Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-17, 12:46   #3841
AsiulekWawa
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez agulla.@ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Czytam Was od bardzo dawna ale dopiero dzis pisze pierwszy raz.
Ślub mam dosc nietypowo, bo w niedziele... I tu zaczynaja sie schody. Tzn jesli chodzi o muzyke, kamere i fotografa to wszytsko jest super i praktycznie mozna zamowic nawet w ostatniej chwili. Ale wczoraj wyruszyłam na poszukiwania fryzjera i troszke sie załamałam... Owszem, pani otworzy specjalnie dla mnie salon w niedziele, ale cena jest o 100% wyzsza niz normalnie!!
I tu moja prosba: czy moze któras z Was moze polecic mi dobrego "niedzielnego" fryzjera? Który nie zedrze ze mnie wszystkich pieniedzy
Bardzo prosze o pomoc...
Pozdrawiam
mozesz umowic sie do salonu w tesco lub w realu.wbrew opiniom nie jest tam tak tragicznie, sama sie tam czesalam na jakies wesele na poprawiny i bylo super! w realu czesala mnie szczupla brunetka z burza lokow,imienia nie pamietam.pozdro!
AsiulekWawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 13:59   #3842
gazelcia
Raczkowanie

Kupiłam buty ale się cieszę, bo już byłam totalnie zrezygnowana... Ale dzisiaj sie do mnie uśmiechnęło szczęście w Paryżance, bo była nowa dostawa. Co prawda cena 210 zł, ale warto. Butki są takie jak sobie wymarzyłam - ecru ze złotą poświatą, na niskim 5,5 cm obcasiku, z zaokrąglonymi noskami. Trochę może materiał niepraktyczny, bo satynowe, ale za to bardzo ładnie odbijają światło Załączam zdjęcie białych, bo ecru nie mogę nigdzie znaleźć...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 177_14b.jpg (8,5 KB, 90 załadowań)
Stary 2008-05-17, 14:08   #3843
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Kupiłam buty ale się cieszę, bo już byłam totalnie zrezygnowana... Ale dzisiaj sie do mnie uśmiechnęło szczęście w Paryżance, bo była nowa dostawa. Co prawda cena 210 zł, ale warto. Butki są takie jak sobie wymarzyłam - ecru ze złotą poświatą, na niskim 5,5 cm obcasiku, z zaokrąglonymi noskami. Trochę może materiał niepraktyczny, bo satynowe, ale za to bardzo ładnie odbijają światło Załączam zdjęcie białych, bo ecru nie mogę nigdzie znaleźć...

jakie śliczne!!!! kurcze muszę sie tam wybrać, fakt ze chciałam cos do 200 zl gorą no ale moze sie skusze naprawdę bardzo ladne
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 14:30   #3844
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

ja też już butki kupiłam. udało mi się trafić na kolekcje 2007 w ryłko więc koszt był niewysoki bo tylko 125 zł. mają 7 cm obcas. jak dla mnie najwygodniejszy
oto one
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00087.JPG (54,4 KB, 61 załadowań)
madziadominik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 14:53   #3845
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Cytat:
Napisane przez agulla.@ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Czytam Was od bardzo dawna ale dopiero dzis pisze pierwszy raz.
Ślub mam dosc nietypowo, bo w niedziele... I tu zaczynaja sie schody. Tzn jesli chodzi o muzyke, kamere i fotografa to wszytsko jest super i praktycznie mozna zamowic nawet w ostatniej chwili. Ale wczoraj wyruszyłam na poszukiwania fryzjera i troszke sie załamałam... Owszem, pani otworzy specjalnie dla mnie salon w niedziele, ale cena jest o 100% wyzsza niz normalnie!!
I tu moja prosba: czy moze któras z Was moze polecic mi dobrego "niedzielnego" fryzjera? Który nie zedrze ze mnie wszystkich pieniedzy
Bardzo prosze o pomoc...
Pozdrawiam
Czy ja wiem, czy tak nietypowo ja również biorę ślub w niedzielę i to już za 2 tygodnie. Uwierz mi wszystko można załatwić Jeśli chodzi o fruzurkę to polecam nieocenioną ( i jak zauważyłam często chwaloną na wizażu) Anie Świebode. Oczywiście najlepiej jak sama do niej pójdziesz i pogadasz.
Stary 2008-05-17, 18:11   #3846
agulla.@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lady.anna Pokaż wiadomość
Czy ja wiem, czy tak nietypowo ja również biorę ślub w niedzielę i to już za 2 tygodnie. Uwierz mi wszystko można załatwić Jeśli chodzi o fruzurkę to polecam nieocenioną ( i jak zauważyłam często chwaloną na wizażu) Anie Świebode. Oczywiście najlepiej jak sama do niej pójdziesz i pogadasz.
No to super ze nie tylko ja jestem w takiej sytuacji! Bardzo sie ciesze, ze sie spotkalysmy A co z makijazem? Kto bedzie Cie malował? Martwi mnie jeszcze bukiet... Oby kwiaty byly swieze... Ja jeszcze mam troche czasu bo ślub we wrzesniu, wiec jesli pozwolisz bede kozystała z Twoich niedzielnych doswiadczen
Serdecznie pozdrawiam!
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 19:08   #3847
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Makijaż zrobi mi p.Anetka Wasińska a kwiaciarnie wybrałam na Staszica - Nemezja. Pisz, jak tylko będę mogła to Ci pomogę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-17, 21:15   #3848
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilack80 Pokaż wiadomość
z tego ci widze to wiekszosc z nas ma juz w czym tanczyc
ja tez kupilam swoje buty w Paryżance zaplacilam 190 zł i jestem zadowolona

mam do Was pytanko, czy zabawy na oczepinach wymyslacie same czy zdajecie sie na zespol muzyczny czy tez dj ??
oprocz standardowego lapania welonu i musznika chce zeby byla "Kareta" i myslam jeszce o jakis 2 zabawach innych zeby nie przedobrzyc

a wy jakie zabawy bedziecie miec ??
ja już kiedyś załączam różne zabawy, które zebrałam z netu. Zdfecydowanie będę sama wybierała zabawy: rzucanie tym czym trzeba ;-), chyba kareta i baloniki (przebijkanie i czytanie, kto za co będzie odpowiedzialny).

O butach tez pisałam mam buty kosztowały 130zł. też w KDT. Dzisiaj kupiliśmy pozostałe rzeczy.

Kalex
Dzisiaj ja doznałam tego samego co ty przymierzyłam sukienkę z biżuterią i butami, lekko uamlownaymi oczami w tej kolorystyce i... jest naparwdę super ;-)
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 11:34   #3849
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Nie pamiętam juz ale któraś z Was stroi sobie samochód w kwiaciarni Nemezja, nie mam narazie możliwości żeby tam zajrzeć wiec moje pytanie ile płaci sie za wystrój samochodu? bo widziałam na ich stronie i bardzo mi sie spodobało

Biustonosze:

Stary 2008-05-18, 18:10   #3850
Kocurski
Raczkowanie

Ja płaciłam 130 zł, były miśki i świeże kwiaty. Polecam, rewelacja!
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 18:58   #3851
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Kocurski Pokaż wiadomość
o to nie tak drogo...ja szukam czegos w tym stylu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 02207tx6.jpg (20,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 54231198dz7.jpg (47,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sauto16ar3.jpg (70,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg car_03.jpg (40,7 KB, 35 załadowań)

Biustonosze:

Stary 2008-05-18, 20:06   #3852
mimezis
Raczkowanie

Podsumowanie mojego wyjazdu do Kielc:

Cukiernia Pasternak: porażka, odradzam, czuję się oszukana, 2 miesiące temu naciągnęli mnie na zaliczkę 100zł obiecując cuda niewidy, że zrobią tort z marcepanu (na styl angielski), mówili ze będzie ciężki, ale dekoracje wybiorą lżejszą, pokazywalam zdjęcie, wprowadzali modyfikacje ale ostatecznie kazali przyjsc na miesiac przed, teraz okazuje się, ze odradzaja mi marcepan, bo sie roztopi w czerwcu, a w ogole niedobry, musialam zgodzic sie na pokrycie z bitej smietany, za dekoracje (listki cukrowe i ślaczek) doliczyli mi 150zl plus zywe kwiaty okolo 40zl i w sumie cena tortu zupelnie nie takiego jak chcialam wyniosla 700zl (tort na 150 os to sobie przeliczcie ile za kg wychodzi...). Jutro dzwonie do Braci Janusz czy maja wolny termin, z tego co pamietam ich torty smietanowe w wygladzie byly o wiele ladniejsze, starannie wykonane slaczki, a dekoracja zywymi kwiatami w cenie. O zaliczke bede sie klocic, bo normalnie sie wscieklam. Do dzis chodzę jak struta.

Dekoratorka: jak dla mnie super, taka mala budka z napisem kwiaty na przeciwko reala, niedaleko biedronki:
- dekoracja sali 800zł (400 kule na sufit, dekoracja schodów balustrady, wejścia, stołu i krzeseł państwa młodych, 400 za żywe kwiaty bukiet przed para mloda i 6 bukietow na stolach),
- wiązanki 150zl i 100zl za druhny (a mialam fikusne z torebeczka i wachlarzem jesli pamietacie), blus butonierki gratis
- dekoracja auta ok 120 -150zl

Menu weselne ustalone:
obiad: rosół, filet drobiowy z ananasem i żurawiną
3 danie: bogracz
4 danie: kluski śląskie ze schabowym w sosie z zielonego pieprzu
5 danie: barczyk czerwony z pasztecikami
plus mnóstwo przystawek, salatek, miesa pieczone, stół wiejski, dla chetnych grill na powietrzu, mala fontanna czekoladowa z owocami

Powiedzcie mi ile liczyc napojow na termin czerwcowy, wesele 1dniowe od 16tej plus sniadanie, ile wody?ile soków?ile napojów gazowanych?

z hurtowni napojow polecali mi na ul Kolberga (slyszeliscie cos?) a owoce na targowisku na Rolnej?

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 22:30   #3853
tiffi1
Rozeznanie

Co do tortów to ja własnie zdecydwoaałm ze u mnie nie bedzie tortu z żadnej z tych cukiernii. Wczesniej bylam zdecydwoana na braci, ale wielkosc tort, cena za kg +dojazd to dla mnie za dużo około 500zł. Wymyslilam ze porpsoze o normalny tort (u siebie) gladki ebz zadnego strojenia i doozdobie tort zywymi kwiatami i figurka i tyle.

Co do napojow ja licze 3 l. na osobe na dwa dni koniec maja
Stary 2008-05-19, 07:34   #3854
Kocurski
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
o to nie tak drogo...ja szukam czegos w tym stylu
Nam się bardzo podobało przybranie samochodu. Państwo z kwiaciarni zrobili to w ciągu godziny, wystrój był naprawdę super. Do tego mają dużą fantazję, doradzają i nie naciągają na koszty. Naprawdę polecam.
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 07:55   #3855
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Kalex
Dzisiaj ja doznałam tego samego co ty przymierzyłam sukienkę z biżuterią i butami, lekko uamlownaymi oczami w tej kolorystyce i... jest naparwdę super ;-)
super
najważniejsze to czuc się piękną w tym dniu (no...to jedna z najważniejszych rzeczy)

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Ależ Ci zazdroszczę... Na pewno ślicznie w niej wyglądasz, mam nadzieję że pochwalisz się kiedyś fotkami Ja nadal przed pierwszą przymiarką i nie wiem kiedy ona będzie, zaczynam się denerwować. A w takim razie nie będziesz już miała przymiarek? Kiedy odbierasz suknię z salonu? Bo chyba przed odbiorem jeszcze przymierzysz, troszkę czasu w końcu zostało, jeszcze pewnie schudniesz z nerwów
Ja poza butami nie mam jeszcze niczego
moja suknia to już wisi w domu

jeśli chodzi o schudnięcie to nie ma takiej opcji, ja od kilkunastuuu lat mam tą samą wage i nawet wielkie stresy jej nie zmniejszyły a obzarstwo jej nie zwiększyło, wiec choćbym nie wiem jak się starała to nie schudnę ani nie przytyję nawet kilograma

wiadomo, że przed ślubem jeszcze ją przymierzę, ale nie sądzę,żeby cokolowiek trzeba było poprawiać
poza tym ja nie należe do osob nerwowych, ze ślubu to ja się niesamowicie cieszę i nie wiem czym tu się denerwować

EDIT:
aaa zapomniałam napisać, że bardzo fajne sobie butki, dziewczyny, kupiłyście! czyli każda coś powoli znajduje dla siebie!

my wczoraj ułożyliśmy też menu na wesele;
szkoda tylko, że goście jeszcze nie potwierdzają swojego przybycia....wszyscy czekaja na ostatnią chwilę i pewnie 31 maja będą dzwonić....a szkoda, bo wyliczylibyśmy już sobie ile napoi kupić i ciast;
chyba trzeba było dać wcześniejszy termin potwierdzeń

my dekorację samochodu sami sobie kupiliśmy na allegro - bardzo delikatną, taka jak chcieliśmy i damy ją znajomemu to sobie ją poprzymina na maskę i klamki przy samochodzie
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 08:50   #3856
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
super

moja suknia to już wisi w domu

jeśli chodzi o schudnięcie to nie ma takiej opcji, ja od kilkunastuuu lat mam tą samą wage i nawet wielkie stresy jej nie zmniejszyły a obzarstwo jej nie zwiększyło, wiec choćbym nie wiem jak się starała to nie schudnę ani nie przytyję nawet kilograma

wiadomo, że przed ślubem jeszcze ją przymierzę, ale nie sądzę,żeby cokolowiek trzeba było poprawiać
poza tym ja nie należe do osob nerwowych, ze ślubu to ja się niesamowicie cieszę i nie wiem czym tu się denerwować
No tak, skoro stresy Cię nie zjadają to problemu z suknią nie będzie Ze mną gorzej, ja z nerwów chudnę i mogłyby być problemy. Waga potrafi mi się dość znacznie wahać dlatego ostatnią przymiarkę chciałabym zrobić w miarę blisko ślubu. A na pewno nie mogłabym już mieć sukni w domu, rany to jeszcze ponad miesiąc...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 09:09   #3857
eweline
Przyczajenie

GG do eweline

dziewczyny napiszcie mi ,gdzie moge szybko zalatwic poradnie rodzinna?
Stary 2008-05-19, 09:46   #3858
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eweline Pokaż wiadomość
dziewczyny napiszcie mi ,gdzie moge szybko zalatwic poradnie rodzinna?
Szybko czyli bez chodzenia do niej?? Czy kwestia pójścia na 1 spotkanie??
Bo generalnie jest tak, że jeśli ślub masz niedługo, to taka pani z poradni staje na głowie, żeby Ci dać zaświadczenie ze spotkań - kosztem zrezygnowania z 3 czy 4 obowiązkowych
Stary 2008-05-19, 15:26   #3859
EVEEELIN
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny!!! Macie juz stresik i koszmary zwiazane z tym wielkim dniem?
Ja slubuje 14.06 i juz zaczynam sie denerwowac..do tej pory jakos tak bardzo spokojna bylam, a teraz zaczynaja mi juz nerwy puszczac.. napiszcie jak to z wami jest
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-19, 17:57   #3860
mimezis
Raczkowanie

Sprostowanie: u braci Janusz za dekoracje zywymi kwiatami placi sie dodatkowo, za dojazd tez, ale tak czy siak wychodzi taniej niz w Pasternaku bo za kilo niecale 31zl, no i na moje oko ladniejsze dekoracje

Jesli chodzi o stres to mnie juz powoli dopada ale to tylko wtedy kiedy napotykam na klody, jesli wszystko idzie zgodnie z planem to jest ok. Niestety im blizej slubu tym wiecej klotni o głupoty z TZ... Mu na niczym nie zalezy, wszystko na mojej glowie, nie dosc ze sama szukam, zalatwiam, jezdze, to jeszcze jakies ale, a po co itd. Niechze juz bedzie po slubie!

Nasza dzidzia
Stary 2008-05-19, 20:20   #3861
chelsee
Przyczajenie

A mój samochodzik tak był ubrany:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg EwelinaJacek-0041.jpg (52,7 KB, 117 załadowań)
chelsee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 21:53   #3862
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny
Dzisiaj zaprosiłam na ślub ludzi z pracy.
Poza tym załatwiam tort,a co fajne znalazłam figurkę na tort która mi się podoba, a dziewczyna, która robi te figurki robi różne wzory (doye art)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg para-nr-1.jpg (51,4 KB, 65 załadowań)
Stary 2008-05-19, 23:22   #3863
AsiulekWawa
Raczkowanie

Ponawiam pytanie do KALEX-jaka bedziesz miala sukienke? pozdr
AsiulekWawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 12:01   #3864
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Kocurski Pokaż wiadomość

a możesz mi wysłać zdjęcie na Pw?

Biustonosze:

Stary 2008-05-20, 12:16   #3865
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

KALEX napisała:
szkoda tylko, że goście jeszcze nie potwierdzają swojego przybycia....wszyscy czekaja na ostatnią chwilę i pewnie 31 maja będą dzwonić....a szkoda, bo wyliczylibyśmy już sobie ile napoi kupić i ciast;
chyba trzeba było dać wcześniejszy termin potwierdzeń

u mojej koleżanki też był taki problem że nikt nie dzwonił. okazało się że zadzwonili tylko znajomi a cala rodzina stwierdzila ze nie musi tego robić bo to normalne ze oni będą. dlatego ona poźniej musiała do nich dzwonić i się pytać czy bedą czy nie. okazało się oczywiście ze wszyscy przybędą i wogóle byli zdziwieni że ona do nich dzwoni z takim pytaniem.
najadła się prze to tylko nerwów.
życze zeby u ciebie od razu wszyscy zadzwonili i zebyś nie musiała sie denerwować
madziadominik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 12:43   #3866
EVEEELIN
Raczkowanie

Mimezis u mnie z TZ jest podobnie nie przejmuj sie nie jestes sama...zaczynam byc juz zmeczona tymi przygotowaniami chyba tez juz bym chciala zeby bylo po slubie
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 14:24   #3867
agulla.@
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie: słyszałyście cos o makijażach ślubnych jakie robią w perefumeriach For You? Macie jakieś doświadczenia? Możecie polecić którąś z pań tam pracujących? Będę wdzięczna za odpowiedź...
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-20, 23:22   #3868
mimezis
Raczkowanie

A oto moje butki o których pisałam wcześniej - sorki za kiepską jakość zdjęcia.pikuj 015.jpg

pikuj 016.jpg

Nasza dzidzia
Stary 2008-05-21, 07:06   #3869
moonikkaa
Raczkowanie

Mimezis bardzo ładne buciki, takie subtelne
Stary 2008-05-21, 07:23   #3870
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
A oto moje butki o których pisałam wcześniej - sorki za kiepską jakość zdjęcia.Załącznik 1494603

Załącznik 1494604
Śliczne, musisz tylko uważać żeby Cię goście nie zdeptali

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości