Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 40 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-24, 17:29   #871
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 40

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Polecacie jakieś kremy do depilacji?
Nie mam depilatora, zwykle golę się zwykłą maszynką, ale ostatnio zauważyłam, że zdarza mi się ominąć jakieś włoski
Golę się zawsze pod prysznicem, dlatego myślę, że taki krem byłby dla mnie wygodny. Pytanie tylko, czy one faktycznie są skuteczne?
Nie są..próbowałam już chyba wszystkich. Okropnie śmierdzą,a do tego nie usuwają wszystkich włosków.. Można rezymsc dłużej,ale podrazniaja skórę....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 17:31   #872
_finder_
Raczkowanie

Dziewczyny, robiła któraś z Was las w słoiku? Marzy mi się żeby coś takiego stworzyć dla siebie i mojej mamy, ale w internecie są różne informacje, a chciałabym sprawdzone rośliny i resztę elementów?

_finder_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 17:36   #873
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam depilatora, zwykle golę się zwykłą maszynką, ale ostatnio zauważyłam, że zdarza mi się ominąć jakieś włoski
Golę się zawsze pod prysznicem, dlatego myślę, że taki krem byłby dla mnie wygodny. Pytanie tylko, czy one faktycznie są skuteczne?
Kiedyś stosowalam. Wolę już maszynkę. Kremy zabierają dużo więcej czasu, jest dużo więcej paprania się, ich zapach mnie odrzuca, a efekt nie trzyma się wcale zbyt długo.
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 17:50   #874
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
ostatnio mam problemy z niedziałającymi klawiszami w laptopie. zaczęło się od spacji i p, dziś miałam problem z kolejnymi dwoma. nie jest tak że nie działają cały czas bo przed chwilką spacja i p nie działały a teraz już działają. wiecie co może być przyczyną? w sumie to ostatnio szybko mi się laptop nagrzewa i zastanawiam się nad wymianą taśmy chłodzącej, to mogą od tego nie działać?
Rozkręć, podejrzewam, że mały plastik źle dociska pasek od klawiatury. W zależności jak opierasz ręce możesz zwiększać docisk i wtedy załapuje. Ewentualnie jest syf, który blokuje.

Wyczyść klawiaturę, jak nie zadziała to otwórz lapka i ponownie zamontuj klawiaturę. Jak nie pomoże to ją wymień, koszt stosunkowo niewielki.

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 17:53   #875
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Ja używam kremu Veet i u mnie sprawdza się super, usuwa szybko wszystkie włoski (ale używam tylko do nóg). Nie można tylko dopuścić do zaschnięcia i nie rozwodnić go za bardzo pod prysznicem. Dla mnie krem jest szybszy od maszynki, bo nakładam go przy okazji robiąc co innego, a przy usuwaniu nie muszę się skupiać żeby czegoś nie ominąć i się nie zaciąć.

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2017-07-24 o 17:55
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 18:06   #876
stesia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Rozkręć, podejrzewam, że mały plastik źle dociska pasek od klawiatury. W zależności jak opierasz ręce możesz zwiększać docisk i wtedy załapuje. Ewentualnie jest syf, który blokuje.

Wyczyść klawiaturę, jak nie zadziała to otwórz lapka i ponownie zamontuj klawiaturę. Jak nie pomoże to ją wymień, koszt stosunkowo niewielki.

możliwe że jakis brud go blokuje, bo był czyszczony tak dokładniej ze 2 może 3 lata temu, a nie powiem kurzy się u mnie. a może to już ze starości tak ma da się tą klawiaturę jakoś bez rozkręcania niczego wyczyscić? bo szczerze wolę sama nie ryzykować i na własną rękę niczego nie rozkręcać
stesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 18:40   #877
Wenress
Zakorzenienie

Prostowanie mokrych włosów je niszczy - ok czyli mam suche, pryskam sprayem termoochronnym i... czekam aż tej spray wyschnie czy mogę prostować?

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 18:41   #878
magi18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarna2000 Pokaż wiadomość

Jeszcze jedno pytanie:
Muszę pokonać trasę Rzeszów-Kraków. Zwykle podróżuje prywatnym samochodem, więc nie mam doświadczenia. Jedziemy w dwie osoby, mamy niewielkie bagaże (ze 4 zestawy ubrań każda + kosmetyczka). Pociąg czy Polski bus? Czy w przypadku Polskiego busa bilety kupuje się przez Internet czy można u kierowcy/w jakiejś kasie?

Ja bym wybrała Polski Bus albo Neobus.

W Polskim busie bilety można kupić tylko przez internet lub w wybranych kasach. Wiem, że w Krakowie w kasie można je kupić, we Wrocławiu jest specjalna budka, w której też sprzedają bilety na PB. W innych miastach nie wiem, byś musiała zaglądnąć na ich stronę.

Cytat:
Napisane przez samotny_t Pokaż wiadomość
Polski Bus to jest totalny bydłowóz niestety. Ciasno, malutki smierdzacy kibel, długi czas podróży. W dodatku kierowcy są najczęściej zwykłymi prymitywami, po prostu mam alergię na tę firmę (i w sumie w ogóle na jazdę autokarem).
Komfort podróży w porównaniu z koleją nieporównywalny na korzyść tej drugiej.
Nie zgadzam się. Zawsze lepiej podróżowało mi się polskim busem (poza ostatnim razem, gdy klimatyzacja się popsuła --> ale nawet wtedy busa wymienili na najbliższym przystanku, w którym się zatrzymywał). Na kierowców też nic złego nie mogę powiedzieć. Normalni ludzie. Ani nie gburowaci, ani jacyś szczególnie niemili. Ot, jak każdy.
Wygodniej mi w PB. Do pociągów za to mam pecha - przeważnie są opóźnione.
Zaś podróżujący ludzie - jak w każdym środku transportu publicznego - są różni.

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
spożywacie pyłek kwiatowy? jak często i w jakiej formie? czy zmienia on smak herbaty?
Zaczęłam go stosować od tamtego tygodnia. Tylko, że ja go rozpuszczam w pół szklanki letniej wody i piję przed pierwszym posiłkiem, rano. Chciałam go pić codziennie przez miesiąc. Ale różnie z tym jest. Szczególnie, że na początku niezbyt mi smakował, choć teraz jego smak już mi nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Jakaś fajna szczoteczka elektryczna do wrażliwych zębów?
Ja mam Oral-B Genius 9000 i się sprawdza na moich zębach. Choć u mnie to bardziej dziąsła są wrażliwe. Ma odpowiednią końcówkę do wrażliwych zębów i program. Więc jest spoko.

Uwielbiam też szczoteczkę soniczną Philips Sonicare - jest cudowna <3

Cytat:
Napisane przez _finder_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, robiła któraś z Was las w słoiku? Marzy mi się żeby coś takiego stworzyć dla siebie i mojej mamy, ale w internecie są różne informacje, a chciałabym sprawdzone rośliny i resztę elementów?

Aż wygooglowałam z ciekawości, co to jest ten "las w słoiku" i przyznam, że to pięknie wygląda i chyba spróbuję go zrobić, więc się podpinam do pytania.

Wyzwanie zwane życiem ---> "Milion cudownych listów"
magi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 18:49   #879
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
możliwe że jakis brud go blokuje, bo był czyszczony tak dokładniej ze 2 może 3 lata temu, a nie powiem kurzy się u mnie. a może to już ze starości tak ma da się tą klawiaturę jakoś bez rozkręcania niczego wyczyscić? bo szczerze wolę sama nie ryzykować i na własną rękę niczego nie rozkręcać
Bez rozkręcania to ciężko. Nie ma sie czego bać, nie ma za bardzo co zepsuć. Możesz spróbować sprężonego powietrza i podmuchać pod klawisze, ale nie spodziewaj się cudów. Jak nie pomoże to szukaj filmiku jak rozkręcić twój model i wio. Ew poszukaj kogoś kto ci to zrobi, może kolega jakiś
W zależności od modelu jest lepszy lub gorszy dostęp, też się bałam, ale nic strasznego A więcej można sprzątać śmieci, jak się otworzy plus wtedy sprawdzisz, czy się dobrze trzyma zatrzask, który dociska pasek od klawiatury.

Stary 2017-07-24, 19:03   #880
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Prostowanie mokrych włosów je niszczy - ok czyli mam suche, pryskam sprayem termoochronnym i... czekam aż tej spray wyschnie czy mogę prostować?
A myjesz,suszysz i prostujesz?
Ja po prostu spryskiwałam mokre przed suszeniem...

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 19:07   #881
rukolka
Zakorzenienie

Jak najlepiej wyprać białe Conversy - czy na 30 stopni, program krótki (u mnie to około 30 min, czy lepiej normalny 1.5h?) w płynie do prania będzie ok? Prać je same?

Edytowane przez rukolka
Czas edycji: 2017-07-24 o 19:09
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 19:11   #882
201708280929
Konto usunięte

Cytat:
Próbowałam dwóch i tylko Veet jest skuteczny.

Z tym, że boję się go nakładać w okolice intymne, bo to jednak chemia.

Podrażnia mnie bez porównania mniej niż maszynka. Efekt trzyma się tak samo długo.
201708280929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 19:21   #883
semantique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
Jak najlepiej wyprać białe Conversy - czy na 30 stopni, program krótki (u mnie to około 30 min, czy lepiej normalny 1.5h?) w płynie do prania będzie ok? Prać je same?
Można same, ja tylko wyciągam sznurówki i wrzucam obok. Czasem jak mam to wrzucam jakieś ścierki albo spodnie, piorę w 50 st bo taki mam krótki program, nic się z nimi złego nie dzieje.
Stary 2017-07-24, 19:49   #884
a34
Zakorzenienie

Cytat:
ja prałam w 40-50 stopniach z wyjętymi sznurówkami i wyczyszczoną wcześniej podeszwą
Stary 2017-07-24, 20:15   #885
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
W jak najkrótszym, żeby się banan nie zdążył zrobić.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 20:15   #886
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez powolutku Pokaż wiadomość
Próbowałam dwóch i tylko Veet jest skuteczny.

Z tym, że boję się go nakładać w okolice intymne, bo to jednak chemia.

Podrażnia mnie bez porównania mniej niż maszynka. Efekt trzyma się tak samo długo.
Ja się śmiałam, bo losowo około połowa włosów zostawała. Próbowałam chyba z 5 najpopularniejszych kremów do depilacji i jedynie co, to strasznie mi śmierdało w łazience, i tak trzeba było sporo poprawiać maszynką.
Stary 2017-07-24, 20:17   #887
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
W jak najkrótszym, żeby się banan nie zdążył zrobić.
Co to znaczy?

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 20:25   #888
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Muszę kupić nowe urządzenie wielofunkcyjne bo mój Brother po 5 latach odmówił współpracy.
Chciałabym zostać przy tej firmie. Jaki model obecnie przez nich produkowany jest godny polecenia?

75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 20:42   #889
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:

Myślę nad zakupem więc zapytam: jak długo są one białe? Po piachu nie chodzę ale i tak boję się że będą "jednorazowe".
Stary 2017-07-24, 20:47   #890
Czarna2000
Inez

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
chcę zrobić makaron z cukinią.
Cukinię podsmaża się na patelni z cebulą, doprawia i potem na końcu dolewa śmietanę 12%. Czy śmietanę mogę zastąpić jogurtem naturalnym? nie zważy mi się?
Może niezbyt w temacie, ale ja do makaronu z cukinią daję mozzarellę zamiast śmietany. Wychodzi pycha.

Dzięki za odpowiedzi w sprawie transportu. Ostatecznie pojechałam tym Marcelem, bo jechał o idealnej godzinie. Spokojnie mogę polecić, szybko, sprawie, cenowo też do przeżycia.

Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 20:56   #891
201708280929
Konto usunięte

Cytat:
Ja się śmiałam, bo losowo około połowa włosów zostawała. Próbowałam chyba z 5 najpopularniejszych kremów do depilacji i jedynie co, to strasznie mi śmierdało w łazience, i tak trzeba było sporo poprawiać maszynką.
Może źle nakładałaś albo zbyt szybko zmywałaś?

Nakładam raz i potem na niektóre miejsca drugi. Czekam kilka minut, pewnie ok. 8.

Dla mnie maszynka na okolice intymne to nie jest opcja. Krem, tak jak piszę, też pewnie kiepska. Ale na depilację u kosmetyczki nie mam czasu, więc jakoś muszę sobie radzić. Na nogi i pachy maszynka oczywiście lepsza, bo szybsza.
201708280929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 20:59   #892
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Jak dla mnie to jedno wielkie gie a wypróbowałam i tańsze i drogie (że niby lepsze) - jeden szajs. Smród jak ja cię mogę a efekt żaden.

w plastry z woskiem też nie umiem, ale tam przynajmniej cokolwiek było widać.

zbieram na tą laserową zabawkę za miliony monet
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 21:01   #893
rukolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_94 Pokaż wiadomość
Myślę nad zakupem więc zapytam: jak długo są one białe? Po piachu nie chodzę ale i tak boję się że będą "jednorazowe".
Ciężko mi powiedzieć, bo mam je krótko, ale złapał mnie w nich deszcz już kilka razy i mimo to póki co są białe jakie były. Chcę wyprać, bo mnie obtarły i mają w środku plamę z krwi.
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 21:06   #894
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;75733141]Na co zwracać uwagę przy kupowaniu wkładek do butów? Stwierdziłam, że ich potrzebuję bo w gorące dni stopa mi się dosyć mocno poci i fajnie by było móc wymienić wkładkę zamiast prać buty bo po praniu wystarczy je jeden raz założyć i znowu trzeba prać. Nie wszędzie mogę chodzić w japonkach czy sandałach. Chcę wkładki do balerin i do trampek.[/QUOTE]
Na lato chyba najlepsze korkowe i te z aktywnym węglem. Chociaż są też ta cieniutkie zapachowe ale miałam jedne z biedry i strasznie nietrwałe były
Cytat:
W ogóle nie polecam kremu do depilacji śmierdzi okropnie i nie działa. Prędzej taki krem wypali skórę niż usunie włoski...

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 21:15   #895
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 21:21   #896
Czarna2000
Inez

U mnie kremy do depilacji działają, ale i tak ich nie polecam. Usuwają włosy, ale śmierdzą okropnie, skóra nie jest idealnie gładka i dużo z tym roboty. Używałam w miejscach intymnych, bo trochę obawiałam się maszynki. Teraz wszystko co trzeba zwyczajnie golę.

Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 21:36   #897
Bossana
Zadomowienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;75733141]Na co zwracać uwagę przy kupowaniu wkładek do butów? Stwierdziłam, że ich potrzebuję bo w gorące dni stopa mi się dosyć mocno poci i fajnie by było móc wymienić wkładkę zamiast prać buty bo po praniu wystarczy je jeden raz założyć i znowu trzeba prać. Nie wszędzie mogę chodzić w japonkach czy sandałach. Chcę wkładki do balerin i do trampek.[/QUOTE]

Kupuję takie cienkie fresh w rossmannie albo na Allegro hurtowo z Kiwi (pakowane po 5 par) i wymieniam je mniej więcej co tydzień jeśli bez skarpet, bywa że co dwa, w zależności od stopnia 'zużycia'.
wyrzucam i biorę nową parę, do prania to się one nie nadają.
Bossana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 21:36   #898
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez powolutku Pokaż wiadomość
Może źle nakładałaś albo zbyt szybko zmywałaś?

Nakładam raz i potem na niektóre miejsca drugi. Czekam kilka minut, pewnie ok. 8.

Dla mnie maszynka na okolice intymne to nie jest opcja. Krem, tak jak piszę, też pewnie kiepska. Ale na depilację u kosmetyczki nie mam czasu, więc jakoś muszę sobie radzić. Na nogi i pachy maszynka oczywiście lepsza, bo szybsza.
Posiadam umiejętność czytania instrukcji i potrafię poprawnie użyć kremu do depilacji Ba, trzymałam nawet dłużej niż zalecane, nadal brak efektu. Jeszcze nie poznałam nikogo, u kogo krem zadziałałby zgodnie z reklamą i usunął całe owłosienie, a nie losowe placki. Za to smród niesamowity, po takim czasie nadal go pamiętam, brrr.
Stary 2017-07-24, 21:40   #899
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
Inspiracje wnętrz

Gdzie szukacie inspiracji z dodatkami do pokoju/sypialni? Coś oprócz pinterest.

Wysłane z iPhone
- http://www.freundevonfreunden.com/ - to jest kopalnia inspiracji, bo zagląda ciekawym ludziom do domów
- http://em.elledecoration.se/
- https://najsdizajn.wordpress.com/
- tumblery
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-24, 21:41   #900
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Za to smród niesamowity, po takim czasie nadal go pamiętam, brrr.
takie zgniłe jaja obficie okraszone octem, bełt mnie brał przy samym otwarciu a weź z tym siedź te 10-15 min.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości