|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IV ::..
Cytat:
powodzenia
|
|
|
#2732 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to juz CI mowie o co chodzi ![]() nie wiem z jakiego jestes miasta ale u nas w MCD zarabia sie 5 zl za godzine.. a we Wrocku praktycznie dwa razy wiecej ![]() a kelnerka\ barmanka ma o tyle źle, że musi czekac zwykle aż ostatni klient wyjdzie z baru.. czasami moze to byc o 12 a czasami o 4 nad ranem
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
robilam juz tyle roznych rzeczy w zyciu ze chyba tylko rowow nie kopalam haha i pamietam czasy ze zarabialam 3 zl/h i tez sie cieszylam. poza tym niestety ale skoro zle ci ze musialabys czekac az ostatni klient wyjdzie no to sorry no ale zastanow sie czego ty chcesz... sorry ze tak ostro ale cos kosztem czegos. praca kelnerki jest o tyle fajna ze sa napiwki i to dosc dobre, jesli szef jest przyjemny to mozes zustalac sobie grafik tak by nie koidowac z zajeciami na uczelni. a do wszystkiego przyzwyczaic sie mozna oczywiscie zalezy tez czy chcesz isc na dziene czy zaoczne, na zaocznych jest o tyle elepiej ze mozesz znalezc bardziej "normalna " prace niz np kelnerki czy ulotki. na dziennych jest gorzej, co nie znaczy ze nie jest to realne aha i pochodze z malego miasteczka, ale jednak potrafilam wstawac o 3 w nocy by dojezdzac za krakow [czyli okolo 3 h w pociagu] i isc do pracy. jak mowie, jesli sie chce to mozna wszystko polaczyc
|
|
|
#2734 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie wiem gdzie isc, na jaki kierunek czy wyproawdzic sie z miasta tego np do Wrocka czy nie.. a zostało mi tak malo czasu![]() wiem ze musze sie sama nad tym zastanowic ale ja naprawde kur** nie wiem, tyle nad tym myslalam i nic |
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pobranie pocztowe (płatne przy odbiorze) Koszt wysyłki: 25,00 zł Jak wpłacisz tej osobie na konto to do kosztu twistera musisz doliczyć 10 zł (możesz wpłacić na pp lub zrobić przelew z własnego konta) Możesz też poprosić o płatność przy odbiorze (listonosz przyniesie ci paczkę do domu i wtedy zapłacisz) wtedy koszt wysyłki to 25 zł doliczony zostanie do ceny twistera. Jest jeszcze opcja wysyłki kurierem przy wpłącie na konto i jej cena to 15 zł. Po wygraniu aukcji wybierasz sobie jak chcesz dokonać płatności i piszesz o tym sprzedawcy. Pozdr P.S. Przeoczyłam, że już ktoś ci odpisał. Sorki... To znak, że pora spać ;-DDD
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę jeszcze dokładnie sprawdzić jakie warzywa mogę jeść a jakie nie i od jutra zaczynamy dietę... Tylko skoro nie można pić herbaty/kawy to czym popijać posiłki Ale jakoś wytrzymam, nie akceptuję siebie, muszę się za siebie wziąć
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
kawę i czarną herbatę należy ograniczać
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie czytałam w kilku miejscach o tej diecie i gdzieś trafiłam na fragment , że herbata i kawa są zakazane a teraz widzę w innym miejscu, że zielona herbata - do 3 szklanek dziennie...
Zielona nie byłaby problemem - bardzo lubię, a herbaty już od kilku lat nie słodzę ![]() Myślicie, że zielona może być
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
no tak tak, ale czerwona i zielona do woli
EDIT: nie słyszałam, że zieloną do 3 szkalnek dziennie. Czerwoną może i tak ze względu na jej właściwości wypłukujące, ale ziolna....hmmm |
|
|
|
#2742 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a co do Wrocka to nie cierpię tego miasta tego brudu, syfu, zatłoczenia... wolałabym juz do zielonej góry\leszna\poznania .. lecz z drugiej strony wiecie czego się boję... tego, że tam pojadę i będę tam sama.. no bo wiadomo ze studia to moj wlasny wybor i nie bede sie z kims umawiac a TY idziesz tam to ja tez.. pojade sama do obcego miasta i się w nim nie odnajdę.. myslalam nad hotelarstwem, zdaję geografię na maturze. co do kosmetologi zastanawialam sie nad tym i nadal nad tym myślę boze czemu jestem taka nie zdecydowana;/ Cytat:
![]() ja pije duuuzo |
||
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam, że czerowna herbata wypłukuje z organizmu magnez (ale jak wiadomo kawa też), poza tym podobno też minerały. Ale jak wiadomo większość rzeczy może szkodzić w nadmiarze. Nie chciałabym tu wprowadzać jakiegoś zamętu no ale pisze co wiem, ja pije czerwoną ale nie w jakiś ogromnych ilościach i myśle, że jest ok
|
|
|
|
#2744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic a nic mi nie mówia te wszystkie kierunki , bo zajęcia na nich są dla mnie czarna magią(makroekonomia? mikroekonomia? wtf?? ) Teraz mam an to czas, przegrzebe cały internet no i zacznę ograniczac na pozcatku uczelnie ,które wchodzą w grę( m.in. UŁ, polibuda w Ł, UG, AE w poznaniu, SGGW, UW -także duzo tego ) A potem pomysle jakie kirunki ogólnie jest cieżko...A i nie mów mi, proszę ,ze Wrocłąw jest brudny.. Byłaś kiedyś w Łodzi? obecnie dokładnie połowa dróg w całej Łodzi jest rozkopana, bo terminy gonią, wszedzie stare kamienice które sie sypią, ogolnie szaroo, Wrocław przy łodzi to raj dla studentów Dlatego rozważam tak daleką przeprowadzkę ,aż do Wrocka, bo tam jest przyjemniej niż ŁDZ ( MAm nadzieję ,ze Marzeniątko się na mnei nie obrazi )JUTRO STARTUJĘ Z IFAZĄ! znów.. Ale juz po maturach(prawie,więc nie ma zastrzeeń
|
|
|
#2745 | |
|
Zadomowienie
|
na innym forum znalazlam fajny przepis na zupke, jakby ktos nie mial pomyslu co dzis zjesc
![]() Cytat:
|
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
Kochane Moje!
Waga sie ruszyla! Zastoj pokonany! Spadlo prawie 2 kg, bo 1,8 kg Yeah Na SB stracilam juz 7,5 kg, a liczac od polowy lutego, kiedy zaczelam ograniczac jedzonko to 9,5 Jestem strasznie szczesliwa Jestem prawie na polmetku jeszcze 8kg Jakby sie udalo zrzucic ze 4 kg do polowy lipca to juz bede bardzo happy![]() Takze dla tych co maja zastoj- glowa do gory i trzymac sie bo one mijaja ![]() W weekend mialam zjazd i 2 zaliczenia, oba do przodu Dzis na 10 30 zmykam na Vacu Well a na 11 30 na seminarium.Leje... nie lubie jezdzic na rowerze z parasolka...no, ale coz. Caluje Was mocno i zycze milego dnia!
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
i nie do końca wiem jak komponować jeszcze posiłki wiec póki co to plażowo trochę będzie kocimiętka ja polecam AE w poznaniu, choć mieszkam 30km od Wrocławia i wrocław to też cudne i magiczne miasto lolly czym dalej tym lepiej na studia tym lepiej i nie martw sie ze nikogo nie znasz, poznasz mnóstwo wspaniałych ludzi na studiach witam wszystkie nowe mordki oki zmykam popracować
|
#2748 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i 300 km od domu. ALe czy żałuję? Nigdy w życiu!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() aaaaaaaa dziewczyny zmierzylam sie nie moglam wytrzymac i wstalam o 8 zeby sie zmierzyc, oto wyniki:BYŁO --> JEST I CEL ramię: 30cm --> 27 cm ------- ----27cm osiągniętybiust: 94 cm --> 94 cm :/ ------------92 cm pod biust.:80cm--> 77 cm -------77cm osiągniętytalia: 75 cm --> 72 cm ----------- -70cmpępek/boczki:88 cm --> 87 cm --------85cm biodra: 98 cm --> 97 cm ---------------94cm udo w najszer. 57 cm --> 56 cm-------55cm udo pośrodku: 50 cm --> 49 cm--------47cm cieszę się Kocham Was ![]()
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ! U mnie początek II fazy, ale dziś jeszcze będzie tak "lajtowo" bardziej I-fazowo. Pomierzę się jutro lub pojutrze ![]() Dziś moje śniadanko to omlecik z 2 jajek z czerwoną papryką i szczypiorkiem, ogórek zielony Poza tym na 2 kolejne posiłki musi mi wystarczyć twarożek domowy Piątnica, 2 plastry wędzonej piersi indyka, orzechy - pistacje i ziemne. Dziś znajomi przychodzą zapraszać nas na wesele i muszę kupić słodkości - jakieś ciasto... A sama nie ruszę, ale trzeba być twardą
|
|
#2750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, że się nie obrazi, bo to prawda jest. Chwilowy stan Łdz to dramat. Ja na szczęście nie mieszkam na śródmieściu, ani w centrum, więc ja mam luzik i koło mnie wszystko już wyremontowane jest. Ale to co się dzieje na mieście, to masakra. Dojazd do centrum czasami przekracza 2 godziny! Ale to chwilowe Bo Łdz bez robotów drogowych, jest naprawdę cuudna Ale co do tych kamienic, to się nie zgodzę ^^ Bo ostatnio bardzo ładnie zrenomowali większą częśc kamienic i teraz jest ładnie i wcale nie szaro, bo co rusz to jakiś park, jeziorko i te sprawy. ![]() Cytat:
![]() ja też już chce Wam napisać FAJNE wyniki, ale taktowych nie ma ja już po śniadanku, omleta zjadłam, narazie nie jestem znowu głodna.. teraz łapę za historię i się ucze, bo jutro egzamin, a póżniej lecę na podbój sklepów, w poszukiwaniu składników na koktajle ^^ miłego poniedziałku chudzielca
|
||
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Slonca
![]() Dzisiaj ruszam z jedyneczka-trzymajcie kciuki ![]() Jenus Kochana Gratulacje!Widzisz malymi kroczkami dogonimy marzenia ![]()
|
#2752 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam, kurcze przez tą pracę w weekendy i zajęcia rekreacyjne wieczorami nie mam okazji często tu pisać- bo czytam ciągle na biężaco to sie tu jak na marginesie czuje
![]() Zgrzeszyłam w sobote i niedziele pysznym sernikiem własnej roboty(z paczki ) bo dostałam okres w trakcie brania opakowania tabletek anty -biore akurat te ponad rok i taki numer no i sie zdenrerwowalam bo nie wiem co mam robic i zgrzeszyłam Ale wczoraj na siłowni spaliłam 300 kcal to może mi nic nie przybyło.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2753 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() w Łodzi nie byłam ale Wrocławaia straasznie nie lubię;P nie wiem czemu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wiem wiem na studia od października obowiązkowo ale na co ![]() Cytat:
a ile staż trwa ? teraz jest nawet ponad 700 zł z tego co mi wiadomo![]() kurcze a nie balas sie tak sama wyjechac? i zostawic wszystko ... ? My Ciebie też i gratuluję osiągniecia kawałka celu Cytat:
za grzeszek a ja poszukam motywacji wsrod jakis modelek jak znajdę ktoras ktora mnie zmotywuje to Wam pokaże bo jak patrze na swoje zdjecie sprzed trzech lat to jestem szczesliwa ze tak sie zmienilam. jak to powiedzieli: z brzydkiego kaczątka wyrósł łabędź hihi ![]() ide sie uczyc bo jutro matura
|
|||||
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, prawie zasypiam nad tymi książkami
I ta pogoda taka brzydka ![]() Na śniadanie zjadłam activię i zagryzłam suszonymi morelami --> mój nowy nałóg jennus gratuluję wyników :brawo: U mnie nic się nie ruszyło. Ale to nic. teliczku mi sie teskni ![]() kocimietka welcome back
|
|
|
|
#2755 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szkoly w sumie też całkiem.... Ale te drogii, wrr. Cytat:
Ale słabo mi poszly i matma i geo, więc nie wiem..![]() [quote=jennuś;7600554] Ja też na poczatku brałam pod uwage uczelnie raczej 2 godz oddalone od domu ale w koncu ja doszlam do wniosku ze zadna z nich nic mi nie oferuje to sie z lekka zalamalam, az w koncu dorwalam taki kierunek ktory jest na 3 uczelniach w polsce i wyjechalam do tej gdzie jest najdalej bo stwierdzilam ze wole studiowac cos co mi sie zarąbiście podoba w malym miescie (opole jest stosunkowo male do wrocka, kraka, wawy) niz studiowac cos co mnie kompletnie nie interesuje tylko po to zeby byc blizej domu. I takim sposobem jeżdżę do domu raz na miesiąc, mam jeden pociag bezposredni ktory jedzie prawie 5 godz. a jak nie moge tym jechac bo mam zajecia to zostaje mi taki o 11 z rzesiadka w krakowie ale w domu jestem na 19 dopiero czyli 8 godz w pociagu i 300 km od domu. ALe czy żałuję? Nigdy w życiu!!/quote]Poważnie nie załujesz..? a nie przeszkadza Ci to,że tak rzadko w domku jesteś? ja np z gdanska mam 5 godzin pociągiem bez przesiadek, z Wrocka nie mam zadnego bez przesiadek i jade srednio 5,5 h ... ;]trochę tak.. srednio..;/ Ach no i oczywiście gratuluję.. Cytat:
WIesz co, wyniki 30 czerwca,ale jakeiś typy musisz mieć, bo wtedy szybko rejestracja i szukanie mieszkania(chyba ,z ew akademiku mieszkać chcesz ).Edit: ![]() ![]()
|
|
|
#2756 |
|
BAN stały
|
zapomnialam dodac, ze kurde snilo mi sie , ze sie objadam czekoladkami ;/
|
|
|
|
#2757 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, kurde fajnie tak czuć się lżejszą
![]() ![]() ![]() Cytat:
A to czy sie bałam? No jasne i to jak jasna cholera. Zostawilam 300 km stad rodzine, przyjaciol, znajomych, faceta, dom. Wszystko co mialam. Wzielam tylko 2 walizki i w droge. Nawet nie wiesz jakie mnie ogarnelo przerazenie jak moj tata odjezdzal z akademika iw tedy do mnie dotarlo ze tu jest full ludu a ja nie znam nikogo. Strasznie bylo na poczatku, ale tylko przez pierwszy tydzien, potem zaczelo sie rozkrecac, no i przeciez trzeba ryzykować, bo kto nie ryzykuje ten nie realizuje swoich marzeń Strach jest na poczatku ale ja mialam podobne przezycia wczesniej i powiedzialam ze tym razem sie nie dam i wzielam sie w garsc. [quote=kocimietka;7601943]Noo parki macie ładne ![]() Szkoly w sumie też całkiem.... Ale te drogii, wrr. Hmm jak sie dostanę to może będzie AE Ale słabo mi poszly i matma i geo, więc nie wiem..![]() Cytat:
poważnie. No ale trzeba wyfrunąć z gniazda i już. Cieszylam sie jak jechalam na studia ze sie usamodzielnie. Pracowalam tutaj do maja, zarabialam na swoje sprawy, sama decyduje jak wyglada moje menu, jak wyglada moj dzien. Czuje ze powoli satje sie niezalezna. Uwielbiam jeździć do domu teraz, wczesniej nie moglam sie doczekac kiedy wyjade na studia choc sie balam przyznam. ALe nie zaluje niczego Najwazniejsze ze studiuje to co naprawde chce w zyciu robic i ze znalazlam sie na tych studiach nie z przypadku ylko z wlasnego swiadomego wyboru. To jest dla mnie wazniejsze niz studiowanie blizej domu, ale czegos co jest dla mnie bezuzyteczne. Cytat:
|
|
#2758 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki
dziś 1 dzien na strukturalnej no i...głodny telik oj głodny zjadłam 2 posiłki i juz 500kcal za soba Sie mnie wydaje ze długo to nie wytrzymam Dobija mnie to liczenie kalori a jak jadłam migdały to mi sie płakać chciało bo to tyyyle kcal...a co do wymiarów to głupi głupek ze mnie bo przed odchudzaniem nie mierzyłam sie... ale w sobote to zrobiłam
ah i musze dać buziaka miss plaży
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
Hej Plażowiczki,
nigdy jeszcze się nie udzielałam w tym wątku, ale wszystko regularnie czytam i jestem na bieżąco z Waszymi sukcesami, problemami, ... ![]() Musiał jednak w końcu nadejść ten dzień, kiedy przybędę pochwalić się swoim sukcesem - właśnie zakończyłam I fazę. Wynik: schudłam 5kg ![]() ![]() Zdaję sobie sprawę, że to dopiero początek ciężkiej drogi i jeszcze mnóstwo pracy przede mną, ale teraz się już nie poddam! Żałuję tylko, że dopiero u progu lata dostałam takiego silnego impulsu i olbrzymiego kopa do tego, by zacząć zrzucać zbędne kilogramy...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Jak widzę, kiloski u większości lecą, u mnie samej waga spadła do 58kg
No i takim sposobem zjadłam prawie całego (no będzie tego jakieś 3/4) i mam wyrzuty sumienia po prostu strraszne
Muszę to jakoś rozłożyć, ale tak, żeby się nie przemęczyć No i zacząć bardziej się ograniczać, bo do końca czerwca nie osiągnę płaskiego brzuszka... I chyba też spróbuję dietki weekendowej, ale najpierw się zaopatrzę w owoce
Oj niedobry Kaszkiecik, niedobry...
Poszukam, może znajdę
Licytuję na Allegro twisterka, ale nie rozumiem tych form płatności i kosztów przesyłki
Czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć, ile zapłacę za przesyłkę itd, jeżeli dobrze pójdzie? Może być już łącznie z podaną przeze mnie ceną. Z góry dziękuję 
Ale jakoś wytrzymam, nie akceptuję siebie, muszę się za siebie wziąć 

nic a nic mi nie mówia te wszystkie kierunki , bo zajęcia na nich są dla mnie czarna magią(makroekonomia? mikroekonomia? wtf??
ogólnie jest cieżko...

Bo Łdz bez robotów drogowych, jest naprawdę cuudna 
I ta pogoda taka brzydka