|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
Cytat:
Porównałam ceny z merlina (z 25% rabatem) i InBook (mam już 10% zniżki na stałe ) i wyszło, że ceny w merlinie są na książce ok. 1.5 - 2 zł niższe. ![]() Także jak dla mnie to żadna wielka promocja, żeby mnie miało serce boleć, że ją tracę... ![]() A zawsze może się okazać, że tytuł pojawi się w czytaj tanio albo KKKK - tak jak już mi się często zdarzało, niestety po zakupie. |
||
|
|
|
#3452 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A 'Dom w Rivertoon' mam do odebrania z empiku, ale ciagle mi nie podrodze ostatnio.Cytat:
Szczerze mówiąc nigdy tam nie kupowałam jeszcze. Mam rozumieć, że tam ksiązki z góry mają juz ok 25% rabatu Protko? Ja obecnie poluję na kilka nowości i w taniej książce nieprędko będą (jeśli w ogóle).
|
||
|
|
|
#3453 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ale pędzicie.
![]() Trochę nadrobiłam, ale niewiele i niezbyt dokładnie. ![]() Fajna ta promocja w merlinie, ale niestety, mam inne pilne wydatki i sądzę, że mój odwyk to potrwa do lipca. ![]() Ah, i przyszłam się pożegnać. Jutro rano wylatuję do Dortmundu na mecz, wracam w niedzielę. Nie piszcie za dużo, proszę
|
|
|
|
#3454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7563226]Dziewczyny, ale pędzicie. ![]() Trochę nadrobiłam, ale niewiele i niezbyt dokładnie. ![]() Fajna ta promocja w merlinie, ale niestety, mam inne pilne wydatki i sądzę, że mój odwyk to potrwa do lipca. ![]() Ah, i przyszłam się pożegnać. Jutro rano wylatuję do Dortmundu na mecz, wracam w niedzielę. Nie piszcie za dużo, proszę [/quote]Postaram sie ograniczać. Udanej zabawy, pięknej pogody i dużo niezapomnianych wrażeń najlepiej uwiecznionych na zdjęciach, bo chętnie bym obejrzała tamtejszy stadion. Pochwale sie co znalazłam kiedy przez kwadrans czekałam na przesiadkę. Nowy egzemplarz "American fuji" za 5zł. Zostawić mnie na chwile i zaraz coś wyszperam. ![]() Co do Merlina skompletowali moje zamówienie "Po zmierzchu" oraz "Ślepa wierzba i śpiąca kobieta". Mam tam jeszcze płytę z serii National Geographic muzyka Pacyfiku (plus "dopełniacze", żeby załapać sie na darmową przesyłkę). Wszystkie trzy rzeczy są dla TŻ i po fakcie zastanawiam sie czy sobie zasłużył na tyle szczęścia naraz. ![]() Zauważyłam, że Murakami wychodzi 30% taniej, ponieważ te 25% odjęli nie od okładkowej ceny, ale od tej proponowanej wcześniej, która jest zawsze parę groszy niższa. OliFka gratuluję Murakamiego, teraz czekamy na tą samą ksiażkę.
|
|
|
|
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
elsha, amber2046: dzięki
. zaraz wyśle do nich maila dla pewności ![]() zastanawiam się tylko, które ksiązki kupić, chcialam wybrac 2 z Przygoda z Owcą, Kawka nad morzem, Ślepa wierzba i śpiąca kobieta, tylko teraz, które ![]() a i nie wiem czy o tym było, ale jutro w empiku 3 ksiązki w cenie 2 !
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Empiku to wolałabym o tej promocji nie wiedzieć. |
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem, to w merlinie jest płatność przy odbiorze. Ja i tak zawsze odbieram osobiście u nich w sklepie, to nie wiem jak z kurierem ale na 99% tak.
Z promocji merlina nie skorzystam, bo po 1. z książek które mam w przechowalni tylko 2 przecenili, po 2. te które przecenili są w ŚK w podobnej cenie, więc po prostu kupię tam, aby dobić do srebrnej karty ( niecnie wyłudzony numer babci )
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o Merlina, ja zaangażowałam do pomocy kolegów i koleżankę z pracy
zbiorowo zamawiamy Pratchetta (a jakże ) i przesyłeczka będzie darmowa a książki które zamawiamy, są 8 zł tańsze - więc nam się opłaca. |
|
|
|
#3460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale raczej skorzystam z tej promocji w empiku, tylko musze zobaczyć czy są te ksiązki, które chce, ostatnio z tego co widziałam z ksiązkami Murakamiego było tam cienko .
|
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu masz linka odnośnie przyznawania rabatów: http://www.inbook.pl/a/static/t/rabaty/index.html Oni nie mają 25% rabatu, max. możesz zgromadzić 10%, ale za to ceny są niższe niż w merlinie. Ja mam już 10% rabat i odliczając go od ceny książki to różnica jest ok. 2 zł więcej za książkę (w InBook), ale przewaga jest taka, że kupujesz kiedy chcesz i za ile chcesz i masz już go dożywotnio na wszystkie książki, filmy itp. ![]() Na początku warto płacić poprzez mTransfer, Inteligo albo MultiTransfer, bo wtedy masz 5% zniżki na wszystkie książki, filmy czy CD. Rabaty się nie sumują, czyli 10% zniżki maximum - porównując ceny w innych księgarniach sądzę, że i tak się opłaca (no może poza KKKK czy czytaj tanio, ale tam skromny wybór tytułów). Ogólnie jestem zadowolona z tej księgarni, mam nadzieję że utrzymają konkurencyjne ceny. ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7563226] Ah, i przyszłam się pożegnać. Jutro rano wylatuję do Dortmundu na mecz, wracam w niedzielę. Nie piszcie za dużo, proszę [/quote]Postaram się. ![]() To udanego pobytu i niezapomnianych wrażeń życzę. |
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Shantaram" jest taniej w Merlinie niż w katalogu KŚ, a zapisałam sie do klubu żeby oszczędzać i mniej wydawać na upragnione książki z tego wydawnictwa. ![]() http://merlin.pl/Shantaram_Gregory-D.../1,594894.html |
|
|
|
|
#3463 | |
|
Rozeznanie
|
Amber - czyli łączenie zamówień w Merlinie działa bez zarzutu? Bo złożyłam zamówienie, a potem spostrzegłam się że mają tanie płyty z muzyką i zamówiłam album Oldfielda w prezencie na dzień ojca. Tylko martwię się czy to przyjdzie razem żebym nie musiała płacić za drugą przesyłkę...?
W ogóle to moje pierwsze zamówienie w Merlinie Wybrałam opcję płatności przy odbiorze. Nie wiecie czy kurier dzwoni zanim przyjdzie do domu i umawia się?? Cytat:
Później "Tańcz, tańcz, tańcz", gdzie Murakami wracał do niektórcyh postaci z "Przygody". "Kafka nad morzem" - równie świetna. Teraz czekam na "Norwegian Wood' i "ślepą wierzbę", choć przynzam się że "Kronika ptaka nakręcacza" stopi na pólce nieczytana, bo nie miałam jak dotąd czasu, no i zawsze coś z biblioteki przytacham ![]() Na "Po zmierzchu" czy "Wszystkie boże dzieci tańczą" się nie przymierzam, bo nie mam zaufania do krótkich książek ![]() to żart, prawda?? (moje biedne serduszko)
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz 2 tygodnie na odbiór i płacisz przy odbiorze. Bardzo często tam kupuję. Zwykle kombinuję tak, zamawiając książki, aby nie płacić za przesyłkę. W końcu tu 6 zł, tam 7 i są następne zakupy
|
|
|
|
#3465 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba zostawię jutro w domu wszystkie pieniądze, bo będę przechodzić koło empiku (a po drodze mijać tanią książkę).![]() Cytat:
Przynajmniej tak to u mnie wyglądało.
|
||
|
|
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się nad promocją empiku, zastanawiam się nad shantaramem z merlina, zastanawiam się nad odwiedzeniem tych targów
![]() kiedyś byłam i było bardzo fajnie. Dużo taniej można kupić, tylko ta kolejka po bilety i po najlepsze kąski
|
|
|
#3468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie mogę znaleźć informacji o promocji w Empiku...
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurier nie dzwoni przed przyjazdem, przy składaniu zamówienia określasz preferowany czas doręczenia. Jeśli Cię nie zastanie, wówczas będzie telefonował, ale nie nastawiaj sie że przyjedzie o umówionej porze. Przynajmniej mnie to spotkało kiedy ostatnia paczkę zawieruszyli w UPS na 9 dni. ![]() Chociaż kilka wcześniejszych zamówień dostarczyli rewelacyjnie, przy ostatnim bawiłam sie w detektywa dzwoniąc kilka razy do firmy kurierskiej i pytając gdzie u licha podziali kilkukilogramową paczkę. Fakt, że u nich nic mi nigdy nie zginęło i nie znam żadnego tego typu przypadku, ale zawieruszenie także potrafi dać w kość. ![]() UPS podejmuje zawsze trzy próby dostarczenia. Informacje o tym gdzie jest twoja paczka możesz sprawdzać na bieżąco na ich stronie internetowej klikasz na numer paczki, który dostajesz w mailu od Merlina.
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to co... raz się żyje![]() Jak dojdzie paczka to się pochwalę.... i już nie mogę się doczekać ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7563226]Ah, i przyszłam się pożegnać. Jutro rano wylatuję do Dortmundu na mecz, wracam w niedzielę. Nie piszcie za dużo, proszę [/QUOTE]Życzę udanego pobytu
|
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny tylko z tym empikiem to ostrzegam nie wiem czy we wszystkich! przechodzilam szybko i zauważyłam tylko, że jutro będzie ta promocja, ale nie wiem czy nie tylko w tym jednym konkretnym, a własnie na stronie empiku nic nie ma napisane
![]() jeżeli chodzi o Murakami, to ja do tej pory przeczytałam Norwegian Wood ( cudowna książka |
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny strasznie Wam zazdroszcze empikow i dostepu do polskich ksiazek. Mam zwyczaj biegania po ksiegarniach w czasie urlopow w Polsce. Musze wtedy ponadrabiac zaleglosci, wziac do reki te ksiazki, o ktorych czytalam w necie no i oczywiscie cos kupic. Moje ostatnie, marcowe zakupy to
"Bieguni" Olgi Tokarczuk oraz "Syberia" Palkiewicza. W tej chwili w ramach nauki jezyka czytam sobie "Czekolade" po angielsku. Takie lekkie ksiazki sa swietne do nauki;-) |
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20zł za przesyłkę to sporo, ale 5 funtów to znowu nie majątek, żeby odmawiać sobie raz na jakiś czas przyjemności spędzenia wieczoru z polską książka bądź po prostu książką po polsku. ![]() Skoro "Czekolada" przypadła Ci do gustu to polecam także "Jeżynowe wino".
|
|
|
|
|
#3474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzeba jednak przyznac ze sytuacja powoli sie poprawia, bo tu gdzie mieszkam co jakis czas organizowane sa kiermasze polskiej ksiazki i no rozpoczela dzialanosc polska ksiegarna internetowa, narazie dosc uboga, ale mysle ze jak sie rozkreci to bede stala klientka!
|
|
|
#3475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przejrzałam sobie kilka interesujących mnie pozycji i rzeczywiście część jest znacznie niższa cenowo niż w merlinie (z nowości!). Na pewno zamówię tam kiedyś, póki co embargo.
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie powybierałam książki które bym chciała zabrać ze sobą do NY.... wyszło, że w jedną walizkę powinnam zmieścić jakieś 50 książek, trochę w bagaż podręczny, a w drugą walizkę ciuchy itp...
![]() A tam gdzie zawsze jeździłam są polskie księgarnie..... tylko jak z dolarów sie przeliczy na złotówki to wychodzi drogo dlatego zamierzam zabrać trochę książek ze sobą, a jak się z nimi uporam to zacznę męczyć po angielsku![]() Dziewczyny jakich "lekkich" autorów polecacie do czytania po ang? Na razie Patterson mi się dobrze czytał, a chciałabym jeszcze jakieś informacje od Was poczytać, żeby mieć rozeznanie
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie niektóre tytuły mają spore różnice np. wspominiane ostatnio "Co widziały wrony" Inbook 24.9 merlin 37.5 zł.
Jednak po doliczeniu kosztów przesyłki przy odbiorze na to samo wyjdzie w merlinie zawsze odbieram w sklepie.
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Numer: 724591
|
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wyszukiwarka na ksk.pl nie znajduje mi tej książki ani po numerze, ani po tytule, ani autorka może pojadę do księgarni, czy w księgarni ta cena by była taka sama??PS. a jeśli nie to do którego działu jest ta książka przypisana? może bez wyszukiwarki ją znajdę. PS2. wpisałam numer w formularzu zamówień i książka jest już w koszyku. zadzwonię jednak do księgarni i się zapytam czy mają ten tytuł i za ile.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

) i wyszło, że ceny w merlinie są na książce ok. 1.5 - 2 zł niższe. 

- tak jak już mi się często zdarzało, niestety po zakupie. 

Nie piszcie za dużo, proszę 

A pamiętasz może tytuły Aniu