Pokolenie "małych zdzir"..? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-19, 18:05   #31
Lanessa
Zadomowienie

Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?

Cytat:
Napisane przez Cześka Pokaż wiadomość
Tak tak, wszystkie sa bardzo odważne na podpisach pod zdjeciami, ale jak zwrócisz takiej gwieździe uwagę to wzrok w chodnik. Wszystkie są sukami wirtualnie, ale w realu to się z nich małe pieski robią.
Świetne porównanie. W domu to zwyczajne dziewczyny z kompleksami. Ba, wypytałam nawet czemu się zgrywają na takie..."bo nie wiedziałam co napisać"

Tylko mogłyby leczyć inaczej niską samoocenę.
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 18:05   #32
roxaneczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cześka Pokaż wiadomość
Tak tak, wszystkie sa bardzo odważne na podpisach pod zdjeciami, ale jak zwrócisz takiej gwieździe uwagę to wzrok w chodnik. Wszystkie są sukami wirtualnie, ale w realu to się z nich małe pieski robią.
tak masz racje albo chodzą po szkole i myślą,że boss ,a jak przyjdzie co do czego to bez koleżaneczek słówka nie piśnie , a te teksty to niby jakaś jak można to nazwać raperką wymyśliła ;|| i wszystkie gówniary lansują się fotkach i to zdjęcia takie z góry ,żeby było widać dekolt ,a ledwie co im wyrosło coś na tym dekolcie..
roxaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 18:09   #33
Cześka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
To moja kuzynka to chyba inny przypadek. Pyskuje, jakby ją najęli.
Ma 14 lat, a do domu o 1 w nocy wraca.
Ostatnio widziała stworki w wannie. Jej matka oczywiście stwierdziła, że to szatan ją nawiedził.
Nikt nie pomyślał, że miała styczność z czymś ostrzejszym.

I niech ktoś mi powie, że to nie wina rodziców
Z reguły to tak bywa, ze jak zacznie za bardzo pyskowac to jej ktoś ta wymalowaną buźke bardzo szybko zamknie. Choćby bardziej wyszczekana koleżanka z równoległej klasy.

Ja bardzo nie lubię takiego zgrywania się i lansiarstwa, gdyby moje dziecko tak się zachowywało to by szybko przestało. Wiem, że przemoc to nie jest metoda wychowania, ale w niektórych przypadkach aż się taki gnój prosi o pare garści w tyłek.
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 18:18   #34
kiniaczeq
Zakorzenienie

oj z małymi zdzirami styknąć się można, niestety mam taką w klasie... napatrzeć się nie mogę na tego dziwoląga.
Zgadzam się, rodziców trzeba winić. Bo... jak wychowali swoje dziecko? powinni coś do głowy im wpoić, a gdy widzą, że dziecko idzie w kierunku zdzirowatości to przywrócić naturalny porządek.
Stary 2008-05-19, 18:56   #35
april:)
Zakorzenienie

Ostatnio przeglądałam na NK fotki koleżanek mojej kuzynki. Byłam w szoku co tam zobaczyłam Mając średnio ok 15lat niektóre wyglądały doroślej ode mnie (ja mam 21) Wyzywające pozy, pełen make up, modne ciuchy
Czy to świat idzie do przodu? Żeby tylko 15tki tak wyglądały, ale nie... na ulicach można spotkać już wytapetowane 12tki, które potem wieczorami lansują się z kumpelami po mieście

Za moich czasów, mając 12lat ubierała mnie mama i nosiłam to co ona mi kupiła (te pamiętne getry) Do tego jeszcze babcia robiła mi na drutach wielkie, wełniane swetry i kamizelki I nie zastanawiałam się jak wyglądam, istotne było tylko to, aby było czyste i wygodne. A najlepszą rozrywką było wyjście z koleżankami i granie w gumę, ewentualnie chodzenie po drzewach. Dyskoteki? Tylko te organizowane w szkole, kończące się zwykle o 21.00. Makijaż ograniczał się do bezbarwnej pomadki ochronnej.

W gimnazjum obowiązywał zakaz farbowania włosów, noszenia wiszących kolczyków, wyzywającego stroju i przesadnego malowania się.
W liceum, gdy dziewczynie było widać brzuch, albo miała zbyt krótką spódniczkę dostawała fartuch i buty trzeba było zmieniać na sportowe, więc nikt nie pomykał korytarzem w szpilkach.

Jak to się ten świat zmienia
april:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 19:53   #36
narcy
Wtajemniczenie

no, przykłady typu 'za moich czasów' raczej bym schowała w kąt, bo za czasów naszych babek to się kostek czy tam kolan nie pokazywało wiadomo, świat idzie do przodu.

ja to zjawisko zauważam, ale niespecjalnie mnie ono rusza. znam dziewczyny, które później żałują że zamiast siedzieć przy książkach chodziły na imprezy - jedna zaszła, druga nie zdała, trzecią chłopak wykorzystał. szkoda tylko, że jest ich tak mało

aktualnie na W. tylko czytam tematy i odbieram pw, nic nie pisze.
narcy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 19:59   #37
Aguusia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez april:) Pokaż wiadomość
Za moich czasów, mając 12lat ubierała mnie mama i nosiłam to co ona mi kupiła (te pamiętne getry)
tez pamietam getry, wszystkie moje rowiesniczki w nich smigaly ;D
a teraz to co sie dzieje z dziecmi to szok. Jestem przerazona jak widze dziecko z gimnazjum w spodniach biodrowkach opuszczonych jak najnizej i z wypadajaca z nich polowa tylka. Juz nie wspomne co dzieje sie na dyskotekach, w moim miasteczku wpuszczaja takie wytapetowane malolaty a pozniej az zal patrzec jak chodza narabane w jednej rece z butelka piwa a w drugiej z papierosem.
Rozbrajaja mnie tez wspomniane wczesniej zdjecia na portalach takich jak fotka.pl z goracymi podpisami i komentarzami, pozniej dziwic sie ze dzieci rodza dzieci.
Mam 2 lata mlodsza siostre i nie wierze w to co ona wyprawia, mi w tym wieku nie przyszloby do glowy zeby podrywac facetow na ilosc lub ubierac sie i malowac wyzywajaco. Niby to tylko 2 lata roznicy ale zupelnie inne poglady na swiat, na nauke, zachowanie, dobor towarzystwa. A najgorsze jest to ze dziewczeta w tym wieku maja 'racje' i za nic im sie nie da przetlumaczyc ze to co wyprawiaja jest zalosne.
Aguusia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 20:00   #38
Vivienne
... choć nie Westwood

Myślę, że głównymi czynnikami są tutaj: brak zainteresowania rodziców, konsumpcyjny styl życia, rzeczywistość kreowana przez media i internet oraz stworzenie gimnazjum.

Wymaluje się taka, wystroi jak panienka spod latarni i myśli, że wielka gwiazda. Żałosne.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 20:06   #39
paula78
Zakorzenienie

Zgadzam sie ze cycki jak guziki a madrzejsze od kury ale czy wiecie jak trudno jak cholernie trudno wychowac madrze dziecko ?jak nie poddac sie presji ?jak wytlumaczyc dziecku ze nie jest gorsze bo czegos nie ma?jaki strach ogrania rodzica ze skrzywdzi dziecko jesli mu czegos nie kupi lub nie pozwoli na cos ?

bardzo trudno .

pisala to ja matka od dzisiaj 8-latki.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 20:10   #40
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54
Konto usunięte

Wydaje mi się, że ta sprawa jest trochę demonizowana. Wiadomo, że media mają skłonność do opisywania jakiegoś tam wycinka rzeczywistości i podejmowania tematów, które budzą kontrowersje i emocje. A Onet wręcz przoduje w zamieszczaniu takich artykułów. Co do samych zainteresowanych, to uważam, że to jest poprostu taki durny wiek. Wydaje mi się, że im to za jakiś czas przejdzie. Oczywiście nie pochwalam tego i też jestem w szoku, jak dowiaduję się o nastoletnich ciążach, ale tak jak powiedziałam, to jest mały wycinek rzeczywistości, a nie cała rzeczywistość. Nie można na podstawie przypadków takich zachowań u nastolatków generalizować, że wszyscy są tacy, bo to byłoby krzywdzące dla tych, którzy z takimi postawami się nie utożsamiają.
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 20:10   #41
Che'Nelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxaneczka Pokaż wiadomość
tak masz racje albo chodzą po szkole i myślą,że boss ,a jak przyjdzie co do czego to bez koleżaneczek słówka nie piśnie , a te teksty to niby jakaś jak można to nazwać raperką wymyśliła ;|| i wszystkie gówniary lansują się fotkach i to zdjęcia takie z góry ,żeby było widać dekolt ,a ledwie co im wyrosło coś na tym dekolcie..
dokładnie tak jest!

Co do tego artykułu o "małych ździrach" to niestety tam jest opisana cała nasza polska [i nie tylko] rzeczywistość. Chodzę teraz do 2 klasy liceum i jak widzę te dziewczyny z gim. wymalowane i poubierane jak pod latarnię oraz zachowujące się jakby były nie wiadomo kim to naprawdę ręce mi opadają.

tak na koniec to polecam Wam dziewczyny "bardzo mądrą" Sylwusię cz. 1 http://pl.youtube.com/watch?v=q9sQcC9V4EE i cz. 2 http://pl.youtube.com/watch?v=N-QduS1T2E4
zastanawiam się tylko za jakie grzechy musimy być otaczani przez takich "intelektualistów":/...
Che'Nelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 20:17   #42
Konto usunięte

Taa, widziałam ten odcinek. Moim zdaniem ta panienka celowo robi z siebie słodką idiotkę, żeby zwrócić na siebie uwagę. Nie wzbudziła we mnie jakichś silnych emocji.
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 20:29   #43
benito_mruffkolini
BAN stały

a ja tam myślę, że ten artykuł jest do niczego...

nie wiem, może to wina tłumaczenia, ale nie ma konkretnej tezy, najpierw autorka pisze, że jest tak a potem, że zupełnie inaczej, żadnych konkretnych argumentów, żadnych konkluzji... ja bym tego w mojej gazecie nie wydrukowała

młodzież jest różna, zawsze tak było, nie ma jednolitych pokoleń, są takie dziewczynki którym tylko makijaż i chłopcy w głowie a są i takie, które podkochują sie w Harrym Poterze i nadal zasypiają z misiem... nie ma co generalizować
reprezentatywna grupa respondentów dla Polski to 1048 osoby, dlatego badanie przeprowadzone na 1000 nastolatek przez jakąś szmacianą gazetkę na 80milionowym społeczeństwie niemieckim też mnie nie przekonują tym bardziej, że żadnych konkretów o tych badaniach w artykule nie ma

że już nie wspomnę o tytule...
od kiedy dziewczyna/kobieta dbająca o wygląd to ZDZIRA?????????????
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 20:33   #44
roxaneczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
a ja tam myślę, że ten artykuł jest do niczego...

nie wiem, może to wina tłumaczenia, ale nie ma konkretnej tezy, najpierw autorka pisze, że jest tak a potem, że zupełnie inaczej, żadnych konkretnych argumentów, żadnych konkluzji... ja bym tego w mojej gazecie nie wydrukowała

młodzież jest różna, zawsze tak było, nie ma jednolitych pokoleń, są takie dziewczynki którym tylko makijaż i chłopcy w głowie a są i takie, które podkochują sie w Harrym Poterze i nadal zasypiają z misiem... nie ma co generalizować
reprezentatywna grupa respondentów dla Polski to 1048 osoby, dlatego badanie przeprowadzone na 1000 nastolatek przez jakąś szmacianą gazetkę na 80milionowym społeczeństwie niemieckim też mnie nie przekonują tym bardziej, że żadnych konkretów o tych badaniach w artykule nie ma

że już nie wspomnę o tytule...
od kiedy dziewczyna/kobieta dbająca o wygląd to ZDZIRA?????????????
a kto powiedział,że dbająca o siebie kobieta to zdzira ?? chodzi nam o 'gorące nastki',które wyglądają na 10 lat starsze ,tona makijażu ,spalone solarium itp.w wieku 12 lat chodzące na całonocne imprezy i prowadzające się z dużo starszymi kolesiami..przeczytaj dokładnie
Stary 2008-05-19, 20:35   #45
insomnieux
Raczkowanie

Lanessa fragment twojej piosenki jest troche nie trafiony, bo to śpiewa Wdowa, a z tego co mi wiadomo jest to dziewczyna w moim/albo troche starszym wieku. co nie zmienia faktu, ze małolaty to podchwytują, tylko mi sie wydaje ze one za bardzo tego nie rozumieją.zresztą piosenka jest o tym jak ona traktuje swoich wrogów, recenzentów, mowi o swojej muzyce.
to jest na takiej zasadzie-patrz jestem niezależna, nie podskoczysz mi, mam JUŻ 13 lat.
ja akurat słuchałam kiedyś tej piosenki, jak mnie pewien pan zranił, ale nie nazywam się suką, to taki nie wiem, manifest, zeby sie podbudować.

Edytowane przez insomnieux
Czas edycji: 2008-05-19 o 20:40 Powód: dopisek
insomnieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 20:41   #46
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez roxaneczka Pokaż wiadomość
a kto powiedział,że dbająca o siebie kobieta to zdzira ?? chodzi nam o 'gorące nastki',które wyglądają na 10 lat starsze ,tona makijażu ,spalone solarium itp.w wieku 12 lat chodzące na całonocne imprezy i prowadzające się z dużo starszymi kolesiami..przeczytaj dokładnie
pisałam o tytule i treści artykułu, który PRZECZYTAŁAM DOKŁADNIE więc nie za bardzo wiem o co Ci chodzi
Stary 2008-05-19, 20:51   #47
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez insomnieux Pokaż wiadomość
Lanessa fragment twojej piosenki jest troche nie trafiony, bo to śpiewa Wdowa, a z tego co mi wiadomo jest to dziewczyna w moim/albo troche starszym wieku. co nie zmienia faktu, ze małolaty to podchwytują, tylko mi sie wydaje ze one za bardzo tego nie rozumieją.zresztą piosenka jest o tym jak ona traktuje swoich wrogów, recenzentów, mowi o swojej muzyce.
to jest na takiej zasadzie-patrz jestem niezależna, nie podskoczysz mi, mam JUŻ 13 lat.
ja akurat słuchałam kiedyś tej piosenki, jak mnie pewien pan zranił, ale nie nazywam się suką, to taki nie wiem, manifest, zeby sie podbudować.
Jest w internecie składka właśnie z piosenki Wdowa, ONA i coś jeszcze. I jest trafiony, bo wszędzie wwalają to na epy fotki w takim kontekście jakim podałam... Same w sobie w tekście piosenki tej pani są w porządku.
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 21:00   #48
vainilla
Zakorzenienie

czytalam artykuł dosć uważnie i zgadzam się z tym, że problem jest. i to nie małych rozmiarów.ale rodzice często to bagatelizują. od znanej wszystkim Sylwusi(choć może to nienajlepszy przyklad bo miała AŻ 16 lat) po inne dziewczyny,niekoniecznie rózowe.
znam jedną taką 'pannę'. teraz ma 13 lat, ale od 11stki ubiera sie w rzeczy po siostrze(6 lat starszej), szpilki, makijaż to na porządku dziennym.
jej matka byla wzywana do szkoły, bo córka wyglądała wulgarnie i nawet inne dzieci na to zwracały uwagę(xsywa 0-700). a mamuśka na to "co ja na to poradzę ona ma taki styl"
przykład lat 13 : http://www.fotka.pl/profil/Karolciaaaa115/ , rok temu była troche bardziej sexi

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

vainilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 21:09   #49
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vainilla Pokaż wiadomość
czytalam artykuł dosć uważnie i zgadzam się z tym, że problem jest. i to nie małych rozmiarów.ale rodzice często to bagatelizują. od znanej wszystkim Sylwusi(choć może to nienajlepszy przyklad bo miała AŻ 16 lat) po inne dziewczyny,niekoniecznie rózowe.
znam jedną taką 'pannę'. teraz ma 13 lat, ale od 11stki ubiera sie w rzeczy po siostrze(6 lat starszej), szpilki, makijaż to na porządku dziennym.
jej matka byla wzywana do szkoły, bo córka wyglądała wulgarnie i nawet inne dzieci na to zwracały uwagę(xsywa 0-700). a mamuśka na to "co ja na to poradzę ona ma taki styl"
przykład lat 13 : http://www.fotka.pl/profil/Karolciaaaa115/ , rok temu była troche bardziej sexi
Akurat teraz nie ma żadnych zdjęć.
A co do tej 13-stki, to pewnego dnia ktoś może jej, hmm... źle zrobić.
Stary 2008-05-19, 21:14   #50
roxaneczka
Zadomowienie

Cytat:
omg moja siostra co ma 21 lat wygląda młodziej ;oo

edit:ma tylko 50 zdjęć mało jakoś ?
Stary 2008-05-19, 21:17   #51
Ywonula
Zadomowienie

A ja Wam napisze tak:

Żeby nie było mam 19 lat (prawie)

Chodziłam do katoliciego gimnazjum, wiadomo mundurki, brak kolczyków, ale za to przebieranie się po szkole, papierosy, piwo (chociaż to już było około 3 klasy...)
Padło stwierdzenie o imprezach. Też mówiłam w domu że idę do koleżanki a szłam na drugi koniec miasta na dyskoteke z koleżankami.

Jednak w tym wszystkim NIE ZATRACIŁAM SIEBIE SAMEJ.
Na imprezie wiedzialam co może mnie spotkać, uważałam na siebie, nie byłam "zdzirą" bo na takie zwracałam uwagę i śmiałam się im w twarz. Może dziś byłabym gorsza, siedziałabym teraz na ławce w parku z piwem, ale nie jestem. I szczerze mówiąc dokładnie nie wiem co na mnie wpłynęło. Wiem jedno- npewno byli to znjomi, a po części w 1 klasie liceum zaczynałam rozumieć jak świat się kręci. Zrozumiałam ze można być "lansem" z pustą głową i można być faktycznie lansem gdzie oznacza to nauke, zawód, rodzine.

Wydaje mi się ze to zależność zarówno rodziców jak i genów.
Stary 2008-05-19, 21:18   #52
Aguusia89
Raczkowanie

vainilla zdjecia tej pani to jeszcze nic, widzialam duzo lepsze ;D niestety nie wiem czy moge je tutaj pokazac ;P
Stary 2008-05-19, 21:22   #53
Konto usunięte

He,he, widziałam właśnie zdjęcia tej panienki z programu na fotce: http://www.fotka.pl/profil/sylwusiaenha/ , nawet nie takie tragiczne.
Stary 2008-05-19, 21:23   #54
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
o bosz
ta dziewuszka wygląda na starszą ode mnie
Stary 2008-05-19, 22:00   #55
mala2806
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Sama nie wiem co mam napisać. Bo mam właśnie rocznikowo 15 lat, ale nie czuję się jak "mała ździra", mimo że kilka rzeczy się niestety zgadza.
Bardzo ważny jest dla mnie wygląd zewnętrzny, kosmetyki, nowe ciuchy. Niezrobiona, niechlujnie ubrana czuję się nieswojo. Jednakże nie zatraciłam wartości, które wpajano we mnie od dzieciństwa. Wiem kim jestem i robię to co czuję, nie mam zamiaru się zmieniać pod wpływem jakichś dziwkowatych dziewczyn, albo mody panującej, jeśli są wbrew mnie.
Z natury mam silny charakter. Jeśli czegoś chcę to dążę do tego, wszystkie cele, które sobie określę w 99% się sprawdzają. To samo się liczy z asertywnością. Nie mam zamiaru sięgać po papierosy, alkohol, lub co gorsza narkotyki, jeśli zażywa je tzw. "elita".

To prawda, media kreujące w obecnych czasach wyglądac kobiety, czy nastolatki nie zawsze dają dobry przykład. Mi, aż tak nie przeszkadza widok wymalowanych moich koleżanek, bo sama się maluję, tylko że zdecydowanie delikatniej od większości, jednakże jestem w stanie zrozumiem zgorszenie starszych. Denerwuje mnie jednakże, że dorośli przypisują "łatkę" wszystkim nastolatkom, nie patrzą na to, że jednak są inteligentniejsze osoby, które wcale nie są jak reszta tych wszystkich "laseczek", "suczek" itp.

Takie jest moje zdanie.
Również mam 15 lat rocznikowo. Zgadzam się z tobą, wygląd zewnętrzny jest bardzo ważny. Aczkolwiek zawszę bardziej zwracam uwagę czy dany ciuch jest wyprasowany, czysty niż czy w tej chwili jest modny. Zawsze wolałam wyglądać troszkę inaczej i zawsze mnie raziło jak pół miasta nosiło identyczne ubrania.

Tak jak ty jestem przeciwniczką alkoholu, papierosów i narkotyków i wręcz mnie razi jak ktoś mi proponuje papierosa lub pyta czy mam ogień, dlatego też zawszę proszę by nie palono w moim towarzystwie bo mi to przeszkadza i tyle.

A co do kosmetyków. Wiadomo, że jak ma się np problem z cerą to się będzie chciało jak najbardziej ukryć niedoskonałości. Jednak nie rozumiem dziewczyn, które mają śliczną cere i sobie maskę na piękne buźki nakładają.
mala2806 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 22:14   #56
Aguusia89
Raczkowanie

Nie moge sie powstrzymac, jestem ciekawa co powiecie na temat tej napalonej 16 ;P przebija chyba wszystkie
http://www.fotka.pl/profil/mysssszun...6563597917c2d5
swoja droga jestem ciekawa czy sa jakies specjalne kursy na to jak sie wypiac do zdjecia ;P
ale czego sie nie zrobi dla wysokiej sredniej...
Stary 2008-05-19, 22:15   #57
Chii1986
Zakorzenienie

To trochę taki znak naszych czasów. Np. w muzyce...kiedyś liczył się talent i dobry głos ..teraz liczy się fajne ciałko,skandale i lans... i potem rodzice nie wysyłają dzieci na kursy czy naukę śpiewania ale fundują operacje plastyczne.

Oczywiście to przykład przerysowany i uogólniający ale faktem jest,że inne wartości niż praca i intelekt są teraz "na topie" bo do pieniedzy i lepszego życia można przecież dojść przez łóżko, ostre wypowiedzi czy reality show.

Zgadzam się też,że nie ma co wszystkich młodych dziewczyn wrzucać do jednego wroka- są przecież takie,które nie poddają się takiemu "stylowi życia", zawsze są ci bardziej ulegający wpływom i ci mniej, jedni dorastają wcześniej inni później.

Ale z drugiej strony nie ma co wymagać odpowiedzialności i nie ulegania presji otoczenia od 14latki i tutaj potrzebni są rodzice by naprowadzić na właściwą drogę...oczywiście w ramach możliwości i rozsądku bo nie oszukujmy się,nawet jak ma się świetny kontakt z dzieciem to ono i tak może robić swoje.
Stary 2008-05-19, 22:26   #58
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguusia89 Pokaż wiadomość
Nie moge sie powstrzymac, jestem ciekawa co powiecie na temat tej napalonej 16 ;P przebija chyba wszystkie
swoja droga jestem ciekawa czy sa jakies specjalne kursy na to jak sie wypiac do zdjecia ;P
ale czego sie nie zrobi dla wysokiej sredniej...
Ty mi nic nie mów....widzę, że ona z mojego miasta jest...na szczęście tej gorącej szesnastki nie kojarzę

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 22:56   #59
Aguusia89
Raczkowanie

heh z mojego tez i nieraz jak zajrze na fotke to mi zal, ze tyle dziewczyn wystawia sie w ten sposob na posmiewisko.
Stary 2008-05-19, 23:00   #60
201804200947
Konto usunięte

Od razu-chociaż chyba już za późno-zaznaczam,że ja nie wymyśliłam tytułu.Przepisałam z tytułu artykułu,do którego link podałam.
To tak w razie,gdyby Rambo jednak zdecydowała się mnie nie adoptować

W artykule rzeczywiscie nie ma za wiele ale zawiera najważniejsze rzeczy-dla wielu nastolatek,niestety najważniejszy jest wygląd i zabawa a nie nauka.
Jednak też nie można generalizować,bo przecież mamy tu na Wizażu sporo nastolatek,które są naprawdę bardzo mądrymi osobami.

Ja również mieszkam obok szkoly podstawowej i gimnazjum.
Codziennie obserwuję wydekoltowane uczennice,uciekające przez dziurę w płocie z chłopakami.
Zdarzyło mi sie,że kiedy patrzylam czy nic nie jedzie,żeby przejść na drugą stronę ulicy zostałam zwyzywana przez jedną z takich dziewczyn.Chociaż naprawdę na nią w ogóle nie spojrzałam.Poszłam dalej i dopiero po jakims czasie dotarlo do mnie co powiedziała.A mianowicie-"co się k**wo patrzysz!?".
Wróciłam się do dziewczynki-stała z koleżankami-i spytałam-"przepraszam to coś do mnie bylo?"
Dziewczynka czerwona odparła zszokowana-"nie nie,ja tu do koleżanki mówilam...."
Często ją jeszcze potem spotykalam i zawsze było podobnie-"spier***aj!".Ja na razie nie reaguję ale myslę,że kiedyś po prostu przejdę się do szkoły i zwrócę uwagę jej nauczycielce.TYm bardziej,że sama tę podstawówkę kończyłam i nauczyciele oraz dyrektor pamiętają mnie.

Wydaje mi sie,że kiedyś nie widziałam tylu nastolatek tak wyglądających i tak się zachowujących.
Również kiedy ja byłam młodsza byli inni idole-nie było Dody,do której upadabnia się wiele znajomych dziewczynek a Kasia Kowalska czy Edyta Bartosiewicz.Obie diametralnie inne...
Jednak oczywiście wiele zalezy od rodziców.
Nie wiem czy powinni np gimnazjalistkom na pelen makijaz,farbe na wlosach,przekluwanie różnych częsci ciala i wyzywające stroje.Chociaż nie od strojów zależy co ma się w glowie...
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości