|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
|
|
|
|
#4502 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
niby nie powinno się dawać dziecku herbatek, a moja codziennie dostaje, bo widzę poprawę w pracy jej brzuszka. My się na tym wychowaliśmy i żyjemy, więc aż takie złe to chyba nie jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslicie ze to zle ze rak robi. Tak samo jak w lozeczku lezy na pleckach to tak wierzga nogami ze sie przekreci i zastanawiam sie nad zalozeniem ochraniacza zeby nóżki miedzy szczebelki nie wlozyla |
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Morele brawo za żółta kupę jak to mówi moja teściowa brawo za słoneczko
|
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
1501768236767.jpgtakie cuś dorwalam w rossie bielenda w promo sklad calkiem fajny a ta kuracja do wlosow sklad mega i 6.99.Z kremem do biustu mnie nie przekonali😋
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4507 |
|
MerDer 4ever
|
No to właśnie u mnie tak samo jak u Ciebie Nulka. Tylko mój dużo młodszy od Twojej córeczki :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
Hey
Przepraszam,że dopiero teraz się odzywam,ale poród i pierwszy tydzień po był dla nas bardzo ciężki. Tymon urodził się 21 lipca o godz.15:09. Ważył 3260 g i mierzył 56 cm. Niestety nie dam rady was w żaden sposób nadrobić(zaraz poczytam kilka ostatnich stron . Widzę,że już prawie wszystkie rozpakowane. Gratulacje! Mam nadzieje,że mamusie i dzieci są zdrowe
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego mówię niech kazdy robi jak uważa ale argumenty bo my piliśmy i żyjemy lepiej zostawmy dla siebie bo ilu dzieciom mogło to szkodzić a rodzice tego wtedy nie wiązali z herbatka ... Kiedyś fotelików do samochód też nie było o żyjemy to znaczy że mamy ich nie używać i to zbędne ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio, takie maluchy mają odruch pełzania jakoś 2 tygodnie- miesiac. Potem zanika
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Tak samo to podnoszenie głowy jest związane z podwyższonym napięciem u noworodków i może zaniknąć ale wcale nie musi bo czasem dzieci 1-2 miesięczne dźwigają głowę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4512 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woda z prawdziwym miodem. Ja piłam jako dziecko. Sąsiadki sąsiadki też. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja spi w poprzek. Przesuwa się. Cytat:
Cytat:
jest i druga kupa ! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka
A jakie dajesz? Chilli Uzywałam tego balsamu w ciąży, zreszta dalej używam. Ale chciałbym coś mocniejszego... Krem.do.biustu też mam... Orange Witaj i również gratulacje dla Was Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Orangemisia, w końcu się odezwałaś! Brawa za Tymona. Gratulacje
![]() Morelle, brawa dla Was za żółte kupy nareszcie! Ostatnio się pochwaliłam że nie mam rozstępów? Otóż w trakcie nawału porobiły mi się na cyckach-.- a cyce jak nabiorą to bolą i wcale nie mam ochoty ich smarować:/ jeszcze koło brodawek a one wrażliwe jeszcze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4515 |
|
MerDer 4ever
|
Orangemisia gratulacje
Pestycyda dzięki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Miód jest niepolecany z uwago na fakt, że stanowi jeden z najsilniejszych alergenów. Nie podałabym go dziecku, zwłaszcza z problemami gastrycznymi.
|
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem 4 tyg po cc i już nie krwawie.czasem jakieś plemienia od 3-4 dni a dziś czysto
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Morelle miód po 12 miesiącu życia, nie podałabym wcześniej nawet z woda, nawet nie chodzi tyle p alergen co o bakterie które może zawierać -
''Mimo, iż miód jest uważany za niezwykle zdrowy produkt, posiadający liczne właściwości prozdrowotne i przeciwbakteryjne, to nie jest on jednak wolny od zanieczyszczeń mikrobiologicznych! Najpoważniejszym z nich są laseczki Clostridium botulinum, zdolne do produkcji botuliny, czyli toksyny jadu kiełbasianego będącej najsilniejszą znaną neurotoksyną. Spory bakterii jadu kiełbasianego znajdują się w glebie i stamtąd przenoszone są przez pszczoły, które następnie kontaminują miód. Po zjedzeniu miodu bakterie w organizmie uaktywniają się i rozpoczynają produkcję botuliny, która powoduje skurcze mięśniowe. Zazwyczaj spożywa się surowy miód (niepasteryzowany), toteż ryzyko obecności w nim bakterii jest znaczne, przy czym są one w tak niewielkiej dawce, że są niemal nieszkodliwe dla dorosłych, ale szkodliwe dla małych dzieci. Na przykład w ciągu ostatnich 5 lat we Francji opisano 6 przypadków tego zatrucia u niemowląt, a najbardziej prawdopodobnym źródłem był właśnie miód. Z tego względu Amerykańska Akademia Pediatrii nie zaleca podawania miodu dzieciom do 12. miesiąca życia. Miód nie powinien być dodawany do pokarmów, napojów i mieszanek dla niemowląt, które nie ukończyły roku - zakaz ten dotyczy także wypieków oraz potraw, gdzie miód został poddany obróbce termicznej.'' Pediatria.mp.pl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez nonie_ Czas edycji: 2017-08-03 o 16:36 |
|
|
|
#4519 |
|
królikoholiczka
|
Dziewczyny jestem załamana, moja mała przybrała tylko 30g od piątku. Położna kazała mi dokarmiac a ja nie chcę.
|
|
#4520 |
|
Rozeznanie
|
Rumianek i koperek mam najzwyklejszy z apteki. Zaparzam i rozcienczam z wodą. Koperek mam też z Hipp, ale wolę ten zwykły.
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Cytat:
Ja bym poczekała dzieci karmione piersią przybierają skokowo może się okazać że za tydzień będzie już dobrze ![]() I w razie czego skonsultować to cdl a nie taka polozna która takie głupoty gada .. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4522 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#4523 |
|
MerDer 4ever
|
Emilia nie wiem czy musisz dokarmiać ale nie daj sobie wmówić ze masz mało treściwe mleko. Co za położna
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia, nie daj się. Dziewczyny dobrze piszą. Jak mas wątpliwości to cdl a położna która uważa mleko mamy za mało treściwe to zenada
|
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilia, rozumiem ze jestes załamana. Skoro nie chcesz dokarmiać to moze skorzystaj z porady doradczyni. Mm najłatwiej polecić. Moze próbuj odciągać laktatorem? A odnośnie mało treściowego mleka, to chyba ważne zeby dziecko jak najdłużej ssało jedną pierś to wtedy na koncu leci najtluscieksze. Tez mleko nocne jest bardziej treściwe. A stosujesz Femaltiker? Orangemisia - gratulacje dla ciebie! Co do połogu - u mnie jakis tydzień temu krwawienie zmieniło sie w żółtą wydzielinę. Jest jej niewiele na szczęście i nie nosze juz podpasek. U mnie Klaudia miała mega gloda. Niedługo trzeba bedzie pewnie podać mm, ale chciałabym to maksymalnie przeciągnąć tak do 19.00 mogłoby sie udać. Piersi opróżnione do zera. Wlasnie zasnęła i nawet nie chce jej odkładać bo zaraz sie obudzi i dalej bedzie chciała jeść. Morelle - super, ze u was dzisiaj lepiej i ze wróciły żółte kupy. Darietta - moja spi w wózku w salonie, na spacerach tez zasypia. Chilli - oby balsam i maska do włosów sie sprawidziły. Lubię Bielendę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Etusia
Mi Tez brakuje Tymcia, choć widzę, ze on.noe czuję sie zle z tym... bo w sumie sie staram...ale i.tak.czyje ze za mało. Emilia Hehe , daj spokój, Hugo prxez tydzień raz przybrał tylko 50 gr, teraz wiecej zaczyna łapać, nie dokarmiam bo.nie widzę w ciagu dnia żeby tego potrzebował. Nie daj.się. moja położna mowi, ze niektóre dzieci tak.mają, ze potrafią stanąć z wagą w miejscu nawet miesiąc i potem wystrzela... każde dziecko.jest inne, nie.martw się. Staraj się aby zawsze oprozniała pierś do.końca, bo.na końcu leci tłuste mleczko. Nie zmieniaj za szybko piersi. Będzie dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4529 |
|
Zadomowienie
|
Moja przybrała wprawdzie 90 w pierwszym tygodniu w domu (położna twierdzila ze powinna 200) Moja pediatra stwierdziła, ze dobrze wyglada i żeby od razu nie panikować. Cieszę się, ze jej posłuchałam Teraz 250 już dwa tygodnie z rzędu Poza tym są upały, moja teraz mam wrażenie ze często ale mało pije
Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-08-03 o 17:32 |
|
|
|
#4530 |
|
królikoholiczka
|
Dzieki dziewczyny!! Nie chce dokarmiac i nie będę. Jak nie przybierze znowu to wtedy będę się martwić.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

wasze maluszki sie przesuwają czy leżą w miejscu?
pamiętaj ze wszystko zaczyna sie w głowie a dziecko zawsze cos tam wyssie.
ja jutro przejdę sie zrobić podstawowe badania.