|
|
#2402 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Niemcy :)
A zebys Majka wiedziala. Jak trzymam go na recach tak jak sie male babyki trzyma to mi sie przypomina jak byl maly i spal mi na recach, a teraz nogi wystaja, wielki chlop 100cm i 16kg to nie to samo co 53cm i 3,5 kg hihihi
|
|
|
|
#2403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz ze chcialam na ta ulice isc i po co....tez juz wiesz |
|
|
|
|
#2404 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie ma co marudzic pamietaj ze dziecko chowasz dla obcej baby co ci go zabierze i moze ci jeszcze marudzic jaki to on nie jest
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Rozeznanie
|
i sie nie pojawil ale ja ja juz znam...mysli se a co tylko ja mam miec zle??? niech ona tez ma tak i sie meczy z facetem a niejakis mlody zakochany doceniajacy zabierajacy na kolacje z rozyczka...czuly...namiet ny zawsze chcacy.... potulny o nie monika se mysli tak dobrze nei bedzie miala |
|
|
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
jaka tutaj cisza
ja mysle ze nestepnym razem wezmiemy swoje dzieci co ty monia n to???i do maca idziemy
|
|
|
|
#2409 |
|
Konto usunięte
|
Jezu ciapulinka. Ty mi dziecko fast foodami karmic chcesz! ty paskudo jedna!
Ja oczywiscie zapraszam do mnie na wochenende. Tego Mc Donalda to sie obejsc szerokim lukiem nie da? Pochwale sie. Moj maly byl w srode w przedszkolu. Mial swoj pierwszy Schnuppertag. Jak wpadl do przedszkola to nie widzial gdzie ma leciec. Pierwsze co bylo to kojec z pilkami cos jak w Ikei i wskoczyl do tych pilek. Patrze na w sali jego przyszla pani przedszkolanka siedzi z dziecmi i kaze mi wejsc dalej. Zawolalam malego przywitalam sie z nia, maly tez i sie zaczelo. Doskoczyl do jednej grupy dzieci, do drugiej, pani pokazala mu w drugim pomieszczeniu kiste z klockami. Zypatalam sie go czy moge isc do domu czy sam zostanie. Nawet nie mial czasu mnie wysluchac. Wkoncu jakos dotarlo co mowie i mowi mi ze tak. No to pomachalam mu a on tez do mnie . Jeszcze pewna nie bylam czy moge sobie pojsc do domu. Potem przedszkolanka pokazala mu rowerki i samochody stojace na placu zabaw. NO i juz bylo po dziecku. Pomachal mi na dowidzenia i szczena opadla. On mial mnie totalnie w czterech literach. Spodziewalam sie ze tak bedzie, ale czasami ma swoje za uszami jak to dziecko. Przedszkolanka sie smiala, ze zadko sie takie dzieci zdarzaja i zebym szla do domu, jak mu sie nagle przypomni ze mamy nie ma, to bedzie do mnie dzwonic. Poszlam, Przyszlam po niego za 2h , a moje dziecko wogole nawet spojrzec na mnie nie chcialo. Byl zajety jazda na trojkolowym rowerze. Mnie znow szczena opadal, bo on pedalowac nie umie, a tu prosze. Przedszkolanka pare razy mu pokazala co i jak i dziecko umie, a ja w domu moglam tysiac razy pokazywac i na traktorze jechac nie umial. Maly wogole nie chcial isc do domu, nic go nie obchodzilo ze przyszlam. Zrobilismy drugi termin i po ok pol godzinie udalo mi sie bez placzu dziecko wyciagnac z przedszkola. W domu zakresilam kolejny dzien kiedy pojdzie do przedszkola i mu oczyiwscie pokazalam. Potem cigla mni wolal do kalendarza i pokazylwa kiedy znow do dzieci pojdzie. On moglby juz chodzic, byl by chyba najszczesliwszy na swiecie. No ale trudno, rok przedszkolny zaczyna sie od sierpnia i biedaczek musi sobie jeszcze poczakac. Jestem z niego taka dumna, ze nie mazgal sie, ze moglam go zostawic, bo inne dzieci takie nie sa. No duma mnie rozpierala jak przedszkolanka opowiadala co i jak robil przez te 2h. Smiala sie, ze nic o moim dziecku nie wie, bo nie miala nawet kiedy z nim pogadac, on byl bardzo zajety zabawa, nie mial czasu zjesc sniadania, ani sie napic wody. jak przyszlam z nim do domu to trabil wode ,jak by nigdy nic do picia nie dostal heheheh. No nic, za trzy lata bede prowadzic go do szkoly... |
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny!! moze nie na temat..a moze juz byl ten temat
wybaczcie!jak bylo! ogladam zawsze DSDS I NASZEGO TOMASA GODOJA!! mam nadzieje ze moze ktoras z Was tez oglada! ja sie Wam podoba? bo mi baardzo od poczatku! pozdrowka
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Gaga
![]() Ma jakies takie zaciecie i duzo energii w sobie,a Fady to takie cieple kluchy,bleeee i do tego rusza biodrami jak baba ![]() Moni,fajnie,ze tak super minal Thomiemu Schnuppertag Skoro tak Go ciagnie do dzieci,to moze czas pomyslec o rodzenstwie
|
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
I WYYYYGRALLLL!!!!!! TOOOOOMEEEK!!!
HURARARARAARA ! Ale tak serio naprawde siwetnie spiewa!!tzn glos ma fajny : )) aj hurraaa!!Tomcio!!gratulac je!!!
|
#2414 |
|
Konto usunięte
|
To ten Godoj to polak? ja tej czesci DSDS nie ogladalam, juz mi zbrzydlo, za duzo tego. Nie myslalam ze on to nasz, tzn pewnie byl nasz, bo juz nie jest, albo tylko rodzice byli, a on sie tutaj urodzil to juz nie polak.
Ale namotalam z tym nasz, nie nasz hehehe. Majka, to chyba lepiej jak pojde odrazu po rozwod, bo nie wiem czy przy drugim dziecku moje malzenstwo przetrwa. Dziecko bardzo wystawia zwiazek na probe. Zobacz jak bylo u nas. Idealna para , a jak zachcialo nam sie dziecka... Inne czynniki tez maja znaczenie. Nawet jak bym chciala, to nie da rady. |
|
|
|
#2415 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przezyc w Niemczech (Kramada, ale nie tylko !)
Ja wam chyba moge najbardziej w Temacie ,,Zakupy'' pomoc
![]() Tanie i fajne ubrania, dla mlodych dziewczyn dostaniecie w Tureckich, Hinduskich Butikach. W Köln jest takich pelno. Fajnym sklepem jest takze ,,New Yorker'', ale to juz od gustu zalezy
'- A to dopiero - mruknął Edward. - Lew zakochał się w jagnięciu. - Biedne głupie jagnię - westchnęłam. - Chory na umyśle lew masochista.' Wracam do Polski za : 8-7-6-5-4-3-2-1 lat 58 - 57 - 56 - 55 - 54 - 53 - 52
|
|
|
|
#2416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wlasnie od tego trzymam sie jak najdalej Dziewczyny a Reserved w Niemczech nie ma? Bo nie chce mi sie wierzyc, ale szukalam i nic znalesc nie moge... ani jednego adresu
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
A no nie ma, nie ma...chyba w berlinie widzialam...
Mamy tu za to C&A, Zara, Pimky, Orsay, H&M, New Yorkera, Tally Weill itp....Mojego ukochanego Mango nie ma wiec cierpie... Ostatnio szlam sobie ulica i zeczepila mnie dziewczyna z francji z pytaniem gdzie to ja kupilam bluzke z mango...niestety odpowiedz nieco ja rozczarowala.....![]()
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie weszlam na strone Mango bo jakos nie wiem czemu ale nie zagladalam tam bo slepo lazilam do Zary , C&A i reserved
i..... jakie sukieneczki maja cudne, zakochalam sie i musze sobie koniecznie na lato sprawic
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, tak!! Mango moja milosc.....
![]() Ale ja zawsze wole kupowac "na zywo" bo roznie maja z rozmiarami jak dla mnie...
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,przepraszam,ze sie wtrace,ale Mango ogolnie w De jest
Pozdrawiam
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Grazynko,mam pytanie.Chce sobie kupic nozyczki,zeby czasami przyciac jakis kosmyk
i tak sie zastanawiam,czy fryzjerzy maja zabki z dwoch stron,czy tylko na jednej polowie?Chcialam takie sobie kupic,niby z Solingen te czarne maja 24 zabki,srebrne 26,ktore lepsze?
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
te nozyczki ,ktore sa na fotkach sado degazowania tzn przerzedzania wlosow... lepiej niminie operuj
fryzjerzy uzywaja tez tych , ale te jednostronne sa lepsze , ale raczej nimi nie przytniesz, tylko zmniejszysz objetosc, wyzabkujesz lekko... do przyciecia sa dobre proste ![]() Godoj urodzil sie w Polsce ,miala 4 latka jak przyjechal do Niemiec pozdrawiam serdecznie )
|
#2425 |
|
Rozeznanie
|
dla wszystkich zainteresowanych jak Godoj śpiewa po polsku
![]() http://www.polenimpott.de/polen-foru...c_2523-12.html strasznie mu kibicowałam, facet ma przepiękny glos, a Dieter Bohlen chyba spać po nocach teraz nie może , stwierdził że w Idolu nie będzie juz nikogo lepszego od Marka Medlocka, a jest, i to Polakacha i jest 'nasz' tzn urodził się w Rybniku i dopiero jak miał 4 lata wyjechał do Niemiec z rodzicami |
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Gaga,dziekuje za odp
i tak sobie pomyslalam,ze nozyczki kupie ![]() Laurany,dzieki za linka ![]() Godoj,nasza kre
|
|
|
|
#2427 |
|
Konto usunięte
|
Ehh szkoda ze mi glosniki na takich stronkach nie dzialaja. Ciekawe czemu, kiedys dzialaly.
Majka ja mam takie nozyczki i nie widze powodu dla ktorych miala bys ich nie uzywac. Masz grube wlosy , a nimi sie super cieniuje wlosy i zdejmuje z objetosci. Tez mam zabki po obu stronach. Dostalam te nozyczki kiedys od tesciowej. Nie wiedzialam ze lepsze sa z zabkami z jedej strony. Z zabkami z jednej strony widzialam w Rossmannie i chyba w Dm tez sa. |
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Moni,moze masz sciszony glos w kompie,no i sprawdz,czy glosniki wlaczone
Mowisz,ze w dm maja takie nozyczki?Musze sie rozejrzec |
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to mój syn podsumował: Gdyby nie ci Polacy co tu przyjechali, to Niemcy by cienko przędli...
![]() To tak w kwestii Tomka Godoj. Obejrzałam tylko finał DSDS (jak sie okazało, że chłopak z Rybnika tam może wygrać ).
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem
wiec moze zakupy w Düsseldorf? ![]() Pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

ja mysle ze nestepnym razem wezmiemy swoje dzieci co ty monia n to???i do maca idziemy
Skoro tak Go ciagnie do dzieci,to moze czas pomyslec o rodzenstwie

8-7-6-5-4-3-2-1
Mamy tu za to C&A, Zara, Pimky, Orsay, H&M, New Yorkera, Tally Weill itp....Mojego ukochanego Mango nie ma wiec cierpie...
Ostatnio szlam sobie ulica i zeczepila mnie dziewczyna z francji z pytaniem gdzie to ja kupilam bluzke z mango...niestety odpowiedz nieco ja rozczarowala.....
jakie sukieneczki maja cudne, zakochalam sie i musze sobie koniecznie na lato sprawic