|
|
#691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Rachela, jakie śliczne Encre Noire!
Widzę, ile wypiłaś ze swojej Ognistej Kuli ![]() Jest u Ciebie tak jak lubię, różnorodnie - ale masz tę przewagę, że szybciej określiłaś, co jest naprawdę Twoje. Piękna kolekcja! Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2008-05-19 o 00:44 Powód: literówka |
|
|
|
#692 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie, że zdradzę
http://finestfragranceshop.com/ Tak liczyłam na tego Pegasusa... A żeby nie zostać posądzoną o off topowanie to przyznam się co musi trafić do mojej kolekcji Pikantnie - Piment Brûlant i Poivre Piquant. Rozpłynęłam się... Już zaczynam tworzyć fundusz
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Rachel - jak ładnie
taki porządek masz wśród tylu różnych zapachów. U mnie tego nie ma, niestety. Zdecydowanie już dość dawno rozminęłyśmy się zapachowo, bo pamiętam te fotki, na których prawie wszystko chciałam mieć lub już miałam
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
rachelo przepiekna kolecja. zazdraszczam Ci w szczegolnosci shaal nur
|
|
|
|
#695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czyli dwa skarby, o które walczyłabym jak... smok
Cytat:
Ewo, no nie wiem czy się określiłam - u mnie nigdy nie było spokojnie; może teraz się perfumowo ustatkuję... Chociaż byłoby to bardzo nierachelowe ![]() Cytat:
![]() Dziękuję, dziewczyny!
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Rachelo, a mnie (jak zwykle
) bardzo sie u ciebie podoba. Jak zawsze z charakterem i bardzo po rachelowemu
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Rachel, próbuję nadążać, ale... straciłam moment, kiedy wyleciała Błękitna Trumienka...a gdzie te czasy, kiedy Shalimar był na tapecie
to już w ogóle zaprzeszłość.Ogólnie- kolekcja- bo to już wyraźna kolekcja, nie zbiór- zwięzła, z charakterem jak zwykle, doceniam wszystko- i bardzo mi się podoba ta całość, którą stworzyłaś- taki zamknięty kosmos- choć oczywiście łączy nas tylko jedna butelka. Dodam jeszcze, że drumi moment mi także umknął- masz Blv? Wychodzi na to, że jednak musisz mnieć zawsze coś niebieskiego, obok tych wszystkich brązów.
|
#698 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Czy całkiem niedawno nie była tu wklejana inna kolekcja Racheli?? ![]() Doprawdy trudno mi napisać coś mądrego. Za każdym razem kiedy wklejasz swoją kolekcję - podoba mi się. Choć przecież poszczególne odsłony tak są różne. Kolekcja i tym razem jest piękna. Zawiera zapachy pełne mocy, często takie, których urokowi sama uległam. Tym razem, jeśli liczymy odlewki, łączy nas 11 zapachów plus BdE Czyli - jakkolwiek by się nasze kolekcje nie zmieniały - zawsze mają wiele wspólnego. ![]() Przyznaję, że BLV mnie zaskoczyło. Czy to taki letni wybryk, czy skwapliwe zaplanowane urozmaicenie?
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę to nie są kolekcje Racheli. Ona nie ma żadnej kolekcji. Za to często wpada do innych perfumomaniaczek z wizytą i aparatem w ręku. Kiedy gospodyni wyjdzie, Rachela szybko cyk cyk i potem wkleja to jako swoją kolekcję. Słowo honoru, ona nie ma nawet jednej własnej butelki. Tak naprawde ona nie interesuje się perfumami...
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
No co, wkręcamy Rachelę?
|
#702 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Co więcej. Ja sądzę, że ona nie tylko "po ludziach" chodzi, żeby tych fotek napstrykać. Jestem przekonana, że terroryzuje również ekspedientki w Quality i tam cyka fotki testerów. A te ciągłe zmiany wynikają z tego, że nie pamięta nigdy, co fotografowała wcześniej - terrorysta nie może przyjść ze ściągą. To przecież absolutnie niemożliwe, żeby człowiek miał ciągle inne flaszki w domu...
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
rachelo
Theorema Fendi z pączkiem Gloria Cacharel: duża mgiełka Zazdroszczę okrutnie ![]() Reszty w większości nie znam , oprócz mglistych testów kilku
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
No a jak myślisz, dlaczego Rachela tak się wczoraj spieszyła?
Przecież miała do 20.00 oddać koleżance pożyczoną flaszkę BLV
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sięzaczynam bać
|
|
|
|
|
#707 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Przecież my cały czas o kolekcji. ![]() Easy, Favkes, Rachela ma poczucie humoru.
|
|
#708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiem wiem, ja też żartuję
|
|||
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
A Rachela ma aparat??? Mnie się wydawało, że flakony są powycinane z gazet...
![]() Bardzo gustownie Rachel wybrałaś te obrazki, kolekcja wyszła wspaniale |
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, padam ze śmiechu Rejczel, bądź dla nich wyrozumiała one nie wiedzą co piszą, zazdroszczą i koniec
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zasadzie to brakowało mi czegoś, co będzie wyraźnie odstawać (nie tylko kolorystycznie) od reszty kolekcji - co chyba załatwia pytanie Sabbath Zdjęcia się... tego, zdezaktualizowały. Chciałam się wkleić na pamiątkę, bo tak ładnie i dużo to dawno nie było.W razie czego służę próbkami ![]() Cytat:
|
|
#712 |
|
Wiedźma
|
Kurczę, szkoda...
Zaczynałam mieć nadzieję, że może jednak są moje. ![]() edit: Pojawiła się straszliwa groźba Racheli, więc spieszę wystosować oświadczenie, że dam się pokornie wytasaczyć ale... OSOBIŚCIE. Czekam!
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Rachelko - cud miód jak zwykle
Bardzo fajnie u Ciebie, oryginalnie, trochę mojo, trochę niemojo, ale zawsze nie do podrobienia rachelowo
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha ... a widzisz
Cytat:
|
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Rachelo, tak trzymać
![]() Lubię śledzić zmiany w Twojej kolekcji. Zawsze czymś nas zaskoczysz ![]() Wiesz, ja w swoim życiu zużyłam 4 flakony Blv, w tym jeden Absolute Blv
|
|
|
|
#717 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chaosu nie widzę ![]() Cytat:
Mój profil na Fragrantica https://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/15321 Mój wątek wymiankowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276096 Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-05-20 o 14:11 Powód: pepepe - post pod postem :D |
||
|
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawy wątek, pretekst do skatalogowania kolekcji.
Oto moi towarzysze (kolejność według uwielbienia ;-) ): 1. Le Parfum Lalique EDP 50 mL 2. Black Cashmere Donna Karan EDP 50 mL ( + cudny puder do ciała) 3. Angel Thierry Mugler EDP 25 mL 4. Shalimar Guerlain EDP 30 mL 5. Sensi Giorgio Armani EDP 30 mL 6. J'adore Dior EDP 100 mL 7. Par Amour Clarins EDP 50 mL 8. Nina Nina Ricci EDP 50 mL 9. Miss Dior Cherrie EDP 50 mL 10. Oceanus the Body Shop EDT 30 mL 11. Casmir Chopard EDP 50 mL 12. "Różyczka" Avon EDT 50 mL (czysta i PRAWDZIWA róża, jak ze średniowiecznej legendy) 13. Voile d'Ambre Yves Rocher EDP 50 mL 14. Eau d'energie Biotherm woda do ciała 150 mL 15. Promesse Cachrel EDT 50 mL (nietrafiony prezent). |
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, mamy trochę wspólnego A odlewka TfT już bardzo wkrótce do mnie przypełźnie. Intrygująca i różnorodna kolekcja. Gratuluję!
|
|
#720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. U mnie flaszka stoi na szafce obok łóżka - to taki senno-łóżkowy zapach... Owszem, zimny, ale jestem nim po prostu zachwycona.Absolute ma takie same nuty, czy jednak się różni od klasyka? Cytat:
Kamali sączę - co akurat nie jest trudne, ten zapach jest niesamowicie mocny, wystarczy (czyt. "załatwia: ) dosłownie jedna kropelka.Mam nadzieję, że marzenie o Ouarz. niedługo się spełni. Cytat:
![]() He Wood stoi w Sephorze - warto się w niego wwąchać. Trochę żałuję, że trzydziestka nie jest cała w drewnie; ale i tak cieszę się że ją mam Gaiac coraz bardziej przypomina mi Theoremę - jest w nich podobna charakterystyczna nuta, i świetnie się razem komponują (uwielbiam mieszać).--- Cytat:
Ach, no i różyczka Avon, zużyłam kiedyś flaszkę razem z balsamem do ciała; na samo wspomnienie o zapachu aż ślinka cieknie. Jeśli lubisz róże, spróbuj Tea Rose (Perfumer's Workshop).
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

, oprócz mglistych testów kilku
Bardzo fajnie u Ciebie, oryginalnie, trochę mojo, trochę niemojo, ale zawsze nie do podrobienia rachelowo
A odlewka TfT już bardzo wkrótce do mnie przypełźnie.