Mój facet robił to z 13-latką.. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-08-03, 17:31   #211
Valtamerii
Zadomowienie

Dot.: Mój facet robił to z 13-latką..

Cytat:
Napisane przez turtlethere Pokaż wiadomość
Bo stary sobie młodą wziął, co w_oczu niektórych dyskutantek uchodzi za zboczenie.

Dorzuciłbym jeszcze Kazia, ale tu różnica mniejsza, więc pewnie się nie łapie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
yyyyy nie wiedzisz różnicy między 13 latką a dorosłą kobietą ? no to gratuluję. Z tego co pamiętam z Pudelka to wdowa po Łapickim miałam 20 kilka lat jak nie 25 jak z nim była.
Natasza Urbańska też nie miała 13 lat i z tego co pamiętam była pełnoletnia.
Allen był oskarżony przez dzieci o pedofilię ...

Mój facet jest starszy ode mnie o kilkanaście lat. Rozumiem ,że jestem jak 13 sto latka
Mocny towar
Valtamerii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-03, 18:39   #212
201803071148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez turtlethere Pokaż wiadomość
Bo stary sobie młodą wziął, co w_oczu niektórych dyskutantek uchodzi za zboczenie.

Dorzuciłbym jeszcze Kazia, ale tu różnica mniejsza, więc pewnie się nie łapie

Lol, przeciez oni nie zwiazali sie z nimi jak byly dziecmi i chyba zadna nie ma takiej wybujalej wyobrazni jak Ty zeby to porownac do zwiazku Jozefowicza i Lapickiego o.O

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201803071148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-03, 19:23   #213
Sheev
BAN stały

@MuchaLibre
Ciekawe rzeczy, dzięki, znalazłem ten artykuł:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3950206/
Równie ciekawe czy analogicznie do tego mali chłopcy, którzy kręcą śmigłem na sucho sprzyjają wcześniejszemu pokwitaniu. Szerzej, czy masturbacja we wczesnym wieku daje sygnał organizmowi do wcześniejszej aktywności seksualnej. Z badania wynikałoby, że można wpływać na proces dojrzewania poprzez seksualną stymulację, ale czy potrzeba do tego drugiego człowieka? Dzieciaki zakompleksione przez rówieśników, którym wcześniej coś rośnie, tężeje, lub mutuje mogłyby wyciągnąć z tego jakieś naciągane wnioski, heh.
ALE:
Należy zwrócić uwagę, że to badanie jest podatne na klasyczny błąd pomylenia przyczyny ze skutkiem. Można założyć, że dziewczynki dorastające wcześniej będą bardziej narażone na molestowanie właśnie z tego względu, że fizycznie nabierają cech kobiecych kiedy rówieśniczki jeszcze nie mają ich wcale. Wypadałoby sprawdzić na ile czasu przed pierwszą miesiączką były molestowane. Jeśli gdzieś rok przed miesiączką, to moja hipoteza może być prawdziwa, jeśli wyraźnie wcześniej, wnioski z badania mogą być słuszne, choć to tylko jedno badanie.
Sheev jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-03, 21:51   #214
_Offca_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MuchaLibre Pokaż wiadomość
Chodziło mi głównie o przedwczesne miesiączkowanie:
http://kobieta.onet.pl/zdrowie/wiado...nstwie/fr2glwr
To dotyczy dojrzałości fizycznej, która nie idzie w parze z dojrzałością emocjonalną, a to te szkody są na ogół najtrudniejsze do naprawienia. Fizyczna i/lub intelektualna dojrzałość nie równa się dojrzałości emocjonalnej.
_Offca_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-05, 07:35   #215
Fleur_D
Zakorzenienie

Moim zdaniem, jeśli facet po fakcie wiedział, że ona ma 13 lat, to przed też prawdopodobnie był świadomy tego faktu. Prawdopodobnie, bo zawsze jest szansa, że wyskoczyła z tekstem "U mnie w podstawówce.....". Pijany człowiek po przygodnym seksie nie zadaje zbyt wielu pytań, więc nie wiem, czemu z góry większość osób założyła, że on się pomylił.

Dziwi mnie, że zajmujecie się głównie oceną dziewczyny i tego, czy była gotowa czy nie. To nie z nią autorka wątku jest w związku i nie sądzę, żeby odchodziło ją, czy kilkaset lat wcześniej takie dziewczyny za mąż wychodziły. Na takiej samej zasadzie za mąż wychodziły niemowlęta, więc to żaden argument, żeby chłopakowi wybaczyć. A wstawione zdjęcia z max models przedstawiają dzieci, nie ma szans się pomylić.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-05, 19:51   #216
Glodomorek
Zakorzenienie

[1=9b3c663057ffbc82ae9019b 87931eb18768d1240;7589245 6]coraz bardziej wymyślne te troluchowe wątki na wizażu...[/QUOTE]
Mam znajomą, której syn w wieku 18 czy 19 lat spał z 14 latka, która zaciążyła. Potem sprawa w prokuraturze, nie poszedł siedzieć tylko dlatego, że miał dzieckiem się zająć (i to robił, bo laska szybko się pozbyła dziecka i imprezowa, nowi kolesie itd). Nic tu wydumanego nie ma.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-05, 20:26   #217
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Mam znajomą, której syn w wieku 18 czy 19 lat spał z 14 latka, która zaciążyła. Potem sprawa w prokuraturze, nie poszedł siedzieć tylko dlatego, że miał dzieckiem się zająć (i to robił, bo laska szybko się pozbyła dziecka i imprezowa, nowi kolesie itd). Nic tu wydumanego nie ma.
Jeśli wiedział o tym ile ona ma lat powinien iść siedzieć za to.. Jaki normalny 19latek interesuje się 14latka ?

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-05, 20:46   #218
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Jeśli wiedział o tym ile ona ma lat powinien iść siedzieć za to.. Jaki normalny 19latek interesuje się 14latka ?

Nie poszedł siedzieć, tylko dostał zawiasy, bo wziął na siebie obowiązek utrzymania dziecka - poszedł do pracy, dziecko mieszkało z nim. Tak, popełnił przestępstwo. Podobno "ona się do niego lepiła, kilka razy odmówił, ale jednak uległ". Nie dopytywałam znajomej, bo uważałam, że nie wypada. Ta dziewczyna ogólnie pochodziła z bardzo patologicznej rodziny, była zaniedbana emocjonalnie.
Stary 2017-08-05, 20:56   #219
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Nie poszedł siedzieć, tylko dostał zawiasy, bo wziął na siebie obowiązek utrzymania dziecka - poszedł do pracy, dziecko mieszkało z nim. Tak, popełnił przestępstwo. Podobno "ona się do niego lepiła, kilka razy odmówił, ale jednak uległ". Nie dopytywałam znajomej, bo uważałam, że nie wypada. Ta dziewczyna ogólnie pochodziła z bardzo patologicznej rodziny, była zaniedbana emocjonalnie.
Myślałam,że w ogóle został bezkarny prócz tego,że dziecko wychował. Chociaż zawiasy dostał.

No trudno się mówi, dobrze że chociaż za dziecko poczuł odpowiedzialność.
Albo odpowiedzialność albo strach przed więzieniem.

Stary 2017-08-05, 21:02   #220
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam,że w ogóle został bezkarny prócz tego,że dziecko wychował. Chociaż zawiasy dostał.

No trudno się mówi, dobrze że chociaż za dziecko poczuł odpowiedzialność.
Albo odpowiedzialność albo strach przed więzieniem.

Duże jego mama pomogła, chciała żeby wnuczka miała choć trochę normalności. Ale i tak dzieci są zawsze poszkodowane.
Stary 2017-08-05, 22:47   #221
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
normalnie biedny misio
i nawet nie umiał sie zabezpieczyć.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-06, 09:08   #222
Valtamerii
Zadomowienie

A ja mimo wszystko uwazam ,ze inny jest wymiar "winy" i motywacja kiedy 19 latek przespal sie z 13/14 latka a kiedy zrobil to 30 latek. Ostatnie smierdzi pedofilia. Pierwsze glupota.

Stary 2017-08-06, 09:24   #223
Iska00
Zadomowienie

Autorko, zdajesz sobie sprawę, że wg polskiego prawa jest to przestępstwo i wystarczy jedno zgłoszenie od kogoś kto to przeczyta, żeby policja się zainteresowała sprawą?
W internecie nie piszesz anonimowo.

Iska00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-06, 09:28   #224
sitri
scarlet starlet

Cytat:
Napisane przez Valtamerii Pokaż wiadomość
A ja mimo wszystko uwazam ,ze inny jest wymiar "winy" i motywacja kiedy 19 latek przespal sie z 13/14 latka a kiedy zrobil to 30 latek. Ostatnie smierdzi pedofilia. Pierwsze glupota.

Pierwsze to również pedofilia. Osoba, która osiagnęła 18 r.ż uprawiająca seks z osobą poniżej 15 r.ż popełnia przestępstwo.
Polecam art. 200 KK.

Jeżeli pełnoletni facet interesuje się gówniarą z gimnazjum to ma poważny problem. Czy dla 28-latka czy tam 30-latka przykładowa osiemnastka to mało? Młodsza cizia, ale chociaż od dawna legalna.

Jestem ciekawa czy niektóre z was będą tak samo pobłażliwe, kiedy wasze córeczki osiągną 13 latek i oświadczą, że sypiają ze starym facetem albo co gorsza, TŻ znalazł sobie niuńkę, która nie tylko młodsza od was o dychę przynajmniej ale przykładowo, trzynastkę

Według mnie, sprawa już dawno powinna zostać zgłoszona.

Каждый в моем скваде — одинокая звезда
И мы встанем друг за друга выше горного хребта
У твоей подруги этот трек стекает изо рта

Edytowane przez sitri
Czas edycji: 2017-08-06 o 09:32
sitri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-06, 10:28   #225
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sitri Pokaż wiadomość
Pierwsze to również pedofilia. Osoba, która osiagnęła 18 r.ż uprawiająca seks z osobą poniżej 15 r.ż popełnia przestępstwo.
Polecam art. 200 KK.
raz po raz przychodzi kolejna osoba i pieprzy te głupoty. KK nigdzie nie wspomina o pedofilii. pedofilia ma swoją definicję i nie każde przestępstwo jest aktem pedofilii.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-06, 10:53   #226
I am Rock
lokalna gwiazda

Najkrócej:

Pedofilia – rodzaj parafilii: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym lub wczesnej fazie pokwitania[1].
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-06, 10:55   #227
201801161104
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Iska00 Pokaż wiadomość
Autorko, zdajesz sobie sprawę, że wg polskiego prawa jest to przestępstwo i wystarczy jedno zgłoszenie od kogoś kto to przeczyta, żeby policja się zainteresowała sprawą?
W internecie nie piszesz anonimowo.

Halo? Policja? Proszę natychmiast przyjechać na Wizaż!

201801161104 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-06, 11:19   #228
sitri
scarlet starlet

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
raz po raz przychodzi kolejna osoba i pieprzy te głupoty. KK nigdzie nie wspomina o pedofilii. pedofilia ma swoją definicję i nie każde przestępstwo jest aktem pedofilii.
Jakie głupoty? KK mówi o współżyciu z osobą nieletnią. A to wg. Ciebie nie jest pedofilia? Seks z dzieckiem? Nie? Wcale nie pedofilia?
Może jeszcze powiesz, że w seksie z 10-latką też nie ma nic złego, bo może akurat ma okres, a to przecież spaczony wyznacznik dorosłości?

Seks dorosłego faceta z dzieciakiem to pedofilia, nie wiem w czym według Ciebie pieprzę głupoty. Widzę, że ktoś tu bardzo pochwala takie spaczenia, hmm.

@down
Nie wiem czy nerwy, ale jestem uczulona na pier....

Edytowane przez sitri
Czas edycji: 2017-08-06 o 11:27
Stary 2017-08-06, 11:24   #229
I am Rock
lokalna gwiazda

Po co te nerwy? Tym bardziej, że ten wątek to najprawdopodobniej ściema. Kariera autorki na wizażu, to jeden jedyny post, po którym zniknęła.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-06, 11:30   #230
xXBlankaXx
Zakorzenienie

To,że wątek jest ściema to jedno... Ale niestety takie rzeczy się dzieją. I straszne jest to,że ktoś uważa że świadomy seks dorosłego faceta z 13 latka to nic złego to drugie.

Stary 2017-08-06, 11:33   #231
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam art. 200 KK.

Jeżeli pełnoletni facet interesuje się gówniarą z gimnazjum to ma poważny problem. Czy dla 28-latka czy tam 30-latka przykładowa osiemnastka to mało? Młodsza cizia, ale chociaż od dawna legalna.

Jestem ciekawa czy niektóre z was będą tak samo pobłażliwe, kiedy wasze córeczki osiągną 13 latek i oświadczą, że sypiają ze starym facetem albo co gorsza, TŻ znalazł sobie niuńkę, która nie tylko młodsza od was o dychę przynajmniej ale przykładowo, trzynastkę

Według mnie, sprawa już dawno powinna zostać zgłoszona.
Tak, jest to czyn karalny i niemoralny.
Ale serio nie widzisz różnicy między 17 latkiem sypiajacym z 14 latka a między 40 letnim znojem który molestuje małe dzieci?
Pedofilia to pociąg do dzieci czyli osób które nie dojrzały płciowo. Czym innym jest pociąg do nastolatki która ma biust i biodra. Jest to głupie, racja. Nie powinien teho robić. Ale to nie jest to samo.

Stary 2017-08-06, 13:35   #232
Valtamerii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Po co te nerwy? Tym bardziej, że ten wątek to najprawdopodobniej ściema. Kariera autorki na wizażu, to jeden jedyny post, po którym zniknęła.
Zalozyl troll ale sam watek jest ciekawy.
Jak juz wczesniej pisalam nie uwazam ,zeby bylo to ok jesli 19 latek przeleci 13 latke ,bo to dziecko i mysle ,ze jego tez nie kreci posiadanie dziewczyny w gimnazjow.
Ale twierdzenie ,ze 18 latek uprawiajacy seks z 14 latka jest zboczony a nie np zakochany. No sorry. Sady po ocenie psychologow umarzaja sprawe ,bo oboje sa de facto dziecmi.
Nie wiem ile komentujacy maja lat ale pomijajac kwestie szkoly i prawne to tych dwoje ludzi sa na podobnym etapie.
A czym innym jest dorosly mezczyzna. On wybierze 14- latke z innych powodow np. Bo dziewica, bo ma dziewczecy/dzieciecy wyglad.
Co do 28 latki i 18 latki. W tym wieku moga sie rozmijac priorytetami ale ja w tym pedofili nie widze.

Stary 2017-08-06, 13:40   #233
sitri
scarlet starlet

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Tak, jest to czyn karalny i niemoralny.
Ale serio nie widzisz różnicy między 17 latkiem sypiajacym z 14 latka a między 40 letnim znojem który molestuje małe dzieci?
Pedofilia to pociąg do dzieci czyli osób które nie dojrzały płciowo. Czym innym jest pociąg do nastolatki która ma biust i biodra. Jest to głupie, racja. Nie powinien teho robić. Ale to nie jest to samo.

Między 17-latkiem, a 14-latką to legalne.
Między 19-latkiem, a 13-latką nie.

Co w tym trudnego do pojęcia? Każda osoba pełnoletnia współżyjąca z kimś poniżej 15 r.ż w świetle prawa to pedofil i nikt nie powinien nawet tego podważać.

A 40-latek powinien sobie profilaktycznie przytrzasnąć drzwiami.

Stary 2017-08-06, 13:46   #234
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Co w tym trudnego do pojęcia? Każda osoba pełnoletnia współżyjąca z kimś poniżej 15 r.ż w świetle prawa to pedofil i nikt nie powinien nawet tego podważać.

Między 17latkiem a 14latka to nie jest legalne. Między 17latkiem a 15latka jest to legalne. Tylko rok różnicy, a unika się więzienia,czy zawiasów

Stary 2017-08-06, 13:47   #235
Valtamerii
Zadomowienie

Cytat:

Ok jest prawnie. Ale rozumiem ,ze zamknelabys chlopaka lat 18 ,ktory zaliczylby wpadke ze swoja dziewczyna ,ktorej brakuje pol roku do 15 rz , tak ?
Ustawa ta chroni przed pedofilia i musi miec jakies granice odciecia ale bez histerii. Na serio nie widzisz roznicy miedzy 19 letnim rowniez jeszcze dzieckiem a tym 40 latkiem ?

Stary 2017-08-06, 14:37   #236
MuchaLibre
I tak powiem

Hebefilia ludziska, hebefilia, nie pedofilia...
MuchaLibre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-06, 14:40   #237
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie jest to legalne w każdym przypadku.
Serio nie widzisz różnicy czy udajesz?
Ktoś kto ukradnie batonika i ktoś kto oszukuje państwo na grube miliony - w świetle prawa obaj są złodziejami ale ja widzę różnicę.
Żona morduje męża który latami się nad nią znecal i płatny zabójca - oboje są zabójcami w świetle prawa. Ja nie mówię o prawie ale o rozsądku i różnicy.

Stary 2017-08-06, 14:47   #238
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ok jest prawnie. Ale rozumiem ,ze zamknelabys chlopaka lat 18 ,ktory zaliczylby wpadke ze swoja dziewczyna ,ktorej brakuje pol roku do 15 rz , tak ?
Ustawa ta chroni przed pedofilia i musi miec jakies granice odciecia ale bez histerii. Na serio nie widzisz roznicy miedzy 19 letnim rowniez jeszcze dzieckiem a tym 40 latkiem ?

Jeśli jest ciąża to on powinien utrzymywać dziecko, a nie siedzieć. Prędzej byłby zawiasy. Pisałam nawet o takim przypadku wcześniej.
Stary 2017-08-06, 15:28   #239
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym posłała za kratki. Mówię to całkowicie poważnie.
Albo bym sama dziecko utrzymała, albo pociągła do odpowiedzialności rodziców chłopaka. A chłopak może by się nauczył,że interesuje się dziewczynami w swoim wieku, a nie 14letnimi gówniarami. Między nimi jest przepaść wieku, mega przepaść. Nie rozumiem co może interesować 18nasto latka w 14 latce prócz niezdrowych pociągów seksualnych.

Chyba łatwiej bym przyjęła jakby mi 14 letnia córka zaciążyła z rówieśnikiem czy tam rok starszym, niz z 18-19nasto latkiem. Ten to powinien mieć głowę na karku i pomyśleć o zabezpieczeniu, już nie mówiąc o tym,że w życiu bym nie pozwoliła 13-14latce na spotykanie się z 18-19latkiem.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-08-06 o 15:30
Stary 2017-08-06, 15:42   #240
Valtamerii
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym posłała za kratki. Mówię to całkowicie poważnie.
Albo bym sama dziecko utrzymała, albo pociągła do odpowiedzialności rodziców chłopaka. A chłopak może by się nauczył,że interesuje się dziewczynami w swoim wieku, a nie 14letnimi gówniarami. Między nimi jest przepaść wieku, mega przepaść. Nie rozumiem co może interesować 18nasto latka w 14 latce prócz niezdrowych pociągów seksualnych.

Chyba łatwiej bym przyjęła jakby mi 14 letnia córka zaciążyła z rówieśnikiem czy tam rok starszym, niz z 18-19nasto latkiem. Ten to powinien mieć głowę na karku i pomyśleć o zabezpieczeniu, już nie mówiąc o tym,że w życiu bym nie pozwoliła 13-14latce na spotykanie się z 18-19latkiem.

Nie wiem ile lat masz ale z mojej perspektywy 14 latek i 18 latek to dzieci.
Podaje tez taki przyklad ,bo moja kolezanka w 8 klasie , 4 miesiace przed 15 stymi urodzinami zaszla w ciaze ze swoim chlopakiem ,ktorego znala od zawsze. Spotykali sie chyba z 2 lata a on skonczyl pol roku wczesniej 18 lat.
Cale szcze miala normalnych rodzicow ,ktorzy nie wsadzili "zboczenca" do wiezienia.
Bo rozumiem ,ze Ty bys to zrobila. A corce bys powiedziala ,ze jej ukochany chlopak to pedofil i od chwili ukonczenia 18 lat ma sie zajac 18 latka.
Serio nie rozumiem jak mozna wsadzic dziecko do wiezienia za seks i to niedaj boze z milosci.
Tak jak wyzej, jest roznica miedzy kradzieza batonika a obrabowaniem banku.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości