![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: dobry deweloper w Warszawie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Powiem szczerze, że nie wyobrażałabym sobie codziennie dojeżdżać do pracy po 1h albo dłużej w jedną stronę. Ile to czasu człowiek traci na to w ciągu dnia.
Myślę że tak jak koleżanka wyżej napisała pierwsza opcja czyli zakup mieszkania możliwie blisko centrum. Na tym na pewno nie stracisz, bo ceny nieruchomości idą w górę. Z ciekawszych inwestycji sprawdź sobie np Brzozowy Zakątek na Wilanowie. Lokalizacja wg mnie bardzo dobra, zarówno pod względem infrastruktury drogowej jak i komfortu bo jest stosunkowo cicho. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Zapoznałam się i ta inwestycję oddzielają od obwodnicy dwie linie zabudowy. Dokładnie chodzi istniejący budynek biurowy oraz inne budynki których budowa ma rozpocząć się w tym roku. Poza tym nie wiem czy zwróciłaś uwagę, ale większość mieszkań jest skierowanych na wewnętrzny dziedziniec. Krótko mówiąc obwodnica nie powinna stanowić tutaj problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie to też jest plus, bo można się samochodem szybko przedmieścić dzięki obwodnicy, ale poza tym dla mnie było to dyskwalifikujące. Każdy ma jakieś swoje opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Gdzie w końcu kupiliście? Pytam o dzielnicę żeby nie było, że chcę za dużo wiedzieć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
404 Not Found
|
Cytat:
No to faktycznie czeka was diametralna zmiana. ![]() Ja całe życie byłam lewobrzeżna, a przeprowadzam się na prawą stronę. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() U was kiedy oddają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
BAN stały
|
Cytat:
Sama mieszkałam około 200 metrów od trasy szybkiego ruchu i przez te ekrany wygłuszające praktycznie nic nie słychać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
No ja większość lokalizacji i inwestycji skreśliłam z różnych względów. Bardzo ciężko mi było znaleźć mieszkanie ze znośną ilością minusów
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- wrzesień 2018 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Niestety aktualnie wybierając mieszkanie kierujemy się mniejszym złem, każda inwestycja na jakieś minusy 😑 ja kierowałem się dojazdem do centrum (by mieć różne formy dojazdu a nie jeden ), rozkład mieszkania, rozwinięta infrastruktura w okolicy i trochę terenów zielonych w okolicy.
No i dla mnie ważny był termin oddania - nie chciałam kupić dziury w ziemi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez fabregasowa Czas edycji: 2017-07-20 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zwracacie uwagę na bliskość innych bloków, widok z okna? Dla mnie to był też istotny czynnik, o co nie raz spierałam się z mężem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie widok miał zerowe znaczenie. Tzn no dobra, wiadomo że nie chciałabym mieć widoku na cmentarz czy oczyszczalnie ścieków, patrzyłam też by nie brać mieszkania od strony ulicy, wiec widok mam po prostu na skwer. I dla mnie to jest wystarczające, nie miałam potrzeby jakichś rewelacyjnych widoków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Ja nie chciałam mieć okien w bliskiej odległości od sąsiadów. Mamy okna na skwer między blokami, ale jest na tyle duży, że nie będziemy do nikogo zaglądać ani nikt do nas. Bardzo mi się nie podoba w nowym budownictwie gęstość zabudowy i to, że często ludzie mieszkają okno w okno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
My juz zaczynamy powoli wykończenia w naszym mieszkanku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#168 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Całe wieki nie byłam na Wizażu a jak w końcu weszłam to od razu na ten temat i z nieba mi spadł bo pojutrze jadę podpisać umowę rezerwacyjną.
Zdecydowałam się na Marinę Atalu, urzekły mnie ogromne balkony i ich wykończenie no i lokalizacja jak dla mnie całkiem dobra bo blisko do pracy. Czy któraś z Was zdecydowała się na pakiet wykończeń od dewelopera ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Ja. I też atal marina. Z którego etapu wybrałaś mieszkanie? 🙂 My wzięliśmy pakiet standard. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
BAN stały
|
A jak wygląda jakość powietrza w poszczególnych dzielnicach. Gdzie waszym zdaniem jest najmniej spalin a gdzie najwięcej? Może ktoś jest z Wilanowa i były w stanie powiedzieć, jak tam konkretnie wygląda sytuacja w tej dzielnicy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
A jak Twoim zdaniem można to zweryfikować? Urządzenia do pomiaru nie znajdują się na każdej warszawskiej ulicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
BAN stały
|
Przy pomocy aplikacji na smartfony. Dane są czerpane ze stacji kontroli powietrza, a w Warszawie jest ich trochę. Na tej podstawie tworzona jest mapa zanieczyszczeń.
Akurat Wilanów z racji tego, że jest to stosunkowo nowa dzielnica, posiadająca korytarze powietrzne ma dobry "przewiew". Nie ma tam też zakładów przemysłowych, a ruch samochodowy jest na umiarkowanym poziomie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam dzisiaj na Wilanowie, nie chciałabym tam mieszkać. Betonowe miasteczko. Kompletnie mnie do siebie nie przekonuje. Jedyny plus to niska zabudowa i względnie ładne elewacje budynków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzeniona
|
Podobno na Wilanowie jest mnóstwo szczurów, czy to prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzeniona
|
Dziewczyny z doświadczeniem - zupełnie nie znam się na cenach mieszkań w Warszawie, wiem tylko, że plakaty deweloperów "mieszkania JUŻ od 8.000 zł/m2" powodują we mnie dreszcze, bo to tyle kasy - ciężko mi więc określić dobrą cenę za mieszkanie. Czy któraś z Was jest w stanie powiedzieć, jakie są mniej więcej widełki cenowe za m2 w różnych dzielnicach? Szukanie mieszkania jeszcze przede mną, a deweloperzy bardzo często nie podają cen na stronie, więc i ciężko mi porównać. Szczególnie interesuje mnie Mokotów, mieszkanie raczej bliżej centrum, 3 pokoje, ok. 50-60 m2. Wiem, że Mokotów jest drogi, ale ile mniej więcej powinnam liczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na wtórnym bywa coś taniej, ale zazwyczaj rudery po babci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;76016861]Wydaje mi się, że dużo więcej, przynajmniej na pierwotnym. Takie ceny są raczej na Służewiu i Służewcu. Stary Mokotów, Wierzbno, Sielce - tutaj ceny, gdy je sprawdzałam, to od 10 000/m2 przy takim metrażu.
Na wtórnym bywa coś taniej, ale zazwyczaj rudery po babci.[/QUOTE] O widzisz, tak coś czułam, że mogę podać za niskie ceny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.