Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-19, 08:15   #1681
funky87
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Krytia, Zoosia wysłałam wam
Stary 2008-05-19, 09:20   #1682
Libra2
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim,ja tylko wpadłam się przywitać bo już się za wami stęskniłam
Mam nadzieje że dzisiejszy dzień choć za oknami szaro i ponuro przyniesie wam wiele radości i natchnie was optymizmem do dalszej walki z ED,
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 11:34   #1683
kasik30
Raczkowanie

Witajcie laski ja mam dzisiaj dołaNapisałam prawie kilka linijek o tym co mi leży na duszy ale skasowałam to bo po co to pisać...Mało jem,mam mega wyrzuty sumienia ,ranię mojego M. mam wszystkiego dosyć(
Stary 2008-05-19, 14:04   #1684
brzydotka
Rozeznanie

Kasiu głowa do góry..
brzydotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 14:48   #1685
Annie1441
Wtajemniczenie

Mój TŻ zawsze się ze mnie 'nabijał' i mnie 'drażnił' jeśli chodzi o wagę kiedy biadoliłam, że jestem tłusta, że na lody nie pójdziemy a na kebaba tym bardziej nie... bla bla bla. Chyba było mu przykro i w ten sposób dawał mi do zrozumienia, że przesadzam. Teraz nic nie mówi Co do ruchu- muszę dołączyć gdyż ostatnio zaniedbałam kondycję z powodu nauki... i pogody, no i remontu. Już od tego wtorku wracam na treningi, a rowerem będę zasuwać po wystawieniu ocen. Przytyłam już... i to dość szybko, ale nie wiem ile. Nogi wyglądają już ok, ale tak wczoraj patrząc w lustro stwierdziłam, że przydałoby się biodra kawałek, piersi no i kostki zakryć. Ale boję się, że się 'otłuszczę' bez kształtnie. Zastanawiam się też ile będę tyć przy tym jadłospisie. A może ruszyła waga bo przestałam ćwiczyć intensywnie na jakiś czas? Co będzie jak znów zacznę? Bo przemiana materii ruszyła (ciągle mi gorąco, temp. około 36,6-7). Jak utrzymać ten stan gdy wrócę do ćwiczeń (a po wystawieniu ocen baaaardzo intensywnych). Cały czerwiec i lipiec, potem praca fizyczna w sierpniu, a od września biegi Nie zmuszam się do tego jak do siłki- robię to bo sprawia mi to przyjemność, ale nie mogę sobie znowu zdrowia zmarnować, zwłaszcza, że jeszcze okresu nie dostałam... Ogólnie pozytywnie A jak tam oceny końcowe? Ja wpadłam na moment do Was i lecę do: historii, fizyki, chemii, francuskiego, religii (), biologii... o rany. Ale już- trzeba się spiąć. Koniec końców, nie wiem czy pozwalać sobie dalej na tycie... Pozdrawiam i życzę powodzenia

PS. Nie wiecie co się dzieje z Baby14?
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 15:47   #1686
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Witajcie laski ja mam dzisiaj dołaNapisałam prawie kilka linijek o tym co mi leży na duszy ale skasowałam to bo po co to pisać...Mało jem,mam mega wyrzuty sumienia ,ranię mojego M. mam wszystkiego dosyć(
Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Mój TŻ zawsze się ze mnie 'nabijał' i mnie 'drażnił' jeśli chodzi o wagę kiedy biadoliłam, że jestem tłusta, że na lody nie pójdziemy a na kebaba tym bardziej nie... bla bla bla. Chyba było mu przykro i w ten sposób dawał mi do zrozumienia, że przesadzam. Teraz nic nie mówi Co do ruchu- muszę dołączyć gdyż ostatnio zaniedbałam kondycję z powodu nauki... i pogody, no i remontu. Już od tego wtorku wracam na treningi, a rowerem będę zasuwać po wystawieniu ocen. Przytyłam już... i to dość szybko, ale nie wiem ile. Nogi wyglądają już ok, ale tak wczoraj patrząc w lustro stwierdziłam, że przydałoby się biodra kawałek, piersi no i kostki zakryć. Ale boję się, że się 'otłuszczę' bez kształtnie. Zastanawiam się też ile będę tyć przy tym jadłospisie. A może ruszyła waga bo przestałam ćwiczyć intensywnie na jakiś czas? Co będzie jak znów zacznę? Bo przemiana materii ruszyła (ciągle mi gorąco, temp. około 36,6-7). Jak utrzymać ten stan gdy wrócę do ćwiczeń (a po wystawieniu ocen baaaardzo intensywnych). Cały czerwiec i lipiec, potem praca fizyczna w sierpniu, a od września biegi Nie zmuszam się do tego jak do siłki- robię to bo sprawia mi to przyjemność, ale nie mogę sobie znowu zdrowia zmarnować, zwłaszcza, że jeszcze okresu nie dostałam... Ogólnie pozytywnie A jak tam oceny końcowe? Ja wpadłam na moment do Was i lecę do: historii, fizyki, chemii, francuskiego, religii (), biologii... o rany. Ale już- trzeba się spiąć. Koniec końców, nie wiem czy pozwalać sobie dalej na tycie... Pozdrawiam i życzę powodzenia

PS. Nie wiecie co się dzieje z Baby14?

Tylko wiesz nie przesadź z tymi treningami.
A co do nauki to taaak mi się nie chce teraz uczyć że szok. Ale na szczęście jutro nie ma księdza (a miał mnie pytać)

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Dziękuje Tylko wiesz nadal jesteś szczuplutka, więc nawet jakbyś jeszcze przytyła to wiesz tylko ze zdrowiem dla ciebie i wyglądu.
Potrzebuje bacika, bo jak dzisiaj ubrałam spodnie (świeżo po praniu) to mi się wydawało że nogi mam ...nie z tej ziemi ale po 20min znów na mnie wisiały jak worek na kartofle
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 16:19   #1687
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
A mi wyślesz ?

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 16:28   #1688
Bbasiulka
Raczkowanie

Mi funky wyślij szalewskip@wp.pl
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 17:02   #1689
agness51
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki

Dalszy ciąg mojego doła posobotniego. Szklag mnie zaraz trafi. Ciągle tylko patrzę w lustro i widzę jaka to jestem tłusta,w szkole bałam się,aby nikt nie pomyślał sobie,że przytyłam przez ten weekend,i w ogóle mimo iż rano spodnie po praniu które ostatnio dobrze leżały dzisiaj trochę zaczęły mi wisieć,to mimo wszystko stwierdziłam,że przytyłam przez weekend. Naprawdę mam już tego wszystkiego dosyć,ciągle mam tylko myśli,czy aby na pewno powinnam być dalej z TŻ-tem,nie rozumiem dlaczego on ze mną jest,skoro ja tak wyglądam. Głupio się czuję kiedy on mi powie,że jestem ładna,czy że mu się podobam i to bardzo,bo po prostu tego nie rozumiem.
Nawet już dzisiaj obcięłam 50kcal ze śniadania,potem 50kcal z obiadu. A najgłupsze co zrobiłam to to,że wzięłam kanapkę do szkoły,no i stwierdziłam,że wezmę jeszcze jabłko,może jak zgłodnieję to zjem i wiecie co zrobiłam? Wyrzuciłam je po drodze do szkoły do śmietnika. A potem ze łzami w oczach szłam,myśląc co ja najlepszego ze sobą zrobiłam. Nie panuję już nad ED. To choroba ma nade mną władzę. Późno wróciłam,dopiero po 16 i dopiero wtedy zjadłam obiad,więc pewnie od razu zjem coś w ramach kolacji,bez podwieczorku,no bo późno był ten posiłek,a co najgorsze to mnie strasznie cieszy,bo przynajmniej nie wrzucę w siebie tych 1400kcal,tylko o ponad 100 mniej.

Wybaczcie,że znów piszę Wam o swoich problemach ...
Ale ... tak bardzo się cieszyłam jeszcze w piątek,że lepiej się czuję sama ze sobą i w ogóle,tak bardzo się cieszyłam jak szłam na tego grilla,a potem ... trochę nadprogramowego jedzenia i znowu pękło coś we mnie ...

Funky - Mogę prosić również o fotki ?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 17:09   #1690
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki

Dalszy ciąg mojego doła posobotniego. Szklag mnie zaraz trafi. Ciągle tylko patrzę w lustro i widzę jaka to jestem tłusta,w szkole bałam się,aby nikt nie pomyślał sobie,że przytyłam przez ten weekend,i w ogóle mimo iż rano spodnie po praniu które ostatnio dobrze leżały dzisiaj trochę zaczęły mi wisieć,to mimo wszystko stwierdziłam,że przytyłam przez weekend. Naprawdę mam już tego wszystkiego dosyć,ciągle mam tylko myśli,czy aby na pewno powinnam być dalej z TŻ-tem,nie rozumiem dlaczego on ze mną jest,skoro ja tak wyglądam. Głupio się czuję kiedy on mi powie,że jestem ładna,czy że mu się podobam i to bardzo,bo po prostu tego nie rozumiem.
Nawet już dzisiaj obcięłam 50kcal ze śniadania,potem 50kcal z obiadu. A najgłupsze co zrobiłam to to,że wzięłam kanapkę do szkoły,no i stwierdziłam,że wezmę jeszcze jabłko,może jak zgłodnieję to zjem i wiecie co zrobiłam? Wyrzuciłam je po drodze do szkoły do śmietnika. A potem ze łzami w oczach szłam,myśląc co ja najlepszego ze sobą zrobiłam. Nie panuję już nad ED. To choroba ma nade mną władzę. Późno wróciłam,dopiero po 16 i dopiero wtedy zjadłam obiad,więc pewnie od razu zjem coś w ramach kolacji,bez podwieczorku,no bo późno był ten posiłek,a co najgorsze to mnie strasznie cieszy,bo przynajmniej nie wrzucę w siebie tych 1400kcal,tylko o ponad 100 mniej.

Ale ... tak bardzo się cieszyłam jeszcze w piątek,że lepiej się czuję sama ze sobą i w ogóle,tak bardzo się cieszyłam jak szłam na tego grilla,a potem ... trochę nadprogramowego jedzenia i znowu pękło coś we mnie ...

Oj agness tak nie możesz, prosze pomyśl nad tym psychologiem, bo widać że sama z tego nie wyjdziesz.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-19, 18:04   #1691
plameczka
Wtajemniczenie

No dokladnie agness, krytia bardzo dobrze Ci radzi z wizyta u psychologa, to nie wstyd, to wlasnie glupio, ze jestes chora i nie chcesz sie leczyc. Albo moze zle napisalam, na pewno chcesz sie leczyc, ale nic nie robisz w tym kierunku, niestety, ale stoisz w miejscu. To tak jak osoba chora na grype sama kupuje sobie leki a nie pojdzie do lekarza. Kochana pamietaj, ze masz nas i jesli masz dolki to zawsze mozesz tu pisac a my Cie z checia wysluchamy, nie musisz przepraszac, bo po to tu jestesmy Ale wizyta u psychologa jest u Ciebie konieczna, naprawde. 3maj sie

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 18:20   #1692
funky87
Zakorzenienie

Agness, Hypnotic, Basiulka - wysłałam
Wpadłam tylko na chwile. przepraszam nawet nie ma kiedy poczytać co u was, zabiegana jestem i jeszcze sesja na karku, dziś czeka mnie noc nad książkami a jutro cały dzień
U mnie bez zmian

edit: Krytia, wiesz mnie się wydaje że już wystarczy, jak spojrzałam na zdjęcia to widzę różnicę, tak samo po ciuchach i tak jest dobrze, nie będę sie już starać o dodatkowe kg, ale jak się pojawia to tez tragedii z tego robić nie będę.
Stary 2008-05-19, 18:43   #1693
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Agness, Hypnotic, Basiulka - wysłałam
Wpadłam tylko na chwile. przepraszam nawet nie ma kiedy poczytać co u was, zabiegana jestem i jeszcze sesja na karku, dziś czeka mnie noc nad książkami a jutro cały dzień
U mnie bez zmian

edit: Krytia, wiesz mnie się wydaje że już wystarczy, jak spojrzałam na zdjęcia to widzę różnicę, tak samo po ciuchach i tak jest dobrze, nie będę sie już starać o dodatkowe kg, ale jak się pojawia to tez tragedii z tego robić nie będę.
No o to mi chodziło, żebyś się nie przejmowała jak wpadną dodatkowe kg, a niekoniecznie żebyś przeszła na P.
A ja kurcze mam do zrobienia projekt na geografie, uczyć się na fizyke, geografie, religie, plski, przeczytać streszczenie (bo książke czytałam w lutym) lektury, zrobić mnóstwo zadań i nauczyć się słówek z niemieckiego:a to tylko na ten tydzień
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor

Edytowane przez Krytia
Czas edycji: 2008-05-19 o 18:43 Powód: literówka;]
Stary 2008-05-19, 19:29   #1694
agness51
Zakorzenienie

Wiecie dziewczyny,zdecydowałam,ż e jeśli sytuacja się nie poprawi to w piątek rano idę umówić się na wizytę z lekarzem rodzinnym. Poproszę ją wtedy o skierowanie do psychologa. Ale ... nie wiem czy się odważę ...

Zjadłam mało redukcyjną kolacją właśnie (na 3h przed snem,bo chcę się wcześniej położyć),i tylko myślę,żeby tu wsiąść na rowerek i spalać. Choć tak naprawdę nie ma co,bo myślę,że więcej jak 1300-1350kcal mi nie wyszło w ciągu dnia.
Muszę się powstrzymać,aby nie wsiąść na rowerek,bo chcę podkręcać metabolizm,a nie go rujnować ...

Funky - odpisałam na e-maila .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-05-19, 19:39   #1695
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie dziewczyny,zdecydowałam,ż e jeśli sytuacja się nie poprawi to w piątek rano idę umówić się na wizytę z lekarzem rodzinnym. Poproszę ją wtedy o skierowanie do psychologa. Ale ... nie wiem czy się odważę ...

Zjadłam mało redukcyjną kolacją właśnie (na 3h przed snem,bo chcę się wcześniej położyć),i tylko myślę,żeby tu wsiąść na rowerek i spalać. Choć tak naprawdę nie ma co,bo myślę,że więcej jak 1300-1350kcal mi nie wyszło w ciągu dnia.
Muszę się powstrzymać,aby nie wsiąść na rowerek,bo chcę podkręcać metabolizm,a nie go rujnować ...

Funky - odpisałam na e-maila .
Wiesz Agness może spróbuj pójść do Szpitala Pychiatrycznego tam jest przychodnia psychologiczna, czy psychiatryczna, już nie pamietam- ale to nie ma znaczenia. Ja chodziłam tam na wizyty do psychologa i nie potrzebowałam skierowania od lekarza rodzinnego. Po prostu idziesz do rejestracji i umawiasz się na wizytę. Tylko baaardzo długo się na nią czeka!
Mówię oczywiście o psychiatryku w Twoim mieście, bo ja tam chodziłam.

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 19:54   #1696
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Wiosenko właśnie sama nie wiem co z tym P. Dzisiaj to raczej z niego nici, bo zjadłam jakoś niezbyt rewelacyjnie, bo spałam do późna. Nie wiem właśnie, bo się boję, że jednak nie jestem taka chuda jak na P, a pozatym apetyt mi nie dopisuje :/ Co ty byś na moim miejscu zrobiła?

Bbasiulka No co ty, przestań Wiesz jak ja zobaczyłam ile jedzą moi znajomi to stwierdziłam, że więcej niż niektóre wizażanki na P Po obiedzie np. hot-doga, całą paczkę chipsów etc.
twoja rodzina też pewnie przed snem coś zszamie, albo wypije jakąś colę czy sok.
Hypnotic ma rację. a Twoi rodzice nie zjedli kolacji, bo mają 30 lat więcej, inny metabolizm itp. a moi też non stop się kłócą, to, co działo się wczoraj mogę nazwać jednym słowem: MASAKRA.

hm... szczerze mówiąc, znając siebie, też bym się wahała co do P. bo ja mam tak, że dobrze się czuję z niższą wagą, a przynajmniej tak miałam, bo teraz (waga) utrzymuje się na mniej więcej stałym poziomie - no i się nie ważę przede wszystkim, jem normalnie. ale jeśli chodzi o Ciebie radzę Ci nie tyle przejść na P, co jeść powyżej 2000 kcal z założeniem 'najwyżej troszkę przytyję i tak powinnam'. Pamiętaj, że jeszcze nie miałaś okresu, że jesteś młodziutka. Dzięki temu będziesz jadła sobie ok. 2500 kcal bez konsekwencji na wadze a tak? najwyżej będzie plus 1 kg czy 2 kg, żadna tragedia, dla wyglądu i zdrowia o wiele, wiele lepiej ! co o tym sądzisz?

Cytat:
Dziewczyny, porobiłam aktualne zdjęcia i widzę różnice, na lepsze
jaaa też chcę!!!!!

Cytat:
Witajcie dziewczynki

Dalszy ciąg mojego doła posobotniego. Szklag mnie zaraz trafi. Ciągle tylko patrzę w lustro i widzę jaka to jestem tłusta,w szkole bałam się,aby nikt nie pomyślał sobie,że przytyłam przez ten weekend,i w ogóle mimo iż rano spodnie po praniu które ostatnio dobrze leżały dzisiaj trochę zaczęły mi wisieć,to mimo wszystko stwierdziłam,że przytyłam przez weekend. Naprawdę mam już tego wszystkiego dosyć,ciągle mam tylko myśli,czy aby na pewno powinnam być dalej z TŻ-tem,nie rozumiem dlaczego on ze mną jest,skoro ja tak wyglądam. Głupio się czuję kiedy on mi powie,że jestem ładna,czy że mu się podobam i to bardzo,bo po prostu tego nie rozumiem. pozwól jemu o tym zdecydować to, że Ty byś z nim zerwała, gdyby wyglądał inaczej, nie znaczy, że on zrobiłby to samo. Sorry, Agness, ale tak to brzmi
Nawet już dzisiaj obcięłam 50kcal ze śniadania,potem 50kcal z obiadu. A najgłupsze co zrobiłam to to,że wzięłam kanapkę do szkoły,no i stwierdziłam,że wezmę jeszcze jabłko,może jak zgłodnieję to zjem i wiecie co zrobiłam? Wyrzuciłam je po drodze do szkoły do śmietnika. typowe ED, miałam identycznie. A potem ze łzami w oczach szłam,myśląc co ja najlepszego ze sobą zrobiłam. Nie panuję już nad ED. To choroba ma nade mną władzę. Późno wróciłam,dopiero po 16 i dopiero wtedy zjadłam obiad,więc pewnie od razu zjem coś w ramach kolacji,bez podwieczorku,no bo późno był ten posiłek,a co najgorsze to mnie strasznie cieszy,bo przynajmniej nie wrzucę w siebie tych 1400kcal,tylko o ponad 100 mniej.

Ale ... tak bardzo się cieszyłam jeszcze w piątek,że lepiej się czuję sama ze sobą i w ogóle,tak bardzo się cieszyłam jak szłam na tego grilla,a potem ... trochę nadprogramowego jedzenia i znowu pękło coś we mnie ... a więc potwierdzają się słowa Toffie

wszystko pogrubione świadczy o tym, że masz duży problem i lepiej dla Ciebie, byś udała się do psychologa Aga, piszesz 'co ja najlepszego ze sobą zrobiłam?' i brniesz w to dalej. Czemu to robisz? ja rozumiem, jest ciężko itp, ale otwórz się na pomoc, bo potem będziesz tego żałować, uwierz mi, bo ja żałuję nie lepiej jest żyć pełnią życia niż płakać z powodu kalorii i tego, że jedzenie ma nad Tobą władzę?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 19:55   #1697
agness51
Zakorzenienie

Asilos - Szpital Psychiatryczny ... przeraża mnie ta nazwa a co dopiero tam iść.

Wiosenko - wiem,że masz rację ...
i strasznie mnie to boli ...

Po prostu ... coraz częściej myślę,że po prostu jestem gruba ...

Stary 2008-05-19, 20:00   #1698
Libra2
Zadomowienie

Witam ponownie wszystkie ed-kowe.u mnie dzisiaj niezbyt dobrze, dopada mnie jakaś chandra a wszystko zapewne przez to ze pogoda za oknem nie nastraja optymistyczne , szaro, ponuro i cały dzień leje do tego ciągle mam wrażenie że po wczorajszym przyjęciu komunijnym urósł mi brzuch i wogóle jakaś taka ociężała się czuje , do tego w dalszym ciągu nie mogę znaleść nowego psychologa, boje się że zrezygnuje z walki
Mam nadzieję że u was lepiej pod wzgledem psycho-fizycznym.
Agness radzę Ci wybierz się do psychologa jak najszybciej, abyś nie musiała przezywać tego co my.
Krytia- biedulko zamęczą cię w tej szkole
Funky87- Czy ja też mogę prosić o zdjęcia ? (eveline8@op.pl)
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 20:04   #1699
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Asilos - Szpital Psychiatryczny ... przeraża mnie ta nazwa a co dopiero tam iść.

Wiosenko - wiem,że masz rację ...
i strasznie mnie to boli ...

Po prostu ... coraz częściej myślę,że po prostu jestem gruba ...
mam nadzieję, że nie zraniłam Cię zawsze lepsza jest najgorsza prawda od najsłodszego kłamstwa, więc.. proszę - idź, nie zważaj na nazwy

Stary 2008-05-19, 20:06   #1700
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki
Nie było mnie raptem kilka dni, może tydzień, góra dwa, a jednak postanowiłam do was wrócić. Nie sądzę, żeby Wizaż mi teraz "zaszkodził". Wkońcu sama zadecyduję czy będę jadła czy nie
Muszę przyznać, że było lepiej. Było, bo niestety wszystko się zepsuło. Zaczęłam jeść ładniej i więcej, przekonałam się do większości produktów. Tak od ok. 2, no może 3 tyg. Ale czuję, że to się wkońcu stanie. Czuję, że przesadziłam. Czuję, że jeżeli dalej będę jadła tak, jak jem teraz to przytyję, bądź dopadnie mnie cholerne jojo. Jednak nie potrafię się zmotywować, nie potrafię odmówić sobie tej drożdżówki, batonika..no bo przecież jestem na utrzymaniu, to co mi tam. Moje koleżanki więcej jedzą, a nie tyją.
Od dziś miałam nie jeść słodyczy. Wszystko normalnie jeść, ograniczając tylko słodycze. A tymczasem zjadłam batonika, bułke słodką, kisiel i masełko orzechowe (prosto z słoika). Nie wiem gdzie się podziała moja silna wola, kiedyś tyle jej miałam..Cały dzień znów myślę o jedzeniu i nie potrafię przestać. Na rzecz bułki słodkiej potrafię zrezygnować nawet z wieśniaczka na kolację. I nie chodzi mi o to, żebym znów mało jadła. Ja poprostu jem DUŻO, jak dla mnie. A może nie tyle, że dużo alee..ahh, nawet nie potrafię się wysłowić.
Jak narazie waga stoi, chociaż gdy higienistka ważyła nas w szkole było 1,5 kg więcej bodajże, ale co to za ważenie- po śniadaniu i na dodatek w butach, dlatego odejmowała 1kg gdy zapisywała. W weekend się zważę ponownie i wtedy zobaczymy.

A teraz idę poczytać co tam u was, kochane.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 20:09   #1701
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że nie zraniłam Cię zawsze lepsza jest najgorsza prawda od najsłodszego kłamstwa, więc.. proszę - idź, nie zważaj na nazwy
Nie,nie zraniłaś ... ale tak wielu ludzi ma rację,tak wielu ludzi stara się mi pomóc ... a ja nic tak naprawdę nie robię,aby z tego wyjść ... chyba czekam na zbawienie ...

Stary 2008-05-19, 20:22   #1702
funky87
Zakorzenienie

Libra, Wiosenko -wysłałam , a teraz zmykam dalej do nauki, (napiszcie mi proszę na maila czy duża różnica)
Stary 2008-05-19, 20:26   #1703
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Wiosenko dziękuję za rady Wiesz, w sumie to już sama nie wiem jak z tą moją wagą. Wczoraj jak się ważyłam było, o zgrozo! 37,5 a dzisiaj już 38,5 więc myślę, że to wczorajsze to jakieś wahanie, czy coś. Dzisiaj było nieźle poza małym incydentem. Tak sobie myślałam, żeby przejść na R to schudnę i potem wejdę na P rozkręcę metabolizm i będzie git, ale potem stwierdziłam, że to głupie, bo po co się męczyć itp. Pozatym na pewno byłoby to ze szkodą dla mojego organizmu i na dodatek mogłabym nie potrafić przestać. Szkoda tylko, że ostatnio chociaż schudłam, czuje sie taka ociężała i chwilami... gruba. Gdy staję przed lustrem widzę drugi podbródek, a brzuch wydaje mi się być niczym w 6 miesiącu ciąży (!). Chciałabym móc jeść dużo, ale wyrzuty sumienia by mnie zabiły, pozatym nie wiem jakbym to wcisnęła, skoro już mam problemy . Może to moja psychika tak działa? A u ciebie co słychać? Jak nastrój?

Agness nie czekaj, nawet jeśli Ci przejdzie to idź do psychologa, bo z ED tak już jest, że usypia się na chwilę, aby cię uspokoić i potem znowu masz dziwne akcje itd. Uwierz mi, że psycholog nie gryzie.

Photoblog
Stary 2008-05-19, 20:29   #1704
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Aga, ale tam świrki nie biegają po korytarzach! Przychodnia jest na dole, a oddziały zaczynają się od pierwszego piętra, poza tym to są oddziały zamknięte. W kaftanie nikogo nie zobaczysz, zresztą to nie taki okropny widok. Jak leżałam na oddziale to się trochę napatrzyłam...

Stary 2008-05-19, 20:40   #1705
agness51
Zakorzenienie

Asilos - może i masz rację,faktycznie ... ale chyba znacznie dłużej czekałabym tam na wizytę,niż gdybym dostała skierowanie od rodzinnego lekarza ? ...

Stary 2008-05-19, 20:52   #1706
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Asilos - może i masz rację,faktycznie ... ale chyba znacznie dłużej czekałabym tam na wizytę,niż gdybym dostała skierowanie od rodzinnego lekarza ? ...
Tego nie wiem. Może spróbuj pójść najpierw do przychodni zapytać o terminy. Chyba, że nie krępujesz się bardzo iść do lekarza rodzinnego po skierowanie to wtedy właściwie nie ma różnicy.

Stary 2008-05-19, 21:14   #1707
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Witam ponownie wszystkie ed-kowe.u mnie dzisiaj niezbyt dobrze, dopada mnie jakaś chandra a wszystko zapewne przez to ze pogoda za oknem nie nastraja optymistyczne , szaro, ponuro i cały dzień leje do tego ciągle mam wrażenie że po wczorajszym przyjęciu komunijnym urósł mi brzuch i wogóle jakaś taka ociężała się czuje , do tego w dalszym ciągu nie mogę znaleść nowego psychologa, boje się że zrezygnuje z walki
Mam nadzieję że u was lepiej pod wzgledem psycho-fizycznym.
Agness radzę Ci wybierz się do psychologa jak najszybciej, abyś nie musiała przezywać tego co my.
Krytia- biedulko zamęczą cię w tej szkole
Funky87- Czy ja też mogę prosić o zdjęcia ? (eveline8@op.pl)
O tak zmęczą
Ja też tak mam teraz jestszro, ponuro to zrobiłam się zgryźliwa, zła(jak zwykle na wszystkich warcze) i ciągle chce się kłócić.
Libra przecież wczoraj nie zjadłaś za dużo więc nie miałby po czy urosnąć i prosze nie rezygnuj z waliki

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Hypnotic ma rację. a Twoi rodzice nie zjedli kolacji, bo mają 30 lat więcej, inny metabolizm itp. a moi też non stop się kłócą, to, co działo się wczoraj mogę nazwać jednym słowem: MASAKRA.

hm... szczerze mówiąc, znając siebie, też bym się wahała co do P. bo ja mam tak, że dobrze się czuję z niższą wagą, a przynajmniej tak miałam, bo teraz (waga) utrzymuje się na mniej więcej stałym poziomie - no i się nie ważę przede wszystkim, jem normalnie. ale jeśli chodzi o Ciebie radzę Ci nie tyle przejść na P, co jeść powyżej 2000 kcal z założeniem 'najwyżej troszkę przytyję i tak powinnam'. Pamiętaj, że jeszcze nie miałaś okresu, że jesteś młodziutka. Dzięki temu będziesz jadła sobie ok. 2500 kcal bez konsekwencji na wadze a tak? najwyżej będzie plus 1 kg czy 2 kg, żadna tragedia, dla wyglądu i zdrowia o wiele, wiele lepiej ! co o tym sądzisz?
No właśnie m,j tata dzisiaj nie jadł nic do 14 a ja w tym czasie już zjadłam śniadanie, 2 śniadanie i szykowałam się do obiadu.
A co do niższej wagi to czy jakbym przytyła do 41-42 to mi styknie? bo ja przy takiej wadze czułam się bardzo dobrze, miałam okres itp.(sory jeżeli głupie pytanie)

Izuś

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Nie było mnie raptem kilka dni, może tydzień, góra dwa, a jednak postanowiłam do was wrócić. Nie sądzę, żeby Wizaż mi teraz "zaszkodził". Wkońcu sama zadecyduję czy będę jadła czy nie
Muszę przyznać, że było lepiej. Było, bo niestety wszystko się zepsuło. Zaczęłam jeść ładniej i więcej, przekonałam się do większości produktów. Tak od ok. 2, no może 3 tyg. Ale czuję, że to się wkońcu stanie. Czuję, że przesadziłam. Czuję, że jeżeli dalej będę jadła tak, jak jem teraz to przytyję, bądź dopadnie mnie cholerne jojo. Jednak nie potrafię się zmotywować, nie potrafię odmówić sobie tej drożdżówki, batonika..no bo przecież jestem na utrzymaniu, to co mi tam. Moje koleżanki więcej jedzą, a nie tyją.
Od dziś miałam nie jeść słodyczy. Wszystko normalnie jeść, ograniczając tylko słodycze. A tymczasem zjadłam batonika, bułke słodką, kisiel i masełko orzechowe (prosto z słoika). Nie wiem gdzie się podziała moja silna wola, kiedyś tyle jej miałam..Cały dzień znów myślę o jedzeniu i nie potrafię przestać. Na rzecz bułki słodkiej potrafię zrezygnować nawet z wieśniaczka na kolację. I nie chodzi mi o to, żebym znów mało jadła. Ja poprostu jem DUŻO, jak dla mnie. A może nie tyle, że dużo alee..ahh, nawet nie potrafię się wysłowić.
Jak narazie waga stoi, chociaż gdy higienistka ważyła nas w szkole było 1,5 kg więcej bodajże, ale co to za ważenie- po śniadaniu i na dodatek w butach, dlatego odejmowała 1kg gdy zapisywała. W weekend się zważę ponownie i wtedy zobaczymy.

A teraz idę poczytać co tam u was, kochane.
Ewelkas nie jesz dużo, jesz tyle ile potrzebujesz to normalne.

Cytat:
Wiosenko dziękuję za rady Wiesz, w sumie to już sama nie wiem jak z tą moją wagą. Wczoraj jak się ważyłam było, o zgrozo! 37,5 a dzisiaj już 38,5 więc myślę, że to wczorajsze to jakieś wahanie, czy coś. Dzisiaj było nieźle poza małym incydentem. Tak sobie myślałam, żeby przejść na R to schudnę i potem wejdę na P rozkręcę metabolizm i będzie git, ale potem stwierdziłam, że to głupie, bo po co się męczyć itp. Pozatym na pewno byłoby to ze szkodą dla mojego organizmu i na dodatek mogłabym nie potrafić przestać. Szkoda tylko, że ostatnio chociaż schudłam, czuje sie taka ociężała i chwilami... gruba. Gdy staję przed lustrem widzę drugi podbródek, a brzuch wydaje mi się być niczym w 6 miesiącu ciąży (!). Chciałabym móc jeść dużo, ale wyrzuty sumienia by mnie zabiły, pozatym nie wiem jakbym to wcisnęła, skoro już mam problemy . Może to moja psychika tak działa? A u ciebie co słychać? Jak nastrój?

Agness nie czekaj, nawet jeśli Ci przejdzie to idź do psychologa, bo z ED tak już jest, że usypia się na chwilę, aby cię uspokoić i potem znowu masz dziwne akcje itd. Uwierz mi, że psycholog nie gryzie.
Hej! Hipnotic sto z takim myśleniem! Jak patrzysz w lustro to masz zniekształcony obraz siebie(ja też tak mam, moje nogi wydają mi się mamucie). A co do jedzenia dużo to wiesz wszystko siedzie w głowie . Ja też myślałam,że jedząc 1500kcal to gdzie ja wcisne te 2300 a tu co spokojnie to przebijam i mogłabym jeść więcej niż teraz ale wiesz jednak też mam wyrzuty
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-19, 21:36   #1708
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wiosenko dziękuję za rady Wiesz, w sumie to już sama nie wiem jak z tą moją wagą. Wczoraj jak się ważyłam było, o zgrozo! 37,5 a dzisiaj już 38,5 więc myślę, że to wczorajsze to jakieś wahanie, czy coś. myślę, że dzisiaj było wahanie Dzisiaj było nieźle poza małym incydentem. Tak sobie myślałam, żeby przejść na R to schudnę i potem wejdę na P rozkręcę metabolizm i będzie git, ale potem stwierdziłam, że to głupie, bo po co się męczyć itp. przeraza mnie nasze podobieństwo bo też miałam taki wielce inteligentny plan, ale uznałam -->Pozatym na pewno byłoby to ze szkodą dla mojego organizmu i na dodatek mogłabym nie potrafić przestać. Szkoda tylko, że ostatnio chociaż schudłam, czuje sie taka ociężała i chwilami... gruba. Gdy staję przed lustrem widzę drugi podbródek, a brzuch wydaje mi się być niczym w 6 miesiącu ciąży (!). Chciałabym móc jeść dużo, ale wyrzuty sumienia by mnie zabiły, pozatym nie wiem jakbym to wcisnęła, skoro już mam problemy . Może to moja psychika tak działa? A u ciebie co słychać? Jak nastrój?
pomyśl logicznie: schudłaś i czujesz się gruba, co może być tego powodem? pewnie, że psychika! ja bym zrobiła właśnie to, co pisałam, bo było to, powiem nieskromnie, bardzo mądre chcesz całe życie ważyć 37 kg? i nie dostać okresu itp? Hypnotic, inteligentna z Ciebie dziewczyna (w końcu podobna do mnie ^^), podpowiada mi to intuicja, której mam w nadmiarze więęęęc mówię Ci - zacznij jeść więcej. pomyśl tak: JUŻ schudłam, będę jeść więcej i rozkręcę metabolizm. Zrób to, co pogrubiłam bez przejścia na r, bo w końcu JUŻ schudłaś. Ile by Cię usatysfakcjonowało, 35 kg?

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość

A co do niższej wagi to czy jakbym przytyła do 41-42 to mi styknie? bo ja przy takiej wadze czułam się bardzo dobrze, miałam okres itp.(sory jeżeli głupie pytanie)
no dobra, czułaś się dobrze, ale rośniesz, rozwijasz się itp. nie ma czegoś takiego jak 'czy xx kg wystarczy' teraz możesz dostać okres przy 44 kg na przykład i też będzie git, bo i tak będziesz strasznie szczupła, wiem to.

ważyłaś 41 kg i się odchudzałaś, Matko

Stary 2008-05-19, 21:40   #1709
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Wiosenko, Krytia dziękuję Jutro jadę na badania to się dowiem co i jak. Masz racje nie mogę ciągle chudnąć, bo potem to już żadna waga mnie nie usatysfakcjonuje, przechodziłam już przez ten etap i teraz powinnam być mądrzejsza. Ale wy potraficie człowieka zmobilizować Co ja bym bez tego wizażu zrobiłą ?

Photoblog
Stary 2008-05-19, 21:41   #1710
Annie1441
Wtajemniczenie

No więc... tam tara tra: dostałam okres! Pierwszy od grudnia!!! Z pomocą luteiny, no, ale kurcze zawsze Czyli jest dobrze! Ale się ucieszyłam! Może to moje przytycie to trochę to ;> Zaraz wrzucę jadłospis na NCJ i podliczę kcal. No wpadłam się pochwalić, a teraz lecę do książek
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości