzo.
Tu mój przykładowy jadłospis po wyjściu ze szpitala :

(...)

Mam wrażenie, że jest duża różnica pomiędzy tym co było, a tym co jest teraz .
jest. bardzo duża. bo była nutella, było wszystko. no, ale wierzę, że skoro do tego dążysz, uda Ci się, boś mądra

Cytat:
To są leki na refluks. A moje objawy refluksu to m.in. brak apetytu i ciągłe napchanie. Co do mojej psycholog to mam z nią kiepski kontakt - chodzę, bo muszę. Wiem, że to źle, ale nie ufam jej. Parę razy jej coś powiedziałam, a potem moja doktor się mnie o to pytała, więc poczułam się trochę... oszukana. Zresztą ona nie rozmawia ze mną o jedzeniu. Mówiłam o tym lekarzowi, ale nie mogę mu powiedzieć, że schudłam, bo wróciłabym na oddział. Co prawda na dzienny, ale to by mnie tylko przytłoczyło. Dzisiaj z jedzeniem jest lepiej. Mam zamiar dobić do 2000 kcal. Narazie jem ok.. 1700, ale ja nie liczę bardzo dokładnie, bo już nie umiem .
a ile razy Ci mówiłam, żebyś zmieniła psychologa ? wiesz, że tylko tracisz czas? 1700 - nie jest dobrze, ale tragicznie też nie. pomyśl, ile pysznych rzeczy jest na świecie myślisz, że potrafiłabyś np. zjeść magnum nie obicnając już kcal z żadnego posiłku'?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 19:38   #1475
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
To są leki na refluks. A moje objawy refluksu to m.in. brak apetytu i ciągłe napchanie. Aha to teraz rozumiem dlaczego nie amsz apetytuCo do mojej psycholog to mam z nią kiepski kontakt - chodzę, bo muszę. Wiem, że to źle, ale nie ufam jej. Parę razy jej coś powiedziałam, a potem moja doktor się mnie o to pytała, więc poczułam się trochę... oszukana. Zresztą ona nie rozmawia ze mną o jedzeniu. Mówiłam o tym lekarzowi, ale nie mogę mu powiedzieć, że schudłam, bo wróciłabym na oddział. Co prawda na dzienny, ale to by mnie tylko przytłoczyło. Dzisiaj z jedzeniem jest lepiej. Mam zamiar dobić do 2000 kcal Oby Ci się udało, wierze w Ciebie Słoneczko, nie możesz już chudnąc. Narazie jem ok.. 1700, ale ja nie liczę bardzo dokładnie, bo już nie umiem .
Hypnotic, może jednak pomyślisz o zmianie psychologa, zgadzam sie z Wiosenką, taka terapia i jakakolwiek rozmowa bez zaufania nie ma sensu, Sama widzisz że nawet nie możesz jej powiedzieć o Swoich obawach więc jak masz Sobie z nimi poradzić ??

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
wiedziałam! ale podejście nadal złe nie możesz bać się tego przytycia, bo przytyć musisz. "nie mogę całe życie być wieszakiem na ubrania". tak kiedyś napisałaś, widać było, że chcesz wyglądać ładnie. A teraz? teraz się cieszysz, że było tylko plus 0,3 kg. ja wiem, też bym się cieszyła, ale... myślę, że czas przejść na p
Ale ja myślę że to P na przymus nie ma sensu skoro i na moim swobodnym U (które nie wiele się rózni od P) i tak powoli tyje, nie chcę się w to pchać znowu, ta obawa , stres nie wiem czy jestem na to gotowa, powoli zaczynam się Sobie podobać i to chyba dobry znak, po co to zmieniać

Wiosenko
a jak Tobie minął dzień ??
Stary 2008-05-14, 19:42   #1476
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

Ale ja myślę że to P na przymus nie ma sensu skoro i na moim swobodnym U (które nie wiele się rózni od P) i tak powoli tyje, nie chcę się w to pchać znowu, ta obawa , stres nie wiem czy jestem na to gotowa, powoli zaczynam się Sobie podobać i to chyba dobry znak, po co to zmieniać

Wiosenko
a jak Tobie minął dzień ??
skoro tak, to ok ale zdajesz sobie sprawę, że przytyć musisz, prawda? że tak chude wcale nie jest piękne? no i zdrowie, Funky!

u mnie dziś ok ale teraz jem precelki i mam niewielkie wyrzuty ale jem dalej

Stary 2008-05-14, 19:47   #1477
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
skoro tak, to ok ale zdajesz sobie sprawę, że przytyć musisz, prawda? że tak chude wcale nie jest piękne? no i zdrowie, Funky!
Zdaje Sobie sprawę, ale ja już tak fatalnie nie wyglądam, brakuje mi 4 kg do najniższej wagi dla mojego wzrostu, kości juz tak nie wystają i myślę ze jest ok, (zbijecie mnie ale to powiem, chyba juz nie chcę więcej tyc , dobrze mi z taka wagą,)ehh miałam porobić zdjęcia ale nie jestm sama na mieszkaniu i nie mam jak;/

wcinaj precelki na zdrowie a wyrzuty wyrzuć za okno Słoneczko coś Ci się od życia należy
Stary 2008-05-14, 19:51   #1478
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Asilos grunt, że nie zjadłaś tego masła. Jeśli masz na nie ochotę, może zaplanuj sobie, że zjesz łyżeczkę do serka homo lub coś. Tak w nagrodę za ładną redukcję. Jeśli to zaplanujesz i nastawisz się psychicznie łatwiej będzie pokonać chęć pochłonięcia wszystkiego. Wiem, że to planowanie też nie jest do końca normalne, ale to mniejsze zło.
Też cieszę się, że nie zjadłam tego masła, ale to było okropne Znalazłam sobię zajęcie- kolorowałam swój profil (widziałyście te opcje? chyba dopiero dziś się pojawiła) i to trochę mnie odciągnęło. Ale taki nieopisany niepokój mam w sobie cały czas.
W planowaniu to ja jestem mistrzynią, tylko planowanie trzyma mnie przy "normalności".

Co do Twojego psychologa, to tak jak napisała Wiosenka to tylko strata czasu. Skoro mu nie ufasz to gdzie leży sens tych wizyt?
Cytat:
Asilios ale już nie długo, ja wiem że Sobie z tym poradzisz tylko potrzebujesz odrobiny profesjonalnej pomocy jak każda z nas, mnie też się wydawało że już nigdy nie uwolnię sie i do końca życia tak będzie, ale teraz sama widzisz jest ok i jedzenie schodzi na drugi plan gdy zaczynamy zajmować się problemami które kryją sie pod ta kontrolą i jedzeniem. A to że płakałaś na d masłem orzechowym to na prawdę nic żałosnego ani nienormalnego, mnie też nieraz zdarzało się stać kilkanaście minut i wąchać coś z łezką w oku że nie mogę tego zjeść bo wyrzuty sumienia zabiłyby mnie z prędkością światła .
Strasznie trudno mi dziś uwierzyć, że kiedyś się z tego uwolnię Ale wiem, że mam zły dzień i wszystko jest nie tak. Po prostu musiałam Wam to napisać.

Cytat:
dobrze, że nie zjadłaś ale myślę - ba! wiem, że to kwestia czasu iw przyszłości będziesz potrafiła zjeść np. kanapkę z masłem czekoladowym, bez obawy, że zjesz potem cały słoik

ale musisz być szczera wobec psychologa - obiecujesz?
Tak bardzo bym chciała, to strasznie męczące.

Obiecuję, przyrzekam, przysięgam, że będę szczera z psychologiem! I będę szukała odpowiedniego do skutku! W przeciwnym razie się wykończę!

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 20:41   #1479
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
No i dobij do tych 2000 ale tym na co masz ochote(chociaż penie już dobiłaś) A co do refluksy to baaardzo ci z powodu niego współczuje. A co do psychologa to powinnaś go zmienić bo jeżeli mu nie ufasz to jest bezsensu

Cytat:

No i smacznych precelków

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Też cieszę się, że nie zjadłam tego masła, ale to było okropne Znalazłam sobię zajęcie- kolorowałam swój profil (widziałyście te opcje? chyba dopiero dziś się pojawiła) i to trochę mnie odciągnęło. Ale taki nieopisany niepokój mam w sobie cały czas.
W planowaniu to ja jestem mistrzynią, tylko planowanie trzyma mnie przy "normalności".

Strasznie trudno mi dziś uwierzyć, że kiedyś się z tego uwolnię Ale wiem, że mam zły dzień i wszystko jest nie tak. Po prostu musiałam Wam to napisać.

Tak bardzo bym chciała, to strasznie męczące.

Obiecuję, przyrzekam, przysięgam, że będę szczera z psychologiem! I będę szukała odpowiedniego do skutku! W przeciwnym razie się wykończę!
No i tak ma być masz być szczera i to ci na pewno pomoże.
Co do masła to kiedyś zjesz je bez wyrzutów i napadów i żadnego innego świństw.a
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-14, 20:47   #1480
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
No i tak ma być masz być szczera i to ci na pewno pomoże.
Co do masła to kiedyś zjesz je bez wyrzutów i napadów i żadnego innego świństw.a

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:01   #1481
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
a ile razy Ci mówiłam, żebyś zmieniła psychologa ? wiesz, że tylko tracisz czas? 1700 - nie jest dobrze, ale tragicznie też nie. pomyśl, ile pysznych rzeczy jest na świecie myślisz, że potrafiłabyś np. zjeść magnum nie obicnając już kcal z żadnego posiłku'?
Wiem, że powinnam, ale jakoś wstydze się rodzicom powiedzieć, że chcę kolejny raz zmieniać psychologa, tymbardziej, że oni już zrażeni - uważają, że terapia nic nie daje.
Jeśli chodzi o loda to dzisiaj jadłam (nie magnum, tylko jakiegoś innego, ale to taka podróba tylko innej firmy :P) i mam wrażenie, że nic nie ucinałam, zresztą zaraz jadłospis wrzucę.
Funky to grunt, że zaczynasz się sobie podobać, ale pamiętaj, że twoje U nie przypomina ani trochę P! Ja też chce zacząć siebie akceptować, bo dzisiaj mi się wydawało, że mam taki okropny brzuch odstający itp. Po namyśle stwierdziłam, że dzisiaj nie mam nastroju i nie przeglądam się w lustrze. Strasznie mnie korci, żeby jutro się zważyć, ale poczekam chociaż do poniedziałku.

Photoblog
Stary 2008-05-14, 21:07   #1482
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
zmień psychologa! jeśli jej nie ufasz marnujesz czas (i moze jeszcze kasę), ja przez takie właśnie chodzenie na siłę przedłużyłam swoje chorowanie o kilka lat
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:17   #1483
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
zmień psychologa! jeśli jej nie ufasz marnujesz czas (i moze jeszcze kasę), ja przez takie właśnie chodzenie na siłę przedłużyłam swoje chorowanie o kilka lat
A gdy zmniełaś pscychologa, to ile mniej wiecej trwalo to właściwe leczenie?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:18   #1484
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
Kasy nie marnuję, bo mam wizyty praktycznie obowiązkowe, bo jestem po leczeniu szpitalnym.
W sumie już przyzwyczaiłam się, że wyciągam się z tego bagna prawie sama. Co prawda pomagają mi rodzice i psychiatra, ale to nie do końca to.

Photoblog
Stary 2008-05-14, 21:18   #1485
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że powinnam, ale jakoś wstydze się rodzicom powiedzieć, że chcę kolejny raz zmieniać psychologa, tymbardziej, że oni już zrażeni - uważają, że terapia nic nie daje. Wiesz dlaczego nic nie daje - odpowiedź jest prosta i nasuwa się od razu, brak zaufania, bez tego ani rusz. Ja mojej psycholog mówię wszystko, czasem z wielkim trudem , i nieraz takie rzeczy które z trudem przechodzą mi przez głowę a co dopiero jak miałabym je komuś powiedzieć, a jej mówię bo wiem że inaczej ta terapia nie miałaby sensu ,a tak widać efekty
Jeśli chodzi o loda to dzisiaj jadłam (nie magnum, tylko jakiegoś innego, ale to taka podróba tylko innej firmy :P) i mam wrażenie, że nic nie ucinałam, zresztą zaraz jadłospis wrzucę.
Funky to grunt, że zaczynasz się sobie podobać, ale pamiętaj, że twoje U nie przypomina ani trochę P! ja mam czasem takie wrażenie że jem jak na porządnym P, potem liczę kcal i wychodzi ok 1800, dziś udało mi sie dobić do 2000, ale to orzeszki tak podbiły kaloryczność , inaczej wyszlo by znowu 1700 Ja też chce zacząć siebie akceptować, bo dzisiaj mi się wydawało, że mam taki okropny brzuch odstający itp. Po namyśle stwierdziłam, że dzisiaj nie mam nastroju i nie przeglądam się w lustrze. Strasznie mnie korci, żeby jutro się zważyć, ale poczekam chociaż do poniedziałku.
Nie waż się , wiesz przecież ze to nie ma sensu
Stary 2008-05-14, 21:20   #1486
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

cały czas mówicie przypomnij sobie siebie z przed ed. no i przypomniałam no i dlaczego przez to mam 4 kg + i po kilka cm ?
Stary 2008-05-14, 21:31   #1487
garden_d
Zakorzenienie

dziewczyny! przepraszam, że tak wyrywam z kontekstu.

zjeść cukierka?
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:32   #1488
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
cały czas mówicie przypomnij sobie siebie z przed ed. no i przypomniałam no i dlaczego przez to mam 4 kg + i po kilka cm ?
Funky chyba powiem o tym rodzicom. W życiu np. nie powiedziałam swojej psycholog, że schudłam i się boje, bo wiem, że miałabym odnotowane w raporcie, że schudłam itp. Kiedyś powiedziałam, że boje się jeść i nie wypuścili mnie przez to na przepustkę. Tobie oczywiście gratuluję tych 2000 kcal! Dzisiaj biegałaś, więc Ci się należało! Z ważeniem się wstrzymam. Nawet budzik sobie nastawiam później, żeby mieć wymówkę "nie mam czasu".
Moniczko może to znikające kilogramy? Wiesz, to że przytyłaś to znaczy, że rozregulowałaś metabolizm. Spróbuj go podkręcić i potem ew. poćwiczysz, odstawisz słodycze i waga spadnie?

Photoblog
Stary 2008-05-14, 21:40   #1489
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wiem, że powinnam, ale jakoś wstydze się rodzicom powiedzieć, że chcę kolejny raz zmieniać psychologa, tymbardziej, że oni już zrażeni - uważają, że terapia nic nie daje.
Funky to grunt, że zaczynasz się sobie podobać, ale pamiętaj, że twoje U nie przypomina ani trochę P! Ja też chce zacząć siebie akceptować, bo dzisiaj mi się wydawało, że mam taki okropny brzuch odstający itp. Po namyśle stwierdziłam, że dzisiaj nie mam nastroju i nie przeglądam się w lustrze. Strasznie mnie korci, żeby jutro się zważyć, ale poczekam chociaż do poniedziałku.
nie waż się po co? wiesz, że ja też tak robię? tyle, że nie wiem, czy to do końca zdrowe... kiedy czuję, że zjadłam więcej, nie patrzę w lustro. Z jednej strony to ok, bo potem nie ucinam kcal, ale z drugiej nie patrzę, bo uważam, że jestem brzydka i okropna.

nienawidzę siebie. cały czas kogoś ranię i mam same złe cechy. i nie wierzę w siebie, żeby było śmieszniej.

myślę, że Twoi rodzice bardziej ucieszą się ze szczerości, w rezultacie której pomożesz sama sobie niż z ukrywania faktu, a tym samym braku postępów w leczeniu.

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
to chwilowe, wiesz? metabolizm się rozkręci i będzie gut. poza tym mozliwe, ze to znikajace kg.

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
dziewczyny! przepraszam, że tak wyrywam z kontekstu.

zjeść cukierka?
oczywiście! zaraz Ci odpiszę na pw albo jutro, oki?? bo zjadłaś tak malutko...

Stary 2008-05-14, 21:43   #1490
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:

oczywiście! zaraz Ci odpiszę na pw albo jutro, oki?? bo zjadłaś tak malutko...
mam go w buzi ^^ no ok, jak Ci wygodniej ;* wiecie, a nawet głodna nie byłam...to dziwne, bo zazwyczaj apetyt mi strasznie rośnie, a teraz jakoś maleje.
Stary 2008-05-14, 21:44   #1491
zooosia
Zadomowienie

heej
pamietacie mnie jeszcze?
na poczatku wiadomosc mega: dostalam okres!!! dzisiaj wlasnie. i na prawde bardzo sie ciesze. i dziwnie w sumie po takim czasie;p
no a tak poza tym, to latwo jesli o jedzenie chodzi nie jest... skok na gleboka wode jak to mowia; platki na sniadanie 470 kcal lub pszenny chleb z nutella. jest mi ciezko jednym slowem mowiac, mozecie sobie wyobrazic.. jakies straszne kanapki, obiady w ogole umieram.
poza tym moja francuska jest strasznie niekontaktowa. tzn z nia czasami o jakis *******ach pogadam, ale calymi wieczorami siedze w domu bo ona nie chce wychodzic i tylko pozniej slucham jak wszyscy swietnie sie bawili... a ona to typ idealnej, grzecznej dziewczynki i okej, ale bez przesady. wczoraj czas spedzilam na graniu w karty:/
jeszcze wczoraj prawie plakalam z tego powodu, moze przez ten okres. no i moze fizycznie jest juz lepiej, ale w psychice ED nadal siedzi, mam niesamowite wyrzuty sumienia po kazdej lyzce platkow; po kazdym gryzie kanapki. a z drugiej strony wiem ze musze, bo nie chce zeby ktokolwiek cos sobie pomyslal...wiec mam metlik w glowie, i az nie moge tych mysli wytrzymac.

no poczytam troche co tam u Was

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:47   #1492
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
nienawidzę siebie. cały czas kogoś ranię i mam same złe cechy. i nie wierzę w siebie, żeby było śmieszniej.
Iza... a ty chcesz ? Nawet tak nie mów. Szczerze mówiąc to ja też zawsze mam takie myśli, ale pocieszam się, że to nie prawda, że nie jestem taka do końca zła... taka za jaką mnie wszyscy uważają .
Zooosia dostałaś okres i ty masz jeszcze wyrzuty! A wcinaj na zdrowie babo
Stary 2008-05-14, 21:49   #1493
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Funky chyba powiem o tym rodzicom. W życiu np. nie powiedziałam swojej psycholog, że schudłam i się boje, bo wiem, że miałabym odnotowane w raporcie, że schudłam itp. Kiedyś powiedziałam, że boje się jeść i nie wypuścili mnie przez to na przepustkę. Tobie oczywiście gratuluję tych 2000 kcal! Dzisiaj biegałaś, więc Ci się należało! Z ważeniem się wstrzymam. Nawet budzik sobie nastawiam później, żeby mieć wymówkę "nie mam czasu".
Właściwie to rozumiem w takim razie to, że nie mówisz wszystkiego swojej psycholog. To trochę jak taka wyższa kontrola. Oby było tylko lepiej no i bardzo fajnie, że się wstrzymujesz z ważeniem. Ja mam zamiar zważyć się jutro lub pojutrze.

Cytat:
Iza... a ty chcesz ? Nawet tak nie mów. Szczerze mówiąc to ja też zawsze mam takie myśli, ale pocieszam się, że to nie prawda, że nie jestem taka do końca zła... taka za jaką mnie wszyscy uważają .
No pewnie, że nie jesteście złe ;*
Stary 2008-05-14, 21:51   #1494
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
heej
pamietacie mnie jeszcze? oczywiście!
na poczatku wiadomosc mega: dostalam okres!!! dzisiaj wlasnie. i na prawde bardzo sie ciesze. i dziwnie w sumie po takim czasie;p suuuuuuuuper!!!!!!
no a tak poza tym, to latwo jesli o jedzenie chodzi nie jest... skok na gleboka wode jak to mowia; platki na sniadanie 470 kcal lub pszenny chleb z nutella. jest mi ciezko jednym slowem mowiac, mozecie sobie wyobrazic.. jakies straszne kanapki, obiady w ogole umieram. wiem, wiem, we Francji tak właśnie jest, moja przyj. była na wymianie i też tyle jadła i schudła - stres itp.
poza tym moja francuska jest strasznie niekontaktowa. tzn z nia czasami o jakis *******ach pogadam, ale calymi wieczorami siedze w domu bo ona nie chce wychodzic i tylko pozniej slucham jak wszyscy swietnie sie bawili... a ona to typ idealnej, grzecznej dziewczynki i okej, ale bez przesady. wczoraj czas spedzilam na graniu w karty:/ o kurczę :/ nie da się jej jakoś wyciągnąć? albo idź z innymi
jeszcze wczoraj prawie plakalam z tego powodu, moze przez ten okres. no i moze fizycznie jest juz lepiej, ale w psychice ED nadal siedzi, mam niesamowite wyrzuty sumienia po kazdej lyzce platkow; po kazdym gryzie kanapki. a z drugiej strony wiem ze musze, bo nie chce zeby ktokolwiek cos sobie pomyslal...wiec mam metlik w glowie, i az nie moge tych mysli wytrzymac. jedz. mówię Ci - jedz wszystko ze wszystkimi, tak jak ja w Austrii, podkręcisz metabolizm i jak wrócisz zawsze będziesz mogła jeść więcej bez konsekwencji, bo pomyślisz sobie 'we francji itak jadłam dużo więcej' poza tym taki skok na głęboką wodę może sprawić, że pozbędziesz się części wyrzutów, czasem terapia szokowa działa cuda.

Cytat:
cooo?! nikt oprócz Ciebie samej nie uważa Cię za złą, bo jesteś wspaniała i każdy to widzi! Twoi rodzice czasem pewnie mówią przykre rzeczy - moi też - ale wiesz, jak jest w złości

Stary 2008-05-14, 21:51   #1495
Libra2
Zadomowienie

Witam od dłuższego czasu przegladam ten wątek, jednak jakoś nie miałam odwagi wcześniej napisać. Z ED walczę od kilku lat przeszłam już chyba wszystkie mozliwe etapy, aktualnie mam nawrót Anoreksji z małymi epizodami kompulsywnymi!
Moja obecna waga to 36 kg/ 160 cm wzrostu, właśnie podjęłam decyzję ze chce z tym skończyć raz na zawsze mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:52   #1496
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
heej
pamietacie mnie jeszcze?
na poczatku wiadomosc mega: dostalam okres!!! dzisiaj wlasnie. i na prawde bardzo sie ciesze. i dziwnie w sumie po takim czasie;p
no a tak poza tym, to latwo jesli o jedzenie chodzi nie jest... skok na gleboka wode jak to mowia; platki na sniadanie 470 kcal lub pszenny chleb z nutella. jest mi ciezko jednym slowem mowiac, mozecie sobie wyobrazic.. jakies straszne kanapki, obiady w ogole umieram.
poza tym moja francuska jest strasznie niekontaktowa. tzn z nia czasami o jakis *******ach pogadam, ale calymi wieczorami siedze w domu bo ona nie chce wychodzic i tylko pozniej slucham jak wszyscy swietnie sie bawili... a ona to typ idealnej, grzecznej dziewczynki i okej, ale bez przesady. wczoraj czas spedzilam na graniu w karty:/
jeszcze wczoraj prawie plakalam z tego powodu, moze przez ten okres. no i moze fizycznie jest juz lepiej, ale w psychice ED nadal siedzi, mam niesamowite wyrzuty sumienia po kazdej lyzce platkow; po kazdym gryzie kanapki. a z drugiej strony wiem ze musze, bo nie chce zeby ktokolwiek cos sobie pomyslal...wiec mam metlik w glowie, i az nie moge tych mysli wytrzymac.

Zoosiu a kto by cię nie pamiętał Słońce?
Rany to super,że dostałaś okres. Co do jedzenia nie przejmuj się, kanapki z nutella czy płatki to jeszcze nie tak strasznie ale wiem że dla ciebie tak . Nie powiem ci żebyś nagle przestała mieć wyrzuty sumienia ale może spróbuj nie myśleć o nich?
A co do francuzki to może napomknij coś o tym żeby wyjść wieczore, bo np. chciałabyś zwiedzić francje wieczorem?(taki pomysł, może głupi).

Edit:Wiosenko prosze mi tu nie gadać że cały czas kogoś ranisz bo tak na pewno nie jest,same złe cechy?? a kto tu wszystkim pomaga i "rozjaśnia" dzień i pomaga co?(może krasnoludki? nie raczej nie one)
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-14, 21:55   #1497
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Witam od dłuższego czasu przegladam ten wątek, jednak jakoś nie miałam odwagi wcześniej napisać. Z ED walczę od kilku lat przeszłam już chyba wszystkie mozliwe etapy, aktualnie mam nawrót Anoreksji z małymi epizodami kompulsywnymi!
Moja obecna waga to 36 kg/ 160 cm wzrostu, właśnie podjęłam decyzję ze chce z tym skończyć raz na zawsze mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
pewnie

jejku, masz podobną sytuację do Krytii. musisz jak najszybciej przytyć, masz okres?

jak psychika? jesteś w stanie zjeść np. lody bez jakichś strasznych wyrzutów i późniejszego obcinania kcal? bo wiesz, to podstawa P, a przytyć musisz

masz dobre kontakty z rodzicami i przyjaciółmi ? korzystasz / korzystałaś z pomocy psychologa?

Stary 2008-05-14, 21:55   #1498
enex
Zakorzenienie

Nawet nie wiecie jak bardzo wam czasami zazdroszczę, że potraficie opanować się z jedzeniem nawet choć tak przesadnie...u mnie znowu kompuls, po prostu kocham jeść, uwielbiam, nie umiem przestać...Wpadły kombinacje nie z tej ziemi...i spać mi się chce. Brzuch jak balon, znowu do niedzieli mi niedobrze będzie zapewnie, znowu opuchlizny, zaparcia, wzdęcia. od kilku lat nie było tygodnia żeby mój trawienny był bez zarzutu...mieć tak znowu płaski wytrenowany brzuch, ładne nogi...wylewam się ze wszystkich spodni, wszędzie wszystko ciasne, zarysowują się wałki pod bluzkami...
W poniedziałek się na serio popłakałam w pociągu na akademik, bo jak siedziałam obok lubego to mi się regularnie brzuch zaczął wylewać ze spodni, fałda jak kiedyś kiedy miałam 8kilo więcej, kiedy byłam kulką - małą grubą, zakompleksioną...boże ja nie chcę wracać do tych czasów kiedy co wieczór ryczałam przez lustrem, na widok własnego ciała.
W dodatku kiedy tak fatalnie się czuję...odciągam od lubego. Nie chcę by mnie dotykał, wspólne prysznice mnie wprawiają w szał, ograniczam ubranie do kilku T.shirtów i starych przedartych spodni. Niekobieca, szara gruba mysz.

Tak badzo bym chciała umieć nie jeść
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 22:04   #1499
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Nawet nie wiecie jak bardzo wam czasami zazdroszczę, że potraficie opanować się z jedzeniem nawet choć tak przesadnie...u mnie znowu kompuls, po prostu kocham jeść, uwielbiam, nie umiem przestać...Wpadły kombinacje nie z tej ziemi...i spać mi się chce. Brzuch jak balon, znowu do niedzieli mi niedobrze będzie zapewnie, znowu opuchlizny, zaparcia, wzdęcia. od kilku lat nie było tygodnia żeby mój trawienny był bez zarzutu...mieć tak znowu płaski wytrenowany brzuch, ładne nogi...wylewam się ze wszystkich spodni, wszędzie wszystko ciasne, zarysowują się wałki pod bluzkami...
W poniedziałek się na serio popłakałam w pociągu na akademik, bo jak siedziałam obok lubego to mi się regularnie brzuch zaczął wylewać ze spodni, fałda jak kiedyś kiedy miałam 8kilo więcej, kiedy byłam kulką - małą grubą, zakompleksioną...boże ja nie chcę wracać do tych czasów kiedy co wieczór ryczałam przez lustrem, na widok własnego ciała.
W dodatku kiedy tak fatalnie się czuję...odciągam od lubego. Nie chcę by mnie dotykał, wspólne prysznice mnie wprawiają w szał, ograniczam ubranie do kilku T.shirtów i starych przedartych spodni. Niekobieca, szara gruba mysz.

Tak badzo bym chciała umieć nie jeść
enex, proszę, nie pisz tak o sobie

mam pytanie - na pewno przytyłaś po napadach? ważyłaś się? czy ktoś Ci coś takiego powiedział? bo wiesz, po napadzie zawsze czujemy się grubsi, brzydsi itp. naprawdę

naprawdę dalej gorąco radzę Ci psychologa. proszę Cię słuchaj, na pewno znajdziesz trochę czasu, kochana, na pewno!

Stary 2008-05-14, 22:08   #1500
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
pewnie

jejku, masz podobną sytuację do Krytii. musisz jak najszybciej przytyć, masz okres?
Okresu nie mam mniej więcej od roku

[/quote]
jak psychika? jesteś w stanie zjeść np. lody bez jakichś strasznych wyrzutów i późniejszego obcinania kcal? bo wiesz, to podstawa P, a przytyć musisz [/quote]
Z psychiką jest różnie, bywają dni że potrafię zjeść wszystko bez większych wyrzutów sumienia a bywają takie jak i dzisiaj gdy rozpłakałam się bo zjadłam nadprogramowo serek czekoladowy :/ Mam nadzieję że

[/quote]
masz dobre kontakty z rodzicami i przyjaciółmi ? korzystasz / korzystałaś z pomocy psychologa?[/quote]

Kontakty z otoczeniem mam nie najgorsze, chociaż jestem raczej typem samotniczki( choroba strasznie odizolowuje od społeczeństwa), kontakty z rodzicami mam nie najgorsze a z pomocy psychologa korzystałam przez kilka lat bo moje ED ciągle ewoluuje ,( męczę się z tym od ponad 6 lat), co do psychologa to obecnie jestem na etapie poszukiwania nowego
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości