|
|
#1 |
|
BAN stały
|
ile godzin musicie spac
żeby dobrze sie czuc w ciagu dnia? Bo ja z przerazeniem stwierdzam, ze 9-10 godzin. A 8 to absolutne minimum. Jesli spie chociaz 5 minut krocej niz 8 godzin, to potem chodze jak zombi. Zazdroszcze ludziom, ktorzy twierdza, ze starcza im np. 5 godzin snu. Cholercia od czego to zalezy
|
|
|
|
|
#2 |
|
Mrs Mrau
|
Dot.: ile godzin musicie spac
8 minimalnie
kiedyś przespałam 24h i to chyba moj max ![]() ogolnie śpioch jestem |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Zadowalam się 5-6 godzinami snu (z braku czasu i zbyt wielu zajęć). W wakacje jak tylko dam radę to 10-12 godzin. Sytuacje extremalne 2-3 godziny na dobę, ale dłużej niż 5 dni nie dam tak rady.
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman |
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
yy... jak jestem zdrowa spie po 8 godzin w weekendy 10
teraz jako chory ufoludek spie po 12 godzin
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
mi tam wystarczy 5-6 godzin i mogę góry przenosić
![]() ![]() ![]()
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli mam okazję się wyspać to śpię ile wlezie
, a tak na codzień to ok 7-8 godzin.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
JA spioch jestem i im wiecej tym lepiej.Maksymalnie spałam 18 godzin.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mi wystarcza 6-8
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
8 to chyba najmniej
średnio kładę się o 23 (w dni szkolne), budzę się o 6:30 i nie czuję się specjalnie wyspana
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
mi wystarcza do pelnego wyspania sie około 3 h niestety po tygodniu musze pospac troszke dłuzej koło 8 h, jest to kwestia przyzwyczajenia oragaznizmu do wypoczynku oraz ilości wysiłek przy codziennych zadaniach
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Przyzwyczaiłam się do 6 godzin snu, bo miałam przez ostatnie kilka lat dużo pracy (studia, awanse) i teraz nawet jak nie musze budzę się po maksymalnie 7 godzinach
![]() Też mi się wydaje, że to kwestia przyzwyczajenia organizmu. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Potrzebuje 12 godzin snu codziennie... Na dodatkem jestem raczej sowa, niz rannym ptaszkiem, i dlatego ciezko mi zasnac noca a za dnia dobudzic...
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
8 to minimalne minimum
![]() tak samo mam- jak nawet 5 min krócej to potem marudze ze jestem nie wyspana.... A najlepiej to 10h Choc mam tez tak dziwnie czasem ze im dłuzej śpie tym bardziej mi sie chce spac.... |
|
|
|
|
#14 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
minimum 8 godzin ale odkąd zaczęłam pracować w nowym miejscu musi mi wystarczyć 5-6
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jak muszę gdzieś rano iść nieważne czy do szkoły na 8 czy na 10 to się nie wyśpie, a jak nie mam ograniczenia < weekend > to się sama budze o 8 w dobrym humorku
nie wiem dlaczego tak...
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
oj ja to straszny śpioch jestem , jak mam wolne to wyleguje sie w łóżku do 11-12
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
minimum 8 godz. a najlepiej 9-10
Jestem śpiochem :P ale nie rannym ptaszkiem, w weekendy lubię sobie dłużej pospać, niestety w tygodniu trzeba wcześnie wstawać :/ wiadomo szkoła itd. |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Wystarcza mi 6 godzin snu + 8 kaw w ciągu dnia
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Różnie to u mnie bywa
Ale słyszałam, że aby sie wyspać nalezy przesypiać 1,5 godzinne cykle czyli 1,5, 3, 4,5 itd.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja musze spac ,zeby sie wyspac ,ok 12 14 godzin ,jak sie ok 10 albo mniej to jestem niewyspana
Ogolnie straszny spioch ze mnie Zdarza sie ,ze niestety musze spac mniej niz 5 godzin lub wcale ale to juz katorga
|
|
|
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem ranny ptaszek i wstaję o 7 nawet w weekendy, zdarza się nawet że o 6, już się zastanawiam czy to sie do leczenia nie kwalifikuje
Niestety wieczorem szybko padam i nie nadaje się na imprezy, bo o 23 jest "mój czas" i jedyne o czym myśle to łóżko z kołderką
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Nie mogę spać dłużej niż 10 godzin bo jestem wtedy po prostu zmęczona samym przebudzeniem i wstawaniem, kiedy śpię krócej niż 8 jestem po prostu niewyspana ale szczerze mówiąc szkoda mi czasu na tak długi sen. Nie chodzi o to że mam tak dużo zajęć, ale wolę robić coś innego niż spać.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogę spać dłużej niż 10 godzin bo później jestem do niczego
Najlepiej czuję sie jak śpię 7 godzin
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Najchetniej przespalabym pol zycia
. Ciagle chodze jak zombi, czekam na piatek, aby w koncu w miare sie wyspac i wstac o tej 11 . W tygodniu 'roboczym' wstaje ok 6, a klade sie ok 23. I tak, gdy tylko wracam ze szkoly jestem nie do zycia i zazwyczaj konczy sie to conjamniej godzinna drzemka ok 17-18 Nie wiem jak kiedys, moglam wstawac o 7, a klasc sie spac nawet o 3 w nocy..
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Taaa spanie...jak tylko mam wolna chwilke, chce o czyms zapomniec...jestem wkurzona...natłok zajęc...chce sie ukryc przed swiatem, to własnie pod pierzynka w łożeczku....czesto zdarza mi sie spac jak wroce ze szkoły...tak ok.2 godz. a potem w nocy wtedy spie 6 godz.
Ale jak w ciagu dnia nie utne dzremki to spie 8-9 godzin i jeszczemi mało.a w wakacje 12 godz,jak nic....no chyba ze mnie słoneczko obudzi to co innego!!! |
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo lubie spac...Potrzebuje 8 godzin by dobrze sie czuc
Czasami potrafie zarwac dwie noce.Tak ja np w ten weeknend koncertowy. Nawet nie czulam zmeczenia..dopiero pozniej musialam odsypiac... Organizm potrzebuje snu.Jedni potrzebuja wiecej inni mniej... |
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem strasznym śpiochem! By się porządnie wyspać potrzebuje 12 godzin, a żeby jako tako funkcjonowac to przynajmniej ośmiu.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Niestety na codzien musze zadowolic sie 7 godz. snu ...
ale sobota i niedziela oznacza spanie 12 godz. minimum - moj TZ dostaje szalu po prostu - nie cierpi jesc sam sniadania bidulek ... a ja czasem i do obiadu dociagne ...
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej 9-10 godzin (nie zawsze tyle moge :/)
ale jak juz moge to spie czesto na calego: 12-13 godzin (a potem mam na sumieniu ze przesypiam zycie )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

Zdarza sie ,ze niestety musze spac mniej niz 5 godzin lub wcale ale to juz katorga