|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Wiecie co... kurcze zaczyna być poważnie, bo trzeba się jeszcze przeturlać te dwa miesiące, żeby dzidziule nie chciały wcześniej się spotkać, trzeba się oszczędzać. Zdecydowanie!
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też dziś twardnieje brzucholek. Do tego wlasnie mnie do w-c "pogonilo" o dziwo bo mam caly czas zatwardzenie i sie zaczelam bac. Chyba sie za duzo naczytalam i teraz bede sobie wmawiac ze cos sie dzieje. Ja mam juz prawie 34t.c. i dobrze by bylo zebym jeszcze 3 tyg przetrzymala, a pozniej? pozniej to juz bym chciala zeby to bylo jak najszybciej, ale znajac zycie bede rodzila w termninie albo nawet po..Moj TZ sie martwi, zeby przypadkiem dziecko nie bylo przenoszone bo zielone wody itd. i jak mu mowie,ze to nie od nas zalezy tylko od lekarza kiedy wywolalby ew. porod, to powiedzial ze zrobi taka awanture, ze na pewno nie bedzie przenoszone. Hehe chcialabym to zobaczyc, jak lekarz rzuca sie do wywolania porodu bo moj TZ sobie tego zyczy....
No ale oby tak nie musialo byc i zeby wszystko bylo ok, a kazda niech rodzi w terminie, ew. troszke przed.- tak zeby bylo bezpiecznie. |
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
LeoNa86, damy damy... nie ma to tamto. Musi być dobrze
![]() Dziewczyny nie straszcie tak. Im więcej czytam tym się zaczynam coraz bardziej bać. Boję się o Was i o siebie samą. I tak jak Kasiulka pisze, trzeba się teraz więcej oszczędzać! Tak, że bardzo proszę niech żadna już więcej żadnych cyrków nie robi - typu wizyta w szpitalu. Ja dziś sobie poczytałam o szpitalu w którym mam rodzić. Opinie różne, wiadomo. Ale zmartwiłam się bo jakaś dziewczyna napisała, że jak się dzidzia spóźnia to czekają 2 tygodnie od terminu zanim zaczną poród wywoływać. Mam nadzieję, że to nie prawda i że nie będę musiała innego szpitala szukać. |
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
kazde dziecko urodzone po 34 tyg moze normalnie funkcjonowac i zyc samodzielnie bez potrzeby przebywania w inkubatorze
Jowiszku, Verona wy tak na moj gust na drugi tydzien mozecie juz rodzic
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć oczywiście niech sobie tam siedzi do 37 tygodnia co najmniej, byle nie więcej niż do 40 go bo padnę
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po zakupach. Noga zaczęła rwać, a druga puchnąć w kostce więc ledwo doczłapałam od autobusu do domu. Masakra. Kupić chciałam więcej ale okazało się że jeszcze nie zaksięgowano przelewu od taty i dupa musiałam kupić tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Poza tym zżarłam 2 sorbety: truskawkowy i kiwi. I wypiłam sok jednodniowy mandarynkowy. Zaraz zacznę robic jakies jedzonko. Mnie brzuch oczywiście też stwardniała, ale w półgodzinnej drodze do domu przeszło. Wiem jednak ze bedzie sie trzeba za chwile połozyc bo nogi mam jak nieswoje. Głupie uczucie w lewej rwa kulszowa a w prawej opuchlizna i ból jakbym kostkę skreciła
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
wg ost. miesiączki to jestem w 32tygodniu a wg usg to dopiero 30 więc sama nie wiem jak liczyć "starość" mojego dziecka
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
![]() myśleliśmy nad kupnem towarzyszki dla antoniny, ale z bobasem i 2 dzikimi zwierzami chyba nie dałabym rady mówię Wam, ale u rodziców na wczasach jest fajnie szkoda, że to już półmetek i za tydz. do domu. co nie znaczy, że nie tęsknię za tżtem kiedyś pisałam, że pani płód świruje na rosyjskim. na płycie pampersa mówią, że dziecko reaguje na to jak matka mówi inaczej niż zwykle. jest przyzwyczajone do tonu i głosu i każde "dziwaczenie" powoduje u płodu wzmożone ruchy
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta, a masz moze jakies typy imiona dla Pani Plod? Skoro wariuje slyszac ruski to moze nazwij ja Nadia,(moj faworyt) Tamara, Natasza
tak z radziecka wlasnie
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko samo sie wypcha na swiat jak uzna ze jest juz gotowe do wylotu
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
JUDI KOCHANA WRACAJ SZBKO DO NAS CALA I ZDROWA! TRZYMAMY KCIUKI ZA CIEBIE I MALENSTWO!!!!!
Widze, ze wiele z Was cierpi na ten twardniejacy brzuch. Ja tylko utwierdzam sie w przekonani, ze dobrze zrobilam idac na wczesniejsze zwolneinie. Duzo spie, poznij siedze sobie w parku i czytam gazetki, po poludniu znowu spie i wypoczywam, wiec twardniejacy brzuch jest u mnie rzadkoscia, wyniki badan mam idealne . Wypoczywajcie dziewczynki ile mozecie! Na moj plus przemawia to, ze ai nie gotuje, czasami cos przatne, bo mieszkamy z tesciami. Jesli codzi o sprzatanie to czasami achne na to reka, bo w godzine po sprzataniu nic nie widac, ze cos bylo zrobione, po prsotu tesc to istny balaganiarz. Wiec tylko w naszym pokoju i lazience wszystko blyszzy . Nie m to jak my Polki, caly czas utwierdzam sie w przekonaniu, ze jestesmy swietnie zorganizowane i umiemy utrzymac porzadek jak sie nalezy . Wloszki sa naprawde w tej dziedzinie beznadziejne. A co do porodu znienacka to keidys mojego meza sprawdzilam pod ty wzglem . Na Prima aprilis zadzwonilam do niego ze mam straszna alergie izaraz sie zwolnil z pracy, byl przy mnie w mgnieniu oka . Tak wiec wiem zebedzie na kazde moje zawoanie.Chce mi sie Magnum
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak myślę nadia - widzę jej szczerozłoty uśmiech typy tż: zuzanna, zofia moje: łucja, ida, melania wolałabym ida (skoro już nie chce tej łucji), bo ja i tak nie zdrabniam imion jak do kogoś mówię, a zofio do niemowlaka brzmi poważnie
|
|
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ida tez bardzo ladnie, mam kolezanke o tym imieniu i jest przeeesymptyczna fajna rasowa babeczka ![]() A o tej nadii to faktycznie mowilas, palanciara ze mnie ze mi sie zapomnialo, pszepaszam
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj to by mnie chyba za taki numer zachlastal
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Może od razu Tania co??
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
listonosz był
![]() mam nosidło i parę dupereli. słuchajcie czy 29-30 cm szerokości wózka to nie za mało dla dzidziola ? zamierzam tego wkładu używać maks do połowy września (w zależności od pogody), ale pewnie prędzej tylko do końca sierpnia kiedy mała skończy już na pewno 2 mce. potem przejdziemy na zewnętrznie dopinaną osłonę na nogi, ewent. śpiwór. pokazuję też kota, który powoli zbliża się do paczki z duperelami
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, tak sie cieszylam, ze omija mi dokuczliwe twardnienie bebenka, ale dzis jest fatalnie
Powiedzcie mi, jesli ktoras z was bierze na to No-spe, to w jakich dawkach to przyjmowac?? Jak wam mowil lekarz ?Tutaj nospy nie ma, lekarz kazal brac magnez, ale przywiozlam sobie z Pl maly zapasik i chyba sie mu dzisiaj uklonie. Nie wiem tylko jak to przyjmowac
|
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
ja biore 1 tabletke jak musze
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy oglądają tylko?też się zstanawiam nad tym ile musi mieć szerokości, bo tż podobają się wózki mutsy i one są właśnie dość wąskie. za to maja mnóstwo różnych bajerów jak np. skrętne tylne koła i b. szybkie składanie 1 ręką, podnoszona rączka ( a z tą rączką to u nas ważne, bo tż to spory chłop ![]() Mija mi lekarz mówił, że jak twardnieje kilka razy dziennie to nospa 3x1tabl. |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem przypadkiem czy to nie od szalenstw malucha, bo od wczoraj przechodzi sam siebie Caaaaaly dzien mi brzuch faluje od tych wygibancow, nigdy az tak aktywny nie byl, pewnie przybylo mu znowu sily i teraz to juz bedzie tylko wiecej
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
wąchają i oglądają
![]() czasem jak wracam to go biorę na ręce, i nos w nos się wąchamy ja go przedrzeźniam,a on chyba sprawdza czy ja to ja albo gdzie byłam ![]() no właśnie wszystkie te wózki jakieś takie wąskie, chyba do maks 34 cm szerokości ![]() edit: Wersta ta "twoja" inglesina jak najbardziej ma blokadę kół jest tak cienka na fotkach, że może nie widać, ale ja widzę, poza tym koła blokowane mają dodatkowe elementy
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze ja jestem zielona jesli chodzi o wózki, jak wróci tż wybieramy się już na konkretne oglądanie też mnie czekają badania nie cierpię siedzieć w poczekalni.
|
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- chodniczki za jasne-niepraktyczne - wiklinowe koszyczki sie nie nadają bo zamykane i trzeba będzie wszytkiego szukac - pot-pourii (nie wiem jak sie to pisze) się zamoczy itp. Można oszaleć ! Rozumiem Cię bo Maksik też od wczoraj daje mi popalić.Zaczęło się podczas burzy.Myślałam, że mi brzuch rozerwie - potwornie silny się zrobił.Te jego wygibasy zrobiły się naprawdę bolesne.A tu jeszcze ponad miesiąc został.
|
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
Ojej - szczęka mi opadła do gleby. Idę na wesele i we wszystkim co mierzę wyglądam jak we spadochronie - a tu Angelina wychodzi w takiej kreacji - ja chcę taką sukienkę ..... buhu.
http://film.onet.pl/N,99127,1,1,galerias.html |
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to skurcze skurczami ale mały swoje też robi, bo wywraca się, kopie prawie przez cały czas
|
|
|
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
livdragon - dobiłąś mnie.Ja jutro robię za świadka u siostry i też nie pogardziła bym taką sukienką BUUUUUUU
Dziewczyny doradzcie prosze w kwestii materaca.Słyszałam, że dobre są kokosowo-gryczane ale nie wiem czy one powinny mieć w środku jeszcze piankę.Znalazłąm kilka na Allegro i dlatego pytam
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie przed wczoraj kupilam w Orsay-u sukienke za 70zl
w ktorej zamierzam isc na komunie 25 maja jeno musze przybrazowic sobie deczko skore bo bladzioch ze mnie straszny ![]() sukienke moge wam pokazac ino se pykne fotke
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w tej kiecce wyglądałabym jak wieloryb to nie dla szerokich z przodu jak ja - tzw. biodrzastych ale ładna jest, to fakt.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.