|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Trzymam kciuki! Ale na pewno wszystko jest ok
u mnie też jakieś spokojniejsze ruchy ostatnio, ale są - regularne, wyczuwalne, to najważniejsze. Fajnie masz z tym dyrektorem. Ja będę włączona do programu "zdalnego ktg" więc też będę mogła się w domu kontrolować. Już sie nie mogę doczekać! Póki co przyszli panowie i zaczynają robić bałagan na parterze - dzieje się! ![]() Edit: to chyba jedna z nielicznych ekip remontowych, ktoranie raczy się disco polo!! Panowie od rana słuchają Antyradia!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-07-27 o 10:04 |
|
|
|
#1172 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Chciałam sprzedać ten detektor, ale zostawiłam sobie na kolejną ciążę w razie czego. Najbardziej przydawał się na początku jak jeszcze nie czułam ruchów, a miesiąc do kolejnej wizyty wydawał się wiecznością ![]() W ogóle w szoku jestem, że już są kwietniówki, mam wrażenie że niedawno test robiłam i wrzesień wydawał mi się tak bardzo odległy
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Blond no właśnie, też pamiętam te dwie kreski i że to taki odległy termin, a teraz? Już bym chciała wycalowac te małe stopki. 😍
Kurcze i imię też by wypadalo wybrać 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
U mnie to samo, kiedy to minęło.. A im bliżej porodu tym więcej obaw i nerwów.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1175 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Ale za to mamy problem z chrzestnym. Chrzestną zostanie siostra TŻ, ani ja ani on nie mamy braci, kuzynów mam, ale mieszkają daleko, a chciałabym żeby ta osoba miała kontakt z małym ![]() Znajomi są, ale nikt nie wydaje mi się na tyle bliski i boję się, że kontakt się urwie. Powiedziałam małemu, że idziemy do ginekologa i od rana szaleje w brzuchu, a ja 2 dni się martwiłam
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
Ostatni dzień lata- gratuluję prawka
![]() Madzialenka- udanego wypoczynku i pogody ![]() Blond- trzymam kciuki za wizytę. Fajnie, że mały zaczął znowu szaleć ![]() Ja się wreszcie wzięłam za pranie wyprawki, bo w takim tempie jak się za to zabierałam, to do porodu bym nie zdążyła, a czas zasuwa niesamowicie, jeszcze pamiętam jak w połowie czerwca obiecywałam sobie, że pod koniec lipca wszystko przygotuję, a jakby nie gadanie męża przerażonego wizją samodzielnego szykowania, to chyba bym do końca sierpnia się za to nie wzięła, bo jest jeszcze kupa czasu ![]() Przy pierwszym porodzie dla porównania miałam wszystko gotowe 2 miesiące wcześniej ![]() Wczoraj miałam jakieś wahania nastroju, popłakałam się, bo mi się torba rozleciała w praniu, a miałam ją przy pierwszym porodzie i chciałam ją wziąć, w domu jeszcze trzy torby, a wszystkie za małe, więc wkurzyłam się i kupiłam nową na Allegro, nie chciało mi się chodzić po sklepach i szukać. Co do imienia, to u nas na 99% będzie Natalia
|
#1177 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Torbę wyprałam wczoraj, jak się wystraszyłam że mały się nie rusza. Spakuję ją dzisiaj lub jutro, jeszcze muszę parę rzeczy dokupić do niej ![]() Ja też mam straszne wahania nastroju ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Dziewczyny miałyście pobierany ten GBS? Czy to jeszcze za wcześnie? |
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
blond - kciuki za wizytę
myślę że na GBS za wcześnie, ja mam wizytę 8 sierpnia(36+0) i pewnie wtedy albo na następnej pobierze.asik - mój mąż wozek i fotelik upiera się żeby przynieść do domu i wyprać, bo on potem nie ogarnie wszystkiego bardzo ładne imię Mi w sumie zostało wyprać wózek, fotelik i bujaczek i ubrać łóżeczko. Wszystko inne zrobione. Reszta to działka męża No ale to rzeczy które mąż musi ogarnąć jak będę w szpitalu. Wysprzatanie domu, zmiana pościeli, ogarnięcie psa, wziąść co trzeba na wyjście ze szpitala (przygotowane przeze mnie), no i muszę go zapoznac z rzeczami które gdzie są w razie potrzeby dowiezienia czegoś do szpitala. madzialenka - wypoczywajcie!
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego wyjazdu 😉 Cytat:
Kciuki za wizytę. Ostatni dzień lata, gratki za prawo jazdy. |
||
|
|
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
Blond - dostanę do domu urządzenie do ktg i będę sobie sprawdzać codziennie, urządzenie będzie połączone z centrum medycznym, które będzie kontrolować wyniki. Mój nie-mąż zajmuje się takimi rzeczami zawodowo i mi to zorganizował.
Ja też mam wrażenie, że dopiero co test robiłam! Pisałyście o rodzicach, teściach - i mnie pod tym względem bardzo w porządku. Mama na 58 lat, jest pełna sił i energii, pracuje na pół etatu - chętnie zajmie się wnukiem a ja jej ho bez obaw zostawię - bp to mądra, rozsądną i fajna kobieta (dlatego jestem w stanie ciągle z nią mieszkać :p) Rodzice mojego G. też się bardzo nami interesują, zwłaszcza mama - czasami mam wrażenie, że aż za bardzo Ciągle pyta o moje samopoczucie, o wyniki badań, o wyprawkę, o remont, o meble itd. Czasami aż jest to trochę męczące, bo nie jestem przyzwyczajona do opowiadania wszystkiego nawet swojej mamie Ale mieszka jakieś 100 km od nas, więc nie jest źle Ale też rodzice G. kupują różne rzeczy dla dziecka, załatwili też wielkie pudło używanych ubranek w świetnym stanie od kogoś z ich rodziny - akurat chłopiec też się jesienią urodził, więc wszystko super pasuje. To też ich pierwszy wnuk, G. jest jedynakiem - więc wydaje mi się naturalne, że jego rodzice bardzo się wszystkim interesują. Mną również - bo szczerze mówiąc słabo się znamy, nie jesteśmy z G. małżeństwem i też parą niezbyt długo...Czy będą chcieli zostawać z wnukiem - tego nie wiem. Ale jeśli tak, to też nie widzę problemu - też są przed 60-tką, sprawni, aktywni i odpowiedzialni. A jeszcze jakby tego wszystkiego było mało, to po sąsiedzku mam chrzestną - siostrę mojej mamy, młodszą od niej. Nie pracuje, bo jest na rencie po przeszczepie nerki, ale na co dzień funkcjonuje znakomicie i ma wśród wielu innych jedną wielką zaletę - kocha wszystkie dzieci świata!! Swoich wnuków nie ma, bo moja kuzynka (też zresztą mocno przejęta moją ciążą) jest sporo młodsza ode mnie, a kuzyn jakiś czas temu zginął w wypadku Więc ciocia czeka, żeby być "babcią-ciocią" Razem z moją mamą co idą na zakupy, to przynoszą coś nowego dla Jurka ![]() Ja to generalnie mam czasami wrażenie, że żyję jak "pączek w maśle" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-07-27 o 12:19 |
|
|
|
#1181 |
|
Magda ;)
|
Marta o właśnie zapomniałam o bujaczku
![]() Pakowałaś do szpitala smoczek? I ile sztuk wkładek laktacyjnych brałaś? Aniołek no to może dzisiaj pobierze, a może nie, ciekawe kiedy będę miała kolejną wizytę ![]() Madziek ale ekstra z tym ktg też bym chciała coś takiego, ale u nas nawet nie słyszałam o czymś takim
|
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, podczytuje Was regularnie
mało się odzywam bo i u nas średnio... miałam piękną bezproblemową ciążę, a teraz wszystko leci na łeb na szyje... leki, kontrole, moja pani doktor zlała mnie konkretnie aż szkoda gadać, musiałam szukać lekarza na zastępstwo bo ona teraz 3 tyg urlopu - właśnie teraz... jeszcze zdążyła mi powiedzieć, że "raczej nie donoszę i że ma nadzieje że się spotkamy w sierpniu" dodam, że jest to lekarz o fantastycznych opiniach, na którego kiedyś złego słowa bym nie powiedziała. Stan jest taki, że odliczam dni do początku 37 tc kiedy już Mały będzie oficjalnie donoszony.... Blond GBS miałam pobierany już w 32 tc, wynik ujemny, ale wymaz miałam robiony jedynie z pochwy a wiem, że niekiedy zalecają też z odbytu ale co lekarz to inaczej trzymajcie za mnie kciuki żebym się psychicznie nie załamała...
|
|
|
|
#1183 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
A co się dzieje? Faktycznie nie fajnie Cię potraktowała Twoja lekarka, prawda jest taka, że w tych czasach chyba nikt się człowiekiem nie przejmuje ehh
|
|
|
|
|
#1184 | |
|
Raczkowanie
|
zlała mnie oczywiście nie dlatego, że poszła na urlop
tylko dlatego, że zostawiła mnie samą w momencie gdzie zaczeło się robić nieciekawie, nie chciała nawet mnie zapisać dodatkowo przed urlopem jeszcze, do tego dorzuciła kilka takich tekstów, że póżniej 30minut niemogłam się uspokoić i płakałam... * tak w roli wyjaśnienia ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Jedyny plus, że maluszek w 33tc waga 2400 więc jest dobrze, i zapis ktg jego b.ladny ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Blond zauważyłam, że datę OM mamy identyczną tj 28.11 tylko ja mam termin na 4.09 chociaż bardziej prawdopodobny jest jednak sierpień |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
na szczęście maluszek jest już duży i w razie czego poradzi sobie sam, a na razie oszczędzaj się i staraj się nie denerwować, na pewno wszystko skończy się dobrze Ja chyba powinnam też mieć 04.09, ale 05 mam w karcie ciąży więc tak jest w pierwszym poście ![]() Z usg prenatalnego i tego III trymestru wychodzi mi 31.08 |
|
|
|
|
#1186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie wychodzi 28.08 czekam tylko, żeby mu płucka działały jak trzeba, bo chyba z tego co wiem one jakoś teraz dopiero "dojrzewają".
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zależy czy pierwiastka czy wieloródka. W pierwszej ciąży chodziłam chyba 1,5 miesiąca ze skróconą szyjką i rozwarciem na palec, w tej ciąży w 28 tc ciut mi się skróciła i rozwarcie na opuszek i gin mówił, że mam się bardziej oszczędzać, bo w drugiej ciąży to gorzej. |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bujaczka to też nie wiem, ale wypiorę jak już będę robiła to ostatnie pranie. leslye - współczuję sytuacji z lekarką, który tydzień jesteś? Mi w szpitalu mówili że najważniejsze to skończyć 34 tydzien, wtedy nawet jeśli dziecko się urodzi to są duże szanse że obejdzie się bez iniubatora
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#1190 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Przytyłam równe 13 kg, masakra 😉 I czekam na wizytę, miałam być pierwsza, a przede mną czekają 4 osoby. Jak ja to uwielbiam 😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie jak to jest z rozwarciem?Jak się robi zewnętrzne to lepiej rokuje niż wewnętrzne?Są w ogóle jakieś objawy? |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde u mnie też problem z chrzestnym. Ja mam brata, ale on jest chrzestnym Mai. Gbs około 36 tygodnia.
Asiuk dzięki. Bardzo ładne imię. Marta dzięki ![]() Aniołek Maja coś o Jasiu wspomina. Mężowi się podoba. Ja myślę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
Mnie lekarz powiedział ze będę miała robiony GBS na następnej wizycie, czyli będę w 35 tygodniu. Dodatkowo zlecił mi badania na wątrobe ALT i AST i tradycyjnie krew mocz jak co wizytę
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 30 km i będziemy nad morzem. W końcu. Cały dzień w drodze.
Blonde jak tam? Ja to mam taką szyjkę, że hoho. 4 cm, twarda, zakręcona. Z Mają było to samo. Przy porodzie było dużo problemu bo nie chciała się rozwierać. Ech... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
A można jakoś wyczuć, że szyjka się skraca? Bo ja coraz częściej czuję tam kłucie. W ogóle czuję taką presję, że to juz zaraz, a ja taka niegotowa. Codziennie piorę i prasuję. Muszę dokupić potrzebne rzeczy, bo z dnia na dzień czuję się coraz gorzej.
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Poli chyba nie, ja przynajmniej nie czułam skracania się szyjki.
|
|
|
#1197 |
|
Raczkowanie
|
Nie da się wyczuć skracania szyjki, coś tam pokłuje, poboli ale to też normalnie się dzieje. U mnie szyjka momentalnie spadła z 3,5 na 2,7 i na dodatek zaczeła być miękka i podatna - gdyby jeszcze była twarda to może nie byłoby problemu. Do 2,5 jest podobno jeszcze całkiem ok dlatego do szpitala żaden z 2 lekarzy mnie nie skierował. Te zastrzyki na płuca chyba się podaje maks w 34 tc - tak powiedziała mi koleżanka ale nie wiem. ja właśnie 34tc kończę. Rozwarcie na opuszek. Też nie wiem ile w tym prawdy, że kiedy szyjka się szybciej skraca i rozwiera to później poród szybszy...
Skurcze dziś na ktg wyszły 2 ale szczerze czułam jedynie napięcie brzucha - nie ból tylko twardnienie. Dlatego cały czas jadę na lekach rozkurczowych. Nie są to skurcze ani bolesne ani regularne dlatego chyba się nimi tak nie martwią w szpitalu... |
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1199 |
|
Raczkowanie
|
na szczęścia jeszcze 3 dni i kończymy 34 tc
co tydzień mi sprawdzają szyjkę narazie nie spadła poniżej 2,5 więc może wolniej się skraca...---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Dziewczyny mam pytanie: koszule dolce sono albo italian fashion jakie rozmiary brałyście bo ta ich rozmiarówka jakaś jest dziwna |
|
|
|
#1200 | |
|
Zadomowienie
|
Uff, udało mi się was nadrobić. Cieszę się, że u większości wszystko dobrze się rozwija.
![]() Cytat:
Dobrze że zmieniłaś lekarza, mam nadzieję że już jesteś pod dobrą opieką, więc wszystko będzie dobrze.U mnie do rozejścia spojenia na szczęście nie doszło, ale rozwiera się na tyle, że już każdy lekarz każe mi leżeć. Wczoraj ortopeda zalecił mi rozwieszenie hamaka w domu i leżenie z prześcieradłem pod pupą i obciążnikami. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

u mnie też jakieś spokojniejsze ruchy ostatnio, ale są - regularne, wyczuwalne, to najważniejsze. Fajnie masz z tym dyrektorem. Ja będę włączona do programu "zdalnego ktg" więc też będę mogła się w domu kontrolować. Już sie nie mogę doczekać!

Ciągle pyta o moje samopoczucie, o wyniki badań, o wyprawkę, o remont, o meble itd. Czasami aż jest to trochę męczące, bo nie jestem przyzwyczajona do opowiadania wszystkiego nawet swojej mamie
Ale też rodzice G. kupują różne rzeczy dla dziecka, załatwili też wielkie pudło używanych ubranek w świetnym stanie od kogoś z ich rodziny - akurat chłopiec też się jesienią urodził, więc wszystko super pasuje. To też ich pierwszy wnuk, G. jest jedynakiem - więc wydaje mi się naturalne, że jego rodzice bardzo się wszystkim interesują. Mną również - bo szczerze mówiąc słabo się znamy, nie jesteśmy z G. małżeństwem i też parą niezbyt długo...
Więc ciocia czeka, żeby być "babcią-ciocią" 

Dobrze że zmieniłaś lekarza, mam nadzieję że już jesteś pod dobrą opieką, więc wszystko będzie dobrze.