![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze 6-latki w szkole-obawy, opinie, sugestie, rady
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;75769506]Dziewczyny! jaki plecak wybierałyście lub wybierzecie dla pierwszaka?[/QUOTE]
Nie wiem ![]()
![]() |
#1172 |
Konto usunięte
|
Sanetko ile wzrostu ma? Moja A. ma 118cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Hej,
czy któraś z Was kupowała może plecak w Lidlu ? od poniedziałku 31.07 mają być, link do gazetki: https://www.lidl-flyer.com/pl-PL/#/6...w/flyer/page/1 co sądzicie? tornistry wygladają super |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;75779066]Sanetko ile wzrostu ma? Moja A. ma 118cm.[/QUOTE]
113. Jestem ciekawa plecakow st Majewski, moze uda mi sie je gdzies przymierzyc. W ostatecznosci do szkoly i tak jezdzimy samochodem wiec nosic plecaka prawie nie bedzie. Zastanawiam sie jeszcze nad piornikiem: na gumki czy typu dunskiego? Szkola juz ksiazki podala, beda mieli WSiP "Szkolni przyjaciele"
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2017-07-26 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, nie wiem jak tornistry, natomiast u mnie w pracy niektóre dzieci miały te plecaki co to po 29zł są - odradzam, jednak cena w parze z jakością idzie. Cytat:
![]() Piórnik córka wybrała tradycyjny, gumkowy. Duński też wg mnie ok, natomiast nie polecam dla pierwszaka takiego w typie tuby - zanim dziecko coś znajdzie, mijają wieki (i ten problem nawet 3 klasa miała). Pomijam, że w takim wszystko się brudzi bardzo, jak na nieszczęście zatyczka z pióra spadnie, to od razu wszystko uwalone. Gumka brudzi się od kredek... Taki to mam dla siebie ![]() A, gumkę fajną polecę - gumka w sztyfcie. Co prawda młoda ma z lidla kupowaną z rok temu, były z ich serii united office (jak traficie to polecam, 2 sztuki w opakowaniu), ale widzę na all różne inne, np. http://allegro.pl/gumka-w-sztyfcie-f...o&bi_c=Product fajna sprawa, bo gumka się nie brudzi ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Sanetko, w pracy też u mnie WSiP ale Nowi Tropiciele. Nie braliśmy Przyjaciół, bo tam matma dość trudna jest, a ogólnie przychodzą do nas dzieci słabsze. U córki wybrali Nową Erę, której osobiście nie lubię ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;75781286]Wiesz, nie wiem jak tornistry, natomiast u mnie w pracy niektóre dzieci miały te plecaki co to po 29zł są - odradzam, jednak cena w parze z jakością idzie.
No ten kolorowy który wyżej pokazywałam https://arena.pl/plecak-jelly-bp-26-...waAkBGEALw_wcB to majewski właśnie ![]() Piórnik córka wybrała tradycyjny, gumkowy. Duński też wg mnie ok, natomiast nie polecam dla pierwszaka takiego w typie tuby - zanim dziecko coś znajdzie, mijają wieki (i ten problem nawet 3 klasa miała). Pomijam, że w takim wszystko się brudzi bardzo, jak na nieszczęście zatyczka z pióra spadnie, to od razu wszystko uwalone. Gumka brudzi się od kredek... Taki to mam dla siebie ![]() A, gumkę fajną polecę - gumka w sztyfcie. Co prawda młoda ma z lidla kupowaną z rok temu, były z ich serii united office (jak traficie to polecam, 2 sztuki w opakowaniu), ale widzę na all różne inne, np. http://allegro.pl/gumka-w-sztyfcie-f...o&bi_c=Product fajna sprawa, bo gumka się nie brudzi ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Sanetko, w pracy też u mnie WSiP ale Nowi Tropiciele. Nie braliśmy Przyjaciół, bo tam matma dość trudna jest, a ogólnie przychodzą do nas dzieci słabsze. U córki wybrali Nową Erę, której osobiście nie lubię ![]() ![]() Dzięki. Chyba się ze wszystkim wstrzymam do końca sierpnia i zaczekam na listę z wyprawką i info o organizacji klas. Może się okaże że tak jak i w zerówce wszystko łącznie w z piórnikiem będzie można zostawić w sali i noszenia dużo nie będzie. Mówisz że trudna ? Mi się taka nie wydaje po przejrzeniu fragmentów ale zobaczymy w praktyce ![]()
![]() |
#1177 | |
Zakorzenienie
|
Mój syn ma duński, z Herlitza i sprawdza się dobrze
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;75781286]A, gumkę fajną polecę - gumka w sztyfcie. Co prawda młoda ma z lidla kupowaną z rok temu, były z ich serii united office (jak traficie to polecam, 2 sztuki w opakowaniu), ale widzę na all różne inne, np. http://allegro.pl/gumka-w-sztyfcie-f...o&bi_c=Product fajna sprawa, bo gumka się nie brudzi ![]() Fajna, lubię takie gadżeciki ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1178 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;75787056]Wiesz, do nas co roku słabsze dzieci przychodzą
![]() Bardzo smutne. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1180 |
Konto usunięte
|
Ano. Wkurza mnie, że przedszkola guzik robią - a akurat koleżanki z pracy mają dzieci w podobnym wieku do moich, więc sobie opowiadamy o przedszkolach. Jak im opowiadam, co u moich dziewczyn, to je szlag trafia. Zresztą - ja do klasy dostałam dzieci z 5 (albo 6) przedszkoli, więc powiedzmy że dość spory przekrój - na 28 osób 1 czytała ładnie, 2 składały litery, reszta - nic, nawet sylaby nie potrafiła. To jednak o czymś świadczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;75803321]Ano. Wkurza mnie, że przedszkola guzik robią - a akurat koleżanki z pracy mają dzieci w podobnym wieku do moich, więc sobie opowiadamy o przedszkolach. Jak im opowiadam, co u moich dziewczyn, to je szlag trafia. Zresztą - ja do klasy dostałam dzieci z 5 (albo 6) przedszkoli, więc powiedzmy że dość spory przekrój - na 28 osób 1 czytała ładnie, 2 składały litery, reszta - nic, nawet sylaby nie potrafiła. To jednak o czymś świadczy.[/QUOTE]
To chyba kwestia tego na jakiego nauczyciela sie trafi. Widze po minionym roku w zerowce syna, jego klase miala bardzo wymagajaca pani, prace domowe, czytanki itp. Efekt-w czerwcu niemal cala klasa czytala, sprawnie liczyla i np mlody nabyl duzo wiedzy ogolnej ze tak powiem. W rownoleglej klasie pani z lekkim podejsciem w temacie nauki czegokolwiek, tam malo ktore dziecko czyta i w ogole ponoc slaby poziom. A niby jedna szkola, jeden podrecznik... Ciekawe jaka nam sie teraz nauczycielka trafi i czy jak wymieszaja klasy to bedzie rownala poziomem w gore czy w dol ![]()
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2017-07-26 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Przyczajenie
|
nie wiem ale ja bym nie dała swojej córki do szkoły jak skończy 6 lat . chyba ze mnie zmusza
![]() |
#1183 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak do tego dodasz środowisko, gdzie większość wielodzietna żyjąca z zasiłków lub 1 pensji i zasiłków (a na piwo i fajki zawsze jest) i tak jest od lat, to ogólnie wiesz, jakie dzieci rok w rok przychodzą. Dobrze, że to szkoła integracyjna i mamy duże pole do manewru, jeśli chodzi o nadganianie braków rozwojowych dzieci, bo i logopedzi, i pedagodzy specjalni, i rehabilitant, i terapeuci inni. Nie wiem, czy wiesz - ale po pierwsze teraz wiek szkolny do 7 lat, po drugie - owszem, rodzice byli zmuszeni do dawania dziecka do szkoły w wieku lat 6 (czasem niespełna). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Przyczajenie
|
ja na pewno nie dam córki jak skończy 6 lat;/ szkoda słów
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
Ale to też zależy od rozwoju dziecka, jego temperamentu, dojrzałości, zdolności.
Nie wszystkie dzieci muszą czekać do 7 roku życia, tak samo jak nie każde wykazuje gotowość szkolną w wieku 6 lat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1186 |
BAN stały
|
A ktoś ci każe??😎
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
Konto usunięte
|
Ok, mamy plecak
![]() Polecam (na ten moment) dla drobnego dziecka, gdzie każdy dodatkowy cm robi róznicę. Bardzo podobał nam się coolpack w kropki, ale szer. 31,5, wys. 40. A ten nasz szer. 28, wys. 38 i BARDZO widać różnicę. http://st-majewski.pl/pl/plecak-3-komorowy-bp26-jelly St.Majewski, seria St.Right model jelly bp-26 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
Szaja, piękny jest!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1189 |
BAN stały
|
Bardzo ładny 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
Konto usunięte
|
Tak? Dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;76008241]Ok, mamy plecak
![]() Polecam (na ten moment) dla drobnego dziecka, gdzie każdy dodatkowy cm robi róznicę. Bardzo podobał nam się coolpack w kropki, ale szer. 31,5, wys. 40. A ten nasz szer. 28, wys. 38 i BARDZO widać różnicę. http://st-majewski.pl/pl/plecak-3-komorowy-bp26-jelly St.Majewski, seria St.Right model jelly bp-26 ![]() ![]() Ile kosztował? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1192 |
Konto usunięte
|
A to interes życia był
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
Byłam w sklepie z córką, widziałam kilka plecaków o których pisaliśmy i to ogólnie masakra. Dobrze, że dopiero za rok idzie, bo teraz te plecaki są na nią ogromne. Nawet te, które są dość małe, poniżej 1kg są za szerokie i za długie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;76066651]A to interes życia był
![]() ![]() ![]() 14 września będzie po 59😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1196 |
Konto usunięte
|
Ingrid, no pewnie tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 | |
Konto usunięte
|
nasz Herlitz jest w naprawdę b.dobrym stanie
teraz będzie z niego korzystać 3 rok nic się nie pruje nie odrywa naprawdę jestem z niego zadowolona stwierdziłam ze 4 ta klasa będzie dobrym momentem na kupno nowego plecaka..doroślejszego ![]() Cytat:
oczywiscie ze ma zwykły piórnik kupiony do kompletu do plecaka.co więcej codziennie go pakuje.ma w nim trzy smętne mazaki w mało używanych kolorach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
To jest mega porządna firma
Z mojego korzystało po mnie kilkoro dzieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1200 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;76082956]Ingrid, no pewnie tak ![]() ![]() Ja tak kupiłam z zeszłym roku we wrześniu. Firma na M... Bardzo dobrej jakości, po roku wygląda praktycznie jak nowy, przeceniony z 169 na 49😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.