Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-14, 17:35   #2071
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III

juleczka jak kontrola Matiego?
Stary 2008-05-14, 17:56   #2072
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cześć Mamuśki!

Przepraszam Was, że teraz tak mało się udzielam, ale mężuś w domku, więc chcemy jak najwięcej czasu spędzać razem poza domem .

Kanciu , kontrola wypadła super , lekarz powiedział, że Mati ma zdrowe stópki , baliśmy się trochę tej kontroli, bo zaniedbywaliśmy spanie w szynie . Pytałam też naszego ortopedę o butki dla Matiego to powiedział, że absolutnie żadne ortopedyczne bo on ma zdrowe stopy i ma nosić normalne buty . Jesteśmy bardzo szczęśliwi . Baliśmy się , żeby nie trzeba było jeszcze raz ciąć ścięgna... Następna kontrola we wrześniu .

Normalnie tyle pisałyście przez 2 dni że zanim skończyłam czytać to już nie pamiętam jakie tematy poruszałyście .

Acha, Mati śpi w pajacu z długim rękawkiem lub bawełnianej 2-częściowej piżamce . A przykrywam go od jakichś 2 tygodni ręcznikiem ubranym w powłoczkę, bo pod kołderką było mu za gorąco .
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 18:19   #2073
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Czołem Mamusie
Czytam wątek regularnie, ale zanim przeczytam wszystko to brakuje mi czasu na pisanie Teraz Emcia słucha Babyradio, to coś skrobnę.
U nas wszystko OK. Emilka chyba zaczęła przesypiać całe nocki (tfu, tfu...) ale budzi się już o 6-tej. W ciągu dnia śpi jeszcze 3-4 razy w sumie 3,4 godzinki. Zaczyna sama stać, bez podparcia i próbuje chodzić za jedną rączkę. Ząb nadal jeden Jak chce się już wieczorem kąpać to raczkuje o łazienki i jęczy pod drzwiami lub próbuje wejść do wanny, zabawnie dżwigając nóżkę.

W piątek moja Jagoda leci z dziadkami na dwa tygodnie do Egiptu, więc teraz mam pranie i prasowanie. Jak to robię, to coraz bardziej nabieram ochoty na zagraniczne wakacje. Dzisiaj odebrałam wypowiedzenie z pracy. Co prawda pani dyrektor zaproponowała mi pół etatu od września, ale raczej nie skorzystam. Wolę przejść w stan nieczynny i pobierać pensję przez 6 miesięcy, a przez ten czas coś się wymyśli i poleci na wakacje
A propos - ja lubię Wisłę ( Małysza też). Byłam tam mnóstwo razy ale zawsze na prywatnych kwaterach. Tam nauczyłam się jeździć na nartach

Jeśli chodzi o projekty domków to wszystkie ładne.
Wiem z doświadczenia, że dopiero jak jest działka to się można na poważnie zastanawiać nad wyborem domku. Mnie zawsze podobały się rozłożyste domy z kopertowym dachem. A po zakupie działki okazało się, że najlepiej pasuje względem drogi, stron świata i sąsiadów inny domek z dwuspadowym dachem. Sąsiedzi budują piękny dom ale wszystkie sypialnie będą mieć na północ więc ciemnica cały rok. Już sąsiadka jest wk*****a.
My właśnie kończymy parter

A to nowe zakupy Emci:
1- wszysko Coccodrillo (mam fajny i tani sklep niedaleko)
2- tuniczka George (kupiona troszkę wcześniej) i czapusia z daszkiem Coccodrillo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zakupy1.jpg (37,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zakupy 2.jpg (49,9 KB, 12 załadowań)
Stary 2008-05-14, 18:20   #2074
ewa.nea
Zakorzenienie

Witajcie. Wpadłam na chwilę, pokazać, że żyję.
mam dosyć Na nic nie mam czasu. W pracy co chwilę jakieś zastępstwa, od pon. zaczęły się zebrania z rodzicami, więc wracam ok. 18. A po pracy sterta prac do sprawdzenia. Na dodatek od niedzieli chodzę z gorączką, katarem, a od dziś z mega chrypką. Nie wiem jak jutro poprowadzę lekcje.
Mikołaj też z małym katarem, ale jakoś nie cierpi z tego powodu. Poza tym cały jest poobijany, siniak na siniaku. Wszędzie chce wejść, wszystko dotknąć i efekty potem widać na czole na przykład.

Na wizaż czau nie mam bo gdy już się zdarzy, że siedzę przy komputerze, to akurat jakiś sprawdzian mam do opracowania.

No to się wyżaliłam.

Pozdrawiam Was i wszystkie kochane szkraby
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 18:38   #2075
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Juleczko ale się cieszę, super że z Matiego nóżkami już wszystko ok
Miłego rodzinnego wieczorku

Izuniak, a masz może jakiś sprawdzony nocleg bo naczytałam się na necie ale wiadomo to nie to samo jak z polecenia
Ubawiłam się setnie jak czytałam o wędrówkach Emci do kąpieli
edit: bardzo mi się podoba ten niebieski zestaw

Ewa bidulko trzymaj się, za pasem wakacje...

Lea zapomniałam wcześniej napisać, super te jeansy i fajnie w nich wyglądasz.

Edytowane przez evemamaoliwki
Czas edycji: 2008-05-14 o 19:12
evemamaoliwki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 19:17   #2076
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

juleczko wspaniałe wieści!!!!! CUDOWNIE!!!!: jupi:

ewa- współczuję, ja kończę pracę 30 maja i mam 3 miesiące wolnego /ale niepłatnego niestety/

izuniak - buziole dla Emci i Jagódki. Udanej wyprawy jej życzę, pewnie przeżywa , co?

A mam pytanie co do kupek /tak, tak temat nie zamiera/ czy Waszym dzieciom zdarzają się kupki farbujące mocno dupkę i wszystko naokoło?

Spokojnej nocki.pa!

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 19:28   #2077
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Juleczko i Mateuszku ale sie ciesze juz nawet powiedzialam tz i on tez sie cieszy bo ogladal was na zdjeciach i slucha jak opowiadam co u was wiec oczywiscie kojarzy

Izuniak ale kiecka

Ewa biedulko chorutka..
Adrian tak jak Miki caly w siniakach jak ofiara losu

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-14, 19:32   #2078
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Iwka u nas się czasami zdarzają jak Oliwcia wsunie kaszkę z owocami leśnymi albo deserek
Stary 2008-05-14, 19:34   #2079
Kancia
Zakorzenienie

juleczko no SUPER!!!!!! pewnie Wam bardzo ulzyło a co z szyna??

izuniak Emcia akrobatka

ewa to wracaj do nas
Stary 2008-05-14, 19:37   #2080
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Iwka - mamusia bardziej przeżywa niz Jagulka

U nas zielona kupa farbuje po szpinaku

Eve - Gołębiewski, ale tam są ceeeeny, Dom Wczasowy Uśmiech ale to już obrzeża Wisły - Wisła Malinka i w tym samym miejscu dom wczasowy pod wyciągiem Cieńków (nazwy nie pamietam). Podrzuć jakie Ci się podobają, a może któryś znam
Stary 2008-05-14, 19:44   #2081
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Izuniak znalazłam właśnie pensjonat Uśmiech

edit to mnie zaciekawiło
http://www.mariainatasza.pl/index.htm

http://www.infhotel.pl/wisla/pokoje

http://www.beata.bestur.pl/

Właśnie przeczytałam, że 15-latek spadł z uszkodzonej huśtawki i jest w cieżkim stanie, aż strach chodzić na plac zabaw i przypomniało mi się byłam mała to urwała się huśtawka na której się bujałam, ale na szczęście dopiero zaczynałam i nie byłam wysoko.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-14, 19:56   #2082
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
No to ja po zakupach, obiedzie i zmykam do pracy i wpadłam wam jeszcze życzyć miłej reszty dnia
Daj znać jak tam Hanusia jak tylko wrócisz z pracy!

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość
Werola została dzisiaj 3 godziny sama z nową nianią i było ok. Jutro prawdziwe zawody bo 8 i pół godziny.
Gratki za dobry czas z nową nianią! Jutro też będzie ok.

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!

Przepraszam Was, że teraz tak mało się udzielam, ale mężuś w domku, więc chcemy jak najwięcej czasu spędzać razem poza domem .

Kanciu , kontrola wypadła super , lekarz powiedział, że Mati ma zdrowe stópki , baliśmy się trochę tej kontroli, bo zaniedbywaliśmy spanie w szynie . Pytałam też naszego ortopedę o butki dla Matiego to powiedział, że absolutnie żadne ortopedyczne bo on ma zdrowe stopy i ma nosić normalne buty . Jesteśmy bardzo szczęśliwi . Baliśmy się , żeby nie trzeba było jeszcze raz ciąć ścięgna... Następna kontrola we wrześniu .

Normalnie tyle pisałyście przez 2 dni że zanim skończyłam czytać to już nie pamiętam jakie tematy poruszałyście .

Acha, Mati śpi w pajacu z długim rękawkiem lub bawełnianej 2-częściowej piżamce . A przykrywam go od jakichś 2 tygodni ręcznikiem ubranym w powłoczkę, bo pod kołderką było mu za gorąco .
Super!! Wyściskaj Matiego ode mnie i Ali, przekaż mu gybaguba od Ali

Cytat:
Napisane przez ewa.nea Pokaż wiadomość
mam dosyć Na nic nie mam czasu. W pracy co chwilę jakieś zastępstwa, od pon. zaczęły się zebrania z rodzicami, więc wracam ok. 18. A po pracy sterta prac do sprawdzenia. Na dodatek od niedzieli chodzę z gorączką, katarem, a od dziś z mega chrypką. Nie wiem jak jutro poprowadzę lekcje.
Mikołaj też z małym katarem, ale jakoś nie cierpi z tego powodu. Poza tym cały jest poobijany, siniak na siniaku. Wszędzie chce wejść, wszystko dotknąć i efekty potem widać na czole na przykład.

Na wizaż czau nie mam bo gdy już się zdarzy, że siedzę przy komputerze, to akurat jakiś sprawdzian mam do opracowania.

No to się wyżaliłam.

Ewa, no qrna weź i rozciągnij tą dobę, mi też się przyda

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:13   #2083
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

iwka, rośnie Werka, dorośleje, skoro nowa niania tak szybko przypadła jej do gustu. Oby tak dalej.

HURRA!!! Cieszymy się Wasza radością juleczko.

ewa,
dobrze, że niedługo wakacje, będziesz mieć dla nas więcej czasu,

eve, dzięki.

izuniak, kiedy planujecie zakończenie domku?
a kiecka świetna.

Tak, eve, to jest Polska własnie, u nas jeszcze nie dba się o bezpieczeństwo dzieci... Ja z Maksem chodzę na plac zabaw przy przedszkolu, który regularnie jest sprawdzany, naprawiany, konserwowany i co tam jeszcze...

Teraz fotka, która ostatnio nie chciała mi się załadować, czyli "uwaga, spadam!!!"

EDIT: nic nie piszecie, więc dorzuce jeszcze trzy fotki z dnia dzisiejszego.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2008-05-14 o 21:52
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:48   #2084
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

o rany ale Was tu jeszcze dużo

Spać szybciutko!!!!

Kolorowych snów!

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 23:14   #2085
minisia
Zakorzenienie

Xantia
Hania lepiej - ma jeszcze gorączkę, ale już nie taką dużą, bo max 38,5.
Wyszłam do pracy o 14:30 i Hania zaraz potem zasnęła i wstała o 18:00, więc spała 3 godzinki z Robertem i przespała obiadek
Jak wstała dostała deserek, soczek i potem juz zadowolona, bo wyspana i najedzona. Wczoraj za to nie spała wogóle cały dzień tak jak wstała to dopiero wieczorem zasnęła

ewa szkoda, że tak mało się odzywasz, ale rozumiem, że praca i Miki pochłaniają twój cały czas. Ale wakacje to będziesz częsciej bywać mam nadzieję

juleczko nie masz pojęcia jak bardzo ucieszyła mnie wiadaomość i zdrowych stópah Matiego : jupi:
I napisz co z szyną - musicie jeszcze zakładać
izuniak no to Jagódka się wygrzeje w tym Egipcie
A nowe nabytki ciuszkowe super

iwka fajnie, że nowa niania się spisała To jest bardzo ważne i oby tak dalej

lea pozdrów KAmile i Agatke ucałuj i napisz co wogóle u niech - jak Agatka się czuję i czy wszystko OK

Dobranoc

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 07:06   #2086
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

a ja wysylam buziaki z rana i uciekam do pracy..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 07:31   #2087
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cytat:
Napisane przez izuniak Pokaż wiadomość
U nas wszystko OK. Emilka chyba zaczęła przesypiać całe nocki (tfu, tfu...) ale budzi się już o 6-tej. W ciągu dnia śpi jeszcze 3-4 razy w sumie 3,4 godzinki. Zaczyna sama stać, bez podparcia i próbuje chodzić za jedną rączkę. Ząb nadal jeden Jak chce się już wieczorem kąpać to raczkuje o łazienki i jęczy pod drzwiami lub próbuje wejść do wanny, zabawnie dżwigając nóżkę.

W piątek moja Jagoda leci z dziadkami na dwa tygodnie do Egiptu, więc teraz mam pranie i prasowanie. Jak to robię, to coraz bardziej nabieram ochoty na zagraniczne wakacje. Dzisiaj odebrałam wypowiedzenie z pracy. Co prawda pani dyrektor zaproponowała mi pół etatu od września, ale raczej nie skorzystam. Wolę przejść w stan nieczynny i pobierać pensję przez 6 miesięcy, a przez ten czas coś się wymyśli i poleci na wakacje

A to nowe zakupy Emci:
1- wszysko Coccodrillo (mam fajny i tani sklep niedaleko)
2- tuniczka George (kupiona troszkę wcześniej) i czapusia z daszkiem Coccodrillo

Izuniak, fajnie, że Emcia przesypia nocki . Po cichu zazdroszczę . Także wczasów Jagódki zazdroszczę Egipt ... mmm
Ciuszki słodziutkie

Cytat:
Napisane przez ewa.nea Pokaż wiadomość

No to się wyżaliłam.

Ewa, trzymaj się kochana. Zdrowiej i pomyśl, że już zaraz wakacje i odpoczniesz sobie .

Cytat:
Napisane przez evemamaoliwki Pokaż wiadomość
Juleczko ale się cieszę, super że z Matiego nóżkami już wszystko ok
Miłego rodzinnego wieczorku
Eve, dziękujemy .

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość
juleczko wspaniałe wieści!!!!! CUDOWNIE!!!!

A mam pytanie co do kupek /tak, tak temat nie zamiera/ czy Waszym dzieciom zdarzają się kupki farbujące mocno dupkę i wszystko naokoło?

Spokojnej nocki.pa!
Iwka, dziękujemy .
A co do kup, to czasami farbują , najbardziej po jagodach .

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Juleczko i Mateuszku ale sie ciesze juz nawet powiedzialam tz i on tez sie cieszy bo ogladal was na zdjeciach i slucha jak opowiadam co u was wiec oczywiscie kojarzy
kropeczko, dzięki i pozdrawiam TŻ'a

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
juleczko no SUPER!!!!!! pewnie Wam bardzo ulzyło a co z szyna??
Kanciu, dzięki . No szyna oczywiście zostaje na noc do 5 r. ż.. Ta szyna jest po to żeby stopy nie wracały do poprzedniego ustawienia, więc ma zapobiegać...

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7558311]
HURRA!!! Cieszymy się Wasza radością juleczko.

Teraz fotka, która ostatnio nie chciała mi się załadować, czyli "uwaga, spadam!!!"

EDIT: nic nie piszecie, więc dorzuce jeszcze trzy fotki z dnia dzisiejszego.[/quote]

Dzięki . Fotki śliczne .

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
Hania lepiej - ma jeszcze gorączkę, ale już nie taką dużą, bo max 38,5.
Wyszłam do pracy o 14:30 i Hania zaraz potem zasnęła i wstała o 18:00, więc spała 3 godzinki z Robertem i przespała obiadek
Jak wstała dostała deserek, soczek i potem juz zadowolona, bo wyspana i najedzona. Wczoraj za to nie spała wogóle cały dzień tak jak wstała to dopiero wieczorem zasnęła

juleczko nie masz pojęcia jak bardzo ucieszyła mnie wiadaomość i zdrowych stópah Matiego
I napisz co z szyną - musicie jeszcze zakładać
minisiu, dobrze, że z Hanią już lepiej . Bidulka się umęczyła tą chorobą. Buziaki dla niej .
No i dzięki za miłe słowa . A szyna niestety zostaje bo jest środkiem zapobiegawczym. U 80 % dzieci, które nosiły szynę krócej są nawroty i potem operacje stóp, więc musimy ją zakładać na noc do 5 r.ż. niestety .
Stary 2008-05-15, 07:45   #2088
Patrilla
Zakorzenienie

Juleczko ucieszyłam sie straszliwe prosimy po 100 buziaków w każdą zdrową stópkę !!!
Izuniak ja też przyłączam sie do zazdrosnych o całe śpiące noce
wszystkim spokojnego słonecznego dnia życzę nie mogę za duzo pisać kręgosłup nie pozwala !!
Stary 2008-05-15, 07:58   #2089
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Rety, wczoraj miałam tak zabiegany dzień, że nawet nie miałam kiedy usiąść przed kompem. Zaczeliśmy powoli załatwiać sprawy związane z działką.

A Klaudia wczoraj przewróciła się na chodniku i starła całą brodę. Dziś ma jeden wielki strup. Biedactwo moje strasznie płakało

juleczko bardzo się cieszę że z nóżkami Mateuszka już dobrzeBuziaki dla Was

minisiu mam nadzieję, że Hania przestanie już gorączkować

ewa trzymaj się Tak jak już dziewczyny pisały- niedługo wakacje

izuniak ciuszki super. A Jagódce życzymy dobrej zabawy

BUZIACZKI DLA WCZORAJSZYCH JUBILATÓW I OCZYWIŚCIE DLA DZISIEJSZEGO- APUSIA
Stary 2008-05-15, 08:01   #2090
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Korzystam z tego, że Emcia całuje Dorotkę Welman na ekranie i coś napiszę z rana.
Przechwaliłam wczoraj moje dziecko, bo dzisiaj o 2 w nocy obudziła się i wtrząchnęła 200 ml mleka. Głodomór jeden

Eve - bardzo mi się podoba ta pierwsza oferta Mają fajny plac zabaw dla dzieci

Juleczko - bardzo się cieszę, że kontrola Matiego dobrze wypadła. Dbaj o obu swoich mężczyzn, bo czytam że starszemu też przyda się opieka

Lea - w tym roku chcemy ystawić stan surowy zamkniety czyli z pokryciem dachowym i oknami. A w przyszłym roku może przeprowadzka...:rolleyes : Wysłałam Ci PW

Ewa - a mówią, że nauczyciele mało pracują i za dużo za te 18 godzin zarabiają
Stary 2008-05-15, 08:11   #2091
Konto usunięte

Haniu kochana, wracaj do formy. minisiu prześlij swojemu szczęściu buziaki od nas.
Za pozdrowienia dla Kamili i Agatki dziękuje, przekażę na pewno.

Szkoda, że szyna musi być noszona do 5 roku życia Matiego, to długo, ale wiesz juleczko, wyniki badań mówią same za siebie, dlatego trzymamy kciuki za wytrwałość.

Patti, tobie to by się jakiś porządny masaż przydał, bo kręgosłup cię wykończy.

Anula, dla Klaudii, ale to pewnie nie pierwszy i nie ostatni lat. Tak po prawdzie, to dzieci sa takie kruche, takie delikatne, a przy tym takie twarde, tyle zaliczą upadków, guzów, itp...

Kurcze, zazdroszczę domku, izuniak, nasz pozostaje w sferze planowania. na kiedyś, potem stary sprzedamy.. tylko kiedy to będzie,.póki co jest działka, nie zgubi się. .. jeszcze nie dostałam PW.

Zmykam dziewczyny, bo zaraz się zbieram kawkować.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 08:14   #2092
Kancia
Zakorzenienie

Anulka Apuś dziękuje za zyczenia i wysyła cmokaska

my sie po 10 zawijamy na spacerek
miłego dnia wakacyjne mamusie
Stary 2008-05-15, 08:16   #2093
Konto usunięte

o kurcze, ale jestem gapa.

Apusiu kochany, mnóstwo serdeczności, uścisków i buziaków. Rośnij zdrowo słoneczko kochane.

Stary 2008-05-15, 08:27   #2094
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Ojej , ale ze mnie gapa zapomniałam o życzeniach

APUSIU NASZ SłODZIUTKI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO , ABYś BYł ZAWSZE ZDROWY, UśMIECHNIęTY, PRZYNOSIł TYLKO RADOśCI MAMUSI I TATUSIOWI . BUZIOLE OD MATIEGO I JULII

Patrilko, zagoń mężusia żeby cię porządnie wymasował

Anula, buziaki dla Klaudusi w bródkę, żeby się szybko zagoiła . Kurcze, to jest chyba nieuniknione, że nasze dzieciaki będą miały rany .
I dziękujemy za buziaki .

Izuniak, dzięki . No i życzymy szybkiej przeprowadzki .

lea, wiem, wiem, ale złość mnie bierze że to jeszcze tyle lat ...

Kanciu, dla was też miłego i słonecznego dnia

Miłego dnia mamuśki .

Stary 2008-05-15, 08:35   #2095
minisia
Zakorzenienie

Witam w ten słoneczny dzionek

Apusiu uściski dla Ciebie

U nas nocka super - bez gorączki i cała przespana
MOże to już koniec tej gorączki i wszystko wróci do normy
Wczoraj zrobilismy u Hani w pokoju przemeblowanie.
Ściągnęliśmy już baldachim i przestawiliśmy łóżeczko

Anula daj całusa Klaudii w bródke ode mnie

juleczko wytrwacie napewno z tą szyną - tym bardziej, że wiecie, że idzie ku dobremu

lea Hania ucałowana i też przesyłamy buziaki

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 08:37   #2096
JOANNA16
Zakorzenienie

cześć wszystkim
co u Was słychać? u nas ok Wiki ma 2 ząbki i chyba Jej na górze idą bo taka grymaśna
nie chce mleka jesć a co inne by jadła spryciura
śpi z nami płacze w nocy i wogole sie wierci
powiedzcie mi laseczki jak ubieracie dzieci bo nie wiemjak ja ubierac
ma rajtuski,koszulkę na ramiączka i kaftanik
a jak na pole ubieracie?w co
Stary 2008-05-15, 08:38   #2097
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Wszystkiego naj dla dzieciaków obchodzących dziś miesięcznice

Nikola spała dzis do 8.30 normalnie szok teraz broi.niewiem jak teraz będzie się trzymac bo przesuną jej się drzemki.może położę ją tylko raz oj mała dorwała mi się do dokumentów zmykam

karolinqa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 09:20   #2098
Kancia
Zakorzenienie

dziekujemy

JOANNA to zalezy jaka pogoda bodziak z krótkim, krótkie spodenki czapeczka z daszkiem lub bodziak z długim krotkie spodenki czapeczka jak zawiewa wiatr biore jeszcze sweterak i jak chłodniej to zakładam

Anula buzia dla Klaudusi, do wesela sie zagoi
Stary 2008-05-15, 09:46   #2099
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Ja Matiego ubieram w body z krótkim rękawkiem i spodnie cieniutkie przewiewne ale z długimi nogawkami i mu podwijam jak jest gorąco . Oczywiście do tego skarpetki i butki leciutkie, i kapelusik. Ale zawsze mam w torbie koszulę jeansową z długim rękawkiem w razie czego i jak mocniej wieje to mu ją zarzucam .
Stary 2008-05-15, 10:40   #2100
magsch
Zakorzenienie

Witam wszystkie Szczesliwe Mamusie!!!czytam sobie ten watek od dluzszego czau i zastanawiam sie czy mogla bym sie do Was przylaczyc...
Jestem mloda mamusia a moj synek ma juz 9,5 miesiaca.Nazywa sie Alanek i urodzil sie 28.07.2007...boze normalanie nie wiem jak zaczac..To moje pierwsze dziecko no i jako niedoswiadczona matka mam sporo pytan!!otoz moj synek jest dosc leniwym chlopcem,siedziec zaczal dopiero miesiac temu,no i nie zbiera sie jeszcze do raczkowania,nie chce trzymac sam butelki oraz grysc choc ma juz 6 zebowczy powinnam sie martwic???

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479
magsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości