|
|
#1321 |
|
Kokon pro
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
a ja ide na wizyte dzis ogolnie to latam dzis jak szalona po wszystkich koncach miasta ;] a pozniej lece do roboty bo mama TZta dzwonila czy moge dzis wpasc na 2 godzinki :P znow bede rzeznikiem lol
|
|
|
|
#1322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już jestem "po" A płakałam tak samo, z nerwów.. W efekcie 80% takze i tak więcej niż sie spodziewałam bo mnie by wystarczylo nawet 50% 3MAm kciuki!! PS. a jak Twoja matma?? moja fatalnie,załamana jestem ,nawet nie chce myślec na ile napisałam.
|
|
|
#1323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale już jestem po więc lajt;] a matmy nie pisałam:P pisałam wos i gere;]
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
i jakos tym razem nie stchórzyłam po kolejnej pierwszej wizycie u orto. Zrobili mi wyciski i za niecałe 2 tyg założą aparacik
|
|
|
|
#1325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a czego sie bac?.;d hehe. ja czekam z niecierpliwoscia na 19.05 bo wtedy bede miala leczonego ostatniego zęba. 21.05 u orto wizyta [ tak na marginesie to tez egzaminy w szkole muzycznej czego baaardzo boje;/ ] no i wtedy mi powie jakie zęby do wyrwania na 100%. czyli. od 21.05 pewnie ze 2 tygodnie do kolejnej wizyty..pozniej te wyciski..i jak mowisz to wnioskuje ze kolejne 2 tyg.;/ czyli jednak nie bd miala aparatu na kolonie.;/ ahh;/
|
|
#1326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czas rodziców odwiedzić, bo dawno nie byłam. Ale nie przyznałam im się, że będę mieć aparacik- pochwalę się przy następnej wizycie w rodzinnych stronach
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Kokon pro
|
a ja mam fioletowo czarne gumeczki ;d zdjecie jutro albo dzis wieczorem jak bede u siebie w domku
|
|
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
kasiek ja teraz mam fioletowe gumeczki, takie metaliczne troszke i sa super!!! znowu na ćwiczeniach z ortodoncji mi zmieniali, ale tym razem rozciągneli je, żeby nie było dużego nacisku. jutro mam wizyte u orto i mam nadzieję, że bedzie miała taki kolorek
))
|
#1329 |
|
Rozeznanie
|
Cichy_podmuch_wiatru, Kocimietka jakie miałyście pytania na maturze ustnej z polskiego? Bo ja zupełnie nie wiem jakiego rodzaju pytań mam się spodziewać, a strasznie się boję tego polaka :/ A jak tam wasze maturki, bo mi chyba całkiem nieźle poszło: ang +75%, geo 70% i matma (niestety tylko podstawa) 94%
![]() A co do ząbków to wszystko bez zmian Już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty u orto, bo wtedy będę miała w końcu (po 4 miesiącach) zmieniany drucik
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
heh Gonia to widze ze Ty tez tak masz rzadko drucik zmieniany..ja na dole mialam drucikw lutym zmieniony,mialam juz wizyte w kwietniu, tylko podkrecila i dopiero (mam nadzieje) w lipcu 11 moze cos zmieni
![]() a w ogole to zeby mi stoja rzedem jak staly, niektore tak inne siak;] ogolnie kiszka hehe moj tz dzis zaklada druciaka;P ciekawe jak biedak bedzie z tym zył:P
|
#1331 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
ej. ja tak się bałam ustnej z polaka a dostałam maxa
![]() ogólnie wchodzę tutaj z zapytaniem od dłuższego czasu. czy po piaskowaniu trzeba iść na kontrolę? i czemu ona ma służyć? bo wg mnie to bez sensu i znowu mam wrażenie, że swoją przesadną uprzejmością moja klinika zdziera ze mnie kasę ![]() depressed mi robili łachę chciałam się przenieść do innej orto, ale zdążyli mi ściągnąć aparat
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to wszytsko o tematyce męki Jezusa To dopiero będzie rzeźnia Ustny w poniedziałek
|
|
#1334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam wiersz, 2 obrazy, utwór muzyczny i trochę o architekturze. Dlatego tak strasznie się boję tego nieszczęsnego polaka, bo zupełnie nie mam pojęcia o co mogą zapytać ![]() smv tak normalnie to mam zmieniany drucik mniej więcej co 2 miesiące , ale ostatnio przepadła mi jedna wizyta, bo moja orto przyjeżdża tu do mnie tylko raz w tygodniu i jak było tyle tego wolnego to nie miała po prostu kiedy przyjechać
|
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki!!!
![]() Dawno mnie nie było, poczytałam co nieco co naskrobałyście i witam nowe aparatki ![]() Ja mam pewnien mały problem, a mianowicie dolna 5 przekręciła mi się jakoś dziwnie o powiedzmy 90 stopni i nie mogę za cholerę zagryść lewej strony zębów dobrze! Poza tym zamek, który jest na tej 5 wbił się juz na maxa prawie w pierścień na 6 i dlatego obydwa zęby mnie bolą! Wizytę mam 21.05, mam nadzieję, że dotrzymam jakoś! Czy to nie dziwne, że ząb się przekrecił, a zaznaczam, że siedział prosto w dziąśle?! Matko ile mnie jeszcze niespodzianek czeka??? ![]() Później wkleję fotki moich zęboli ... Buziaki!
|
#1336 |
|
Rozeznanie
|
Denerwuje mnie dolny aparat. Obudziłam się dziś z masakrycznie pocharataną przez zamki dolną wargą. Wszystko przez to, że wypadł niespodziewany gril u TŻ i nie zaopatrzyłam się w wosk na noc. Dodatkowo zrobił mi się biały bąbel który też życia nie ułatwia.
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ucze sie w jakich latach i epokach zostaly nmalowane obrazy, i nietre symbole na obrazie, jak n. mistyczny baranek Mam tez rozne wyrazenia np.kantata to tez sobie wyjsniam i ucze sie znaczenia. w tamtym roku mojego kolege pytali wlasnie o daty obrazow bedzie dobrze -hehe
|
|
#1338 |
|
Kokon pro
|
hej wklejam obiecane zdjecie zebow
gumki sa czarno fioletowe ( to ladny intensywny fiolet ale moj aparat ma problem z jego lapaniem) na mojej dziwnej jedynce gumka na krzyz zeby mocniej ciagnela jakies nowe druty dostalam na gore i na dol, na dole jedna metalowa ligatura, wizyta za msc ogolnie bardzo bolalo jak zakladala mi gumke na jedynke i jak docisnela w jakis dziwny sposob druty na koncach ze az mi swieczki w oczach stanely ;( koszt 80 zl ogolnie czekamy tylko az sie ta jedna malusienka szparka zamknie i bedzie koniec ja mialam sie dzis zaczac odczulac, ale dr powiedzial ze nie moge chyba ze chce kopnac w kalendarz, a to wszystko przez to ze mam straszne dusznosci, zostalam zapisana na spirometrie dostalam milion dwiescie kolejnych tabletek do lykania i dwa inhalatory, pozatym cos mnie pogryzlo po calej szyi swedzi jak nie wiem a wyglada jeszcze gorzej. po wyniku spirometrii dowiem sie czy juz moge sie odczulac czy musze jeszcze brac jakies bzdury na polepszenie oddychania ;/ termin 6 czerwca wyszlam z gabinetu zalamana leki wykupilam cena bez recepty 315 zl z recepta ktora dostalam troche mniej szkoda slow ;/ mam ochote usiasc i plakac aa i zeby mnie bola od wczoraj jak jasna cholipka ale na poprawe humoru zjadlam dzis zapiekanke przypieczona :P cala czekolade z orzechami ( ktorej jesc mi nie wolno) i zaraz zapije cola ktorej tez mi nie wolno ;/ milego dnia wszystkim
|
|
|
|
#1339 |
|
Przyczajenie
|
Dawno mnie tu nie było i szczerze mówiąc,nie chce mi się czytac wszystkich nowych wiadomości
chciałam tylko zakomunikować dziewczynom interesującym się hassem że nie ma się czego bać bo aparat jest super!ja zostałam skutecznie zastraszona przed jego założeniem i wahałam się nawet,czy nie zostawić moich ząbków w spokoju do końca życia,ale cieszę się że się na niego zdecydowałam.Z hassem nie ma żadnych problemów-można normalnie jeść i mówić,a rozkręcanie nic nie boli.Pęknięcia szwu nawet nie zauważyłam.Strach ma wielkie oczy,a hass jest w porządku.Pozdrawiam!
|
#1340 |
|
Rozeznanie
|
kasiek87 masz tak bardzo nisko przyklejone zamki na dole czy po prostu tak ci dziąsła narosły? I jeszcze jedno: widzę, że masz tak jak ja na lewej górnej jedynce taką jakby nierówność i ciekawi mnie czy orto będzie ci to równała czy tak już zostanie? A kolorki po prostu zarąbiste
|
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
kasiek: pięknie!
Ja się tak zastanawiam: nie mam symetrii za grosz, a zęby zamiast tą symetrię łapać, to na razie ustawiają się w łuk dopiero....Czy tą symetrię to się dopiero na koniec ustawia? chyba nie?
|
#1342 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
na dole tak mi sie dziasla poprzerastaly wg orto zejdzie to po zdjeciu zlomu, a gorna jedynke bede pilowac zeby rowna z ta druga byla i na dole jedynki i dwojki tez bo sa pofalowane w rozne strony, bo roznie sie scieraly jak krzywe byly moja orto ma takie wiertelko do tego i do strippingu nie boli nic i trwa doslownie 2 sekundy dzieki mi kolorki tez sie podobaja ;D zebym wiedziala wczesniej ze ma czarny to bym calosc tak zrobila, zeby na zywo wygladaja super Cytat:
dziekuje symetrie ustawia sie w trakcie roznymi wyciagami i badziewiami, ale nie u kazdego sie da, ja mam troszke przesunieta jak sie dobrze przyjrzec bo mialam roznie zeby usowane i inaczej sie nie dalo, w sumie nie jest to zauwazalne chyba ze ktos ma schizy zebowe ;] mozesz zapytac orto jak to bedzie w twoim wypadku
|
||
|
|
|
#1343 |
|
Raczkowanie
|
kasiek ładniutkie ząbki w ładniutkich gumczasach
ciekawi mnie ta twoja jedna metalowa ligatura, chodzi o to żeby był na na tego zeba większy nacisk??? ja mam wszystkie metalowe i tak się zastanawiam czy tak już zostanie mi do końca czy tez będę mogła mieć te kolorowe gumczasy taki zwykły metalowy z metalowymi ligaturami to działa z większą siłą? czy mi się obiło o uszy? hmm.. qrcze wydaje mi się że mi tak orto mówił ale nie jestem pewna.... hm |
|
|
|
#1344 |
|
Kokon pro
|
tak jest inny nacisk na zeba, u mnie chodzi o to zeby go wyciagnac do przodu
a same metalowe ligatury tez juz mialam mozesz zapytac orto czy nie moze oprocz metalowych na wierzch zalozyc gumeczek bo czasem sie da zalezy jak masz zalozone te metalowe
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja sie dusilam 2 tygodnie temu (alergia rowniez na wszystko ehh) to mi odrazu zrobili, i dostalam rowniez inhalatory (na szczescie jeden, ale jak mi nie pomoze to mam karteczke dla pogotowia, co i jak maja robic). strasznie z ta alergia jest zycie niestety ja odczulana byc nie moge no coz....najwyzej odzwyczaje sie jedzenia polowy rzeczy, a z pylkami jakos sobie dam rade tak jak dawalam ostatnio ![]() a zabki bola wizyta byla w srode(dokrecenia) a zabki z dnia na dzien bola bardziej ehhh
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Rozeznanie
|
Karolinusieńka- wspolczuję tych alergii, serio..
A tak btw, co ja widzęę? Przechodzisz na SB? i ograniczanie slodyczy Ja ograniczam slodycze(moje czwarte podejscie ) od 13. 05 na razie niezle mi idzie No i Sb zaczelam 1 maja,ale na razie odstawiłam ją.. słabo sie czulam i nie chciałam ryzykować ,że zasłabnę na maturach.. dołączyłaś juz do wątku SB ??
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
o ja pierdsziele kasiu wspolczuje ci...
biedaczko..tyle kas na te leki i nic nie działa jak powinno az mi normlanie scisnelo sie w srodku jak prezczytalam:-(3maj sie.. a u mnie bez zmian, troche zeby bola, wizyte mam za 2 miechy prawie ze...wiec;] nic nowego nie napisze.;];] moj tz ma aparata mowi ze ma jakies inne zamki i ze ma przezroczyste gumy;] hehe jeszcze go nie widzialam;] ciekawe jak sie bede teraz calowac;p nie wyobrazam sobie ![]() TADADADAAAAAAAAA!! DZIS MAM ROK Z DRUTEM GóRNYM;] HEHEH ALE SZYBKO MINEłO=]MILEGO DNIA KOCHANE;*
|
#1348 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
jeden jest jakis jagodowy, a drugi jest bezsmakowy czemu nie mozesz byc odczulana? ja juz jestem na diecie bo mam duza nietolerancje bialek mleka + alergie pokarmowe i zaczynam znikac coraz bardziej, wczoraj skusilam sie na kawalek pizzy nie dosc ze musialam ja ciamkac bo zeby bola to bol brzucha pozniej ze hoho ale jakos dalam rade, a z pylkami moj organizm juz wymieka wlasnie trawy doprowadzily do dusznosci, mimo ze caly czas biore silne leki. dzis juz sie czuje lepiej psychicznie wczoraj mialam dola z lekka, aaa i gratis dalej mam okropna wysypke tylko nie wiem od czego bo nic nowego nie uzywalam i mam ja tylko na szyi ja to mam szczescie jak nic Cytat:
gratuluje rocznicy mi minelo 26 mcsy niedawno ;] dzieki za slowa otuchy, jakos musze sie trzymac, dzis inaczej juz na to patrze, wczoraj po prostu mialam od rana zly dzien zrob TŻtowi fotke zebow i wklej i czemu nie wzial kolorkow he? po glowie go walkiem, a po tylku patelnia ^^ hyh teraz bedziesz mogla dementowac o plotki o rzekomym zaplatywaniu sie aparatow Milego dnia wszystkim ja ide sie poinhalowac i polknac garsc tabletek
|
||
|
|
|
#1349 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Wczoraj byłam u pani ortodontki. Problemem jest u mnie diastema i przerwy między innymi zębami. Pani doktor zaproponowała, aparat zdejmowany. Powiedziała, że nie ma sensu tracić 10 tys. zł. na stały, ponieważ zęby mogą się rozejść, a retainera nikomu nie życzy. Aparat (góra + dół) kosztowałby jakieś 900zł. I gdyby na przykład po roku noszenia zęby się rozeszły, zawsze mogłabym założyć aparat spowrotem. Co o tym wszystkim myślicie? Zdecydować się na ten zdejmowany? |
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Do tego żekomego zaplatywania sie aparatów hehe, to kiedyś czytałam że jedna parka zaplatała się jakoś aparatami i tak złączenie szli do orty żeby ich jakos odczepić
ale mi sie coś nie wydaję żeby było to możliwe, no chyba, że ktoś będzie sie specjalnie gimnastykował i zachaczał ![]() Ja także przyłączam się do alergiczek Mam alegrię na wszystko co się rusza i nie jest jeżem Tzn. na kurz, pierze, wełnę, sierść kota, psa i innych zwierzątek, lekko na pyłki, ale leciutko A żadnych na szczęście żywieniowych nie posiadam Ale nie mam problemów z alergia To co wymieniłam w dużym stopniu mnie uczula, ale mój ogranizm to twardzizna jest Łykam tabletki : zyrtec - ten zwykły, nie UCB - przez tydzień po tabletcce, a potem mam spokój z katarem i kaszelm na jakieś kilka miechów, po czym kiedy zauważam , że zaczynają mi sie objawy kaszlu czy kataru znowu biorę kilka tabletek i po sprawie więc mimo, że alergeny mocno mnie uczulają, nie odzuwam tego ![]() Agunia- ja nosiłam zdejmowany i co z tego ? On mnie przynosił efektów tylko utrzymywał zęby w takiej postaci jak były I tylko nie pogarszał sytuacji rozkręcałam go co kilka tygodni, ale szybko się wichruje i miałam co chwile go podklejanego, a gdy przez np. kilka dni z jakieś powodów go nie mogłam założyć, to przy kolejnym założeniu moja szczęka się znowu zwężała i zamiast rozkręcic to musiałam do skręcać o dwie dziurki ;/ no nie wiem, ja bym odradzała, ale to zależy od ciebie i twojej wady zgryzu i zębów
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

3/3/6-22/7/8

((( Boje się jak cholera... z nerow wczoraj popłakałam sie z 4 razy
Ja już jestem "po" A płakałam tak samo, z nerwów.. W efekcie 80%
takze i tak więcej niż sie spodziewałam bo mnie by wystarczylo nawet 50% 

i czemu ona ma służyć? bo wg mnie to bez sensu i znowu mam wrażenie, że swoją przesadną uprzejmością moja klinika zdziera ze mnie kasę 

Mam wiersz, 2 obrazy, utwór muzyczny i trochę o architekturze. Dlatego tak strasznie się boję tego nieszczęsnego polaka, bo zupełnie nie mam pojęcia o co mogą zapytać 
symetrie ustawia sie w trakcie roznymi wyciagami i badziewiami, ale nie u kazdego sie da, ja mam troszke przesunieta jak sie dobrze przyjrzec bo mialam roznie zeby usowane i inaczej sie nie dalo, w sumie nie jest to zauwazalne chyba ze ktos ma schizy zebowe ;] mozesz zapytac orto jak to bedzie w twoim wypadku 
) od 13. 05
dołączyłaś juz do wątku SB ??