|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
To cię urządziła ta osa....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lilka - to się wyrwaliscie od dzieci żeby o nich rozmawiać ![]() madzialenka- u mnie nie ma tego problemu, ale już na początku ciąży ostrzegano mnie o takiej możliwości. poli - dasz radę tydzień bez Tżta! madziek - przeszło już? od 3 godzin walcze z bólem głowy. Wzięłam nawet pół tabletki. Teraz siedzę w wannie i jest trochę lepiej. Wszystko inne zawiodło. na telefonie włączyłam latarkę żeby mnie światło nie drażniło
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde a co mąż robi w domu? Ty robisz wszystko, czy on też?
Marta o kurcze, ciśnienie? Współczuję 😘 U nas od rana ciepło, lecimy zaraz nad morze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1264 |
|
Magda ;)
|
Dziewczyny mąż dużo robi w domu, ma swoje obowiązki, które robił nawet pracując na dwie prace. Tylko ja nie jestem przyzwyczajona do takiego trybu życia, wcześniej latalam na zumbe, chodziłam do pracy itp. A teraz przez to, że odpadło mi dużo zajęć to nudzi mnie już to siedzenie w domu i to co w nim robie to robie po to, żeby znaleźć sobie jakiekolwiek zajęcie, a nie dlatego że muszę 😉
Torebkę zamówiłam, dzisiaj chyba kupie sobie nowy telefon, bo mój się ciągle wiesza, a mojemu Tz tez się zepsuł wiec on dostanie mój wieszajacy się, a ja dostane nowy 😁 Moja koleżanka miała termin 2 tyg przede mną i dzisiaj wylądowała w szpitalu ze skurczami. Musze w tygodniu wszystko uszykowac do końca i dopakowac torbę 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde pokaż torebkę
Ja po powrocie z nad morza zabieram się za zamówienia wyprawki. Masa rzeczy do kupienia przede mną. Potem pranie ubranek, mycie wózka, kosza Mojżesza itp. I ostatnią warstwę trzeba na łóżeczko położyć. Aaaa i naklejki na ścianę zamówić. To będzie fajny sierpień, choć kosztowny 🤓 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1266 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() fullscreen_7f57e5dffc853baa536032c352de1c6a.jpg Trochę pracy przed Tobą, dla mnie najgorsze było stanie nad deską do prasowania Pierzecie pokrowce od materaca? Mnie czeka ostatnie pranie drobiazgów, które zostały, kompletu do łóżeczka itp. ![]() Naklejkę na ścianę też chcę zamówić |
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny wzór
Bez tej rzucającej się w oczy literki. Tez kiedys miałam, bo jest najbardziej praktyczną torebką przy dziecku, ale szybko sprzedałam, jak się okazało, ze na moim targu naliczyłam 6 kazarek.. Poli tez myślę, ze dasz radę przez tydzien. Już bedziesz trochę wprawiona a potem bedziesz z siebie dumna ![]() Madzialenka do kiedy jestescie nad morzem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam bujaczkow, laktator dostalam, lozeczko tez dostalismy. Chyba kupię jeszcze pościel, albo wiekszy spiworek bo moj malutki, a ostatnio w szkole rodzenia fizjoterapeutka mówiła, ze w tych spiworkach to dzieci mają trochę ciasno. Ciekawe jaki wrzesień nas zastanie.Cytat:
a za koleżankę ja kupiłam literki i myślę nad jakimś obrazkiem, ale to ocenie jak dostanę przesyłkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
po 4 godzinach gryzienia parapetów wygrałam z bólem głowy!
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
Brawo!
![]() Ja wygrywam z opuchlizną kostki - powoli ale skutecznie ![]() W międzyczasie zastanawiam się, skąd ja mam TYLE łez w sobie?! Zawsze byłam beksą, ale teraz przechodzę samą siebie! Płacze non stop, z byle powodu, jak i BEZ powodu też. Płaczę na zawołanie. Płaczę przy każdej poważniejsze rozmowie z moim mężczyzną - a chciałabym czasami bez zbędnych emocji umieć pogadać. A tu dupa... ehhhh! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1271 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze. Oby nie wrócił.Cytat:
|
||
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Blond ładna torebka.
Lilka jutro wracamy. Pojechaliśmy na 5 dni. Jutro jeszcze do zoo w Gdańsku chcemy zajechać i do domu. Dziś za to upał, zero wiatru. Nad morzem super, a jak wyszliśmy teraz z plaży to nie ma czym oddychać , ubranie się klei do ciała. Poli my te duże rzeczy mamy po Mai, więc koszt troszkę odchodzi. Marta super. Siostra męża chcę kupić dla malego leżaczek z okazji narodzin. Mamy coś wybrać. Właśnie wróciliśmy z plaży. Szybki prysznic, idziemy gdzieś na obiad i wracamy na plażę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super jest pogoda nad morzem ja cały czas po wodzie brodzę i jest mega przyjemnie a w centrum podobno mega upały ... dobrze ze będziemy tu długo siedzieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, pogoda super.
My mamy w planie na Mazury skoczyć, bo siedzieć w taki upał w mieście to ciężko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie jak trzeba poważnie porozmawiać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
mam podobnie z emocjami jak blekitnams, zawsze byłam beksa i myślałam że w ciąży to wszystko będzie mnie wzruszać, a jednak nie
ale gorąco, byliśmy z mężem nad wodą, przynajmnien on niech korzysta, a ja bytowałam w cieniu i ewentualnie moczyłam się do ud madziek - trzymam kciuki za wygraną
|
|
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem beksą straszną.Najbardziej absurdalny powód mojego płaczu w ciąży?Bo nalesniki nie wyszły 😃
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam twardnień brzucha dużo odkąd wróciliśmy
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem płaczka
|
|
|
#1280 |
|
Magda ;)
|
Jeju wczoraj myślałam, że się rozpuszczę
w nocy nie mogłam zasnąć, było mi tak duszno i ciągle chciało mi się pić ![]() Do terminu z usg został równiuteńki miesiąc, z jednej strony boję się co będzie, a z drugiej tak bardzo chciałabym już być po ![]() No nic, w tym tygodniu chciałabym wszystko ogarnąć do końca, a później będę leżeć i czekać |
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Blond to ja mam te same odczucia. Już bym chciała całować te małe stopki. A z Drugiej strony, dobrze mi w tej ciąży
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chcę małą przy sobie, ale niech jeszcze posiedzi.
blond faktycznie z usg to jeszcze tylko miesiąc znowu to samo, od wczoraj boli prawa pierś, obudziłam się, leżę na plecach i nagle czuję jak boczkiem aż mi leci mleko a że ja praktycznie nago to nie miało się w co wsiąknąć. Tyle go mam że już bym mogła Zośkę karmić. Ciekawe czy takie wycieki to norma czy może zwiastują poród...
|
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jeszcze 54 dni do porodu
Marta aż tak Ci leci?Szok..Ja mam cały czas strupki z siary.Jeden sutek to aż popękany przez to.Ciągle muszę lanolina smarować a i tak mało pomaga.Kurde całą ciąże nie miałam problemów z zaparciami a teraz az brzuch boli...No cóż podjadłam białych węglowodanów to teraz mam.Moje dziecko totalnie zmieniło pozycje.Była głowką w dół po lewej str bardziej a teraz jest po prawej.I chyba się odwróciła buzią do kręgosłupa bo inaczej czuje ruchy i czkawkę dużo delikatniej.Wasze dzieci tez się denerwują jak mają czkawkę?Moja wtedy strasznie rączkami macha Nerwus po mamusi |
|
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczęta!
![]() U nas 35 tydzień, wygląda na to, że w czwartek wchodzimy w 9 miesiąc. Ja się pytam kiedy to zleciało?!?! Od zeszłego tygodnia siedzę już grzecznie w domu i zaczęłam mocniej działać wyprawkowo Może pokażecie na jakie Wy się zdecydowałyście? ![]() Później pewnie wyjdą do dokupienia pewnie jakieś "duperelki" Muszę spakować się do szpitala, ciągle jakoś nie mogę się za to zabrać... Zrobiłam już mini pranie i prasowanie, ale jeszcze trochę przede mną ![]() Blond, dopiszesz mnie na 1 stronie? OM 26.11, TP 07-09-2017 chłopiec |
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
juka - aż tyle, musiałam się podmyć bo się kleiłam cała na górze
moja jak ma czkawke to grzeczna jest u mnie z ysg 31 dni do potodu z om 36 dni. Dalej mi się stawia macica i boli to pawi - hej prasowanie w taką pogodę to musi być meczarnia
|
|
|
#1286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak myślałam że moja manifestuje swoją frustracje![]() Miałam prasować ubranka.Stwierdziłam że nie będę. Edytowane przez juka_juka Czas edycji: 2017-07-31 o 11:44 |
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Pawie to szok, ze to już końcówka! Dobry plan z tym grzecznym siedzeniem w domu
Wanienek miałam kilka i szczerze polecam z ikei. Jest wspaniała i najlepsza! Wózek to zależy jaki Ci potrzebny. Ja kupiłam maxi cosi mura 3, bo na zimę potrzebne mi pompowane koła i lekka, wyjmowana gondola do wnoszenia na 3 piętro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1288 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się właśnie zastanawiam nad prasowaniem
"Stanowisko" do prasowania mam na stałe rozłożone w pralni - która jest najchłodniejszym pomieszczeniem w domu Bo jest częściowo w piwnicy, wyłożona kafelkami - fajny chłodek tam panuje ![]() Jakiś czas temu kupiłyśmy też z mamą żelazko ze stacją parową - powiem Wam, że super sprawa! Prasowanie normalnych ciuchów to moment, a te malutkie to już w ogóle - chyba po dwa na raz będę prasować ![]() Mój mężczyzna ze swoim najlepszym kumplem wpadli w weekend na pewien głupi pomysł. Wymyślili, że kupią sobie coś, co wg mnie jest zupełnie zbędne, niepotrzebne i w ogóle...bezsensu. Zaczęłam marudzić, że ja w takim razie chcę to i tamto dla dziecka. No i żebym nie narzekała na ten ich zakup, to oni stwierdzili, że nawet już, teraz kupią mi to, co ja chcę - przez telefon, siedząc przy piwie w knajpie! Zatem czekam właśnie na przesyłkę: https://lepampuch.pl/produkt/mietowy/ https://lepampuch.pl/produkt/muslin-bambus-szary/ ![]() Jakbym wiedziała, że oni tacy chętni do kupowania i że to wszystko tak serio, to bym jeszcze coś wymyśliła, bo listę "must have" plus listę "fanaberie" mam całkiem pokaźną ![]() Opuchlizna z kostki praaawie mi zeszła - została jeszcze taka minimalna i tylko teraz swędzi okrutnie.
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
madziek - super zakupy Ci zrobili
|
|
|
|
#1290 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Ja też mama "marnotrawna" ale wybaczycie mam nadzieję Nie miałam jak się wbić, bo niestety cały lipiec przechorowałam z córką w domu. Tzn. bardziej mała chorowała, i nie miałam tak naprawdę chwili dla siebie, ale starałam się Was czytać na bieżąco. U mnie dopiero 32 tydzień, do porodu jeszcze 59 dni, więc mam luza. Zwłaszcza jak czytam o Waszych 30 paru dniach do terminu W sumie między moim a dziećmi Marty czy Blond może być ponad miesiac różnicy!!! Wyprawka zupełnie nieogarnięta, ale przecież mam jeszcze czas ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Madzieek śliczne rzeczy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

na telefonie włączyłam latarkę żeby mnie światło nie drażniło
Bez tej rzucającej się w oczy literki. Tez kiedys miałam, bo jest najbardziej praktyczną torebką przy dziecku, ale szybko sprzedałam, jak się okazało, ze na moim targu naliczyłam 6 kazarek..
nie mam bujaczkow, laktator dostalam, lozeczko tez dostalismy. Chyba kupię jeszcze pościel, albo wiekszy spiworek bo moj malutki, a ostatnio w szkole rodzenia fizjoterapeutka mówiła, ze w tych spiworkach to dzieci mają trochę ciasno. Ciekawe jaki wrzesień nas zastanie.
ja kupiłam literki i myślę nad jakimś obrazkiem, ale to ocenie jak dostanę przesyłkę 
ja cały czas po wodzie brodzę i jest mega przyjemnie
a w centrum podobno mega upały ... dobrze ze będziemy tu długo siedzieć

w nocy nie mogłam zasnąć, było mi tak duszno i ciągle chciało mi się pić
Tak myślałam że moja manifestuje swoją frustracje