Rozstanie z facetem XXXVIII - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-04, 19:38   #121
Milagros_90
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXVIII

Magda, trzymam mocno kciuki za Ciebie, za Twoj wyjazd, realizacje tych postanowien i Twoja sile!
Laritana, fajny cytat wkleilas, dzieki za niego.
Carola, milej kawki ciesze sie, ze u Ciebie lepiej
Czekoladowo, czyli go poznalas i nie odtraca Cie mysl o spotkaniu z nim? Mnie probowano wyswatac z facetem, ktrego raz widzialam, i praw mowiac ten raz wystarczyl, zebym wiedziala, ze nie chce z nim nawiazywac znajomosci...wspominalam tu o tym kiedys. Czulam soe mega niezrecznie, bo swatke bardzo lubie i ona dobrze wie, jak sie czuje samotna, a tu jak mi podstawia kogos, to ja jestem na nie....ale temat zostal zamkniety, do spotkania nie doszlo
Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-04, 20:05   #122
patisia123
Zakorzenienie

Oj ja nienawidzę swatania.

Carola, cieszę się, że patrzysz na to takim trzeźwym okiem. Miłej kawki, przesyłam pozytywną energię.

Wysłane z mojego U20 Plus przy użyciu Tapatalka
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-04, 20:09   #123
czekoladowoo
Zakorzenienie

Milagros - wtedy mi sie spodobal, a teraz to nie wiem. Moglabym sie umowic czysto po kolezensku ale nic wiecej. Nie jestem gotowa.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-04, 21:57   #124
magda2291
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milagros_90 Pokaż wiadomość
Magda, trzymam mocno kciuki za Ciebie, za Twoj wyjazd, realizacje tych postanowien i Twoja sile!
3 tygodnie całkowitej przerwy od jakichkolwiek kontaktów z ex na stówę mnie wyleczy, nie widzę innej opcji, po to to robię

Kopciuszek jest wręcz idealnym przykładem na to,
jak buty potrafią zmienić kobiece życie.

"... czasem ukruszy się dzień,
czasem życie tonami się wali..."
magda2291 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-04, 22:04   #125
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2291 Pokaż wiadomość
3 tygodnie całkowitej przerwy od jakichkolwiek kontaktów z ex na stówę mnie wyleczy, nie widzę innej opcji, po to to robię
Kochana, nie myśl o nim podczas tego urlopu. Jakby co pisz do nas, nigdy do niego!

Stary 2017-08-04, 22:07   #126
Laritana
Raczkowanie

Ja tez sie umowilam w niedziele na kawe..
Laritana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 05:56   #127
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laritana Pokaż wiadomość
Też super A z kim?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Ksiegowa85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-05, 08:11   #128
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Milagros - wtedy mi sie spodobal, a teraz to nie wiem. Moglabym sie umowic czysto po kolezensku ale nic wiecej. Nie jestem gotowa.
Nic na siłę. Ale rozważ takie wyjście, może akurat miło spędzisz czas?

Cytat:
o proszę zdradzisz z kim? też życzę udanego spotkania!

Dziewczyny, a ja bym się chętnie z kimś umówiła, ale nie mam z kim. Mam konto na sympatii, ale nie mogę tam nikogo sensownego zapoznać...albo wygląd totalnie mi nie odpowiada, albo to, co piszą...
Stary 2017-08-05, 08:25   #129
Carola16
Zadomowienie

GG do Carola16

Cytat:

Dziewczyny, a ja bym się chętnie z kimś umówiła, ale nie mam z kim. Mam konto na sympatii, ale nie mogę tam nikogo sensownego zapoznać...albo wygląd totalnie mi nie odpowiada, albo to, co piszą...

Laritana - życzę udanego spotkania, koniecznie daj znać jak było
Milagros_90 - a może inne miejsca niż ta sympatia ? Najwięcej osób jest na badoo, i to właśnie tam poznałam kilku fajnych facetów ale wiadomo że są też oszołomy Na zaadoptuj faceta jest mniej osób ale wydają mi się tacy bardziej ułożeni, a nie typowe zboki
Carola16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 08:29   #130
Milagros_90
Zakorzenienie

Carola, a badoo i zaadoptuj faceta są płatne? na tym drugim przyjaciółka mojej kuzynki znalazła swojego partnera, są razem już jakieś dwa lata. Miałam też przez jakiś czas konto na e-darling, ale z mojej okolicy było tam bardzo mało ludzi. Chyba faktycznie muszę spróbować czegoś nowego
Stary 2017-08-05, 08:47   #131
magda2291
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
Kochana, nie myśl o nim podczas tego urlopu. Jakby co pisz do nas, nigdy do niego!

Nie mam najmniejszego zamiaru podczas tych 3 tygodni w jakikolwiek sposób się z nim kontaktować, choćby świat się walił!

Kopciuszek jest wręcz idealnym przykładem na to,
jak buty potrafią zmienić kobiece życie.

"... czasem ukruszy się dzień,
czasem życie tonami się wali..."
magda2291 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-05, 09:15   #132
bandra
Fuck google, ask me!

Muszę do niego napisać, żeby się umówić na zabranie moich rzeczy z naszego wspólnego do niedawna mieszkania. Cała dygoczę 😭

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

bandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 09:20   #133
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Cytat:

Też bym sie chętnie gdzieś zarejestrowała, ale boję się rozczarowań

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Carola16 Pokaż wiadomość
Laritana - życzę udanego spotkania, koniecznie daj znać jak było
Milagros_90 - a może inne miejsca niż ta sympatia ? Najwięcej osób jest na badoo, i to właśnie tam poznałam kilku fajnych facetów ale wiadomo że są też oszołomy Na zaadoptuj faceta jest mniej osób ale wydają mi się tacy bardziej ułożeni, a nie typowe zboki
Nigdy nie miałam konta na badoo, ale obraz portalu jaki wylania sie z opowieści koleżanek mnie zniechęca.
Mówisz że zaadoptuj jest w miarę ok? To może o nim pomyślę, bo zastanawiałam się nad mydwoje, ale przeczytałam wiele opinii i podobno ten portal jest "martwy"

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez bandra Pokaż wiadomość
Muszę do niego napisać, żeby się umówić na zabranie moich rzeczy z naszego wspólnego do niedawna mieszkania. Cała dygoczę

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Bardzo Ci współczuję. A może jakaś koleżanka by z Tobą poszła?

Stary 2017-08-05, 09:31   #134
Milagros_90
Zakorzenienie

Bandra, trzymaj się! może idź tam z koleżanką czy kimś z rodziny? tak dla wsparcia. I mając towarzystwo, unikniesz pokus rozmowy z nim
Stary 2017-08-05, 10:30   #135
patisia123
Zakorzenienie

Dziewczyny, może Tinder?

Stary 2017-08-05, 10:37   #136
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, może Tinder?

Tinder ma troche kiepska opinie. Sama nie używałam, ale z tego co wiem to tam jest tylko zdjęcie i z 3 zdania opisujące, tak? To trochę mało

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Ech "tęsknię" za randkami, mogę oczywiście wyskoczyć z koleżankami do kina czy na kręgle, ale to nie jest to samo.
Kurcze czuję się samotna, ale boję się rozczarowań, odrzucenia...jak się przełamać?

Stary 2017-08-05, 10:39   #137
patisia123
Zakorzenienie

Można dodać 5zdjęć, można połączyć z instagramem. A opis może być zdecydowanie dłuższy. Ja mam Tindera i jest różnie. Na pewno trzeba przeprowadzić selekcje. Dla mnie wygodniejsze niż badoo

Stary 2017-08-05, 10:58   #138
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Cytat:
Można dodać 5zdjęć, można połączyć z instagramem. A opis może być zdecydowanie dłuższy. Ja mam Tindera i jest różnie. Na pewno trzeba przeprowadzić selekcje. Dla mnie wygodniejsze niż badoo

No to w miarę ok, bo ta wersja którą opisywali mi znajomi,taka mocno uboga się wydawała.
Selekcja wiadomo, ale gdybyś miała ocenić to użytkownicy wydają się raczej normalni czy tacy szukający przygód?

Stary 2017-08-05, 10:59   #139
Milagros_90
Zakorzenienie

Patisia, mam pytanie: tinder jest tylko na telefon, nie na kompa? I czemu mówisz, że wygodniejsze niż badoo? wybacz że dociekam, ale chcę wypłynąć na te wody i liczy się dla mnie zdanie kogoś obeznanego w temacie
Księgowa, wydaje mi się, że zaczynając randkowanie nie można się nastawiać na zbyt wiele. Nie traktować tego w kategorii odrzuceń (że mogę się nie spodobać, że on się nie odezwie itd.), tylko jako sposób spędzenia czasu. Baaaardzo duży dystans. No i prawdą jest, że żeby się rozkręcić, trzeba po prostu zaczać. Umówic się pierwszy raz, a potem się rozkręci.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-05, 11:04   #140
czekoladowoo
Zakorzenienie

Mi się tinder w ogole nie podoba.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 11:08   #141
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Cytat:
Patisia, mam pytanie: tinder jest tylko na telefon, nie na kompa? I czemu mówisz, że wygodniejsze niż badoo? wybacz że dociekam, ale chcę wypłynąć na te wody i liczy się dla mnie zdanie kogoś obeznanego w temacie
Księgowa, wydaje mi się, że zaczynając randkowanie nie można się nastawiać na zbyt wiele. Nie traktować tego w kategorii odrzuceń (że mogę się nie spodobać, że on się nie odezwie itd.), tylko jako sposób spędzenia czasu. Baaaardzo duży dystans. No i prawdą jest, że żeby się rozkręcić, trzeba po prostu zaczać. Umówic się pierwszy raz, a potem się rozkręci.
Tak naprawdę to boję się tego o czym opowiadała mi ostatnio koleżanka, że spotyka z kimś (nie związek tylko spotkania) przez kilka miesięcy, jest ok i nagle ta osoba przestaje się odzywać z dnia na dzień

Stary 2017-08-05, 11:12   #142
Laritana
Raczkowanie

Milagros_90 po ostatnich przemyśleniach i rozmowie z Wami doszlam do wniosku, ze moze faktycznie najwyzsza pora sie troche bardziej otworzyć na ludzi. Zalozylam Tindera i Badoo. Na Tinderze jest jakos 'grzeczniej' jesli kogos polubisz, a ta osoba polubi Ciebie, dobieracie sie 'w pare' i możecie zaczac rozmowe. Jesli chodzi o Badoo to dla mnie kompletna porażka. Szczególnie tutaj, w UK. Mnostwo obcokrajowców z oblesnymi propozycjami itd. Juz to usunelam. Ale zanim to zrobilam, napisal do mnie chłopak. Polak, kojarze go nawet z jakichs lokalnych grup na fb. Pogadalismy chwile, wydaje sie sympatyczny. I umowilam sie z nim na kawe. Wlasciwie nie oczekuje cudów ale chce sie przelamac. Po rozstaniu bylam 2 czy 3 razy na 'randce' i za kazdym razem kończylo sie to placzem. Z jednej nawet wybieglam, jak postrzelona.
Mam nadzieje, ze teraz jestem juz na takim etapie, ze potrafie z kims wyjsc i porozmawiać jak cywilizowany człowiek : )
Na zwiazek czy jakaś bliska relacje z kims jest dla mnie zdecydowanie za wcześnie ale chcialabym troche 'pchnac swoje zycie do przodu'.

Edytowane przez Laritana
Czas edycji: 2017-08-05 o 11:14
Stary 2017-08-05, 11:34   #143
Carola16
Zadomowienie

GG do Carola16

Cytat:
Carola, a badoo i zaadoptuj faceta są płatne? na tym drugim przyjaciółka mojej kuzynki znalazła swojego partnera, są razem już jakieś dwa lata. Miałam też przez jakiś czas konto na e-darling, ale z mojej okolicy było tam bardzo mało ludzi. Chyba faktycznie muszę spróbować czegoś nowego

Oba są za darmo Na badoo można wykupywać jakieś płatne opcje typu żebyś była popularna na stronie, ale nigdy tego nie robiłam :P

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ksiegowa85 Pokaż wiadomość

Nigdy nie miałam konta na badoo, ale obraz portalu jaki wylania sie z opowieści koleżanek mnie zniechęca.
Mówisz że zaadoptuj jest w miarę ok? To może o nim pomyślę, bo zastanawiałam się nad mydwoje, ale przeczytałam wiele opinii i podobno ten portal jest "martwy"

Na zaadoptuj jest mniej zboków po prostu Ten portal jest tak zrobiony, że faceci nie mogą do Ciebie napisać jeśli wcześniej nie wyrazisz zgody na tą rozmowę klikając odpowiedni przycisk Na badoo napisać może każdy Wiem jaką opinię ma badoo, ale wystarczy że człowiek ma poukładane w głowie , to wtedy nie da się wciągnąć w rozmowy ze zbokami czy osobami które mają nie teges z głową Z resztą w obu miejscach można blokować jak coś nie pasuje, albo jak ktoś jest nachalny

Spróbuj, to nic nie kosztuje
Carola16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-05, 11:37   #144
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
To ja mam zdecydowanie inny charakter .
Nie mówię, że rozstania spływają po mnie jak po kaczce, natomiast dość szybko umiem się pozbierać.
Muszę się wypłakać, przemyśleć, szybka żałoba i rzucam się w wir nowych wydarzeń.
Wychodzę z założenia, że życie jest zbyt krótkie, żeby siedzieć i rozpaczać latami. Rozumiem, że ktoś może właśnie tak przeżywać rozstanie, natomiast nie rozumiem po co.
Nie ten to inny. Jeśli nie inny to trudno. Lubię siebie na tyle, że bycie singlem mi nie przeszkadza.
Zdecydowanie ma wiele zalet .

Natomiast potwierdzam, że brak kontaktu pomaga.
Warto też w pierwszej fazie szoku, niedowierzania i bólu zrobić wszędzie porządki- w domu i na kompie. Wrzucic wszystko do jednego pudła, zamknąć wieko i zacząć żyć bez obciążenia, że się na coś natkniemy, co ewidentnie związane jest z exem.
Mysle, ze to nie jest od nas zalezne. Ja po rozstaniu nie potrafie sie szybko pozbierac. Jesli kogos kochalam bardzo mocno to bedzie to naprawde dlugi czas. Jesli uczucia byly wypalone - kwestia kilku dni. Natomiast wracajac do tego bardzo bolesnego rozstania - myslisz, ze ja i inne dziewczyny chcemy tak cierpiec? Nie robimy tego celowo. Przeciez staramy sie zapomniec, isc do przodu, ale takie chwile zalamania przychodza same i nie mozna nic z tym zrobic. Ty widocznie masz silna psychike, potrafisz sie szybko pozbierac - i dobrze.

Ja mialam Tindera. Tak jak tu ktoras wyzej wspomniala dodajesz zdjecia (mozna polaczyc z instagramem wiec wtedy bedzie widocznych duzo zdjec) i opis (niekoniecznie). Potem przegladasz facetow i jesli ktorys ci sie spodoba to dajesz lajka. Jesli on tez da lajka tobie, wtedy mozecie porozmawiac. Nie da sie rozmawiac jesli obie strony sie nie polubily.
Trzeba uwazac. Mozna spotkac fajnych ludzi, ale naprawde masa jest facetow zbokow, czy jakichs dziwakow, a nawet facetow szukajacych skoku w bok i wcale sie z tym nie kryjacych - daja ci swojego fejsa, a tam patrzysz ze ma zdjecia ze swoja dziewczyna i ustawiony status w zwiazku :') Podobnie jest z Badoo. Trzeba naprawde robic ostra selekcje i miec oczy i uszy szeroko otwarte. Ale mysle, ze tak jest teraz juz na kazdym portalu.

Dziewczyny, staram sie was regularnie podczytywac, ale sama nie mam juz za bardzo o czym pisac... Pisanie na tym watku na poczatku naprawde pomaga, ale teraz na takim etapie wydaje mi sie, ze nie pozwala mi isc na przod Ciagle uzalanie sie nad soba, czytanie coraz to nowych historii o rozstaniach i przejmowanie sie tym.. To chyba naprawde w tej chwili nie dla mnie. Mam nadzieje, ze za jakis czas bede mogla do was wpasc i powiedziec, ze jestem szczesliwa I ze nigdy nie bede musiala tu przychodzic z powodu kolejnego rozstania. Pozdrawiam Was goraco!

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 11:49   #145
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
Mysle, ze to nie jest od nas zalezne. Ja po rozstaniu nie potrafie sie szybko pozbierac. Jesli kogos kochalam bardzo mocno to bedzie to naprawde dlugi czas. Jesli uczucia byly wypalone - kwestia kilku dni. Natomiast wracajac do tego bardzo bolesnego rozstania - myslisz, ze ja i inne dziewczyny chcemy tak cierpiec? Nie robimy tego celowo. Przeciez staramy sie zapomniec, isc do przodu, ale takie chwile zalamania przychodza same i nie mozna nic z tym zrobic. Ty widocznie masz silna psychike, potrafisz sie szybko pozbierac - i dobrze.

Ja mialam Tindera. Tak jak tu ktoras wyzej wspomniala dodajesz zdjecia (mozna polaczyc z instagramem wiec wtedy bedzie widocznych duzo zdjec) i opis (niekoniecznie). Potem przegladasz facetow i jesli ktorys ci sie spodoba to dajesz lajka. Jesli on tez da lajka tobie, wtedy mozecie porozmawiac. Nie da sie rozmawiac jesli obie strony sie nie polubily.
Trzeba uwazac. Mozna spotkac fajnych ludzi, ale naprawde masa jest facetow zbokow, czy jakichs dziwakow, a nawet facetow szukajacych skoku w bok i wcale sie z tym nie kryjacych - daja ci swojego fejsa, a tam patrzysz ze ma zdjecia ze swoja dziewczyna i ustawiony status w zwiazku :') Podobnie jest z Badoo. Trzeba naprawde robic ostra selekcje i miec oczy i uszy szeroko otwarte. Ale mysle, ze tak jest teraz juz na kazdym portalu.

Dziewczyny, staram sie was regularnie podczytywac, ale sama nie mam juz za bardzo o czym pisac... Pisanie na tym watku na poczatku naprawde pomaga, ale teraz na takim etapie wydaje mi sie, ze nie pozwala mi isc na przod Ciagle uzalanie sie nad soba, czytanie coraz to nowych historii o rozstaniach i przejmowanie sie tym.. To chyba naprawde w tej chwili nie dla mnie. Mam nadzieje, ze za jakis czas bede mogla do was wpasc i powiedziec, ze jestem szczesliwa I ze nigdy nie bede musiala tu przychodzic z powodu kolejnego rozstania. Pozdrawiam Was goraco!
To czekamy na informacje, że u Ciebie jest już dobrze

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Carola16 Pokaż wiadomość
Oba są za darmo Na badoo można wykupywać jakieś płatne opcje typu żebyś była popularna na stronie, ale nigdy tego nie robiłam :P

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Na zaadoptuj jest mniej zboków po prostu Ten portal jest tak zrobiony, że faceci nie mogą do Ciebie napisać jeśli wcześniej nie wyrazisz zgody na tą rozmowę klikając odpowiedni przycisk Na badoo napisać może każdy Wiem jaką opinię ma badoo, ale wystarczy że człowiek ma poukładane w głowie , to wtedy nie da się wciągnąć w rozmowy ze zbokami czy osobami które mają nie teges z głową Z resztą w obu miejscach można blokować jak coś nie pasuje, albo jak ktoś jest nachalny

Spróbuj, to nic nie kosztuje
To chyba sobie założę (za jakiś czas) zaadoptuj i tindera

Stary 2017-08-05, 12:02   #146
patisia123
Zakorzenienie

Tinder jest tylko na telefon.
Dla mnie zaletą jest fakt, że można do siebie napisać dopiero jak połączy nas w parę, czyli i ja i on daliśmy sobie lajka. Na badoo pisało do mnie dużo obleśnych typów. I na badoo wkurzały mnie te wszystkie płatne opcje.
Co do ludzi to jest różnie, niektórzy w opisie mają wprost napisane czego szukają. Warto prowadzić selekcję, ale to tak jak na każdym portalu tego typu.
Stary 2017-08-05, 13:32   #147
Laritana
Raczkowanie

Księgowa jak tam u Ciebie?
Stary 2017-08-05, 13:40   #148
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Cytat:
Księgowa jak tam u Ciebie?
Nijak przez ten tydzień nie robiłam nic poza pracą (pracuje po 11h dziennie, więc to mnie trochę usprawiedliwia)...jakieś takie zmęczenie i marazm mnie dopadły
... robić wszystko dla siebie nie jest zbyt fajne , lubiłam o kogoś dbać, starać się dla dwojga...
A z newsów o eks, to wstawił ma fb, moje zdjęcie koleżanka mnie poinformowała. Zażądałam usunięcia, ale podobno nadal jest.

Stary 2017-08-05, 13:42   #149
patisia123
Zakorzenienie

Jakie Twoje zdjęcie? Masakra

Stary 2017-08-05, 13:43   #150
Laritana
Raczkowanie

A on w ogole sie z Toba kontaktuje?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości