dobry deweloper w Warszawie - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-17, 12:42   #151
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: dobry deweloper w Warszawie

Cytat:
Napisane przez esteme Pokaż wiadomość
Zastanawiamy się nad dwiema opcjami. Pierwsze to zakup mieszkania gdzieś np na Wilanowie lub Pradze Płd. Druga opcja to trochę większe mieszkanie np w Pruszkowie lub w Ząbkach ale z dojazdem do pracy (śródmieście). Która opcja wydaje się wam lepsza?
Miałam podobne dylematy i wybrałam pierwszą opcję z podejściem, że za te 20 lat wyprowadzę się do domu pod Warszawą
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-18, 10:24   #152
jagnapik
Raczkowanie

Powiem szczerze, że nie wyobrażałabym sobie codziennie dojeżdżać do pracy po 1h albo dłużej w jedną stronę. Ile to czasu człowiek traci na to w ciągu dnia.
Myślę że tak jak koleżanka wyżej napisała pierwsza opcja czyli zakup mieszkania możliwie blisko centrum. Na tym na pewno nie stracisz, bo ceny nieruchomości idą w górę. Z ciekawszych inwestycji sprawdź sobie np Brzozowy Zakątek na Wilanowie. Lokalizacja wg mnie bardzo dobra, zarówno pod względem infrastruktury drogowej jak i komfortu bo jest stosunkowo cicho.
jagnapik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-18, 10:55   #153
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnapik Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że nie wyobrażałabym sobie codziennie dojeżdżać do pracy po 1h albo dłużej w jedną stronę. Ile to czasu człowiek traci na to w ciągu dnia.
Myślę że tak jak koleżanka wyżej napisała pierwsza opcja czyli zakup mieszkania możliwie blisko centrum. Na tym na pewno nie stracisz, bo ceny nieruchomości idą w górę. Z ciekawszych inwestycji sprawdź sobie np Brzozowy Zakątek na Wilanowie. Lokalizacja wg mnie bardzo dobra, zarówno pod względem infrastruktury drogowej jak i komfortu bo jest stosunkowo cicho.
Obok tej inwestycji będzie obwodnica, polecam zapoznać się z planami zagospodarowania
Stary 2017-07-19, 07:27   #154
jagnapik
Raczkowanie

Zapoznałam się i ta inwestycję oddzielają od obwodnicy dwie linie zabudowy. Dokładnie chodzi istniejący budynek biurowy oraz inne budynki których budowa ma rozpocząć się w tym roku. Poza tym nie wiem czy zwróciłaś uwagę, ale większość mieszkań jest skierowanych na wewnętrzny dziedziniec. Krótko mówiąc obwodnica nie powinna stanowić tutaj problemu.
jagnapik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-19, 07:53   #155
visionAM
Zakorzenienie

Ogólnie to też jest plus, bo można się samochodem szybko przedmieścić dzięki obwodnicy, ale poza tym dla mnie było to dyskwalifikujące. Każdy ma jakieś swoje opinie
Stary 2017-07-19, 16:45   #156
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ogólnie to też jest plus, bo można się samochodem szybko przedmieścić dzięki obwodnicy, ale poza tym dla mnie było to dyskwalifikujące. Każdy ma jakieś swoje opinie

Gdzie w końcu kupiliście? Pytam o dzielnicę żeby nie było, że chcę za dużo wiedzieć.
Stary 2017-07-19, 16:56   #157
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Gdzie w końcu kupiliście? Pytam o dzielnicę żeby nie było, że chcę za dużo wiedzieć.
Praga Południe, Przyczółek Grochowski obecnie wynajmujemy kilometr od kupionego mieszkania, które jest w trakcie budowy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-19, 16:59   #158
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Praga Południe, Przyczółek Grochowski obecnie wynajmujemy kilometr od kupionego mieszkania, które jest w trakcie budowy

No to faktycznie czeka was diametralna zmiana.
Ja całe życie byłam lewobrzeżna, a przeprowadzam się na prawą stronę.
Stary 2017-07-19, 17:08   #159
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
No to faktycznie czeka was diametralna zmiana.
Ja całe życie byłam lewobrzeżna, a przeprowadzam się na prawą stronę.
Pamiętam właśnie, że przeprowadzasz się na Żerań Jak całe życie mieszkasz po drugiej stronie to rzeczywiście może być trochę dziwnie na początku Macie w tym etapie, który niedługo będzie oddany? Moja koleżanka z pracy kupiła tam mieszkanie niedawno.
Stary 2017-07-19, 18:03   #160
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Pamiętam właśnie, że przeprowadzasz się na Żerań Jak całe życie mieszkasz po drugiej stronie to rzeczywiście może być trochę dziwnie na początku Macie w tym etapie, który niedługo będzie oddany? Moja koleżanka z pracy kupiła tam mieszkanie niedawno.
Tak, my w III etapie. Doczekać się nie mogę.
U was kiedy oddają?
Stary 2017-07-20, 07:24   #161
katrin11111
BAN stały

Cytat:
Niby tak, ale w ten sposób to większość lokalizacji w Warszawie trzeba byłoby skreślić. Bo ruch duży, bo lotnisko w pobliżu i głośno, bo brak parkingów. Poza tym ten odcinek obwodnicy ma być jednym z droższych, będą tam zapewne ekrany wygłuszające. Krótko mówiąc jej odległość od inwestycji sprawi, że ludzie którzy tam będą mieszkali nawet się nie zorientują, że coś takiego tam jest.
Sama mieszkałam około 200 metrów od trasy szybkiego ruchu i przez te ekrany wygłuszające praktycznie nic nie słychać.
katrin11111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 08:08   #162
visionAM
Zakorzenienie

No ja większość lokalizacji i inwestycji skreśliłam z różnych względów. Bardzo ciężko mi było znaleźć mieszkanie ze znośną ilością minusów

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Tak, my w III etapie. Doczekać się nie mogę.
U was kiedy oddają?
wrzesień 2018
Stary 2017-07-20, 08:16   #163
fabregasowa
Zakorzenienie

Niestety aktualnie wybierając mieszkanie kierujemy się mniejszym złem, każda inwestycja na jakieś minusy 😑 ja kierowałem się dojazdem do centrum (by mieć różne formy dojazdu a nie jeden ), rozkład mieszkania, rozwinięta infrastruktura w okolicy i trochę terenów zielonych w okolicy.
No i dla mnie ważny był termin oddania - nie chciałam kupić dziury w ziemi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770

Edytowane przez fabregasowa
Czas edycji: 2017-07-20 o 08:17
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-20, 08:32   #164
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Pokaż wiadomość
Niestety aktualnie wybierając mieszkanie kierujemy się mniejszym złem, każda inwestycja na jakieś minusy 😑 ja kierowałem się dojazdem do centrum (by mieć różne formy dojazdu a nie jeden ), rozkład mieszkania, rozwinięta infrastruktura w okolicy i trochę terenów zielonych w okolicy.
Kierowałam się podobnymi kryteriami i też nie chciałam kupować dziury w ziemi, ale ostatecznie inne kwestie wygrały i obecnie obserwuję sobie jak blok, w którym będę mieszkać, dopiero powstaje Bardzo się tego bałam, ale w inwestycjach, które były na wykończeniu, zbyt wiele mi nie pasowało.

A zwracacie uwagę na bliskość innych bloków, widok z okna? Dla mnie to był też istotny czynnik, o co nie raz spierałam się z mężem.
Stary 2017-07-20, 10:30   #165
Azhaar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Pokaż wiadomość

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Taka dosłowna dziura w ziemi to faktycznie trochę słabo, ale teraz w sumie nie ma wyjścia. Najlepsze mieszkania rozchodzą się mega szybko i zarówno ja, jak i wielu moich znajomych, czekało lub czeka na mieszkanie minimum 1-1,5 roku. To jest raczej standard niestety. Żeby trafić na coś sensownego już po oddaniu inwestycji to naprawdę cięzko. A niektórzy więksi deweloperzy to najpierw ruszają z przedsprzedaża, nie dają planów mieszkań na stronie, trzeba samemu pojechać i na miejscu popytać a dopiero potem na stronie wrzucają to co zostało

Dla mnie widok miał zerowe znaczenie. Tzn no dobra, wiadomo że nie chciałabym mieć widoku na cmentarz czy oczyszczalnie ścieków, patrzyłam też by nie brać mieszkania od strony ulicy, wiec widok mam po prostu na skwer. I dla mnie to jest wystarczające, nie miałam potrzeby jakichś rewelacyjnych widoków No i mam to bezpieczeństwo, że wszystkie budynki obok są już zaplanowane, wiec już wiem dokładnie jakie będą odległości i że nic nowego za oknem mi nie powstanie.
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-20, 11:49   #166
visionAM
Zakorzenienie

Ja nie chciałam mieć okien w bliskiej odległości od sąsiadów. Mamy okna na skwer między blokami, ale jest na tyle duży, że nie będziemy do nikogo zaglądać ani nikt do nas. Bardzo mi się nie podoba w nowym budownictwie gęstość zabudowy i to, że często ludzie mieszkają okno w okno.
Stary 2017-07-21, 16:06   #167
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

My juz zaczynamy powoli wykończenia w naszym mieszkanku deweloper mial termin oddania budynku na 30 czerwca a klucze do mieszkania dostalismy 21 czerwca (nie mieszkań! Mieszkan 3 msc pozniej) takze lecimy z tematem

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-24, 08:55   #168
esteme
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Monikaaa1206 Pokaż wiadomość
Tu koleżanka ma racje. Deweloper ma o tyle sprawę ułatwioną, że wie o inwestycji budowy obwodnicy co daje mu przewagę i może zastosować nowoczesne materiały wyciszające oraz tak zaprojektować budynek by ruch na drodze nie był dokuczliwy. Gorzej gdyby mieszkańcy kupili mieszkania a miasto wydało pozwolenie na budowę obwodnicy wtedy faktycznie mieszkanie przy natężonym ruchu było by koszmarem. W Brzozowym Zakątku sytuacja jest znana i jestem pewna, ze Polnord zadba o zamontowanie tuneli wygłuszających oraz innych nowoczesnych elementów które zapewnią komfort mieszkania na tym osiedlu.
Fakt jest taki, że tam mieszka sporo wpływowych osób. Poza tym Świątynia Opatrzności Bożej - i kolejne wpływowe osoby. A więc jest grupa nacisku. O odpowiednie zabezpieczenie tego odcinka obwodnicy byłabym więc spokojna.
esteme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-26, 14:38   #169
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Całe wieki nie byłam na Wizażu a jak w końcu weszłam to od razu na ten temat i z nieba mi spadł bo pojutrze jadę podpisać umowę rezerwacyjną.
Zdecydowałam się na Marinę Atalu, urzekły mnie ogromne balkony i ich wykończenie no i lokalizacja jak dla mnie całkiem dobra bo blisko do pracy. Czy któraś z Was zdecydowała się na pakiet wykończeń od dewelopera ?
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-26, 15:44   #170
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez rybkad Pokaż wiadomość
Całe wieki nie byłam na Wizażu a jak w końcu weszłam to od razu na ten temat i z nieba mi spadł bo pojutrze jadę podpisać umowę rezerwacyjną.
Zdecydowałam się na Marinę Atalu, urzekły mnie ogromne balkony i ich wykończenie no i lokalizacja jak dla mnie całkiem dobra bo blisko do pracy. Czy któraś z Was zdecydowała się na pakiet wykończeń od dewelopera ?

Ja. I też atal marina. Z którego etapu wybrałaś mieszkanie? 🙂
My wzięliśmy pakiet standard.
Stary 2017-07-26, 16:58   #171
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Cytat:
Ja. I też atal marina. Z którego etapu wybrałaś mieszkanie? 🙂
My wzięliśmy pakiet standard.
Z II , wcześniej prawie kupiliśmy mieszkanie w Soho Factory ale przypadkiem przyjechałam do Mariny i okazało się,że to nie jest wcale taki koniec świata jak myślałam no i cena ponad 100 tys niższa niż w Soho. My się zastanawiamy nad standard plus albo vip a to z uwagi na to,że mamy zwierzęta i u nas podłoga musi być porządna bo inaczej szybko się niszczy
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-28, 11:02   #172
milimija
BAN stały

A jak wygląda jakość powietrza w poszczególnych dzielnicach. Gdzie waszym zdaniem jest najmniej spalin a gdzie najwięcej? Może ktoś jest z Wilanowa i były w stanie powiedzieć, jak tam konkretnie wygląda sytuacja w tej dzielnicy?
milimija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-28, 12:29   #173
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milimija Pokaż wiadomość
A jak wygląda jakość powietrza w poszczególnych dzielnicach. Gdzie waszym zdaniem jest najmniej spalin a gdzie najwięcej? Może ktoś jest z Wilanowa i były w stanie powiedzieć, jak tam konkretnie wygląda sytuacja w tej dzielnicy?
A jak Twoim zdaniem można to zweryfikować? Urządzenia do pomiaru nie znajdują się na każdej warszawskiej ulicy.
Stary 2017-08-01, 06:00   #174
esteme
BAN stały

Przy pomocy aplikacji na smartfony. Dane są czerpane ze stacji kontroli powietrza, a w Warszawie jest ich trochę. Na tej podstawie tworzona jest mapa zanieczyszczeń.
Akurat Wilanów z racji tego, że jest to stosunkowo nowa dzielnica, posiadająca korytarze powietrzne ma dobry "przewiew". Nie ma tam też zakładów przemysłowych, a ruch samochodowy jest na umiarkowanym poziomie.
esteme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-01, 16:35   #175
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esteme Pokaż wiadomość
Przy pomocy aplikacji na smartfony. Dane są czerpane ze stacji kontroli powietrza, a w Warszawie jest ich trochę. Na tej podstawie tworzona jest mapa zanieczyszczeń.
Akurat Wilanów z racji tego, że jest to stosunkowo nowa dzielnica, posiadająca korytarze powietrzne ma dobry "przewiew". Nie ma tam też zakładów przemysłowych, a ruch samochodowy jest na umiarkowanym poziomie.
Posiadam taką aplikację i tak jak wspomniałam, stacji kontroli powietrza jest w Warszawie KILKA, więc nie da się w żaden racjonalny sposób ocenić jakość powietrza w dzielnicach, gdzie stacji nie ma. To wciąż są założenia.

Byłam dzisiaj na Wilanowie, nie chciałabym tam mieszkać. Betonowe miasteczko. Kompletnie mnie do siebie nie przekonuje. Jedyny plus to niska zabudowa i względnie ładne elewacje budynków.
Stary 2017-08-02, 21:50   #176
invisible_01
Zakorzeniona

Podobno na Wilanowie jest mnóstwo szczurów, czy to prawda?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-03, 20:14   #177
invisible_01
Zakorzeniona

Dziewczyny z doświadczeniem - zupełnie nie znam się na cenach mieszkań w Warszawie, wiem tylko, że plakaty deweloperów "mieszkania JUŻ od 8.000 zł/m2" powodują we mnie dreszcze, bo to tyle kasy - ciężko mi więc określić dobrą cenę za mieszkanie. Czy któraś z Was jest w stanie powiedzieć, jakie są mniej więcej widełki cenowe za m2 w różnych dzielnicach? Szukanie mieszkania jeszcze przede mną, a deweloperzy bardzo często nie podają cen na stronie, więc i ciężko mi porównać. Szczególnie interesuje mnie Mokotów, mieszkanie raczej bliżej centrum, 3 pokoje, ok. 50-60 m2. Wiem, że Mokotów jest drogi, ale ile mniej więcej powinnam liczyć?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-03, 20:18   #178
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z doświadczeniem - zupełnie nie znam się na cenach mieszkań w Warszawie, wiem tylko, że plakaty deweloperów "mieszkania JUŻ od 8.000 zł/m2" powodują we mnie dreszcze, bo to tyle kasy - ciężko mi więc określić dobrą cenę za mieszkanie. Czy któraś z Was jest w stanie powiedzieć, jakie są mniej więcej widełki cenowe za m2 w różnych dzielnicach? Szukanie mieszkania jeszcze przede mną, a deweloperzy bardzo często nie podają cen na stronie, więc i ciężko mi porównać. Szczególnie interesuje mnie Mokotów, mieszkanie raczej bliżej centrum, 3 pokoje, ok. 50-60 m2. Wiem, że Mokotów jest drogi, ale ile mniej więcej powinnam liczyć?
Mokotowa akurat nie znam, bo nie szukałam mieszkania w tej okolicy, ale chyba musisz się liczyć właśnie z kosztem 7-8tys.za mkw.
Stary 2017-08-04, 03:26   #179
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Mokotowa akurat nie znam, bo nie szukałam mieszkania w tej okolicy, ale chyba musisz się liczyć właśnie z kosztem 7-8tys.za mkw.
Wydaje mi się, że dużo więcej, przynajmniej na pierwotnym. Takie ceny są raczej na Służewiu i Służewcu. Stary Mokotów, Wierzbno, Sielce - tutaj ceny, gdy je sprawdzałam, to od 10 000/m2 przy takim metrażu.

Na wtórnym bywa coś taniej, ale zazwyczaj rudery po babci.
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-04, 05:36   #180
visionAM
Zakorzenienie

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;76016861]Wydaje mi się, że dużo więcej, przynajmniej na pierwotnym. Takie ceny są raczej na Służewiu i Służewcu. Stary Mokotów, Wierzbno, Sielce - tutaj ceny, gdy je sprawdzałam, to od 10 000/m2 przy takim metrażu.

Na wtórnym bywa coś taniej, ale zazwyczaj rudery po babci.[/QUOTE]
O widzisz, tak coś czułam, że mogę podać za niskie ceny.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości