![]() |
#1231 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() i tak jak przypuszczałam na obiad było : udko z kurczaka bez skóry ,2 ziemniaki, sałatka grecka, w ramach komunijnego obżarstwa wpadł sernik z brzoskwiniami (spory kawałek)kawałek ciasta cappucino, sałatka owocowa, podwieczorku jednak nie było bo nie byłam głodna, wypiłam natomiast latte maciatto z cynamonem a teraz zabieram się za kolację i tutaj wszystko będzie zgodnie z planem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Raczkowanie
|
R dzisiejszy jadłospis pozostawia wiele do życzenia
![]() 1. płatki pszenne z serkiem homo, kawa z mlekiem 2. bułka z szynką, sałatą, ogórkiem i pomidorem, jabłko 3. galaretka z owocami i kawałek ciasta (urodziny cioci) 4. surówka i serek homo 4 oliwki czarne |
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
Raczkowanie
|
No to ja na odstrzał idę:/
Wiecie co? Mam taka chandrę ze zjadłam..kremówkę ![]() ![]() ![]() Pyszna była ale jeszcze bardziej sobie nastrój popsułam ![]()
![]() |
#1234 |
Zakorzenienie
|
Moje U:
Generalnie to wiem gdzie popełniam błędy , gdzie mało i czego brakuje ![]() ś: kromka grahama, łyżka serka wiejskiego, 2 plastry polędwicy drobiowej, 5 pomidorkow IIŚ: 250g jogurtu truskawkowego ok 15 truskawek, 4 łyżki mixu musli i otrąb pszennych, 1 łyżka zarodków, kawa z mlekiem później gruszka IIIŚ: koktajl jogurtowo truskawkowy ( 150g jogurtu nat. 10 truskawek) O: filet z dorsza (200g) zapieczony w warzywach an patelnie (200g)+pomidor, koncentrat pomidorowy i przyprawy, 1/2 woreczka kaszy gryczanej, miseczka brokuł na parze. P: kanapka ( 2 kromki grahama,posmarowane 50g jogurtu naturalnego, 2 plastry polędwicy drobiowej, kawałek papryki), 2 jabłka K: 2 kromki grahama, 150g wiejskiego, 2 białka z jaja, 1/2 papryki, 10 pomidorków, 4 ogórki konserwowe, kawa zbożowa z mlekiem. w sumie ok 1900 kcal
#1235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() DeMitia-----> P sponsorowane przez owoce i precelki Śn ![]() ![]() ![]() 2Ś 200g jogurtu marakujowo-brzoskwiniowego1,5%, łyżka musli, kawałek melona softies(czy jakoś tak ![]() -precelek Ob. połowa dużego filetu z okonia i kawałek filetu ze szczupaka<--- pieczone w folii, 6młodych ziemniaków, różyczka brokuła(tyle zostało ![]() miseczka sałatki z: duży pomidor,ogórek kiszony, rzodkiewka,ogórek zielony, sałata polane łyżką jogurtu naturalnego i łyżką twarogu D: 70g czereśni, kilka tic-taców marakujowych, precelek i nici z grilla ![]() 2km spaceru, 5min skakanki i 8min. leciutkich ćwiczeń na mięśnie K: 100g truskawek, 100g czereśni, jabłko, łyżeczka masła orzechowego, 120glinessy wiśniowej, 40g twarogu, garść BF, precelek, 10g orzeszków w wasabi, 10g italian mix orzeszków felixa, 10g orzeszków w miodzie, 10g orzeszków w papryce razem:2600 ![]()
![]() |
#1236 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ryżu mało ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Zakorzenienie
|
Troszkę
![]() ![]() ![]() Ale powiem Ci Wiosenko ty to masz anielska cierpliwość do nas ![]() ![]() ![]()
#1240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z grilla nici bo jak już chcieliśmy go rozpalać to zaczło padać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zgadzam się z funky masz do nas anielką cierpliwość ![]() ![]()
![]() |
#1241 |
Rozeznanie
|
Niedzielne leniwe utrzymanie
![]() 1: 3 tosty francuskie z masłem orzechowym i miodem, szklanka kakao 2: Twarożek domowy z ziarnami: dynia, slonecznik,nerkowce i paroma daktylami, szklanka soku z marchewki (swojego) 3:Talerze LASAGNi ![]() 4 Sernik, cappuccino, i pare garsci nerkowcow 5:Jajecznica z 2jajek z cebulka,szczypiorkiem 2kromki żytniego z twarożkeim,serem żoltym,pomidorem i ogorkiem. ---- po kolacji banan, jablko i slonecznik
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1243 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie, ale nie wiem czy tu moge je zadac
![]() ![]() ![]()
#1245 |
Raczkowanie
|
serek topiony w ogóle nie wchodzi w grę przy R, ma bardzo duzo tłuszczu, dżem też nie za bardzo ,chociaż jedna łyżka to nie tak dużo.
Topiony lepiej zastąp serkiem wiejskim, twarogiem chudym, albo serkiem homo |
![]() ![]() |
![]() |
#1246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Śniadanie układamy tak: dużo węgli złożonych (tu jest ich sporo, więc ok), biało, plus warzywko/owoc. Z tego co wymieniłaś zostawiamy: płatki, chleb i jajko (białko jajka). Wyrzucamy kategorycznie ser topiony bo jest tłusty i kaloryczny w porównaniu np. do sera wiejskiego, czy białego. A co do dżemu... rozumiem zimą gdy nie ma świezych owocy? Ale latem? Już wynocha do sklepu po jabłko! ![]()
![]() |
#1247 |
Rozeznanie
|
moje lekkie R.
śniadanie: 4 łychy owsianych górskich na wodzie z 150ml mleka 2% i połówką jabłka II śniadanie: 145g jogurtu naturalnego Danone obiad: 5 kotletów sojowych na wodzie, warzywa na patelnie, pół jabłka podwieczorek: miechów waniliowy kolacja: wiejski lekki
#1248 |
Rozeznanie
|
U
1.szklanka mleka 1,5% + serek wiejski 2. batonik Fitness truskawkowy 3.miska rosołu z makaronem i połowa marchwi, natką kawa z mlekiem od krowy + 3 francuskie rogaliki (małe) 4.serek homo kokosowy 150g |
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeżeli ktoś się ze mną nie zgadza to prosze napisać ![]() Następna Carmel tu nie ma 1000kalorii!!! sory ale mnie to wkurza bo ja wiem do czego takie jedzenie prowadzi ![]()
![]() |
#1250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym brak tłuszczy nienasyconych, mało warzyw.
![]() |
#1251 |
Raczkowanie
|
deMitia, napisałaś, że 4 łyżki owsianych to 40 kcal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Zadomowienie
|
moje u:
1. platki Bran flakes 70g, pól banana w kosteczkę pokrojony,mleko jablko, 3 pierniczki z nadzieniem 2. serek deserowy stracciatella o smaku truskawek z czekoladą, pól banana, jablko 3 ciastka z cukrem (kazde po 50kcal) do tego momentu już bylo 1000kcal 3. 130g piersi z kurczaka + paczka warzyw na patelnię, keczup pomarańcza 4. tutaj albo twaróg wędzony albo serek wiejski z dodatkami (salata, pomidor, kukurydza) |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Raczkowanie
|
Moje U:
I 60 g muesli tropikalnego, 150 g serka homo nat., jabłko, cappuccino waniliowe bez cukru. II Bułka żytnia z 50 g twarogu, posmarowanego 1 łyżeczką dżemu i masła orzechowego bez soli i cukru; marchewka. III 6 pierogów ruskich, 2 ogórki. Deser: 3 małe ciasteczka kruche. IV 130 g kaszki manny śmietankowej (kupnej) z 30 g podróbek cookie crisp; 30 g migdałów; marchewka. V 150 g serka homo nat. z łyżeczką kakao, kromka chleba razowego; 3 rzodkiewki. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta - MŻ-WR kontynuacja II
Hej dziewczyny Teraz do was ogromna prośba : Mój jadłospis , tyle zasad że gubię się : 9:00 śniadanie: 2 kromki ciemnego pieczywa, troszkę serka (śmietankowego lub ze szczypiorkiem) , plasterek szynki, pół pomidora i ogórek gruntowy, czasem jakiś jogurt 13:00 2 kromki Wasa, 2 plasterki szynki, pół pomidora, ogórek, kostka gorzkiej czekolady, 2 orzechy włoskie, 4 laskowe 16:0O jabłko 18:00- 19:00 obiad różnie, czasem sama zupa, czasem mięsa kawałek, 2 ziemniaki zależy co jest w domu Nie jestem na żadnej konkretnej diecie, a raczej na MŻ. Z góry dzięki za pomoc. Zaznaczam iż od 9-17 jestem w pracy, a w domu dopiero po 18 stąd ta pora obiadu. Piję 3 zielone herbaty i wody mineralnej dużo. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1258 |
Raczkowanie
|
Moje R:
śniadanie: ok. 100g chudego twarogu, owsianka: szklanka mleka 1,5% + 2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych, zielone jabłko II śniadanie: nie miałam na nie czasu ;/ obiad: 100g łososia wędzonego, cały brokuł, pomidor podwieczorek: ok. 150g chudego twarogu zmiksowanego z łyżeczką miodu kolacja: jajko na miękko lub homo naturalny, kalarepa Proszę o ocenkę ![]() Pozdrawiam.
#1259 |
Raczkowanie
|
Witam, zalatany dzień także chyba wszystko srednio.
R Śniadanie: mleko +3 łyzki corn flakes, 3 łyzki bran flakes, 3 łyżki płatków owsianych, 2 tosty 3 ziarna z połową serka homo i cynamonem. 2Śniadanie: serek homo, warzywa(pomidor sałata cebula kukurydza) z kurczakiem(niewiele go było) Obiad: Mleko 3 łyzki corn flakes, 3 łyzki bran flakes, 3 łyżki płatków owsianych 3 łyzki granoli (DUŻO!) starty burak, dwa plastry polędwicy z warzywami -śrendio na obiad wiem. Kawa Podwieczorek: Mam makrele z chyba dobrym BTW ![]() Kolacja: Serek homo z cynamonem, pomidor, ogórek kiszony
![]() |
#1260 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.