spodnie Wrangler - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-14, 15:51   #1
wykrasana
Szara Eminencja

spodnie Wrangler

Przyszły do mnie moje wranglery dziś... Ale jestem strasznie rozczarowana Pierwsze foto to spodnie z aukcji, a pozostale to jakie do mnie przyszły.
Jak pomysle, że wydalam na spodnie z takim logiem około 200 zł to coś mnie bierze.

Sądzicie, że taki stan( nie było wzmianki o takim logu) jest powodem do zwrotu pieniędzy bądź wymiany spodni?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wandylovewornlook3.jpg (131,7 KB, 728 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7333.jpg (270,3 KB, 738 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7334.jpg (215,9 KB, 617 załadowań)
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 15:55   #2
Meariel
调解人

Dot.: *MAJ 2008* nasze zakupy :)

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Przyszły do mnie moje wranglery dziś... Ale jestem strasznie rozczarowana Pierwsze foto to spodnie z aukcji, a pozostale to jakie do mnie przyszły.
Jak pomysle, że wydalam na spodnie z takim logiem około 200 zł to coś mnie bierze.

Sądzicie, że taki stan( nie było wzmianki o takim logu) jest powodem do zwrotu pieniędzy bądź wymiany spodni?
Troszkę wytarte rzeczywiście. Ale jeśli dobrze leżą i czujesz się w nich OK to nie zadręczaj się tym tylko noś, szkoda zachodu na proces reklamacji
A kolor odpowiedni? Bo te dwa zdjęcia się róznią bardzo.

Cytat:
Napisane przez agunia_78 Pokaż wiadomość
sukienka Coast
Ładniutka, fajne cieniowanie
Stary 2008-05-14, 15:58   #3
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez Meariel Pokaż wiadomość
Troszkę wytarte rzeczywiście. Ale jeśli dobrze leżą i czujesz się w nich OK to nie zadręczaj się tym tylko noś, szkoda zachodu na proces reklamacji
A kolor odpowiedni? Bo te dwa zdjęcia się róznią bardzo.

Ładniutka, fajne cieniowanie

Nie chodzi o kolor tylko o logo Bo najbardziej w sumie chodziło mi o to logo bo strasznie podobała mi się taka naszywka... A tutaj jest coś takiego jak by ścięte:/
Stary 2008-05-14, 16:00   #4
eyo
Zakorzenienie

ja bym zwróciła bo nawet wygląd się nie zgadza, kieszenie są inaczej uszte (brak rpzeszycie), nie tlyko to nieszczęsne logo, brakuje przetarc na kieszonkach w jaśniejszych kolorach - no cóż to są inne spodnie a nie te o których była mowa w aukcji i na pewno przysługuje Ci prawo do zwrotu - i to nawet bez ponoszenia kosztów żadnej przesyłki moim zdaniem

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 16:01   #5
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
ja bym zwróciła bo nawet wygląd się nie zgadza, kieszenie są inaczej uszte (brak rpzeszycie), nie tlyko to nieszczęsne logo, brakuje przetarc na kieszonkach w jaśniejszych kolorach - no cóż to są inne spodnie a nie te o których była mowa w aukcji i na pewno przysługuje Ci prawo do zwrotu - i to nawet bez ponoszenia kosztów żadnej przesyłki moim zdaniem

Chodzi o samo LOGO Spodnie podałam przykładowe z aukcji gdzie jest dobrze widoczne właśnie to nieszczesne logo
Stary 2008-05-14, 16:11   #6
madame paranoja
Zadomowienie

Cytat:

nie kupiłabym ich w takim stanie za 200 zł..

ale nie chodzi mi o logo, bo mnie to zazwyczaj najmniej interesuje ale jeśli Tobie przeszkadza to zwróć.

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 16:12   #7
MadlenK
Rozeznanie

Cytat:

To są spodnie od użytkownika "kunte73"? Bo jeśli tak to na niektórych jego aukcjach jest taka informacja: "spodnie pochodzą ze stocków i nadwyżek produkcyjnych, oznaczone jako seconds (drugi gatunek), nie mają żadnych widocznych i ukrytych wad".
To może przez ten drugi gatunek naszywka jest w takim stanie?...
MadlenK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 16:16   #8
joanna453
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja osobiście zareklamowałabym te wranglery, logo jest starte, jeżeli Sprzedający tego nie zaznaczył to troszke jest to nie fair. Reklamuj

Bloguję
joanna453 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 16:16   #9
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez MadlenK Pokaż wiadomość
To są spodnie od użytkownika "kunte73"? Bo jeśli tak to na niektórych jego aukcjach jest taka informacja: "spodnie pochodzą ze stocków i nadwyżek produkcyjnych, oznaczone jako seconds (drugi gatunek), nie mają żadnych widocznych i ukrytych wad".
To może przez ten drugi gatunek naszywka jest w takim stanie?...

Taak... Ale zwróc uwage na drugą część zdania "nie mają żadnych widocznych i ukrytych wad" A na aukacji pisze, że "posiadają charakterystyczne skórzane logo" A to co jest na tych spodniach wyglada jak bym sama sobie to doszywała i to nieudolnie
Stary 2008-05-14, 16:23   #10
olinkaaa
Zadomowienie

Cytat:
Taak... Ale zwróc uwage na drugą część zdania "nie mają żadnych widocznych i ukrytych wad" A na aukacji pisze, że "posiadają charakterystyczne skórzane logo" A to co jest na tych spodniach wyglada jak bym sama sobie to doszywała i to nieudolnie
ja bym wysłałam sprzedawcy zdjęcie tego nieudanego loga i napisała, że żądasz albo wymiany albo zwrotu pieniędzy (a to są nowe spodnie? i czy tylko jedna sztuka ich była wystawiona?)

"Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem,

ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem"
G.G. Marquez

olinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 16:28   #11
Brook
Zakorzenienie

wykrasana ja tam na logo nie zwracam uwagi- rozumiem ze chcesz by kazdy widzial ze to org wranglery ,ale chyba w spodniach chodzi najbardziej o to by ladnie na dupie lezaly i by fajnie wygladaly

ale jesli Tobie to faktycznie przeszkadza to wymien i tyle

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 16:34   #12
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez olinkaaa Pokaż wiadomość
ja bym wysłałam sprzedawcy zdjęcie tego nieudanego loga i napisała, że żądasz albo wymiany albo zwrotu pieniędzy (a to są nowe spodnie? i czy tylko jedna sztuka ich była wystawiona?)

Wysłałam mu maila ze zdjęciami. Tak były wystawione jako nowe spodnie i to jedna.

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
wykrasana ja tam na logo nie zwracam uwagi- rozumiem ze chcesz by kazdy widzial ze to org wranglery ,ale chyba w spodniach chodzi najbardziej o to by ladnie na dupie lezaly i by fajnie wygladaly

ale jesli Tobie to faktycznie przeszkadza to wymien i tyle

Nie dokońca o to chodzi. Jak pokazałam mojemu bratu te spodnie i to logo stwierdził, że są nieorginalne i że sobie to logo doszyłam Nie chciał wierzyć, że to oryginalne wranglery tym bardziej za taką sume. A jak już płace to raczej wymgam - jak pisało, że są bez wad to tak pownno być ale nie jest

Dziękuje dziewczyny za komentarze, zobaczymy czy uzna tą reklamacje...

BTW. Ktoś zamawiał u tego pana spodnie? Też miały jakieś wady czy było wszystko OK?
Stary 2008-05-14, 16:49   #13
ysabell
Rozeznanie

GG do ysabell

moim zdaniem to są w ogóle inne spodnie niż te z pierwszego zdjęcia:
* starte logo
* inny kolor
* inne przeszycia
* brak metalowych tych 'oczek' w rogach kieszeni, zamiast tego są jakies dziwne, pokryte nitką

ja bym napisała do sprzedawcy, że wysłał mi towar niezgodny ze zdjęciem i żądam zwrotu pieniędzy. poza tym dziwnie mieć spodnie z taką startą naszywką - ni to wrangler ni to cos innego. ja by zwróciła zdecydowanie.
Stary 2008-05-14, 17:01   #14
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez ysabell Pokaż wiadomość
* starte logo
* inny kolor
* inne przeszycia
* brak metalowych tych 'oczek' w rogach kieszeni, zamiast tego są jakies dziwne, pokryte nitką

ja bym napisała do sprzedawcy, że wysłał mi towar niezgodny ze zdjęciem i żądam zwrotu pieniędzy. poza tym dziwnie mieć spodnie z taką startą naszywką - ni to wrangler ni to cos innego. ja by zwróciła zdecydowanie.

Dokladnie.. zwłaszcza, że na aukcji pisze iż towar jest bez wad...
Mam nauczke na przyszłość żeby kupować takie rzeczy tylko w sklepach
Stary 2008-05-14, 17:06   #15
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysabell Pokaż wiadomość
* starte logo
* inny kolor
* inne przeszycia
Nie przeczytałaś wszystkich postów wykrasanej.
To są inne spodnie, zdjęcie dała tylko dla przykładu starego loga.

No a moje zdaniem by to nie przeszkadzało i nie reklamowałabym(szkoda nerwów) Nawet jeśli zależy ci tak bardzo, na tym, żeby firma była widoczna, to każdy jak widzi te charakterystyczną skórkę na kieszeni, nawet bez wyraźnego napisu, to wie, że to Wrangler... Tak mi sie wydaję
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 17:50   #16
kruk
Zadomowienie

Cytat:
Dokladnie.. zwłaszcza, że na aukcji pisze iż towar jest bez wad...
Mam nauczke na przyszłość żeby kupować takie rzeczy tylko w sklepach
ja tez juz nacięłam się na spodnie u tego użytkownika. zdjęcia to on ma bardzo pieknę,co nie zgadza się z rzeczywistością. pózniej mialam jego spodnie w obserwowanych,ale jak zobaczyłam je w sklepie to nie chcialo mi sie wierzyc ,że to te same.
kruk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 18:04   #17
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dokońca o to chodzi. Jak pokazałam mojemu bratu te spodnie i to logo stwierdził, że są nieorginalne i że sobie to logo doszyłam
Bo tak to wyglada... Ja bym reklamowala od razu, za taka kase no to sorry..

Cytat:
Napisane przez krowa_bez_mleka Pokaż wiadomość
Nawet jeśli zależy ci tak bardzo, na tym, żeby firma była widoczna, to każdy jak widzi te charakterystyczną skórkę na kieszeni, nawet bez wyraźnego napisu, to wie, że to Wrangler... Tak mi sie wydaję
No wlasnie ja juz widzialam podrobki z sama ta latka bez napisu, moim zdaniem to wyglada obciachowo
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 20:03   #18
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
No wlasnie ja juz widzialam podrobki z sama ta latka bez napisu, moim zdaniem to wyglada obciachowo
No ale co innego podróbka, a co innego wytarte przez noszenie..
Kto będzie wiedział, że wykrasana kupiła używane spodnie? Może po prostu jej starł napis
Ale nie wiem, ja może nie przywiązuję wagi do takich rzeczy. A poza tym strasznie nie lubię reklamacji i innych takich problemów, cenie święty spokój
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 20:13   #19
ratta
Wtajemniczenie

Ale to podobno są nowe spodnie?
Ja płacąc tyle wolałabym wiedzieć, że są oryginalne. Chociaż metka o niczym nie świadczy, kilka lat temu na stadionie można było kupić Wranglery w 3 razy tańszej cenie - identyczne Jednak sama świadomość tego, że coś jest nie tak, jest niezbyt przyjemna.
ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 20:14   #20
gosiaczek6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna453 Pokaż wiadomość
Ja osobiście zareklamowałabym te wranglery, logo jest starte, jeżeli Sprzedający tego nie zaznaczył to troszke jest to nie fair. Reklamuj
ja tez bym reklamowa, spodnie tej firmy są naprawde porzadne i warto sie kłócic o nie
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 21:12   #21
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Kto będzie wiedział, że wykrasana kupiła używane spodnie? Może po prostu jej starł napis
Ale nie wiem, ja może nie przywiązuję wagi do takich rzeczy. A poza tym strasznie nie lubię reklamacji i innych takich problemów, cenie święty spokój
Ale to nie jest starte od noszenia, to sie nie sciera raczej. Poza tym dac za spodnie 200zl ktore niby sa nowe a wygladaja jak uzywane - dla mnie swiety spokoj nie jest tyle wart
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 21:40   #22
wykrasana
Szara Eminencja

Dot.: spodnie Wrangler

Cytat:
Nie przeczytałaś wszystkich postów wykrasanej.
To są inne spodnie, zdjęcie dała tylko dla przykładu starego loga.

No a moje zdaniem by to nie przeszkadzało i nie reklamowałabym(szkoda nerwów) Nawet jeśli zależy ci tak bardzo, na tym, żeby firma była widoczna, to każdy jak widzi te charakterystyczną skórkę na kieszeni, nawet bez wyraźnego napisu, to wie, że to Wrangler... Tak mi sie wydaję

Co mi po skórce... jak ktoś się dobrze przypatrzy to wyglada to tak jak bym sobie to doszyła. Nie wiem czy nie reklamowała byś np. torebki Lousia Vittona z poprzecieranymi logo na torbce..(bo ktoś pomysli że Ci się powycierało ze starości) Tych pieniędzy nie miałam tak hop siup, długoo na te spodnie zbierałam :/

Cytat:
Napisane przez kruk Pokaż wiadomość
ja tez juz nacięłam się na spodnie u tego użytkownika. zdjęcia to on ma bardzo pieknę,co nie zgadza się z rzeczywistością. pózniej mialam jego spodnie w obserwowanych,ale jak zobaczyłam je w sklepie to nie chcialo mi sie wierzyc ,że to te same.

W jaki sposób się naciełaś?

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Bo tak to wyglada... Ja bym reklamowala od razu, za taka kase no to sorry..

To już wiemy skąd mają takie spodnie z samą łatką..

Cytat:

Nie czuła byś się dziwnie wydając pieniądze na rzecz która wyglada na już znoszoną?

Cytat:
Napisane przez ratta Pokaż wiadomość
Ale to podobno są nowe spodnie?
Ja płacąc tyle wolałabym wiedzieć, że są oryginalne. Chociaż metka o niczym nie świadczy, kilka lat temu na stadionie można było kupić Wranglery w 3 razy tańszej cenie - identyczne Jednak sama świadomość tego, że coś jest nie tak, jest niezbyt przyjemna.
Tak, nowe No te 3 razy tańsze nie były a podobny efekt...

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
ja tez bym reklamowa, spodnie tej firmy są naprawde porzadne i warto sie kłócic o nie
Tak dokladnie, mój tata ma z 3 pary i od paru lat trzymają sie świetnie

Dziewczyny zobaczymy jak sprawa się rozwinie, ale nie uśmiecha mi się płacić za przesyłke w dwie strony(25 zł) bo to nie moja wina że spodnie mają skaze o której nie wiedziałam. Ale napewno tak tego nie zostawie.
Stary 2008-05-15, 00:13   #23
zuza678
Wtajemniczenie

No ewidentnie powinnas reklamowac i ugadac sie ze sprzedajacy co do tych kosztow. No sorry.... przesada, on zawinil.

A tak a'propos Twojej wypowiedzi o tym logo i metkach, itd. Hmm, zgadzam się z dziewczynami - nie o to chodzi zeby sie moc metka pochwalic czy tam nacieszyc (jak wolisz), chodzi o jakosc. Inaczej to to jest po prostu... sama wiesz jakie
Co do spodni, wspolczuje, ale tak jest z all. Kilka razy rezygnowalam z reklamacji, bo szkoda mi bylo tego calego zachodu. Ale 200zl bym nie podarowala. Wiec walcz. powodzenia
zuza678 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 01:26   #24
norana
Zadomowienie

dla mnie logo też nie ma znaczenia ale jestem w stanie zrozumieć, ze to logo Ci się bardzo spodobało i chciałaś dokladnie mieć takie samo na spodniach a nie to, które na nich jest- tak więc zareklamuj je. skoro nie spełniły one twoich oczekiwań powinnaś dochodzić swego.

lubisz zwierzęta- nie bądź obojętny- tylko człowiek może im pomóc- podpisz petycję- okrucieństwo wobec zwierząt- http://www.petycjeonline.pl/petycja/...ia-wolnosci/66

norana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 08:35   #25
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez zuza678 Pokaż wiadomość
No ewidentnie powinnas reklamowac i ugadac sie ze sprzedajacy co do tych kosztow. No sorry.... przesada, on zawinil.

A tak a'propos Twojej wypowiedzi o tym logo i metkach, itd. Hmm, zgadzam się z dziewczynami - nie o to chodzi zeby sie moc metka pochwalic czy tam nacieszyc (jak wolisz), chodzi o jakosc. Inaczej to to jest po prostu... sama wiesz jakie
Co do spodni, wspolczuje, ale tak jest z all. Kilka razy rezygnowalam z reklamacji, bo szkoda mi bylo tego calego zachodu. Ale 200zl bym nie podarowala. Wiec walcz. powodzenia
Cytat:
Napisane przez norana Pokaż wiadomość
dla mnie logo też nie ma znaczenia ale jestem w stanie zrozumieć, ze to logo Ci się bardzo spodobało i chciałaś dokladnie mieć takie samo na spodniach a nie to, które na nich jest- tak więc zareklamuj je. skoro nie spełniły one twoich oczekiwań powinnaś dochodzić swego.

Czyli mam rozumieć, że gdybyście dostały spodnie z takim startym logiem to byście go nie reklamowały?

Dla mnie to są ewidentnie spodnie ze skazą - chce mieć to za co płaciłam i tyle
Stary 2008-05-15, 09:09   #26
laylaaa
Zakorzenienie

a czy to przypadkiem nie jest taki model? jestem prawie na 100% pewna, że widziałam te spodnie w sklepie i logo bylo identycznie starte, dżetów na gorze kieszeni tez nie bylo, po prostu dzinsy stylizowane na stare i wytarte. watpie, żeby to byla wada.
jak dla mnie sa fajne i bym sie nie przejmowala zadnym logiem

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 09:36   #27
architekt80
Zakorzenienie

Ja myślę że w tej cenie możesz spokojnie kupić spodnie w sklepie. Nie korzystałabym z Allegro.

architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 09:50   #28
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Płacisz=wymagasz. Nie są zgodne z opisem to wymień. Ale przejdź się jeszcze do sklepu i sprawdź czy to nie jest taki model Tak jak napisała inna wizażanka że widziała takie z wytartym logiem.

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 12:32   #29
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Musisz przejść się do sklepów i zobaczyć taki model. Coś nie chce mi się wierzyć, że to Wranglery - już nawet nie ze względu na logo ale na brak nitów przy kieszeniach, zamiast nich jest tylko jakaś dziwna nitka. Nie natknęłam się na taki model. Sprawdź też i porównaj w sklepie metki wewnętrzne. Jak zareklamujesz i pokryjesz koszty przesyłki w dwie strony to wyjdzie Ci prawie taki koszt jak zakup spodni w sklepie, dlatego nie rozumiem idei kupowania spodni na all.
A tak wogóle - to co to za model?
Stary 2008-05-15, 14:22   #30
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
a czy to przypadkiem nie jest taki model? jestem prawie na 100% pewna, że widziałam te spodnie w sklepie i logo bylo identycznie starte, dżetów na gorze kieszeni tez nie bylo, po prostu dzinsy stylizowane na stare i wytarte. watpie, żeby to byla wada.
jak dla mnie sa fajne i bym sie nie przejmowala zadnym logiem

Przed zakupem mierzyłam takie spodnie w sklepie i tam bylo normalne logo
Może kupiłam inny model? Nie wiem ...

Cytat:
Napisane przez architekt80 Pokaż wiadomość
Ja myślę że w tej cenie możesz spokojnie kupić spodnie w sklepie. Nie korzystałabym z Allegro.

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Musisz przejść się do sklepów i zobaczyć taki model. Coś nie chce mi się wierzyć, że to Wranglery - już nawet nie ze względu na logo ale na brak nitów przy kieszeniach, zamiast nich jest tylko jakaś dziwna nitka. Nie natknęłam się na taki model. Sprawdź też i porównaj w sklepie metki wewnętrzne. Jak zareklamujesz i pokryjesz koszty przesyłki w dwie strony to wyjdzie Ci prawie taki koszt jak zakup spodni w sklepie, dlatego nie rozumiem idei kupowania spodni na all.
A tak wogóle - to co to za model?

Mój brat też nie chce wierzyć, że to wranglery. Jeszcze teraz zauważyłam, że na tej aukcji logo jest specjlanie zasłonięte a na innych aukcjach nie Jeśli to faktycznie wada to dlaczego ja mam pokrywać koszty przesyłki? Przecież to nie mój błąd. Model to sofia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości