|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Kochane dzisiaj w nocy urodził się synek.
Ponad 3500! Bardzo boli mnie krocze, miałam szyte prawie godzinę... Z małym wszystko ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka wielkie gratulacje! A jaka długość?
Czekam na opis i dużo zdrowka dla Was ;*
|
|
|
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
To moje na chodzie to takim trybem dziadkowym wiec wiecie
ale każą się już ruszać jak najwiecej. Męczą mnie tylko gazy w jelitach - non stop mi coś bulgocze, czasami jakby miało wybuchnąć ![]() ![]() ![]() Calineczka, gratulacje!!! ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#3454 |
|
MerDer 4ever
|
Calineczka gratulacje!
Biedna, mam nadzieje, że czujesz sie w miarę Ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
56
![]() Strasznie mnie ciągnie, napiszcie ze będzie szybko lepiej. .. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niech zdrowo rośnie ![]() Cytat:
Będzie szybko lepiej stosuj tantum rosa tzn namocz duży wacik i włóż w podkład. Mi to bardzo pomogło jak szwy są mokre to tak nie ciągną. I używałam tych chusteczek IMG_1501105806.931259.jpg
|
||
|
|
|
#3459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak bardzo popekalas ze tak szyli dlugo? U mnie na razie cisza i brak zapowiedzi :/ TP na poniedzialek i ide wtedy na ktg plus badanie u gin. Juz mi sie snia koszmary zwiazane z porodem ale Ewci chyba dobrze w brzuchu i nigdzie sie nie wybiera. Ciekawe czy zdazymy w lipcu czy jednak zostane sierpniowka :O Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety rana po nacieciu boli przez pierwszy czas, ale z dnia na dzien bedzie lepiej! wracaj do sił i czekamy na wiecej info Cytat:
ja po pierwszym porodzie mialam wrazenie że wnetrzności mi sie poukładały inaczej w brzuchu niż byly dotychczas. dlugo mi to przeszkadzało mam nadzieje ze po drugim wrócą na swoje miejsca. hahatak dlugo siedze i czekam az mąż skonczy te fugi w lazience ze znow glodna jestem... jem truskawki z borowkami i z jogurtem
|
|
|
#3461 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle i jak Pestka?
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z każdym dniem będzie lepiej, ja leżałam na boku żeby nie drażnić krocza
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
Calineczka pieknie gratulacje!
Morelle piekna Pestka,kurde nie wiem co z tymi kupami ehhh daj znac jak mala. Mala ja nie umiem rozpoxmac bolu brzuszka moj maly nie daje typowych symptomow... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas ulewa. Dzwoniłam do alergologa, pow że mamy iść do pediatry. Po 7:30 będę dzwonić. Pewnie będzie problem z miejscem. .. Martwie się
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs , Calineczka - gratulacje dziewczyny! 🎉👏🏻
Poprostu - ściskam Cię mocno kochana 😘 Morelle - biedne jesteście z tym brzuszkiem Pestki Kurczę mam nadzieje , ze to się jakoś niedługo unormuje 😘 Mała - mój Tz tez mówi , ze ja mam cycki wiec co on może, ale przynajmniej zmienia kupki i jak ja chce się kimnac rano jeszcze to zabiera z sypialni małego i go kołysze jak ogląda sobie tv także niech Twój Tz się nie wykręca bo może cycków nie ma , ale ma ręce Sorrki , ale nie dam rady nadrobić wszystkiego. Trzymam kciuki za potrzebujących ✊🏻 I wszystkie Was pozdrawiam 😘 Wybaczcie tez , ze się nie odzywam , ale musiałam się zdystansować troszeczkę . U nas wszystko w porządku. Mały lepiej już spi. Widać , ze męczą go gazy. Nie płacze ale bardzo wierzga nóżkami rączkami i pręży się i potem robi kupkę lub puszcza baki. Widać ze sprawia mu to dyskomfort :/ Kupiłam mu gripe water i mu pomaga. Jak skończy miesiąc to może wprowadzę espumisan choć mam nadzieje , ze do tego czasu już się brzuszek unormuje. U mnie się mleczarnia powoli reguluje ufff. Dziś użyłam tylko raz laktatora . Normalnie sukces na całego Rozawialam ze znajoma położna i innymi mamami i nie mam się czym martwić , ze mam tyle mleka i muszę odciągać nadmiar. Także się uspokoiłam . Nie odpadł małemu jeszcze kikut i martwi mnie to bo widać ze jest mocno jeszcze przyczepiony. Niby jest czas do 3tyg , ale zaczynam się martwić. U starszaka odpadł po 2tyg tez trochę późno. Niedługo wizyta kontrolna u pediatry wiec zobaczymy co powie. Ja czuje się dobrze. Już nie krwawię . Daje radę się położyć na brzuch i śpię normalnie o ile synuś pozwoli Wczoraj w nocy spał ze mną na ramieniu moim taki chciał być przylepiony do mnie. Wygoniliśmy Tz do starszaka spać a i tak spaliśmy na brzegu łóżka Wczoraj mały kimal pół dnia w salonie a ja miałam sprzątać , ale olałam to i włączyłam sobie film The Avengers a potem Strażników galaktyki i sobie się relaxowalam. Teściowa mnie wkurza bo ciagle chce wpadać Już tyle ściemniam ze nie mogę już więcej i jutro przyłazi 🙄
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Sam super, że u was lepiej
![]() My 3 tydzień próbujemy obejrzeć kapitana Amerykę. Nie wychodzi.
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle mam nadzieje ze pediatra szybko cos zaradzi.
Sam super ze u Was sie poprawilo oby tak dalej. Ja odkrylam glowny problem Wincenta on po 5 mibutach ssania jak zaczyna marudzic musi odbic i wtedy jest git moze jesc dalej jak tego nie zrobi tylko polknie to powietrzd to juz koniec drze sie itp dzis super nocka pomeczylam go od 19 do 21 zeby nie spal to mu spiewalam gadalam itp po 21 cyc do 22 i spal do 24.00 karmienie do 1 i sen do 4.00 i teraz co godzine sie dokarmiamy.Mam nadzieje ze do 9 pospimy.Coraz czesciej przez sen smieje sie w glos az popiskuje to mega slodkieeee😁 Moja tesciowa nie truje mi dupy ale czesto dzwoni i pisze karze sobie fotki przysylac mlodego jak wpadaja to nie na dlugo bo mowi ze wie jak to jest.Proponuje czy cos mi orzywiezc ugotowac itp i hit ostatnio zaproponowala ze jak bede chciala odpoczac albk cos zrobic to Oni przyjada i wezma malego na spacer po osiedlu u nas.takze jestem w szoku i mile zaskoczona.Tesciowa zakochana w mlodym czego sie w ogole nie sposziewalam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy
![]() Napiszę więcej z domu. Tu młody ciągle na cycu, nie wiem czy się najada... To nacięcie, nie pęknięcie ale doktorek mówił że szyje warstwami (?). Ania tantum rosa polewalam, spróbuję z wacikiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3471 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Brrrr okropne uczucie, powiem wam ze gorzej chyba będę wspominać obkurczania macicy niż poród ![]() ![]() Zjadłabym truskaweczki a tu wczoraj same suchary, może dzisiaj coś normalniejszego :PCytat:
trzymam za was kciuki ![]() Cytat:
tak mi tez powtarzają, jeszcze do końca im nie wierze bo podnoszenie się z łóżka to hmmm wejście na mount everest aleeeee na pewno niedługo będziemy szalone kozy ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
On strasznie łapczywie je. Tak jakby nie umiał opanować ssania i poprostu słyszę czasami jak połyka mleko jak bocian żaby . Aż mnie boli brzuch jak on tak je. I u nas to nie jest kwestia butelek , ze się krztusi tylko on taki jest ze tak je za szybko. Bo na cycku tez się potrafi zakrztusic niestety :/ U mnie jest największa masakra jak muszę ogarnąć wieczorem starszaka , a w tym czasie się Max obudzi lub coś mu nie pasuje poprostu i potrzebuje mnie. Starszak jest wtedy płaczliwy bo mama sobie poszła. Na szczęście rozumie jak mu powiem , ze muszę zmienić pieluszkę małemu a potem razem posiedzimy poczytamy . Dziś udało mi się położyć ze starszakiem i go uspilam z jedna przerwa na zmianę kupki u brata Wtedy właśnie latam jak poparzona , ale jakoś daje radę.
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2017-07-27 o 06:47 |
||
|
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
Sam, cieszę się ze jesteś
czytałam wcześniej ze już doszłas do granicy wytrzymałości oby z każdym dniem i było już coraz lepiej ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#3474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję że to nic poważnego!.Samantha bardzo się cieszę że u Was po mału lepiej, widać różnicę ogromną w tym jak piszesz oby tak dalej ![]() Za 3h ruszam do szpitala... Moje dziecko nadal nie chce wyjść Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajnieMoja przyjedzie dopiero na chrzciny. Nie zawraca nam głowy. Do tej pory małą widziała jedynie na Skype. Rozplywala się. Wymyśliła sobie tylko ze ma jej dłonie Cytat:
mamy wizytę 13:30.Juz widzę mine lekarki. Znowu my. .. Cytat:
---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
Trzymam mocno kciuki! !! Daj znać!
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli fajnie, ze potrafisz przyjąć pomoc to też jest umiejętność
Morelle za Pestkę daj znać!Sam fajnie, że sie odzywasz w miarę możliwości i ze u Was lepiej ![]() Jon a Ty dalej tu trzymam mocne i odzywaj się co Ci tam robią U mnie cisza, jedyne skurcze jakie mam to w ręce i czasem w pachwinie
|
|
|
|
#3477 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle
Poprostu Dam znać jak się rozgoszczę i mi przedstawią plan U mnie też jedyne skurcze dzisiaj to w okolicach kolana które mnie strasznie boli :/ A ja będę trzymać kciuki za Twoje ktg dzisiejsze (i żebyś nie musiała długo czekać!) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3478 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sam dobrze ze już lepiej Kapitan Ameryka świetny jest, możesz śmiało oglądać ![]() Jadę dzisiaj z mała na ważenie i po skierowanie bo ostatnio mi lekarz nie wypisał. TZ teraz ze mną nie jedzie a ja się czuje jakby to wyprawa na księżyc była. Dobrze ze mam bazę do fotelika to chociaż z tym nie będę się szarpać |
||
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Jon
Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-07-27 o 08:44 |
|
|
|
#3480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty tam porozmawiaj ze swoim synem, że tu juz ciotki czekają a on się spóźnia ![]() Cytat:
Cytat:
na szczęście pomimo butli moje dziecko jest żywo zainteresowane moimi piersiami. Więc chociaż tyle, że pije i ją to uspokaja. Za to 2 dni bez problemu daje się odłożyć.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Czekam na opis i dużo zdrowka dla Was ;*
ale każą się już ruszać jak najwiecej. Męczą mnie tylko gazy w jelitach - non stop mi coś bulgocze, czasami jakby miało wybuchnąć 

niech zdrowo rośnie
mam nadzieje ze po drugim wrócą na swoje miejsca. haha

mam nadzieję że to nic poważnego!.
za Pestkę daj znać!
trzymam mocne 

🏻
🏻 I wszystkie Was pozdrawiam