|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Bry!
Vadi najważniejsze ze jestescie juz razem,cali i zdrowi😙 szybko dojdziesz do siebie. Brawa dla Was! Byliście mega dzielni 😙 Komu sie juz ciąża znudzilaaaaa? śnilo8 mi się ze odchodzi mi czop, budze sie biegiem do łazienki bo może musze tżta w domu zatrzymać a tu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2222 |
|
*sportaddict*
|
Dzięki dziewczyny
Ale się cieszę, ze ciąża już za mną w końcu mogę spać na plecach ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- A no i w ogóle muszę bardzo pochwalić Tż, był superdzielny, ratował mnie jak mógł chociaż widziałam, ze szaleje z bezsilności, potem się wzruszył i w ogóle |
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu, dzięki za pocieszenie.
Carolles, mnie już się ciąża znudziła. A szczególnie leżenie o 4 z oczami jak 5 zl podczas gdy wiem że to ostatnie chwile w których mogłabym się wyspać. No cóż niedługo będę zasypiała w każdej pozycji pewnie... Vadi, brzuchol dojdzie do siebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rety miałaś bardzo ciężko poród . Brawa za wytrwałość i ze się udało SN bo szybciej się zregenerujesz . Ból się zapomina podobno ![]() ![]() Dziewczyny dziękuje ![]() Kocia - zacna już waga. Ciekawe jaka jest rzeczywistość Ja nie śpię a jest 1w nocy. Rano na 9:45 mam gina. Ciekawe jak wstanę ![]() ![]() Mały o 23:30 zjadł 70ml mojego mleka z butli. Zasną na godzinkę nawet niecała . Zrobił kupkę i siku i Tz go przebrał bo ja zdychalam w kiblu. Wyszłam dałam mu cycka tym razem ssał nawet mleko. Ja znów zdycham w kiblu bo mam biegunkę . ☠☠☠☠a nie mam już siły . Ciagle coś mi jest . Boże miej litość ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2225 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Jadę po akt urodzenia. Mała została z babcią. Najedzona więc mam nadzieję że przespi jak mnie nie będzie. Mama ma jak coś w butli odciagniete mleko.
|
|
|
#2226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ah te nasze dzieciaczki. Ja mam do Ciebie daleko chyba że relacja online każda w swoim mieście schodzi z wieżowca ! A jak u Ciebie do piątku się nic nie rozkręci to i tak szybciej urodzisz bo ja mam 25.07 ktg i albo zostaje albo bujam się do 27 Cytat:
![]() Vadi rzeczywiście coś strasznego ale jesteś naprawdę dzielna i wytrwała, po tym wszystkim jeszcze małego ogarniałaś. Życzę Ci mega szybkiego powrotu do formy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Szkoda ze nie mogę się położyć nijak to bym kp na leżąco a tak muszę kaweczec na siedząco Boje się kimnac tak żebym nie przechyliła się na bok i nie spadła z małym na podłogę . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia, powodzenia
![]() Sam, Ja jem śniadanko i idę na zakupy dopóki nie ma miliarda stopni na dworze. Oj ciężka końcówka nam się zapowiada nierozpakowane dziewczyny. Z resztą tym w połogu w taki upał też nie zazdroszczę. Nie dosyć że człowiek się poci to jeszcze krwawi:/ Czy któraś mama ma klimatyzację i próbowała używać już przy dziecku? No bo ej skoro mi jest gorąco, mężowi gorąco, w mieszkaniu duszno to rakiem maluchowi chyba też? Ja nie mówię żeby mu dmuchało na łebek ale może wynieść dziecko do innego pokoju, schłodzić salon i przynieść? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2229 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2230 |
|
*sportaddict*
|
Dziewczyny po sn - ile czasu mniej więcej krocze dochodzi do siebie na tyle, żeby normalnie chodzić i siadać?
|
|
|
|
#2231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Vadi, no opis nie brzmi zbyt optymistycznie!
Aleeeee naprawdę dzielna z Ciebie mamuśka i brawa dla TŻ oczywiście!! ![]() Sill, to trzymamy kciuki za piątek ![]() A z tym odejściem wód to dorzucę na pocieszenie jeszcze jedną historię: ostatnio ustaliłam z mamą jak to ja się rodziłam i siostra: i z siostrą moja mama pojechała już na wywołanie bo było po terminie i na izbie odeszły jej wody (chyba z emocji ) a po dwóch godzinach było już po wszystkim. U mnie Może Taedio tym razem przyjdzie z jakimś ciekawszym newsem... ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Wczoraj położyłam się około 24ej i wstałam dzisiaj o 8, tylko dlatego, że burczało mi w brzuchu
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Anusis
Śliczne maleństwo ![]() Sill To kciuki, żeby sie ta szyja ruszyła... moja też mocarna była ale nawet ze skurczami,. bym się mordowała z naturalnym na 100% wagą się nie martw, jestem tydzień po porodzie i wszystko powoli leci w dół samo. Vadi Byłaś mega dzielna!!! Gratulacje ogromne! Dziewczyny dziękuje za odpowiedzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny dzięki za Wasze historie z odejściem wód, może w razie gdyby tak się u mnie zaczęło to nie będę jakoś bardzo panikować, pewnie to zależy od wielu innych czynników jak postępuje nasz poród. Chciałabym jechać do szpitala z pozytywnym nastawieniem, bo jak się zestresuję i nastawię na męczarnie to będzie ciężko
|
|
|
|
|
#2234 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#2235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po ponad tygodniu bylo w miare ok, mi najbardziej pomoglo wietrzenie chociaż długo się przed tym bronilam Do teraz został mi jeden szew.Spij na brzuchu póki możesz jak przyjdzie nawał to sie skończy ;-) ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
Vadi moje gratulacje i współczuję trudnego porodu
Na szczęście po takich męczarniach przychodzi najwspanialsza nagroda. Dużo zdrówka życzę i szybkiego powrotu do formy ![]() Ja już dziś jestem 4 dni po terminie. Wczoraj myłam okna i sprzątałam. Niestety nic to nie dało oprócz zmęczenia i bólu podbrzusza Jutro mam wizytę. Pewnie nadal jestem zamknięta na cztery spusty i skończy się wywoływaniem,czego okropnie się boje. Xzora jeśli dobrze pamiętam macie łóżeczko dostawne dla Klaudii. Mogę wiedzieć jakie? I jak to wygląda u was? Materac jest na wysokości waszego łóżka? My mamy łóżeczko z ikea przerobione na dostawkę(tzn.ściągnięty jeden bok) i niestety materac albo jest niżej niż nasze łóżko albo wyżej. Nie wiem która opcja w praktyce byłaby lepsza?
|
#2239 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro idziemy pierwszy raz do lekarzaCytat:
Współczuję ze było tak ciężko dzielna byłaś podziwiam i ze dałaś radę do małego wstawać Cytat:
normalnie bez ciazy tez masz takie dolegliwości? Czy po prostu ciaza i połóg Ci nie służy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie jest 9 dzień po porodzie i mogę siadać bez kolka ale jeszcze super wygodnie nie jest. Kółko uratowało mi życie
|
|||||
|
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
Pestycyda ja mam problem z ilością płytek, reszta wyników w normie. Idę dziś do gin zobaczę co mi powie.
Kocia matka dobra waga ☺ Vadi strasznie dzielna byłaś. Poród strasznie męczący i co chwilę coś się działo. Dobrze, ze wszystko dobrze się skończyło. Podziwiam, ze po takich przeżyciach tak szybko ogarnęła siebie i dziecko. Twarda baba z Ciebie.💪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
VADI biedna, bardzo ciężko poród za Tobą
Wiem jak to jest, mój pierwszy byl bardzo bardzo podobny. A jeśli chodzi o krocze, to u mnie po dwóch tygodniach przestało w ogóle boleć i mogę normalnie siedzieć w końcu :P chyba szwy się porozpuszczaly i przestały ciągnąć.
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2243 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia na wizycie poloznej. zszyli Cie napewno dobrze. moze dluzej bedziesz sie goić przez ten dodatkowy zabieg? Cytat:
![]() wyspij sie w dzień!! Cytat:
super ze juz pierwszej nocy zajmowalas sie synkiem Cytat:
niestety czesto jest tak (darietta) że ich pomoc to narzucanie swojego zdania i pouczanie na kazdym kroku. nie tego potrzebuje matka po porodzie. super że masz takich rodzicow ktorzy Cie wspierają Cytat:
Cytat:
Cytat:
samo powietrze z klimy nie jest szkodliwe (no chyba ze nie czyscimy instalacji ) schlodzenie pokoju i potem wejscie tam z dzieckiem jest jak najbardziej ok! Cytat:
ja krwawilam ok tygodnia, siedziec normalnie nie umialam ok 2tyg. ale po tygodniu siadalam na jednym półdupku juz bez bólu. chodzenie wogole nie bolalo. daj sobie czas! dopiero urodzilas! Cytat:
powodzenia na jutrzejszej wizycie! co do lozeczka - nie pomoge. mamy kołyske mnie sie dzis cos kręci w głowie. musze isc po wyniki z bad.krwi. obawiam sie ze znow hemo spadla. bo tak wlasnie sie czuje jak.mam niską...
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio halooooooo rodzisz czy śpisz?
![]() Minini kciuki za hemo |
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Minini, to szoruj po sok z buraka, szpinaku albo coś z żelazem. Lepiej żeby hemo była jak najwyższą ale u mnie też pewnie szału nie ma ale już mi się badać nie chce...
Taedio znowu nas podpuszcza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2247 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Samantha dzięki
Trzymaj się dzielnie kochana, wkrótce pomalutku wszystko się poukłada i unormuje... Korzystacie z każdej pomocy z jakiej tylko możecie! Tak zrobię chyba jutro Albo w szpitalu będę latała po schodach jeśli mnie zostawią na weekend... Cytat:
Dobrze, że to już za Wami! Mam nadzieję, że obecność Tymusia wynagrodzi Ci poród i że dla odmiany będziesz miała najspokojniejsze i najmniej problemowe dzieciątko na wątku Cytat:
No chyba że coś będzie nie tak z wodami albo łożyskiem, ale spojrzałam na poprzednie usg że stan wód był podobny i nic lekarz nie mówił wtedy. Jak będzie coś nie tak to pewnie położą mnie do kontroli, ale mam nadzieję że też dadzą parę dni czasu na naturalne rozpoczęcie jak nie będzie wskazań żeby się śpieszyć... W nieskończoność te nasze dzieciaczki nie będą siedziały, w przyszłym tygodniu pewnie będą już z nami Najwyżej jako małe lwiątka To parę rundek windą do góry i schodami w dół Cytat:
To prawda, z odejściem wód na początku, nie musi być potem źle, więc nie ma co wpadać w panikę gdyby którejś z nas tak się zaczęło. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-07-19 o 11:13 |
|||||
|
|
|
#2248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
do przychodni nie potrafie sie dzis dodzwonić. chyba tam podjade jak sie nie dodzwonie
|
|
|
#2249 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się jakoś głównie w body zaopatrzyłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zmartwiłaś mnie z tą arytmią, chociaż nie wiedziałam, że są takie czopki. Mam nadzieję, że nie zapomnę o tym powiedzieć gdyby coś... Cytat:
Spałam dzisiaj prawie do 10 |
|||||
|
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

śnilo8 mi się ze odchodzi mi czop, budze sie biegiem do łazienki bo może musze tżta w domu zatrzymać a tu 
w końcu mogę spać na plecach 

4-5kg więcej niż w poprzedniej ciąży, masakra
ah te nasze dzieciaczki. Ja mam do Ciebie daleko chyba że relacja online każda w swoim mieście schodzi z wieżowca

ale jesteś naprawdę dzielna i wytrwała, po tym wszystkim jeszcze małego ogarniałaś. Życzę Ci mega szybkiego powrotu do formy
🏻

Aleeeee naprawdę dzielna z Ciebie mamuśka i brawa dla TŻ oczywiście!! 

jutro idziemy pierwszy raz do lekarza
dzielna byłaś
podziwiam i ze dałaś radę do małego wstawać 

Albo w szpitalu będę latała po schodach jeśli mnie zostawią na weekend...
Najwyżej jako małe lwiątka