|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
I też mam butelke lovi mala pije z niej chętnie tylko teraz strasznie rani mi brdawki.
Noc bez mm moje mleko wystarczylo teraz mamy 30 przygotowaną i dołożymy do cyca mamy co by lepiej spała. Vadi przypomnij jaka waga u was teraz i przy urodzeniu. Mi polozna wydluzyla mm do przyszlej niedzieli powiedziala ze 30 ml to nie wiele. Ja ilosc dostosuje do malej. Bo teraz mam dawac dwa razy dziennie a od srody raz dziennie na noc. |
|
|
|
#4802 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#4803 |
|
Rozeznanie
|
Tez tak macie??
1501927600468.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4804 |
|
królikoholiczka
|
Tylko trochę plamilam. Wymus na nich żeby się Toba zajęli bo z tego co wiem krwawic nie powinnaś mocno.
|
|
#4805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello mamuski
Ja się dziś wyspałam, bi mój tz nakarmił małą moim odciągniętym o 3:30, więc spałam od polnocy do prawie 7 godziny, no z małym podniesieniem głowy po tej 3 ale generalnie jest dobrze. Co prawda od 7 do 10 usypiałam mała, ale dobrze chociaż że nie jako zombiak ![]() Cytat:
Sto lat ![]() Cytat:
Sam mam nadzieję, że taki dzień już Ci się nie powtórzy, wszystkiego co najlepsze dla Starszaka ![]() Cytat:
Nie umrzesz, zaraz będziesz cudowną mamą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Vadi ciesze się że wizyta udana, trzmam kciuki zeby szło po Twojej mysli ✊️ ![]() Morelle jak Ty dajesz radę z Pestką na grillu? Podziwiam, ja nie mam odwagi na takie wyjścia. Laski, spicie na brzuchach? Ja tak o tym marzyłam w ciązy, a teraz jakoś nie potrafię ![]() I w ogóle bałam się o wypadanie włośow po cc, ale jest super, bo one nic nie lecą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia ja mocno krawie muszę zmieniać podpaski ze mnie kapie. Nie mam z kim rozmawiać bo rodzi się dziecko teraz a druga dziewczyna prawie rodzi.
|
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie śpię na brzuchu, bo się boję o piersi by się zastoje mi nie porobiły, bo mam skłonność do nich.
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Przemo pospal w wózku niebujany 20 minut. Umylam zęby i twarz, zamarynowalam łososia na obias, nagrzalam zupę dla starszaka i już steka i muszę wozic. Fajnie..
|
#4808 |
|
królikoholiczka
|
Ja tylko miałam podkład i lekko go zaplamilam. Zwróć im uwagę bo twoje zdrowie i maleństwa jest też ważne!!
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
To jednak definitywny koniec spania.. moje dziecko się popsuło ;(
|
#4810 | ||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ja bym koniecznie kogoś wezwała szybko, niech sprawdzą, czy z łożyskiem ok... |
||
|
|
|
#4811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tym krwawieniem to zgadzam się z Dziewczynami, lepiej niech ktoś Cię obejrzy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4812 |
|
MerDer 4ever
|
Ja nie śpię na brzuchu bo tez boje sie o zastoje. Z reszta nawet jak śpię na boku to sie boje ze sie zrobią
![]() Tak btw chce kupić stanik z alles mama, polecacie jakis konkretny model? Mieliśmy jechac na działkę i kisimy sie w domu taki upał ze nie chce sie wyjsć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
My jak TZ wróci z pracy mamy jechać do jego dziadków na wieś. Liczę że wiejskie powietrze porządnie uśpi moje młodsze dziecko :P
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia - wszystkiego najlepszego!
Samantha - odnośnie nocy przy piersi - mam dzisiaj to samo. Od 4 rano do 12.00 non stop zmienianie z jednej piersi na drugą. Super, ze odpadł pępek! Ja kikut wyrzuciłam. Dorodny ten twój synek w porównaniu z moją glizdą. Morelle - współczuje - sąsiadka ewidentnie ma coś z głową Poprostu - współczuje bólu przy zakładaniu cewnika. Komentarz lekarza ponizej jakiegokolwiek poziomu. Współczuje ![]() Aggs - dowcipniś z waszego synka z tą kupą Vadi - dobrze,ze wizyta CDL owocna. Oby synek przybrał szybko na sile. Taedio - mi odpowiada Alles Mama Spring - stabilny i wygodny obwod, biustonosz ładnie zbiera i kształtuje piersi, dobre podtrzymanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4816 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora dzięki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój synu od 11:00 co 15min chce jeść i po każdym.jedzeniu jest kupa wielka. A jak usnął to chciałam z nim spac i oczywiście pobudka
![]() Dziewczyny Maltanu nie trzeba zmywać przed karmieniem prawda? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiszenie na cycku, spanie przy cycku - norma, mały potrzebuje bliskości.
|
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tuch problemów z kupa Wy nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie macie szczęście... Poszły urodziły jedne szybciej drugie wolniej, faceci Wam pomagają a Wy tak marudzicie...
Ja krawie mocno, przyszła położna mówię jej, a ona że plamienia są normalne, ja mówię ale ja krawie, proszę pokazać podpaske, a tam żywa krew ona mówi no dwa razy musiał sie przebijać przez szyjkę cewnikiem, nie było rozwarcia taki skutek i sobie poszła. A to juz 5h jak ze mnie leci. Ja mam coraz gorsze przeczucia... |
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poprostu- strasznie Ci współczuje ze tak ciezrpisz
co za banda debili tam pracuje. Straszna rzeźnia . Tule Cię mocno mocno i mam nadzieje , ze dziś urodzisz Morelle - kurde zaczynam się martwić tym jego brzuszkiem. Trochę zdjęcie przeklamalo bo aż taki wielki nie jest , ale fakt jest duży. Pediatra nic nie mówiła a badała go dokładnie . Nie wiesz jak mam go odgazowac? Tym windy co do pupy się wkłada? Teraz będę go na brzuszku kłaść dużo bo już kikut odpadł wiec będzie bezpiecznie. Tak porównuje mojego starszaka może za dużo 😐 Chilli - mój Tz mi pomaga na tyle ile może. Odkurza , zmywa, pranie robi , zajmuje się starszakiem , zakupy ogarnie i do pracy chodzi. Nie dam mu nakarmić małego butelka bo ja sama miałam okropny stres jak się mały zakrztuszal na butelce , a Tz ma słabe doświadczenie w tej kwesti. Czasami są spoko dni a czasami tak jak wczoraj to poprostu tragedia. Nawet do lekarza nie pojechałam ze starszakiem tylko Tz sam z nim pojechał bo ja nie byłam w stanie ogarnąć siebie i małego cycka. A zaś przedwczoraj rano pojechaliśmy z Tz do sklepu po pieluchy i dzieciowe rzeczy i w godzinę się uwinelismy rano przed wyjściem z cyckiem , śniadaniem i cała reszta. Mały spał w nocy ciągiem 4.5h . Cycki jak skaly, ale jak szlam spać to flaczki były prawie. ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
Nie daj się. Ale mnie to wkur 😤😤😤 ze tak Cię traktują. Co za banda konowałów. Zadzwoń do mamy lub kogoś z rodziny bliskiego niech przyjadą i za Ciebie idą robić dym. Ja krwawiłam tez po badaniu , ale nie ze ze mnie lecialo. Leciały ze mnie tylko wody bo dużo ich było bardzo. A masz ktg podłączone do brzucha? Monitorują tętno? Możesz chodzić i poskakać na jakiejś piłce ? ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
Vadi- u mnie jest doradczyni za free ale w szpitalu po porodzie . Wy macie fajnie bo do Was położna jakaś przychodzi , a tutaj nikt . Samemu trzeba jeździć i kontrolować jak coś nie pasuje i martwi. za przybieranie na wadze . Dacie radę ładnie wszystko odbić napewno Ja się zastanawiam czy można dodawać mm do swojego mleka żeby wzmocnić kaloryczność ? 🤔🤔 Teraz tak sobie myśle ze muszę obczaić jak to wędzidełko wyglądać ma prawidłowo. Jon - Maltan nie zmywasz ale ma coś tam w składzie niedobrego co robić może pleśniawki w buzi wiec lepiej chyba zmyć jeśli się dużo używa. Ja przy starszaku nie zmywalam i nic mu nie było, ale on był dzieckiem ze stali i jemu nic nie było
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Sam rurka to ostateczność. Spróbuj go pomasowac. Po bokach brzucha. Z góry na dół. Ruchy kuliste. Zgodne z ruchem wskazówek zegara. Koniecznie bo jelita są ułożone w tą str.
Możesz też na brzuszku położyć. Dłoń na płasko na jego krzyżu i plecach. Ułożona w poprzek względem jego ciała i taki sam ruch całej dłoni. Możesz go też położyć na brzuchu, ale na sobie - swoim brzuchu. Tylko żeby nie był wzdłuż na Tobie tylko też w poprzek. Żeby był nacisk na jego brzuch. To pomaga przemieszczać się gazOM. Dobry jest też masaż odbytu. Palcem. Ruch kulisy. Dokładnie opuszkiem. U nas to tez czasami dziala. Na przemian z przyginaniem nozek. Nóżki przyginasz w str brzuszka i na boki na przemian. Na brzuch możesz mocniej docisnac. Co do rurki to ja używam bardzo sporadycznie. Jak dziecko non stop płacze np 2h i Czopek nie pomoże. Czopki 1/4. A rurkę smaruje się wazelina i włada do pupy też ruchem kulistym. W prawą str. Bardzo delikatnie.
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia a radzili Ci coś konkretnego jak miałaś ten balon co pomaga zeby wspomóc to rozwarcie?
Sam wez ja przez ten szpital to chyba będę musiała iść na jakąś sesje terapeutyczna żeby się odnaleźć :/ chodzę, skacze na piłce, siadam okrakiem, będę dzwonić do położnej żeby moze cos nowego podpowiedziala. Przyjdzie koleżanka to ide na schody. |
|
|
|
#4825 |
|
Wtajemniczenie
|
Poprostu współczuje i nie daj się im! Trzymam kciuki!
Ja dziś nawet ogarnięta 😊 po sprzątane pomyte podłogi obiad zrobiony i nawet salatka😉 Mateusz śpi a my z paulina były w basenie w ogrodku😊 teraz czekamy jak Mateusz się obudzi i idziemy na spacer 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko mi Was nadrobić bo młody na cycu non stop.
Vadi, super że wizyta cdl rozwiała sporo wątpliwości. A dlaczego nie powinno się karmić dłużej niż 30 minut na obie piersi? Mój by wisiał i półtorej:/ jak go odłożę to jęczy i szuka dalej... Cashmere, cierpliwości ![]() Emilia, sto lat ![]() Poprostu, trzymaj się tam w tym szpitalu wszystko będzie dobrze nie denerwuj się![]() Myszowata, ten obrazek odzwierciedla wszystko ![]() Jon, ja używam Maltan i nie zmywam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4828 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora jasne, daj namiar
Poprostu zeby rozwarcie szło jak najszybciej! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Pestycyda mi właśnie najłatwiej nadrabiać jak młody je Maltańczyk ma w składzie cukier dlatego z jednej strony jest niepolecany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio - u niego zamawiałam : http://allegro.pl/listing/user/listi...124281&order=m
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata
Czystym z dwa razy przelec, zamocz wacik.i.przeleć ![]() Emmos Ja nie śpię, choć bardzo bym chciała, bo piersi mi.przeszkadzają, bolą i nie chce ich ściskać Poprostu A jak ruchy, wszystko dobrze czujesz? Poproś o n usg może? Może innego.lekarza dorwij? Hugens dziś taki średnio śpiący do 11 spał potem już różnie, dużo na cycku i średnio odkladalny :/ o 17 idziemy na spacer. Ale tragedii nie ma... Obiad zrobiony, kolacja juz nawet też, posprzatane i.ja ogarnieta... tak, że jakoś leci. Udało mi się zrobić zdjęcie jak sie usmiecha przez sen ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Ja się dziś wyspałam, bi mój tz nakarmił małą moim odciągniętym o 3:30, więc spałam od polnocy do prawie 7 godziny, no z małym podniesieniem głowy po tej 3

taki upał ze nie chce sie wyjsć 

Wiszenie na cycku, spanie przy cycku - norma, mały potrzebuje bliskości.