|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
nadżerka - zamrażanie
Witajcie! Dzisiaj byłam u ginekologa na badaniu - KOLPOSKOPIA, najprawdopodobniej czeka mnie zabieg zamrażania, czy któraś z was miała taki zabieg,gdyż mam kilka pytań :
1. jak wygląda ten zabieg 2.czy mogę brać w tym czasie tabletki antykocepcyje, czy też muszę czekać,aż wszystko się zagoi dziękuje za wszelkie inf, jezeli taki temat już był to sorki, i prosze o link do str
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nadżerka - zamrażanie
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Zabieg wyglada bardzo niegroznie
, lezysz sobie, nic nie czujesz, jedyne co to takie uczucie zimna. Mozesz brac tabletki, ale po zabiegu leci z ciebie woda przez okolo 1 -2 tyg (roznie u roznych kobiet), + stosujesz specjalne wielkie galki dopochwowe i pozniej jeszcze inne leki, dopiero po miesiaczce powinien lekarz okreslic czy jestes juz zdrowa, jesli nie nadal bedziesz sie leczyc i pamietaj - zero wspolzycia! No ale ja napisalam Ci moj punkt widzenia, a jak bedzie, to sie przekonasz
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
przeszlam wymrazania i nie stosowalam zadnych galek ani lekow,zabieg kilka minut,mozesz odczuwac skurcze jak przy okresie,pozniej z 10 dni z podpaska i to wszytsko .no i zero sexu.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
ja mialam zamrazana nadzerke 4 lata temu.lezalam na fotelu takim jak do zwyklego badania gin.,czulam bol w podbrzuszu jak na @,zabieg trwal z 10 min.o ile pamietam moze 15.potem potrzebne sa duuuze podpaski bo leci taka woda,duuzo wody.no i o seksie trzeba zapomniec bodajze 3 tygodnie
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
hej, mam pytanie do was, zapomniałam spytać lekarza ile dni przed zamrażaniem niewolno współżyć ? proszę o odpowiedź
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
ja tez mam nadrzerke ale mi lekarz powiedzial ze nie trzeba leczyc.. dopiero po ciazy? moze tak lekarz podejsc do sprawy? mam st 2 nadrzerki
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jeśli wszystko jest o.k oczywiście) Aha zapomniałam dopisać, że miałam zabieg na początku tego roku
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
to, że po zabiegu nie można współżyć do następnej miesiączki to wiem
ale tak pytam na wszelki wypadek czy trzeba robić przerwę przed zabiegiem tak cyz inaczej dzięki za zainteresowanie
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz nic mi nie wspominał o przerwie, a ja sama współżyłam
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi bo wyczytalam ze sa uplawy dosyc silne mozna zamiast podpasek nosic tampony? lub w czasie miesiaczki normalnie tampony uzywac czy niebardzo??
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Ja bylam dzisiaj..Mnie zabieg bolał,mimo zapewnien.. Uczucie jak przy ostrej miesiączce,do najprzyjemniejszych nie nalezy..Pozniej z 2 h jeszcze bylam obolała ale miesnie wkoncu sie rozluznily..Teraz mam upławy,na podpaske mi leci woda ze sluzem..i od czasu do czasu cos mnie zakłuje w brzuchu.. Przezyłam i najchetniej nigdy bym do tego nie wracala ![]() No ale jak wiadomo kazda z Nas inaczej to znosi takze 3majcie sie!i nie odwlekajcie tego!
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Jak pisalam wczoraj mialam robiony zabieg zamrazania..i mam od tej pory żółte upławy,wodniste..podobno powinny byc wodniste ale białawe..czy to znaczy ze cos sie zle goi?Moj gin poszedl na urlop Wynik cytologii mam 2 wiec czy mozliwe jest ze to przez jakies zapalenie bakteryjne?Co powinnam zrobic? |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
mialam dziś robiony ten zabieg, sam zabieg trwał zaledwie "kilka" chwil i faktycznie samego zamrażania wogóle nie czułam. tragiczne było dla mnie samo wkładanie wziernika! zaczełam krwawić, bolało jak cholera! po zabiegu najnormalniej w świecie zemdlałam. brzuch mnie bolał i zbierało mi sie na wymioty. teraz wziełam nospe i juz mi lepiej...zobaczymy co bedzie dalej
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

(jeśli wszystko jest o.k oczywiście) Aha zapomniałam dopisać, że miałam zabieg na początku tego roku