![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brak dziewictwa.
Wazoniku-to, że uważasz wszystkich terapeutów za niekompetentnych nie oznacza, że tacy w rzeczwistości są. Czemu nie spróbować? przecież nic nie tracisz. Radzę Ci poszukać seksuologa, z dobrą opinią (przecież istnieją fora internetowe, można się popytać czy ktoś jakiegoś poleca). A trzeba przyznać, że wielu z nich uratowało setki "dusz" ludzkich (nie wiedziałam jak to napisać :P). Sam sobie z tym problemem nie poradzisz, uwierz. Przeczekasz, a problem będzie rósł w Twojej podświadomości i rozwalisz sobie życie. Jesteś wrażliwym, odpowiedzialnym i mądrym chłopakiem, tylko powinieneś zacząc z tym problemem walczyć. Pozdrawiam
![]()
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
ja wymiękam,jeśli ktos tu potrzebuje pomocy -to tylko JA .biedna bezduszna osobka nierozumiejąca problemu innych ludzi.
![]() odpadam , poddaję się , wymiękam , odpływam do świata realistycznego.do widzenia,dobranoc,żegnaj Wazoniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Nie możesz wiedzieć co ona czuła w wieku 16 lat ani co czuje teraz. Ty się możesz tylko domyślać co czuje. Być może wtedy, w wieku 16 lat czyli wieku gdzie dziewczęta są zazwyczaj jeszcze bardzo naiwne była przekonana, że to "ten". Tą 5-latkę w Peru i 11-latką uprawiającego seks to sobie darujmy. Są i ludzie z 2 głowami. No i czego to dowodzi? Rada dla ciebie jeśli nie akceptujesz tego, co się w jej życiu wydarzyło jest taka, że musisz przestać z nią być. No bo zaakceptować nie chcesz, zmienić nie możesz - cóż ci pozostaje? Cytat:
Moim zdaniem nie dojrzałeś do prawdziwego związku. Już ci to pisałam - życie razem składa się z wielu elementów, seks jest tylko jednym z nich. --------------------- Proszę cię jeszcze byś przestał wypowiadać się tutaj w tak "wysublimowany" sposób, bo strasznie to razi, że tak przypomnę jedynie "ruchy frakcyjne"... ![]() Nie ma nic gorszego niż nieumiejętne posługiwanie się "trudnymi" wyrazami, zaś egzaltowany ton twojej wypowiedzi sprawia, że ciężko skupić się nad jej sensem.
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do stylu nalezy wlasnie dopasowywac style wypowiedzi do sytuacji,inaczej jest to zwykly bład. wniosek nasuwa sie sam Nalezy zakonczyc ten zwiazek i z takim podejsciem jakie masz teraz nie wiazac sie z nikim.Dopiero jak pojmiesz pewne sprawy i dojrzejesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
ja tylko wspolczuje tej dziewczynie....
jestem w podobnej sytuacji jak ona, tylko, ze moj luby byl na tyle odwazny i powiedzial mi co czuje. ja nie rozumiem jednego. jak mozna mierzyc kogos swoja miara az do takiego stopnia? 'ja jestem gotowy na seks w wieku tam 19 lat to i ona ma tez byc.' jezeli chcesz miec wazoniku jakos istote na wlasnosc, to kup sobie futerkowe zwierzatko. uzycie slowa kazuistyka, bez rozwiniecia jest trafione jak kula w plot (sofisci, a moze religia?) i jestes anarchista a nie szanujesz wolnosci innej jednostki? ogolnie, wypowiedz jest calkowicie bez sensu, górnolotna i pusta zarazem. |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
BAN stały
|
Niestety pisałem odpowiedz przez dwie godziny i mała awaria spowodowała że wszystko znikło. Bardzo szkoda. Może jutro będę się mógł odnieść do rzeczy tu napisanych przez Was.
Ale tak mi się przypomniało: Zarzucaliście mi, że nie odpowiadam na pytania, Ja też postawiałem kilka i nie dostałem odpowiedzi np.: 1. Pisałem, że Kasia podjęła współżycie w końcowej fazie związku (Tak mi mówiła)- nie było już dobrze i Ci uważnie czytający wiedzą, że mieli wtedy mała przygodę która się mogła skończyć dzieckiem - ciekawe jakby np. : napisała do Was nieszczęśliwa jakie by były Wasze opinie. 2. Podobnie nie uzyskałem odpowiedzi od kobiet stawiających na ołtarzu penisa co by było gdyby go nie było (znaczy np. utracony w wypadku- pisałem o tym szerzej wyżej). Bardzo mi przykro że moje wypociny przepadły, szkoda tych dwóch godzin ale może jutro uda mi się coś skrobnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Przyczajenie
|
A ja Ci powiem tak. Jestem w podobnej sytuacji ale o krok w przod. Moja dziewczyne poznalem jak mialem 24 lata (ona jest w moim wieku) i spotkalismy sie jak rozpoczela swoje studia doktoranckie. Jestesmy od ponad roku razem. Calkiem udany zwiazek i aktualnie bardzo powazny. Ale do rzeczy - przed nia mialem jedynie jedna dziewczyne w lozku. Bylo to NIE przypadkowo - wszystko bylo przez nas zaplanowane i bylo to jak mialem 20 lat (innymi slowy strasznie jestem poukladany i nie toleruje niedzielnych pobudek w nie-swoim lozku, poped sexualny jest dla mnie drugorzedna sprawa) . Pozniej mialem 4 lata "postu". Po czesci z wyboru, po czesci z mojej nieudolnosci. Zaluje tego strasznie, ale co moge teraz zrobic? Jak poznalem moja aktualna dziewczyne dowiedzialem sie wszystkiego od niej - jej przeszlosci. A jako ze jestem bardzo ciekawski, wole wiedziec cala prawde ale to co od niej uslyszalem przeroslo wszelkie moje oczekiwania.
Zanim przejde dalej mala kwestia dla obroncow prywatnosci - pisze za jej zgoda. Takze tak to z nia bylo: - pierwszy raz przezyla majac 16 lat, duzo z tego nie pamieta - miala wiecej stresu niz zabawy - byla w zwiazku przez 5 lat - ogolnie miala okolo 10 facetow przede mna, dokladnie nie pamieta - i tez kiedys miala problem z peknietym kondomem - miala juz slub cywilny - miala okazje kochac sie z mezczyna i kobieta w jednym lozku A teraz o mnie ... - mialem jedynie jedna kobiete przed nia - wyposcilem sie strasznie A teraz odnies to sam do swojej sytuacji. Zastanow sie tez, co bedzie jak zerwiesz - nie umiesz zaakceptowac swojej dziewczyny a bedziesz umial zaakceptowac inna? Co do peknietych kondomow, z tego co mi wiadomo i co slyszalem od znajomych to nie taka zadkosc. Musze przyznac, ze dalej ciezko mi samemu to wszystko zaakceptowac ale walcze z tym, ona o tym wie i mi w tym bardzo pomaga. Myslalem juz wiele razy o zerwaniu z nia, z tego wlasnie powodu ze jest bardziej doswiadczona ode mnie, ale co byloby pozniej? Watpie ze znalazlbym tak wartosciowa kobieta jaka jest ona. Myslalem wiele razy aby pojsc do sexuologa i porozmawiac o tym, jednak chce samemu temu sprostac i wierze ze wreszcie mi sie uda. Ogolnie strasznie sie ciesze ze nie jest moja pierwsza dziewczyna. Zreszta... wystarczy mojego pisania... A tak na marginesie - dla wszystkich bedacych w poscie od sexu. To wiele nie da - w dalszej przyszlosci to nie bedzie mialo wielkiego znaczenia. Pamietajcie jedynie aby nic nie robic na sile! - z glowa i we wlasciwym czasie aby pozniej nie zalowac czegos przez nastepne 60 lub wiecej lat. |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2008-05-16 o 07:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
JEŚLI moj ukochany straciłby penisa np.w wypadku nie zostawiłabym go i niue odeszła. 2-FACET DOPÓKI MA DZIESIĘĆ PALCÓW NIE JEST BEZURZYTECZNY.A DZIECI MOŻNA ADOPTOWAĆ 3-czsem nie warto się staraćpięknie pisać-lepiej prosto z serca,to co myslisz Cytat:
NIE MÓWCIE SWOIM NOWYM T.Z. O BYŁYCH. NAWET,GDYBY BARDZO PRAGNĘLI ZNAC WSZYSTLKIE SZCZEGÓŁY. JEŚLI CHCESZ POWIEDZIEĆ ,TO NIGDY VAŁEJ PRAWDY, BO W JEGO OCZACH BĘDZIESZ ZAWSZE LADACZNICĄ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#401 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ale nieszczęśliwa z jakiego powodu? Bo uprawiała seks pod koniec związku? Tu bym jej odpowiedziała, że to nic wielkiego, aczkolwiek słaby sposób na cementowanie. Nieszczęśliwa, bo mogła zajść w ciążę? Człowieku, nie masz pojęcia ile kobiet było w podobnej sytuacji. Gumki mają to do siebie, że zdarza im się pęknąć albo się zsunąć. Wtedy bym jej napisała, żeby poszła po postinor, a jeśli obawia się gumek - przeszła na tabletki. Cytat:
![]() ![]() Prowokacja ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2008-05-16 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przede wszystkim zauważyłam, że mądrzy (życiowo), dojrzali faceci NIE PYTAJĄ, nie wnikają, co najwyżej ogólnikowo, na zasadzie ciekawostki. Czują się pewnie w związku, są spełnienie i taka wiedza do niczego nie jest im potrzebna. Mój TŻ miał właściwie zero doświadczenia, a ja spore. I co? I nic. Nie spędza mu to snu z powiek, bo ufa mi, zna mnie, wie, że liczy się to, co tu i teraz. I szanuje mnie jako człowieka, który ma prawo do swojej przeszłości, błędów, doświadczeń, wspomnień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A jak bedzie dalej? Nie wierze ze te czasy wroca, po prostu trzeba nauczyc sie tolerancji i zrozumienia. A dla lubiacych czytac - Aldous Huxley "Brave New World" jest dobra pozycja ktora porusza tez po czesci temat zwiazkow przyszlosci. Czyzbys propagowala zwiazki oparte na "nie-wiedzy"? Moje zdanie jest takie - jesli kocha na pewno zrozumie, a jesli Ty mu w tym pomozesz to jeszcze lepiej - udana z Was para. Co do mojej wypowiedzi, nigdzie nie pisalem ze winie moja dziewczyne za jej przeszlosc. Na pewnio nie, jedynie kogo winie to chyba jedynie siebie! I z cala pewnoscia nie uwazam jej za ladacznice! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą napisałeś ,że ciężko ci to przełknąć i chciałeś zerwać z tego powodu,bo przerosły twoje oczekiwania.więc po co się męczyć i uczyć się zrozumieć.to zakrawa na masochizm.moj t.z. nie wie ilu było przed nim,bo po co mu ta wiedza,zresztą ja sama nie pamiętam,bo nie prowadze notatek ![]() po co wiedza ile kobiet,czy ile mężczyn było przed.ważne jest co jest teraz. nie ma takiej opcji,żeby nutka zazdrości nie gryzła sumienia. mnie też nie interesuje kto i jak długo.ważne jest ,że jestem jedyną i on moim jedynym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Wazoniku daruj sobie kobiety. Bo są strasznie rozwiązłe. Znajdz sobie mężczyznę - dziewicę. Razem będziecie odkrywać tajniki seksu, nawet jak wam prezerwatywa pęknie, nie będzie z rego dzieci.
Prowokacja ja się patrzy, bo kto mógłby być takim..."zamkniętym dziewicem" ![]()
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że się źle wyraziłeś, lub ja czegoś nie zrozumiałam. No ale wracając do wątku: Cytat:
Cytat:
Boli Cię, że zrobiła to pod presją i że teraz tego żałuje? A gdyby zrobiła to z wielkiej miłości, gdyby bardzo tego pragnęła, gdyby teraz wspominała tamte stosunki seksualne jako coś najlepszego, co się jej w życiu przydarzyło – czułbyś się lepiej? Cytat:
Cytat:
A co do tego ma demokracja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jedyne, co Ci pozostaje to trwać w tym związku, nie próbować się zmienić i być nieszczęśliwym, albo w końcu się przemóc i udać do specjalisty. Najlepiej razem z Kasią – może będzie Ci łatwiej, a myślę też, że Wam obojgu przydałaby się taka pomoc. Powodzenia życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
boże... podejscie co niektorych ludzi do seksu mnie przeraża. Młody Werterze, spójrz na świat trzeźwym okiem.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#410 | |||||||||
BAN stały
|
Pozwolę sobie odnieść się tylko do wybranych wątków- niestety pora późna, tym bardziej żałuję że to co wczoraj napisałem przepadło bo było tego sporo; dzisiaj zdecydowanie krócej.
Cytat:
Skąd upodobanie u Was do tego słowa ? Swoją drogą wytrwałym prowokatorem musiałbym być. Cytat:
A 5 letniej peruwiance czytałem gdzie indziej - i nie powiedziałem tego żeby kogoś olśnić. Cytat:
Cytat:
Wiem że trzeciej drogi nie ma i tu się rodzi problem chyba, bo rozróżnienie na czarne i białe czasem nie wystarcza. Przepraszam za uproszczenie z Cichopek – to wyraz małej frustracji że „gęba” dziś załatwia nawet wykształcenie. Wiesz znam tą modlitwę choć nie jestem religijny. Znam też relacje alkoholików „zaleczonych” i tych, którym się nie udało. Oni właśnie pracowali z terapeutami jak pewnie Wiesz – i relacje ich nie potwierdzają Twojej teorii. Zgadzam się są ludzie którzy potrafią pomóc, ale czy są w większości? Nie zaryzykuję takiego stwierdzenia. Cytat:
Cytat:
Dziękuję za kolejny post który stara się mi pomóc. Wiesz spotkałem kiedyś wydawał by się mądrego wykształconego człowiek w dość zaawansowanym wieku- był debilem. A kiedyś bardzo młodą osobę która miała mądrość życiową- czyli to czego nie da się zdobyć jak np. wiedzy. Twój młody wiek nie ma tu nic do rzeczy, przyjmę każdą opinię do siebie, jeśli tylko będzie wyważona i nie nacechowana złymi emocjami - (agresja, seksizm, brak tolerancji etc....)- Twoja taka była. Cytat:
Już długo mnie żegnasz a ciągle wpadasz aby coś napisać...... miło. Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#411 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Ale ad rem Wiesz nie wiem czy będę mógł zaakceptować inną ? Nie wiem czy mógłbym tak jeszcze kochać? To nie jest takie ważne dla mnie teraz.... Wiem, że zdarzają się wypadki z prezerwatywami - chodziło mi tylko o to że przy pewnym zbiegu okoliczności Kasia była by już matką i żoną ( naprawdę nie wiem skąd u niektórych dziewczyn moralistyczny ton, że" nie każda pęknięta gumka to dziecko" doznałem olśnienia drogie Panie naprawdę ![]() Wierzę że Ci się uda, trzymam kciuki naprawdę. I proszę nie bierz tego do Siebie bo każdy jest inny ja bym chyba takiej przeszłości jak ma Twoja dziewczyna nie potrafił zaakceptować. I dlatego paradoksalnie wierzę że Tobie się uda- masz trochę inne podejście – i to dobrze. Cytat:
Księdzem nie zostanę, bo to łaska której ja nie mam. Jak już to może Jezuici byli by dla mnie ale tam doktorat trzeba mieć na wejściu więc jeszcze trochę przede mną. Józef Maria Bocheński wstąpił do Dominikanów aby spokojnie móc pracować naukowo – nie czuł powołania więc może i ja............. J nigdy nie mów nigdy. Cytat:
Nie wiem czy nie zrozumiałaś moich słów czy specjalnie je przeinaczasz. Cytat:
Mądrzy, czyli tacy co myślą podobnie jak Ty, a mówiąc ściślej jak Ty chcesz ?? Cytat:
Cytat:
Tak powiem Ci że to że żałuję Ona jest dla mnie warunkiem koniecznym. Jakby wspominała poprzedni związek i zbliżenia w nim obecne jako coś cudownego to bym zakończył to choćby dziś. Bo albo powinna być z nim albo szuka pocieszenia a to nie dla mnie. Ja tego nie uważam podświadomie jak Jej to powiedziałem że źle mi z tym że nie poczekała na mnie. Masz rację bycie nieszczęśliwym jest teraz moim udziałem, i nie jest to stan miły. Aktualnie piję piwo więc będzię cięzko. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeden pan doktor z Warszawy zapraszał mnie do siebie- podobno był bardzo przystojny (zdanie koleżanek) ale nie skorzystałem. Skąd ta homofobia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
BAN stały
|
Dobra, Wazonik daj sobie na wstrzymanie, bo największe zainteresowanie tym wątkiem już minęło i niczym nas już nie zaskoczysz. Ja już Ci raz radziłam, idź w świat szukać tej dziewicy, co specjalnie na Ciebie czeka...
DObrze, że ja na takiego nie trafiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Wtajemniczenie
|
Chłopie - skończ ten związek. Dla dobra tej dziewczyny. O ile wcześniej wierzyłam, że masz tyle dojrzałości by puścić przeszłość w niepamięć, tak po ostatnich postach witki mi opadły...
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Piszesz te posty w nocy,w pierwszym pisales ze jestes pijany,w tych ostatnich pijesz piwo.Moze to nie powstaje na trzezwo i dlatego taki efekt koncowy
![]() Wszystko to czego teraz nie pojmujesz ,co wydaje Ci sie nie do przeskoczenia zrozumiesz w nastepnym zwiazku A tak z ciekawosci jak sie z nia spotykasz to zakladasz maske i udajesz,ze jest wszystko ok???spedzacie razem milo czas,uprawiacie sex i ona nawet nie wie ,ze cos jest bardzo nie tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Konto usunięte
|
A ja się nadal nie dowiedziałam dowodem na co jest fakt pęknięcia gumki (zdarzający się każdego dnia setkom par)? I jaki to ma związek z wydarzeniami późniejszymi o parę lat (czyli z nowym związkiem tej dziewczyny)? Dziewczyna mówi swojemu chłopakowi pewne rzeczy W ZAUFANIU (zapewne chciała podzielić się z nim swoim strachem i stresem, jaki przeżyła w tamtym momencie, z powodu obaw o niechcianą ciążę), a on to obraca przeciwko niej, opisuje na forum - OHYDA. W Twoich postach, wazoniku, nie czuję miłości, czy szacunku. Jesteś tylko Ty, który ma rację, prawo, wymagania. Jej nie ma w tym wszystkim.
Cóż, czegoż się można spodziewać, jeśli ktoś przytacza przykład 5. letniej dziewczynki w ciąży (no właśnie, przykład na co??? bo dla mnie byłby to przykład na niezwykle nietypową mutację/pedofilię/patologię lub coś w tym stylu; jaki to ma związek z dziewczyną, która - całkowicie legalnie, jako dorosła osoba, z własnej woli - straciła SWOJE dziewictwo? - cóż, zapewne mój mały móżdżek nie potrafi objąć całości i nie widzi w tym szaleństwie metody). |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Szczerze - to wielka szkoda, że Kasia nie zaszła w ciążę z poprzednim partnerem. Teraz byłaby matką i żoną. Nie spojrzałaby na wazonika. Miałaby stały dostęp do seksu z mężczyzną, który ten seks chce uprawiać,a nie gadać o nim z innymi babami na forum.
Ot tyle. A wazonik mógłby zachpwać swoje dziewictwo dla jakiejś pani, którą spotkałby w domu spokojnej starości. Która też byłaby dziewicą (a tak naprawdę miałaby zaniki pamięci i nie pamiętałaby żadnego poprzedniego mężczyzny) ![]() ![]()
#418 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#420 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.