|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy - cz. 4
Haha, może i racja. Ale mimo 20 lat na karku dla obojga z nas to był pierwszy raz, i jesteśmy jeszcze nowi w temacie seksu.
Z lekarzem jestem umówiona ale dopiero za 12 dni dlatego pytam rade bardziej doświadczone kobiety. |
|
|
|
#4472 |
|
Przyczajenie
|
Hej.
Pewnie zostanę obśmiana - ale mam już tyle myśli, że muszę napisać to na forum, nie mam zbytnio komu się wygadać. Tydzień temu w piątek - uprawiałam peeting z chłopakiem, wiecie emocje poniosły góre i nie pamiętam czy coś przypadkiem dostało się do pochwy, w każdym razie nie było stosunku ale chłopak miał dwa razy wytrysk - ja myłam ręce, on palił papierosy i potem mnie dotykał. Jestem pewna tylko tego, że żaden z wytrysków nie był bezpośrednio na moje narządy ani na okolice. Dzisiaj mam termin miesiączki, delikatnie boli mnie podrzusze, ciągle chce mi się wypróżniać, niedobrze mi, na piersiach są widoczne niebieskie żyłki, jest ta charakterystyczna suchość w pochwie. Samopoczucie też kiepskie bo nic mi się nie chce, ciągle tylko bym spała. Wiem, że dzieci nie robią się z palca i po prostu dużo się o takich rzeczach czyta i włącza się panika. Nigdy nie miałam regularnych miesiączek. Z tego co liczyłam tydzień temu miałam dni niepłodne ale bardzo się boje... Proszę o odpowiedź czy to objawy miesiączki czy ciaży. |
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytałam, że ziemia jest płaskim dyskiem oraz oglądałam film, gdzie Ziemia była płaska i otoczona była wielkim murem. Ktoś zrobił dziurę i się woda zaczęła wylewać w kosmos i nastała susza.
Ktoś jeszcze ma jakieś fantastycznie opowiadania? Z pettingu nie ma ciąży.
|
#4474 |
|
Przyczajenie
|
Rozumiem tą ironię jednak wiele rzeczy ludzie piszą - że jeżeli na palcu była sperma to może dojść do zapłodnienia nawet przez peeling. Jak czyta się takie rzeczy to następuje panika..
|
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest Internt, tu każdy może wszystko napisać. Ale masz swój rozum. Z pochwy do jajowodu jest daleka droga. Dlatego sperma wylatuje pod ciśnieniem, by plemniki miały rozpęd, a nie kapie jak z kranu.
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4477 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeszcze dzisiaj mi się śniło, że lekarz potwierdził, że nie jestem w ciąży i schiza, że sny działają na odwrót i ogólnie jakieś dzieci, matki mi się śmiły, |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4478 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Pisałam kilka dni temu o tym, że boje się sie że jestem w ciąży. Odpisałyście, że to niemożliwe gdyż ja stosunku nie uprawiałam, a jedynie peeting - gdzie nie przypominam sobie aby coś mogło się dostać do "środka" ale mimo wszystko mam obawy, że może coś na palcu, który chłopak mi wkładał lub gdy zbliżył się do mojej pochwy inną, tą właściwą
częścią ciała ale nie wszedł bo nie chciałam.Okres spóźnia mi się kilka dni - od piątku mam objawy jakbym zaraz miała dostać, bolący brzuch ale ten ból jest taki inny, kucie w boku brzucha jakbym dopiero jajeczkowała, wysypało mnie na twarzy, bolącą głowa, tam byłam sucha, w dodatku zmiana humorów i wczorajsza połowa czekolady Mimo wszystko okresu brak a objawy tak jakby ustąpiły. Chodzę tylko często sikać ale takie są upały, że nie ma co się dziwić bo sporo pije. Aha i jeszcze mam takie wzdęcia, gazdy... Ale często tak miałam przed miesiączką. Jednak wiem, że też łatwo pomylić objawy ciąży a miesiączki. Mimo, że od tego peetingu minęło dopiero 11 dni. Mam swój rozum i wiem, ze to nie jest tak łatwo, musi się odbyć pełen stosunek z wytryskiem w pochwie ale jednak bardzo się boje... Że będę miała takie "szczęście" że na mnie padnie. Dodam, że jestem młodą osobą i nigdy nie miałam regularnych. Czasami potrafił mi się przesunąć tydzień bądź półtorej ale wtedy nic nie czułam! A teraz czułam objawy, a okresu brak. Bardzo się boje Doradźcie coś.
|
|
|
|
#4479 |
|
Przyczajenie
|
Uprawiałam dziś z chłopakiem seks, niestety następstwo było takie, że po wszystkim prezerwatywa została we mnie. W całości, ale nie dość głęboko, trzeba ją było wyjąć palcem. Jest przez to ryzyko, że coś mogło się wylać, jednak znaczna większość spermy została w kondomie. Jestem w 21. dniu cyklu, w zeszłym miesiącu 21. dnia miałam okres (2 miesiące temu – po 36 dniach, wtedy się spóźnił), zwykle cykl trwa u mnie 26-28 dni, choć nie można go nazwać równym, bo co kilka miesięcy potrafi nadejść tydzień-dwa po terminie. W apce „mój kalendarzyk” dni płodne wyliczyło mi na 25-31 lipca i myślę, że było to mniej-więcej trafne, bo czułam ukłucie przy gwałtownym siadaniu, no i miałam śliski, przezroczysty śluz. Dziś nie byłam już tak wilgotna, musieliśmy użyć lubrykantu, ale później sprawdzę jeszcze konsystencję swojego śluzu.
Czy wobec tego powinnam spodziewać się ciąży? I czy jest sens brać tabletkę „po”, skoro opóźnia ona owulację, którą w tym cyklu na 99% miałam? Najbliższy spodziewany okres ma nadejść 13.08. Z góry dziękuję za wszystkie Wasze sugestie.
|
|
|
|
#4480 |
|
scarlet starlet
|
Dot.: Ciąża
Ma, ma. Bo to kierowanie się logiką, że tylko i wyłącznie od spermy można zajść. Preejakulat przecież taki niewinny, wcale plemników nie zawiera...
Pomijając fakt, że mężczyzna może już "kapać" bez wytrysku i o tym nie wie. @up Nie zwracaj uwagi na to co pokazuje kalendarzyk. To nie ma najmniejszego znaczenia. Czy płodne to wiesz po śluzie i tym się kieruj.... Poczekaj na @. Jeżeli się spóźni, zrób test.
My cherries and wine Rosemary and thyme Каждый в моем скваде — одинокая звезда И мы встанем друг за друга выше горного хребта У твоей подруги этот трек стекает изо рта Edytowane przez sitri Czas edycji: 2017-08-06 o 09:05 |
|
|
|
#4481 |
|
Przyczajenie
|
Jestem pewna tego, że owulację mam za sobą. Moje pytanie dotyczy głównie kwestii tabletki, którą mam zamiar przyjąć - czy jest sens ją brać, skoro opóźnia ona owulację po której jestem. Niestety, nie mogę sobie pozwolić na czekanie na okres, bo jeśli test wyjdzie pozytywny, to już będzie za późno
Teoretycznie mogły to być dni niepłodne bądź płodne mniej, ale szanse jakieś są zawsze.
|
|
|
|
#4482 | |
|
scarlet starlet
|
Cytat:
Cóż, możesz wziąć. Ale to bomba hormonalna.
|
|
#4483 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4484 |
|
Raczkowanie
|
Istnieją tylko trzy prawie 100% pewne (pierwsza jest pewna na 100%) metody antykoncepcji dla kobiet:
1. nie uprawianie seksu lub uprawianie go z inną kobietą 2. wkładka domaciczna (potrafi wrosnąć i czasem trzeba chirurgicznie usuwać) 3. tabletki antykoncepcyjne, Wskaźnik Pearla dla tego typu tabletek antykoncepcyjnych wynosi ok. 0,5. Wskaźnik Pearla, mówi, do ilu ciąż dojdzie u 100 kobiet stosujących daną metodę antykoncepcji w ciągu jednego roku. Grałyście w Totka? Jest znacznie większa szansa na zajście w ciążę przy stosowaniu tabletek niż wygrania choćby 1000 zł w Totka. Skoro mowa o środkach antykoncepcyjnych to powiedzmy sobie szczerze co nimi nie jest... nie są nimi prezerwatywy, prezerwatywy chronią jedynie przed wirusami (HPV bym się bardziej martwił niż tym na A.) Zresztą, jest 500+ więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Edytowane przez Michal39 Czas edycji: 2017-08-08 o 13:00 Powód: uzupełnienie |
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4486 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ciekawa wypowiedź.
|
|
#4488 |
|
Raczkowanie
|
Wierzysz w to co chcesz wierzyć, ale potem okazuje się, że na Onko leżą osoby, które by mogły żyć, gdyby zamiast pić sok z buraków, pokrzyw czy innego skrzypu poddały się terapii, mamy Kurza Twarz XXI wiek, wysłaliśmy człowieka w kosmos, co prawda czasem kiepsko nam idzie z rakiem, ale i tak lepiej niż szamanom od Vilkacory czy jak to się pisze
Na 100 kobiet stosujących tabletki antykoncepcyjne pół kobiety zajdzie w ciążę, czyli jedna na dwieście, a dla prezerwatywy wskaźnik Pearla wynosi 3, innymi słowy na sto kobiet w ciągu roku trzy zajdą w ciążę (utrzymując regularne stosunki, powiedzmy 4x w miesiącu) 500+ się kłania Szanowna Pani
|
|
|
|
#4489 |
|
zuy mod
|
Po pierwsze - to nie do końca tak działa jak opisujesz. No ale owszem, skuteczność nie jest 100%.
Po drugie - W przypadku prezerwatyw wszystko zależy od poprawnego użycia i reakcji w przypadku jej uszkodzenia. Po trzecie - prezerwatywy nie chronią przed HPV. Po czwarte - od tabletek skuteczniejszy jest chociażby implant o którym zapomniales. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- A, i ciekawostka. Poprawnie stosowane tabletki dwuskladnikowe mają większą skuteczność niż podwiazanie jajowodow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2017-08-08 o 16:38 |
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmiem twierdzić, że więcej dzieci powstaje z niezabezpieczonych stosunków, aniżeli z tych, gdzie ludzie używają prezerwatyw. No ale najwidoczniej wiesz lepiej .Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rzecz nie w tym by przerzucać się statystykami, po prostu udostępnienie 4 liter komukolwiek wiąże się z ryzykiem, dla udostępniającej i korzystającego. Rozumiejąc powyższe uwarunkowania i będąc dorosłym można podjąć ryzyko, coś jak skok na bungee Dziś mam 42 lata, 3 osoby z mojej maturalnej klasy już nie żyją: rak, zawał i wypadek komunikacyjny. Żyję (póki co), ale zmieniłem perspektywę... żyj i nie krzywdź innych, a poza tym nie żałuj sobie, jak masz ochotę poczuć palec (albo lepiej dwa ) to super, chcesz "iść na dziwki" to idźTyle mojego, Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co za wybiórcze podejście...Reszta nie wiem na ile odnosi się do całej dyskusji. Chyba wcale. Pozdrowienia. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4493 |
|
zuy mod
|
Właśnie o to chodzi, żeby się statystykami przerzucac. Bez tego rozmowa na tematy naukowe nie ma sensu.
I nie, nie zmniejsza ryzyka "prawie do zera" bo w przeciwieństwie do HIV nie przenosi się przez krew i płyny ustrojowe tylko przez kontakt skora-skora. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś jak w życiu, otwierasz drzwi i myślisz, że to właśnie sąsiadka z naprzeciwka przyszła w kusej spódniczce pożyczyć szklankę cukru, a zamiast tego przyszedł komornik wynieść telewizor |
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PS. za moich czasów to się mawiało: - Czym różni się kobieta mająca okres od Bin Ladena? - Z Bin Ladenem można przynajmniej negocjować Edytowane przez Michal39 Czas edycji: 2017-08-09 o 03:11 Powód: uzupełnienie |
|
|
|
|
#4497 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Kryzys wieku średniego? ![]() Albo żona chce przejść na gumki i ma frustrację
|
#4499 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4500 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Jestem w wieku tego artysty powyżej. Wstyd mi za moje pokolenie 😈😨
wysłane telepatycznie
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

częścią ciała ale nie wszedł bo nie chciałam.
Doradźcie coś.

Bardzo ciekawa wypowiedź.

.
) to super, chcesz "iść na dziwki" to idź