![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Czesc dziś późno sie witam ale Wiktoria daje czadu chyba za to budzenie co dwie godziny. Z karmieniem tez nie najlepiej. Cyce pełne jak u krowy przed dojeniem a mala zołza pociagnie 5-7 minut i spi na cycku mozna gadać skakać na rzesach stawac i nic jej nie rusza. Tylko jak sie ja odłoży do łóżeczka to ryk ale i tak jesc nie chce. Teraz spi na mnie i normalnie anioł.
Jeszcze zeby dało rade jakoś mleko jej dostarczyć. Czuje ze butelka nas nie ominie. Jestem załamana. ![]() Tak chciałam i chce karmić piersią a tu taki problem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
Darietta a rozbierałaś ja do samej pieluszki?
Weź sobie tylko jakiś otulacz narzuc, jak ja rozbierzesz powinna się trochę rozbudzić ![]() Zawsze możesz jeszcze odciągać i dawać butelkę, nie trzeba odrazu myśleć o mm. Będziesz widziała wtedy ile zjada... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Popłacze chwilkę, ale jak ja przytulisz na pewno zaraz przestanie. Sąsiadami się nie przejmuj, na pewno nikt Ci nic nie naśle. ![]() ![]() Możesz tez odciągnąć mleko i dawać jej pierś gdy będzie już leciało to bardziej tluste, z drugiej fazy (bo na początku jest wodniste) i staraj się żeby pierś była opróżniona jak najbardziej do końca. Dacie radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Szkoda ![]() Cytat:
Wow ale akcja ![]() Cytat:
To następnym razem ubierz ja inaczej . Poza tym jak będzie płakać to właśnie wyczaj moment i zatkaj ja cyckiem trzymając główkę nadziej ja na cyca. A sąsiadów olej dzieci płaczą to normalne jest. Pestycyda - kciuki ![]() Xzora - fajnie ze już po ![]() Oby teraz kp było łatwizna ![]() Chilli - współczuje :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2706 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skończone 3 tyg i robi się coraz fajniejsza. Myślę czy nie upiec jakiegoś ciasta. Cytat:
![]()
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Faith
![]() ![]() Carolles wow to mnie zaskoczyła ![]() Pestycyda ![]() ![]() Dziewczyny ja nie rodze... I nic się nie zapowiada... Tylko ten dzień dziwny już zabierałam się żeby sie odezwać i jakos nie wychodziło. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Ale pedzicie... nie nadążam :/
Carolles GRATULUJĘ ![]() Wszystkiego najlepszego dla Was! Taedio Dobrze ze mały zdrowy ![]() Emilia Witaj w klubie :/ Ja tez wysiadam, tylko.cyc i.cyc... Jon Trzymam kciuki, zeby maly w koncu sie zdecydował do.nas zawitać. Xzora Ja też to zmęczenie odczuwam, tej.nocy było tak duszno, że ledwo spałam, mały też wstawał co 1,5 godz. Ciężka noc... w dzień też za bardzo sam.spać nie chce ale na chwilę sie uda... Faith Super ci poszło! Kciuki za wage! Vadi Jesteście juz razem? Calineczka Ja tak.pojechałam.na KTG po 1,5 h był Hugo ![]() Pokoik super! Pestycyda No.to trzymam kciuki ![]() Nonie Daj przepis na aniołka ![]() Chilli Mój też dziś średnio odkładalny, czesciej.je... chyba przez upał. Tez mam -10 kg ![]() Morelle Fajnie, że u Was co raz lepiej Ja z niecierpliwością czekam na ten.moment, aż będzie spokojniejszy ![]() U nas jak.pisałam ciężka.nocka, co 1,5 g wstawał razem.z 5 razy Dzień też jest dość aktywny dziś i tylko cyc cyc cyc! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2709 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ochhh, żeby mój syn też był taki spokojny ![]() ![]() i ja też sprzątam!! pootwierane ciastka, czekolady... pęknę niedługo Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że Cię nie zostawili w szpitalu ![]() Cytat:
![]() Dziękować, dziękować, ja chyba właśnie nie mogę rodzić jeszcze bo kto będzie to uzupełniał na bieżąco?! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z tymi gwiazdkami to nie pomogę bo ja to mam problem z takimi decyzjami ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Minini
Wiem, ze jakoś wszystko w końcu ogarnę sle brakuje mi Tymcia, pewnie wroci wszystko do.normy jak mały będzie bardziej regarny a ja mniej zmeczona. Kocham tych.moich.chłopaków, męża tez ![]() Ps. Ksiazeczka z labiryntem to cos dla Tymona! Gdzie moge dostać? O 18:00 lecimy na grilla do mojej siostry. Na kolacje. Odmulimy.może... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2711 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Morelle dajesz nadzieje ze jeszcze będzie lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Carolles siostro mega gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Ja wczoraj przechwalilam swoją malutką, musiała usłyszec, bo dziś juz tak grzecznie nie spi. Dla mnie najgorsze jest gdy jest nakarmiona, przewinięta a nadal płacze...i nie da się uspokoić, badz tu mądry człowieku i domyśl się o co cho ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Co do odwiedzin w szpitalu, ja leżałam 7 dni i miałam dosyć. Kobiety obok się zmieniały, ale ta dziewczna z guzem mozgu i padaczką, to już przeginała. Oczywiście bardzo było mi jej żal i pomagałam jej jak tylko się spionizowałam, ale faktem jest że przychodIły do niej tłumy, rekord to 7 osob jednocześnie. Nic się nie odezwałam, ale chyba niektórzy zrozumieli gdy moja Amelcia zaczęła ryczeć, a ja nie mogłam jej uspokoić. Normalnie bym coś powidziała ale widziałam ogromne szczęście tych ludzi w tej całej chorobie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Co do huśtawki nastrojów, ja się dziś popłakalam jak moj pies patrzył na mnie z zazdrością, gdy przewija małą. Lzy leciały jak groch, masakra.Ale jeszcze trochę i wszystko wróci na wlasciwe tory, tak zapewnia położna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2715 |
*sportaddict*
|
Dziewczyny serdecznie gratuluję nowym mamom! Nie zacytuję Was wszystkich bo siedzę na telefonie
![]() Taedio bardzo współczuję, znam to uczucie jak się czeka na wyniki i nie są super. A propos patologii byłam te wszystkie dni z Wietnamką (?), ani słowa po polsku, CAŁE dnie siedział z nią mąż i we wszystkim wyreczal, ze smarowaniem hemoroidow włącznie ![]() ![]() Mały nam dzisiaj napedzil strachu, bilirubina poszła w górę, nawet ja widziałam że jest zoltawy ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- A co do hormonów stałam się fontanną. Jak dziś zabrali synka na pobranie krwi to siedziałam i ryczalam. Jak to oddali i sie okazało ze nawet nie zaplakal, to ryczalam ze dlaczego nie płacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
IMG_20170721_172628.jpg
Bojciu taka kruszynka a tyle miłości ze sobą niesie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2717 |
Zakorzenienie
|
Nie nadrobię bo nie mam siły. U mnie niewiele się dzieje. Skurcze są jak chodzę ale jak się położę to są bardzo rzadko. Więc trzaskam już 20km chyba i po schodach w górę w dół z TŻ. Za niedługo będę miała ktg to może coś się zapisze... Boję się że się nie zapiszą albo jakieś małe a one już bolą jak jasna cholera:/
Hit: postanowiliśmy nikomu ani słowa że w szpitalu jestem. Dzwoniła teściowa ale nic jej nie powiedziałam. Po czym okazało się że koleżanka z pracy mojego TŻ napisała jego kuzynce (one takie przyjaciółki) że ja rodzę a ta zadzwoniła do mojej teściowej... No ja prdl. I już odebrałam milion telefonów albo smsów z TŻ "no jak tam?" . Najgorsze że musiałam mamie też powiedzieć bo by mi nie wybaczyła że teściowa wie przed nią. Dobrze że to 200km to mi tu wycieczki nie urządza:/ Chcę rodzić 😱😱!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Wtajemniczenie
|
Vadi masakra z tą wietnamką!
![]() Oby małemu żółtaczka sama odpuściła ![]() Mała jaką Twój Hugo ma wspaniałą czuprynkę! ![]() ![]() Ciekawe jak tam Pestycyda sobie radzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2719 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a labirynty i ine zadania w empiku - najfajniejsze że to taka zmywalna ksiązeczka jak tablice. moze ścierać i robic na nowo ile razy chce. polecam! Cytat:
![]() u nas przestalo padac, slonce wyszlo ale na szczescie nie jest tak duszno jak ostatnie dni. wynioslam prawie wszystko z salonu. jeszcze lodówke muszą mi przenieść. i chyba moge go zaczać sprzatac. mama obiecala mi umyc te dwa ostatnie okna po wekendzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2721 |
Wtajemniczenie
|
O mamo Pestycyda współczuję że wszyscy się dowiedzieli
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Minini u mnie jal u Ciebie - skłdniki na gofry i naleśniki zawsze obecne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2722 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda a nadal sączą Ci się wody?
Jon bo mi tak dzisiaj przykro sie zrobiło ![]() ![]() Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-07-21 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super ze wychodzicie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja prdle nie ma to jak poczta pantoflowa ![]() Dobrze ze nie masz ich wszystkich pod nosem to Ci nie zrobią wjazdu na sale podczas partych ![]() Mam nadzieje, ze się rozkręci coś wkrótce ![]() Mój mały od 8:30 nie daje mi żyć. Godzinę wisiał mi na cyckach to jednym to drugim bo obudziłam się ze skałami. Wyssał trochę ale zaraz zasną ![]() ![]() Jak go odłożę wiercenie się następuje ![]() A chciałam se z Tz posiedzieć pogadać , umyć zeby chociaż ehhh . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udzwigniesz, jesteś silna a dziecko jeszcze bardziej Cie wzmocni! Nie trać zdrowia dla głupich ludzi, nie warto. Czasem jesteśmy z kimś bardzo długo i nie znamy tego kogoś dobrze, nie obwiniaj się, że nie dostrzegłaś czegoś wcześniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Ja schudłam już polowe tego co ważyłam. Zostało mi 15kg . Codziennie mi spada waga . Do mojej sprzed ciąży pewnie samoistnie nie dojdę i będę musiała isc na jakaś dietę, ale fajnie ze mi tak leci ta waga w dół i każdy kg na minus jest dla mnie motywacja
![]() Najgorszy jest brzuch bo dużo skory jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na pewno wszystko z porodem pójdzie dobrze, musi! Bez sensu napisać żebyś się nie przejmowała bo wiadomo że i tak będziesz (nie wiem co do Ciebie napisał, ale z tego co piszesz to nie da się być obojętnym wobec jego zachowań) ale pomyśl sobie że jak mały sie urodzi to będzie najwspanialszym prezentem i wychowasz go na wspanialego mężczyznę, który nie zachowa się wobec żadnej kobiety tak jak jego pseudo ojciec zachowuje się wobec Ciebie ![]() A ja sobie pomyślałam że jak dzisiaj urodzisz to będziecie z synkiem.obchodzić urodziny prawie że razem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu też była bardzo apatyczna. Położne koniecznie kazały ją wybudzać, a to łaskotaniem pod brodą w nawet dotykaniem po twarzy zwilżoną pieluszka. Też myślę o ściąganiu swojego ale jeszcze powalczę z kp. Chce ją odzwyczaić od dokarmiania mm definitywnie Edytowane przez anusia1990 Czas edycji: 2017-07-21 o 17:20 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Siilmariien - tak, teraz próbujemy sie karmić bez nakładek i Klaudia nie ma juz ścisku rekina po podcięciu.
Calineczka - śliczny pokoik. Moim zdaniem gwiazdki bedą pasować. Darietta - moze dajcie sobie czas, a jak rady położnej nie pokogą to warto jeszcze skonsultować sie z doradcą laktacyjnym. Vadi - super, ze wychodzicie ![]() Pestycyda - ech, no szkoda, ze wiadomość o porodzie dotarla do mam. Niech TZ odbiera tel a tobie niech dadzą spokój. My tez mieliśmy w planach powiedzieć jak juz bedzie po wszystkim i na szczęście sie udało. Minini - lekarz mówił zeby przez 30min obserwować i nie karmić, a po tym czasie juz normalnie. W sumie teraz nie widać po niej ze miała jakis zabieg. Jedynie sie dziwi, ze język moze dalej wyciągnąć ![]() ![]() Poprostu - a nie mozesz go zablokować i kontakt jedynie przez pośrednika skoro tak na Ciebie wpływa? Anusia1990 - 3mam kciuki za walkę z mm! Walczymy razem. U mnie jest o tyle lepiej, ze juz mogę karmić ją bez nakładki (chociaż pewnie jutro moje sutki bedą cierpieć). No, ale dzisiaj tez głownie spała na piersi. Ciężki dzien dla nas, na pewno jest tez zmęczona. Poki co zasnęła po karmieniu jedynie moim mlekiem (rano odciagnelam 30ml laktatorem). Mogłaby trochę pospać, bo ja tez potrzebuje odpoczynku. Siilmariien - jak po wizycie w szpitalu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Rozeznanie
|
Gratuluję nowych Maluszków
![]() U nas problemy z kupą od wczoraj, Adusia pręży się, robi się purpurowa na buzi, widać że cierpi i boli ją brzuszek. Dzisiaj dałam jej herbatkę z rumianku i po 40min pielucha pełna, teraz też czuję że pielucha się napełnia... ![]() Moje dziecko lubi ekstremalne pozycje do spania 😍IMG_20170714_135917.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.