Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-05, 01:22   #4741
minini
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Widze ze dzis dzien wizyt położnych mamy 😊 u nas tez była Nela w tydzien przybrała 260 g 😀

Jon ale historia z ta pepowina! Naprawdę mały cud Wam się trafił😍

Morelle nie bede chwalic Twojej Pestki zeby znowu sie nie zepsula! Trzymam tylko mega kciuki za Was 😊

Samantha jak zwykle rozwalasz system swoimi wywodami 😊

Vadi przykro mi za spadek wagi. Na szczęście nie jest duzy nadrobicie!

Poprostu caly czas myślę o Was! I trzymam kciuki!

Orangemisia gratulacje! Mamy dzieciaki z tego samego dnia 😊 swietujemy dziś 2 tygodnie 🎉

Wspolczuje nocek i zombie. U nas w miarę ok. Wczoraj padłam z małą o 20, nawet nie zorientowalam się ze wypluła cyca. Pobudki na karmienie u nas o 1, po 3 i 6 tyle ze ta ostatnia pobudka wygląda tak że Nela nie śpi ale nie placze leży w łóżeczku albo biorę ją do nas. Ja dosypiam wtedy jak jest grzeczna.

Minini jestem pod mega wrazeniem i podpisuje się pod tym co napisałaś o potrzebie bliskości dziecka, o przytulaniu, o korzystaniu z tego ze nasze dzieci jeszcze nas potrzebuja czas tak szybko ucieka. Ja patrzę na Nelkę i widzę jak ona z dnia na dzień jest coraz większa i juz wiem ze bede tęsknić za tymi czasami kiedy byla mała bezbronna jak okruszek. Dlatego tez staram sie chlonac każda chwilę z nią i dlatego też nie ma mnie na wizażu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
brawo za przybranie na wadze!

niby wszedzie sie mowi o potrzebie bliskości u dziecka a wciąż wielu rodziców myśli że w ten sposób "przyzwyczai" dziecko do noszenia czy spania razem. a jest wręcz przeciwnie!
ile damy dziecku bliskości i poczucia bezpieczeństwa tyle w przyszlości będzie ono dojrzalsze emocjonalnie. i wcale sie nie przyzwyczaja, zaspokaja swoje podstawowe potrzeby!

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Vadi kciuki dla Was!
Dużego masz synka z tego co kojarzę, więc też dużo potrzebuje.

Super!

Sam ale masz przejścia z małym

U nas kikut odpadł zaskakująco szybko - po tygodniu. A kąpiemy wiaderku, więc był moczony.

Podziwiam
Ja mam chyba traumę, bo przeszło mi myślenie o kolejnym póki co...

To normalne, że będziesz tęsknić. Dla małego to będą na pewno super wakacje i wspomnienia na całe życie. A Ty będziesz miała czas, żeby dojść do formy i ogarnąć Hugo

To może chociaż herbaty rooiboos gdzieś znajdziesz? Ja piję je i femaltiker i u mnie chyba działa...

Będę podawać przez miesiąc, a potem chyba odstawię jak zostaniemy na moim mleku. A Ty podajesz vivomixx ze względu na glukozę?

Ja niby mogę próbować już na prawym Ale do tej pory i tak nie mogłam przez ból...
Ja też miałam antybiotyk przy porodzie, ale jakoś nie pomyślałam o probiotyku dla siebie... Ty też miałaś przez gbs+?
Mam nadzieję, że położna jednak przyszła.

Super macie plany.
Ja czekam aż w końcu będziemy mogli z małym wychodzić. Póki co nawet spaceru nie było. Tylko wizyta u lekarza.

Zazdroszczę, że tak szybko
U mnie szycie było warstwowe i pewno przez to tyle mi doskwiera
Szwy niby mam rozpuszczalne, ale po 9 dniach ich nie ruszyło...

Poprostu
z czym czekacie na spacer?? pogoda nie ta? czy co sie dzieje?

my.tez drugi dzien dzis kąpiel w wiaderku - wczoraj bylo troche zamieszania i płaczu bo mąż sie uparł ze on go przytrzyma a ja bede myć... no ale gdzie w tym wiaderku trzy ręce i jeszcze dziecko sie zmiesci..
dziś sama jedna reką go przytrzymywalam a drugą mylam. zero płaczu a wręcz czulam ze sie rozluźnia!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma chustę kółkowa? Przez weekend jest % na chusty LF i chciałabym kupić ale nie wiem jaka bedzie najlepsza

mialam pożyczoną tą chuste kółkową na wyjazd z pierwszym synem jak byl malutki. jakos nie przypasowala.mi. mialam wrazenie ze mi.opada ciągle i zamiast sie rozluznić to.podtrzymywalam ciągle dziecko od spodu.
ja teraz szukam zwyklej skosno krzyzowej nieelastycznej.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Cześć Marudy! Cały dzień Was po troche podczytuje

No więc jak mieć pecha to mieć pecha. Zgłosiłam się do szpitala, porobili mi podstawowe badania, ginekolog niesamowity gbur już źle mnie potraktował od wejścia. Jednak to jak mnie zbadał przeszlo ludzkie pojęcie. Ból jaki mi zadał to była masakra wsadził mi gigantyczne wzierniki w pewnym momencie już sie wydarlam żeby przestał. Czy Was też badali w szpitalu wziernikiem? Lekarz sie na mnie zdenerwował i zaczął gadać ze ciekawe co ja zrobię jak główka będzie wychodzić. Główka to nie wziernik. Zrobili mi test oxy. Zero reakcji, nie mam rozwarcia wiecie co jest najgorsze? Ze jutro przy użyciu wziernika maja mi wsadzić cewnik i balon ja już sie boję na sama myśl o wzierniku. Pozniej 3 kroplówki oxy chyba jedna na jeden dzień tak zrozumiałam... A jak nic to cc. Chyba wole cc niz przez to przechodzić. Jeden plus położne sa super, jedna chce mnie swatac ze swoim synem ale dziękuję nie skorzystam :P pocieszaly mnie też po wizycie u gina. Chodzę, używam piłek.
wspolczuje. co za lekarz.debil. ja bym tam.zrobila.afere. badanie badaniem ale jakiś szacunek sie nalezy..
powodzenia z akcją i duzo sily na najbliższe dni

Mała - nie smutaj sie synek wroci szczesliwy i zadowolony z wyjazdu.
tez bym tesknila. ale pomysl ile czasu bedziesz.miala dla Hugo!

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
U nas był spacer i się obudziła. Kąpiel i o 19 karmienie. Niestety znowu był zastój kupy. Przez to się rozbudzila i nie chce teraz zasnąć. Tz walczy

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Nie wiem co będzie z moimi spacerami sam na sam. Pisałam wam, że mam nienormalnych kilku sąsiadów. Teraz jak wychodziliśmy znowu musieliśmy się szarpać z zepsuta brama. Tz jej nie zamknął za Sobą i wyleciała jedna do nas "ze jest popier..." ch... ma niedoj...ana stara itd... c z y chce stracic zeby
Pyskowka na całego. ..
Panował nad sobą. Pow jej parę słów na poziomie.
Fuck you mu pokazała i nazwała gowniarzem... a jest 86. Młodsza od nas.
Wtedy juz nie wytrzymał i jej pow, żeby wsadziła sobie ten palec w grubą d.. i schowała cellulit. .. trochę przesadził. Ale już drugi raz jest taka akcja. Wtedy nic jej nie odp. A jechała nas od debili i poj... ów.
No i soe martwię czy czegoś z autem nie zrobią i o dziecko. Ja wiem co takiej do lba strzeli.
Sama nie pojde na spacer bo nie będę się po cc szarpac z tą brama.
co za sąsiedzi.. nie dziwie sie ze zie boisz sama z pestka wychodzic.
a wy na zamknietym osiedlu mieszkacie?

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Patrzcie jaką Hugens dostał paczkę od wujka

Załącznik 7180001

fajny prezent!

Vadi - kcuki za badania!!! a spadek wagi minimalny. ja bym.sie tak nie martwila. taaa łatwo powoedzieć..

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Devilek i jak po naukach chustonoszenia? Myślisz ze warto?
Ja na 22 sierpnia jestem umówiona dopiero.

Mała ciesz się ze synek z dziadkami się rozerwie, ja bym chętnie córę z moimi rodzicami gdzieś wysłała... szczególnie po dzisiejszym poranku gdzie miałam ochotę wysłać ja w kosmos.

Poprostu super ze się odzywasz! Trzymam mocno kciuki, niech synek współpracuje i wychodzi dobrze ze na lekarza się wydarlas i nie dałaś sobie dłużej tym wizerunkiem grzebać, to straszne jak lekarze mogą być niedelikatni :/ mnie wziernikiem nie badali ani razu.

Darietta ja myśle ze w końcu u Twojej Wiktorii zaczyna wychodzić to ze noworodki mogą przybierać skokowo i dlatego ta rozbieżność, a nie chodzi o dokarmianie tym bardziej ze dawałaś mniej mm.. przybrała ładnie oby tak dalej!

U mnie dziś dzień kryzysowy, ale nawet żalić mi się nie chce, teraz już mi emocje trochę opadły i samej mi głupio... ogólnie pdobrze ze ten dzień się już kończy.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Morelle matko jaka patologia tez bym się bała sama na spacer wyjść chyba w takiej sytuacji, ja to jeszcze pół biedy ale faktycznie bym się bała o dziecko

co za kryzys? nie obwiniaj sie, kazda matka ma gorsze dni. jutro bedzie nowy lepszy dzień

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Poprostu współczuję bolesnego badania Co za palant z tego lekarza Kciuki kochana za Was i żeby teraz trafiał Ci się już tylko super personel w szpitalu

Vadi nie martw się, wszystko będzie dobrze! Fajnie, że spotykasz się z cdl, może coś podpowie.

Xzora kciuki za dobre przybieranie!

Pozdrawiam z wakacyjnego wyjazdu
udanego urlopu!! odpoczywajcie!!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 01:52   #4742
Mała!
Zakorzenienie

U nas 2 karmienie, niechcaco go n obudziłam i dupa musi byc cyc :/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 04:09   #4743
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
U nas 2 karmienie, niechcaco go n obudziłam i dupa musi byc cyc :/

A mówiłam korzystaj póki śpi:p

U nas też jemy. Poprzednio zasnął bez problemów ufff

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 04:15   #4744
taedio
MerDer 4ever

U nas tez karmienie.
Zamówiłam chustę jednak zwykła bo z kółkowej nie wiedziałam jaka :p

Stary 2017-08-05, 05:55   #4745
nonie_
Zadomowienie

Jaka zamowilas Taedio ?

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 06:36   #4746
poprostu
Zakorzenienie

Co za noc mam pokój z łazienką ale współdzielona z drugim pokojem i laska chyba co pół h chodziła do łazienki i paliła światło taka ostra jarzeniowka i jest okienko i non stop po oczach mi dawlo... Chwilę poleże i ide pod prysznic... A wenflon tak mi zyle ciagnie ze mam ochotę go wyjąć i powiedzieć ze wypadł przypadkiem
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 06:38   #4747
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Jaka zamowilas Taedio ?

Taka
https://littlefrog.shop/product-pol-...I-Gatunek.html

Kupa nas obudziła

Stary 2017-08-05, 07:14   #4748
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Marudy! Cały dzień Was po troche podczytuje

No więc jak mieć pecha to mieć pecha. Zgłosiłam się do szpitala, porobili mi podstawowe badania, ginekolog niesamowity gbur już źle mnie potraktował od wejścia. Jednak to jak mnie zbadał przeszlo ludzkie pojęcie. Ból jaki mi zadał to była masakra wsadził mi gigantyczne wzierniki w pewnym momencie już sie wydarlam żeby przestał. Czy Was też badali w szpitalu wziernikiem? Lekarz sie na mnie zdenerwował i zaczął gadać ze ciekawe co ja zrobię jak główka będzie wychodzić. Główka to nie wziernik. Zrobili mi test oxy. Zero reakcji, nie mam rozwarcia wiecie co jest najgorsze? Ze jutro przy użyciu wziernika maja mi wsadzić cewnik i balon ja już sie boję na sama myśl o wzierniku. Pozniej 3 kroplówki oxy chyba jedna na jeden dzień tak zrozumiałam... A jak nic to cc. Chyba wole cc niz przez to przechodzić. Jeden plus położne sa super, jedna chce mnie swatac ze swoim synem ale dziękuję nie skorzystam :P pocieszaly mnie też po wizycie u gina. Chodzę, używam piłek.
Biedna co za dupek z tego lekarza.

Ja nie zapomne jak mnie badali co z tym krwotokiem tragiłam do szpitala najpierw na polnej jedna lekarka a później na lutyckiej chyba z trzech lekarzy a miałam szwy i strasznie bolało. Aż krzyczałam i płakałam

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Ehh jesteśmy już po wizycie u innej pediatry, dała skierowanie na morfologie + mocz, więc w poniedziałek znowu będzie kłucie małej łapki I powiedziała ze jest nadal żółty, a ja już myślałam ze jest dużo lepiej i teraz schizuję czy na pewno mu dobrze schodzi zoltaczka, bo miałam wrażenie, ze jest już zupełnie ok, neonatolog 25 lipca też powiedziała, ze zostal raptem ślad zoltaczki a teraz oczywiście mam wrażenie, że jest superżółty do tego mamy dokarmiać mm i odciagąć pokarm (laktatorze witam znowu :/) także super po prostu, będę się martwić znowu cały weekend. No i dostałam skierowanie do poradni laktacyjnej, ale pójdę jutro się spotkać z CDL niezależnie od tego. I do tego mamy włączyć espumisan i biogaię. Jak nie bedzie do jutra kupy to znowu czopek i zmiana M na jakieś typu Comfort (na zaparcia, kolki itp.). I powiedziała że brak kupek często jest spowodowany alergiami pokarmowymi.

Także martwię się

Można dostać skierowanie do poradni laktacyjnej nie wiedziałam refunduje to nfz? I mam też pytanie bo dużo z was piszę o wizytach u neonatologa ktoś was do niego kierował bo mi nikt nic nie mówił a nie chce czegoś przegapić.

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

A jeszcze pytanko do dziewczyn co karmią tylko piersią co ile budzą się wasze maluszki w dzień i w nocy?

Bo wczoraj wieczorem nie dałam mm bo jakoś wydaje mi się że mam więcej pokarmu i chciałam zeby wyciągnęła z resztą po wypiciu z jednej zasypiała więc nie dokarmiałam ale czekało w pogotowiu.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 07:17   #4749
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba z 20
Ale miałam szycie warstwowe - nie tylko skóra ale osobno mięsień i cos tam jeszcze.

Też bym wolała chyba zdejmowane. Po zdjęciu dzisiaj 2 rozpuszczalnych przez położną czuję się lepiej.
O kurde! Strasznie dużo, nie dziwię się że cierpisz!
Mi wczoraj położna zdjęła te zewnętrzne i wieczorem już siadałam bez kółka. Jest o niebo lepiej.
Natomiast znowu bolą mnie kości w kroczu, chyba teraz w drugą stronę pracują

Cytat:
Co za noc mam pokój z łazienką ale współdzielona z drugim pokojem i laska chyba co pół h chodziła do łazienki i paliła światło taka ostra jarzeniowka i jest okienko i non stop po oczach mi dawlo... Chwilę poleże i ide pod prysznic... A wenflon tak mi zyle ciagnie ze mam ochotę go wyjąć i powiedzieć ze wypadł przypadkiem
Ale trafiłaś :/ ale w pokoju jesteś sama?
Mi jak pierwszy wenflon zakładała położna to nie trafiła dobrze w żyłę i sprawdzała solą fizjologiczną czy leci a tam się zaczęła taka wielka gula robić. Jak go zdjęła to do dzisiaj mam fioletowego siniaka wielkości pięści, prawie w ogóle się nie wchłania :/

Wczoraj miałam kryzys w jednej brodawce i mały się opił krwi.. Potem ulał tą krwią. Ale nie marudzi na brzuszek. Myśicie że nic mu nie będzie?

Stary 2017-08-05, 07:20   #4750
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Kciuki za pokonanie żółtaczki!
To skierowanie na mocz i morfo ze względu na nią?
Lekarka się chce upewnić, czy spadanie z wagi to na pewno nie jakaś infekcja, trochę nadgorliwa mi się trafiła, ale chyba lepiej przesadzać w tę stronę.

Cytat:
Nie wiem co będzie z moimi spacerami sam na sam. Pisałam wam, że mam nienormalnych kilku sąsiadów. Teraz jak wychodziliśmy znowu musieliśmy się szarpać z zepsuta brama. Tz jej nie zamknął za Sobą i wyleciała jedna do nas "ze jest popier..." ch... ma niedoj...ana stara itd... c z y chce stracic zeby
Pyskowka na całego. ..
Panował nad sobą. Pow jej parę słów na poziomie.
Fuck you mu pokazała i nazwała gowniarzem... a jest 86. Młodsza od nas.
Wtedy juz nie wytrzymał i jej pow, żeby wsadziła sobie ten palec w grubą d.. i schowała cellulit. .. trochę przesadził. Ale już drugi raz jest taka akcja. Wtedy nic jej nie odp. A jechała nas od debili i poj... ów.
No i soe martwię czy czegoś z autem nie zrobią i o dziecko. Ja wiem co takiej do lba strzeli.
Sama nie pojde na spacer bo nie będę się po cc szarpac z tą brama.

Morelle, może kup sobie gaz do torebki na wszelki wypadek.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Vadi nie martw się, wszystko będzie dobrze! Fajnie, że spotykasz się z cdl, może coś podpowie.

CDL będzie u nas od 7:30, ciekawa jestem, co powie.

Poprostu - nienawidzę wenflonów, rozumiem Cię doskonale Teraz w szpitalu po raz 1 w życiu miałam dobrze założony, nic nie przeszkadzało, nie zapychało się ani nie uwierało.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Można dostać skierowanie do poradni laktacyjnej nie wiedziałam refunduje to nfz? I mam też pytanie bo dużo z was piszę o wizytach u neonatologa ktoś was do niego kierował bo mi nikt nic nie mówił a nie chce czegoś przegapić.
Też się zdziwiłam, u nas jest to w Instytucie Matki i Dziecka.
A u neonatologa mieliśmy wizytę po tygodniu od wyjścia ze szpitala, szpital nas sam umówił automatycznie.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 07:22   #4751
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Darietta mój się budzi średnio co 3h ale potrafi też się obudzić, opróżnić mi pierś, potem przysypia ale niespokojnie i po godzinie znowu je z drugiej piersi. A czasem śpi 4h albo 5h i po obudzeniu nie opróżni nawet jednej piersi. Z tym że mój jest najmłodszy póki co na wątku i jeszcze nie uregulował sobie tego wszystkiego

W przyszłym tygodniu położna go zważy, mam nadzieję że ładnie przybierze

Stary 2017-08-05, 07:22   #4752
Mała!
Zakorzenienie

Taedio
Fajna, tez może zamówie jakąś.

Darietta moj co 2-3h wstaje...
Dziś o 24, 1:30, 4, 7... jakoś tak. Ale ja z duchoty nie mogłam spac...

Minini
Ja tego nie mogę wypersfadować mojemu mężowi. On uważa, ze ja juz go przyzwyczaiłam do rąk i noszenia... i ze tak zrobię, ze dziecko do przedszkola na rekach będe musiała nosić i ze go przyzwyczajam do spania w łóżku naszym :/ on zasypia ja sie odsuwam i śpi obok .

Chyba ubrałam go dziś za ciepło... kurde schize mam, że mu może być za chłodno w nocy, (choć ja się topie) dziś miał body z długim rękawem, ale ta bawełna taka dziwna gruba, i nogi pod kocykiem... cały ciepły był rano i już leży w krótkim rękawie.

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-05 o 07:26
Stary 2017-08-05, 07:32   #4753
karolinuuusia
Zakorzenienie

My skierowanie do neonatologa dostaliśmy przy wypisie ze szpitala. 11 sierpnia mamy 2 wizytę.

Moja budzi w nocy się co 3-4h. Dzień miala to samo ale teraz przez te upały chce jej się bardziej pić i częściej

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 07:42   #4754
emilia0508
królikoholiczka

Dziś dziewczynki stawiam torta i szampana 1501911772208.jpg

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 07:48   #4755
Samantha7
Zakorzenienie

Miałam wczoraj najgorszy dzień ever, który się nie skończył bo jeszcze nie poszłam spać .
Jestem tak zestresowana i zdołowana , ze zaczynam żałować i czuje się ch.jowo z moimi myślami
Zaczynam myśleć czy dla zdrowia psychicznego nie odciągać znów mleka i zabrać małemu cycek. Musiałabym tylko inne butelki ogarnąć chyba bo tych nie lubię z Avent naturat . Tzn.nie lubię tych smoczków i tak myśle czy smoczek od butelek z TT by pasował do tego z Avent 🤔
Mój mały dziewczyny spał wczoraj może 1h ciągiem a resztę to poprostu jakieś kilkuminutowki. Zasypiał na cycku i musiał mieć sutek w buzi. Wyłam z bólu. Nie wspomnę ze przecież poprzednia noc to był dramat.
Z nerwów skręciło mi żołądek i flaki , oblał mnie zimny pot i myślałam , ze mi zaraz cięcie pęknie w środku z bólu tak mnie zaczęło skręcać.
Siedziałam składałam małego i starszaka ubrania potem i patrzyłam na te małe bodziaki i duże koszulki mojego starszaka i tak sobie myślałam jak urodziłam starszaka to byłam taka niezorganizowana , nie miałam jakiś fajnych szuflad i jakiś Cool rzeczy , żadnego stylu i ze wszystko było tak bosko nieidealne, ale moje dziecko było idealne . Najlepsze , najcudowniejsze na świecie i zachwycałam się każda sekunda z tego okresu. Popełniłam milion cudownych błędów które nie miały żadnego znaczenia.
A teraz wszystko zaplanowałam . Wybrałam super ubranka, zorganizowałam super szuflady . Mam styl jest idealnie tylko dziecko mnie wykańcza, codziennie czuje , ze nie tak miało to wyglądać i za takie myśli nienawidzę siebie.
Nie umiem się cieszyć i być szczęśliwa . Tz mi tłumaczy ze widocznie mały jest tak do mnie przywiązany ze mnie potrzebuje ciagle, a ja czuje ze się dusze , ze to przegięcie bo nie mogę z nim 5h siedzieć żeby na mnie wisiał. Mały nie chce są bardzo być nawet na rękach u Tz . Do tego ten pępek mnie martwi. Czyszczę go ciagle bo się sączyła krew taka brudna z niego. Widzę ze się trzyma już na końcówce . Mam nadzieje ze do wtorku odpadnie 🙏🏻
Kupiłam takiego fajnego pajaca małemu i zamek jest zepsuty i ciężko odpinac je 😠
Te ze stopkami z cartersa na 3mce są strasznie ciasne na niego 😳😐
Dobrze ze Tz miał wczoraj wolne bo inaczej starszak by chodził głodny biedny
Mój straszak ma dziś urodziny i nie wiem jak to wszystko ogarnę z tym cyckiem wiecznym. Przyjdzie jego chrzestny z żona i teściowa a ja zapewne spędzę całe urodziny syna sama w pokoju na cycku
Nie wiedziałam co zrobić już wiec włożyłam go do tego bujaczka . Mam gdzieś asymetrię i inne zasady. Czekam aż się obudzi bo już stęka. Jest prawie 1 w nocy😴🔫

Morelle - o zesz
Co za durna laska. Tz definitywnie nie przegiął o nie .
Nie dziwie się ze się boisz sama isc na spacer :/

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Dziś dziewczynki stawiam torta i szampana Załącznik 7180126
Sto lat! 🎂🎉🎊

Mój mały jak spi to spi o ile ma chęć spać.
Jak go np.przebudze na kp jak zrobiłam to przedwczoraj to jestem fucked na 3-4h jego niespania. Dlatego teraz jak on spi to nie dotykam tykającej bomby.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 07:50   #4756
taedio
MerDer 4ever

Mała to wstawałysmy podobnie. Chociaż u mnie od 6:30 pobudka. Tak sie nażarł, że chlusnął mi na wszystko. Odłożyłam do kołyski zeby ogarnąć i co? Zasnął a teraz ja juz nie umiem
Mój śpi w samym bodziaku na krotki rękaw.

Stary 2017-08-05, 07:50   #4757
Mała!
Zakorzenienie

Sam
Przykro mi, to nie trwa długo taki okres maluszkowy... będzie lepiej

Stary 2017-08-05, 07:54   #4758
taedio
MerDer 4ever

Emilia wszystkiego najlepszego ale bym zjadła

Samantha 100 lat dla starszaka
Współczuje Ci może faktycznie spróbuj innej butelki. Sama ciagle piszesz zeby nie dać sie zwariować z kp a Ty tak czy inaczej będziesz mu dawać swoje mleko. Może jak trochę podrośnie to spróbujesz znowu dać mu pierś.

Stary 2017-08-05, 07:54   #4759
morelle_
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny. Tak to jest zamknięte osiedle. Tz był 2 razy spr auto.
Ja się nic nie odzywam bo właśnie boje się o pestkę. Mam ochotę sprzedać to mieszkanie. Chociaż bardzo je lubię.

Emilia wszystkiego najlepszego!

Mała super ciuszki!

Poprostu trzymam kciuki!

Nonie co za kryzys,?

U nas zastój znowu na tym mleku ma żółte kupy, ale z wyproznianiem gorzej.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 07:56   #4760
Samantha7
Zakorzenienie

Ja bym chciała chustę se kupić i nosić małego ale nie mam jak się nauczyć tego wiązać raz , a dwa to gin mi nie pozwolił dźwigać więcej niż 4.5-5kg a on już prawie 5.5kg wazy .

Może mi ktoś tez wytłumaczyć czym się różni noszenie dziecka w chuście a noszenie w nosidle? Dlaczego w nosidle nie można od urodzenia?

Odmrażam w lodowce mojego mleko te pierwsze które odciagnelam jak wróciłam do domu. Masakra jakie ono jest żółte w porównaniu do tego z tydzień potem 😳

Stary 2017-08-05, 07:58   #4761
morelle_
Zakorzenienie

Sam trzymaj się! !! * może ktoś do pomocy by wam pomógł?
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 08:02   #4762
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Taedio
Fajna, tez może zamówie jakąś.

Darietta moj co 2-3h wstaje...
Dziś o 24, 1:30, 4, 7... jakoś tak. Ale ja z duchoty nie mogłam spac...

Minini
Ja tego nie mogę wypersfadować mojemu mężowi. On uważa, ze ja juz go przyzwyczaiłam do rąk i noszenia... i ze tak zrobię, ze dziecko do przedszkola na rekach będe musiała nosić i ze go przyzwyczajam do spania w łóżku naszym :/ on zasypia ja sie odsuwam i śpi obok .

Chyba ubrałam go dziś za ciepło... kurde schize mam, że mu może być za chłodno w nocy, (choć ja się topie) dziś miał body z długim rękawem, ale ta bawełna taka dziwna gruba, i nogi pod kocykiem... cały ciepły był rano i już leży w krótkim rękawie.

Ja mojego ubieram teraz w pajace na noc bo jak miał body z krótkim to cały zimny był. Musi mieć długi rękaw bo śpi w beciku i rączki ma na zewnątrz. Mi jest gorąco w nocy ale jemu jest dobrze w tym pajacu i beciku bo jest wszędzie miło ciepły, jak go tylko lżej ubiorę to od razu rączki lodowate ma, wiem że się na karku sprawdza ale dla mnie to nic przyjemnego mieć takie lodowate rączki i stópki
Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Dziś dziewczynki stawiam torta i szampana Załącznik 7180126
Wszystkiego najlepszego!

Samantha niedługo się Wam poprawi, trzeba te pierwsze miesiące przepękać. Widocznie Twój młodszy synek ma wiekszą potrzebę bycia przy Tobie. A jak on tak ciągle na cycu wisi to je? Bo mój tez może długo wisiec ale on po maks 20min już nie je tylko ciumka i ja mu wtedy wyciągam pierś i jest tylko do niej przytulony i tak sobie zasypia. Nie chcę żeby sobie smoczka robił z piersi tym bardziej że teraz mam poranione, a on chce tylko czuć mamę

Stary 2017-08-05, 08:04   #4763
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Sam
Przykro mi, to nie trwa długo taki okres maluszkowy... będzie lepiej

Myślisz ?
Mojej sis syn ma rok i taki jest do dziś . Ona go nosiła ze sobą wszędzie w chuście i nosidle . Spała z nim i spi do dziś, załatwia się z nim myje się z nim . Dosłownie wszystko z nim robi . Ja sobie tego nie wyobrażam . Przeraża mnie to i wiem ze kiedyś to minie i będę wspominać , ale bez jaj. Przecież na dłuższa metę to zaczyna być chore. Plus mam tez drugie dziecko które tez mnie chce. I widzę po straszaku jak momentami chce mnie ale widzi młodego wiszącego na mnie i jest zrezygnowany.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Emilia wszystkiego najlepszego ale bym zjadła

Samantha 100 lat dla starszaka
Współczuje Ci może faktycznie spróbuj innej butelki. Sama ciagle piszesz zeby nie dać sie zwariować z kp a Ty tak czy inaczej będziesz mu dawać swoje mleko. Może jak trochę podrośnie to spróbujesz znowu dać mu pierś.

Dziękuje

Muszę to dokładnie przemyśleć naprawdę .
Cytat:
Dziękuję dziewczyny. Tak to jest zamknięte osiedle. Tz był 2 razy spr auto.
Ja się nic nie odzywam bo właśnie boje się o pestkę. Mam ochotę sprzedać to mieszkanie. Chociaż bardzo je lubię.

Emilia wszystkiego najlepszego!

Mała super ciuszki!

Poprostu trzymam kciuki!

Nonie co za kryzys,?

U nas zastój znowu na tym mleku ma żółte kupy, ale z wyproznianiem gorzej.
Oj biedna
Ja myśle ze małemu tez jest ciężko się wypróżnić . Widzę ze on czasami się bije z kimś , walczy . Zaczyna wierzgać nogami rękoma, odpycha mnie wtedy. Jest tak silny ze boje się ze go upuszcze kiedyś przez to jego walczenie .

Szwagierka mi dziś espumisan przywiezie i mu zapodam .

Stary 2017-08-05, 08:23   #4764
darietta
Zakorzenienie

A ja żadnego skierowania nie dostałam do neonatologa co on robi co sprawdza. Zaniepokoiłam się.
Ja ze szpitala zadnych skierwan nie mam nic mi nie powiedzieli że gdzieś mam isc sama poszlam po skierowanie na bioderka bo polozna nam powiedziala żeby sie zapisac.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 08:29   #4765
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Sam trzymaj się! !! * może ktoś do pomocy by wam pomógł?
Dziękuje
Niestety nie ma nikogo.
Teściowa wiecznie zajęta . Poza tym w dupie nie chce ja prosic o łaskę. Miała chwilkę czasu to wykupiła sobie na gruponie wycieczkę jakaś statkiem tylko ze jak pojechała to odwołali rejs bo wiatr był za duży. Karma is a bitch.
Dla mnie to żenada żeby nie pomyśleć ze wpadnę może zabiorę wnuczka do parku.
Ale ona się śmieje z takich babć , które swój prawie każdy wolny czas poświęcają wnuczkom. Uważa ze to jest wykorzystywanie . Wtf?!
A ja kocham moja babcie ze wsi właśnie za to ze była zawsze taka super babcia .

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Wiecie ze jak mój starszak się urodził to nie przeszedł testu słuchu i nas wystraszyli ze on może niedoslyszec. Oczywiście bzdura to była . On poprostu miał wywalone na wszystkich.
I teraz sobie kp tego cycka małego , który na byle puknięcie od razu się wybudza i śmiać mi się chce bo wył kilkanaście minut temu jak się zbudził a ja byłam akurat w łazience , a moj starszaczek sobie ma wywalone na brata wrzaski i spi sobie smacznie

Stary 2017-08-05, 08:31   #4766
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A ja żadnego skierowania nie dostałam do neonatologa co on robi co sprawdza. Zaniepokoiłam się.
Ja ze szpitala zadnych skierwan nie mam nic mi nie powiedzieli że gdzieś mam isc sama poszlam po skierowanie na bioderka bo polozna nam powiedziala żeby sie zapisac.
U nas był po prostu wywiad o dziecku i badanie, prawie identyczne jak u pediatry. My dostaliśmy że względu na niska masę urodzeniowa. Ale pani stwierdziła że trochę na wyrost tak określili bo noc niepokojącego nie widzi u malej ale lepiej jak są takie wizyty

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 08:41   #4767
poprostu
Zakorzenienie

Jon mam sale dwuosobowa ale jestem sama, chociaż przed chwilą była dziewczyna na ktg mówiła ze chyba rodzi ale taka sympatyczna i spokojna to chociaż 20min przegadalam, a teraz czekam na lekarza chociaz pewnie nią się teraz zajmą i poki lekarz nic nie powie to nie mam śniadanka

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Darietta to dobrze że nie masz skierowan, czasem w szpitalu kieruja na wszelki wypadek, czasem jak czegoś się dopatrza, widocznie u Was nie ma potrzeby

Ale ja Wam zazdroszczę, że macie szpital za sobą i chyba tylko Jon miała takie dlugie wywoływanie, a teraz ja

Edytowane przez poprostu
Czas edycji: 2017-08-05 o 08:42
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-05, 08:46   #4768
emilia0508
królikoholiczka

Dziękuję dziewczyny!

Stary 2017-08-05, 08:53   #4769
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Jon mam sale dwuosobowa ale jestem sama, chociaż przed chwilą była dziewczyna na ktg mówiła ze chyba rodzi ale taka sympatyczna i spokojna to chociaż 20min przegadalam, a teraz czekam na lekarza chociaz pewnie nią się teraz zajmą i poki lekarz nic nie powie to nie mam śniadanka

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Darietta to dobrze że nie masz skierowan, czasem w szpitalu kieruja na wszelki wypadek, czasem jak czegoś się dopatrza, widocznie u Was nie ma potrzeby

Ale ja Wam zazdroszczę, że macie szpital za sobą i chyba tylko Jon miała takie dlugie wywoływanie, a teraz ja
Kurde oby szybko poszło jednak

Odpadł nam właśnie pępek 🎉🎊💪🏻🙏🏻
Co zrobiliście z tym kikutem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1450.jpg (90,6 KB, 72 załadowań)

Stary 2017-08-05, 08:58   #4770
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Kurde oby szybko poszło jednak

Odpadł nam właśnie pępek 🎉🎊💪🏻🙏🏻
Co zrobiliście z tym kikutem?
Ja nawet nie wiem gdzie on jest
Słodziak

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości