|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Raczkowanie
|
Kupiłam buty
![]() ![]()
#3843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3844 |
Zadomowienie
|
ja też już butki kupiłam. udało mi się trafić na kolekcje 2007 w ryłko więc koszt był niewysoki bo tylko 125 zł. mają 7 cm obcas. jak dla mnie najwygodniejszy
oto one ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Serdecznie pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Raczkowanie
|
Makijaż zrobi mi p.Anetka Wasińska a kwiaciarnie wybrałam na Staszica - Nemezja. Pisz, jak tylko będę mogła to Ci pomogę.
#3848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O butach tez pisałam mam buty kosztowały 130zł. też w KDT. Dzisiaj kupiliśmy pozostałe rzeczy. Kalex Dzisiaj ja doznałam tego samego co ty przymierzyłam sukienkę z biżuterią i butami, lekko uamlownaymi oczami w tej kolorystyce i... jest naparwdę super ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam juz ale któraś z Was stroi sobie samochód w kwiaciarni Nemezja, nie mam narazie możliwości żeby tam zajrzeć wiec moje pytanie ile płaci sie za wystrój samochodu? bo widziałam na ich stronie i bardzo mi sie spodobało
#3850 |
Raczkowanie
|
Ja płaciłam 130 zł, były miśki i świeże kwiaty. Polecam, rewelacja!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Zakorzenienie
|
o to nie tak drogo...ja szukam czegos w tym stylu
![]() |
#3852 |
Raczkowanie
|
Podsumowanie mojego wyjazdu do Kielc:
Cukiernia Pasternak: porażka, odradzam, czuję się oszukana, 2 miesiące temu naciągnęli mnie na zaliczkę 100zł obiecując cuda niewidy, że zrobią tort z marcepanu (na styl angielski), mówili ze będzie ciężki, ale dekoracje wybiorą lżejszą, pokazywalam zdjęcie, wprowadzali modyfikacje ale ostatecznie kazali przyjsc na miesiac przed, teraz okazuje się, ze odradzaja mi marcepan, bo sie roztopi w czerwcu, a w ogole niedobry, musialam zgodzic sie na pokrycie z bitej smietany, za dekoracje (listki cukrowe i ślaczek) doliczyli mi 150zl plus zywe kwiaty okolo 40zl i w sumie cena tortu zupelnie nie takiego jak chcialam wyniosla 700zl (tort na 150 os to sobie przeliczcie ile za kg wychodzi...). Jutro dzwonie do Braci Janusz czy maja wolny termin, z tego co pamietam ich torty smietanowe w wygladzie byly o wiele ladniejsze, starannie wykonane slaczki, a dekoracja zywymi kwiatami w cenie. O zaliczke bede sie klocic, bo normalnie sie wscieklam. Do dzis chodzę jak struta. Dekoratorka: jak dla mnie super, taka mala budka z napisem kwiaty na przeciwko reala, niedaleko biedronki: - dekoracja sali 800zł (400 kule na sufit, dekoracja schodów balustrady, wejścia, stołu i krzeseł państwa młodych, 400 za żywe kwiaty bukiet przed para mloda i 6 bukietow na stolach), - wiązanki 150zl i 100zl za druhny (a mialam fikusne z torebeczka i wachlarzem jesli pamietacie), blus butonierki gratis - dekoracja auta ok 120 -150zl Menu weselne ustalone: obiad: rosół, filet drobiowy z ananasem i żurawiną 3 danie: bogracz 4 danie: kluski śląskie ze schabowym w sosie z zielonego pieprzu 5 danie: barczyk czerwony z pasztecikami plus mnóstwo przystawek, salatek, miesa pieczone, stół wiejski, dla chetnych grill na powietrzu, mala fontanna czekoladowa z owocami Powiedzcie mi ile liczyc napojow na termin czerwcowy, wesele 1dniowe od 16tej plus sniadanie, ile wody?ile soków?ile napojów gazowanych? z hurtowni napojow polecali mi na ul Kolberga (slyszeliscie cos?) a owoce na targowisku na Rolnej?
#3853 |
Rozeznanie
|
Co do tortów to ja własnie zdecydwoaałm ze u mnie nie bedzie tortu z żadnej z tych cukiernii. Wczesniej bylam zdecydwoana na braci, ale wielkosc tort, cena za kg +dojazd to dla mnie za dużo około 500zł. Wymyslilam ze porpsoze o normalny tort (u siebie) gladki ebz zadnego strojenia i doozdobie tort zywymi kwiatami i figurka i tyle.
Co do napojow ja licze 3 l. na osobe na dwa dni koniec maja |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najważniejsze to czuc się piękną w tym dniu (no...to jedna z najważniejszych rzeczy ![]() Cytat:
![]() ![]() jeśli chodzi o schudnięcie to nie ma takiej opcji, ja od kilkunastuuu lat mam tą samą wage i nawet wielkie stresy jej nie zmniejszyły a obzarstwo jej nie zwiększyło, wiec choćbym nie wiem jak się starała to nie schudnę ani nie przytyję nawet kilograma ![]() wiadomo, że przed ślubem jeszcze ją przymierzę, ale nie sądzę,żeby cokolowiek trzeba było poprawiać ![]() poza tym ja nie należe do osob nerwowych, ze ślubu to ja się niesamowicie cieszę i nie wiem czym tu się denerwować ![]() EDIT: aaa zapomniałam napisać, że bardzo fajne sobie butki, dziewczyny, kupiłyście! czyli każda coś powoli znajduje dla siebie! my wczoraj ułożyliśmy też menu na wesele; szkoda tylko, że goście jeszcze nie potwierdzają swojego przybycia....wszyscy czekaja na ostatnią chwilę i pewnie 31 maja będą dzwonić....a szkoda, bo wyliczylibyśmy już sobie ile napoi kupić i ciast; chyba trzeba było dać wcześniejszy termin potwierdzeń ![]() my dekorację samochodu sami sobie kupiliśmy na allegro - bardzo delikatną, taka jak chcieliśmy i damy ją znajomemu to sobie ją poprzymina na maskę i klamki przy samochodzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Przyczajenie
|
dziewczyny napiszcie mi ,gdzie moge szybko zalatwic poradnie rodzinna?
#3858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo generalnie jest tak, że jeśli ślub masz niedługo, to taka pani z poradni staje na głowie, żeby Ci dać zaświadczenie ze spotkań - kosztem zrezygnowania z 3 czy 4 obowiązkowych ![]()
![]() |
#3859 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny!!! Macie juz stresik i koszmary zwiazane z tym wielkim dniem?
Ja slubuje 14.06 i juz zaczynam sie denerwowac..do tej pory jakos tak bardzo spokojna bylam, a teraz zaczynaja mi juz nerwy puszczac.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Raczkowanie
|
Sprostowanie: u braci Janusz za dekoracje zywymi kwiatami placi sie dodatkowo, za dojazd tez, ale tak czy siak wychodzi taniej niz w Pasternaku bo za kilo niecale 31zl, no i na moje oko ladniejsze dekoracje
Jesli chodzi o stres to mnie juz powoli dopada ale to tylko wtedy kiedy napotykam na klody, jesli wszystko idzie zgodnie z planem to jest ok. Niestety im blizej slubu tym wiecej klotni o głupoty z TZ... Mu na niczym nie zalezy, wszystko na mojej glowie, nie dosc ze sama szukam, zalatwiam, jezdze, to jeszcze jakies ale, a po co itd. Niechze juz bedzie po slubie!
#3861 |
Przyczajenie
|
A mój samochodzik tak był ubrany:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny
Dzisiaj zaprosiłam na ślub ludzi z pracy. Poza tym załatwiam tort,a co fajne znalazłam figurkę na tort która mi się podoba, a dziewczyna, która robi te figurki robi różne wzory (doye art) |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Raczkowanie
|
Ponawiam pytanie do KALEX-jaka bedziesz miala sukienke? pozdr
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Zakorzenienie
|
a możesz mi wysłać zdjęcie na Pw?
#3865 |
Zadomowienie
|
KALEX napisała:
szkoda tylko, że goście jeszcze nie potwierdzają swojego przybycia....wszyscy czekaja na ostatnią chwilę i pewnie 31 maja będą dzwonić....a szkoda, bo wyliczylibyśmy już sobie ile napoi kupić i ciast; chyba trzeba było dać wcześniejszy termin potwierdzeń ![]() u mojej koleżanki też był taki problem że nikt nie dzwonił. okazało się że zadzwonili tylko znajomi a cala rodzina stwierdzila ze nie musi tego robić bo to normalne ze oni będą. dlatego ona poźniej musiała do nich dzwonić i się pytać czy bedą czy nie. okazało się oczywiście ze wszyscy przybędą i wogóle byli zdziwieni że ona do nich dzwoni z takim pytaniem. najadła się prze to tylko nerwów. życze zeby u ciebie od razu wszyscy zadzwonili i zebyś nie musiała sie denerwować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Raczkowanie
|
Mimezis u mnie z TZ jest podobnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie: słyszałyście cos o makijażach ślubnych jakie robią w perefumeriach For You? Macie jakieś doświadczenia? Możecie polecić którąś z pań tam pracujących? Będę wdzięczna za odpowiedź...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 |
Raczkowanie
|
A oto moje butki o których pisałam wcześniej - sorki za kiepską jakość zdjęcia.pikuj 015.jpg
pikuj 016.jpg
#3869 |
Raczkowanie
|
Mimezis bardzo ładne buciki, takie subtelne
#3870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.