|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Cytat:
![]() No iwka, orkiestry, szampana ani fanfar nie mam w planach zamawiać ![]() Właśnie - mamy drugi dowód na to, że bardzo wysokie filtry SPV to po prostu chwyt marketingowy.
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
macie racje co do kemów ALE moje dziecko się megaszybko opala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super, brawo dla Oliwki Cytat:
Klaudia wycałowana w bródkę i nawet dziś już lepiej wygląda. Wczoraj byłam w Warszawie i nawet odwiedziłam swoją mamę ale rozmowa się nie kleiła i zmyłam się szybko.
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Rozeznanie
|
MAKSYMILIANKU STO LAT
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękujemy za oklaski ![]() Xantia ja wysłałabym zaproszenie, takie oficjalne w kontekście jaki podałaś ![]() Ja smaruję Oliwcię Nivea Baby faktor 30, jest ok ale mam podobne zdanie jak Xantia ![]()
#2135 |
Zakorzenienie
|
NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA MAKSA
![]()
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
Dla Maksa buziaczki przesyła teściowa i narzeczona
![]() ![]() ![]() Ja kupiłam Hani krem z filtrem 30 ![]()
#2138 |
Konto usunięte
|
magsch witaj w naszym gronie, buziole na przywitanie dla Ciebie i Alanka.
![]() Śliczne oczęta ma Twój synek!! Brawo, brawo dla Olivii!!! ![]() xantia, twój pomysł dobry, zaproszenia wyślij, a co oni z tym zrobią to ich sprawa. Ja roczek zorganizuje w domu, mam osobna jadalnie, w której jest tylko stół i krzesła, więc miejsca dużo. ![]() ![]() iwka, Joanna, przecież juz jest tak ciepło.... ![]() ![]() Wczoraj tez było średnio, dwa razy miałam już wychodzic do Kamili, a wtedy grzmoty i oberwanie chmury. ![]() Wczoraj popołudniu była chrzestna Maksa, jak tylko weszła, to Maks do mnie na ręce, wtulił się przylepiec mały i nie chciał nawet na ziemi zostać wśród zabawek... ![]() ![]() Kanciu, w czerwcowym numerze "Mamo to ja" jest na temat kremów, i pisza tam, że na nasz klimat dla małego dziecka są odpowiednie kremy z filtrem 25-30, wyższe to tzn, blokery, dobre na wyprawy do krajów ciepłych. I piszą też, że lepsze są te kremy, które zostawiają białą warstwę, to ma coś wspólnego ze składem tych kremów, i lepsze dla dziecka sa te bielące. Ja stosuję Ziajkę 30. Dzięujeky za życzonka. ![]() ![]() Życze Wam pogodnego dnia, bo u nas niespecjalnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem sama co z tymi kremami!!ale chyba kupie ten Vichy bo z ziajka i eris mam problem (nie dostane polskich kosmetykow)...no i maluszek wypoczety od 4 godzin na nogach,po sniadaniu no i teraz sie bawi a ja mam chwilke zeby popisac...ale jeszcze troche i czeka go 3 godzinn drzemka!pozniej pojdziemy na spacerek...no i mam dylemacik jak go ubrac? bo w sumie niby cieplo ale slonca nie widac i wieje lekki wiatr.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
![]()
magsch trzy godziny drzemka o ja ale fajnie zazdroszczę
![]() Maks sto lat
![]()
![]() |
#2141 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki !!!
Witam nową mamusie. Buziaki dla Apusia i dla Maksa ![]() ![]() Postaram sie dzisiaj wysłać fotki do albumiku. A jeśli ktos by miał ochote obejrzeć nasze najnowsze fotki to zapraszam www.joannaprzyborows.gron o.net .Bo niestety tutaj nie moge wklejać naszych fotek, bo nie umiem ich zmniejszać. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
MAKSYMILIANKU DUżO ZDRóWKA, SAMYCH RADOśCI, SPEłNIENIA MARZEń NA Tą MIESIęCZNICę ![]() ![]() ![]() Latam dzisiaj od rana i wszędzie zostawiam oferty pracy ![]() ![]() ![]() Ja Matiego smaruję Linomagiem 30 i on właśnie zostawia taką białą powłokę na skórze. I nie zauważyłam żadnej opalenizny u Matiego, cerę ma jasną po mamusi ![]() eve, super niespodzianka ![]() ![]()
#2143 |
Zakorzenienie
|
lea z tego co czytałam to własnie biała maska jest przez filtry mineralne ( nie wiem czy tak dokładnie nie jestem filtromaniaczka) i niektore kremy strasznie robia białe w sumie to nie wiem czy to dobrze. Takie kremy to dla maleńkich dzieci oczywiscie nasze tez moga byc tym smarowane
![]() ![]() znów byłam na łowach ![]() ![]() kupiłam sobie fajna zółta tunikę z atmosphere za niecałe 13 zł ![]() no i ofc dla Apusia 2 pary krótkich spodenek i 2 pary rampersów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Mag witam serdecznie, śliczny synuś!!! Tymek zdrowieje, gorączki nie ma, ale jeszcze siedzimy w domu, bo u nas nie bałdzo pogoda... poza tym ciągle antybiotyk ciągniemy. polećcie dobry piobiotyk, bo kupiłam lakcit i dobijają mnie te szklane pojemniczki. co do kremów - nie używamy na razie, ale może z la roche possay przyszaleję? lub z eris, lubię tę markę zaróno ja jak i Tymke mamy opalone dłonie, śmiesznie wyglądamy ![]() Ogromnie sie cieszę, że stóki Matiego zdrowe, trzymaliśmy kciuki!! ![]() ![]() a i jeszcze jedno - Tymek nadrabia zaległości z czasu choroby - i w jedzeniu i w rozwoju, zaczął na całego raczkować, no i wstawać, zresztą zobaczcie same:
#2145 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7571921]
Brawo, brawo dla Olivii!!! ![]() ![]() ![]() Dziękujemy ![]() Juleczko super, że tak się cieszysz bo ja jak myślę o powrocie od stycznia to cierpię bo nie chcę ![]() Kanciu ja to nie wiem jak ty to robisz, ja nigdy nie mogę nic na siebie znaleźć ![]() ![]() Patrilla super, oby tak Poli zostało ![]() Brawo Tymek ![]() ![]() Moje dziecko zaczęło jeść znowu zupy, ale mi ulżyło ![]() No i w końcu chyba jednak do Zakopca, bo znajomi się napalili jak szczerbaty na suchary ![]() ![]()
![]() |
#2146 |
Wtajemniczenie
|
wieczorny meldunek
![]() Werka śpi od pół godziny, a ja mam zamira wymoczyć się porządnie w wannie- coś zmęczona jestem. Dzisiaj zalatany dzień zakupy ,spacer, wielkie sprzątanie, korki, obiad itp. barwa- Tymek idzie jak burza ![]() anula- a co Ty taka małomówna ostatnio ![]() kancia- gratuluję udanego zakupu, Ty to zawsze coś fajnego wyhaczysz ![]() Kobitki jakie prezenty robicie na Dzień Dziecka swoim maluchom i ... chrześniakom ![]() ![]() ![]() Werci od moich Rodziców kupiłam takie pianinko wielofunkcyje, a od nas nie wiem ![]()
#2147 |
Zakorzenienie
|
Iwka eve nie jest łatwo bo duza jestem
![]() ![]() ![]() TZ na kręglach a ja ide lulu, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny..
![]() wczoraj sie wkurzylam bo wypisalam takiego slicznego dlugiego posta wieczorem i nie zapisalo go ![]() dzis skladamy slodkie zyczenia dla naszego kochanego Maksa, aby byl zdrowy i zawsze taki usmiechniety i kochaniuski ![]() u mnie dzis w pracy spokojnie choc musialam zostac dluzej 15 minut ![]() ![]() ![]() ![]() Kanciu moj tz i twoj by sie w takim razie dogadali bo P. bardzo dobrze gra w kregle i uwielbia to robic a niestety wsrod naszych znajomych malo kto to robi ![]() kurcze tyle napisalyscie ze zapomnialam co mialam powiedziec.. acha do Xantii ze ja bym wyslala zaproszenie ale nawet nie w formie karnetu a raczej smsa ![]() ![]()
#2149 |
Zakorzenienie
|
Kupilam krem Garniera z SPF 30.mam nadzieje ze bedzie dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
Kanciu moj tez czasem bez czapki jest.. wlasnie jak nie ma slonca i wiaterek jest cieply
![]() kurcze jutro spotkam sie z kuzynka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2151 |
Konto usunięte
|
barwa, Tymek jest słodki, a jaka zadowolona minka, jak na czterech drepcze.
![]() od godziny próbuje cos napisac i nic mi nie wychodzi, bo net mi mulił straszliwie, a teraz jestem zmęcozna i straciłam natchnienie. Więc będzie krótko. -jutro wizyta u dentysty z samego rana ![]() Może wreszcie, jak Kancia, będe mieć szczęście i na siebie cos kupię. -gotujecie zupki z rybą? poproszę jakieś przepisy sprawdzone. ![]() ja dziś nagotowałam, ale nie wiem, czy będzie Maksowi smakować. Zrobiłam filet z dorsza z marchewką, pietruszką, ziemniakami i porem. Pachnie ładnie... dziękujemy wszystkim ciotkom za miesięcznicowe życzenia. ![]() A z tymi kremami to ja tez wolałabym , kanciu, żeby się lepiej rozprowadzał niz ten z ziaji, no ale mówi się trudno. ![]() Dobranoc. EDIT: jeszcze fotki, Maks pomaga tatusiowi przy pracy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!!!
Chciałam sie przywitaać z samego rana. Wczoraj wysłałam zaległe fotki do albumiku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
U nas słabe wieści czeka nas jak najszybsza wizyta u gastrologa
![]() ![]() ![]() ale i tak dzis piękny dzień w Toruniu - życzę WAm też udanej soboty ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Wtajemniczenie
|
I ja witam sobotnio /choć pochmurnie
![]() Wreka po kaszce, ogląda Dzień Dobry TVn. JA przy kawce. Nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień, na 11.00 kroki, a potem no idea. Jeśli nie będzie padało to spacer, może zaproszę koleżankę. TŻ cały dzień w pracy, więc będziemy same. magosch- a ie pamiętam, Alanek przesypia całe nocki? Kładziesz go ok. 20 i do której śpi? lea- twardzielka z Ciebie z tym dentystą, no i udanych łowów joannah- a jak często jeszcze karmisz piersią? i patrilla- jak tam odstawianie od piersi? a czytałaś na forum gw, że jak się za wcześnie /dla dziecka, niezależnie od jego wieku/ wprowadzi nowości to dziecko przestaje przybierać? Ja to już się boję moją ważyć, też słabo przybiera, choć tak jak piszesz wesoła pogodna, ale kupka w każdej pieluszce niby przetrawione, ale..
#2155 |
Rozeznanie
|
Witajcie z rana !!
Ja tylko na chwilę bo dzisiaj muszę iść do pracy. Wszystkim dzieciaczkom obchodzącym w ostatnim tygodniu swoje miesięcznice składam życzenia: Dużo słońca i słodyczy tego wam ciocia katia życzy magsch - witam Cię w naszym gronie mamuś letnich. Ale z Alana przystojniacha. Xantia - ja bym mimo wszytsko wysłała zaproszenie, ale ja jestem za dobra dla ludzi i potem się na mnie "spuszczają" !! iwka - nie zgodzę się z Tobą. Kacpi od początku dostaje szybciej jedzonko tzn zaczął jeść deserki jak miał 3,5 m-ca te po 4 m-cu i przybiera bardzo dobrze. Obiadki też mu daję szybciej. Te po 9 m-cu jadł już jak miał ok 8 m-cy. Co do kremów to ja kupiłam babci krem z Lirene z filtrem 69 bo ona jest z Kacprem na tym największym słońcu czasami na dworze, a ja mam w domu z Linomagu z filtrem mineralnym 30 i on zostawia taką białą powłokę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Rozeznanie
|
Heloł w ten śliczny poranek
![]() U nas cudne błękitne niebo, ach aż chce żyć ![]() Kropka, super ale się nagadasz ![]() Lea w taki razie powodzenia w zakupach i pochwal się potem ![]() Lea a od kiedy zaczęłaś podawać zupkę z rybą ![]() ![]() Kanciu no oczywista oczywistość że masz się pochwalić ![]() Patrilla ![]() Moja córa o 20 padła po zjedzeniu mleka, a o północy zjadła jeszcze 180, oczywiście o 5 rano znowu 180 ja nie wiem to moje dziecko chyba ma lokatora ![]() ![]() Dzisiaj rano moja sąsiadka zadzwoniła do mnie żebym na chwilkę przyszła, jej niunia która ma półtora roczku przewróciła się wczoraj i uderzyła się w wargę, jejku ale ma napuchnięte i rozcięte, dzisiaj jadą na pogotowie i będzie sajgon bo mała nie daje się nawet zbliżyć do buźki ![]()
#2157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo doba za któtka. Do godz 19 jesteśmy cały czas na dworzu. Jak wracamy do domu to nadrabiam zaległości w sprzątaniu, o 20 dzieciaki się kąpią, kolacja, zanim zasną to robi się 21. I już mi się nic nie chce. Cytat:
![]() Ja też nie ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
katia, ale ja nie piszę,że to jest obligatoryjne u wszystkich dzieci ![]()
![]() |
#2159 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
U nas pogoda taka sobie, ale już mamy 18 stopni ... Ja zaraz biorę się za sprzątanie a potem mamy w planach odwiedzić szwagierkę i malutką Patrycję ![]() ![]() Barwa, brawo dla Tymusia ![]() ![]() Katia, ja używam tego samego Linomagu ![]() iwka, ja zgadzam się z Katią co do wprowadzania jedzonka wcześnie, ja Matiemu zaczęłam wprowadzać nowości jak miał 3,5 m-ca i przybierał ładnie anula, zdrówka dla dziadka i zaglądaj częściej ![]() eve, no Olivcia apetycik ma niezły ![]() Kanciu, Lea, oczywiście proszę się pochwalić zakupami ![]() Patrilko, buziaczki dla Polci, żeby jej brzuszek nie dokuczał ![]() kropeczko, ja oglądałam kawałek tego programu, ale sami starzy faceci byli jak ja oglądałam ![]() Acha, zapomniałabym wam o tym napisać ... Mati 3 nockę z rzędu przespał calutką od 22:30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2160 |
Zakorzenienie
|
witam!!!!alanek szaleje w chodziku a ja spijam kawe przed komp.Myslam ze dzis pospimy troche dluzej ale niestety.Maz nastawil sobie budzik na 5.30 a Alanek slyszac dzwiek juz od tej godziny nie spi....Na nic sie zadalo pozniejsze kladxzenie do lozka
![]() IWKA2002-normalnie klade Alanka o 6 albo kilka min po 6(w Pl jest 7)no i przesypia mi cale 12 h bez pobudki na jedzenie i z tego bardzo sie ciesze bo nie zarywam juz nocy ![]() Tez nie mam dzisiaj pomyslu na dzien...za oknem troche pochmurno,ale pwenie jak zwylke na spacer ,pa zakupy i na podworko-przynajmniej Alanek lepiej spi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.