|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Wiesz co, ledwo zipie, taka prawda, ale to dlatego ze musze pracowc, w domu to sie klade na lezaczek w cieniu i sacze zimne napoje i jest OK. A w pracy to ciagle w ruchu, wiec sie po mnie leje.... no ale co zrobic. C'est la vie.....
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tesciowie? mąż?
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
ej ale to nie ja napisalam
ok ok wiem o co chodzi. miało być moja mama. aha Wersta super fotka Tosi
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny potrzebuje inspiracji
urządzamy powolutku pokoik dla malej i nie mam pomyslu na lampę. Te plastikowe mi sie nie podobaja, jakie macie lampy?
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
na biurko mam abażurową z deco pauge(czy jakoś tak) z aniołkiem a na górze no takie 3 halogeny na metalowym pręcie można rzec
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Hej baby
Siedze tu od godziny i czytam bo tyle nastukalyscie ze szok! A mialam tylko na chwile wejsc i powiedziec ze przezylam glukoze Nikogo nie obdarzylam haftem i wynik dobry bo 104 po obciazeniu Jowiszku - widze ze wzywalas mnie na kawe? Jak ja mam przyjechac jak Ty juz torbe pakujesz hę Chyba ze po kawie i plotach do szpitala Cie odwioze Nosidlo fajne i reszta *******ek tez. Mnie tez i gondole i nosidla wydaja sie za waskie i za krotkie Dzis akurat widzialam sie z przyjaciolka ktorej coreczka ma 3 m-ce i prawie nie miesci sie w gondoli A ona ma wozek z jedna z wiekszych gondoli, dziecko nie jest kolosem. Wiec nie wiem ![]() Ktoras z Was pytala o materac do lozeczka. Niedawno tez mialam problem jaki wybrac ale nic konkretnego sie nie dowiedzialam o roznicy miedzy kokosem a gryka, wiec wzielam kokos bo poszewke mozna prac a gryki nie A to ze gryka smierdzi to nawet nie wiedzialam.taka sobie - my nie bedziemy mieli osobnego pokoju dla dziecka, zaadaptujemy do tego celu nasza sypialnie wiec lampa zostanie taka jaka tu mamy. Mam zwykly duzy szklany klosz w kolorze jasnozoltym. Sciany tez jasnozolte, bedzie pasowac do kremowych zyrafek na poscieli Ale mozna dostac wlasnie lampy we wzorach poscieli, jesli sie to komus podoba |
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie chyba taką lampę zamowie na allegro, tylko niekoniecznie w zyrafki
wolałabym bardziej zółtą, jesli nic innego nie znajdę bo caly czas poszujkuję ![]() u nas dzidzia tez na początku bedzie w sypialni ale pokoj musi byc zrobiony, potem nie będę latac
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
pospałam ze 3 godz.
![]() raz, że tyłek napierdziela mnie koncertowo bo znów go sobie rozwaliłam, a czopków jak nie umiałam używać tak dalej nie umiem. dwa co się na bok przewrócę to lokatorka wściekła, bo się od nowa układać musi i dojść dziś do porozumienia nie możemy zanim usnęłam to leżałam ze 2 godz., teraz znów się przewalam od 3.46 więc wstałam, dałam jeść kotu i zaparzyłam sobie meliskę. może uda mi się paść zanim mąż wróci a jak nie to pokimam z nim jeszcze jak się po służbie rzuci do łóżka. Mała nie wymiguj się, musisz do mnie wpaść, na zwolnieniu siedzimy, trzeba czas wykorzystać ![]() mogę cię jeszcze próbować przekupić i obiecać wyłączność (dla ciebie ale i założycielki wątku ofkors ) na pierwsze foty młodej edit: dzień dobry Małgosiu cieszę się, że sama nie jestem. choć dla ciebie pewnie dobry wieczór
|
|
|
|
#4749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy to dzieki twoim zapewnienia Marticiu,ale nocke miałam spokojna i obudziłam sie dzisiaj w wysmienitym humorze. Jowiszku,Anisiu,Verona...do wszystkich mam które termin porodu maja na poczatu lipca.dziewczyny ale wam dobrze!w sumie mamy juz połowe maja,czerwiec wam smignie po prostu i juz poród! Mogłam z mężem wziaść sie za płodzenie Nastusi tak ze trzy tygodnie wcześniej Poullete jak ty kochana znosisz takie upały?Ja to przy takiej pogodzie jak teraz,gdzie przeciez nie jest az tak goraco dostaje kręcka ![]() O tak wczesnej porze w weekend widze wszyscy pewnie jeszcze spia,tylko ja na nogach. z nudy po raz setny przejzałam wprawke dla małej i w sumie musze stwierdzic że chyba wszystko juz mam.No poza łózeczkiem ale to moi rodzice sie uparli ze kupią bo ponoc taka tradycja,nie wiem nie znam sie Pozostaje moja wyprawka to szpitala. Musze dowiedziec sie co dokładnie ze soba tam zabrać. Pytanie mam do wszytstkich mam ![]() Czy wszystkie uczęszczacie do szkoły rodzenia??i jakie macie z tamtąd wrażenia?? Ja z tego zrezygnowałam,i sie zastanawiam czy dobrze zrobiłam. Ale wszystkie znajome z mojego miasta mówiły ze u nas w szpitalu szkoła rodzenia i tak jest uboga,skupia sie głównie na opiece nad małym dzieckiem(za to dzieękuje) a położne są rewelacyjne i przy porodzie cierpliwie wszystko tlumacza na bieżąco... Ale tutaj pustki Zmykam coś zjeść...
|
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie zapisalam sie z malzem na weekendowa szkole rodzenia, bo w tygodniu nie za bardzo nam pasuje. Pani powiedziala, ze idealny czas, bo bede jakos w 34 tygodniu. Mysle, ze zawsze to cos, maz sie oslucha i napatrzy a to dla mnie wazne, zeby wiedzial co go czeka
Ja tez nie lubie owijania w bawelne i chce uslyszec najwazniejsze rzeczy, wiec mam nadzieje, ze bede zadowolona.A poza tym to czuje, ze zaczyna sie ten najtrudniejszy czas ![]() Brzuch twardieje, rano jakby pachiwny mnie zakuly...jejjjjjju z dnia na dzien sie sypie ![]() A co do sprzatania, to wlasnie odpadl mi ten obowiazek, bo jakos tak juz od dawna maz planowal zatrudnic pania do sprzatania wiec stweirdzilismy, ze teraz jest najlepszy czas, jak ja juz ledwo chodze a niedlugo bede zajeta maluchem. Wiec od zeszlego tygodnia mam sprzatanie z glowy i podoba mi sie to
|
|
|
|
#4751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez nie sprzatam razem z meżem z powodu ciązy,nagłego powrotu do Polski nie mielismy nawet czasu urzadzić sobie tu gniazdka i mieszkamy tymczasowo z moimi rodzicami |
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My niestety nie mamy nikogo bliskiego w okolicy, moja rodzinka w Polsce, meza rodzinka tak samo daleko, wiec nie mam nikogo do pomocy Jak dzidzia sie urodzi to przyleci moja mama na jakis tydzien pewnie, a poza tym to sama jak palec bede...nie chce sie dolowac , wiec nie mysle o tym narazie.
|
|
|
|
|
#4753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heheAle czasem to wkurza,bo np. siedze i wcinam banana w kuchni,wstaje zeby wyrzucić skórke i nagle zrywaja sie wszyscy jakby rażenie prądem i dosłownie wyrywają mi tą skorke z rak!No dajcie spokój,jestem w ciązy a nie smiertelnie chora... ![]() Dla mnie pozostanie w czechach tez oznaczało by brak pomocy. Dobrze że Twoja mama bedzie mogła do Ciebie przyleciec i pomóc ci po porodzie ![]() Ja niestety gdybym została za granicą nie moglabym liczyc na niczyje wsparcie,a ze to pierwsza ciąża to przyznam bałabym sie zostac sama w tych pierwszych dniach. Jak tylko dojdziesz do siebie dasz sobie z dzidzia sama rade
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to sie boje tych pielgrzymek rodzinnych do małej po porodzie...
Na miejscu mam cała najblizszą rodzine,podobnie mąz.Wiem jak to wygladało u moich kuzynek które po porodzie były z dzieciakami tłumnie oblegane dzień w dzień. a to męczace,nawet nie miały kiedy odpoczac,nacieszyć sie dzieckiem co tu kryc nie wszyscy u mnie w rodzinie umieja sie zachowac taktownie. Ostatecznie postawie przed domem drut kolczasty pod napieciem moze to ich odstraszy??jakos trzeba sobie radzic |
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie szkoła rodzenia fajna sprawa. Poród mamy już za sobą w teorii. Dołujące jest to że każda jest z swoim tżtem a ja sama. Poza tym ost. słowa polożnej : "NIe rozumiem jak kobieta może podczas porodu mówić ze nie chce dziecka, co innego jak została zgwalcona". No to ja głowa w dół i jakoś musiałam przetrzymać.
Panowie ostatnio ledwo wytrzymali patrząc na filmy z porodów. a było pokazane wszystko jak na dłoni. Mój debil to by chyba uciekł albo zemdlał. A ja bym go nawet nie tkneła. Bo niby by mnie plecy bolały. Ale jestem wstrętna. U mnie dzisiaj dzień trochę pochmurny. NIe poszłam na zajęcia bo zaspałam a poza tym to jakoś mnie mocno plecy bolą i kostki spuchły. Hmm od rana ze spuchnietymi kostkami to niedobrze, czuję oddech gestozy na swoim karku
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mama będzie miała akurat wakacje. Planuję chyba jednak poród w Toruniu. Jestem zmiennocieplna normalnie. Bo stwierdzam ze jak pod koniec wizyty i np. ktg bedzie 2 razy w tygodniu to nie bede jechać co chwila tych 100km. A po drugie tutaj znam położne już 2 więc będzie dobrze. Ze szpitala wpadne tylko do mieszkania i wyprowadze sie. Potem do września mama będzie ze mną bo ma wakacje. Dobrze mieć mamę nauczycielkę czasem. Już sie zadeklarowała że będzie małą kąpać
Ja też się boję tych nalotów. Ogólna ciekawość jak wyglada dziecko jak matka. Mam dość tego już teraz, jak sie wychodzi gdzieś to trzeba błyszczeć. Czy nawet jak ktoś na chwilę wpadnie do domu. A tak tutaj chodzę i mam w dupie czy mam włosy po nocy wykrecone w 3 strony świata. Fakt zaraz bede sie ogarniać ale z rana przed śniadaniem to nigdy nie wygladam kwitnąco. A co do tych odwiedzin no nagle zawsze przychodzą ci którzy o mnie zapominają tacy zatroskani. A bardziej ciekawi niż ktokolwiek. Ja bede mieć to w dupie. Posiedze z nimi chwile i do dziecka. W końcu oni nie są najważniejsi. Ale boję się reakcji małej bo kurde tylu ludzi np. nad łóżeczkiem to może być szok.
|
#4757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie pogoda też pochmurna,tyle ze ciepło jest. Rozsiadłam sie filizank a kawy na balkonie. Współczuje bolących pleców i opuchniętych kostek z samego rana
|
|
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie m i czy przez ciążę inaczej patrzycie na swoje mamy?? Z wiekszą wdzięcznością czy tylko ja tak mam??
|
#4759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawde fajnie ze tak długo bedziesz mogla liczyć na pomoc mamy Dobrze że akurat w wakacje przypada paródA goście....to jest tak jak mówisz zjawiają sie ci którzy normalnie maja cię w du..., zwykła ciekawość i wścibstwo ich przyciąga i każdy nagle z bagażem dobrych rad. |
|
|
|
|
#4760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odczuwam do niej duzo wiekszy szacunek.Wiem ze bedac ze mna w ciazy miala naprawde cieżko,a na dodatek byłam palnowana,nie to co moja mała niespodzanka ![]() Ja gdyby nie wpadka z Nastusią jeszcze długo nie zdecydowałabym sie na dziecko.... |
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kuzynkę, która jest pielęgniarką z zawodu i ma 2 letniego synka. Kurcze jaka ona jest mądraaaa normalnie tyle rad daje jakby bynajmniej 7 dzieci miała. Nawet nie wiecie jakie to wkurzające jest. Owszem jestem jej wdzięczna bo dzięki niej nie musiałam kupować płaszcza na zimę i wiosnę ale te jej rady i wypytywania mnie denerwują. I tekst to co jeszcze byś ode mnie chciała. Masakra. Także mówię osoby, które mają 1 dziecko są super mądre i mają tyle do powiedzenia jakby chociaż miały kilka dzieci.
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podobnie gdyby nie los to bym jeszcze z 5 lat pewnie nie miała dziecka. A teraz sobie mysle magisterka bedzie i dziecko odchowane takie juz do przedszkola mogące iść. Bardzo fajna sprawa. Kurde muszę się połozyc znowu bo coś nie tego ze mną. Dobrze ze olałam zajęcia. Bo kto by mnie do domu zawiózł??
|
#4763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam tesciowa przedszkolanke...też lekko nie ma tysiące rad jak mam dziecko wychowywać ,jakie bajki czytać,co w telewizji wolno dziecku właczyć,jak do dziecka mowic...narazie to tylko gadanie ale co bedzie jak mała sie urodzi?troche sie boje że przez to może do jakichs konfliktów dojśc bo ja morde mam niewyaprzoną i nie lubie jak ktos mna dyryguje. |
|
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dziś muszę zacząc pisać wniosek do sądu. Jakoś mnie tak na to bierze. wczoraj zasypiając myslałam o tym. a ja od dziś bo dzisiaj zaczęłam 8 miesiąc to w ramach tej okazji zaczynam jogę z któregoś tam M jak mama i zaczynam masaze krocza oliwką. Czas sie przygotować. Bo ja za cięcia dziękuję serdecznie. A w 2 miesiące czy 1,5 to jednak coś niecoś sie uelastyczni. Chociaż u mnie to wogole powinno iść gładko bo smaruje sie masciami od 5 miesiąca ciąży. Ake cożz wyjdzie w praktyce na ile jestem elastyczna.
Boję się trochę porodu. Ale wiem jedno że trzeba być aktywnym podczas pierwszej fazy to pójdzie szybciej. Tj rozwarcie będzie szybko. więc jak bede mogła to bede chodzić i machać biodrami na prawo i lewo i bede sobie robić kółeczka na piłce. A reszte to sie pomysli podczas.
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Ja boję się że mojej mamie coś powiem jak bedzie się za bardzo wtrącać. A wiadomo muszę okazywać wdziecznosć i szacunek za to co dla mnie robi. Ale nie wiem czy uda mi się ot tak po prostu jej ulegać.
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rodzina daleko, tutaj mamy raptem kilku znajomych, wiec bede miala swiety spokoj! Ostatnio bylam u mojej kuzynki i jej malej, pielgrzymki osob nachodza mloda, zmeczona matke, no i to biedne dziecko, ktore tez to odczuwa...to jakies chore
|
|
|
|
|
#4767 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
Ja sie rozlozylam na calego, katar, kaszel, lenistwo no i do tego jetsem przyguchawa, jak ja tego nie lubie. Nic mi sie nie chce, ale musze troche dom ogarnac bo nieciekawie wyglada. Lividrgaon ta sukienka jest cudowna, ja tez ide na slub gdzie mam byc swiadkiem i wtedy bede w 31 tygodniu, myslalam o takiej sukience, nawet taka widzialam, tylko inny kolor, ale ja mam jeszcze problem z kostakami, ktore mi strasznie puchna. A nie chce pokazywac tak spuchnietych nog. Wiec ja sie raczej zaopatrze w jakies spodnie z kantem i tunike. Dziewczyny, a wy tez macie problem z ODDychaniem? Jak biore glebszy oddech to mnie boli pod prawa piersia. No i w nocy mnie plecy bolaly. A moja maluda dzisiaj wczesnie sie obudzila bo ok 5 juz wariowala w brzuszku
|
#4768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzidziuś rośnie,miejsca mało ucisk na przepone... A ten ból to może z tego choróbska które ci rozłożyło?? Moja mala jak narazie leniwa,moze sie jeszcze rozkreci |
|
|
|
|
#4769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już powoli zaczynam zastanawiać sie jak to bedzie.Chciała bym "siłami natury" urodzić i możliwie jak najdłużej być w ruchu w trakcie porodu,powinno szybciej pójść,taką mam nadzieje. Moja kuzynka która rodziła 3 nmiesiące temu cały poród musiała przeleżec z powodu jakichś tam komplikacji,mówiła że to lezenie było najgorsze |
|
|
|
|
#4770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze ten bol zwiazany jest z przeziebieniem. Dziewczyny boje sie troche tego, ze bede musiala leciec w 31 tygodniu i potem wracac w 34. I do tego sama. Mam nadzieje, ze wpuszcza mnie na poklad samolotu jak bede sama.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

tesciowie? mąż?
urządzamy powolutku pokoik dla malej i nie mam pomyslu na lampę. Te plastikowe mi sie nie podobaja, jakie macie lampy?

Nikogo nie obdarzylam haftem i wynik dobry bo 104 po obciazeniu
Chyba ze po kawie i plotach do szpitala Cie odwioze 
A to ze gryka smierdzi to nawet nie wiedzialam.

Jak dzidzia sie urodzi to przyleci moja mama na jakis tydzien pewnie, a poza tym to sama jak palec bede...nie chce sie dolowac , wiec nie mysle o tym narazie.