|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 :)
Cytat:
Też mam dużo zdjec z usg. Kilkanaście z genetycznego i z 6 z kazdej poprzedniej wizyty. |
|
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Emeczka, gratuluję synka
chłopaki wychodzą na prowadzenie.Jeśli u mnie będą chłopaki, to też będą bezimienne gdyby były dziewczynki to chciałabym Mariannę i Helenkę, ale mąż w życiu się nie zgodzi. Jestem z tym pogodzona, bo dla dziewczynek typów mam mnóstwo. Iga i Natalia też mi się bardzo podobają Ja następną wizytę mam we wtorek, wiec chyba jestem pierwsza w kolejce wizyt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla kolejnej mamy chłopca! 😊 u mnie kolejna wizyta 11.08, to już będzie usg połowkowe. Co do imion to u nas póki co stanęło na Adam lub Bartek (Bartlomiej). Córka miała być Nina.
|
#3065 |
|
Rozeznanie
|
U nas będzie Franek, już tak nawet zaczęliśmy mówić 😊 mam tylko nadzieję że nam się nie znudzi 😉
|
|
#3066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciężkie są te nasze dyskuje o imionach. Franek też bardzo ładne, u nas chłopak miał być Aleksander albo Bruno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
U nas z imion stanęło na Janku i Marysi
Chociaż rozwazalismy długo Helenkę
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny z lozyskiem na przedniej scianie w pierwszej ciazy - kiedy czulyscie ruchy?
Ja mam wizyte 13.08. i mam zrobic morfologie i mocz. Polowkowe usg mam na poczatku wrzesnia.
|
|
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Wlaśnie miałam przed chwila badanie - szewek ładnie "lezy" 😀
Za chwilę usg... I do domciu 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
To u nas chyba odwrotnie jak u wiekszosci, dla chlopaka od razu powiedzialam, ze bedzie Filip i wszyscy sie zgodzili lacznie z dziadkami. A na dziewczynke nikt nie ma propozycji, bo wszyscy obstawiaja chlopca
![]() Wczoraj bylam na World Games balam sie troche o wyjscie, bo myslalam, ze bedzie straszny scisk, ale udalo nam sie wyjsc z kolezanka szybciej cale ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Filip to też nasz typ dla chłopca
|
|
|
|
#3072 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwszą córę zaszczepiłam prawie na wszystko, drugą tylko do czasu aż miała 1,5 roku no i teraz mnie non stop wzywają.. byłam na rozmowie z Panią doktor i powiedziała mi, że jeśli w październiku odmówię to wezwie sanepid... i tego się najbardziej obawiam.. nie jestem aż takim zagorzałym antyszczepionkowcem, i nowe baby zaszczepię.. ale wybiórczo.. tylko co znowu z resztą... nie chcę mieć nieprzyjemności Aha, zapomniałabym... we wtorek byłam u gina no i wyszło na to, że bobas się pojawi w przerwie między świętami a nowym rokiem... ale kiedy to nie wiem jeszcze, czekam aż się doktor określi ![]() mam nadzieję, że na nowy rok już wrócę do domu ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
love tarty!---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Tzn, jak mąż w pracy jest, to tak to wygląda... bo moje dwie córy to różnie jedzą.. a ja też różnie z apetytem..zwłaszcza teraz ![]() Często się posługuję wagą i tak średnio wychodzi, że 120g suchego makaronu to porcja dla mnie...ale tu znów różnie.. bo to zależy co do tego dodam.. czy to będzie tylko pesto czy warzywa/mięso/ryba etc... ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- ok 1,5kg ![]() aż muszę sprawdzić jak to było w poprzednich ciążach.. bo jakoś tak mało mi się wydaje.. zawsze więcej tyłam
Edytowane przez djerba Czas edycji: 2017-07-21 o 10:16 |
|||
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sie dobrze czulam ostatnio zadowolona, cera mi sie poprawila i dzisiaj juz dwa razy zwymiotowalam. Mam juz dosc tego
znowu pewnie od wymiotow cos mi powyskakuje na twarzy i nie da sie wyjsc do ludzi.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakoś mi nie podszedł.. ostatnio mam fazę na lody z pewnej cukierni i dość często tam bywam z córką ![]() najlepsze są śmietankowe z toffi i malinami.. cynamonowe też mi przypadły do gustu no i do tego pełen wypas..śmietana, polewa i owoce.. mmmmmmm ...a te lody są takie pycha..takie tłuste ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3075 | |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!
Emeczka-gratuluję udanej wizyty, z serduszkiem na pewno będzie ok Littlebeetle - ale masz fajnie z tymi kopniakami, ja wciąż czekam ![]() byłam wczoraj u gina, dałam mu wyniki prentalnych, nie robił już usg, tylko zbadał. Wszystko ok. Następna wizyta za 4 tyg. powiedziałam mu, że sobie mierzę cukier glukometrem i czasem mi skacze, dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej, wizyta za 3 tygodnie...przed tą wizytą powtórzę krzywą cukrową i zobaczymy, czy wyjdzie tym razem cukrzyca...póki co zapisuję co jem i mierzę cukier po posiłkach + robię ćwiczenia. Jeszcze kilka godzin w pracy i 2 tygodnie urlopu Mój typ dla synka to Mateusz, a dla dziewczynki miała być Natalia lub Karolina. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w najbliższym czasie. Co do kłucia w klatce, to w pierwszej ciąży też mi się czasem zdarzało, szczególnie przy głębszych wdechach i samo przeszło...żebra się rozszerzają, jest więcej krwi w organiżmie i tętno też może być wyższe. Może serce musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji... ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
super
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3077 |
|
Raczkowanie
|
lovvi super!
jak juz pisalam w pierwszej ciazy mialam lozysko na przedniej scianie i ruchy poczulam w 20 tc. u nas imie wybiera teraz mąż, bo dla syna ja sie uparłam na jedno jedyne i teraz on ma prawo głosu. ja musze tylko przytaknąć. więc bedzie maria lub leon, jesli typy mu sie nie zmienią. jakbym ja miala prawo głosu, to bym się znów uparła i głosowała na alicję. z chłopięcych więcej mi sie podoba, no ale z racji ze nie mam nic do gadania to nawet nie rozmyślam, aby nie było mi żal.
|
|
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
Już po usg... leżeć nie muszę, mam tylko prowadzić oszczedzajacy tryb życia. 😁 Ale się cieszę. 😁
|
|
|
#3079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i fajnie, że nie musisz leżeć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Lovvi23 no to super!
Barb83 super z urlopem! zazdroszczę !Cytat:
![]() Ogólnie nie lubię tego tematu bo wydaje mi się, że każda strona ma trochę racji..
|
|
#3083 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego twierdzisz że pneumo ż NFZ to syf? Ja akurat uważam że wybrali lepsza szczepionka. I sama szczepilan syna 4 lata temu ta szczepionka. Bo trochę poczytałam o tej drugiej i w niektórych krajach została wycofana po zgonach dzieci. Nawet w mojej rodzinie jeden z bliźniaków trafił do szpitala po tym. Więc sorry ale nie wszystko co tańsze jest gorsze.
|
|
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Lovvi super! Bardzo się cieszę, że wszystko już w porządku
Laseczki, a ja mam kłopot. Ten syrop Lactulosum chyba przestał na mnie działać biorę go regularnie, codziennie na czczo, taka duża stołowa łyżkę i nic... od 3 dni nie byłam w toalecie. Generalnie nawet nie czuje potrzeby, żeby iść. Ale martwi mnie to. Myślałam, że raz dziennie się uda i jeden kłopot bede miała mniej. Może ja za mało tego pije?
|
#3085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze to będzie teraz ochydne co napiszę ale jak brałam na początku kwas pod nazwą fiolik mama to moja kupa była czarna pewnie od nadmiernosci żelaza i wtedy chodziłam co 2-3 dzień do kibelka a teraz biorę tylko pregna plus to codziennie chodzę za potrzebą i moja kupa ma już normalny kolor. Przepraszam jak kogoś obrzydzilam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zamierzam przekonywać kto ma rację bo ten temat dla mnie jest śliski i ja nikogo nie zamierzam namawiać ani za ani przeciw. To jest zbyt złożona sprawa i uważam, że każdy musi zdecydować sam. Ja uważam, że ten wybór nie był dobry. Mi każdy pediatra mówi by szczepić Prevenarem o Synflorix usłyszałam dopiero jak nfz zaczęło nimi szczepić. Ale tak jak mówię to tylko moje zdanie, szanuje poglądy innych ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
No one else will ever know the strength of my love for you...after all, you are the only one who knows what my heart sounds like from the inside Edytowane przez LittleBeetle Czas edycji: 2017-07-21 o 12:34 |
||
|
|
|
#3088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3090 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a czy wy macie w opisie swojego usg prenatalnego przy opisie narządów jakąś wzmiankę o nerkach i/lub pęcherzu moczowym?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

chłopaki wychodzą na prowadzenie.
mąż i żona
Chociaż rozwazalismy długo Helenkę

tak strasznie nie lubię szczepień 
no nad wyraz mnie cieszy widok maluszków w gondolach 
znowu pewnie od wymiotow cos mi powyskakuje na twarzy i nie da sie wyjsc do ludzi.