A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-15, 13:46   #3451
protka
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
W ogóle, uwaga uwaga - w Merlinie 25% taniej na książki wszystkich wydawnictw z okazji Międzynarodowych Targów Książki. Promocja obejmuje zamówienia złożone i potwierdzone od 15 maja do 19 maja do godziny 24.00.
Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Chyba się zapłaczę, no nie mogę nic zamówić, nie mogę! A jest akurat kilka książek w promocji, które tak pragnę mieć.
Ana, Foxina a Wy nie zamawiacie w InBook?

Porównałam ceny z merlina (z 25% rabatem) i InBook (mam już 10% zniżki na stałe ) i wyszło, że ceny w merlinie są na książce ok. 1.5 - 2 zł niższe.
Także jak dla mnie to żadna wielka promocja, żeby mnie miało serce boleć, że ją tracę...
A zawsze może się okazać, że tytuł pojawi się w czytaj tanio albo KKKK - tak jak już mi się często zdarzało, niestety po zakupie.
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 13:58   #3452
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
Zamówiłam wkońcu obie Murakamiego, jedną Schmitta.
Ogólnie spędziłam cały ranek dumając nad książkami, przenosząc z koszyka do przechowalni i na odwrót, i tak w kółko
Zrezygnowałam z "Podziemnego kręgu" i "Domu w Riverton", głównie dlatego, ze nie znalazłam Waszych opinii na ich temat, i nie było komu zawierzyć
Obie Murakamiego, tzn. 'Norwegian Wood' i 'Ślepa wierzba...'? Jeśli dobrze myślę, to dobry wybór Olifka! A 'Dom w Rivertoon' mam do odebrania z empiku, ale ciagle mi nie podrodze ostatnio.

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość

Porównałam ceny z merlina (z 25% rabatem) i InBook (mam już 10% zniżki na stałe ) i wyszło, że ceny w merlinie są na książce ok. 1.5 - 2 zł niższe.
Także jak dla mnie to żadna wielka promocja, żeby mnie miało serce boleć, że ją tracę...
A zawsze może się okazać, że tytuł pojawi się w czytaj tanio albo KKKK - tak jak już mi się często zdarzało, niestety po zakupie.
Nieeeee...? A powinnyśmy?
Szczerze mówiąc nigdy tam nie kupowałam jeszcze. Mam rozumieć, że tam ksiązki z góry mają juz ok 25% rabatu Protko?
Ja obecnie poluję na kilka nowości i w taniej książce nieprędko będą (jeśli w ogóle).
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 14:01   #3453
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Dziewczyny, ale pędzicie.
Trochę nadrobiłam, ale niewiele i niezbyt dokładnie.

Fajna ta promocja w merlinie, ale niestety, mam inne pilne wydatki i sądzę, że mój odwyk to potrwa do lipca.

Ah, i przyszłam się pożegnać. Jutro rano wylatuję do Dortmundu na mecz, wracam w niedzielę. Nie piszcie za dużo, proszę
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 15:02   #3454
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie merlina pewnie się orientujecie. czy przy odbiorze osobistym, mogę zapłącić przy odbiorze czy musze wczesniej wpłacic na konto ? i czy ta promocja obowiązuje równiez przy osobistym ?

też chciałam zamówić Murakamiego tylko jeszcze nie wiem co
Promocja na pewno obowiązuje przy odbiorze osobistym, ale co do sposobu zapłaty-nie mam pojęcia. Myślę, że nie trzeba wcześniej wpłacać na konto.
Stary 2008-05-15, 15:08   #3455
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie odnośnie merlina pewnie się orientujecie. czy przy odbiorze osobistym, mogę zapłącić przy odbiorze czy musze wczesniej wpłacic na konto ? i czy ta promocja obowiązuje równiez przy osobistym ?

też chciałam zamówić Murakamiego tylko jeszcze nie wiem co
Obstawiam, ze można (tak na 99%) zdecydować sie na dowolną formę płatności, a żeby mieć 100% to możesz do nich napisać maila odpowiedzą w przeciagu 24 godzin. sklep@merlin.pl

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7563226]Dziewczyny, ale pędzicie.
Trochę nadrobiłam, ale niewiele i niezbyt dokładnie.

Fajna ta promocja w merlinie, ale niestety, mam inne pilne wydatki i sądzę, że mój odwyk to potrwa do lipca.

Ah, i przyszłam się pożegnać. Jutro rano wylatuję do Dortmundu na mecz, wracam w niedzielę. Nie piszcie za dużo, proszę [/quote]

Postaram sie ograniczać.
Udanej zabawy, pięknej pogody i dużo niezapomnianych wrażeń najlepiej uwiecznionych na zdjęciach, bo chętnie bym obejrzała tamtejszy stadion.

Pochwale sie co znalazłam kiedy przez kwadrans czekałam na przesiadkę. Nowy egzemplarz "American fuji" za 5zł. Zostawić mnie na chwile i zaraz coś wyszperam.

Co do Merlina skompletowali moje zamówienie "Po zmierzchu" oraz "Ślepa wierzba i śpiąca kobieta". Mam tam jeszcze płytę z serii National Geographic muzyka Pacyfiku (plus "dopełniacze", żeby załapać sie na darmową przesyłkę). Wszystkie trzy rzeczy są dla TŻ i po fakcie zastanawiam sie czy sobie zasłużył na tyle szczęścia naraz.

Zauważyłam, że Murakami wychodzi 30% taniej, ponieważ te 25% odjęli nie od okładkowej ceny, ale od tej proponowanej wcześniej, która jest zawsze parę groszy niższa.

OliFka gratuluję Murakamiego, teraz czekamy na tą samą ksiażkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg american_fuji.jpg (50,8 KB, 2 załadowań)

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 15:31   #3456
cochonnetta
Wtajemniczenie

elsha, amber2046: dzięki . zaraz wyśle do nich maila dla pewności

zastanawiam się tylko, które ksiązki kupić, chcialam wybrac 2 z Przygoda z Owcą, Kawka nad morzem, Ślepa wierzba i śpiąca kobieta, tylko teraz, które

a i nie wiem czy o tym było, ale jutro w empiku 3 ksiązki w cenie 2 !
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 15:35   #3457
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
elsha, amber2046: dzięki . zaraz wyśle do nich maila dla pewności

zastanawiam się tylko, które ksiązki kupić, chcialam wybrac 2 z Przygoda z Owcą, Kawka nad morzem, Ślepa wierzba i śpiąca kobieta, tylko teraz, które

Ostatniej nie czytałam, ale wśród tych dwóch na pewno kliknęłabym "Kawkę nad morzem".

Co do Empiku to wolałabym o tej promocji nie wiedzieć.

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-15, 16:44   #3458
magrat16
Zakorzenienie

z tego co wiem, to w merlinie jest płatność przy odbiorze. Ja i tak zawsze odbieram osobiście u nich w sklepie, to nie wiem jak z kurierem ale na 99% tak.
Z promocji merlina nie skorzystam, bo po 1. z książek które mam w przechowalni tylko 2 przecenili, po 2. te które przecenili są w ŚK w podobnej cenie, więc po prostu kupię tam, aby dobić do srebrnej karty ( niecnie wyłudzony numer babci )
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 17:37   #3459
Alvesta
Zakorzenienie

jeśli chodzi o Merlina, ja zaangażowałam do pomocy kolegów i koleżankę z pracy zbiorowo zamawiamy Pratchetta (a jakże) i przesyłeczka będzie darmowa

a książki które zamawiamy, są 8 zł tańsze - więc nam się opłaca.
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 17:43   #3460
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
z tego co wiem, to w merlinie jest płatność przy odbiorze. Ja i tak zawsze odbieram osobiście u nich w sklepie, to nie wiem jak z kurierem ale na 99% tak.
Z promocji merlina nie skorzystam, bo po 1. z książek które mam w przechowalni tylko 2 przecenili, po 2. te które przecenili są w ŚK w podobnej cenie, więc po prostu kupię tam, aby dobić do srebrnej karty ( niecnie wyłudzony numer babci )
no własnie o to mi chodzi, tzn o odebranie w sklepie

ale raczej skorzystam z tej promocji w empiku, tylko musze zobaczyć czy są te ksiązki, które chce, ostatnio z tego co widziałam z ksiązkami Murakamiego było tam cienko .
Stary 2008-05-15, 20:11   #3461
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Nieeeee...? A powinnyśmy?

Cytat:
Szczerze mówiąc nigdy tam nie kupowałam jeszcze. Mam rozumieć, że tam ksiązki z góry mają juz ok 25% rabatu Protko?
Ja obecnie poluję na kilka nowości i w taniej książce nieprędko będą (jeśli w ogóle).
To nie zupełnie tak.

Tu masz linka odnośnie przyznawania rabatów:

http://www.inbook.pl/a/static/t/rabaty/index.html

Oni nie mają 25% rabatu, max. możesz zgromadzić 10%, ale za to ceny są niższe niż w merlinie.
Ja mam już 10% rabat i odliczając go od ceny książki to różnica jest ok. 2 zł więcej za książkę (w InBook), ale przewaga jest taka, że kupujesz kiedy chcesz i za ile chcesz i masz już go dożywotnio na wszystkie książki, filmy itp.

Na początku warto płacić poprzez mTransfer, Inteligo albo MultiTransfer, bo wtedy masz 5% zniżki na wszystkie książki, filmy czy CD.
Rabaty się nie sumują, czyli 10% zniżki maximum - porównując ceny w innych księgarniach sądzę, że i tak się opłaca (no może poza KKKK czy czytaj tanio, ale tam skromny wybór tytułów).

Ogólnie jestem zadowolona z tej księgarni, mam nadzieję że utrzymają konkurencyjne ceny.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7563226]
Ah, i przyszłam się pożegnać. Jutro rano wylatuję do Dortmundu na mecz, wracam w niedzielę. Nie piszcie za dużo, proszę [/quote]

Postaram się.

To udanego pobytu i niezapomnianych wrażeń życzę.
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 20:14   #3462
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze płacę przy odbiorze kurierowi, ponieważ zwykle po złożeniu zamówienia wprowadzam do niego jakieś modyfikacje. Najczęściej kończy się to dołączeniem kilku kolejnych książek, choć ostatnio akurat wyrzucałam parę tytułów. Zamówienia mają standardowo kilkunastostronicowe faktury, bo każde opatrzone nowym numerem musi być osobno. Marnotrawię lasy przez swoje niezdecydowanie i dokładanie po jednej książce.

"Shantaram" jest taniej w Merlinie niż w katalogu KŚ, a zapisałam sie do klubu żeby oszczędzać i mniej wydawać na upragnione książki z tego wydawnictwa.
http://merlin.pl/Shantaram_Gregory-D.../1,594894.html

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-15, 20:44   #3463
OliFka1
Rozeznanie

Amber - czyli łączenie zamówień w Merlinie działa bez zarzutu? Bo złożyłam zamówienie, a potem spostrzegłam się że mają tanie płyty z muzyką i zamówiłam album Oldfielda w prezencie na dzień ojca. Tylko martwię się czy to przyjdzie razem żebym nie musiała płacić za drugą przesyłkę...?

W ogóle to moje pierwsze zamówienie w Merlinie Wybrałam opcję płatności przy odbiorze.
Nie wiecie czy kurier dzwoni zanim przyjdzie do domu i umawia się??

Cytat:
Ja zaczynałam od "Przygody z owcą" i zaczarowała mnie Później "Tańcz, tańcz, tańcz", gdzie Murakami wracał do niektórcyh postaci z "Przygody". "Kafka nad morzem" - równie świetna. Teraz czekam na "Norwegian Wood' i "ślepą wierzbę", choć przynzam się że "Kronika ptaka nakręcacza" stopi na pólce nieczytana, bo nie miałam jak dotąd czasu, no i zawsze coś z biblioteki przytacham
Na "Po zmierzchu" czy "Wszystkie boże dzieci tańczą" się nie przymierzam, bo nie mam zaufania do krótkich książek

Cytat:
to żart, prawda?? (moje biedne serduszko)
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 21:33   #3464
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie o to mi chodzi, tzn o odebranie w sklepie

ale raczej skorzystam z tej promocji w empiku, tylko musze zobaczyć czy są te ksiązki, które chce, ostatnio z tego co widziałam z ksiązkami Murakamiego było tam cienko .
a właśnie nie byłam pewna czy chodzi o odbiór w sklepie czy u kuriera masz 2 tygodnie na odbiór i płacisz przy odbiorze. Bardzo często tam kupuję. Zwykle kombinuję tak, zamawiając książki, aby nie płacić za przesyłkę. W końcu tu 6 zł, tam 7 i są następne zakupy

03.10.2015
Stary 2008-05-15, 21:34   #3465
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Cytat:
Chyba zostawię jutro w domu wszystkie pieniądze, bo będę przechodzić koło empiku (a po drodze mijać tanią książkę).
Cytat:
Napisane przez OliFka1
Amber - czyli łączenie zamówień w Merlinie działa bez zarzutu? Bo złożyłam zamówienie, a potem spostrzegłam się że mają tanie płyty z muzyką i zamówiłam album Oldfielda w prezencie na dzień ojca. Tylko martwię się czy to przyjdzie razem żebym nie musiała płacić za drugą przesyłkę...?

W ogóle to moje pierwsze zamówienie w Merlinie Wybrałam opcję płatności przy odbiorze.
Po połączeniu zamówień płaci się tylko za jedną przesyłkę. Kurier za pierwszym razem nie dzwoni, zaznaczasz tylko na stronie preferowane godziny dostawy. Jeśli kurier nie zastanie cię w domu, możesz zadzwonić do firmy i umówić się na konkretny termin. Przynajmniej tak to u mnie wyglądało.
Stary 2008-05-15, 21:42   #3466
Sara_m7
Rozeznanie

Cytat:
elsha, amber2046:

tak????Czy to jest na 100 % pewne? Jeśli tak to ja juz tego nie przegapie
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 21:47   #3467
magrat16
Zakorzenienie

zastanawiam się nad promocją empiku, zastanawiam się nad shantaramem z merlina, zastanawiam się nad odwiedzeniem tych targów
kiedyś byłam i było bardzo fajnie. Dużo taniej można kupić, tylko ta kolejka po bilety i po najlepsze kąski

03.10.2015
Stary 2008-05-15, 21:49   #3468
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elsha Pokaż wiadomość
Po połączeniu zamówień płaci się tylko za jedną przesyłkę. Kurier za pierwszym razem nie dzwoni, zaznaczasz tylko na stronie preferowane godziny dostawy. Jeśli kurier nie zastanie cię w domu, możesz zadzwonić do firmy i umówić się na konkretny termin. Przynajmniej tak to u mnie wyglądało.
dziękuję za info!

Nie mogę znaleźć informacji o promocji w Empiku...
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 22:01   #3469
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość

Kiedy chcesz coś dołączyć to wówczas po zaznaczeniu preferowanej godziny odbioru na dole pojawi Ci się pytanie czy chcesz połączyć do zamówienia o określanym numerze. Wówczas musisz zaznaczyć wybraną opcję, bo inaczej policzą koszty przesyłki i wyślą dany towar osobno. Kiedy masz już skompletowane zamówienie główne, a czekasz na coś z podczepionego i jeszcze chcesz zamówić musisz to zrobić mailowo albo przez skypa inaczej nie da rady. Wszelkie inne niecne manipulacje przeprowadzam również tą metodą i bardzo to sobie chwalę.
Kurier nie dzwoni przed przyjazdem, przy składaniu zamówienia określasz preferowany czas doręczenia. Jeśli Cię nie zastanie, wówczas będzie telefonował, ale nie nastawiaj sie że przyjedzie o umówionej porze. Przynajmniej mnie to spotkało kiedy ostatnia paczkę zawieruszyli w UPS na 9 dni.
Chociaż kilka wcześniejszych zamówień dostarczyli rewelacyjnie, przy ostatnim bawiłam sie w detektywa dzwoniąc kilka razy do firmy kurierskiej i pytając gdzie u licha podziali kilkukilogramową paczkę. Fakt, że u nich nic mi nigdy nie zginęło i nie znam żadnego tego typu przypadku, ale zawieruszenie także potrafi dać w kość.
UPS podejmuje zawsze trzy próby dostarczenia. Informacje o tym gdzie jest twoja paczka możesz sprawdzać na bieżąco na ich stronie internetowej klikasz na numer paczki, który dostajesz w mailu od Merlina.

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-15, 22:02   #3470
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiesz co...! A pamiętasz może tytuły Aniu
Bedzie zdjęcie później, czy już teraz coś zdradzisz?
Przesadziłam chya z ilością to co... raz się żyje
Jak dojdzie paczka to się pochwalę.... i już nie mogę się doczekać

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7563226]Ah, i przyszłam się pożegnać. Jutro rano wylatuję do Dortmundu na mecz, wracam w niedzielę. Nie piszcie za dużo, proszę [/QUOTE]
Życzę udanego pobytu
Stary 2008-05-15, 22:08   #3471
cochonnetta
Wtajemniczenie

dziewczyny tylko z tym empikiem to ostrzegam nie wiem czy we wszystkich! przechodzilam szybko i zauważyłam tylko, że jutro będzie ta promocja, ale nie wiem czy nie tylko w tym jednym konkretnym, a własnie na stronie empiku nic nie ma napisane

jeżeli chodzi o Murakami, to ja do tej pory przeczytałam Norwegian Wood ( cudowna książka ) i Po zmierzchu - ta mnie tak bardzo nie zauroczyła, nie lubię tak krótkich ksiązek
Stary 2008-05-15, 22:28   #3472
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Dziewczyny strasznie Wam zazdroszcze empikow i dostepu do polskich ksiazek. Mam zwyczaj biegania po ksiegarniach w czasie urlopow w Polsce. Musze wtedy ponadrabiac zaleglosci, wziac do reki te ksiazki, o ktorych czytalam w necie no i oczywiscie cos kupic. Moje ostatnie, marcowe zakupy to
"Bieguni" Olgi Tokarczuk oraz "Syberia" Palkiewicza.
W tej chwili w ramach nauki jezyka czytam sobie "Czekolade" po angielsku. Takie lekkie ksiazki sa swietne do nauki;-)
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 22:47   #3473
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie Wam zazdroszcze empikow i dostepu do polskich ksiazek. Mam zwyczaj biegania po ksiegarniach w czasie urlopow w Polsce. Musze wtedy ponadrabiac zaleglosci, wziac do reki te ksiazki, o ktorych czytalam w necie no i oczywiscie cos kupic. Moje ostatnie, marcowe zakupy to
W tej chwili w ramach nauki jezyka czytam sobie "Czekolade" po angielsku. Takie lekkie ksiazki sa swietne do nauki;-)
Są księgarnie, które wysyłają książki za granicę np. Merlin. Gdybym była w takie sytuacji pewnie zamawiałabym regularnie grube tomiska. 20zł za przesyłkę to sporo, ale 5 funtów to znowu nie majątek, żeby odmawiać sobie raz na jakiś czas przyjemności spędzenia wieczoru z polską książka bądź po prostu książką po polsku.

Skoro "Czekolada" przypadła Ci do gustu to polecam także "Jeżynowe wino".

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-16, 10:19   #3474
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Lacze sie w bolu. Ja tez cierpie na brak stalego kontaktu z polskimi ksiegarniami. Dlatego kiedy tylko jestem w Domku zamawiam tyle ile sie da - ech te limity na bagazu! - i zabieram ze soba na Wyspe. Czasami, jak juz jestem na okropnym glodzie to prosze mame o kupno i wyslanie mi pare tytulow. No i chronicznie napastuje znajomych, ktorzy wraca z Pl zeby znalezli miejsce w swoim bagazu chocby na jedna cieniuchna ksiazeczke

Trzeba jednak przyznac ze sytuacja powoli sie poprawia, bo tu gdzie mieszkam co jakis czas organizowane sa kiermasze polskiej ksiazki i no rozpoczela dzialanosc polska ksiegarna internetowa, narazie dosc uboga, ale mysle ze jak sie rozkreci to bede stala klientka!

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 10:30   #3475
foxina
Rozeznanie

Cytat:

To nie zupełnie tak.

Tu masz linka odnośnie przyznawania rabatów:

http://www.inbook.pl/a/static/t/rabaty/index.html

Oni nie mają 25% rabatu, max. możesz zgromadzić 10%, ale za to ceny są niższe niż w merlinie.
Ja mam już 10% rabat i odliczając go od ceny książki to różnica jest ok. 2 zł więcej za książkę (w InBook), ale przewaga jest taka, że kupujesz kiedy chcesz i za ile chcesz i masz już go dożywotnio na wszystkie książki, filmy itp.

Na początku warto płacić poprzez mTransfer, Inteligo albo MultiTransfer, bo wtedy masz 5% zniżki na wszystkie książki, filmy czy CD.
Rabaty się nie sumują, czyli 10% zniżki maximum - porównując ceny w innych księgarniach sądzę, że i tak się opłaca (no może poza KKKK czy czytaj tanio, ale tam skromny wybór tytułów).

Ogólnie jestem zadowolona z tej księgarni, mam nadzieję że utrzymają konkurencyjne ceny.
Dziękuję Protko!
Przejrzałam sobie kilka interesujących mnie pozycji i rzeczywiście część jest znacznie niższa cenowo niż w merlinie (z nowości!). Na pewno zamówię tam kiedyś, póki co embargo.
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 10:51   #3476
gasta18
Wtajemniczenie

Ja właśnie powybierałam książki które bym chciała zabrać ze sobą do NY.... wyszło, że w jedną walizkę powinnam zmieścić jakieś 50 książek, trochę w bagaż podręczny, a w drugą walizkę ciuchy itp...

A tam gdzie zawsze jeździłam są polskie księgarnie..... tylko jak z dolarów sie przeliczy na złotówki to wychodzi drogo dlatego zamierzam zabrać trochę książek ze sobą, a jak się z nimi uporam to zacznę męczyć po angielsku

Dziewczyny jakich "lekkich" autorów polecacie do czytania po ang? Na razie Patterson mi się dobrze czytał, a chciałabym jeszcze jakieś informacje od Was poczytać, żeby mieć rozeznanie
Stary 2008-05-16, 11:10   #3477
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakich "lekkich" autorów polecacie do czytania po ang? Na razie Patterson mi się dobrze czytał, a chciałabym jeszcze jakieś informacje od Was poczytać, żeby mieć rozeznanie
ja polecam janet evanovich, serię o stephanie plum zaczynałam od niej swoją przygodę z czytaniem po angielsku, trochę przypomina chmielewską w odbiorze.

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 12:19   #3478
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie niektóre tytuły mają spore różnice np. wspominiane ostatnio "Co widziały wrony" Inbook 24.9 merlin 37.5 zł.
Jednak po doliczeniu kosztów przesyłki przy odbiorze na to samo wyjdzie w merlinie zawsze odbieram w sklepie.

03.10.2015
Stary 2008-05-16, 12:28   #3479
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie niektóre tytuły mają spore różnice np. wspominiane ostatnio "Co widziały wrony" Inbook 24.9 merlin 37.5 zł.
Jednak po doliczeniu kosztów przesyłki przy odbiorze na to samo wyjdzie w merlinie zawsze odbieram w sklepie.
Na stronie KŚ ta książka jest za 19,90zł (mam ja cały czas w schowku).

Numer: 724591

Crucify Your Mind
Stary 2008-05-16, 12:35   #3480
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Na stronie KŚ ta książka jest za 19,90zł (mam ja cały czas w schowku).

Numer: 724591
dzięki wielkie
ale wyszukiwarka na ksk.pl nie znajduje mi tej książki ani po numerze, ani po tytule, ani autorka może pojadę do księgarni, czy w księgarni ta cena by była taka sama??
PS. a jeśli nie to do którego działu jest ta książka przypisana? może bez wyszukiwarki ją znajdę.
PS2. wpisałam numer w formularzu zamówień i książka jest już w koszyku. zadzwonię jednak do księgarni i się zapytam czy mają ten tytuł i za ile.

03.10.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości