|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Ja na szczęście póki co nie mam co narzekać na teściów
Nie uwierzycie, obudzilam sie dzis o 10.30, za oknem pada, a jaa dalej w łóżku. Chyba wstanę bo zaczynam być głodna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
jakiś pomysł na smaczny obiad
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Marta dokładnie. Tylko też mi męża szkoda. Przekichane mają ci nasi faceci.
Co do obiadu to ja nawet nie wiem co dziś mam. Siedzę u fryzjerki a mąż z Mają rządzą w kuchni. 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj robię kociołek śmietnik
No i tą zupkę cukiniową
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które w końcu pieluszki bierzecie na początek? Premium care czy new baby dry?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do łóżeczka, to wystawił ponownie na szczęście. Czekam na wypłatę i klikam, bo czas goni nas. Cytat:
U nas na szczęście looz. Marta od małego jest "cygańskim dzieckiem" i zostaje sama zarówno u moich rodziców, jak i teściowej. W tym roku na początku wakacji była u dziadków chyba 3 nocki sama i nawet o rodzicach nie myślała. No i u mnie chyba też się mała przekreciła główką w górę, bo czkawke czuje u góry a na dole kopy w pęcherz. |
||
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udanego wyjazdu! To ja Wam polecę prosty obiad. U mnie kilka razy juz na stole zdrowe dla ciąży kurki! Makaron penne, piers kurczaka usmazona na mleku, z przyprawą do kurczaka, kurkami i smietaną/jogurtem naturalnym i mozzarellą. Mniam! Kurki i boczniaki są bezpieczne i zdrowe, mozna duzo jesc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
no i padło na papryki i cukinie faszerowaną, kupiłam dużego arbuza w razie gdybym głodna chodziła, ale nie chciałam już wybrzydzać
![]() U nas ostatnio kurki też na tapecie. Mąż robił dokładnie taki makaron, ale nie mieliśmy mozzarelli i miał zagęścić mąką, nie wiem ile dał ale zrobił jedną wielką kluche
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem wkur...wiona.Poczułam dzisiaj ból lekki z brzucha i krzyża.Więc tak jak sobie obiecałam zadzwoniłam do gina.Pyta mnie co ile minut ten ból a ja że sporadycznie.I czy ruchy czuje.Mówię że tak.I on do mnie z tekstem że trzeba przyjść się pokazać bo przez tel on mi tego nie sprawdzi.Mówię że wizytę mamy za tydzień a on że do zobaczenia.Że jeśli ruchy są i ból sporadyczny to jest ok.Poczułam się totalnie zlana.Nie wiem czy zły dzień ma czy co ale nigdy się tak do mnie nie odzywał...
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolek też stosowałam dadyod 3. Wcześnie pampersy.
Lilka dzięki przepis brzmi bardzo dobrze. Kiedyś zrobię. Juka ech... Troszkę cię faktycznie zlał. Mógł cię zaprosić dziś i już. A jak się teraz czujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest ok.Ogólnie czuje się bardzo dobrze od wczoraj.Ten ból był przez chwile,takiego nie miałam jeszcze.Trochę się nachodziłam,więcej posprzatałam więc nie wiem czy to z tego.Wolałam zadzwonić się upewnić.No dzisiaj on nie przyjmuje.Mąż do mnie mówi dlaczego się zdenerwowałam,że przecież wyjaśnił że nic złego się nie dzieje skoro to sporadyczne lekkie bóle.Ja to wiem.Ale moje hormony tego nie rozumieją..Chyba zabardzo ostatnio analizuje moje samopoczucie.Kiedyś nie raz cos mnie bolało i nigdy nie panikowałam..A teraz odrazu mam wizję przedwczesnego porodu..Odbija mi chyba powoli.Zdenerowowanie przeszło mi w sekundę i jak gdyby nigdy nic zaczęłam sobie nucic ulubioną piosenkę bo akurat leciała
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Juka to dobrze, że tak szybko przeszlo.
Idę do pakowania. Nie chce mi się. Ale choć fryzurka gotowa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1153 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja dziś zrobiłam zupę krem z pieczonej papryki i pomidorów, tak mnie naszło, a teraz padam na pysk.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#1154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to wiem..Dlatego sama się sobie dziwię że tak zareagowałam nerwowo..Po prostu liczyłam że powie czy to normalne czy sprawdzić.A on najpierw żebym przyszła bo przez tel mi nic nie powie a potem już był miły i zaczął uspokajać że nieregularne to ok więc do zobaczenia za tydzień...Wiem że panikuje zabardzo.To moja pierwsza ciąża.Wokół same ciężarne które góry przenoszą i super czują...A jedyne bóle które czuly to porodowe.Tylko ja jakiś wybrakowany element..Nie mam się kogo poradzić więc każda najmniejsza dolegliwość mnie martwi żeby nic nie przeoczyć..Więc jakbym naprawdę chciała wszystko sprawdzać to na ip byłabym co drugi dzień. |
|
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, każda z nas ma wątpliwości, nie wie czy to tak powinno być, czy inaczej. A te co góry przenoszą też mają dobre i złe dni, to niw jest tak, że nic nie dolega, może nie biorą do głowy, albo tyle mają na głowie, że nie rozmyslaja.
Nie martw się, dzidziuś przecież też wszystko czuje. Ja z kolei czuję się taka do niczego, tyle bym chciała zrobić, a tez siły nie te, coś tam pobolewa. Będzie już tylko gorzej.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny w to leniwe popołudnie
Madzialenka udanego urlopu! ja w tym roku nigdzie nie jadę, choć myślałam by chociaż na weekend do Zakopanego wyskoczyć bo tak bardzo daleko nie mam ( jestem ze śląska ) ale brak czasu przez mojego narzeczonego, nawał rzeczy do zrobienia-remont, naprawa samochodu i przygotowywanie wyprawki, sprawiło ze taki wypad zszedł na drugi plan. Wczoraj bylam u lekarza, u małej wszystko dobrze, następna wizyta za 3 tygodnie. Mówiłam lekarzowi ze od czasu do czasu mam bóle w podbrzuszu takie jak przy miesiączce i ze jak sie położę to mi przechodzi, to on stwierdził ze to skurcze przepowiadające. To moja pierwsza ciąża i być moze ma racje, ale wydaje mi sie ze skurcze to nie są bo jest to ból taki delikatny i trwa kilka minut wiec trochę sie tym martwię, ale całe szczęście nie pojawia sie on zbyt często Co do teściów, to powiem Wam ze tez ani razu nie usłyszałam pytania jak sie czuje w ciąży i wątpię zeby cokolwiek małej kupili. Co prawda są to starsi ludzie ale szczerze to bałabym sie małej zostawić samej z nimi choćby na 5 minut tym bardziej ze usłyszałam ze teściowa nie bedzie pomagać mi przy dziecku gdy jest małe (wcale tego nie oczekiwałam!) jednakże przykro jest usłyszeć cos takiego... |
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Poli też mam tę pampersy z Lidla. Teraz myślę, które jedynki kupić.
Vanilla dzięki a dlaczego treściowa powiedziała, że nie będzie pomagała? Właśnie przyszła mi zawieszka z alliexpress ta z mamas and papas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pojawi się wątek majówek to rodzimy
kwietniowki już są ![]() swoją drogą w sierpniówkach są już 4 dzieciaczki urodzone w lipcu, ciekawe czy u nas w sierpniu będziemy rodzić
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
W sumie to nie wiem, po takiej wypowiedzi odjęło mi mowę, szkoda gadać, nikt sie prosić przecież nie bedzie, tylko potem pretensje ze rzadko bedzie wnuczka u niej, nie do mnie...
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Marta myślę, że ktoś w sierpniu może urodzić
![]() Juka jestem tego samego zdania. To ich sprawa czy chcą mieć kontakt z wnukami. Na siłę bez sensu. Maja śpi, mąż prasuje a ja zaraz wszystko w torby będę pakowała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Vanilla za rok pojedziecie na super wakacje we 3
tetraz lepiej siedziec i czekac Obstawiam, ze Blond urodzi w sierpniu Juka ja jutro mam w planach faszerowană cukinię. Jak robisz? A lekarzem się nie przejmuj, wyluzuj się. Dobry film i odpoczywaj no i słuchaj się mądrego meza i nie strasz go depresją skoro w otoczeniu masz same swietnie czujące sie ciezarne, to nie dziwie Ci się, ze sie martwisz. Ale ja np. pozornie tez jestem energiczna, a narzekam tylko tu albo mężowi.Od tygodnia mam wbite nogi pod zebra i nie boli tylko jak leżę..a tu jeszcze dwa miesiace! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka może w końcu wyjmie nóżki z żeber
hehe. Pogadaj z nim. Spakowana. Jeszcze mąż kończy się pakować. Zrobimy kanapki na drogę i finisz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaaa!!! Jutro zaczynamy remont!!! Trzymajcie kciuki!
![]() Madzialenka - udanego wyjazdu życzę! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek dzięki 😘 trzymam kciuki, aby remont szybko minął.
|
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde to moje dziecko nie wiem jak jest ułożone.Czkawke czuje nisko ale tak bardziej z lewej str a nie na środku.Gmeranie czuje na wzgórku i pachwinach.Kolanko chyba gdzieś pod żebrami ale z jednej str tylko.Kopniaki to gdzieś w głębi czuje ale nie czuje w ogóle w co kopie.Czyżby jakas akrobatka?😃
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. My już wyjeżdżamy. Karta ciąży wzięta, ale mam nadzieję, że nie będzie mi na wyjeździe potrzebna 😊
|
|
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Poli dzięki 😘
|
|
|
#1169 |
|
Magda ;)
|
Skończyły mi się płatki i nie mam co zjeść
![]() ![]() Madzialenka udanego wyjazdu ![]() Poproszę dzisiaj o kciuki, o 14 mam wizytę u gina ![]() jakaś jestem niespokojna, bo mały przez ostatnie 2 dni rzadziej się ruszał, nie jechałam na ip, bo te ruchy były co jakiś czas, ale nie takie częste jak wcześniej. Sprawdzałam też serduszko detektorem tętna i było ok więc mam nadzieję, że wszystko jest dobrze
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Blond dzięki 😘 trzymam mocno kciuki. Daj znać.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

No i tą zupkę cukiniową

przepis brzmi bardzo dobrze. Kiedyś zrobię. 

tetraz lepiej siedziec i czekac