Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-16, 21:09   #1591
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
no więęęęęc u mnie w miarę dobrze, acz jestem jakaś rozchwiana emocjonalnie chyba przez stres czy coś o byle co się wkurzam i to strasznie, zwykle mam podobnie, ale nie aż tak
Może masz jakiś problem, który zepchnęłaś na bok, niby zapomniałaś, ale on cały czas daje o sobie znać? Ja tak czasem mam. Nie chcę pokazać, że złoszczę się z konkretnego powodu, to jestem zła na wszystko.

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 21:13   #1592
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Może masz jakiś problem, który zepchnęłaś na bok, niby zapomniałaś, ale on cały czas daje o sobie znać? Ja tak czasem mam. Nie chcę pokazać, że złoszczę się z konkretnego powodu, to jestem zła na wszystko.
sama nie wiem... wiesz, wydaje mi się, że ten stres szkolny się skumulował, poza tym dziś w szkole miałam okropny dzień ;/ ech.

ale przynajmniej z jedzeniem dobrze, pomijając niewielkie wyrzuty po orzeszkach a jak lody? nie pamiętasz już, prawda? a nastrój lepiej?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 21:20   #1593
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
supppppppppeeeeeeeeeeerrr rrrrrrr! ile?
0,6kg

Cytat:
a ja się, kurczę, objadłam jabłkami
heej daj mi jedno albo 2 bo nie mam jutro dosniadania zostala mi tylko pomarszczona brzoskwinka, a ja chciałam jabłko.

Libra ciesze sie ze ta hospitalizacja nie będzie ci potrzebna

Izus szkoda ze dzien okropny w szkole, ale jutro będzie lepiej. Pomyśl ze jest weekend i nie musisz iść do szkoły(chyba)
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 21:24   #1594
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
0,6kg

heej daj mi jedno albo 2 bo nie mam jutro dosniadania zostala mi tylko pomarszczona brzoskwinka, a ja chciałam jabłko.

Libra ciesze sie ze ta hospitalizacja nie będzie ci potrzebna

Izus szkoda ze dzien okropny w szkole, ale jutro będzie lepiej. Pomyśl ze jest weekend i nie musisz iść do szkoły(chyba)
0,6 kg?! nie pisz, że przytyłaś, bo to tak mało, że... jejku, widzisz jak super - rozkręciłaś sobie metabolizm, będziesz mogła tyle jeść i nie tyć ! ciesz się, Słoneczko z tego, co masz, pozazdrościć i dodawaj śmiało nawet 200 kcal, ok? bo skoro najpierw było ponad 1kg, teraz 0,6kg, to istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że teraz waga stanie

Stary 2008-05-16, 21:31   #1595
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Po lodach w porządku A czemu miałaś okropny dzień ? Jak coś to mów jeśli to Ci pomaga

Krytia widzisz jak mało? Ja mam zwykle takie wahania wagi, więc możliwe, że już tak rozkręciłaś metabolizm, że niedługo jedząc 2800 nam napiszesz, że nie możesz przytyć i będziesz upychała kcal gdzie się da Głowa do góry xD

Photoblog
Stary 2008-05-16, 21:36   #1596
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Po lodach w porządku A czemu miałaś okropny dzień ? Jak coś to mów jeśli to Ci pomaga

Krytia widzisz jak mało? Ja mam zwykle takie wahania wagi, więc możliwe, że już tak rozkręciłaś metabolizm, że niedługo jedząc 2800 nam napiszesz, że nie możesz przytyć i będziesz upychała kcal gdzie się da Głowa do góry xD
dokładnie, tak jak kiedyś Ajjiii, przecież ona dziennie na pewno jadła z 4000, nie? (kcal liczyc nie umiem )

eccchhh, przez nauczycielkę polskiego... napiszę jutro, a teraz już lecę

dobranoc i miłego jutra!!!!!!!!

Stary 2008-05-16, 21:39   #1597
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
0,6 kg?! nie pisz, że przytyłaś, bo to tak mało, że... jejku, widzisz jak super - rozkręciłaś sobie metabolizm, będziesz mogła tyle jeść i nie tyć ! ciesz się, Słoneczko z tego, co masz, pozazdrościć i dodawaj śmiało nawet 200 kcal, ok? bo skoro najpierw było ponad 1kg, teraz 0,6kg, to istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że teraz waga stanie
Ale jednak jest. Tyle jeść i nie tyć (aż mam smaka teraz na mcflury od samego rozmarzenia sie) Moze dodam tak około 100 bo wiesz żebym później ze strachu nie odjęła. A mam takie pytanie bo czytałam gdzieś ze po posiłku jak ktoś ma dobry metabolizm to jest mu ciepło czy coś takiego( czy to prawda?). Bo teraz po każdym posilku jest mi tak goraco ze musze w krotkim rekawku chodzic a przy 19 stopniach nie jest mi zimno i nie musze nosic 2 swetrow tylko wystarczy pokoszulek a i tak mi goraco.
zjadlo mi polskie litery
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-16, 21:42   #1598
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Dobranoc Ja też lecę Papa

Photoblog
Stary 2008-05-17, 01:00   #1599
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cześć Promyczki moje Ostatnio jakoś czasu brakuje mi na wszystko, ale staram się czytać regularnie
Funky strasznie się cieszę, że z Ciebie taki expres Mimo wielu przeciwności radzisz sobię doskonale i za to bardzo Cię cenię Jesteś dla mnie dowodem na to, że chcieć to móc- dziękuję Ci za to
Agness cieszę się, że masz tak dobry nastrój i życzę Ci by to trwało nieustannie, ale niestety muszę zgodzić się z Toffiee. Teraz płyniesz na fali, czujesz się doskonale, ale ed w Tobie siedzi i samo nie zniknie. Szkoda, że nie zdecydowałaś się na psychologa. Ale może w końcu sama nabierzesz przekonania, że warto.
Nie odbierz tego co napisałam źle, bo to nie było moim zamiarem, ale piszę co myślę i obserwuję na codzień na własnym przykładzie. Trzymam kciuki aby było jak najlepiej
Krytia gratuluję przybrania na wadze Troszkę malutko, ale zawsze do przodu, a to jest najważniejsze. Dzielna z Ciebie kobietka
Libra ze szczerym uśmiechem czytałam Twojego posta Masz genialne podejście i tego się trzymaj
Wiosenko głowa do góry jutro (właściwie to już dziś) jest nowy dzień Skup się mocno i bierz garściami z niego wszystko co najlepsze Nawet jeśli miałyby to być orzeszki
Hypnotic zazdroszczę lodów Sama nie pamiętam kiedy je jadłam... chyba w grudniu Przykro mi, że miałaś tak ciężki dzień i całym sercem życzę Ci aby dzisiejszy był kompletnym zaprzeczeniem minionego
I Tuchajbej się nam tu zawieruszyła Pozdrawiam moje Utrzymaniowe guru

Późno już, a ja jutro do pracy więc napiszę tylko po chińsku (jak mawia mój tatuś) u mnie- jako tako Cały czas odliczam dni do powrotu do domu i właściwie wszystko kręcą się wokół wyjazdu. Codziennie dzwonię do mamy, pijemy herbatkę i planujemy co zrobimy jak już przylecę Trochę zmyślamy, ale zabawa jest przy tym doskonała
Jutro robimy z bratem i kolegą grilla na tarasie to trochę pogrzeszę Może wpadniecie?

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 06:48   #1600
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Cześć Promyczki moje Ostatnio jakoś czasu brakuje mi na wszystko, ale staram się czytać regularnie
Funky strasznie się cieszę, że z Ciebie taki expres Mimo wielu przeciwności radzisz sobię doskonale i za to bardzo Cię cenię Jesteś dla mnie dowodem na to, że chcieć to móc- dziękuję Ci za to
Agness cieszę się, że masz tak dobry nastrój i życzę Ci by to trwało nieustannie, ale niestety muszę zgodzić się z Toffiee. Teraz płyniesz na fali, czujesz się doskonale, ale ed w Tobie siedzi i samo nie zniknie. Szkoda, że nie zdecydowałaś się na psychologa. Ale może w końcu sama nabierzesz przekonania, że warto.
Nie odbierz tego co napisałam źle, bo to nie było moim zamiarem, ale piszę co myślę i obserwuję na codzień na własnym przykładzie. Trzymam kciuki aby było jak najlepiej
Krytia gratuluję przybrania na wadze Troszkę malutko, ale zawsze do przodu, a to jest najważniejsze. Dzielna z Ciebie kobietka
Libra ze szczerym uśmiechem czytałam Twojego posta Masz genialne podejście i tego się trzymaj
Wiosenko głowa do góry jutro (właściwie to już dziś) jest nowy dzień Skup się mocno i bierz garściami z niego wszystko co najlepsze Nawet jeśli miałyby to być orzeszki
Hypnotic zazdroszczę lodów Sama nie pamiętam kiedy je jadłam... chyba w grudniu Przykro mi, że miałaś tak ciężki dzień i całym sercem życzę Ci aby dzisiejszy był kompletnym zaprzeczeniem minionego
I Tuchajbej się nam tu zawieruszyła Pozdrawiam moje Utrzymaniowe guru

Późno już, a ja jutro do pracy więc napiszę tylko po chińsku (jak mawia mój tatuś) u mnie- jako tako Cały czas odliczam dni do powrotu do domu i właściwie wszystko kręcą się wokół wyjazdu. Codziennie dzwonię do mamy, pijemy herbatkę i planujemy co zrobimy jak już przylecę Trochę zmyślamy, ale zabawa jest przy tym doskonała
Jutro robimy z bratem i kolegą grilla na tarasie to trochę pogrzeszę Może wpadniecie?
Asilos.Do przyjazdu zostało ci tylko 17 czy tam 18 dni (nie wiem czy zmieniłaś podpis) jak przyjedziesz to pamiętaj ma być wielka balanga żebym nawet u siebie ją słyszała. A co do dzisiejszej balangi to życze udanej zabawy i pogrzeszenia troche. Gdzieś napiałaś że będziesz mieć kiełbaski sojowe z grilla (smakują inaczej niż jak się je przygotuje normalnie?, jak lepsze to ja wpadam ) to smacznego i bez wyrzutów ma być

Miłego dnia
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-17, 07:17   #1601
imposing
Rozeznanie

No więc dziewczyny, byłam wczoraj u psychologa. Bardzo miła osoba.
Problem w tym, że nie wiele rozmawiałyśmy, bo ja cały czas płakałam. W każdym razie, nie wiem jak to zorobiłam, ale opowiedziałam jej większą część tego, z czym przyszłam. Nawet nie wiecie jaką poczułam ulgę, kiedy powiedziała, że spróbuje mi pomódz, że napewno dam sobie z tym radę z jej niewielką pomocą. Tak potrzebowałam o tym komuś opowiedzieć. No, a jak już powiedziałam , zaczełam płakać. I płakałam, płakałam.
I jestem umówiona za tydzień.

Wcale nie było tak strasznie.
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 07:43   #1602
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór wszystkim to tylko znowu ja i w dalszym ciągu w bardzo dobrym nastroju choć nieco zmęczona gdyż praktycznie cały dzień byłam w ruchu ,poczynając od szkoły na 5 godzinnym marszu po wszystkich możliwych sklepach w celu poszukiwania jeansów w końcu udało mi się znaleźć takie które nie spadają mi z tyłka Co do wizyty u lekarza to na całe szczęście hospitalizacja nie jest aż tak konieczna wyniki też mam o dziwo w miarę dobre więc wszystko idzie ku lepszemu, jedynie na wadze ubyło 200 gram od poprzedniej wizyty ale zapewne szybko je nadrobię bo apetyt dopisuje i wyrzutów sumienia też na całe szczęście brak.Mam nadzieje że u was też wszystko ok.
Libra , bardzo się cieszę że wyniki w porządku i że obejdzie się bez szpitala, teraz możesz śmiało wyjadać Swoje zapasy serków bo musisz nadrobić to 200g , przy Twojej wadze to niebezpieczne dalej chudnąć, może pomyślisz nad P

Cytat:
no więęęęęc u mnie w miarę dobrze, acz jestem jakaś rozchwiana emocjonalnie chyba przez stres czy coś o byle co się wkurzam i to strasznie, zwykle mam podobnie, ale nie aż tak
A może zbliża się okres, i to wahania hormonalne?? Wiedz też Wiosenko że takie zmienne nastroje to normalne przy ED, niestety , ale jutro (tzn) dziś już jest nowy dzien i na pewno będzie o niebo lepszy

Cytat:
sama nie wiem... wiesz, wydaje mi się, że ten stres szkolny się skumulował, poza tym dziś w szkole miałam okropny dzień ;/ ech.

ale przynajmniej z jedzeniem dobrze, pomijając niewielkie wyrzuty po orzeszkach a jak lody? nie pamiętasz już, prawda? a nastrój lepiej?
Całe szczęście że nie odbija się to na jedzeniu, a te nieszczęsne orzeszki , Ty chyba już zawsze będziesz mieć po nich wyrzuty, a swoją drogą to dziwne ,a le ja też tak mam że nawet jak zjem serek który ma jakieś 200kcal i dodam do niego musli -100kcal to wyjdzie 300kcal i po nim nie mam wyrzutów a jak dorwałam raz orzechów brazylijskich ,zjadłam ich "tylko" 15 i jak potem spojrzałam w tabele okazało sie że miały razem 350kcal to miałam takie wyrzuty , ehhhh
Kurde to chyba sama świadomość że w tych orzeszkach tak dużo tłuszczu , pomijając fakt że bardzo zdrowego i potrzebnego, ale i tak mnie przeraża.

Cytat:
0,6kg
0,6 kg to malutko, ale Krytus dobre i te parę gram, Obiecaj że dziś zwiększysz kcal bo jak dalej tak będziesz jeść te 2400 kcal to waga w końcu stanie w miejscu i nie przytyjesz.

Cytat:
Witaj Agatko, dziękuję za miłe słowa, moja psycholog powiedziała że to tempo to w 90% moja zasługa i wola walki, powiedziała też że pracuje z taką dziewczyną która w ogóle nie che sie leczyć i od 3 lat stoją w miejscu
Ja wiem że i z Ciebie będzie niezły exspres bo widzę jak bardzo chcesz z tego wyjść i przy odrobinie pomocy ze strony specjalisty uda się Kochana pewno
I dziś na grillu proszę przy szaleć i nie oglądać się za siebie, pamiętaj że diety należy przestrzegać w 90%, a te 10% zostaw Sobie na dziś , tak dla rozruszania metabolizmu

Imposing- To wspaniale że byłaś u psycholog, nie przejmuj sie tym że płakałaś, ja jak od kiedy chodzę na terapię to może raz albo dwa razy nie płakałam , tak to zawsze ryczę jak bóbr
Czyli teraz zaczynasz terapię??

A ja dziś zaczynam dzień z uśmiechem na twarzy który od wczoraj nie znika
Powoli zaczynam coraz bardziej się akceptować, ze wszystkich sił staram się zepchnąć jedzenia na drugi plan i nawet mi sie udaje, może i na moim niebie Słoneczko zagości na dłużej
Stary 2008-05-17, 07:56   #1603
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez imposing Pokaż wiadomość
Problem w tym, że nie wiele rozmawiałyśmy, bo ja cały czas płakałam. W każdym razie, nie wiem jak to zorobiłam, ale opowiedziałam jej większą część tego, z czym przyszłam. Nawet nie wiecie jaką poczułam ulgę, kiedy powiedziała, że spróbuje mi pomódz, że napewno dam sobie z tym radę z jej niewielką pomocą. Tak potrzebowałam o tym komuś opowiedzieć. No, a jak już powiedziałam , zaczełam płakać. I płakałam, płakałam.

to fajnie zawsze jak się wygadamy, czujemy ulgę, kocham to uczucie i masz szczęście, że trafiłaś na dobrą psycholog

Cytat:
hihihihi

super, to już taaaaak niedługo : jupi: do tego czas strasznie szybko leci, ani się obejrzysz a już czas się będzie pakować planujesz powrót do glasgow kiedyś?

a jak serduszko tak w ogóle?

ja bym chciała wpaść na grilla! super by było możesz za mnie zjeść coś pysznego i... wypić

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

Całe szczęście że nie odbija się to na jedzeniu, a te nieszczęsne orzeszki , Ty chyba już zawsze będziesz mieć po nich wyrzuty, a swoją drogą to dziwne ,a le ja też tak mam że nawet jak zjem serek który ma jakieś 200kcal i dodam do niego musli -100kcal to wyjdzie 300kcal i po nim nie mam wyrzutów a jak dorwałam raz orzechów brazylijskich ,zjadłam ich "tylko" 15 i jak potem spojrzałam w tabele okazało sie że miały razem 350kcal to miałam takie wyrzuty , ehhhh
Kurde to chyba sama świadomość że w tych orzeszkach tak dużo tłuszczu , pomijając fakt że bardzo zdrowego i potrzebnego, ale i tak mnie przeraża.
ech, te orzechy ale nie da się ukryć, że pyszne są i to nie ich wina

0,6 kg to malutko, ale Krytus dobre i te parę gram, Obiecaj że dziś zwiększysz kcal bo jak dalej tak będziesz jeść te 2400 kcal to waga w końcu stanie w miejscu i nie przytyjesz. dokładnie

Powoli zaczynam coraz bardziej się akceptować, ze wszystkich sił staram się zepchnąć jedzenia na drugi plan i nawet mi sie udaje, może i na moim niebie Słoneczko zagości na dłużej
super tak się cieszę masz jakieś plany na dziś??

Stary 2008-05-17, 09:42   #1604
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
super tak się cieszę masz jakieś plany na dziś??
-> naukaaaaaaaaa , (2 egzaminy ) ale dam radę , mam taki zapał i chęci , bo jakoś tak leżej mi z tą myślą że już tak nie wiele mi brakuje w czerwcu może przerwę chwilowo terapię i będę mogła mieć normalne wakacje ehhhh milion planów, myśli , aż chce się żyć
Stary 2008-05-17, 09:58   #1605
agness51
Zakorzenienie

Dzień dobry wpadłam się tylko przywitać,zapowiada się dzień pełen wrażeń mam zamiar pogrzeszyć (%%,jakieś jedzonko z grilla),ale również mam zamiar się tym nie przejmować i nie mieć wyrzutów sumienia Oby mi się udało

Funky - owocnej nauki,na pewno dasz radę
Asilos - dziękuję za radę,nie odebrałam tego źle,może faktycznie sama muszę się przekonać do tego,aby iść mimo wszystko do psychologa .

A więc miłego dnia ^^

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 10:01   #1606
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Asilos.Do przyjazdu zostało ci tylko 17 czy tam 18 dni (nie wiem czy zmieniłaś podpis) jak przyjedziesz to pamiętaj ma być wielka balanga żebym nawet u siebie ją słyszała. A co do dzisiejszej balangi to życze udanej zabawy i pogrzeszenia troche. Gdzieś napiałaś że będziesz mieć kiełbaski sojowe z grilla (smakują inaczej niż jak się je przygotuje normalnie?, jak lepsze to ja wpadam ) to smacznego i bez wyrzutów ma być
Miłego dnia
Obiecuję, że i dziś i jak wrócę do domu będę bawiła się na całego
Co do kiełbasek sojwoych to w sumie smakują podobnie jak z piekarnika, ale pachną pięknie grille, a ja uwielbiam ten aromat! Do tego podpieczony chlebuś, aż mi ślinka cieknie! Wpadaj wpadaj Krycia zapraszam

Cytat:

Gratuluję Kolejna dziewczyna, która podjęła walkę Strasznie mnie to cieszy

Cytat:
Witaj Agatko, dziękuję za miłe słowa, moja psycholog powiedziała że to tempo to w 90% moja zasługa i wola walki, powiedziała też że pracuje z taką dziewczyną która w ogóle nie che sie leczyć i od 3 lat stoją w miejscu smutne... bardzo smutne
Ja wiem że i z Ciebie będzie niezły exspres bo widzę jak bardzo chcesz z tego wyjść i przy odrobinie pomocy ze strony specjalisty uda się Kochana pewno wolę walki mam w sobię ogromną, mam tylko nadzieję, że nie będę długo szukała specjalisty
I dziś na grillu proszę przy szaleć i nie oglądać się za siebie, pamiętaj że diety należy przestrzegać w 90%, a te 10% zostaw Sobie na dziś , tak dla rozruszania metabolizmu obiecuję, że zaszaleję

Miód na serce Niech słoneczko pozostanie na Twym niebie już na zawsze. A kiedy zajdzie za chmurkę zamknij oczy i przywołaj je w pamięci
Cytat:
super, to już taaaaak niedługo do tego czas strasznie szybko leci, ani się obejrzysz a już czas się będzie pakować planujesz powrót do glasgow kiedyś?

a jak serduszko tak w ogóle?

ja bym chciała wpaść na grilla! super by było możesz za mnie zjeść coś pysznego i... wypić
Nie planuję póki co powrotu do Szkocji, ale nie wykluczam, że może kiedyś los tak się ułoży i wrócę tu lub wyjadę w inne miejsce na świecie.
Wpadaj Izuś na grilla, fajnie będzie Samolot leci 2 godzinki więc zapraszam

U mnie całkiem nieźle Dietka dobrze, humorek też dopisuje Wszystkie zmartwienia odeszły narazie na dalszy plan- teraz liczy się tylko powrót do domku!Na szczęcie dni lecą mi bardzo szybko Muszę wymyśleć co chcę żeby mama przygotowała mi na mój przylot. Tzn. w domu oczywiście będzie wielka uczta, ale jak przylecę to z lotniska czekają nas 3 godzinki jazdy samochodem więc jakiś mamusiowy przysmak by się przydał Może racuszki z jabłkiem, cynamonem i serem...

A jak Izuś dziś u Ciebie?

Stary 2008-05-17, 10:01   #1607
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

czemu dziś wszyscy mają grilla? też chcę!

ale zaraz wychodzę do sklepu na rogu (piekarni ^^) po drożdżówkę na IIŚ lub deser po obiadku

o, Agatka wpadła przede mną ja wyjeżdżam o 12.30, będzie fajnie i mam zamiar sobie troszkę podjeść czegoś pysznego, dziś już kinder bueno było i kawałek nowego 3 bita, całkiem dobry

na pewno będzie wieeeeelka uczta powitalna! super a ile jeszce chcesz schudnąć, cioo?

Stary 2008-05-17, 10:02   #1608
agness51
Zakorzenienie

Asilos - super,że humorek dopisuje i niedługo wracasz do domku oby szybciutko zleciało

Wiosenko - kochana,wpadaj do mnie

Też dziś zaszaleję

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 10:10   #1609
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Asilos - super,że humorek dopisuje i niedługo wracasz do domku oby szybciutko zleciało

Wiosenko - kochana,wpadaj do mnie

Też dziś zaszaleję
mam dwa zaproszenia ^^ ale fajnie

właśnie kupiłam drożdżówkę z budyniem nie jestem gołosłowna jak widać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-17, 10:38   #1610
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry wpadłam się tylko przywitać,zapowiada się dzień pełen wrażeń mam zamiar pogrzeszyć (%%,jakieś jedzonko z grilla),ale również mam zamiar się tym nie przejmować i nie mieć wyrzutów sumienia Oby mi się udało
Asilos - dziękuję za radę,nie odebrałam tego źle,może faktycznie sama muszę się przekonać do tego,aby iść mimo wszystko do psychologa .

A więc miłego dnia ^^
To miłej zabawy na grillu i cieszę się, że nie poczułaś się urażona moim postem Ja to wszystko z troski
Cytat:

ale zaraz wychodzę do sklepu na rogu (piekarni ^^) po drożdżówkę na IIŚ lub deser po obiadku

o, Agatka wpadła przede mną ja wyjeżdżam o 12.30, będzie fajnie i mam zamiar sobie troszkę podjeść czegoś pysznego, dziś już kinder bueno było i kawałek nowego 3 bita, całkiem dobry

na pewno będzie wieeeeelka uczta powitalna! super a ile jeszce chcesz schudnąć, cioo?
Wiesz Izuś teraz to właściwie nie chudnę, bo prawie w ogóle się ruszam. Całymi dniami siedzę w domu przed laptopem, trochę się pokrzątam, coś posprzątam. Pracuję tylko w weekendy, ale praca dość aktywna więc choć to dobre. Jem cały czas redukcynie, bo się przywyczaiłam i mam nad tym kontrolę. Jak wrócę do domu to będę się duuuużo ruszała więc myślę, że pociągnę R do końca czerwca, a potem nawet jeśli będę chciała jeszcze coś zgubić to przejdę na U, bo w wakacje R nie wypali, nie ma mowy Najwyżej od września znowu zacznę się redukować. Chciałabym zgubić jakieś 3-4 kg.

Kinder bueno- uwielbiam i zazdroszczę

Stary 2008-05-17, 10:59   #1611
zooosia
Zadomowienie

hej
przepraszam, ze nie czytam Waszych postow tylko pisze, ale w sumie to nie wiem ile mam czasu na komputerze:p
u mnie chyba lepiej. ciagle jem tylko slodkie, mam dosyc:d boje sie ze przytylam. chociaz i tak troche mniej mam juz wyrzutow i zahamowan. podczas jedenj rozmowy kolega stwierdzil ze baardzo schudlam, swoja droga nie tylko on. ale ja na to ze bez przesady, nie jestem przeciez chudsza od dajmy na to jakiejs kolezanki, ktora wg mnie na prawde jest szczupla i na prawde uwazam ze albo wygladam podobnie albo troszke grubiej. a on ze chyba oszalalam i przynajmniej dwa razy szczuplej na co inny go poparl. tak wiec obraz siebie mamy zaburzony na prawde.
a z tym jedzeniem to sama nie wiem, bo z jednej strony mam dosc slodyczy, wyrzuty sumienia etc a z drugiej ciagnie mnie do wszystiego przerazliwie. moze to przez ruch?
a moja francuska troche sie poprawila:d wczoraj bylam na jakiejs imprezie z polakami i francuzami, zabronila mi pic a sama pila oz! ale bylo fajnie
juz mam plany jak przyjade robic 8abs i koniecznie hulahop bo straszne boczki mam :/
no to poczytam co u Was

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 14:15   #1612
201705250937
Konto usunięte

Cytat:

Toffie - być może masz rację. Często mój humor uzależniony jest od tego co widzę w lustrze,na wadze.
Ale póki co cieszę się,że jest lepiej
Też tak sie cieszyłam. Naewt bardziej niż przed ED. Takie wahania nastroju są- niestety- typowe w anoreksji. Marwię się o Ciebie i nie wiem co poradzić. Prawda jest taka, ze psycholog też nie zdziała cudów, jesli sami nie zdamy sobie w 100% sprawy z własnego problemu. Obiecaj, że przemyslisz to jeszcze.

Cytat:
Napisane przez Tuchajbej Pokaż wiadomość
Ciesze sie Izka A odnosnie mojej przyjaciolki to mysle, ze jest na dobrej drodze do wyzdrowienia..Chodzi do psychologa, ma wsparcie u najblizszych osob. Zyje na calego i pokochała życie na nowo! JA bardzo w nia wierze i jestem pewna, ze juz niedlugo bedzie z nia zupelnie dobrze..Jednym z powodow jest to, ze stara sie o dzidziusia i ma pelna mobilzacje do pokonania szczątków ED..
Napewno prazyjaciółka jest świetną osoba i chociaż jej nie znam, jestem o tym przekonana. Czemu to zawsze anoreksja spotyka tylko wrażliwe, inteligente i duzo wymagające od siebie odoby? Trzymam rówież kcuki, może coś pomoże

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór wszystkim to tylko znowu ja i w dalszym ciągu w bardzo dobrym nastroju choć nieco zmęczona gdyż praktycznie cały dzień byłam w ruchu ,poczynając od szkoły na 5 godzinnym marszu po wszystkich możliwych sklepach w celu poszukiwania jeansów w końcu udało mi się znaleźć takie które nie spadają mi z tyłka Co do wizyty u lekarza to na całe szczęście hospitalizacja nie jest aż tak konieczna wyniki też mam o dziwo w miarę dobre więc wszystko idzie ku lepszemu, jedynie na wadze ubyło 200 gram od poprzedniej wizyty ale zapewne szybko je nadrobię bo apetyt dopisuje i wyrzutów sumienia też na całe szczęście brak.Mam nadzieje że u was też wszystko ok.

Krytia- gratuluje przyrostu wagi mam nadzieje że i ja niedługo będę miała się czym pochwalić
Lecę jeszcze pozwiedzać inne wątki dopóki widzę na oczy,za wczasu życzę wszystkim kolorowych snów
A ile Kochana ważysz i przy jakim wzroście, jeśli można spytać?

Cytat:

Ale po orzeszkach nie można miec wyrzutów sumienia, pomoagają nam w nauce i właśnie walce ze stresem z nią związanym
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 14:34   #1613
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

Śeitnie że byłaś u psychologa No i miłej wizyty za tydzień

Cytat:

0,6 kg to malutko, ale Krytus dobre i te parę gram, Obiecaj że dziś zwiększysz kcal bo jak dalej tak będziesz jeść te 2400 kcal to waga w końcu stanie w miejscu i nie przytyjesz. kurcze chyba podświadomie chciałabym żeby waga stanęła

No i oby twoje słońce na niebie nigdy nie zaszło. Pięknie żee jedzenie schodzi na drugi plan

Cytat:
-> naukaaaaaaaaa , (2 egzaminy ) ale dam radę , mam taki zapał i chęci , bo jakoś tak leżej mi z tą myślą że już tak nie wiele mi brakuje w czerwcu może przerwę chwilowo terapię i będę mogła mieć normalne wakacje ehhhh milion planów, myśli , aż chce się żyć
No to miłej nauki życze, ale wpadnij jeszcze na wizaż. Co do wakacji to ja już nie moge się doczekać, ponad połowę mam zajętą

Cytat:

Funky - owocnej nauki,na pewno dasz radę

A więc miłego dnia ^^
No to miłego grzeszenia

Cytat:

A ja wiosenko mam grilla jutro, wpadnij.
No i tak ma być

Cytat:
mam dwa zaproszenia ^^ ale fajnie

właśnie kupiłam drożdżówkę z budyniem nie jestem gołosłowna jak widać
Masz już trzecie. Smacznej drożdżówki. Wiesz kupiłam sobie te twoje precelki

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
hej
przepraszam, ze nie czytam Waszych postow tylko pisze, ale w sumie to nie wiem ile mam czasu na komputerze:p
u mnie chyba lepiej. ciagle jem tylko slodkie, mam dosyc:d boje sie ze przytylam. chociaz i tak troche mniej mam juz wyrzutow i zahamowan. podczas jedenj rozmowy kolega stwierdzil ze baardzo schudlam, swoja droga nie tylko on. ale ja na to ze bez przesady, nie jestem przeciez chudsza od dajmy na to jakiejs kolezanki, ktora wg mnie na prawde jest szczupla i na prawde uwazam ze albo wygladam podobnie albo troszke grubiej. a on ze chyba oszalalam i przynajmniej dwa razy szczuplej na co inny go poparl. tak wiec obraz siebie mamy zaburzony na prawde.
a z tym jedzeniem to sama nie wiem, bo z jednej strony mam dosc slodyczy, wyrzuty sumienia etc a z drugiej ciagnie mnie do wszystiego przerazliwie. moze to przez ruch?
a moja francuska troche sie poprawila:d wczoraj bylam na jakiejs imprezie z polakami i francuzami, zabronila mi pic a sama pila oz! ale bylo fajnie
juz mam plany jak przyjade robic 8abs i koniecznie hulahop bo straszne boczki mam :/
no to poczytam co u Was
No widzisz wcale nie masz boczków ani niczego takiego. Co do jedzenie to jedz na co masz ochote, do francji nie jeździ się codziennie.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-17, 15:24   #1614
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry wpadłam się tylko przywitać,zapowiada się dzień pełen wrażeń mam zamiar pogrzeszyć (%%,jakieś jedzonko z grilla),ale również mam zamiar się tym nie przejmować i nie mieć wyrzutów sumienia Oby mi się udałoBrawo Agniesiu za podejście , masz grzeszyć ile dusza zapragnie i nie przejmować się absolutnie, taki grill nie jest co dziennie a z życia trzeba brać garściami Udanej zabawy
A więc miłego dnia ^^
Nawzajem

Cytat:
Obiecuję, że i dziś i jak wrócę do domu będę bawiła się na całego Nie ma innej opcji,
Miód na serce Niech słoneczko pozostanie na Twym niebie już na zawsze. A kiedy zajdzie za chmurkę zamknij oczy i przywołaj je w pamięci
Jejq uśmiech od ucha do ucha jak czytam takie słowa

U mnie całkiem nieźle Dietka dobrze, humorek też dopisuje Wszystkie zmartwienia odeszły narazie na dalszy plan- teraz liczy się tylko powrót do domku!Na szczęcie dni lecą mi bardzo szybko Muszę wymyśleć co chcę żeby mama przygotowała mi na mój przylot. Tzn. w domu oczywiście będzie wielka uczta, ale jak przylecę to z lotniska czekają nas 3 godzinki jazdy samochodem więc jakiś mamusiowy przysmak by się przydał Może racuszki z jabłkiem, cynamonem i serem...
I wpaniale Agatko, najważniejsze pozytywne nastawienie , do powrotu już nie długo, nawet się nie obejrzysz a już będziesz w domq wśród bliskich i przyjaciół. Ciesze się że humorek dopisuje i że z jedzonkiem ok, A Twoja Mama to na pewno sie postara

Cytat:
A ja nie mam grilla Wiosenko to jest nas już dwie
Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
hej
Witaj Zoosiu długo jeszcze będziesz we francji?? Fajnie że Francuzka trochę poluzowała tylko szkoda ze Tobie nie pozwoliła się napić -> wredota

Cytat:
No i oby twoje słońce na niebie nigdy nie zaszło. Pięknie żee jedzenie schodzi na drugi plan THX Krytuś

No to miłej nauki życze, ale wpadnij jeszcze na wizaż. Co do wakacji to ja już nie moge się doczekać, ponad połowę mam zajętą
Wpadłam na chwilę->uzależnienie, za raz na rowerki i druga częśc maratonu naukowego
No widzisz wcale nie masz boczków ani niczego takiego. Co do jedzenie to jedz na co masz ochote, do francji nie jeździ się codziennie.
Dokładnie
Stary 2008-05-17, 16:21   #1615
Annie1441
Wtajemniczenie

Ja w punktach:
1. Wyniki badań dobre! Wątroba z 77 spadła na 48 (norma 33)!
2. Nie ma czasu na ćwiczenia, bo robię remont (jeszcze muszę kupić kosz z wikliny, uszyć kapę na łóżko, kosz na śmieci i odświeżacz)
3. Muszę się uczyć, ale mi się nie chce :P

Co do jedzenia: przytyłam, ale kcal nie zmniejszam, bo nie będę tyć w nieskończoność. Czuję, że podobam się sobie, wiem, że podobam się mojemu... (Ciiii... !) I mi to wystarczy. Zresztą w klasie nikt nie zauważył, że coś mi przybyło (nie wiem nawet ile, ale w końcu tyłeczek widać :P ). Jak powiedziałam jednemu kumplowi, że pewnie ze 3 kg, to on: Ta?! ja: naprawdę! On: no to super, jeszcze 5 i będzie ok Nie mam zapadniętych policzków. W klasie stwierdzili, że jako jedyna dziewczyna w klasie nie mam cellulitu (rozstępów nie zauważyli ;p ) Nie wiem, ile jadam, ale podejrzewam, że ponad 2000 kcal. Niedługo znajdę mam nadzieję czas na ćwiczenia i rowerek, bo ostatnio krucho było z tym- zaraz muszę iść do książek :/ Zaczęłam jeść obiady z rodzicami, upominam się o ciastka :P Mama pierwszy raz od niepamiętnych czasów kupowała Knopersy, a tata lody i kupili mi też, nie pytając czy chcę, tylko po prostu kupili i już Właśnie co do ciastek, to mnie mama denerwuje, bo ciągle odkupuje i nigdy ich nie ma!
Pozdrawiam
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 17:12   #1616
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Ja w punktach:
1. Wyniki badań dobre! Wątroba z 77 spadła na 48 (norma 33)!
2. Nie ma czasu na ćwiczenia, bo robię remont (jeszcze muszę kupić kosz z wikliny, uszyć kapę na łóżko, kosz na śmieci i odświeżacz)
3. Muszę się uczyć, ale mi się nie chce :P

Co do jedzenia: przytyłam, ale kcal nie zmniejszam, bo nie będę tyć w nieskończoność. Czuję, że podobam się sobie, wiem, że podobam się mojemu... (Ciiii... !) I mi to wystarczy. Zresztą w klasie nikt nie zauważył, że coś mi przybyło (nie wiem nawet ile, ale w końcu tyłeczek widać :P ). Jak powiedziałam jednemu kumplowi, że pewnie ze 3 kg, to on: Ta?! ja: naprawdę! On: no to super, jeszcze 5 i będzie ok Nie mam zapadniętych policzków. W klasie stwierdzili, że jako jedyna dziewczyna w klasie nie mam cellulitu (rozstępów nie zauważyli ;p ) Nie wiem, ile jadam, ale podejrzewam, że ponad 2000 kcal. Niedługo znajdę mam nadzieję czas na ćwiczenia i rowerek, bo ostatnio krucho było z tym- zaraz muszę iść do książek :/ Zaczęłam jeść obiady z rodzicami, upominam się o ciastka :P Mama pierwszy raz od niepamiętnych czasów kupowała Knopersy, a tata lody i kupili mi też, nie pytając czy chcę, tylko po prostu kupili i już Właśnie co do ciastek, to mnie mama denerwuje, bo ciągle odkupuje i nigdy ich nie ma!
Pozdrawiam
No i takie myślenie mi się podoba(sama chciałabym tak myśleć).

A wiesz mój tata zapytał mnie się czy od ostatnich 2 miesięcy przytyłam chociaż odrobine. A ja przytyłam troche więcej niż odrobine,czyli tego nie widać i kurcze z czego ja się ciesze?.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-17, 17:28   #1617
tamonita
Zakorzenienie

Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-17, 18:30   #1618
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Tamus stalo sie cos?

Annie gratuluje podejscia

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 19:43   #1619
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

No to dzisiejszy dzień był fajny

Rano na zakupki itp. a później po drodze zjadłam mcflurry z lionem i sosem karmelowym:lolve: to było taaakie pyszne (chociaż przyznaje zostawiłam troche liona dla zmniejszenia kcal) wszystko było ok aż tu nagle takie wyrzuty sumienia ale na szczęście przeszły po obiedzie. Teraz jest ok.

A co tam u was? Izuś gdzie wyjechałaś? Funky jak było na rowerach?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-17, 20:15   #1620
enex
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że za tydzień we wtorek zdam, wyrzucę słodycze z okna, zacznę nowe lepsze życie - pełne ruchu, sumiennej nauki i bez kompulsów. Już nie mam sił. Mam ochotę sobie walnąć setkę albo zapalić wszystkie durne książki do patomorfologii - pomimo tego, że jeszcze połowy stale nie umiem a co niby umiem to tak olałam to uczenie, że i tak za tydzień nic z tego pamiętać nie będę...dziś tylko na słodyczach kilka tysięcy. Jestem gruba. Spasła, mała, otłuszczona...gdzie moje marzenia o byciu drobnym i kruchym...?
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości