![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: siedzim w wiezy, nie widac rycerzy!!!:D
Nowinko , ale ja nie jestem jakims super facetem który zna się na wszytkim, a tym bardziej na takich sytuacjach.
Jesli mówisz ze nie potrafiłabys powiedzieć "jestes super ciacho itp itd" to dla mnie osobiście jestes wyżej rangą, ze się tak wyraże, niż kobieta która tak własnie mówi. Jesli do mnie kobieta powiedziałaby "jestes super ciacho to bym pewnie skorzystał z okazji, bo tak kazdy facet ma,a potem się po prostu ulotnił". Nie lubie kobiet które myślą ze swoja pewnością siebie mogą zdziałać wszystko. Wy jestescie w tej przegranej sytuacji ze od wiek wieków to facet zazwyczaj zapraszał kobiete na jakies spotkanie. W przeciwną strone odbierane to było bynajmniej dziwnie, wręcz nachalnie. Pytasz jak złowić faceta? No po pierwsze to on Cie musi jakos poznać. Najprosciej przez wspolnego znajomego. Potem po prostu zacznij z nim gadać, nieważne o czym, byleby wytworzyć jakąś rozmowe. Daj mu do zrozumienia, ze jestes miła, fajna i w ogóle laska do pogadania. Troche go pozaczepiaj, to działa jak magnes ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym to z tym podobaniem to jest róznie. Wyczujesz to. Jesli się facetowi nie będziesz podobać fizycznie, to choćbys przewróciła niebo i ziemie to nic nie zdziałasz. Poza tym unikaj spotkań w gronie jego kolegów, gdyż to mogłoby Cie od niego oddalić. Wystarczy ze niespodobałabyś się jednemu z nich i ten wysnułby jakis "tekst" o Tobie i sprawa załatwiona, byłabyś skreslona. Jesli on Ci się podoba to "nigdy mu tego nie mów". Bo pojdzie na łatwizne i bedzie to wykorzystywał. My to potrafimy robić w dośc perfidny sposób, podobno. Jesli chodzi o pewnosc siebie to spokojnie, zebys go nie odstraszyła. Fakt niestety jest faktem. My boimy się pięknych kobiet, onieśmielają nas, wiemy ze taka laska moze miec kazdego z Nas i chcemy jak najlepiej co zamyka nam swobode i pewnosc siebie. Bład zapewne, ale co zrobić. Po kilkunastu randkach wiem, ze nie ma złotego środka, po prostu rozmowa, rozmowa, rozmowa, a chemia sama przyjdzie lub nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Ja w wieku 18 lat też nawet się nie całowałam, niby to nie dużo ale było to dla mnie o tyle trudne, że dosłownie wszystkie moje koleżanki były już przynajmniej w 2 długich związkach, a ja wiecznie siedziałam cicho bo nie miałam o tych sprawach zielonego pojęcia
![]() Musiałam poszukać głębiej ![]() ![]() ![]() Jedno jest pewne - nie ma co siedzieć i załamywać rąk, kiedy ja z tym skończyłam, od razu spotkałam swojego 'rycerza' ![]() Powodzenia
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odp!
Troche się wcielam w watek-przepraszam ![]() ![]() Alu- trafiles w sedno! wlasnie dlatego sie krepuje bo tak sie utarlo, ze to facet ma wykonac ten pierwszy ruch, ale.. To jest znajomy z pracy, spotkalismy sie w niej ze 3 razy a ja juz tam najprawdopodobniej nie wroce..wpadam tam czasami na zakupy i go zaczepiam,gadka szmatka itd ![]() ![]() ![]() ![]() Z twojej wypowiedzi wywnioskowałam zeby nie wychodzic z inicjatywa spotkania pierwsza..mam nadzieje,ze sie okaze,ze mamy wspolnego znajomego i samo sie potoczy bo sie chyba za bardzo jak na ta sytuacje wkrecilam ![]() Alu może jestes super facetem i jeszcze sam o tym nie wiesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dobra, Alu widze obeznany w temacie
![]() Tylko wiesz co, teorie co winno byc to mozna sobie poczytac w podreczniku wazniaka, wcielanie w zycie to zupeeeelnie indywidualna kwestia.np. jesli o mnie chodzi to ja dobrze wiem wszystko , co mowiles,ale napraaawde trudne to od str technicznej ![]() p.s.Chcialabym sieustosunkowac do stwierdzenia wczensiejszego jakobym byla zdolna podejsc i powiedziec"ciacho jestes, wyrywam cie", hahahaha, no to raczej nie wyobrazam siebie mowiacej cos takiego, chyba musialabym byc nacpana;]Natomiast rzeczywiscie-po 20 minutach jakania, ze lzami w oczach, ze w ogole podeszlam/ majac swiadomosc co chce powiedziec, chcialam jednoczesnie zwiac i jednoczesnie wiedzialam, ze wyjde na wariatke jak zwieje,wpakowalam sie w sytuacje bez wyjscia, ktorej final widzialam jak w telenoweli/ -wiec szklanki w oczach , ale w ramach glupiej terapii leczenia niesmialosci, ktora sobie sama wymyslilam, spytalam w koncu czy uwaza ze moglibysmy umowic sie na kawe... Komedia po prostu, teraz wiem, ze jakby to ktos nakrecil z ukrytej kamery, to w smiechu warte wygralabym kamere i kosz slodyczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
przeczytajcie sobie dziewczyny ten watek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=254584 a tak nawiasem mowiac, gdybym nie wziela spraw w swoje rece, to nie mialabym dzisiaj meza i dzieci - a w kazdym razie nie tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ushia - jak w "pieknym umysle"<serduszka>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Marciszon ale dlaczego uwazasz,ze to byl blad?
Ja nie widze nic zlego w tym co zrobilas bo sama czasami mam na to ochote!wkurzaja mnie te glupie podchody..to dopiero jest dziecinne..i mysle sobie, ze przez te średniowieczne zwyczaje dzieje sie tak jak ktos juz w watku opisał :"i tak mijają się nieśmiałe panie i panowie, którzy też by chcieli, ale się boją."-albo uwazaja, ze nie wypada. Podziwiam Cie za to,ze zdobylas sie na odwage, a to że facet nie byl zainteresowany- no coz z tym tez trzeba sie oczywiscie liczyc. A druga kwestia dlaczego porady Alu są dla ciebie trudne od strony technicznej?Myśle,ze nie mialabys najmniejszych problemow z wcieleniem ich w zycie gdyby po prostu trafil sie jakis fajny obiekt do westchnien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Znam jeszcze co najmniej kilka dziewczyn, które nie były w związku w wieku 20 lat.
A sama, obecnie sparowana, czasami myślę sobie, że wcale nie było mi tak źle wtedy ![]() ![]() A jeśli chcecie zmienić stan rzeczy, to musicie poznawać facetów. Nie mówię, że od razu z nastawieniem "szukam materiału na chłopaka"... Po prostu poznawać. Bo jak się nie poznaje nikogo, to faktycznie szansa na poznanie właściwego jest marniutka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() I tak jak lexie napisala nie szukajcie odrazu materialu na chlopaka i nie nastawiajcie sie tak, ze musze znalezc teraz i juz, musze miec, bo inni maja. Najlepiej sie kogos poznaje bez takiego nastawienia, poprostu poznac tylko kogos, nowego znajomego, a czas pokaze. Znam pare przypadkow, ze dziewczyny szly na impreze szukac chlopaka i ..... nie znalazly ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
to ja pobije rekord bo z moim obecnym ukochanym (i pierwszym) zaczęłam sie spotykać mając jakieś 23 lata..?
Uhh nie pamietam już :P Brzydka nie jestem może trochę mam rozbujana wyobraźnie bo dla mnie wszystko jak w romansie miało być.. hehe no i jest, w końcu ![]() ah odniosę sie jeszcze do wypowiedzi koleżanki wyżej. To prawda nie zakładajcie od razu że nowy kolega to i coś musi być z tego. Ja z moim Pawłem przez pół roku gadalismy na necie nie widzac nawet swoich fotografii. Był jedynym z którym nie chciałam mieć żadnych romansów bo przyjaźń z nim wydawała mi sie taka.. niezwykła. A uczucie samo sie wyległo jakoś po kilku naszych spotkaniach ![]() Także nie ma co na siłę ludzi straszyć ![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Marciszon, ale po wypowiedziach widać żeś jest babka jak złoto, z jajami i z życiem
![]() ![]() Ale właściwie nie wiem, czy chcesz brac pierwszego zainteresowanego :P , czy decydujesz się czekać na kogoś kto Ci będzie odpowiadał. Był taki czas w moim życiu ze odczuwałam podobnie do Ciebie (17 lat , teraz patrzę i widzę jak głupia byłam sądząc ze w tym wieku powinnam mieć już za sobą kupę doświadczen na gruncie damsko- meskim ![]() ![]() ![]() Powodzenia i radości z życia ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam taki trochę smutowaty humor...bo w szkole naoglądałam się chłopaków i dziewczyn, którzy swobodnie się przytulają itp. nawet tak przyjacielsko. Też bym tak chciała, ale jakoś ...nie wychodzi. Chciałabym mieć takich kumpli, czy właśnie chłopaka, ale nie od macania, tylko to przy okazji. Czasem miło jest się do kogoś przytulić...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Z rycerzami to jest tak że oni jedyne co mają twarde i co popycha ich do odwagi to zbroja
![]() ![]() ![]() Proponuje tyma razem zabawić się w dziki zachód i samej upolować jakąś ciekawą zwierzynę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
może kogoś uraże,ale wydaje mi się ,że autorka wątku to facet.
wypowiedzi są bardzo proste i takie męskie. sam początek to ."NO WIĘC,JAK TO JEST Z WAMI BABKI..."mogłabym wiele cytatów wyciać.czytałam mnóstwo wypowiedzi i zdań kobiet,ale jakoś nie pasuje mi to do kobiecego języka -(subtelnego) może kolega nie potrafi poznac dziewczyny i pragnie poznać nasz punkt widzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
A wiesz Alu co przezywa nawet 'obyta laska' jak ma podejsc do faceta i sie z nim omówić?
![]() Tylko jak tu wyczuć czy facet czeka na to zbawienie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
To moze powiem tak. Nie ma co sie w tancu pierd.....ć.Zycie mnie nauczyło ze trzeba byc pewnym siebie. Gap się na niego, a co niech wie ze Ci sie podoba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
E tam, dziewczyno, ja juz teraz widzę że masz fajne poczucie humoru! I nie brak ci samokrytycyzmu - a to ważne. I jesteś szczera. I nie jesteś gorszym towarem. Jesteś wspaniała. nie warto na siłę udawać kogoś kim się nie jest. Bądź sobą i częściej się usmiechaj. wyjdź do ludzi, na imprezy, do parku, do kina, na spacer... Jest tyle możliwości! Zadbaj o siebie, jakaś fryzurka, czy fajny ciuch. Ale bądź sobą i taką pozostań. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
nie no..ja już sie trzymałam za reke z facetem
![]() a teraz tez jestem saama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wystarczył jedna impreza urodzinowa na która strasznie nie chciałam iść i wrecz siłą zostałam zaciągnieta ![]() ![]() Ja też nie mam super urody (chociaż tż twierdzi inaczej - mężczyźni ![]() ![]() ![]() Chociaż jak sie spotkaliśmy rok temu to byłam zadziwiająco otwarta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() AAAaaa no fakt, zwykle nie mowie babki, tylko "laski" do kolezanek albo bardziej przyjacielsko "baboku" ![]() Nooo, dolaczam sie do ohow i achow ![]() ![]() ![]() Dzieki babeczki za slowa otuchy!!!!!!nawet nie wiecie jak mi sie przydaly!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A i dzieki za rade, kowbojki ponoc maja najfaaaajnejjj, ale ciii ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale wiesz cooo, nie wiem co prawda czy jakby mi to ktos iedys powiedzial, to by mnie pocieszylo, ale...musze powiedziec, ze ja mam takiego kumpla i znalazl sie sam jakis czas temu, takze... no kumpla latwiej znalezc niz rycerza, o ksieciu nie wpominajac...;] Edytowane przez MarciszonPlus Czas edycji: 2008-05-19 o 20:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Alu dziękuje
![]() ![]() MarciszonPlus a jak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Odpuść, kochana, te łowy na siłę, poczekaj! Skoro na polu sercowym posucha to potraktuj to jak czas na inne sprawy: zainwestuj w siebie, studia, może inny kierunek z czasem, potem praktyka w jakiejś firmie, spróbujesz różnych klimatów, poznasz różnych ludzi. Szalej, czerp z życia i uwierz mi, Książę sam sie trafi. Pokochaj siebie, odszukaj swój image (bo widzę, że szukasz, ja to doskonale rozumiem...), niech ci będzie ze sobą dobrze, wtedy to będzie widać, a to wzbudza zainteresowanie... A potem - przebieraj!!! Pamietaj: ziarno od plew ![]() Ja mojego Małżona "odłowiłam" przez przypadek - zadurzyłam sie w jego przyjacielu, kolejny przypadek bez nadziei, on mnie pocieszał, a jak się później okazało, był mocno zainteresowany... I tak zostało, już 10 lat po slubie. Nadmienię, że zainteresowanie ze strony płci przeciwnej było de facto zerowe do tamtej pory, za to ja się miotałam by poczuc motylki w brzuchu, bo sama wiesz jak to jest. Moje wnioski z tamtego okresu: nic na siłę. Im mniejsze zainteresowanie płcią przeciwną, tym lepszy efekt. Wszystko ma swój czas. Edytowane przez kinghah Czas edycji: 2009-06-06 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Cóż za watek, tytuł swietny
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.