❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤ - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-26, 13:25   #1621
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Przeciez isc na l4 i macierzyński to nasze swiete prawo, nie rozumiem po co sie meczyc z mdlosciami, wymiotami w pracy zamiast odpoczac w domu. W imie czego? To jedyny taki czas w zyciu, jeszcze sie napracujemy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jasne, jakby meczyly mnie wymioty siedziałabym w domu. Ale ja bardzo lubię moja prace, mam świetnych ludzi w biurze i nie chciałabym pół roku siedzieć w domu, nudzilabym się Szybciej i przyjemniej mija mi czas w biurze. Poza tym na początku roku dostałam podwyzke wiec pracuje na wyższy macierzyński

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-26, 13:40   #1622
styna15
Raczkowanie

Też tak właśnie myślę, że jakbym była na dłuższym zwolnieniu lekarskim to chyba bym się znudziła:p mimo wszystko lubię swoją pracę chociaż rano strasznie ciężko mi wstawać i codziennie myślę o tym żeby iść na l4 i moc spać

styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-26, 13:42   #1623
whtvrwhtvr
Raczkowanie

Ja też planuje po jesieni sobie już odpocząć i nacieszyć się tym czasem. Choć mam umowę na czas określony i wypadnę z obiegu ale trudno

whtvrwhtvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-26, 13:47   #1624
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Ja właśnie zaczęłam drugi miesiąc L4. Powiem Wam, że choć moja praca jest ciężka, to za nią tęsknię. Mieszkam w mieście męża i nie mam żadnych przyjaciółek/koleżanek. W pracy też jakoś tak nie zdążyłam z nikim bardziej się zaprzyjaźnić. Teraz jak siedzę w domu to tak naprawdę nie mam się do kogo odezwać. Gdybym nie mogła udzielać się tutaj na forum to chyba bym zwariowała.

Melduję też, że byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u "mojej" pani doktor. Zrobiła mi USG. Wszystko wygląda na to, że jest ok. Maluch ruszał rączkami i nóżkami. Nie mogę umysłowo tego ogarnąć, że coś tam we mnie jest takiego energicznego a ja nawet się jeszcze nie czuję, że w ciąży jestem Dostałam skierowanie na badania krwi, miałam pobraną cytologią i teraz na kolejną wizytę idę 16 sierpnia. Trochę mnie to zestresowało bo tak naprawdę to wyniki badań poznam za trzy tygodnie. A co jeżeli będzie coś nie tak?

Doktor zaproponowała mi też żebym zrobiła sobie w 21t badania genetyczne, za które będę musiała zapłacić 200 zł. Myślicie, że warto? Z jednej strony, zastanawiam się czy mnie troszkę nie chce naciągnąć, z drugiej 200 zł to nie majątek. Sama nie wiem czy w moim przypadku to takie ważne.
Fajnie, że jest wizaż, zawsze można "pogadać" i sporo się dowiedzieć
Gratulacje wizyty Nie musisz czekać na wyniki do wizyty, sama możesz wcześniej dowiedzieć się, przecież masz prawo wglądu w swoje badania i kartę. Co do badań genetycznych, ja robię te w 1 trymestrze: usg prenatalne i papp-a, dalej nie interesowałam się jeszcze jakie badania się w kolejnym. Mówił Ci coś o tych badaniach lekarz?
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-26, 14:34   #1625
LoveMessages
Zakorzenienie

Co do zwolnien to sama nie wiem , mysle ze troszke ten przywilej jest naduzywany.
Nie wiem jak to dziala l4 w pelni platne tylko na umowie o prace na czas nieokreslony? Co w przypadku smieciowki, pol etatu albo na czas okreslony? Jak to dziala?

Na l4 nie moge od tak sobie isc o tym decyduje lekarz . Ja mam prace w ruchu, caly dzien na nogach, sporo stresu i mam nadzieje ze nie bede musiala pracowac juz po nowym roku.

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-26, 14:58   #1626
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
Fajnie, że jest wizaż, zawsze można "pogadać" i sporo się dowiedzieć
Gratulacje wizyty Nie musisz czekać na wyniki do wizyty, sama możesz wcześniej dowiedzieć się, przecież masz prawo wglądu w swoje badania i kartę. Co do badań genetycznych, ja robię te w 1 trymestrze: usg prenatalne i papp-a, dalej nie interesowałam się jeszcze jakie badania się w kolejnym. Mówił Ci coś o tych badaniach lekarz?
W sumie to nic ciekawego nie powiedziała, bo jak to określiła "mamy jeszcze sporo czasu". Miało to być jakieś badanie, które nie jest dla mnie refundowane, bo jestem za młoda. M. in. sprawdziliby czy serduszko jest zdrowe i czy są jakieś wady. Nie robiłaby też tego badania moja ginekolog tylko jakiś ginekolog genetyk. Może na następnej wizycie dowiem się czegoś więcej.
Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-26, 15:48   #1627
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Mnie strasznie tez meczy ze prawie wszystko mi smierdzi Mam w pokoju 2 kroliki i mimo to ze maja regularnie sprzatane to ciagle czuje mocz Maz mowi, ze niczego nie czuje a ja wrecz umieram. Chyba nigdy tak czesto im nie mylam wszystkiego jak teraz i nic to nie daje.
mam to samo, perfum nie używam wogóle - wszystkie mi śmierdzą. Jedzenie też mam wrażenie, że wszystko nieświeże
Teściowa oczywiście uważa, że wymyślam i mi wmusza np zupę pomidorową z czosnkiem albo risotto dzisiaj
I jeszcze słucham, że ona pracowała w 6 miesiącu normalnie dźwigała i że wypoczywać w ciąży to trzeba jak się ma 40 lat a ja mam się nie wygłupiać (mam 28 lat, pracuję normalnie, póki co się nie wybieram na l4. Komentarzy muszę słuchać. )

Cytat:
Napisane przez ZwariowanaWariatka Pokaż wiadomość
Tak lepiej, dziękuję też nie mogę spać po nocach ale dlatego że kręcę się z boku na bok bo na lewym boku mnie biodro strasznie boli a na prawym ponoć nie można spać ale dziś kurier przywiezie mi poduchę motherhood to może mi ulży
skąd takie info, że na prawym nie można spać?
Cytat:
Jak to u Was wyglądało? Bez problemów się lekarze zgadzali? No i kiedy ich informowałyście, że mąż będzie przy badaniu?
Weszłam i spytałam, czy ojciec dziecka może być obecny, gin powiedziała, że to moja decyzja, więc wyszłam i go poprosiłam
Cytat:
Napisane przez kotori0212 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszystkie macie już Kartę Ciąży?
ja nie
Agniesia666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-26, 15:56   #1628
whtvrwhtvr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Co do zwolnien to sama nie wiem , mysle ze troszke ten przywilej jest naduzywany.
Nie wiem jak to dziala l4 w pelni platne tylko na umowie o prace na czas nieokreslony? Co w przypadku smieciowki, pol etatu albo na czas okreslony? Jak to dziala?

Na l4 nie moge od tak sobie isc o tym decyduje lekarz . Ja mam prace w ruchu, caly dzien na nogach, sporo stresu i mam nadzieje ze nie bede musiala pracowac juz po nowym roku.

W pełni płatne jest na każdej umowie o pracę ale jeśli umowa kończy się szybciej to wypłacanie przejmuje ZUS. Jeśli umowa jest przedłużona do dnia porodu to prócz chorobowego ZUS płaci także zasiłek macierzyński. W przypadku umowy zlecenia ubezpieczenie chorobowe jest dobrowolne, warto je sobie wybrać, po miesiącu mozna iść na chorobowe i jest tak samo 100% płatne.
A lekarze są dziś wydaje mi się bardzo wyrozumiali, szczególnie jeśli praca jest ciężka i stresująca to nie ma sensu wg mnie udawać bohatera tylko pomyśleć o sobie przede wszystkim

Edytowane przez whtvrwhtvr
Czas edycji: 2017-07-26 o 15:59
Stary 2017-07-26, 16:06   #1629
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość

skąd takie info, że na prawym nie można spać?
na tym etapie to nie ma znaczenia natomiast jak ma się większy brzuszek to leżąc długo na prawym boku macica może uciskac jedna z żył głównych, przez co może dojść (choć bardzo rzadko) do niedotlenienia matki i dziecka

Stary 2017-07-26, 16:07   #1630
Betsy93
Rozeznanie

Ja dzisiaj wybieram się co lekarza i prawdopodobnie dziś już poproszę Go o l4.. pracuje w oświacie..(przedszkole)i tak będzie chyba korzystniej żeby we wrześniu przyszła za mnie już jakąś dziewczyn a szefowa miała czas na znalezienie jej.. mdłości swoją drogą, bywają męczące, zalezy od dnia, czasami lepiej czasami gorzej ale raczej nie będzie to główny powód odejścia na l4..

Dziewczyny zabralybyscie męża na usg w 11tc? Na pierwszym nie był, teraz będzie drugie ale jeszcze dowcipne..nie wiem sama czy proponować mu, myślę że on by chciał.. 😉

Betsy93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-26, 17:06   #1631
Cay
Wtajemniczenie

Pomyliłam wątki

Edytowane przez Cay
Czas edycji: 2017-07-26 o 17:09
Cay jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-26, 17:38   #1632
201710041131
Konto usunięte

Ja na razie nie idę na L4, czuję się dobrze i nie mam ciężkiej pracy tylko muszę siedzieć po nocach
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-26, 18:17   #1633
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betsy93 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wybieram się co lekarza i prawdopodobnie dziś już poproszę Go o l4.. pracuje w oświacie..(przedszkole)i tak będzie chyba korzystniej żeby we wrześniu przyszła za mnie już jakąś dziewczyn a szefowa miała czas na znalezienie jej.. mdłości swoją drogą, bywają męczące, zalezy od dnia, czasami lepiej czasami gorzej ale raczej nie będzie to główny powód odejścia na l4..

Dziewczyny zabralybyscie męża na usg w 11tc? Na pierwszym nie był, teraz będzie drugie ale jeszcze dowcipne..nie wiem sama czy proponować mu, myślę że on by chciał..

Ja od pierwszego usg z mężem chodzę i gdybym mu zabroniła to by się obraził w poprzedniej ciąży tez tak było. Przecież nie pierwszy raz widzi moją Grażynę
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-26, 18:38   #1634
Betsy93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja od pierwszego usg z mężem chodzę i gdybym mu zabroniła to by się obraził w poprzedniej ciąży tez tak było. Przecież nie pierwszy raz widzi moją Grażynę
😂.. siedzę w poczekalni... z mezem😉.. szkoda że godzinny poślizg czasowy😐

Stary 2017-07-26, 18:54   #1635
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Moze nie jak ktos w niej czegoś szuka😂 nie dla kazdego jest to komfortowe

U mnie badanie ok, jakie macie wartosci przeziernosci karku?

Stary 2017-07-26, 18:56   #1636
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
😂.. siedzę w poczekalni... z mezem😉.. szkoda że godzinny poślizg czasowy😐

daj znac jak po wizycie
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-26, 19:23   #1637
alloffkowa
Zakorzenienie

❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

Cytat:
Moze nie jak ktos w niej czegoś szuka nie dla kazdego jest to komfortowe

U mnie badanie ok, jakie macie wartosci przeziernosci karku?

U nas wyszło 1 albo 1,3.
Swoją droga napisałaś "szukanie" to mi się skojarzyło jakby lekarz dwoma rękoma na sile rozszerzał Bożenę i tam zaglądał na samolocie a przecież jak się ma tunikę to nawet nie widać...
nie takie widoki będziecie miały na porodówce
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2017-07-26 o 20:36
Stary 2017-07-26, 20:52   #1638
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas wyszło 1 albo 1,3.
Swoją droga napisałaś "szukanie" to mi się skojarzyło jakby lekarz dwoma rękoma na sile rozszerzał Bożenę i tam zaglądał na samolocie a przecież jak się ma tunikę to nawet nie widać...
nie takie widoki będziecie miały na porodówce
Hahaha😂 nie no ja tam wole zaprosic tz dopiero przez brzuch, w poprzedniej ciąży byl tylko raz w sumie, bo co wizyte mam usg i tylko fotki mu podrzucam.
No a co do widokow z porodu - traumy nie ma ale juz po wszystkim, po szyciu krzyczalam zeby TAM nie patrzył sie😂 choc ja widzialam odbicie siebie w oknie... Dobrze ze bez szczegolow😛

Stary 2017-07-26, 21:48   #1639
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha nie no ja tam wole zaprosic tz dopiero przez brzuch, w poprzedniej ciąży byl tylko raz w sumie, bo co wizyte mam usg i tylko fotki mu podrzucam.
No a co do widokow z porodu - traumy nie ma ale juz po wszystkim, po szyciu krzyczalam zeby TAM nie patrzył sie choc ja widzialam odbicie siebie w oknie... Dobrze ze bez szczegolow

Oo Boże jak dobrze że byłam tyłem do okna...
Oliwka 21.07.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-26, 23:32   #1640
usagisama
Raczkowanie

Shelby gratulacje wizyty! U mnie też wszystko ok , Maluch również się nieźle wiercił Mąż był ze mną i nagrywał obraz USG, będzie super pamiątka

I też miałam USG dowcipne, mężowi to nie przeszkadzało A propos obecności chłopów przy badaniu

Dzięki dziewczyny za info o oknie podczas porodu, może uda mi się uniknąć Już w głowie pojawiła mi się wizja dialogu:
-Czy czegoś pani potrzebuje?
-Tak, nie kładźcie mnie przy oknie

Zaczynam się lepiej czuć! Z tej okazji dzisiaj zrobiłam naleśniki z jagodami na obiad

PS. Pojawiły się już kwietniówki! Jak ten czas zasuwa...

Edytowane przez usagisama
Czas edycji: 2017-07-26 o 23:53
usagisama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 00:24   #1641
LoveMessages
Zakorzenienie

Widzialam kwietniowki! Ale czas leci

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 05:20   #1642
Petit_Papillon
luckygirl

Dziewczyny, miała któraś z Was zapalenie pęcherza w ciąży? Co braliście? Zapomniałam sprawdzić w domu co mi mój gin zalecił w razie gdyby, a juz jestem w pracy i czuje, ze to bedzie ciężki dzień

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 06:17   #1643
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miała któraś z Was zapalenie pęcherza w ciąży? Co braliście? Zapomniałam sprawdzić w domu co mi mój gin zalecił w razie gdyby, a juz jestem w pracy i czuje, ze to bedzie ciężki dzień
Ja mialam w 1 ciąży urosept ale nic nie pomagal😂

Stary 2017-07-27, 06:47   #1644
FrostyAngel
Zakorzenienie

Kochane trzymajcie kciuki, dzisiaj usg, 11t 5d, mam nadzieje, że zobaczę to co chcę czyli zdrowego dzidziusia chyba umrę ze strachu do tej 18

FrostyAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 06:57   #1645
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Ja mialam w 1 ciąży urosept ale nic nie pomagal

I chyba właśnie o tym mówił, ale jak nie pomagał to po co go brać pije sok z żurawiny - moze pomoże

Cytat:
Napisane przez FrostyAngel Pokaż wiadomość
Kochane trzymajcie kciuki, dzisiaj usg, 11t 5d, mam nadzieje, że zobaczę to co chcę czyli zdrowego dzidziusia chyba umrę ze strachu do tej 18

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 07:16   #1646
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:

Będzie dobrze!

Stary 2017-07-27, 07:51   #1647
agatka553
Rozeznanie

Cytat:

Kciuki, daj znać po wizycie

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-27, 07:58   #1648
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki!!!

Witam się czwartkowo, ja juz wracam od stomatologa
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-07-27, 08:03   #1649
whtvrwhtvr
Raczkowanie

Mnie znowu wyszło świeże zakażenie toksoplazmoza :/ czy któraś z was brała antybiotyki na to? Poczytalam skutki w internecie i to był błąd :/

Stary 2017-07-27, 08:34   #1650
Betsy93
Rozeznanie

Dziewczyny melduję się po wizycie ze u nas wszystko ok😊.mamy 11 tv, dzidziuś ma 4 cm, a jeszcze miesiąc temu miał 4 mm😍, jest piękny, taka okraglutka główkę ma. Czekałam tylko na moment w którym Go zobaczę i zobaczę jak boję mu serduszko.. na iść tak fikał ze lekarz nie mógł mu uchwycić tętna taki ruchliwy byl☺. Dla mojego męża to było wielkie przeżycie, wpatrywal się w monitor jak zaczarowany, a później siedział cały wieczór i patrzył na zdjecie❤. Maleństwo Machalic rączkami i nóżkami.. za dwa tyg. Idziemy na prenatalne i mam nadzieje ze wszystko będzie ok.., no i skończyło się przymusowym l4 z uwagi na bakterie w moczu..😔muszę je wyleczyc

Dziękuję za kciuki😘i również trzymam za te kolejne wizyty.. 😊.
Nie mogę się doczekać lutego!😉

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Dziewczyny melduję się po wizycie ze u nas wszystko ok😊.mamy 11 tc. dzidziuś ma 4 cm, a jeszcze miesiąc temu miał 4 mm😍, jest piękny, taka okraglutka główkę ma. Czekałam tylko na moment w którym Go zobaczę i zobaczę jak bije mu serduszko.. na usg tak fikał ze lekarz nie mógł mu uchwycić tętna taki ruchliwy byl☺. Dla mojego męża to było wielkie przeżycie, wpatrywal się w monitor jak zaczarowany, a później siedział cały wieczór i patrzył na zdjecie❤. Maleństwo machalo rączkami i nóżkami.. za dwa tyg. Idziemy na prenatalne i mam nadzieje ze wszystko będzie ok.., no i skończyło się przymusowym l4 z uwagi na bakterie w moczu..😔muszę je wyleczyc

Dziękuję za kciuki😘i również trzymam za te kolejne wizyty.. 😊.
Nie mogę się doczekać lutego!😉

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości