|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
dotkadotka: Adaś rośnie Ci na super facecika (tzn. już nim jest) ale dawno dawno go nie pokazywałaś....
Adaś i Piotruś urodzili się tego samego dnia i chyba "coś" wtedy wisiało w powietrzu i stąd te problemy skórne . Mam nadzieję, że szybko się z nimi uporamy Baśka: włosy super!!!! Lśniące, "żywe", zdrowe.... i kolorek tez mi się podoba.... no ale jak dziewczyna ładna to i w tych z "Ani z Zielonego wzgórza" tez byłoby Ci ładnie . Ja osobiście chciałabym mieć takie lśniące i zdrowe..... a nie takie pióra ![]() Ania: a Jose wie, że ten hydraulik ma przyjść? Nie oglądałam jeszcze filmiku bo Piotrus śpi... ale napewno potem zobaczę. A swoją drogą to bardzo fajne macie to święto... W Polsce święta religijne to przeważnie tylko msza w kościele a przecież różne są formy modlitwy i ta Wasza podoba mi się My sami już 3 razy obcinaliśmy włosy Piotrusiowi.... najlepiej było za 1-szym razem bo dał sobie obciąć maszynką... pozostałe 2 razy to ponad półgodzinna "walka"... na leżąco.. na stojąco.... z płaczem... z biszkoptem itp... ale liczy się efekt końcowy ![]() Kasiu: Ty to chyba co roku maz 18-te urodziny... bo wyglądasz tak młodziutko i fajniutko. Ja muszę pomyśleć o jakiejść konserwacji bo inaczej nic dobrego z tego nie wyjdzie a Krystianek to Janusz: Ty tu nie pisz takich rzeczy "Nawet nie wiesz jak się cieszę że wreszcie coś napisałaś. bo Cię żonka z patelenką powita w progu ..... ![]() lachkasia: dla Nikusia za zwycięstwo nad alergią łóżeczkową . nam też się to czasem zdarza . A co do tych gatek co wyrzucał z balkonu.. to Piotruś ostatnio wyciągnął z szuflady majtki Paulinki, założył sobie na głowę.. wziął buty w ręce i poszedł do drzwi wyjściowych z zamiarem pójścia na spacer ![]() Ależ mnie łepetyna boli
|
|
|
|
#692 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiul
Tylko gratulować samodzielnego spania w łóżeczku Nasz Miś też musi włożyć do dzioba wszystko co znajdzie na trawniku. Jego ulubionym sportem jest jedzenie kamyczków i trawy na czas . Skubaniec wie że grzeszy bo w momencie wkładania zakazanego przedmiotu do dzioba bacznie się rozgląda czy nikt tego nie widzi .Z jedzeniem jest różnie. Generalnie Malec wciąga wszystko pod warunkiem że mu się opowiada co było na spacerku ,gdzie pójdziemy, co będziemy robić. On wtedy słucha i tak zagadywany wciąga każde papu. Basiu jessu .. o 6:00. Podziwiam Wasze Chęci Ana Nasz gródek wcale nie jest taki rewelacyjny. Taki by był gdybym zgodził się na to co proponował tata Julity. On faktycznie chciał wręcz zrobić nam oranżerię. Miały być ścieżki, skalniaczki, krzewy, rabatki, drzewa. Ja natomiast chciałem mieć kawałek trawy tak aby móc grać w kometkę, postawić grilla, stolik itp. I tak krzewy są posadzone po obwodzie trawnika a centrum jest puste. I tak jest dobrze bo przynajmniej Miś ma gdzie hasać. Nic Mu nie staje na przeszkodzie podczas "biegania". Jestes wspaniala kobieta,a wewnetrznie miom idealem-uwielbiam Cie i podziwiam A czy wiesz że Jula mi ciągle moje piwo wypija dotka Synkowie są podobni , są ! Ślicznych Opczyków masz ![]() Dzięki, przypomniałaś mi o ważnej sprawie. Fotelik wygląda pięknie a ja chcę napisać a fotelikach takich całych z plastiku za chyba 60 zł . Otóż spotkałem znajomego który takowy kupił i nie jest zadowolony. Oparcie jest za niskie przez conie można dobrze zapiać pasów bezpieczeństwa. Oparcie sięgało jego córce tylko do łopatek a pasy zsuwały się z ramion dziecka. Troszkę przerobił to ustrojstwo montując pasy z fotelika samochodowego i jakoś się to kupy trzyma. Stwierdził jednak że drugi raz takiego już by nie kupił. pozdrawiam !
Michałek , nasz Promyczek Edytowane przez Hadżi Czas edycji: 2008-05-16 o 14:54 |
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy teraz już wiesz dlaczego tak mi Ciebie tu brakowało Serdeńko
|
|
#694 |
|
Raczkowanie
|
HAdżi no niestety ale Damian nie jest moim synem. Jest synem mojego męża z pierwszego małżeństwa. hmm
Wiec są do siebie podobnie ale po tatusiu
|
|
|
|
#695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-------------- Powiedz czemu dzieciaczki siedzą (chyba ) w gumowcach na kanapie ??
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
A bo taką miały ochotę.
Moja siostra daje mi rzeczy po swoim synku no i te gumowce też mi dała ....sprawdzałysmy czy pasują no i oczywiście Michał też chciał miec gumowce na nogach ...wiec dla swiętego spokoju chodzili w gumowcach
|
|
|
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie...
dziekuje za Wasze wsparcie! dzis sie pojawiła malutka Iskierka Nadzieji... Sylwia wypisala Piotrka z Kolobrzegu ze szpitala i powiozła go na Szczecin... W Szczecinie powiedzili na dzien dobry ze chemioterapie zrobia! To chociaz jakas malutka nadzieja!!! swoja droga dziwne, ze w Kolobrzegu powiedzieli ze nic sie nie da zrobic, 3 miesiace po chlopaku... A w Szczecinie probuja... Czyli cos mozna!!! w Warszawie tez nic nie zrobili, w Kolobrzegu nic... To chociaz moze szczecin cos poradzi!!! Jeszcze myslimy nad Gdanskiem... Ale to zalezy juz co Szczecin powie i jak sie powiedzie chemia! Nie wiem jeszcze kiedy mu zrobia, Sylwia czeka na rozmowe z doktorem! mam nadzieje tylko, ze nie zapeszylam nic! dotka fajnie ze sie odezwalals!!! Synkowie faktycznie bardzo podobni... Ale Isio i Julek Any tez sa podobni mimo ze inne mamy... Co Ci faceci maja za geny Hadziki fajnie ze spotkacie sie z Angie... Ana jak towar?? doszedl juz????
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
freddy - to wspaniale ze zajma sie szwagrem w szczecinie, trzeba wierzyc i wspierac go w tych trudnych chwilach
obejrzalam fotki, poczytam dokladniej pozniej, dzieciaczki mamy super Ana - witek tez czesto sciaga czapke, w momencie robienia zdjecia akurat mial na glowie, alejuz za chwile grzebal czapka w piasku czarinko - wito na tych fotkach byl zgrzany, mial dlugi rekawek i dresiki, potem go przebrala w krotki rekaw i spodenki krotkie i juz bylo ok, ale tak szaleli z fifim ze po chwili znowu byl caly mokry basiu - bardzo ladnie ci wyszedl kolorek wlosow my znowu dzis caly czas na podworku, teraz robie obiad a wito spi, jak tz wroci z pracy to spadamy na spacer wiec na wizaz malo czasu, zajrze wieczorem
|
#699 | |||
|
Zadomowienie
|
Freddy,dzieki Bogu,ze jest jakas nadzieja! Dobrze,ze probuja a nie tak od razu wyrok na chlopaka w tym Kolobrzegu wystawili
![]() Cytat:
![]() (biologicznych),bo Jose Julka traktuje jak wlasnego syna i Julek jego jak ojca.Marta,to widze,ze nie tylko moj Isiu taki antyczapkowy .A okularki przeciwsloneczne Wito nosi? nie sciaga ich?Cytat:
Wasz ogrodek i tak bardzo mi sie podoba-jest duzo bezpieczniejszy dla malego dziecka. Cytat:
![]() ![]() wbrew oproznianiu przez Jule Twoich butelek z piwem oswiadczam,ze i tak Ja uwielbiam! Freddy,towar jeszcze nie doszedl ,caly czas czekam.Zaraz bede dzwonila po raz kolejny do DHLu aby sie dowiedziec gdzie ten moj towar jest w tej chwili.14 maja o 4:00 w nocy wyjechal podobno z Niemiec wiec dzis powinien byc juz u mnie.Do wieczora jeszcze troche czasu wiec mysle,ze dojedzie.Synta,dzieciaczki masz przekochane.Piortunio w tej czapuni wyglada super,a Paula pozuje zawodowo.Sliczna fotka Twoja i Marka. Ale aparat z Piotrka-juz go widze z tymi gatkami na glowie ![]() ![]() dotka,ale Adas sie zmienia! Sliczny z Niego chlopiec.Rzeczywiscie ma "cos" ze starszego brata.Dzieki za info o fryzjerze. Ide dzwonic do DHLu. |
|||
|
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
nie no Wy to rekordowe tempo macie w tym pisaniu hehe, przynajmniej coś się dzieje
Dzieciaczki śliczne, piaskownice bomba i buty Hadżiego szykowne no i Basienko Twoja fryzurka śliczna, zresztą jak Ty cała. jeszcze raz dzięki za opinie wózkowe mam pytanie czy któreś z Waszych dzieci pije mleko krowie? Olaf od dwóch tygodni jest wyłacznie na nim, skończyło się nam mleko modyfikowane,, a tutaj nie ma czegoś takiego w sklepach jak mleko junior czy choćby trójka . są tylko do dwójki. wcześniej dostawał modyfikowane rano, na wieczór krowie. odkąd pije krowie wypija aż 300+kaszka jednorazowo
|
|
|
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
Garnuszki jak Ala miała ponad półtora roku, zaczęłam jej dawać mleko. Ale szybko skonczyłam, bo miała po nim rozwolnienie. Z Konradem nie próbowałam i nie mam zamiaru
Także ani Konrad, ani Ala nie piją mleka krowiego, ale przetwory mleczne jedzą A nasze dzieciaki spokojnie mogą pić dwójkę. Czytałam kiedyś, że tymi numerami nie trzeba się aż tak mocno sugerować. Są dzieci które np. nie tolerują przechodzenia na wyższy numer mleka i pija jedynkę, czy dwójkę. A ostatnio w sklepach widziałam nawet czwórkę- dla dzeci powyżej drugiego roku życia. |
|
|
|
#702 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewuś nie ważne czy Warszawa, Kołobrzeg, Gdańsk czy Szczecin czy inne miasto...ważne, że coś będą robić dla Piotra
Ania zawstydzasz mnie Dzięki Zdjęcia naszych malców superaśne Basiu fajny ten heban, i Tobie w nim luxio Monika Misiek krowie mleko dostaje tylko w jogurtach lub w Bakusiach a tak żywcem to nie. Ale ta dlatego, że u nas jest mleko junior. Pewnie gdyby nie było to też by pił krowie. Choć to nasze krowie, to pewnie krowy na oczy nie oglądało Jak miałam u mojej babci na wsi dostęp do mleka prosto od krowy...to było mleko a nie to co te popłuczyny po mleku w kartonach ![]() Popiszę może coś później ale teraz to mi się literki zlewają. Jest to wynikiem spotkania w mieście mojej koleżanki/przyjaciółki. Spotkanie zakończyło się u nas w domku po duuuuuuużej ilości wypitych z nią piw Zaczęłyśmy w mieście na Okocimiach mocnych a skończyłyśmy w domu na jakiś Żubrach czy innym czymś. Było super, fajnie Zakupy mi się nie udały, bo w Rossmanie kremów nie było, do piżamek już nie dotarłyśmy, bo knajpka z piwem nas wciągnęła. Ale spotkanie było suuuper Koleżanka zaproponowała mi pracę w czymś tam Informacji Podatkowej (Krajowe Biuro Informacji Podatkowej chyba) Jak mi to piwo ze łba wyjdzie to sobie przypomnę Muszę nad tym pomyśleć, bo praca byłaby taka jaką lubię i w zespole moich dawnych współpracownic z Urzędu Skarbowego. No pomyślę ale nie dziś. Teraz Was dokładniej poczytam...
- Tygrysku...! - Co Prosiaczku? - NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... Edytowane przez Atiluj Czas edycji: 2008-05-16 o 22:24 |
|
|
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
Freddy super że jednak coś można zrobić
Garnuszki Bartul z mleka pije tylko cyca i jogurty,serki.W mamo to ja stanowczo go zabraniali. Ana Bartul też ciągle mi ściąga czapki a wiązanej nie mogę kupić.Też czeka nas fryzjer ale jakoś tego nie widzę ![]() Hadżi krótka fryzurka ma to do siebie że trzeba ją regularnie podcinać.Inaczej włsoy źle się układają.Nie będzie to wielkie cięcie raczej podcięcie końcówek ![]() Dziś miałam pracowity dzień domowy.Góóóóóóóóóóra prasowania.Nogi mi odpadają Barti padł o 19.20 to mam chwile dla siebie.Jutro wybieramy się po piaskownicę i do galerii na ciuchy.Może wreszcie znajdę jakieś body i czapkę.Dziś Bartul okupował piaskownicę osiedlową.Najwyższa pora stworzyć ją na wsi Może wtedy da mi na chwilę odsapnąć ![]() Idę trochę poleniuchować
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
monika - nie, nasz wito nie pije mleka krowiego, jedziemy na bebiko 3R
julika-dzieki super ze milo spedzilas dzien, no i ze pojawila sie propozycja pracy u nas dzis niezle polał dzescz, witek zasnal juz przed 20.00, tzuczyl sie testow na prawko, w srode ma egzamin ![]() ana - witek lubi nosic okularki i nie sciaga ich spadam pochowac gary do zmywania do jutra. spijcie dobrze.
|
#705 |
|
Wtajemniczenie
|
No żesz do stu czarcich lochów!!!! Mam nerwa i to takiego jak stąd do Słońca!!!! Michał właśnie mi uświadomił, że od dzisiaj nie ma netu, bo umowa się im skończyła! A osoba na którą była ta umowa wyjeżdża do Polski i logiczne jest, że nie będzie jej przedłużać!
Michał stwierdził, że nie będzie brać umowy na siebie, bo niewiadomo jak tam długo zostaniemy, bo mamy przeprowadzkę w planach. No żesz.... Jak to ja mam być bez netu?! BEZ WAS!!!??? ![]() ![]() Freddy a widzisz? mówiłam, że póki życia, póty nadziei. Ja wierzę, że Piotr przezwycięży chorobę, nieważne gdzie- czy w Wawie, czy w Kołobrzegu, czy w Szczecinie. Będzie zdrów- trzeba tylko w to mocno uwierzyć Kasiu333 Krystianek boski chłopczyk, jest tak słodki, ze miałabym ochotę go schrupać ![]() Gołąbku Bartul cukiereczek. Zdjęcie z przekrzywiona główką super ![]() Dotka Adaś przystojniak ![]() Basiu super wycieniowanie, świetna grzywka, zawsze o takiej marzę, ale ZAWSZE fryzjerka ma swoją wizję i ją mi spartoli Pięknie się błyszczy i do twarzy Ci w nim. Niestety, ciemne brązy mają to do siebie, ze wychodzą najczęściej czarne. Ale z czasem kolor lekko sie wypłucze ![]() Ana jak tam Twój towar? Doszedł już? Jutka aleś wymyśliła... Zołza i horror... Z której strony to widzisz? Bo ja z żadnej ) to patrzy na mnie kobieta z klasą- mądra, życiowa, uczuciowa- słowem piękna w każdym calu. I to nie tylko pięknem zewnętrzym, ale tym najważniejszym, nie do podrobienia i niemożliwym do kupienia za żadne skarby swiata- pięknem wewnętrznym |
|
|
|
#706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tej drugiej sprawy ...... z całym szacunkiem dla Ciebie Dotuś, to gustu nie masz Dzięki Ci bardzo
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
Czarinko jak widzę Twój kolejny post to chodzę potem po domu i śpiewam "Krakowski spleen"
. Ostatnio mama się mnie pytała co ja tak bez przerwy tą sama piosenkę nucę Ty mi tak nie słódź bo w samouwielbienie popadnę Dziękuję za miłe, zawstydzasz mnie, serio! A informacja o braku u Ciebie neta wkurzyła mnie tak bardzo jak Ciebie!!!lachkasiu to rozbójnik mały z Nikodema Ale fajnie, że śpi całą noc w łóżeczku, to bardzo wygodne, wiem coś o tymAna dziękuję . Teraz obetnę go maszynką. Krystian niestety okularki ściąga jak ma na oczach, zimą nosił i nie zdejmował a teraz coś mu się odwidziało . One są z firmy Babybanz, takie: http://allegro.pl/item364102023_rewe...a_0_2lat_.htmldotka Adaś śliczny Synta ale się uśmiałam jak sobie wyobraziłam Piotrusia z majtkami na głowie. Aparat Ci rośnie Dziekuję za komplementy . Ale Ty to pewnie masz jakiś GWIEZDNY napój![]() Freddy bardzo się cieszę, że pojawił się cień nadziei, wierzę, że chemioterapia pomoże Piotrowi. Ty też w to wierz, czasem wiara czyni cuda Monika ja jeszcze masz Bebilon, ale czasem daję krowie. Teraz zamierzam się całkiem na krowie przerzucić, znaczy małego , bo on tylko na noc mleko pije, a w zasadzie je z kaszką i tylko 150 mlMarta mój Krystian niestety ściąga okularki, zimą nie miałam problemu, może było ostrzejsze słońce i wolał nie ściągać , a teraz i tak go słońce nie razi bo ma czapke z daszkiem, więc skubaniec ściąga okulary![]() Julitko piwoszu wreszcie sie wyrwałaś |
|
|
|
#708 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokłóciłam sie z Michałem, ale on jest uparty i ciągle utrzymuje, że nie będzie płacił dwóch abonamentów- jednego tutaj i drugiego w nowym miejscu. Ok, gdybym była pewna, że za miesiąc, dwa się przeprowadzę to ok, ale ja nie wiem kiedy to nastąpi- może za miesiąc, moze za trzy, a może za dwa lata I co, będę tak siedzieć sama bez Was? Bez moich znajomych z Polski, sama jak palec?W ![]() Cytat:
![]() I cieszę się, że miło spędziłaś dzień Kasia przed moim wyjazdem KONIECZNIE podasz mi swój numer telefonu komórkowego. Ja podam Ci swój i na wszelki wypadek angielski Michała. Nie wiem czy będę miała ten cholerny net, czy nie, więc musimy się ubezpieczyć. Ja o Tobie też mówiłam Michałowi ![]() A co do miejsca spotkania to jeszcze ustalimy. Michał w Cambrige już był i podobało mu się, więcs ądzę, że nie będzie miał nic przeciwko żeby jeszcze raz pojechać A "krakowski spleen" uwielbiam
|
||
|
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
Ja na chwilkę. Jutro wieczorkiem poczytam, bo przez cały jutrzejszy dzień będę zajeta. Właśnie skończyłam trochę papierkowej roboty
Kurcze, musiałąm wziąć do domu, bo jakoś nie wyrabiamy się w tym miesiacu ![]() Mielismy dzisiaj mały wypadek. Emilka wylała na siebie gorącą herbatę Moja siostra przyjechała dzis do nas, bo jutro z rana ja lecę paznokcie robić, a Ewa z Małą posiedzi. No wiec poszłam do łazienki, a Ewa była z Emilką. Dosłownie byłam tak ze 3 minuty i słysze straszny płacz i krzyk, żebym otwierała drzwi. Ewka niosła Małą do połowy rozebraną, bo ta ściagnęła szklankę z herbata sobie na klatkę piersiową. Szybko wsadziłyśmy Emilkę pod prysznic z zimną wodą. Dobrze, ze nie oblała sobie buziaczka. Całe szczęście prawie nic nie widać. Tylko ma taka małą czerwoną plamkę. Cholera jasna, szklanka stała aż pod ścianą, na stoliku, ale Mała wlazła do Ewki na kolana i ta nawet nie obejrzała sie kiedy Miska ściagnęła szklanke. Moje biedne maleństwo tak płakało.....Przepraszam, że nic więcej nie napiszę, ale jakoś nie mam weny. Dobranoc |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiu na szczęście nic się poważnego nie stało. Dzięki niebiosom, że nie był to wrzątek, bo bluzeczkę z ciałem byście zdjęły...
Ucałuj Emilkę bardzo mocno |
|
|
|
#711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No nic, póki co to obie siedzimy w Polsce, więc nie ma co planować, przed wyjazdem dam Ci nr swój polski i angielski Marcina Najtrudniej dogadac sie po angielsku z AnglikiemBasiu ucałuj Emilcię, biedne słoneczko No niestety czasem to jest moment. A najczęściej to dzieje się na naszych oczach, niestety.
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
Przeleciałam posty jednym okiem, bo drugie już śpi. Ula dziś nas uraczyła pobudką po godz. 5.00 rano
W związku z z tym, Trąba jedna zasnęła niani, gdy ta ją na spacer ubierała, po 9.00 i spała godzinę. Potem musiała spać, gdy wróciąłm z pracy, więc skorzystałam i poszłyśmy spać ok. 15.00. Spałyśmy do 16.45 i byłoby jeszcze dłużej, gdybym się nie podniosła. Ale tylko usiadłam na łóżku, Ula już oczęta otworzyła. Śpi dopóki ja śpię, ale tylko po południu. Szkoda, że nie rano freddy musicie wierzyć, że po chemioterapi się poprawi i może będzie można coś zadziałać? Czarinko a gdzie Ty te próbki zamawiałaś? Synta, dotkadotka Ula tez miała podobnie. Tylko u niej to wylazło w 8 miesiącu życia. Stwierdzone AZS stan baaardzooo łagodny. Najeździłam się do lekarzy, nawydawałam pieniędzy u nich i w aptekach...A przeszło po kąpaniu Uli w krochmalu, smarowaniu jej kilka razy dziennie lipobase i emolium na buzię. Lipobase na zmianę z alantanem na ciało. Poza tym pościel zmieniam co tydzień, dwa. No i odstawiliśmy psa do rodziców. Ale, że to moze być pies - wykazały testy z krwi. Maluchom nie robi się skórnych, ale można zrobić tzw. test policzka z panelu pediatryczno-alergologicznego. Test wykazuje ewentualne reakcje alergiczne na 20 podstawowych składników. Też robiłą cudawianki z jedzeniem. Ograniczałam... Niepotrzebnie. Wyszły roztocza (dwa rodzaje) i naskórek psa. Odtąd sprzątam częściej, zmieniam pościel częściej, dwa razy płuczę, prasuję .I jest WYRAŹNA poprawa. Nie mam ostatnio weny i nastroju. Wczoraj pożarłam się z kierownicą. Aż wstałam zza biurka i zaproponowałam pójdzie do głównego szefostwa, żeby zrobić zamianę pracowników. Ale moja małpa nie poszła. ..Jeszcze jeden taki dym (nie będę się teraz wdawać w szczegóły, ale opiera się o mobbing) i idę do szefostwa. Nie pozwolę się tak traktować. O NIE! ![]() Nie napisałam Wam jaki ostatnio Ula numer zrobiła. Byliśmy u rodziców. Wszyscy w salonie.... Gadamy, aż ja nagle zauważyłam, że Ula coś ucichła..PATRZĘ a moje dziecko wyjada Kai z miski kurczaczka i suchą karmę No szok. Bardzoooo Uli smakowało. Karma była wszędzie. Rozsypana na pół kuchni. A dorośli zagadani nie widzieli co ten nasz Bąk wyczynia.Generalnie ostatnio jest nadwyraz kwicząca, jęcząca i mam już dość.... Dlatego 14 czarwca jadę na cały dzień na imprezę zakładową. Będą zawody, tańce. Wyjazd o 7.00 rano. Powrót w nocy (kiela 23.00, 24.00) Dziś w pracy pod schodami wejściowymi znalazłam ok. 2tygodniowego kotka. To jeden z maluchów kotki, którą dokarmiamy (bo dokarmiamy 3 koty w pracy). No i co? Piszczało to to. Oczka zaropiałe.. Wzięłam malucha do pracy. Po pół godzinie TZ zabrał go do weterynarza. Mały dostał zastrzyk. Jutro drugi. Krople do oczu, maść, tabletkę. Teraz jedt na budowie i szukamy dla niego domu... Moze się coś skroi do niedzieli, bo jeśli nie to w poniedziałem do schroniska. Ale jestem dobrej myśli. Jakieś gospodarstwo już na horyzoncie jest ![]() Buziole dla wszystkich! My jutro malujemy dalej |
|
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
PONAWIAM APEL!!!
PRZYSYŁAJCIE ZDJĘCIA DO GALERII!!!, NAJLEPIEJ TAK 3-4, ŻEBYŚCIE JESZCZE WY NA NICH BYLI!!! ADRES POWTARZAM: skasienka@wp.pl Basiu doślij mi jeszcze ze 2-3 zdjęcia Zamieściłam już zdjęcie Isia, mam nadzieję Ana, że Ci się spodoba, a resztę towarzystwa zmobilizuję do przysyłania ![]() Basiu zdjęcia Emilci nie "obrobiłam", bo poczekam na więcej Edytowane przez kaśka333 Czas edycji: 2008-05-17 o 01:04 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu,BARDZO mi sie podoba
Dzieki za linka do okularkow Zla jestem jak nie wiem co,bo towar jeszcze nie dojechal .Dzonie non stop do dhl i probuje to wszystko przyspieszyc ale doopa .Przed poniedzialkiem nic nie da sie zrobic.Jeden pan mi obiecal,ze w poniedzialek towar bedzie u mnie-zobaczymy.Powiedzial tez,ze w poniedzialek do mnie zadzwonia i podadza mi powody opoznienia w doreczeniu przesylki (bo towar mial byc u mnie w czwartek 15 maja,no najdalej w piatek rano),tylko co mi po tych wyjasnieniach jak mi najbardziej zalezalo na tym,zeby towar dojechal przed weekendem i zebym miala czas na wycenienie go i ometkowanie,a tu taki klops .W poniedzialek pewnie nie poloze sie spac i bede siedziala cala noc na d cenami.Cho**ra,dni leca a sklep zamkniety,ja nie zarabiam a wynajem 1-go musze zaplacic...to mnie najbardziej wkurza![]() ![]() Basiu, ![]() ale "przygoda" z ta herbata .Dzieki Bogu,ze nic strasznego sie nie stalo,ze Mala sie powaznie nie poparzyla.Mlodszy syn mojej siostry tez mial taki wypadek,wylal na siebie kawe i to wcale nie taka wrzaca i poparzyl sie.Mial wtedy roczek.Szwgier byl sam z dziecmi w domu,bo moja siostra poszla na aerobik,a Maly sciagnal na siebie kubek z kawa.Szwagier od razu wsadzil go do wanny pod wode ale juz bluzeczka byla przyklejona do cialka .Natychmiast pojechali do szpitala i stwierdzono w dwoch miejscach poparzenie III stopnia.Teraz w tych miejscach ma blizny.Ogladaj Emilke czy w miejscu tej czerwonej plamki nie dzieje sie nic zlego.Jak by co to jedz do lekarza i niech Wam przepisze jakas masc na oparzenia.Ikola,tylko Cie podziwiac za to dobre seruszko dla zwierzaczkow Ula niemozliwa! z tym wyjadaniem karmy psiutce ![]() Julitko,baaaaardzo sie ciesze,ze wreszcie sie troche rozerwalas i tak milo spedzilas dzien Czarinko,ale kicha z tym netem ,moze uda Ci sie Michala przekonac.Przeciez nasz watek bez Ciebie i Trollaskow to juz nie bedzie to samo![]() Koncze i biore sie za sprzatanie. |
|
|
|
#715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja prosta baba jestem i prosto rozumuję- czyli nie doszukiwałam sie w Twoim poście nietaktowności, czy anty-gościnności Wiadomo że mnie i Tobie najwygodniej będzie spotkać się w połowie drogi, w jakimś ciekawym miejscu. Także luuuz Kaśka, wszystko gra ![]() Co do języka- ja angielskiego uczyłam sie od drugiej klasy podstawówki, miałam zdawać maturę pisemną z angielskiego, w końcu jednak się wycofałam i zdawałam biologię, ale z ustnego angielskiego dostałam 5 i zawsze przez wszystkie lata miałam same 5 i 4 z anglika. I co? I dooopa blada- jak pojechałam do Angli to za chiny ludowe nie mogłam ich zrozumieć. Dla mnie to był jeden, wielki bełkot. Dopiero po paru tygodniach przyzwyczaiłam sie do ich mowy i ze zdziwieniem zobaczyłam, że zaczynam ich rozumieć. Teraz miałam dość długą przerwę w angielskim- ponad dwa lata i na pewno znowu będzie dla mnie "szok". Bardzo dużo już zapomniałam. Choć jak pracowałam w Caxie, czasami przychodzili obcokrajowcy, często Anglicy i jak z nimi gadałam, to pieli z zachwytu że ja świetnie mówię po angielsku, że mam bardzo dobrą wymowę, ale ja i tak wiem swoje. Widzę po sobie, że jestem daleko w tyle. Ale spokojnie- nadrobi się ![]() Także nie przejmuj się barierą językową, bo to całkiem normlne. Zamawiałam na allegro. Proszę bardzo, tutaj link: http://www.allegro.pl/item361124952_...bka_1_5ml.html Ja jestem bardzo zadowolona z tego sprzedawcy- wysyłka iście ekspresowa- zamówiłam i przelałam pieniądze w poniedziałek wieczorem, a w środę ok. 14 miałam juz próbki u siebie. Kasiu w wolnej chwili przejrzę zdjęcia i parę Ci wyślę. Tylko bedę miała problem z moimi zdjęciami, bo ja takowych praktycznie nie posiadam. Z tej przyczyny, że zawsze to ja pstrykam fotki. |
|
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu wysłałam Ci fotki. nie wiem czy fajnie będą wyglądały. czy jesli bym chciała to będzie się dało zmienić?
i pytanko, nastęne fotki w galerii po tych roczniackzów to jakie będą? może się lepiej przyszykuje z fotkami hhee |
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Cichutko tu dzisiaj... My wrocilismy niedawno z plazy,nie bylismy dlugo bo strasznie wialo.Na dowod zalaczam filmik:http://www.wrzuta.pl/film/4qdGgoUeKL/playa_039 Idziemy sie kapac. Paaaa |
|
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiu mam nadzieję, że dzisiaj Emilka nie pamięta o wczorajszym wypadku
Ucałuj ją ode mnie a ja jutro Ci oddam i sama też ją ucałuję Ania szkoda, że towar nie dojechał na czas ale widzisz....nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło....mam nadzieję, że choć troszkę odpoczniesz przez weekend Ikola ale się uśmiałam z Uleńki Kasia333 wysłałam Ci zdjęcia rocznego Misia. Wybierz sobie i róbta co chceta Isiaczek wyszedł Ci kapitalnie A ja dopiero powoli dochodzę do siebie. Takie ilości piwa to nie na moją głowę już niestety. Jak policzyłam to wyszło, że wypiłyśmy w sumie we dwie 12 półlitrowych Może jedno wypił Hadzi. Dziś była u nas pierwsza kandydatka na nianię - 48 lat (wcześniejsze się umawiały ale nie przychodziły). Pomna rad Ikoli A najlepsze było jak o gotowaniu i karmieniu dzieci zaczęłyśmy rozmawiać. Otóż pani zaczęła mówić jak to swoje dzieci karmiła. Od 3 miesiąca życia - gotowanymi przez siebie zupkami zaprawianymi śmietaną Łojjj, to chyba za wcześnie na taką dietkę No ale dzieci żyją i mają już 30 i 28 lat Podczas rozmowy był u nas mój tata i po wyjściu Pani spytałam go co o niej myśli. Też mu się nie spodobała. Umówiłyśmy się, że dajemy sobie czas na zastanowienie do końca maja ale ja się już chyba nie mam nad czym zastanawiać ![]() Ok teraz spadam, bo mam na łbie te pomieszane farby i czas to zmyć i zobaczyć czy się do ludzi nadaję
|
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
Julitka,to ladnie zaszalalyscie z tymi browcami
.Ja po takiej dawce to bym sie przez 2 dni z lozka nie zwlokla,a Ty jeszcze wczoraj zupelnie normalnego posta napisalas (nie wskazujacego na stan wskazujacy![]() ).Co do niani,to po Twoim opisie JA na pewno bym sie na nia nie zdecydowala I jak wyszedl kolorek? nadajesz sie do ludzi? ....muuusisz,bo jutro przeciez do ludzi jedziesz![]() A kiedy Twoje urodzinki? Dzis czy jutro? Ja i tak juz calym sercem Ci zycze wszytskiego naj naj,spelnienia marzen,ogromu milosci od Twoich mezczyzn i abys zawsze byla taka...WYJATKOWA!!!! Wysciskalabym Cie i wycalowala mocno mocno mocno ale ta odleglosc cho***ra.No nic,to chociaz wirtualnie :prz ytul: ...i zdrowko dzisiaj Twoje wypije |
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
kasiu wysłałam właśnie fotki
![]() Czarinko dziekuję za link, będe namiętnie korzystać basienko dopiero doczytałam o Miśce! Julita ktoś tu coś pisał o Twojej zmianie pracy... U Ciebie tego nie doczytałam, ale sercem jestem z Tobą. Ja przedwczoraj miałam scysję z moję kierownicą (pisałam już o tym). I DAJ BOŻE, żeby jak najszybciej poszła końcu na emeryturę, bo nie wytrzymam. W sumie to ona może już isć, ale siedzi.... Co do niani...bez pośpiechu. My też byliśmy w desperacji, ale jednacz opłacało się czekać. Pani Maria jest OK. Miałam wcześniej jakieś ale i pewnie jeszcze będę mieć, jednak należy widzieć tez inne rzeczy i plusy. Więc jest OK i cieszę się, że trafiła nam się osoba zajmująca sie Ulą od serca a nie dla pieniędzy. Rozumiecie o co mi chodzi. To po prostu widać, czuć. To się wie. I dzięki takiemu podejściu nani do tematu, ja spokojnie pracuję. Dziś generalnie malowanie skończone. Zostały pierdzioszki, na które schodzi najwięcej czasu. Ale juz prawie finito Jeszcze jutro strzelę parę pacek, przygotuję kuchnię do montowania mebli (w poniedziałek wchodzi ekipa ).Buziaki Ide na kolację bo głodna jestem. PS. Kotem oddany na przechowanie do pewnej pani - kociary, która ma dwadzieścia parę kotów, psa, córki, wnuczkę i wielkie serce. Będę jej karmę dowozić czasem i jeśli będzie potrzeba, zajmę się sterylizacją kotek. Nasz maluch u niej podrośnie i oddamy komuś. Ona tez będzie szukać domu dla niego. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

. Mam nadzieję, że szybko się z nimi uporamy 
Nie oglądałam jeszcze filmiku bo Piotrus śpi... ale napewno potem zobaczę. A swoją drogą to bardzo fajne macie to święto... W Polsce święta religijne to przeważnie tylko msza w kościele a przecież różne są formy modlitwy i ta Wasza podoba mi się
a Krystianek to
dla Nikusia za zwycięstwo nad alergią łóżeczkową
. nam też się to czasem zdarza

a ja chcę napisać a fotelikach takich całych z plastiku za chyba 60 zł . Otóż spotkałem znajomego który takowy kupił i nie jest zadowolony. Oparcie jest za niskie przez co
, nasz Promyczek 
Wiec są do siebie podobnie ale po tatusiu

Dzięki
Zaczęłyśmy w mieście na Okocimiach mocnych a skończyłyśmy w domu na jakiś Żubrach czy innym czymś. Było super, fajnie 
Z której strony to widzisz? Bo ja z żadnej
. One są z firmy Babybanz, takie: