|
|
#2911 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 :)
Cytat:
Teraz już wszystko musi być w porządku aż do końca! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2912 |
|
Raczkowanie
|
hej. miałam wczoraj wizytę a dzisiaj u mnie 15t0d. czyli zaczynam 16 tc.
wszystko ok. płeć nadal do potwierdzenia, ale dziewczynka niewykluczona. syn chce brata, więc ten tego... ja nadal latam sikac, i jak nie wstane, to boli mnie brzuch i jest mi az niedobrze. czasem mam wrazenie, ze zaczynam czuc jakies ruchy, ale nadal nie mam pewnosci czy to dziecko czy jelita. pewnie sie potwierdzi w najblizszym czasie. ale ogółem czuję się już o niebo lepiej, mdlosci zdarzaja się sporadycznie i potrafią ustąpic po 5 minutach. |
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
A dziewczyny które czują już ruchy.. czujecie je codziennie ? Ja już codziennie czuje jak maluch się przekreca
Najbardziej lubię jak zjem coś słodkiego i daje kopniaczki, oczywiście tylko jak leżę... A że większość czasu odpoczywam Pamiętam,że w pierwszej ciąży na początku ruchy dziecka były takie dość nieregularne... 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
gratuluje udanych wizyt !Lovvi23 no to super, że profilaktycznie ![]() Cytat:
w sumie też go nie brała pod uwagę ale o dziwo łatwo poszło i teraz normalnie mówi,że braciszek w brzuszku pływa Cytat:
![]() I mnie na pęcherz naciska. W nocy zwykle 2-3 razy wstaję do toalety. Mdłości niestety nadal towarzyszą, wymioty od czasu do czasu.
|
|
#2915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lovi bardzo się ciesze ze u Ciebie wszystko w porządku!!! Na pewno dużo stresu Cię to kosztuje! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wkrótce poczuję ruchy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
W ktorym tc poczulyscie ruchy w waszych pierwszych ciazach?
Bo nawet nie wiem kiedy się ich spodziewać |
|
|
|
#2918 |
|
Zadomowienie
|
Tak samo nic jeszcze nie czuję... No i mam łożysko na przedniej ścianie więc pewnie poczuje cokolwiek niepredko
Mimo wszystko co wieczór jak się kładę to się wschłuchuję w siebie starając się chociaż bąbelki uchwycić,, nie mogę się już doczekać! |
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
Lovvi, dobre wieści!
![]() Co do ruchów (o ile to TO), to łaskotki w brzuchu mam praktycznie codziennie wieczorem. Ostatnio 2 razy czułam je nie leżąc, tylko będąc w aucie to nowość - wcześniej czułam smyranie tylko jak leżałam. @bonjourbelle To moja pierwsza ciąża, ruchy czuję chyba od końcówki 15. albo od 16. tygodnia. O ile to TO ale chyba tak, to bardzo specyficzne uczucie i pojawia się tylko wieczorami. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze muszę poczekać
|
|
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże, widzisz i nie grzmisz... 😦
Od wczoraj walczyłam z TŻtem, jego bratem i ojcem, że na obiad dzisiaj będzie rosól - oni go nie cierpią, ja uwielbiam. Ale że jestem uprzywilejowana, to się zgodzili. Poszłam tu na wsi kupić kawałek kury, kawałek kaczki, świeża wloszczyzne i gotuje. No i rosól już pięknie pachnie, makaron zaraz będzie a ja totalnie nie mam już ochoty na ten rosól.... aż mnie cofa na myśl, o jego zjedzeniu. Najchętniej to bym zjadła bułkę z dżemem.
|
#2922 |
|
Raczkowanie
|
Lovvi, kciukasy na jutro, będzie dobrze
![]() Ja nic nie czuję jeszcze, ale to pierwsza ciąża dziś 13t4d, więc muszę poczekać. Kurczę, narobiłyście mi smaka, a siedzę w pracy dziś cały dzień i nie wyszłam na obiad, bo szefu wczoraj przyjechał. Spakowałam sobie owoce(jabłko, brzoskwinię, nektrynkę, winogrona i śliwki), zjadłam ciastko z kremem i podjadałam kwaśne żelki, ale już dość słodkiego, taką mam ochotę na zupę... Pierogi ruskie... Ech, marzenia ![]() Jeszcze niecała godzinka i do domu nareszcie.
...under my breast and belly that I feel grateful for every pebble, and I don't know whether it is my pulse or the earth's that I hear Edytowane przez M e g a r a Czas edycji: 2017-07-18 o 18:11 |
|
|
|
#2923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jutro Ci przyjdzie ochota na ten rosół. Ja bym zjadła marchewkę z groszkiem! 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
ja w pierwszej ciąży poczulam ruchy ok 20 tc. ale mialam lozysko na przedniej ścianie, teraz mam na tylniej.
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak mam czesto, ze cos bym zjadla, a jak juz przychodzi co do czego to nie chce.
Tort bezowy wyszedl mi cudny, zjadlam kawalek i juz raczej go nie tkne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj pojechałam oddać krew a więc na czczo poszłam do galerii zjeść śniadanie. CAŁĄ GALERIE przeszłam dwa razy nie wiedząc co w końcu zjeść
Po ponad 40 minutach w końcu zdecydowałam ale jak już dostałam to już nie byłam zadowolona z decyzji W pierwszej ciąży potrafiłam wejść do sklepu kupić np pączka a przy wychodzeniu już nie mieć na niego ochoty pokręcone to ![]() A ja siedzę zmartwiona bo poszłam zaszczepić córę i ma chyba jakiś niepowołany objaw boli ją noga do tego stopnia, że z bólu sama sobie paluszka ugryzła (ale tak konkretnie ) dałam jej przeciwbólowy. Chyba nie zasnę tej nocy
|
#2928 |
|
Zadomowienie
|
Maja, może jutro Ci się znowu zachce rosołu... Jeszcze tak nie miałam, u mnie jest odrzut jak już coś zjem. Jem z apetytem, a zaraz po posiłku, wiem, że więcej danej rzeczy nie tknę... Tak było np. z jajkami.
LittleBeetle, nie martw się, na pewno jutro jak mała wstanie będzie już dobrze. Jesteś pewna, że to po szczepieniu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak piszecie o torcie a mnie w ogóle nie rusza ale jakby ktoś zaproponował domowego burgera to już prędzej
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie ciasta pieke z Moje wypieki, wiec nic szczegolnego Ci wiecej nie powiem niz jak jest w przepisie, tym bardziej, ze ja nigdy nie trzymam sie przepisu a robilam Torcik 'Pavlova' z malinami i jest na prawde prosty IMG_1500405830.164762.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
Little, mam nadzieję, że jutro już będzie ok i mała nie będzie pamiętać o dzisiejszym bólu.
Oglądam film o bliźniakach na YouTube i ryczę ze wzruszenia. Zawsze byłam wrażliwa, a teraz w ciąży to już jest dramat Ładnie wygląda ten tort Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam, że lubię piec tylko zawsze jest problem bo ktoś to zjeść musi ![]() Cytat:
tak strasznie nie lubię szczepień ![]() oj ja tak miałam w pierwszej ciąży, płakałam przy porodach więc w efekcie ich nie oglądałam a teraz to coś dziwnego bo niewiele mnie rusza no nad wyraz mnie cieszy widok maluszków w gondolach
|
|
#2936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fiołek ciacho wygląda rewelacyjnie! Robisz smaka! 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Little u mnie najczesciej jest tak, ze niestety ale musze wyrzucic, bo tz mowi, ze bedzie jadl po czym zapomina, albo stwierdza, ze nie chce. Ja dzisiaj ogladalam porody, cesarki przyjmowalam na klate, ale przy sn ryczalam jak nienormalna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ostatnio więcej deserów robiłam niż ciast a ciasto to głównie tartę z mascarpone i np truskawkami bo ta się szybko rozchodzi
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
Little - A to coreczka miala tą ostatnia dawke szczepienia, ta z 20ms ?
Ja najbardziej sie balam mmr, ale mała super zniosla wszysykie szczepienia Trzymam kciuki zeby Twojej corci sie poprawiło ![]() Z tym niezdecydowaniem to masakra jest, mam tak samo. Z dwie godziny moge sie zastanawiac co bym zjadla, a jak juz mam to jesc to mi nie smakuje ![]() W pierwszej ciąży czulan ruchy w 21tc, a teraz czuje w brzuchu takie rozpychanie, kurcze moze niedługo bede czula kopniaczki <3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak mi jej szkoda bo była taka dzielna. Lekarka była w szoku, że dwulatka tak gada a co do zachowania to stwierdziła, że nie wie jak my ją wychowujemy ale super i przebija nawet 4 latki. Fakt, że to tylko pozory bo w domu to już ziółko no ale postarała się zrobić dobre wrażenie teraz śpi no ale na przeciwbólowym. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Za to mam przejść z luteiny pod jezyk na dopochwowa 
w sumie też go nie brała pod uwagę ale o dziwo łatwo poszło i teraz normalnie mówi,że braciszek w brzuszku pływa 

Mimo wszystko co wieczór jak się kładę to się wschłuchuję w siebie starając się chociaż bąbelki uchwycić,, nie mogę się już doczekać!
to nowość - wcześniej czułam smyranie tylko jak leżałam.
ale chyba tak, to bardzo specyficzne uczucie i pojawia się tylko wieczorami.
mąż i żona

Po ponad 40 minutach w końcu zdecydowałam ale jak już dostałam to już nie byłam zadowolona z decyzji 
ale tak łopatologicznie napisz, jak możesz, bo mi szare komórki znikają i średnio czasem kojakże fakty 
a robilam Torcik 'Pavlova' z malinami i jest na prawde prosty