PM 2018 cz. 6 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-08-03, 22:44   #4951
misia_29
Rozeznanie

Dot.: PM 2018 cz. 6

A my sobotę umówiliśmy się na degustację tortu na sobotę. Już się doczekać nie mogę
misia_29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-03, 22:49   #4952
pinaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia_29 Pokaż wiadomość
A my sobotę umówiliśmy się na degustację tortu na sobotę. Już się doczekać nie mogę
Ja ostatnio pokazywałam TŻtowi, mamie i siostrze babeczkowe torty i się im spodobały i tak się teraz zastanawiam czy bym takiego nie chciała
Stary 2017-08-03, 22:54   #4953
piankowa
Wtajemniczenie

Pinaa ja chcę koniecznie tort babeczkowy. Tż bardzo się to podoba
Też myślałam, że będzie padało a tu nic. Moja głowa pęka od takich zmian ciśnienia.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Mam tyle zajęć teraz ze nie mam czasu na forum. Dodatkowo brak powiadomień też trochę przeszkadza.

piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-03, 22:58   #4954
Aveen
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Mam troche dola bo czuje sie oszukana. Zabukowalismy hotel na Fuercie z Booking.com jakis czas temu I oni ostatnio wzieli platnosc I wszystko byloby super gdyby nie wzieli na polskie okolo 300zl wiecej. Nadzwonilismy sie z TZem do nich I niby mieli sie zajac sprawa, a dzisiaj jak TZ zadzwonil to byli tak niemili I powiedzieli, ze tyle hotel mial wziac bo taki jest kurs wymiany (co jest bzdura) i it tyle. I ze nie maja czasu na gadanie z moim TZem. Super customer service, co nie?!!! My bukowalismy wielokrotnie nasze wakacje przez wiele innych popularnych ston z hotelami jak I przez biura podrozy I nigdy nam sie takie cos nie przytafilo. Dlatego PRZESTRZEGAM przed BOOKING.COM
Aveen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-03, 23:00   #4955
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez piankowa Pokaż wiadomość
Też myślałam, że będzie padało a tu nic. Moja głowa pęka od takich zmian ciśnienia.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Mam tyle zajęć teraz ze nie mam czasu na forum. Dodatkowo brak powiadomień też trochę przeszkadza.

Mi tez się bardzo spodobały te babeczkowe, ale raczej zostanę przy tradycyjnym torcie

Ja normalnie mam powiadomienia na aplikacji

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-03, 23:01   #4956
misia_29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pinaa Pokaż wiadomość
Ja ostatnio pokazywałam TŻtowi, mamie i siostrze babeczkowe torty i się im spodobały i tak się teraz zastanawiam czy bym takiego nie chciała
Mnie te babeczkowe póki co średnio się podobają, ale kiedyś nie podobały mi się naked cake, a na dzień dzisiejszy taki bym jednak chciała mieć Pewnie mi się jeszcze odmieni
Stary 2017-08-03, 23:07   #4957
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie te babeczkowe póki co średnio się podobają, ale kiedyś nie podobały mi się naked cake, a na dzień dzisiejszy taki bym jednak chciała mieć Pewnie mi się jeszcze odmieni
Też bym mogła mieć naked cake Ale w sumie nie wiem czy robią takie na mojej sali. Próbowałam u nich tradycyjnego i był pycha bo nie bardzo słodki

A&P
Stary 2017-08-03, 23:09   #4958
pinaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piankowa Pokaż wiadomość

Ja to się jeszcze muszę rozejrzeć za kimś kto mi taki zrobi
Jak nie to się odezwę do mojego kamerzysty, bo miał taki na swoim ślubie i mówił, że jak coś to żonka może dać namiary że też od razu nie wzięłam

Cytat:
Ja to mówiłam, że absolutnie nie będę miała welonu, a na dzień dzisiejszy to rozważam także różnie to bywa, jeszcze skończy się na tym, że pójdę do ołtarza w księżniczkowej kiecce
Stary 2017-08-03, 23:20   #4959
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość

Chyba chcemy tu mieszkać Szkoda tylko, że mieszkania w cholerę drogie tu, ale miasteczka urocze.
A pochwal sie gdzie jestes Kinder? Bo ja jak zwykle slabo zorientowana.
Stary 2017-08-03, 23:31   #4960
misia_29
Rozeznanie

Cytat:
Ja to się jeszcze muszę rozejrzeć za kimś kto mi taki zrobi
Jak nie to się odezwę do mojego kamerzysty, bo miał taki na swoim ślubie i mówił, że jak coś to żonka może dać namiary że też od razu nie wzięłam

Ja to mówiłam, że absolutnie nie będę miała welonu, a na dzień dzisiejszy to rozważam także różnie to bywa, jeszcze skończy się na tym, że pójdę do ołtarza w księżniczkowej kiecce
Ja to samo A póki co marzy mi się prosta sukienka
Stary 2017-08-03, 23:34   #4961
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aveen Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Mam troche dola bo czuje sie oszukana. Zabukowalismy hotel na Fuercie z Booking.com jakis czas temu I oni ostatnio wzieli platnosc I wszystko byloby super gdyby nie wzieli na polskie okolo 300zl wiecej. Nadzwonilismy sie z TZem do nich I niby mieli sie zajac sprawa, a dzisiaj jak TZ zadzwonil to byli tak niemili I powiedzieli, ze tyle hotel mial wziac bo taki jest kurs wymiany (co jest bzdura) i it tyle. I ze nie maja czasu na gadanie z moim TZem. Super customer service, co nie?!!! My bukowalismy wielokrotnie nasze wakacje przez wiele innych popularnych ston z hotelami jak I przez biura podrozy I nigdy nam sie takie cos nie przytafilo. Dlatego PRZESTRZEGAM przed BOOKING.COM
My to samo mieliśmy z wilnem ale to była kwota ok 30zl. Kurs przewalutowania jest wyższy jak się płaci karta polska. Zobacz ile nauczyli Ci w € jak będzie się zgadzać to niestety nie da się przyczepić, na bookingu zawsze jest napisane że to kwota około i zależy od kursu

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-04, 01:10   #4962
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
My to samo mieliśmy z wilnem ale to była kwota ok 30zl. Kurs przewalutowania jest wyższy jak się płaci karta polska. Zobacz ile nauczyli Ci w € jak będzie się zgadzać to niestety nie da się przyczepić, na bookingu zawsze jest napisane że to kwota około i zależy od kursu
Hej Madz88 ja rozumiem 30zl a nawet 50 czy 100 zloty rozniczy w kursie waluty ale 300zl to jest przegiecie Niestety nam 1ego funta przeliczono na 1 euro co jest dosc skandaliczne nawet przy slabym kursie funta. My mieszkamy na polnocy, ale zawsze prawie lecimy do PL czy na wakacje z Dublina I placimy w euro I nigdy nas takie cos nie spotkalo.
Stary 2017-08-04, 05:30   #4963
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja aż TŻta na spacer wyciągnęłam, jak wracaliśmy to nawet kropić zaczęło

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Wgl zostałam dziś zaproszona na rozmowę o pracę w przyszłym tyg, pewnie i tak nic z tego nie będzie, ale w końcu ktoś zareagował na moje CV
I już nastawiasz się negatywnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ----------

Cytat:
A jakie bierzesz te leki? Na pewno dobrze jest pobrać diosminę, ale jakiś lek, nie suplement diety. Polecam coś w dawce 1000 mg, czyli DIH Max, Diosminex Max, Diohespan max, w szystko jedno i to samo tylko ceną się różni. Mnie na opuchnięte łydki regularne łykanie (1 tabletka dziennie) pomogło. I możesz smarować też jakimś żelem z kasztanowcem. Esceven ma dobre opinie.
Chyba nessa się nazywała nasza pmka lekarka która na fb w grupie poleciła mi voltaren i diohespan max. Tabletek zapominam bo w trakcie posiłku trzeba :<

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ----------

A u nas wczoraj byli na sesji znajomi znajomych co mieli wesele w naszej restauracji Ale na innej sali i byli bardzo zadowoleni . Nawet menadżera poprosili o inny tort niż w ofercie i go zrobili.

---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Lecę do pracy a Wy proszę napiszcie co robicie dziś na obiadcoś szybkiego i lekkiego. Została mi jeszcze fasolka szparagowa Ale już jedliśmy z ziemniakami i kalafiorem w tym tygodniu

Edytowane przez goplankowa
Czas edycji: 2017-08-04 o 05:27
goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-04, 07:01   #4964
MissCath
Zakorzenienie

Ja dzisiaj robię pieczonego łososia. Ale nie wiem jeszcze, z czym.

Aveen, a dawno rezerwowaliscie na booking? Bo ja takich problemów nigdy nie miałam.

Stary 2017-08-04, 07:39   #4965
MrsSeductive
Żona

Hej nie odzywam się bo mam wolne i nadrabiam seriale.

Niedawno wróciłam z pobierania krwi

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-04, 07:49   #4966
MissCath
Zakorzenienie

Ja to jeszcze 2 tygodnie do urlopu. Chyba pora się umówić w salonie

Stary 2017-08-04, 08:13   #4967
Aveen
Rozeznanie

MissCath nie pamietam dokladnie kiedy ale chyba z jakies 2 miesiace temu. Ja tez wczesniej nie mialam z nimi takiego problemu ale jak po ich fb widac to nie jestesmy jedyni. Jest strasznie duzo tam osob narzekajacych. No coz czlowiek uczy sie na swoich bledach I wiecej juz nigdy Booking.com mojej kasy nie dostanie! Pisze to tylko zeby przestrzec co by nikt inny pozniej nie mial podobnych klopotow.

Milego dnia dziewczyny ja sie zbieram do pracy.
Stary 2017-08-04, 08:16   #4968
girlandzia
:)

Hej Wczoraj jedna z dwóch makijażystek które rozważam opublikowała post,że przez pierwszy miesiąc zapisuje tylko pm później resztę. Z jeden strony spoko bo są większe szanse na wolne miejsce, a z drugiej raczej niemożliwe po tym miesiącu zapisów będzie umówienie osób które chciałam

girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-04, 08:23   #4969
kalinolistek
Zakorzenienie

Pomysł na obiad!

Jedna cebulę podsmażyć na maśle, dodać pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, przyprawiona pieprzem oraz solą. Dorzucić pokrojona w plasterki marchewke, podsmażyć, zalać śmietanka 30%. Dodać mrożony groszek, natkę pietruszki i koperek. Przyprawić do smaku, podawać z makaronem.

Pychota 😍😍😍

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-04, 08:36   #4970
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Madz88 ja rozumiem 30zl a nawet 50 czy 100 zloty rozniczy w kursie waluty ale 300zl to jest przegiecie Niestety nam 1ego funta przeliczono na 1 euro co jest dosc skandaliczne nawet przy slabym kursie funta. My mieszkamy na polnocy, ale zawsze prawie lecimy do PL czy na wakacje z Dublina I placimy w euro I nigdy nas takie cos nie spotkalo.
Ale kwota na stronie banku jest podana w € czy już w £? Ja jak nacisne szczegóły płatności to pojawia się kwota w € i jaki kurs. Bo jeśli pobrali wam tyle w £ co mieli pobrać w € to ja bym zgłosiła to w bookingu

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Hej! Ja dziś nie wiem co na obiad właśnie. Mieliśmy jechać do moich rodziców już ale ma przyjść kurier z paczka i nie wiem o której będziemy mogli jechać

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-04, 08:41   #4971
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość

Taa dlatego moja przyjaciółka wgl nie myśli i kupnie swojego tam. A podatki..
Ani kupno, ani wynajem się za bardzo nie opłaca, nie wiem jak w innych rejonach, ale znajomi płacą 1200euro za 3 pokoje, a ich znajoma 800 za kawalerkę Porażka.
Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
Kroj kazda z dziewczyn wybiera sobie sama, no a na material wspolny musza sie jakis dogadac, musimy sie wybrac do hurtowni
Aha Materiał najlepiej zobaczyć na żywo, bo coś mi mignęło, że szukasz sklepów int. z materiałkami.
Cytat:
A pochwal sie gdzie jestes Kinder? Bo ja jak zwykle slabo zorientowana.
Ogólnie w Niemczech, ale na 2 dni pojechaliśmy do NL. Uwielbiam te śliczne domki i mostki Za to pierwszy raz byłam na Red lights, nie uwielbiam pań z penisami w witrynach albo starych pań, bo to już podbiega pod Gilf a nie milf

Wczoraj mieliśmy ubaw z młodego, bo mówi że mam puścić piosenkę Deslaktys. Nie wiedziałam co to, więc musiał zaśpiewać kawałek.
https://www.youtube.com/watch?v=FM7MFYoylVs
I want something deslaktys
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-04, 08:51   #4972
Aveen
Rozeznanie

No wlasnie kwota jaka pobrali jest tylko pokazana w £ jakos dziwacznie, bo normalnie zawsze w opisie pojawia sie € ale przelicznik jest £1. Poza tym my od poltora tygodnia kontaktowalismy sie z booking.com I wszystko milo ze niby zalatwia sprawe. Wczoraj moj TZ sie z nimi ponownie skontaktowal I pierwsza osoba powiedziala mu ze hotel wzial wlasciwa ilosc pieniedzy a oni nie maja czasu z nim gadac I sie osoba rozlaczyla. No piekna obsluga klienta. A druga osoba powiedziala mu ze zostala pobrana wlasciwa ilosc pieniedzy I sprawa jest zamknieta. To podchodzi pod freud. No ale coz jakos bedziemy musieli niestety to przezyc, ale kazdego przestrzegam.
Stary 2017-08-04, 08:52   #4973
adie94
Zadomowienie

Cytat:
Od kilku dni nachodzi mnie myśl aby zapisać się na degustacje, ale się wstrzymuje bo to chyba za wcześnie. Wczoraj nawet Tż torty pokazywałam☺
Cytat:
Jestem ciekawa jak oni to robią. Pieką pustą babeczke a później kroją to ciasto i przekładają masą czy nastrzukują jak pączki? Ciekawe 😵

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-04, 08:55   #4974
Aveen
Rozeznanie

Super KinderCountry! Udanego wyjazdu. Holandia to piekny kraj tez mi sie podoba, bylam tam chyba w sumie z 4 razy dobrych pare lat temu. W amsterdamie jest fajny park ale niestety nie pamietam nazwy.
Stary 2017-08-04, 09:36   #4975
kasia0912
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde. My korzystaliśmy tylko na terenie Polski. Obsługa na najwyższym poziomie

Cytat:
MissCath nie pamietam dokladnie kiedy ale chyba z jakies 2 miesiace temu. Ja tez wczesniej nie mialam z nimi takiego problemu ale jak po ich fb widac to nie jestesmy jedyni. Jest strasznie duzo tam osob narzekajacych. No coz czlowiek uczy sie na swoich bledach I wiecej juz nigdy Booking.com mojej kasy nie dostanie! Pisze to tylko zeby przestrzec co by nikt inny pozniej nie mial podobnych klopotow.

Milego dnia dziewczyny ja sie zbieram do pracy.
Jak nie mają jak logicznie wytłumaczyć to zbywają i powtarzają jak zdarta płyta

Cytat:
No wlasnie kwota jaka pobrali jest tylko pokazana w £ jakos dziwacznie, bo normalnie zawsze w opisie pojawia sie € ale przelicznik jest £1. Poza tym my od poltora tygodnia kontaktowalismy sie z booking.com I wszystko milo ze niby zalatwia sprawe. Wczoraj moj TZ sie z nimi ponownie skontaktowal I pierwsza osoba powiedziala mu ze hotel wzial wlasciwa ilosc pieniedzy a oni nie maja czasu z nim gadac I sie osoba rozlaczyla. No piekna obsluga klienta. A druga osoba powiedziala mu ze zostala pobrana wlasciwa ilosc pieniedzy I sprawa jest zamknieta. To podchodzi pod freud. No ale coz jakos bedziemy musieli niestety to przezyc, ale kazdego przestrzegam.
Ponownie super obsługa. A jakaś reklamacja na obsługę?

W końcu piątek. Byle jeszcze dziś do 21 i w końcu weekend

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-04, 09:46   #4976
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Witam się w piątek

Jadę dziś do tż, a jutro wyjazd w nasz kochane żywieckie strony
Niech żyje urlop

Mamy tylko jeden problem - boli mnie ...oko
Myślałam że dziś będzie lepiej, a jest gorzej
Zupełnie nie wiem od czego chociaż coś mi się przypomina że ktoś mnie w nie uderzył ale nic więcej nie pamiętam

A&P
Stary 2017-08-04, 09:48   #4977
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Nieładnie Za taki styl rozmowy chociażby powinni Wam dac coś extra. My kiedyś z bookingu mieliśmy mieć pokój z balkonem, dostaliśmy bez, a jakość materaca w łóżku- obrócić się nie dało bo skrzypiało jak w domu strachów. Ostatecznie zapłaciliśmy chyba 60% ceny.
Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Od kilku dni nachodzi mnie myśl aby zapisać się na degustacje, ale się wstrzymuje bo to chyba za wcześnie. Wczoraj nawet Tż torty pokazywałam☺

Jestem ciekawa jak oni to robią. Pieką pustą babeczke a później kroją to ciasto i przekładają masą czy nastrzukują jak pączki? Ciekawe 😵

A to nie są zwykłe babeczki a tylko dekorowane jak cup cakes? Mnie to na takie coś wyglądało.
Cytat:
Super KinderCountry! Udanego wyjazdu. Holandia to piekny kraj tez mi sie podoba, bylam tam chyba w sumie z 4 razy dobrych pare lat temu. W amsterdamie jest fajny park ale niestety nie pamietam nazwy.
Na parki nie było szans, ledwo stopy dało radę gdzieś postawić. Patrzyłam tylko, żeby nikt mnie nie stratował: miliony pieszych, rowerzystów i trochę samochodów. Dużo bardziej lubię średnie miasteczka, już Haga miała 60% mniej ludzi.

Ja w Holandii kocham te ścieżki rowerowe, mieszkałam tam kilka razy i dotrzeć gdzieś rowerem było banalnie proste, a ja po zwykłej ulicy boję się jeździć. Za to jako kierowcy samochodu jest gorzej- rowerzyści są wszedzie
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-04, 09:48   #4978
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Witam się w piątek

Jadę dziś do tż, a jutro wyjazd w nasz kochane żywieckie strony
Niech żyje urlop

Mamy tylko jeden problem - boli mnie ...oko
Myślałam że dziś będzie lepiej, a jest gorzej
Zupełnie nie wiem od czego chociaż coś mi się przypomina że ktoś mnie w nie uderzył ale nic więcej nie pamiętam
Żywiec mieszkam kawałek od Żywca pozdrów moje góry!

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-04, 09:51   #4979
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość
Żywiec mieszkam kawałek od Żywca pozdrów moje góry!

Ale masz super!! Mogłabym tam mieszkać Pozdrowię

A&P
Stary 2017-08-04, 10:14   #4980
Manami
Wtajemniczenie

Nasi klienci przechodza sami siebie dzwoni babka i drze sie na nas, ze kurier ktory jej dostarczyl tlumaczenia zle jej wydal reszte i my jej mamy zwrocic kase jesli jestesmy takimi profesjonalistami xD

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości