|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Cytat:
![]() niby wszedzie sie mowi o potrzebie bliskości u dziecka a wciąż wielu rodziców myśli że w ten sposób "przyzwyczai" dziecko do noszenia czy spania razem. a jest wręcz przeciwnie! ile damy dziecku bliskości i poczucia bezpieczeństwa tyle w przyszlości będzie ono dojrzalsze emocjonalnie. i wcale sie nie przyzwyczaja, zaspokaja swoje podstawowe potrzeby! Cytat:
my.tez drugi dzien dzis kąpiel w wiaderku - wczoraj bylo troche zamieszania i płaczu bo mąż sie uparł ze on go przytrzyma a ja bede myć... no ale gdzie w tym wiaderku trzy ręce i jeszcze dziecko sie zmiesci.. dziś sama jedna reką go przytrzymywalam a drugą mylam. zero płaczu a wręcz czulam ze sie rozluźnia! Cytat:
ja teraz szukam zwyklej skosno krzyzowej nieelastycznej. Cytat:
powodzenia z akcją i duzo sily na najbliższe dni Mała - nie smutaj sie tez bym tesknila. ale pomysl ile czasu bedziesz.miala dla Hugo! Cytat:
a wy na zamknietym osiedlu mieszkacie? Cytat:
Vadi - kcuki za badania!!! a spadek wagi minimalny. ja bym.sie tak nie martwila. taaa łatwo powoedzieć.. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
U nas 2 karmienie, niechcaco go n obudziłam i dupa musi byc cyc :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też jemy. Poprzednio zasnął bez problemów ufff Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4744 |
|
MerDer 4ever
|
U nas tez karmienie.
Zamówiłam chustę jednak zwykła bo z kółkowej nie wiedziałam jaka :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Jaka zamowilas Taedio ?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Co za noc mam pokój z łazienką ale współdzielona z drugim pokojem i laska chyba co pół h chodziła do łazienki i paliła światło taka ostra jarzeniowka i jest okienko i non stop po oczach mi dawlo... Chwilę poleże i ide pod prysznic... A wenflon tak mi zyle ciagnie ze mam ochotę go wyjąć i powiedzieć ze wypadł przypadkiem
|
|
|
|
#4747 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Taka ![]() https://littlefrog.shop/product-pol-...I-Gatunek.html Kupa nas obudziła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zapomne jak mnie badali co z tym krwotokiem tragiłam do szpitala najpierw na polnej jedna lekarka a później na lutyckiej chyba z trzech lekarzy a miałam szwy i strasznie bolało. Aż krzyczałam i płakałam ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
Można dostać skierowanie do poradni laktacyjnej nie wiedziałam refunduje to nfz? I mam też pytanie bo dużo z was piszę o wizytach u neonatologa ktoś was do niego kierował bo mi nikt nic nie mówił a nie chce czegoś przegapić. ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- A jeszcze pytanko do dziewczyn co karmią tylko piersią co ile budzą się wasze maluszki w dzień i w nocy? Bo wczoraj wieczorem nie dałam mm bo jakoś wydaje mi się że mam więcej pokarmu i chciałam zeby wyciągnęła z resztą po wypiciu z jednej zasypiała więc nie dokarmiałam ale czekało w pogotowiu. |
||
|
|
|
#4749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi wczoraj położna zdjęła te zewnętrzne i wieczorem już siadałam bez kółka. Jest o niebo lepiej. Natomiast znowu bolą mnie kości w kroczu, chyba teraz w drugą stronę pracują ![]() Cytat:
Mi jak pierwszy wenflon zakładała położna to nie trafiła dobrze w żyłę i sprawdzała solą fizjologiczną czy leci a tam się zaczęła taka wielka gula robić. Jak go zdjęła to do dzisiaj mam fioletowego siniaka wielkości pięści, prawie w ogóle się nie wchłania :/ Wczoraj miałam kryzys w jednej brodawce i mały się opił krwi.. Potem ulał tą krwią. Ale nie marudzi na brzuszek. Myśicie że nic mu nie będzie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4750 | ||||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Cytat:
Morelle, może kup sobie gaz do torebki na wszelki wypadek. Cytat:
![]() CDL będzie u nas od 7:30, ciekawa jestem, co powie. Poprostu - nienawidzę wenflonów, rozumiem Cię doskonale Teraz w szpitalu po raz 1 w życiu miałam dobrze założony, nic nie przeszkadzało, nie zapychało się ani nie uwierało.Cytat:
A u neonatologa mieliśmy wizytę po tygodniu od wyjścia ze szpitala, szpital nas sam umówił automatycznie. |
||||
|
|
|
#4751 |
|
Wtajemniczenie
|
Darietta mój się budzi średnio co 3h ale potrafi też się obudzić, opróżnić mi pierś, potem przysypia ale niespokojnie i po godzinie znowu je z drugiej piersi. A czasem śpi 4h albo 5h i po obudzeniu nie opróżni nawet jednej piersi. Z tym że mój jest najmłodszy póki co na wątku i jeszcze nie uregulował sobie tego wszystkiego
![]() W przyszłym tygodniu położna go zważy, mam nadzieję że ładnie przybierze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio
Fajna, tez może zamówie jakąś. Darietta moj co 2-3h wstaje... Dziś o 24, 1:30, 4, 7... jakoś tak. Ale ja z duchoty nie mogłam spac... Minini Ja tego nie mogę wypersfadować mojemu mężowi. On uważa, ze ja juz go przyzwyczaiłam do rąk i noszenia... i ze tak zrobię, ze dziecko do przedszkola na rekach będe musiała nosić i ze go przyzwyczajam do spania w łóżku naszym :/ on zasypia ja sie odsuwam i śpi obok . Chyba ubrałam go dziś za ciepło... kurde schize mam, że mu może być za chłodno w nocy, (choć ja się topie) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-05 o 07:26 |
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
My skierowanie do neonatologa dostaliśmy przy wypisie ze szpitala. 11 sierpnia mamy 2 wizytę.
Moja budzi w nocy się co 3-4h. Dzień miala to samo ale teraz przez te upały chce jej się bardziej pić i częściej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4754 |
|
królikoholiczka
|
Dziś dziewczynki stawiam torta i szampana
1501911772208.jpg
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam wczoraj najgorszy dzień ever, który się nie skończył bo jeszcze nie poszłam spać .
Jestem tak zestresowana i zdołowana , ze zaczynam żałować i czuje się ch.jowo z moimi myślami Zaczynam myśleć czy dla zdrowia psychicznego nie odciągać znów mleka i zabrać małemu cycek. Musiałabym tylko inne butelki ogarnąć chyba bo tych nie lubię z Avent naturat . Tzn.nie lubię tych smoczków i tak myśle czy smoczek od butelek z TT by pasował do tego z Avent 🤔 Mój mały dziewczyny spał wczoraj może 1h ciągiem a resztę to poprostu jakieś kilkuminutowki. Zasypiał na cycku i musiał mieć sutek w buzi. Wyłam z bólu. Nie wspomnę ze przecież poprzednia noc to był dramat. Z nerwów skręciło mi żołądek i flaki , oblał mnie zimny pot i myślałam , ze mi zaraz cięcie pęknie w środku z bólu tak mnie zaczęło skręcać. Siedziałam składałam małego i starszaka ubrania potem i patrzyłam na te małe bodziaki i duże koszulki mojego starszaka i tak sobie myślałam jak urodziłam starszaka to byłam taka niezorganizowana , nie miałam jakiś fajnych szuflad i jakiś Cool rzeczy , żadnego stylu i ze wszystko było tak bosko nieidealne, ale moje dziecko było idealne . Najlepsze , najcudowniejsze na świecie i zachwycałam się każda sekunda z tego okresu. Popełniłam milion cudownych błędów które nie miały żadnego znaczenia. A teraz wszystko zaplanowałam . Wybrałam super ubranka, zorganizowałam super szuflady . Mam styl jest idealnie tylko dziecko mnie wykańcza, codziennie czuje , ze nie tak miało to wyglądać i za takie myśli nienawidzę siebie. Nie umiem się cieszyć i być szczęśliwa . Tz mi tłumaczy ze widocznie mały jest tak do mnie przywiązany ze mnie potrzebuje ciagle, a ja czuje ze się dusze , ze to przegięcie bo nie mogę z nim 5h siedzieć żeby na mnie wisiał. Mały nie chce są bardzo być nawet na rękach u Tz . Do tego ten pępek mnie martwi. Czyszczę go ciagle bo się sączyła krew taka brudna z niego. Widzę ze się trzyma już na końcówce . Mam nadzieje ze do wtorku odpadnie 🙏🏻 Kupiłam takiego fajnego pajaca małemu i zamek jest zepsuty i ciężko odpinac je 😠 Te ze stopkami z cartersa na 3mce są strasznie ciasne na niego 😳😐 Dobrze ze Tz miał wczoraj wolne bo inaczej starszak by chodził głodny biedny Mój straszak ma dziś urodziny i nie wiem jak to wszystko ogarnę z tym cyckiem wiecznym. Przyjdzie jego chrzestny z żona i teściowa a ja zapewne spędzę całe urodziny syna sama w pokoju na cycku Nie wiedziałam co zrobić już wiec włożyłam go do tego bujaczka . Mam gdzieś asymetrię i inne zasady. Czekam aż się obudzi bo już stęka. Jest prawie 1 w nocy😴🔫 Morelle - o zesz Co za durna laska. Tz definitywnie nie przegiął o nie . Nie dziwie się ze się boisz sama isc na spacer :/ ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Cytat:
Mój mały jak spi to spi o ile ma chęć spać. Jak go np.przebudze na kp jak zrobiłam to przedwczoraj to jestem fucked na 3-4h jego niespania. Dlatego teraz jak on spi to nie dotykam tykającej bomby.
|
|
|
#4756 |
|
MerDer 4ever
|
Mała to wstawałysmy podobnie. Chociaż u mnie od 6:30 pobudka. Tak sie nażarł, że chlusnął mi na wszystko. Odłożyłam do kołyski zeby ogarnąć i co? Zasnął
a teraz ja juz nie umiem Mój śpi w samym bodziaku na krotki rękaw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Sam
Przykro mi, to nie trwa długo taki okres maluszkowy... będzie lepiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4758 |
|
MerDer 4ever
|
Emilia wszystkiego najlepszego
Samantha 100 lat dla starszaka ![]() Współczuje Ci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny. Tak to jest zamknięte osiedle. Tz był 2 razy spr auto.
Ja się nic nie odzywam bo właśnie boje się o pestkę. Mam ochotę sprzedać to mieszkanie. Chociaż bardzo je lubię. Emilia wszystkiego najlepszego! Mała super ciuszki! Poprostu trzymam kciuki! Nonie co za kryzys,? U nas zastój znowu na tym mleku ma żółte kupy, ale z wyproznianiem gorzej.
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała chustę se kupić i nosić małego ale nie mam jak się nauczyć tego wiązać raz , a dwa to gin mi nie pozwolił dźwigać więcej niż 4.5-5kg a on już prawie 5.5kg wazy .
Może mi ktoś tez wytłumaczyć czym się różni noszenie dziecka w chuście a noszenie w nosidle? Dlaczego w nosidle nie można od urodzenia? Odmrażam w lodowce mojego mleko te pierwsze które odciagnelam jak wróciłam do domu. Masakra jakie ono jest żółte w porównaniu do tego z tydzień potem 😳
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Sam trzymaj się! !!
* może ktoś do pomocy by wam pomógł?
|
#4762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Samantha niedługo się Wam poprawi, trzeba te pierwsze miesiące przepękać. Widocznie Twój młodszy synek ma wiekszą potrzebę bycia przy Tobie. A jak on tak ciągle na cycu wisi to je? Bo mój tez może długo wisiec ale on po maks 20min już nie je tylko ciumka i ja mu wtedy wyciągam pierś i jest tylko do niej przytulony i tak sobie zasypia. Nie chcę żeby sobie smoczka robił z piersi tym bardziej że teraz mam poranione, a on chce tylko czuć mamę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej sis syn ma rok i taki jest do dziś . Ona go nosiła ze sobą wszędzie w chuście i nosidle . Spała z nim i spi do dziś, załatwia się z nim myje się z nim . Dosłownie wszystko z nim robi . Ja sobie tego nie wyobrażam . Przeraża mnie to i wiem ze kiedyś to minie i będę wspominać , ale bez jaj. Przecież na dłuższa metę to zaczyna być chore. Plus mam tez drugie dziecko które tez mnie chce. I widzę po straszaku jak momentami chce mnie ale widzi młodego wiszącego na mnie i jest zrezygnowany. Cytat:
Muszę to dokładnie przemyśleć naprawdę . Cytat:
Ja myśle ze małemu tez jest ciężko się wypróżnić . Widzę ze on czasami się bije z kimś , walczy . Zaczyna wierzgać nogami rękoma, odpycha mnie wtedy. Jest tak silny ze boje się ze go upuszcze kiedyś przez to jego walczenie . Szwagierka mi dziś espumisan przywiezie i mu zapodam .
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
A ja żadnego skierowania nie dostałam do neonatologa co on robi co sprawdza. Zaniepokoiłam się.
Ja ze szpitala zadnych skierwan nie mam nic mi nie powiedzieli że gdzieś mam isc sama poszlam po skierowanie na bioderka bo polozna nam powiedziala żeby sie zapisac. |
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
Niestety nie ma nikogo. Teściowa wiecznie zajęta . Poza tym w dupie nie chce ja prosic o łaskę. Miała chwilkę czasu to wykupiła sobie na gruponie wycieczkę jakaś statkiem tylko ze jak pojechała to odwołali rejs bo wiatr był za duży. Karma is a bitch. Dla mnie to żenada żeby nie pomyśleć ze wpadnę może zabiorę wnuczka do parku. Ale ona się śmieje z takich babć , które swój prawie każdy wolny czas poświęcają wnuczkom. Uważa ze to jest wykorzystywanie . Wtf?! A ja kocham moja babcie ze wsi właśnie za to ze była zawsze taka super babcia . ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Wiecie ze jak mój starszak się urodził to nie przeszedł testu słuchu i nas wystraszyli ze on może niedoslyszec. Oczywiście bzdura to była . On poprostu miał wywalone na wszystkich. I teraz sobie kp tego cycka małego , który na byle puknięcie od razu się wybudza i śmiać mi się chce bo wył kilkanaście minut temu jak się zbudził a ja byłam akurat w łazience , a moj starszaczek sobie ma wywalone na brata wrzaski i spi sobie smacznie
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Jon mam sale dwuosobowa ale jestem sama, chociaż przed chwilą była dziewczyna na ktg mówiła ze chyba rodzi
ale taka sympatyczna i spokojna to chociaż 20min przegadalam, a teraz czekam na lekarza chociaz pewnie nią się teraz zajmą i poki lekarz nic nie powie to nie mam śniadanka ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Darietta to dobrze że nie masz skierowan, czasem w szpitalu kieruja na wszelki wypadek, czasem jak czegoś się dopatrza, widocznie u Was nie ma potrzeby ![]() Ale ja Wam zazdroszczę, że macie szpital za sobą
Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-08-05 o 08:42 |
|
|
|
#4768 |
|
królikoholiczka
|
Dziękuję dziewczyny!
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpadł nam właśnie pępek Co zrobiliście z tym kikutem?
|
|
|
#4770 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Słodziak
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

oby tak dalej! 
tez bym się bała sama na spacer wyjść chyba w takiej sytuacji, ja to jeszcze pół biedy ale faktycznie bym się bała o dziecko 
Co za palant z tego lekarza
Kciuki kochana za Was i żeby teraz trafiał Ci się już tylko super personel w szpitalu
Fajnie, że spotykasz się z cdl, może coś podpowie.

jednak zwykła bo z kółkowej nie wiedziałam jaka :p