|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Aggs gratulacje! Ja mam to samo że wstawaniem mimo że były sn. Oby szybko nam przechodzilo!
Jak dobrze pójdzie to jutro do domu... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Sam
Super, że u was dobrze i że cycki dają żyć. U nas teściowa nie dzwoni, ale wczoraj ja ja zaprosiłam na kawe, żeby z Hugo.i Tymonem pobyła. W szoku była bonnigdy tego.nie robię... :/ i.na razie spokój. Chilli U.nas nocka bardzo podobna ![]() Bez tragedii ale i tak padam! Jurde od 8:30 probuje.go uspać.bez cycka i.ciężko... a nie chce żeby jadł non stop....czy co pół godziny bo.ma potem właśnie ból brzuszka :/ Dzis Hugo ma sesje zdjęciową. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3483 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie kobiety po CC pytały na porodówce czy rodziłam SN, bo podobno nie wyglądałam na CC. Myśle, ze to chodzenie z mega dużym brzuchem mnie przygotowało do tej mobilności. A twój tez nie był mały ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kciuki za sesję! Samantha - dobrze, ze laktacja sie normuje. Widać po twoich postach, ze jest lepiej. Za nami ciężka noc. Klaudia obudziła sie o 2.00 i do 9.10 non stop była przy piersi. Jak tylko chciałam zapiać koszulę to sie przebudzala. Widać tez, ze miała problem z gazami - podkurczała nóżki, wiła sie. Od dzisiaj wprowadzam jej probiotyk. Wlasnie zasnęła.... oby dała sie odłożyć żebym mogła zjeść śniadanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Gratuluje nowych dzieciaczków. U nas wczoraj było super mala spała grzecznie dzis w nocy rowniez dała nam i sąsiadom pospac. Obudzila sie dwa razy na cyca i spala w łóżeczku. Teraz troszke marudziła ale wiadomo caly czas spac też nie można. A co robicie jak dzieciaczki nie śpią jak je zabawiacie? Wczoraj byla u mnie moja mama i mi farbneła wlosy. Bo od lutego nic nie mogłam zrobić. Od razu lepiej sie czuję. |
|
|
|
#3485 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
U nas synu wczoraj szedł na rekord - podczas kąpieli zasikał 2 ręczniki, kocyk i wszystkie ubranka i przed snem i w nocy kolejne 4 zestawy ciuchów, jak on to robi?? i wczoraj w ciągu dnia jak go niosłam na golaska (tuż po tym, jak się zasiusiał) druga fala poszła prosto na mnie... Wyglądam jak typowa Matka Polka momentami - w siku, w mleku, włos rozwiany |
|
|
|
|
#3486 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dzis nad ranem obudził mnie mega skurcz... łydki
i to tyle w temacie skurczy u mnie póki co ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i przepraszam za wnetrzności ![]() Cytat:
Cytat:
jakoś wytrzymamy jeszcze troche.. jakby co to ja na niedziele mam skierowanie do szpitala. wskazanie - anemia a ja glupia przez 9miesiecy myślałam że to ciąża Cytat:
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
CALINECZKA gratulacje!!!
|
#3488 |
|
MerDer 4ever
|
Jon ! Melduj nam tutaj co u Was Morelle daj znać co z Pestka U nas dzisiaj noc nieodkladalna młody po pierwszym nocnym karmieniu nie chciał spać w kołysce i spał na mnie po kolejnym obok mnie a po kolejnym znowu na mnie zombie day teraz za to leży w kołysce i nie wiem czy sam zaraz nie zaśnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3489 |
|
Wtajemniczenie
|
Calineczka ogromne gratulacje!!!
Wszystkiego dobrego dla Was!!! Zdrówka i szybkiego wyjścia do domu! My wczoraj wyszliśmy do domu. Przepraszam że się nie odzywam kochane Pobyt w szpitalu mnie zdewastował psychicznie, Łucja ma donośny głos i jak tylko zaczynała płakać (czyli raczej krzyczeć na maksa) nie miałam minuty żeby ją uspokoić, tylko zaraz przebiegała jakaś pielęgniarka i w ogóle nie słuchała że mam pokarm i mała na pewno się najada, tylko chciała brać ją dokarmiać To była 3-dobowa walka o niedokarmianie... Przegrałam za to z niepodawaniem wody z glukozą bo już nie miałam siły na walkę z systemem Teraz mam jakąś depresję po tym szpitalu, wczoraj non stop ryczałam, dzisiaj jest trochę lepiej bo była super nocka.Wybaczcie, jak tylko trochę dojdę do siebie, to do Was wrócę na stałe Dzisiaj przychodzi do mnie doradczyni laktacyjna, myślę że z pokarmem jest ok, ale mała trochę za płytko chwyta, chcę podpytać o różne rzeczy bo wszystko zapomniałam. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Jon, Minini, Poprostu, Meja dużo sił dla Was na tę końcówkę
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kciuki za powrót do spokojności. oby doradca laktacyjna okazala sie pomocna! buziaki dla was! a jak mała zareagowala na siostre w domu?
|
|
|
#3491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojjj Lila wspaniała reakcja na siostrzyczkę, jest bardzo przejęta i zaangażowana, tylko biedna czeka na jakąkolwiek interakcję ze strony Łucji i nie może doczekać... Żeby chociaż spojrzała na prezent od starszej siostry ) Chce zajmować się Lu, tylko nie za bardzo ma możliwość bo to straszny krzykacz na razie jest ) Co chwila ją zaczepia, głaszcze, coś do niej mówi, chce brać na ręce. Zmienia ze mną pieluszki: podaje chusteczki i zapina pieluchę )) Dzielimy się z mężem w miarę możliwości że naprzemiennie jedno bawi sie z Lilą, a drugie zajmuje Łucją, żeby łatwiej zniosła te pierwsze zmiany w domu )
|
|
|
|
|
#3492 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udanej sesji! Cytat:
oby probiotyk pomógł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja sie śmieje, ze Klaudii popisowy numer to sikanie po zmianie pieluszki, zanim nową zdążę założyć. Tyle ze jedynie te podkłady jednorazowe mi obsikuje, dobrze ze zamówiłam 2 paczki tego.Cytat:
Cytat:
A Łucja moze jakąś śpiewaczką operową zostanie, skoro juz od urodzenia ma taki głos donośny. Klaudia cicho płakała, dopiero niedawno pokazała , ze potrafi wyższe decybele osiągnąć. No i gratuluje, ze na samym KP jesteście. Klaudia pozwoliła mi zjeść śniadanie i nawet poćwiczyć jogę. Joga taka bardzo delikatna, na brzuch muszę mocno uważać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała udanej sesji
![]() Siil fajnie że już w domku, no i super reakcja Lili! nie zniechęca ją to że Łucja póki co jest taka 'niezabawowa'? Bo my mamy kuzynkę 3letnią i ona cały czas żyje narodzinami kuzyna i się zastanawiam jak zareaguje jak zobaczy że taki noworodek to tylko śpi je i płacze ![]() Ja przed chwilą się położyłam, już nie mogłam na ktg wyleżeć bo chyba z 50min trwało i wszystko mnie bolało. Jestem na sali jednoosobowej co mnie niezmiernie cieszy 1,5h mnie przyjmowali, ciekawe jak.to wygląda jak się ma skurcze Czekam teraz na lekarza, bo na razie mi powiedzieli że jutro będę mieć jakieś badania pewnie ale to lekarz zadecyduje. Także nie wiem nic póki co Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3495 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze juz po KTG (nie znoszę tego badania). 1,5h to chyba tak całkiem całkiem, podejrzewam, ze przy skurczach podobny czas oczekiwania. A ty byś chciała zeby jak najdłużej nic nie robili i czekać az sie zacznie naturalnie czy zeby przyspieszali? Chyba dobrze sobie pomyśleć czego by sie oczekiwało przed rozmową z lekarzem, zeby potem zaproponował najkorzystniejsze dla ciebie rozwiązanie. A jeszcze wam napisze o pieluchach, bo juz kilka przetestowałysmy. Sprawdziły nam się Dada, Pampers Premium, BabyDream Fun&Fit (jako jedyne maja wycięcie na kikut), Bella Happy (te mamy od wczoraj, poki co bardzo fajne sie wydają). Jedyne ktore sie nie sprawdzili to lidlowskie Toujour - mają wąskie nogawki i mocniej sie odciskają na nogach niz pozostałe, rzepy słabo sie trzymają (kilka razy rozpięła sie Pielucha). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
xzora - no widzisz tyle czasu a nikt mi nie powiedział że to anemia a nie ciąża. tylko nie wiem co teraz z tym brzuchem zrobić
![]() sill - jak sprawdzona doardczyni to chociaz tyle fajnie! Lili napewno za chwile znajdzie sposob jak dotrzec i rozruszać siostre rodzenstwo ma jakies nadrzyrodzone moce porozumiewania sie ![]() jon - super żr masz sale jednoosobową tak to mozna przebywać w szpitalu trzymaj sie tam i czekamy na wieści co tam lekarze zdecydują poprostu a Ty? masz jakis termin do szpitala? czy każą Ci jezdzic na ktg aż zacznie sie coś dziać?
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Jon to chociaż tyle że sala jednoosobowa... Współczuję wizji wywoływania ale i u mnie sie to zapowiada. Chyba lepiej już jak Calineczka miala ze rutynowe ktg zostajesz rodzisz i już
Mini ja dzisiaj mam pierwsze ktg mam z zapisem jutro rano isc do lekarza. Jak ok to czekać i jak nie urodze do 4.08 to mam się zgłosić do szpitala i tez wywolywanie |
|
|
|
#3499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie w szpitalu jeszcze nie trafiłam żebym musiała czekać na IP albo na oddziale w punkcie przyjęć, bo jest mały, dlatego tak sprawnie wszystko idzie ![]() Właśnie pisałam post że jak się samo nic nie zacznie do jutra to chciałabym żeby przyspieszyli ale wzięli mnie na badanie i gin powiedziała że na razie nie ma powodów do przyspieszenia, na razie tylko obserwacja. Szyjka jeszcze nie jest przygotowana do porodu. Jutro mnie zostawią na czczo i wezmą na porodówkę na jakieś badanie łożyska. A tak w ogóle to teraz na usg wyszło że mały ma około 3500g. A dwa tyg temu też tyle miał, to co on nie rośnie? Mam nadzieję że jednak nie zostanę sierpniówką i jutro pomogą mu wyjść. Jeszcze powiedzieli że skoro miałam cykle do 32 dni to normalne że on jeszcze nie wychodzi. Nie podoba mi się to czekanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3500 |
|
MerDer 4ever
|
Jon ja miałam bardzo nieregularne i długie cykle a młody wyszedł dzień po terminie z usg
ze mną na sali leżała tez babeczka po terminie, nic niby nie przygotowane a w nocy odeszły jej wody głowa do góry ![]() Miedzy 15 a 16 ma przyjść położna. Oby młody cos przybrał Udał mi sie właśnie transfer z cycka i młody śpi na brzuszku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie wlasciwie bylo tak samom tylko uslyszaly placz i juz staly w drzwiach. Jedyne dobre ze dostawiana byla do piersi i dopiero jak juz sie bardzo meczyla to byla oszukiwana mm kropelke na cyca i juz bylo dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3502 |
|
MerDer 4ever
|
Sill współczuje tych dni w szpitalu
Super reakcja córki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie wzięłam swoich papierków lakmusowych do szpitala! Jak te wody Wam odeszły to to trwało dłużej? Tzn czy leciały przez dłuższy czas czy chlusnęły raz i koniec? Mój synu chyba nie chce nas zobaczyć skoro mu się tak nie spieszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez miałam cykle 32 dni i porod był 3 dni po terminie. Kciuki, zeby do jutra sie coś zaczęło! Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Mam wrazenie, ze ze mnie wanna wody wyleciała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3505 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy za gratulacje. Mam nadzieje ze jutro wyjdziemy i napisze wiexej.
Xzora dostaje przeciwbólowe na szczęście, zawsze to coś. Trzymam kciuki za nasze ciężarne. Lipiec się kończy! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3506 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za kciuki Czyli z tymi wodami to się nie da przeoczyć Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Jon i poprostu trzymajcie się!
My po lekarzu - pow, że to od mleka. Trzeba to przeczekać. Mam podawać elektrolity jakby więcej wymiotowała. Trochę mnie zirytowała bo jej nawet nie zbadała... Na ssawkę popatrzyła z odległości i pow, że to nie to? Wirusowe też nie. Podrażnienie od wymiotów... ale wymioty ma od wczoraj , a to od tyg. To już nic nie odp... pow, że mam to potraktować octaniseptem. Na ustach? no way. Także wizyta średnia. Tyle tylko, że wiem co podać jak wymiotuje. Odebrałam też wyniki tsh itd. Niedoczynność tarczycy chyba znikła. Wszystkie wyniki w normie, dziś mam wizytę u endo. Zobaczymy czy potwierdzi.
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Z tymi lekarzami to tragedia :/ dobrze, że ogólnie jest ok. Minini Skurcz łydki ![]() Jon i poprostu ![]() Sill Łucja to.mądra dziewczynka, fajnie ze tak sie angażuje. Mam nadzieję że w domu szybko zapomniesz o tym.szpitalu. Xzora Hugo tez ma fazy. Ale faktycznie kiepsko tyle godzin przy cycku współczuję. Dla mnie juz każda nocka jest ciężka, bo zwyczajnie jestem zmeczona i tyle. Ale u nas standard karmienie co 2-3 h. Dzięki dziewczyny za kciuki za sesje. Nie wiem czy sie udała... ? Ciężko było, Hugo nie.lubi sie rozbierać, a najlepiej jakby spał a tu dupa :/ nie spał i plakał ciagle z cyckiem latałam w przerwach pomiedzy ujeciami. Gdyby nie to ze to przyjaciółka robiła z koleżanka to bym nie robiła. Obsikal sie tzn.moja psiapsiólke i mnie i obsrał ( sorki, ze tak.brzydko) doslownie pol pokoju i.mnie jednym strzałem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-07-27 o 15:52 |
|
|
|
#3510 |
|
MerDer 4ever
|
Jon mi wody odchodziły dłuższy czas
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

ale każą się już ruszać jak najwiecej. Męczą mnie tylko gazy w jelitach - non stop mi coś bulgocze, czasami jakby miało wybuchnąć 

i wczoraj w ciągu dnia jak go niosłam na golaska (tuż po tym, jak się zasiusiał) druga fala poszła prosto na mnie...
i to tyle w temacie skurczy u mnie póki co 

trzymam za was kciuki 
mam nadzieję że to nic poważnego!.
za Pestkę daj znać!
trzymam mocne 

To była 3-dobowa walka o niedokarmianie... Przegrałam za to z niepodawaniem wody z glukozą bo już nie miałam siły na walkę z systemem

a nie wzięłam swoich papierków lakmusowych do szpitala! Jak te wody Wam odeszły to to trwało dłużej? Tzn czy leciały przez dłuższy czas czy chlusnęły raz i koniec?