![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Dieta na zdrowe i piękne włosy
Od dłuzszego czasu męczy mnie straszne wypadanie włosów
![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam się co robię nie tak ![]() Zastanawiam się czego potrzebuje konkretnie organizm i w jakich ilościach, żeby moje włosy w końcu odzyskały dawna kondycję ![]() Bardzo proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta na zdrowe i piękne włosy
z tego co ja wiem, to ladne wlosy i paznokcie wymagaja siarki, czyli np. papryka, cebula... ale nie wiem czy to da cos na wypadanie wlosow :/
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
♥
|
a ja łykam tabletki SILICA i juz mi tak bardzo włosy nie wylatuja , kiedys to był horror
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ta SILICA to chyba tania nie jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jedz dużo orzechów, migdałów
wątróbka cebula marchwe siemię lniane płatki zbożowe i owsiane
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Jestem wegetarianką, więc wątróbki nie tknę ![]() ![]() Ale czuprynka i tak z dnia na dzień jest coraz rzadsza ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
♥
|
ja płace jeden listek ( bodajrze 20 czy 24 tabletek ) 5 zł i jedna tabletke na dzien wiec nie jest aż chyab to takie drogie silice trzeba długo brac aby zauwazyc jakie kolwiek efekty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Aniu a jak długo je już zażywasz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
♥
|
wczesniej nie brałam żadnych tabletek , silice jem mmm od 2 miechów ? hm.. nie wiem dokładnie ile juz to łykam... moja ciocia - pielegniarka powiedziała , że silice trzeba troche zażywać i jak ktomuś bardzo wylatują włosy , ma bardzo zniszczone i to na efekty trzeba czekac nawet 3 miesiące... ale efekty ja widziałam o wiele wczesniej
![]() opakowanie ? chodzi ci o listek czy całe opakowanie ? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Tylko ja tyle różnych preparatów łykam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
♥
|
Lepiej łykać jeden preparat ale długo bo wiadomo co za duzo to tez nie zdrowo ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
♥
|
a mozna wiedziec co za tabletki łykasz ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Na pewno wszystko to co zdrowe dla skory jest zdrowe i dla wlosow. Wazne sa witaminu z grupy B, cynk, miedz.
Moja Mama twierdzi, ze zelatyna ma korzystny wplyw na wlosy, nie wiem czy to prawda - ale z drugiej strony wierze mamie. Moze warto sprobowac galaretek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ale ona napisała, że jest wege
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie, nieuwaznie przeczytalam posta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Może ten artykuł będzie pomocny
![]() http://www.pieknewlosy.pl/dieta_dla_wlosow.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
♥
|
ja kiedys łykałam Humavit bo jest tani i jest bardzo dużo tabletek i mi wogóle nie pomogły.. marne efekty... no ale moze u ciebie inaczej zadziałają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dieta ma napewno ogromne znaczenie w zapobieganiu wypadania wlosow. Miesiac temu moje zycie sie nagle bardzo zmienilo. Przez pewne problemy nie spalam po nocach, nie jadlam, a jak cos zjadlam to bylo to pozbawione jakichkolwiek wartosci odzywczych, mimo glodu nie bylam wstanie dokonczyc malego obiadu, zaprzestalam brac jakichkolwiek tabletek, normalnie bralam witamine c, wapn, cynk, magnez i multiwitamine jako ze duzo cwiczylam z ciezarami, przestalam rowniez cwiczyc i moje samopoczucie bylo bardzo marne przez ponad trzy tygodnie.
Wlosy lecialy mi garsciami, paznokcie sie oslabily. Bylam w szoku, ale nie moglam tego stanu psychicznego i wypadana powstrzymac. Nagle problem z ktorym sie borykalam skonczyl sie. Zaczelam jesc, po tygodniu normalnego odzywiania, tj. okolo 1800 kcal dziennie albo i wiecej plus regularne posilki, duzo skladnikow korzystnych dla wlosow i calego ciala, duzo bialeczka ,po tygodniu dolaczylam znowu sport, i choc dopiero dwa tygodnie znowu czuje sie swietnie to wlosy przestaly mi leciec. Wierze, wiem to ze dieta jest bardzo istotna w wygladzie wlosow i paznokci. Stress jest okrutny dla nich, mam nadzieje ze juz nie bede musiala przez to przechodzic. Jedzcie Dziewczyny minimum 5 malych posilkow dziennie, w kazdym posilku dostarczcie bialka, nie jedzcie sztucznych, kolorowych karmelkow, jogurtow ze sztucznym zapachem i kolorem itp, sprawdzajcie co jest w skladzie, czym Was chca faszerowac, unikajcie chemii, jedzcie duzo ryb, orzechow, suszonych owocow, dzikiego ryzu, ciemnych makaronow, ciemnego, ciezkiego pieczywa,unikajcie tego bialego puchu z hipermarketow, jedzcie duzo greckiego jogurtu lub innych naturalnych, awokado, bialy ser, piersi z kurczaka, brokuly, stek, losos z grilla z salatka i ryzem, to takie dobre rzeczy! Dodaja Wam sil, sprawiaja ze wlosy sie blyszcza i napewno mniej wypadaja. No chyba, ze sie ma jakies inne problemy z poziomem hormonow czy jakas inna dolegliwosc, wtedy trzeba zawitac do lekarza. Ale nawet w takich przypadkach zdrowe odzywianie napewno poprawi sytuacje. Zadna chemia nie pomoze jak organizmowi brakuje podstawowych skladnikow. Jestem taka swinka doswiadczalna. Przeszlam na sobie wiele diet, wiele treningow, chudlam, grublam, stres nie jest tez mi obcy. Jak zdrowo sie odzywiam i cwicze to mam wiecej sil witalnych i wygladam lepiej. Tak samo moje wlosy. Ostatnio nawet obiecalam sobie juz ich nie rozjasniac. Bede chodzila z ciemnym odrostem. Ani nie tkne ich szamponetka! Gdybym miala powazny problem z wypadaniem, to napewno zaczela bym od odzywiania i dodalabym jakies suplementy na jakis czas, np. ekstra cynk, biotyne, magnez, wapn czy tabletki takie jak Revalid itp. Odzywianie jest tak wazne! Wiem jednak, ze czasem zycie moze sie tak potoczyc, ze nie jest sie w stanie zadbac o takie podstawy, wiem bo przez to ostatnio przechodzilam...
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Milka 19 - na twoim miejscu przestalabym zazywac to co zarzywasz,kup sobie zestaw wit B compleks. 100% zapotrzebowanie dzienne, zazywaj je przynajmniej 4 miesiace regularnie do tego uzywaj olejku rycynowego na skore glowy,a po takiej kuracji (przynajmniej 4 miesiecznej!!!), zobaczysz efekty i to ci gwarantuje ja w taki sposob uratowalam i odbudowalam swoje wlosy,nie wspominajac jak mi sie paznokcie wzmocnily
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziękuję dziewczyny za odpowiedz
![]() Już jest dobrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Mi moja gęsta czupryna wypadła po odstawieniu tabletek hormonalnych, zaczęła się burza hormonów z trądzikiem androgennym i tyciem, a włosy dosłownie garściami mi wypadały. Podczas mycia głowy kilkarotnie zapychał się odpływ w wannie włosami, musiałam ściąć moje wylniałe loki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
![]() hej ![]() mi włosy tez wypadały i zaczęłam sie już martwic ze niedługo bede łysa;/ ale postanowilam zmienic swoją dietę... zaczęłam jeść cebule bo gdzies wyczytałam ze to pomaga włosom... jem ja juz od 3 tygodni i widze efekty włosy mniej wypadają, oprócz tego kupiłam w aptece SILICA i łykam ale to dopiero od 3 dni, stosuje tez odżywke WAX srednio 2 razy w tygodniu (znajdziesz o niej dużo na forum) oraz gdy nie nakładam odżywki dodaje 2 krople olejku rycynowego do szapmonu gdy myję włosy... nie wiem jak bedzie u Ciebie ale u mnie są pierwsze efekty i widze ze włosy są wzmocnione, ale zeby mowic o sukcesie trzeba czasu i sysmtematycznej pielęgnacji;] aaaa zapomnialam dodac... wlosy mam sredniej dlugosci ale zawsze mialam krotkie dlatego tez nie czesałam ich zbyt często, ale ktos mi powiedzial ze trzeba czesac wlosy bo wtedy skóra głowy jest lepiej ukrwiona... i mniej włosów wypada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]()
Bo wszędzie słyszę, że na wypadanie włosów nie warto brać tabletek, ale lepiej wspomagać odpowiednią dietą... Tylko, że nikt nie umie powiedzieć, co to za dieta powinna być.
![]() Co jeść, jakieś konkretne warzywa, owoce, jakieś połączenia? Nie znam się na tym kompletnie, dlatego liczę na Waszą pomoc. Podrawiam. Inv. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta - przeciw wypadaniu włosów!
podobno jabłka wzmacniają włosy
![]() a co więcej? sama nie wiem... stawiam, że zdrowe tłuszcze powinny coś pomóc.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.