|
|
#3541 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
![]() Babcia Weatherwax jest super! Ale i nianię Ogg - czarownicę alkoholiczkę strasznie polubiłam. Cytat:
A takie dodatkowe fundusze zawsze się przydadzą, zwłaszcza jak lista długa ![]() Auć, auć, ale mi się dostało... Wierzyć, wierzę, ale..... Za dużo pokus, aby na długo taki stan mógł się utrzymać, zwłaszcza, że dodatkowe pieniążki będą kusiły aby je zamienić na coś sympatyczniejszego. ![]() Cytat:
![]() Na przykład polecam Cytat:
Jak mnie się to zdarza, to też się tak wściekam. Cytat:
Cytat:
Śliczny.... |
||||||
|
|
|
#3542 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekałam na tą recenzję Dla mnie mogłoby być bez zmian, nie jestem typem malkontenta, zawsze wszystko mi pasuje - a wręcz przeciwnie - bardzo się przywiązuję i nie lubię zmian ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe jak będą wyglądały moje książki ?? A tak poza tym Amber, to gratulacje! Tyle nowych książek, miodzio!
|
|
|
#3543 |
|
po prostu Em :)
|
Jutro najważniejszy dzień.. Liczę na was.
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Amber, widzę, że obieg książek w przyrodzie trwa
gratuluję pomyślnego załatwienia sprawy.Ondine, gratuluję udanej wycieczki, chociaż służbowej. Chyba ładna pogoda była? Ja ostatnio byłam na majówkę, a taka ulewa nas nad samą Wisłą zmoczyła, że wracaliśmy do Warszawy przemoczeni do ostatniej niteczki i nawet parasolki nie pomogły. Em, trzymam kciuki
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy "Wyprawa czarownic" jest częścią jakiegoś większego cyklu? Nie chciałabym zacząć od środka. ![]() Cytat:
Chyba nie bazgrolą po wszystkich egzemplarzach. ![]()
|
||
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyżby było "Równoumagicznienie", "Trzy wiedźmy", "Wyprawa czarownic", "Panowie i Damy"? czy coś poknociłam? Szczerze mówiąc ciężko powiedzieć, bo czytałam z 4 lata temu i nie w chronologii właśnie
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#3547 |
|
Wtajemniczenie
|
Amber gratuluję zakupów
Ondine śliczny widok ![]() Em trzymam kciuki ![]() Wróciłam z pracy..... a tu już paczka z Czytajtanio aż się zdziwiłam zaraz zrobię zdjęcie ![]() W sumie 17 książek za 101zł (liczone z przesyłką![]() Zaczynając od góry: - Zwierzenia Fanny Hill - Cicha jak ostatnie tchnienie - Cichym ścigałam go lotem... - Piekło jest we mnie - Pustkowie - American Fuji - Stąd do Tartaru - Terytorium Komanczów - Biografia głodu - Z pokorą i uniżeniem - Tulipanowa gorączka - Wyznania Konstancji Mozart - Postscriptum - Brama Niebiańskiego Spokoju - Nie dotykać Normana Hammera - Pod nieobecność mężczyzn - Kobiety morza, piratki, heroiny, ladacznice
2013 Edytowane przez gasta18 Czas edycji: 2008-05-19 o 22:01 |
|
|
|
#3548 | ||
|
Rozeznanie
|
Uwielbiam takie widoki nad woda-mozrem, rezka , jeziorem .To taak fotka na szybko wrzucona; trocheich zrobilam. Ale tzreba to wszystko zgrac, a zcas dopiero w weekend.
Cytat:
Cytat:
![]() Gasta ![]() em, tzrymamy kciuki!! Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2008-05-19 o 21:45 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
kusicie tym Pratchett-em oj kusicie. ostatnio nawet miałam w łapkach i chcialam nabyć, ale tż ostudził mój zakup twierdząc, że mi się nie spodoba
. Rzeczywiście fantastyka to nie mój dział, ale chcę zobaczyć czym się tak wszyscy zachwycają tak czy siak przeczytam, tylko zastanawiam się od czego zacząć ![]() dziewczyny super zakupy
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ponieważ nie mam czasu, tak na szybko na początek polecam cykl o czarownicach,
Cykl o Czarownicach z Lancre
i zgadzam się, babcia Weatherwax rządzi a teraz muszę już uciekać, więc szerzej wypowiem się jutro. I zdradzę tylko że zaraz (a może i ex aequo) za czarownicami jest cykl o straży i Marchewa ![]() Cykl o Straży Miejskiej
uciekam ! aha! wg mnie niekoniecznie trzeba zaczynać od początku chronologicznie, jeśli już to ważniejsze żeby czytać wg cykli - wówczas nie uciekną nam ważne szczegóły. Ale to że nie trzeba, nie oznacza że nie można
|
|
|
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
Alvesta : dzieki wielkie
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3553 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam.
Było świetnie, ale nie będę Was zanudzała szczegółami.A teraz biorę się za nadrabianie.
|
|
|
|
#3554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia
Cytat:
O czym jest "tulipanowa gorączka" ? Cytat:
O tak, babcia też jest moją ulubioną postacią, a po niej niania. Cykl o czarownicach jest najlepszy. Świetnie się czyta.
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Niv
Tulipanowa gorączka XVII wiek, Amsterdam. Tulipanowa mania osiąga rozmiary epidemii. Za cebulki płaci się niewyobrażalne sumy - w ciągu jednego dnia można zdobyć lub stracić całą fortunę. Cornelis, zamożny kupiec, zamawia u znanego malarza swój portret z młodą żoną. Między Sophią a artystą rodzi się gorąca miłość, która zrujnuje ich świat.
|
#3556 | ||
|
Rozeznanie
|
Śliczne zukupy Amber! A na jakiej zasadzie te gratisy dostałaś? No i odnośnie tych lekko naruszonych książek to bym się zdżaźniła gdyby mi przysłali Murakamiego w stanie wskazującym.
Cytat:
![]() Em trzymam kciuki! ![]() Cytat:
Cudny stosik, kilka mam i wiem jak oko cieszą, miłego czytania.[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7610862]Wróciłam. Było świetnie, ale nie będę Was zanudzała szczegółami.[/quote] Witaj Sunprice!
|
||
|
|
|
#3557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo mi się podobała ta książka. Cytat:
![]() Świetne zakupy - gratuluję. Oczywiście em, pamiętam
|
|||
|
|
|
#3558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już sam początek, jest wg mnie genialny i bardzo zachęcający ![]() "Jednakże przede wszystkim jest to opowieść o świecie. Oto on. Przyjrzyjmy się uważnie, gdyż efekty specjalne kosztowały naprawdę sporo." [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7610862]Wróciłam. Było świetnie, ale nie będę Was zanudzała szczegółami.[/QUOTE]jak tam nasi? yes, of course, naturlich ja vol! absolimo... ![]() Gasta18 - pobiłaś wszystkich na łeb ![]() Też mnie zaintrygowały te "Tulipany".
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
A oto moje dzisiejsze odwykowe zamówienie
), pierwsze w czytajtanio:1.Kobiety morza, piratki, heroiny, ladacznice D. Cordingly, 2.Terytorium Komanczów, 8.50 PLN 3. Biografia głodu, 7.00 PLN 4. Nie dotykać Normana Hammera, 4.00 PLN 5. Pokój śmierci, Robert Ellis, 7.00 PLN 6.Sophie, Guy Burt, 6.00 PLN 7. Mrówka w komputerze, 3.50 PLN 8.Z ciała i z duszy, 9.00 PLN 9. Jak zdobyć męża czyli skok stulecia, Lucyna Legut, 4.50 PLN 10. Czyste radości mojego życia, Jan Smid, 7.50 PLN 10 książek za 72,50 z wysyłką
|
|
|
|
#3560 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem właśnie fascynatką, germanofilką pełną gębą ![]() Tak sobie myślę, że chyba przejdę się w piatek rano do kiosku, żeby przed ewentualnym zakupem dokładnie przejrzeć te albumik. Ale musiałby być wyjątkowo nieciekawy, żebym go nie kupiła, miłość do wszystkiego, co niemieckie jest zbyt silna ![]() Cytat:
Cytat:
i może się zdarzyć, że wystawisz książki i ktoś z innego miasta nie czytając Twojego profilu kliknie na "pobierz". Wtedy musiałabyś za każdym razem kasować transakcję i wysyłać PW do osób z wytłumaczeniem. Wszystkie skasowane transakcje pojawią się w Twoim profilu, co nie będzie z korzyścią dla Ciebie, bo im więcej skasowanych tansakcji, tym podejrzaniej wygląda dany użytkownik w oczach innych. Ja bym proponowała abyś dodatkowo umieściła tę informację w opisie książki. Kiedy coś dodajesz, wybierasz z kilku możliwości stan, w jakim znajduje się Twoja książka (idealny, bardzo dobry, raz czytana, mocno zużyta itp.) i możesz ją jeszcze dodatkowo opisać (np. że ma pogięte rogi, dedykację na str. tytułowej itp) i właśnie w tym miejscu radziłabym Ci dodatkowo napisać "tylko odbiór osobisty" czy coś w podobie. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7610862]Wróciłam. Było świetnie, ale nie będę Was zanudzała szczegółami.[/quote] Ufff, to mogę już spokojnie odetchnąć. Gdyby się okazało, że coś było nie tak, to chyba bym się zastrzeliła
|
|
#3561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osiągnęłaś poziom mistrzowski w okazyjnym kupowaniu ciekawych tytułów. ![]() Cytat:
Gratuluję i profilaktyczny bacik, żeby już Cię nic nie kusiło za mocno. ![]() Cytat:
Jak skończę sprzedawać zacznę sie wymieniać na podaju. Dziś wysłałam 10 kryminałów Christie, zwróciły mi sie co do grosza. |
|||
|
|
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
meredith91 lokknij na prywatną wiadomość
)
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Korzystając z wolnej chwili wklejam zdjęcia moich nowych nabytków
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
dziś mimo pogody tydzień się całkiem miło zaczął
listonosz przyniósł mi trzy przesyłki z allegro, a w empiku czeka na mnie kolejna paczka. tylko nie wiem kiedy ją odbiorę jeśli dziś przez cały dzień będzie tak padać![]() moje allegrowe zdobycze -andrea camilleri "zapach nocy" -c.nelson douglas "femme fatale.a novel of suspense featuring irene adler and sherlock holmes" -megan abbott "die a little" -michael chabon "the yiddish policmen's union" pochwale się jeszcze, że pozycje angielskie to piękne wydania w twardej oprawie ![]() do rozmów o pratchecie dodam od siebie, że dla miłośniczek wiedźm z lancre obowiązkową lekturą jest też "zimomistrz", jest on niby pozycją dla dzieci ale babcia weatherwax i niania ogg ogrywają w niej niepoślednią rolę, jest to o ile się nie mylę pierwsza z opowieści ze świata dysku dla młodzieży tłumaczona przez nadwornego tłumacza pratchetta i wprost trzeba ją przeczytać choćby dla zapoznania się mową ciutludzi i opisu co robi kobieta jak mężczyzna późno wraca do domu ![]() jaka szkoda, że tego cudownego pisarza dotknęła tak straszna choroba ![]() edit. to oczywiście wiadomość wczorajsza, której nie mogłam przez problemy z forum wysłać:/ książki z empiku odebrałam, pogoda u mnie do bani, dobrzez, że nowy "kot..." wychodzi, żeby rozpędzić trochę te chmury
Edytowane przez shachownica Czas edycji: 2008-05-21 o 07:51 Powód: dopisek |
|
|
|
#3565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli miałaś darmową lekturę. Gratulacje! Cytat:
Chyba muszę zrobić skok na niv_ Cytat:
Cytat:
A o chorobie nic nie wiem.... Taka wspaniała, pogodna osoba... |
|||||
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
Powiem tylko tyle: wczoraj złożyłam zamówienie do ŚK na 8 książke za 220,00zł. resztę pozostawie bez komentarza. Nie mogłam się zdecydować, poniosło mnie po prostu. Co ja poradzę?
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
Gasta, gratuluję obfitości tanich książek
Niv_, parę książek z Twojej półki mnie interesuje, np. Jaskółki z Kabulu, Chłopiec z latawcem, Szyfr... Kot co tydzień stara się jak może. Też gratuluję ciekawych książek. Camilleri jest również moim ulubieńcem
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
Protko, Ty nie narzekaj, że to moja wina tylko się ciesz że masz tyle książek w tak niskiej cenie
![]() Niv gratuluję zakupów ![]() Anusia rzeczywiście Cię poniosło, no i czywiście czekam na zdjęcie jak dotrą ![]() Mam pytanie do dziewczyn które są w posiadaniu książki "Goya. Gorzka droga poznania" Lion Feuchtwanger wydanej przez ŚK (załącznik). Z czystej ciekawości pytam się czy w tym wydaniu są reprodukcje obrazów Goi. Bo ja mam stare wydanie i reprodukcje są ![]() No i mój spontaniczny zakup z lumpeksu: "The naughty girls guide to life" 1zł
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niv, bardzo atrakcyjne zdobycze! Większością z nich sama byłabym zainteresowana
Basilisso, piękny avatar! Cytat:
Cytat:
Ja dopiero zapoznaję się z jego twórczością a już mi szkoda, że w przyszłości nie napisze tyle książek, ile mógłby napisać, gdyby nie był chory Szkoda, że są wspaniali autorzy, którzy muszą/będą musieli zakończyć swą pisarską karierę tak szybko. Pamietam jak przykro mi było, kiedy dowiedziałam się o śmierci Stanisława Lema i że już nigdy nie napisze on nowej powieści
|
|
#3570 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Swietny zakup. Taka wlasnie literature czyli tzw. chicLit polecam na rozluznienie i dobry humor!!!
Edytowane przez marthinisa Czas edycji: 2008-05-21 o 11:23 Powód: literowki |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

ze względu na nie przeczytałam chyba wszystkie części z wiedźmami 
strasznie polubiłam.
) fundusze na kilka nowych nabytków. 

Cudny stosik, kilka mam i wiem jak oko cieszą, miłego czytania.