|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Kurcze juz sie nie umiem doczekac! Tego kupowania i szukania tego co mi sie podoba pod wzgledem plci.
Juz mezowi dzis mowilam ze po usg maluje pokoik bo teraz jest jaskrawo rozowy po poprzednich wlascicielach. Drugi dzieciecy pokoj jest niebieski ale za maly. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow! ZwariowanaWariatka jestem pełna podziwu jak zedytowałaś naszą pierwszą stronę - jesteś genialna
Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-07-18 o 22:09 |
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
Super pierwsza strona.
Tez chce być zapisana ale to dopiero po wizycie wtorkowej za tydzień. Wtedy też będę po badaniu USG. Dziewczyny u was też już widać lekki brzuszek ? Mój TZ się już że mnie śmieje. I mówi uummm jaki brzuszek. |
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie widac. Ale dlatego ze to 2 ciaza. W pierwszej to do polowy moglam udawac ze jie jestem.w ciazy. Spokojnie. Teraz mam lekki brzuszek od 8 9 tc.
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce straszyć ale wśród lipcówek były 2 albo 3 którym płeć się zmieniła w 7 miesiącu
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, rozważam zakup poduszki ciążowej. Jest tyle rodzajów, że nie mogę się zdecydować. Jakie polecacie? No i czy jakiejś konkretnej firmy? Ta, która ostatnio była podana z linkiem na Allegro na stronie Empiku jest o dyszkę tańsza
|
|
|
|
#1237 |
|
gotowa do działania
|
Motherhood polecam
|
|
|
|
#1238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja dzieciom jeszcze nie mówiłam o dzidzi , bo córka to straszna papla i zaraz wszyscy by wiedzieli a na razie tego nie chce wiedzą tylko rodzice u nas
|
#1240 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mam nadzieję, że do września poznamy płeć, bo będziemy remontować dom wiec od razu pokój byśmy zrobili. Wiem, że ściany pomalujemy na szaro, tyko jedną z akcentem dla dziewczynki lub chłopca mąż twierdzi, że będzie syn, ja coraz bardziej myślę że córka. U mnie bez zmian, nie mam mdłości, wymiotow, czuję się super. Nawet wzdęcia przeszły-tak jak zalecił lekarz ograniczylam gluten głównie popoludniu. Jak ręką odjal. Jedyne co mnie męczy to wstawanie do pracy i śniadanie o 6, nie mogę nic w siebie wcisnąć i zmuszam się. Zwariowana super pierwsza strona :brawo: na pewno będę korzystała z listy i rad. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1241 |
|
gotowa do działania
|
Witam
![]() Mój synek w listopadzie skończy 4 latka i jemu powiedziałam o dziecku Wie, że mama pójdzie do szpitala i pan doktor wyjmie dzidzię z brzuszka itd. Wszystko rozumie i chciałby dzidzię już ale wie że dzidzia musi urosnąć ![]() Najlepsze jest to że moja mama też ma większy brzuszek (4 porody, wiek i miłość do słodyczy ) i on twierdzi że babcia też ma dzidziusia Edytowane przez ZwariowanaWariatka Czas edycji: 2017-07-19 o 09:01 |
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja namiętnie odliczam dni do prenatalnych. jeszcze 6 dni na liczniku
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Haha Zwariowana to babci przyslodzil 😉
Ja pamietam jal bylam.mala.ale to moze mialam z 6,7 lat i moja mama miala taki troche wystajacy brzuch (3ciaze i przepuklina) i ciągle ja meczylam czy bedziemy miec rodzenstwo. I ja szczerze w to wierzylam ze brzuch swiadczy o dziecku a juz nie bylam taka mala i mama mi mowila ze nie a ja swoje. Ja mam dzis dobry dzien prawie mnie mdlosci opuściły. Chyba mi faktycznie przejdzie z koncem 1trym. Dziś u nas taki skwar ze sie zyc nie da. Ale w koncu mamy lato. Co do plci to ja po dluzszym przemysleniu chcialabym chlopca. Córkę mam a jak bedzie druga to bede chciała jeszcze sprobowac raz a chyba jednak 3ciazy nie chce....myslalam ze 3 dzieci bylaby fajna ale nie wiem czy chce przechodzic 3 raz to wszystko 😑 pomyśle jeszcze jak juz urodze 😂😂 |
|
|
|
#1244 |
|
gotowa do działania
|
ZVenus - My właśnie docelowo myślimy o trójce dzieci
|
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam z wizyty. Wszystko jest ok
Doktor powiedział, że ciąża rozwija się prawidłowo i najważniejsze żebym w przyszłym tygodniu zabrała się za badania krwi. Fasola ma już 2,76 cm Wg USG jestem w 9t3d. Termin porodu 17 lutego. ZwariowanaWariatka Jak znajdziesz czas to mogłabyś dodać mnie do pierwszej strony? ![]() 24 lata, tp. 17.02.2018, pierwszy cykl, pierwsze dziecko |
|
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
Shelby_a no i super!
ja mam wizytę dopiero 31 lipca a już nie mogę się doczekać Dziewczyny czy Was też czasem bolą jajniki jak się jakoś szybciej ruszycie albo coś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1247 |
|
gotowa do działania
|
Shelby_a - super że z dzidzią wszystko okej
![]() styna15 - nie wiem czy to jajniki ale kuło mnie po bokach kilka dni ale aktualnie nic mi nie dolega, może poza dzisiejszym bólem głowy i mega śpiączką
Edytowane przez ZwariowanaWariatka Czas edycji: 2017-07-19 o 14:55 |
|
|
|
#1248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
A to w takim razie się nie martwię
lekarka mi właśnie mówiła że będę czuć rozciąganie macicy i że czasem może pobolewac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Shelby_a;75609146]Właśnie wróciłam z wizyty. Wszystko jest ok
Doktor powiedział, że ciąża rozwija się prawidłowo i najważniejsze żebym w przyszłym tygodniu zabrała się za badania krwi. Fasola ma już 2,76 cm Wg USG jestem w 9t3d. Termin porodu 17 lutego. ZwariowanaWariatka Jak znajdziesz czas to mogłabyś dodać mnie do pierwszej strony? ![]() 24 lata, tp. 17.02.2018, pierwszy cykl, pierwsze dziecsuper ze wszystko dobrze ![]() Cytat:
|
|
#1251 |
|
luckygirl
|
Można sie dołączyć? Wszystko wskazuje na to, ze i ja bede lutowa mama w 2018 roku
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Petit_Papillon |
|
|
|
|
#1253 |
|
gotowa do działania
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Recenzentka Miesiąca - Styczeń 2020, Styczeń 2018
|
Cześć, mamusie.
Jestem po wizycie u lekarza i krótko mówiąc, przeżywam koszmar. Byłam u niego 2 tygodnie temu, dostałam skierowanie na badania, które wykonałam i z wynikami udałam się dziś na wizytę. Pan doktor był lekko zdziwiony i zmieszany, gdy dowiedział się, że wykonałam badania na NFZ (do niego chodzę prywatnie), ale nic nie mówił. Zrobił cytologię, założyl mi kartę ciąży i wykonał USG. Spogląda, mówi, że idealna wielkość płodu jak na wiek ciąży-1,58 cm na 8tyg 0 dni. Ale...tak się przygląda, przygląda...mówi, że coś jest nie tak. 10 minut oglądał, włączył kontrast, poprawiał, przybliżał, aż zawyrokował, że nie ma tętna...i że stało się to DZISIAJ. Od razu dał mi skierowanie do szpitala, mówi, że mam się jutro z rana zgłosić na łyżeczkowanie. Dodał, że wskaże mi szpital, w którym mogę to wykonać, oraz że ''na pewno jeszcze znajdzie się ze dwóch lekarzy, którzy potwierdzą obumarcie płodu''. Zainkasował za wizytę 170 zł, kartę ciąży podarł, mówiąc, że przykro mu, ale w tej sytuacji już się nie przyda i dodał, że z wynikami cytologii zadzwoni do mnie, abym się nie fatygowała. Moja przyjaciółka twierdzi, że to może być pomyłka, ja nadal jestem w szoku, siedzę i nawet teraz, gdy to piszę, łzy mi lecą ciurkiem . Jadę jutro do szpitala w Krakowie(to moje rodzinne miasto), mam tam znajomych lekarzy, ale nie wiem, czemu tak się stało...dlaczego serduszko przestało bić, było wszystko dobrze, wyniki idealne...
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darcie karty ciazy przy pacjentce super nie profesjonalne! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1256 |
|
|
Idę jutro, ja bym chciała, żeby to była pomyłka, modlę się o to...
Też tak pomyślałam, ale rozpłakałam się dopiero po wyjściu z gabinetu .
|
|
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
MissYou00
Idź koniecznie do innego lekarza. Mi też to wszystko dziwnie wygląda. Z całego serca życzę Ci żeby to była pomyłka! Ściskam mocno Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
O ja pierdziele...jestem w szoku. No koniecznie musisz isc to potwierdzic zweryfikowac...kiedy bylas u niego ostanio ktory to byl tydzien?? Nie powiedział Ci co sie stalo co moglo to spowodowac?? Co za dziwny lekarz....jak.mogl podrzec karte ciazy??? Czemu?? Nie kumam.nic...strasznie mi przykro!!
|
|
|
|
#1259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się mogą droga i koniecznie idź jutro do innego lekarza! Czytałam o wielu przypadkach na forach, w których okazywalo się, że lekarz się mylił. Czekamy jutro na dobre wieści! A na temat lekarza nie będę się wypowiadać, bo cenzura mi tego nie przepusci... Jak można być tak nieludzkim! Wiem, że to niewiele ale opisz sytuacje znanym lekarzu. Niech będzie to przestroga dla innych! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1260 |
|
|
Ostatnio 6 tydzień, minęły dwa tygodnie, jest 8 tydzień, stwierdził, że ciąża jest ''piękna i duża'', ale gdy się dłużej poprzyglądał, to stwierdził, że nie ma tętna. Na zdjęciu z USG napisał ASP-brak. Nie mogę w to uwierzyć, co się stało?! Tym bardziej, że brałam Duphaston, dwa razy dziennie, w razie czego... A co do tej karty ciąży, to wiem, że zachował się okropnie, podle, nieprofesjonalnie, ale ja byłam- i nadal jestem- tak oszołomiona i zszokowana, że tylko bąknęłam ''do widzenia'' i wyszłam stamtąd...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

05.07.2008
Wie, że mama pójdzie do szpitala i pan doktor wyjmie dzidzię z brzuszka itd. Wszystko rozumie i chciałby dzidzię już ale wie że dzidzia musi urosnąć 

. Jadę jutro do szpitala w Krakowie(to moje rodzinne miasto), mam tam znajomych lekarzy, ale nie wiem, czemu tak się stało...dlaczego serduszko przestało bić, było wszystko dobrze, wyniki idealne...

A na temat lekarza nie będę się wypowiadać, bo cenzura mi tego nie przepusci... Jak można być tak nieludzkim! Wiem, że to niewiele ale opisz sytuacje znanym lekarzu. Niech będzie to przestroga dla innych!