|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 40
Ale jest różne obłożenie personalne, w niektórych miejscach brakuje ludzi do pracy i wygląda to tak, że jedna osoba nie zrobi wszystkiego - nie obsłuży piekarni, kasy i rozkładania towaru i jeszcze porządku na sklepie. Na wątku o Biedronce można poczytać, jak w niektórych miejscach w Polsce jest ciężko z pracownikami.
|
|
|
|
#1682 |
|
Inez
|
Ja bardzo lubię Biedronkę. W miejscu z którego pochodzę to najbliższy market, więc bywam tam często. Pasuje mi asortyment, można kupić wszystko. Szafa Bell to też duży plus, bo mają fajne i tanie kosmetyki kolorowe. Jak na wyjeździe zniszczy się puder to nie trzeba biegać po drogeriach, bo można spokojnie kupić w Biedrze 😀 (chociaż nie wiem czy szafy są wszędzie). Ich micele też są fajne. W ogóle marka własna Biedry rządzi, kocham ich słodycze.
U siebie mam Lidla, ale on totalnie mi nie podchodzi. Takie drobne rzeczy czasami kupuję w delikatesach centrum. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1683 |
|
Konto usunięte
|
Niektóre sklepy ze sprzętem elektronicznym oferują możliwość "zarezerwowania" sobie towaru przez Internet i odbioru go za powiedzmy dwie godziny w sklepie fizycznym. Czy w takim przypadku również obowiązywać będzie prawo od odstąpienia umowy w ciągu 14 dni (tak jak za 'standardowe' zakupy internetowe)?
|
|
|
|
#1684 |
|
Raczkowanie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;75995576]Niektóre sklepy ze sprzętem elektronicznym oferują możliwość "zarezerwowania" sobie towaru przez Internet i odbioru go za powiedzmy dwie godziny w sklepie fizycznym. Czy w takim przypadku również obowiązywać będzie prawo od odstąpienia umowy w ciągu 14 dni (tak jak za 'standardowe' zakupy internetowe)?[/QUOTE]
Nie wiem jak z prawem do odstąpienia umowy, ale proponuję dowiedzieć się czy nie będzie to egzemplarz z wystawy. Raz miałam sytuację przy takiej rezerwacji, że miałam dostać egzemplarz z wystawy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Moze jestem dziwna, ale ja nie lubie robic dużych zakupów w b czy l. Dlatego, ze lubię miec duży wybór hm firm. No nawet głupia herbatę wolę wybrać z pośród 10 marek niz 2-3
Tak samo z chemią. Dodatkowo w takich większych sklepach mozna od razu kupić np. Żarówkę jak mam sie spali czy baterie do zegarka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1686 |
|
Konto usunięte
|
W Biedronce też można kupić żarówki i niektóre rodzaje baterii
A takie do zegarka i tak kupuję u zegarmistrza, bo mi od razu wymienia.
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
rekrutacja
Spotkaliście się z określeniem "dynamiczne zdjęcie". Pracodawca w swoim ogłoszeniu oprócz wymaganego CV LM proponuje dodanie do swojej oferty takiego zdjęcia. O co może chodzić? |
|
|
|
#1688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://nojobnofun.pl/jak-ozywic-swo...-w-twoim-e-cv/ |
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie program blokujący strony internetowe na określone godziny?
Chciałabym zablokować sobie np Facebooka między 7:00 a 20:00 na komputerze i szukam programu (nie blokady na routerze) Tak np by mój TŻ znał hasło na zdjęcie tej blokady.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2017-08-03 o 13:33 |
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też kiepsko z silną wolą. Jeszcze wizaż bym zablokowała, bo to dwa największe zjadacze czasu.
|
|
#1692 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://chrome.google.com/webstore/de...pfapmjadbaldib Nieco trudniej, ale skuteczniej, można edytować plik hosts i np. napisać skrypt, który to zrobi codziennie w wyznaczonym czasie, ale to już nieco bardziej zaawansowane. Edytowane przez samotny_t Czas edycji: 2017-08-03 o 14:06 |
|
|
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
Dwa pytania mam:
1. Znacie jakiś fajny sklep papierniczy on line? Uwielbiam wszelakie zalreślacze, karteczki, segregatory i chciałabym mieć miejsce z dużym wyborem. 2. Mam wrażenie że dostaję wysypu po produktach z filtrem UV. W sensie nie wysypki, tylko pryszczy, wągrów. Czy ktoś tak miał? Jaki wtedy produkt byłoby dobry? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1694 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
POCZTA
Mam problem, który już mnie wkur***. Mianowicie niestety muszę mieszkać z mojej mamy facetem, którego nienawidzę(z wzajemnością) mama teraz wyjechała, a on czyta moją korespondencje. Co mam zrobić w takiej sytuacji ? Powiedzieć listonoszowi, żeby nie wrzucał zaadresowanych do mnie listów do mojej skrzynki ?
|
#1696 | |
|
Zawsze jest jakieś jutro
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
"- W co zawsze wierzyłem? Że tak w ogóle, generalnie, jeśli człowiek żył jak należy, nie według tego, co mówią jacyś kapłani, ale według tego, co wewnątrz wydaje się przyzwoite i uczciwe, to w końcu wszystko mniej więcej dobrze się skończy."
Ćwiczę: Jillian Michaels Cassey Ho |
|
|
|
|
#1697 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cena była normalna i nigdzie nie było informacji, że z wystawy. Może miało tak być, bo był to ostatni egzemplarz, nie pamietam teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam ogórki małosolne. Zalałam wodą letnią, nie wrzącą i kilka słoików nie zassało. To już po nich, czy coś z nich będzie?
I jeszcze jedno pytanie: gdzie wyrzucić zużyty kartridż do drukarki laserowej? Nie chce mi się go oddawać do skupu, bo mam daleko od siebie te skupy. Mogę wyrzucić do zwykłego kosza do recyclingu? |
|
|
|
#1700 |
|
Konto usunięte
|
Czy przerwa na lunch jest obowiązkowa? Znaczy w umowie o pracę mam 8 h (a dokładniej "8h dziennie czyli zazwyczaj 8:00-17:00 z godzinną przerwą na lunch", ale to "zazwyczaj" i tak zazwyczaj nie ma miejsca, bo np. obecnie muszę rozpoczynać o 8:00 albo wcześniej, wcześniej musiałam spędzać wieczory w biurze, itd. Poza tymi wymogami mogę być elastyczna).
Ja zazwyczaj przynoszę coś do jedzenia z domu, bo też nie mamy barów w okolicy. Więc na jedzeniu spędzam jakieś 10 minut, nie godzinę. Jeśli przychodzę o 8:00 to o której, przyjmując powyższe założenia, powinnam wychodzić? O 16:10 czy o 17:00. To pytanie pewnie jest głupie, ale zastanawiam się jak myślą inni ludzie. [Post edytowany, ledwo widzę monitor i w 1. wersji były błędy.] Edytowane przez 201708280929 Czas edycji: 2017-08-03 o 17:40 |
|
|
|
#1701 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Specyficzne korpo podzielone na male budy
![]() Troche musze, troche tak samo wyszlo od poczatku. Taka specyfika pracy. Na koniec dnia czesto sie okazuje co nie zostalo ogarniete, choc zostac powinno, z czym bedzie problem jutro, co trzeba zrobic asap i generalnie robi sie pozar w burdelu, wiec ciezko byloby mi wyjsc o 16tej. Kiedy np. konczymy projekt i bardzo malo sie dzieje, teoretycznie wyjsc bym mogla, ale wszyscy sa przyzwyczajeni, ze Kelecka jest w biurze do 17tej i np. moga przyjsc z jakas pilna sprawa, a nie wyobrazam sobie obdzwaniania wszystkich pracownikow z informacja, ze dzis wychodze wczesniej. |
|
|
|
#1705 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest tak, że pracuję w ludźmi z tej samej korpo z innych krajów. I oni zawsze wychodzą punktualnie (wielu wcześniej niż powinni) albo wpisują nadgodziny. Managerka mi się niedawno chwaliła, że ma 200 nadgodzin - bierze dzięki temu dodatkowy miesiąc urlopu. I teraz chcą mi dowalić codzienne spotkania o 8:00 i 16-17:00, więc zastanawiam się czy to normalne. Jeśli przyjmiemy, że na lunchu spędzam te 5-10 minut oznacza to, że robiłabym codziennie 1h bezpłatnych nadgodzin, pomijając, że bardzo trudno byłoby wyrwać się do lekarza, załatwić coś albo coś podobnego - bo ani rano ani wieczorem nie przejdzie. Nie wyobrażam sobie tego trochę. Edytowane przez 201708280929 Czas edycji: 2017-08-03 o 18:08 |
|
|
|
|
#1706 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1708 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1709 |
|
Rozeznanie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;75995576]Niektóre sklepy ze sprzętem elektronicznym oferują możliwość "zarezerwowania" sobie towaru przez Internet i odbioru go za powiedzmy dwie godziny w sklepie fizycznym. Czy w takim przypadku również obowiązywać będzie prawo od odstąpienia umowy w ciągu 14 dni (tak jak za 'standardowe' zakupy internetowe)?[/QUOTE]
Tak, jeśli towar zamówiłaś przez internet. Prawo do odstąpienia od umowy przysługuje niezależnie od wyboru sposobu odbioru. Kiedyś było inaczej (odbiór osobisty był traktowany jak sprzedaż w sklepie stacjonarnym), ale na szczęście przepisy się zmieniły. http://www.infor.pl/prawo/prawa-kons...or-towaru.html |
|
|
|
#1710 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

Tak samo z chemią. Dodatkowo w takich większych sklepach mozna od razu kupić np. Żarówkę jak mam sie spali czy baterie do zegarka.
A takie do zegarka i tak kupuję u zegarmistrza, bo mi od razu wymienia.

U mnie też kiepsko z silną wolą. Jeszcze wizaż bym zablokowała, bo to dwa największe zjadacze czasu.

tp