|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
P: penie dostanie mi się ochrzan ale trudno
Śn. wsianka(1 garść oesianych, 1 żytnich) 1 garść musli, 1 łyżka otrębów z jabłkiem, 1/2 szkalnki mleka, 180g homo naturalnego, 0,5 jabłka(zostało z wczoraj), brzoskwinia2Śn. kromka żytniego z soją i kromka żytniego ze słonecznikiem, grubo posmarowane serkiem naturalnym, sałata, pomidor, ogórek kiszony, plaster wędliny sojowej, jabłko Ob. racuchy (14 ) z jabłkiem,180g homo naturalny, kilka kropel esencji waniliowej i rumowej , troche musli , jabłkoD:mentos, 2 gałki lodów 4km spaceru P:homo czekoladowy(nigdy więcej ), garść żytnich, bananK:2 kromki żytniego ze słonecznikiem,[gruba warstwa serka naturalnego, duży plaster pomidora,liść sałaty, plaster wędliny sojowej] <--- to na każdej kromce, łyżeczka masła orzechowego,łychatwarogu, 20g orzeszków w papryce, 20g orzeszków w miodzie 45min. tańca (to właśnie kończe) K2:serek wiejski,big jabłko (210g), cynamon razem:2400 jutro musi być lepiej, musi
|
#1082 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Iza dziękuję za ocenkę
A szczerze mówiąc najbardziej lubię wlaśnie twoje oceny... ![]() Szczypta zdrowego rozsądku połączona z ogólna ideą R ![]() NiejakaBeznadziejna możesz dodać kromkę jesli kolacja będzie ok.3h przed snem. a tak btw to Ile masz wzrostu? (zauwazyłam twoją wagę) Jak nie chcesz to nie mów oczywiście...
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? skoro włączasz ruch... mam nadzieję, że nie po to, by spalić jakieś kcal, musisz jeść więcej ![]() Cytat:
|
|
|
#1085 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem fajną masz teraz tą wage. Dużo chcesz jeszcze schudnąć? tylko nie przesadź bo pewnie już szczuplutka jesteś... A ile już za tobą?
|
|
|
#1087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do ruchu to lubie chodzić na spacery i tańczyć(chciałam jeszcze włączyć rower, ale to dla spalenia kcal, na szczęście się powstrzymałam )
|
|
#1088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ile za mną to nie wiem dokładnie, bo ja już wspominałam- nie mam w domu wagi. Ale pamiętam, że zimą było to ok 55 kg. |
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pamiętaj - jesteś na p - więcej się ruszasz, musisz dodać kcal!
|
|
|
#1090 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż Ty Cytat:
Cytat:
Ja myślałam, że to U Skoro R to pieczywo nie jest wskazane. Cytat:
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Jutro coś się postaram z tym zrobić
|
|
|
|
#1094 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do dania kcal, to boje się że je nawet jutro utne )
|
|
#1096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
up |
|
|
|
|
#1097 |
|
Rozeznanie
|
U:
1: Owocowa sałatka(ananas, truskawki, kiwi,banan, jabłko) z jogurtem danone naturalny 2: Twarożek domowy z łyżka masła orzechowego, batonik cini-minis 3: Makaron z tunczykiem,kukurydza,gros zkiem zaopieczonym z zoltym serem i sosem pomidorowym 4: 50gr nerkowcow w miodzie, jablko. 5:makrela -ok 250gr,salatka z pomidora i ogorka z kefirem i koperkiem ![]() --- Doszlo jabłko,kiwi
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
|
|
|
#1098 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że dzisiaj za mało zjadłam, chyba dlatego, że piłam dużo wody i zielonej herbaty i miałam pełny żołądek. Ile to mogło mieć kcal?
1. Serek wiejski lekki z płatkami musli 2. Ryba na parze (panga) z brokułami polanymi jogurtem nat. + otręby owsiane 3. Grapefruit, jajko 4. Połowa puszki tuńczyka w sosie własnym z cebulą |
|
|
|
#1099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ps. lubie twoje jadłospisy dlatego pytam czy jesz tak specjalnie czy poprostu tak wychodzi
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, węgle jem czasem na podwieczorek ze względu na ćwiczenia. Dokładnie co drugi dzień gdy robię ćwiczenia w domu na poszczególne partie ciała. Zacytuję anniee: "Dla osiąnięcia celu treningu siłowego (jaki by nie był) ważne są prawidłowe posiłki okołotreningowe i reszta jadłospisu także. Trening bez prawidłowych posiłków okołotreningowych jest miłym spędzaniem czasu, ale z punktu widzenia skuteczności nie ma sensu". Natomiast kiedy wykonuje się ćwiczenia aerobowe nie trzeba zmieniać kolejności posiłków (tak przynajmniej tłumaczyłam mi anniaa). Co do efektów to ciężko mi powiedzieć. Mam ED i nie potrafię obiektywnie ocenić swojego ciała. Ale komfort psychiczny się pojawił Po wysiłku siłowym powinno się również zjeść coś węglowego, ale zjedzenie np. kromki chleba po 21.00 jest dla mnie nie do wykoniania, więc jem białową kolację. Mam nadzieję, że nic nie zagmatwałam i wszystko zrozumiałaś
|
|
#1101 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Panie i Panów [zapewne w mniejszości]
![]() Waga: 78kg Wzrost 178cm Moim problemem jest to, że mimo dosyć sporej wiedzy an temat odżywiania, nie potrafię w 100% utrzymać diety. Moja dieta na R powinna wyglądać mniej więcej tak: 1.Placek owsiany (568 kcal/B/T/W=43/15/71) Jaja kurze całe 75g Białka jaj kurzych 200g Płatki owsiane 100g Do smaku przyprawa korzenna 2.Shake proteinowy (264 kcal/B/T/W=28/16/3) Oliwa z oliwek 15g Odżywka białkowa 35g 3.Obiad (684 kcal/B/T/W=48/20/92) Ryż brązowy 100g Pierś z kurczaka 150g Brokuły 300g Oliwa z oliwek 15g 4. Shake proteinowo-węglowodanowy (po treningu-ok.410 kcal/B/T/W=36/12/45) Ryż brązowy 50g Migdały 20g odżywka białkowa 35g 5.Wołowina pieczeń 200g (234kcal/B/T/W=42/7/0) Jaki jest więc mój problem ... Otóz po tygodniu takiego odżywiania mój organizm popada w rutyne i mówi STOP. A wtedy wmawiam sobie, że robie cheat meal tzw. oszukany posiłek ... Zastanawiam się więc czy warto kontynuować taką dietę czy lepiej rozpisać coś bardziej łagodnego, co pozwoliło by mi zaszaleć w kuchni, by jednocześnie dostarczyć organizmowi niezbędnych składników odżywczych oraz dawało przyjemność z jedzenia. Oczywiście do tej diety jest dodawana spora dawka ruchu ... Z miłości do kolarstwa dziennie przejeżdżam około 60km. Przepraszam, że taki długi post, ale musiałem chyba swoje napisać ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dnia, Slevin Edytowane przez Slevin Czas edycji: 2008-05-16 o 10:38 Powód: Dodanie informacji. |
|
|
|
#1102 |
|
Gość
|
Tak, tak lepiej rzuć taką dietę. Przecież tu niema wartości odżywczych - mało witamin, NKT, kupa białka. Jak chcesz nabrać masy to może być - kulturyści się podobnie odżywiają. Ale jak chcesz nie rutny to rzuć tą pseudo dietę i poczytaj wątki podwieszone i zrób jakiś niezły jadłospis. Wartości odżywcze są tu nikłe, po za kupą białka. W diecie musi być 60% węgli, 10% tłusczy i 30% białka.
|
|
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
moje dzisiejsze U:
- 3 wafle ryżowe : dwa z tuńczykiem rozdrobnionym, jeden z lososiem wędzonym jablko - 120g twarogu wędzonego z papryką, + pomidor + salata +keczup + kukurydza konserw. 2 kromki pieczywa chrupkiego z plastrami lososia wędzonego -banan, jablko -zapewne puszka tuńczyka/lub z waflami ryżowymi -wiejski + dodatki może wieczorem wpadnie jakiś lód |
|
|
|
#1104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
R dzisiaj byle jaki jadłospis ze względu na brak czasu
1. płatki pszenne z mlekiem 0,5%, pół jabłka 2. Kawa z mlekiem, pół serniczka niskoslodzonego( nie miałam nic innego pod ręką), serek homo z rzodkiewką i szczypiorkiem 3. zupa jarzynowa- niezabielana, kubek kefiru 4. zielona sałata z pomidorem, szczypiorkiem, ogórkiem i jajkiem z sosem jogurtowym 5. chudy twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem |
|
|
|
#1106 | ||
|
Gość
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
p.s. NNKT są oczywiście, często zapominam o tym wspomnieć, ale codzinnie podgryzam sobie pestki dyni, a w zupce są żeberka, więc trochę mięska sobie poskubię
teraz już chyba nienajgorzej to wyglądaCo do płatków, to wcześniej jadłam owsiane, ale te pszenne bardzo mi zasmakowały, obiecuję przyrzucić się na pełnoziarniste, jak tylko pszenne się skończą |
|
|
|
#1108 |
|
Raczkowanie
|
U
I 60 g muesli tropikalnego, 150 g serka homo naturalnego, banan, cappuccino marcepanowe bez cukru. II 2 kromki chleba razowego z serem żółtym i pieczarkami -> zapieczone, polane ketchupem; marchewka. III 2 naleśniki z serem białym, marchewka. IV 150 g jogurtu o smaku pieczonego jabłka z 30 g poduszkowców toffi; 30 g orzechów; jabłko. V 150 g serka homo naturalnego z łyżeczką kakao naturalnego, kromka chleba razowego; 3 rzodkiewki.
|
|
|
|
#1109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No, bo juz sę stęskniłam ![]() Dziekuję bardzo, od wczoraj chodzę dumna jak paw ![]() Cytat:
|
|
#1110 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajsze ratunkowe P. po dużej ilości stresowania się i przed kolejną dawką takiegoż.
![]() Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka 2%, serek homo 180 g, potarte jabłko, orzechy, rodzynki, trochę Cheeriosów II śniadanie: Grahamka z dużą ilością twarożku domowego, szczypiorkiem i rzodkiewką Reszta opakowania twarożku takoż wyjedzona Banan Obiad: Duuuża porcja spaghetti po bolońsku posypanego parmezanem Kieliszek czerwonego wina Deser: Kawałek szarlotki z gałką lodów waniliowych Kawa z mlekiem Podwieczorek: Kromka chleba z serkiem wiejskim wymieszanym z dżemem Brzoskwinia Kolacja: Dwa tosty zapiekane z żółtym serem, szynką i ananasem Sałatka z pomidorów, cebuli i oliwy z oliwek Truskawki polane jogurtem naturalnym
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

wsianka(1 garść oesianych, 1 żytnich) 1 garść musli, 1 łyżka otrębów z jabłkiem, 1/2 szkalnki mleka, 180g homo naturalnego, 0,5 jabłka(zostało z wczoraj), brzoskwinia
) z jabłkiem,180g homo naturalny, kilka kropel esencji waniliowej i rumowej
, troche musli , jabłko
), garść żytnich, banan

68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
? skoro włączasz ruch... mam nadzieję, że nie po to, by spalić jakieś kcal, musisz jeść więcej