|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
A u nas mialo byc 30 stopni dzisiaj, a jak na razie jest 16..... a jest 7.30 rano...
Denerwuja mnie z ta pogoda, nie wiadomo jak sie ubrac. ja na przekor termometrowi ubralam sie jak na goraczke i ta zamierzam isc do pracy ! Nie dam sie, a co !!!!! Ja chce ciepla i slonca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! |
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Andape Kurzoslawa, niestety ja tez sie skrzywilam jak sie dowiedialam, ze w tym szpitalu nie wpuszczaja ojcow. Takie zarzadzenie dyrektora i nic nie mozna na t poradzic. Ale wybralam wlasnie ten szpital, bo po pierwsze opieke mam pierwsza klasa, moje kolezanki w nim rodzly i same pochwaly slysze, zreszta chodze tam na wszystkie wizyty i badania i zawsze traktuja tam mnie fantastycznie, wiec mysle, ze to mi rekompensuje bardzo. Poza tym za nic nie lace,w iec jak pojde na te jedna wizyte prywatna to wielkiego ubytku w budzecie nie bedzie, a zreszta nie przelicza si na kase szczescie, jakie maluje sie na twarzy ojca, kiedy widzi takia kruszynke na monitorze
. Chcialabym tylko zrobic 3d ostatnie usg, musze zadzwonic do mojego ginka . Ale znowu sie czeresni objadlam, jakie pyszne. Leonka, sliczne zakupki . Widze, ze i Ty wpadlas w wir zakupow dzieciecych .Mala, trzymam kciuki wielkie za glukoze, ja mialam o smaku pomarnczowym, wiec byla do zniesienia, ale za to pilam 100 ml... taka krowia dawka .Kasiulka, a ta Twoja praca to sie urodzi niedluo co? mowie o magisterskiej..hihihi
|
|
|
|
#4623 |
|
Wtajemniczenie
|
krowia dawka hehe no my to prawie jak krowki....mleko tez damy
![]() Moze nie w taki szal ale juz musze powoli kompletowac bo jak ostatnio wypisalam co mi jeszce potrzeba to za glowe sie zlapalam....tragedia...i tymczasowy zastoj z zakupkami do konca miesiaca sie pojawil...brak funduszy... Powiem ci ze ty dobra ta glukozke mialas...ale ilosci nie zazdroszcze
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochane za wsparcie przy jutrzejszej glukozie - przyda sie napewno. Wlasnie wrocilam z apteki i sie przerazilam. Oni ta cala torebke kaza mi wypic w szklance wody
O mamo! Jak nie bedzie haftow to cud. Dam Wam znac jak to przezyje.Leoncia - sliczne zakupki Czy ja dobrze widze - flanelowe pieluszki w tym jedna z zyrafka? Ja znalazlam gdzies takie ale na rozowym tle wiec pewnie zakupie-bedzie fajnie pasowac do poscieli Czy bardziej zorientowane mamy moga mi pomoc?
|
|
|
|
#4625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak dobrze widzisz to żyrafki ![]() ja na butelkach sie troszke przejechalam bo kupilam 260ml x 2szt ale sie nie martwie...zawsze mozna mniej nalac a oznaczone sa 0+ takze nie ma problemy ale zaopatrze sie jeszcze w te mniejsze chociaz nie wiem czy jest sens![]() te smoczki ktore ja zakupilam fachowo nazywaja sie"ortodontyczny smoczek uspokajający o miekkich krawędiach" w zestawie po 2 szt z oznaczeniem 0-6m+ mysle ze na sam poczatek to wystarczy... hehe bo uwarzam ze nie ma co dziecka do smoczka przyzwyczajac a byc moze nawet samo nie bedzie chcialo...a w razie potzreby zawsze mozna dokupic
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tutaj spokój....
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie byłam dziś u gina no i przekazał mi nie miłą wiadomość mam bardzo kródką szyjke i bez wachania mi dał tabletki na podczymanie i jak by nie to że mój najmłodszy syn ma dopiero 3 latka wziąłby mnie odrazu do szpitala
( wszystko przez ten twardy brzuch ) a tak mam poczekać 2 dni czy mi przejdzie jak nie to wtedy już napewno mam się zgłosić do szpitala przepisał mi fenoterol po którym częsie mnie ale on mówił że tak będzie bo to skutek uboczny i jeszcze takie tabletki które chronią serce i troche chamują te drgawki nawet mi nie zrobił usg a ja przez to wszystko też się nie domagałam i teraz niewiem co mam robić bo tego mi też nie powiedział czy mam leżeć czy co nawet niewiem czy moge współżyć choć z tym i tak się ostatnio opuszczam przez ten twardniejący brzuch. No ale chyba lepiej nie ryzykować nie wyobrażam sobie iść do szpitala ale jak będzie trzeba to trudno a pozatym to ładne brzuszki umieściliście tu co niektóre to figurke mają że tylko pozazdrościć jestem w 26 t.c. i 13 na plusie |
|
|
|
#4628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obeszło sie bez pobytu w szpitalu,jednak jeśli stanie sie to koniecznościa...wiadomo zrobimy wszystko dla dobra naszych maleństw. Osobiscie zaliczyłam juz tydzien pobytu na oddziale patologi ciazowej w pierwszym trymestrze,męka...opieka ok ale wiadomo nie ma jak to w domowych pieleszach
|
|
|
|
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj zapowiada sie ciężka noc....znowu problemy żołądkowo-jelitowe...tak mi buzuje po jelitach że aż strach
Ale dzięki temu wymigałam sie od wizyty u teściów |
|
|
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4631 |
|
Wtajemniczenie
|
Kristi przylazam sie do trzymania kciukow aby wszystko przebiegało pomyślnie i w jak najlepszym porzadku....
zagladam ty co chwilkei cisza...
|
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi - trzymaj sie kochana
![]() A swoja droga to tyle z nas narzeka ze ma twardy brzuch...Widze, ze konsekwencje moga nie byc zbyt ciekawe...Sama mam to codziennie, nawet maz zauwazyl ze najczesciej popoludniu i wieczorem brzusio jest jak kamien Zwlaszcza bardzo nisko. Az sie boje, ale wizyta juz we wtorek 20 maja i mam nadzieje, ze bedzie ok ![]() Leonka - dzieki za wyjasnienia http://www.allegro.pl/item359526713_..._2szt_f_r.html http://www.allegro.pl/item363455155_..._2szt_roz.html Chyba oba zestawy musze kupic? |
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę że wszystkie siedzą na juwenaliach w Toruniu. Ja dzis zamiast jak każdy student alkoholu zjadłam 1 loda magnum a co tam. A zaraz trzeba zrobić kolację i cos konkretnego. Poki co sama w mieszkaniu jestem jak fajnie po szkole rodzenia trochę jestem zmęczona... Mam nadzieję, że ekipa współlokatorki tu nie przyjdzie na imprezę.
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie tez to dotyczy.Mała75 ja mam podobnie jak ty brzusio twardnieje najczesciej wieczorami,zwłaszcza bardzo nisko,ale najczesciej to jego "twradnienie" ogranicza sie do 2-3 minut,potem znowu jest normalny,a za jakis czas powtórka z "rozrywki" Musze o tym z ginekologiem pogadać,wizyta dopiero w poniedziałek |
|
|
|
|
#4635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozkoszuje sie cisza i spokojem który mnie otacza Ale tym lodzikiem to mi kochana narobiłas smaka!Musze do meza zadzwonić zeby kupił jak od teściow bedzie wracał
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, uwaga uwaga wieści od naszej kochanej biednej Judi
![]() Hej Kasiu! Piszę ze szpitala. Mam kolkę nerkową, zastój w nerce 3-go stopnia, podwyższone ciśnienie, i kilka skurczy na ktg wyszło, mam kroplówkę i pierwszy w życiu zastrzyk w dupkę dostałam Trzymajcie się. Pozdrów wszystkie dziewczyny. Śle buziaki". Nasza biedna Judi się męczy w szpitalu! Zawsze się musi coś przychrzanić do nas sponiewieranych życiem ciężarówek. Oczywiście odpisałam i życzyłam Judi szybkiego powrotu do zdrówka i do nas Martunia z kosmetyków skarb matki zamówiłam tak : 1 oliwkę w żelu - bo chcę wypróbować co to za bajer ![]() 2- oliwki zwykłe. 2- pudry 2- kremy pielęgnacyjne takie do pupci przeciw odparzeniom. 2- kremy nawilżające mogą być do całego ciałka. Brałam po dwie sztuki żeby od razu nie zamawiać. Kochana te kosmetyki są też u nas w Leklerku, ale mało... chyba jest pianka do mycia, jakiś krem i coś jeszcze. Na Allegro Sprzedający miał dużo większy asortyment i taniej (chociaż wiadomo, że tu dochodzi jeszcze przesyłka więc ogólnie wychodzi podobnie).
|
#4637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedna judi,oby wszystko pomyslnie sie skończyło.Normalnie brak słów,zawsze jakies świnstwo musi sie przypałetac Jakby juz samo noszenie maluchów w brzuchu nie było wystarczająco obciążające...eh...
|
|
|
|
|
#4638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecam...mam takie same tylko ze niebieskie...Butelki fakt wydaje mi sie ze na poczatek mniejsze podajrze 160ml beda w sam raz.. a jezeli chodzi o twardnioenie brzucha to tez na wieczor przechodze ta tragedie... Cytat:
Oj niech sie tam jakos trzyma...biedactwo.... dla niej ![]() Jezeli chodzi o kosmetyki to tez myslalam zeby zamawiac po 2 szt bo pojemnoscia one ie grzesza...takze sie pewnie zdecyduje..A nie orientowalas sie w innych sklepach czy sa?? |
||
|
|
|
#4639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja kuzynka tez bardzo polecała te kosmetyki z serii Skarb Matki. I miałam isc za jej rada. a tu dostalam w prezencie dupny kosz z preparatami Johnsona... i teraz mam zagwozdkę czy używać tych czy kupić inne...trzeba sie bedzie zastanowić |
|
|
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello Kobietki.
Ja czuje sie jakos dziwnie, brzuch mnie troszke pobolewa i taka jakas marudna jestem, juz nie mowie o tym, ze katar mam i gaedlo mnie boli, mam nadzieje, ze nie bede chora. Czy ktoras wie gdzie mozna szybko znalezc artykuly o naduzyciach polskiej policji?
|
#4641 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
o biedna Judi, jednak zastój w nerce, tyle że poważniej to u niej wygląda. bidulka.
Judi trzymaj się |
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
mój brzusio też twardniał najczęściej pod koniec dnia w dole brzucha a teraz prawie naokrągło i to cały wcześniej przy jakimś małym wysiłku a teraz nawet jak spokojnie sobie leże sama się tego boję
przy wcześniejszych ciążach nic takiego mi się nie robiło a poród zaczynałam od tego że mi odeszły wody . A teraz jak już mam kródką szyjke to się boję że mi mogą za wcześnie odejść wody będe teraz tylko leżeć o ile mi dzieciaki na to pozwolą |
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
No to fala niedobrych wiadomosci nas zalala
![]() Biedna Jola - przeczuwala ze cos jest nie tak...Kasiulko - jesli masz z nia kontakt przekaz jej prosze usciski ode mnie Trzymam kciuki zeby bylo dobrze i zeby szybko wrocila do zdrowia i do domciu ![]() Kristi - teraz to juz mam panike Mnie twardnieje brzuch codziennie i jak dotykam podbrzusze to boli. Na razie zdarza sie to popoludniu ale trzyma caly wieczor, dopiero rano widze ze jest lepiej. Mimo, ze nie mam jakis specjalnych wysilkow w ciagu dnia to i tak codziennie mam to samo Oby to nie bylo nic zlego.Leonko - dzieki za wyjasnienia
|
|
|
|
#4645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No i ja tez mam ten twardy brzuch i to juz od jakies 2 tygodni. Po pracy staram sie juz nic nie robic tylko leze. Wizyta w srode, zobaczymy co moja ginka powie. Jak znam podejscie Amerykanow, to powie mi, ze to normalne i nie mam sie niczym przejmowac, a jak cos to pic duzo wody i lezec.... Nie ma jak cudowne wlasciwosci wody pitnej wg Amerykanow.... aaa....szkoda slow. Wlasnie wprowadzilam koktail z kefiru i truskawek, a arbuz juz sie chlodzi w lodowce. No i wreszcie mam 30 stopni w cieniu !!!!
|
||
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochaniutkie!
Wczoraj po poludniu mnie nie bylo, a tu takie wiesci.. Judi biedaczysko kochane! Trzymaj sie jakos i wracaj do zdrowka i do nas jak najszybciej Mala75, twardnienia brzuszka to bardzo czeste zjawisko, sama tez takie czesto i gesto miewalam a jednak szyja dluga, twarda i zamknieta.. Najczesciej dzieje sie to jak czlowiek przedobrzy z chodzeniem, z myciem podlog w zgietej pozycji (pochylanie sie przy machaniu mopem np), czasem jak mocno boli warto wziasc nospe, a jak da sie bol zniesc to polozyc sie i duzo odpoczywac To naprawde pomaga i nie zawsze znaczy ze z szyjka cos jest nie tak ![]() Poulette, ale ci zazdroszcze typowo wakacyjnej pogody ![]() Mnie wczoraj maz kupil w Niemcach zestaw kosmetykow dla maluszka serii Penaten mam zasypke do dupci, oliwke i kremik Do tego kupil mi specjalny zel do prania ubranek z seri sensitive i przeznaczony do prania niemowlecych ubranek a takze plyn lenor sensitive z takim boskim maluszkiem na opakowaniu Ciekawe czy u nas takie sa
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
Hey dziewczyny
![]() Witam sie z wami wszytskimi po nieprzespanej nocy... Zdarzało mi sie juz zle spać ale tak paskudnej nocy jeszcze nie miałam. do 4 nad ranem nie spałam,z powodu brzucha oczywiście... Twardniał od samego dołu i dało sie wyczuć wyraźną granice napiętych mięśni tuz nad pępkiem w sumie to nie bolało ale uczucie dyskomfort było tak wielkie ze nie szło oka zmrużyć.do tego jeszcze ten żołądek dokuczałto sie na marudziłam Pogoda u mnie podupadła,szkoda bo mam dzisiaj masę spraw do załatwienia z tym nieszczęsnym samochodem od samego rana. No nic czas sie zbierać,bo z niczym sie nie wyrobie. Milego dzionka zycze wszystkim mamusią Trzymajcie sie ciepło kobietki |
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Kurzoslawa, oby dyskomfort brzusia odpuscil trzymam kciuki
![]() Wspolczuje akcji z autem.. zycze mimo wszystko udanego dnia
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Judi
Miejmy nadzieję, że szybko wydobrzeje. Buziaki dla niej Co do twardnienia brzucha to już dawno tego nie miałam. Zdarzało się dosyć często, ale jakieś 2 miesiące temu. Teraz nie zauważam. Za to wczoraj wieczorem dziwnie się czułam. Niby mnie brzuch nie bolał a jednak czułam się "coś nie tak", byłam senna, nic mi się nie chciało. Mężuś zrobił mi masaż plecków i stóp i na chwilkę mi się zrobiło dobrze, a później znów jakieś dziwne samopoczucie. A dziś praktycznie nie obudziłam się jak szedł do pracy i sprawdzał czy wszystko oki. Wstałam dopiero teraz i jestem taka niedociumana, że szok. A dziś moją pierwszą myślą po przebudzeniu było "a co będzie jak zacznę rodzić jak mąż będzie w pracy?", on niestety pracę ma taką, że za cholerę się nie dodzwonię do niego między 6 a 14. Mam nadzieję, że TO się zacznie wieczorem albo po południu a nie rano |
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
kurdęęę miałam tel. do Joli i musiałam wcześniej wywalić tę wiadomość od niej
oby nie leżała długo w tym szpitalu ![]() ja dziś sama, mąż wybył na służbę, chyba umrę sama z nudów do jutra. Mała przyjeżdżaj na kawę ![]() to twardnienie to niby normalne, ale moja gin kazała mi dużo więcej leżeć i brać magnez 3 razy dziennie. mnie to leżenie rzeczywiście pomaga - rozluźnia mięśnie, wczoraj dwa razy kładłam się na 30-40 min. bo u mnie to napięcie skóry już robi się bolesne niestety - tyle, że atakuje mi całą górę pod cyckami, taki 10cm pas wszerz brzucha. do tego krótka szyjka, ale cóż począć. może wcześniej urodzę i będzie z tego jakikolwiek "pożytek"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

. Chcialabym tylko zrobic 3d ostatnie usg, musze zadzwonic do mojego ginka

O mamo! Jak nie bedzie haftow to cud. Dam Wam znac jak to przezyje.
Czy bardziej zorientowane mamy moga mi pomoc?

Ale dzięki temu wymigałam sie od wizyty u teściów 

dla niej
Nie ma jak cudowne wlasciwosci wody pitnej wg Amerykanow.... aaa....szkoda slow.