|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Hym, może i.może być, ale niby nie powinna w sumie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5042 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wogole mialam Ci powiedziec ze niektorzy jak sie dowiedzieli ze dalismy synowi na imie Eryk to reagowali tak jak ty pisalaś na Hugo ze skad takie imie i czy nie bylo innych? masakra ![]() co za ludzie.. 6200 niezla waga!!Cytat:
|
|
|
#5043 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda bardzo mało prawdopodobne mi się to wydaje.
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- POPROSTU myślimy o Tobie!! Mam nadzieję że u Was wszystko dobrze.
|
#5044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sie jutro zglaszam na Ip bo bedzie 8 dni juz po tp Poki co nic sie nie zapowiada chyba samo niestety. Boli mnie troche krocze jakbym sie od siodla poobijala i w nocy zdarza sie bolesny skurcz ale pojedynczy. Poza tym nic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5045 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
I mysle ze nie ma co sie ludzmi przejmowac. Teraz tylko same Antki i Zosie a mysle ze takie oryginalne imiona sa piekne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#5046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5047 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy kp go tak jak na pierwszym zdjęciu . Często tak śpimy tez bo inaczej nie śpimy Spróbuj espumisanu. Cytat:
Cytat:
My mieliśmy ten sam problem ze starszakiem. Miał być głuchym dzieckiem Potem okazało się , ze ma nadsluchote i dlatego tak. Miał mieć aparat zmniejszający dźwięki ale mu przeszło. Cytat:
Cytat:
![]() Ile Twój Przemus ma już tygodni? Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Daj znać co i jak
|
|
|
#5048 |
|
Zakorzenienie
|
Minini, nieźle z tym drugim imieniem. My daliśmy tylko jedno.
KociaMatka - zeby w szpitalu gładko poszło i zeby ci sie trafił miły i kompetentny personel! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5049 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinusia współczuję nie przejmuj się.
Moja tesciowa też próbuje rządzić ja się nie daje to próbuje mojego męża urabiac. Mnie wnerwia jej nękanie telefonami. Przez 5 lat nigdy do mnie nie dzwoniła. Od dwóch lat jak jestesmy małżeństwem i mieszkamy razem tez zero tel. Czasami do meza dzwonila bo on w delegacjach. W grudniu jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy tez ni dzwonila dopiero jak sie dowiedziala ze byłam w szpitalu wydzwaniala i mnie wkurzala gatkami swoimi. O czym wam pisałam. Wczoraj dzwoniła do męża a dziś mnie neka telefonami aż mi małą obudziła a szykowałam się na spacer. Czuje sie jakby mnie ktoś kontrolował. 4 miechy lezenia i chce troche wolnosci. |
|
|
|
#5050 | |
|
Raczkowanie
|
Dzieki, dam znac jak cos bede wiedziec. Jejku tak Wam zazdroszcze, ze Wasze Szkraby sa juz takie duze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5051 |
|
Zakorzenienie
|
Kocia matka
Trzymam kciuki już niedługo sama będziesz miała malucha przy sobie.Minini My daliśmy Kuba, wiec jest Hugo Kuba B. i każdy ma swoje, teście przeszcześliwi :/A z Tym reagowaniem to mam w nosie, uwielbiam mówić jak.ma na imię ostatnio sasiadka stwierdziła, ze będzie kimś wielkim z takim imieniem hihi, daj mu Boże, choć dla nas zawsze będzie wielki Hugo kończy za 52 minuty 4 tygodnie Ps: Boję się skoku w 5 tyg, oby było spokojnie jak dziś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za Was ✊️ Oby szybko poszlo ![]() Cashmere widze, że Przemcio chłop jak dąb ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#5053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5054 |
|
Zakorzenienie
|
I czekamy na Was i wasze maluszki
Dziewczyny dobrej nocki, abyśmy wszystkie się wyspały ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5055 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha Przemo skończył 5 tygodni
![]() Kociamatka kciuki za rozwój akcji u Ciebie! Jutro jedziemy na pobranie krwi, już się tym stresuję Mam nadzieję że rano w miarę bezproblemowo złapiemy mocz. Trzymajcie kciuki proszę.
|
#5056 |
|
Zadomowienie
|
Cashmere kciuki dla Was za badania! Przemo wagę za super ☺
Dobrej, przespanej nocki dziewczyny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5057 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Dziewczynki, stresik jest troche
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz ze dałaś na imię Hugo po znanym aktorze Hugo Weaving niech ludzie maja zagadkę 😜 Btw grał on w Lotr o Hobbit Cytat:
![]() Mój za 3dni będzie miał miesiąc wazy jakieś 5.5kg ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Ja mam taka kuzwa masakrę z tym kp ze ja prdle już nawet nie chce mi się pisać o tym. Jest rzyganie o zarcie na potęgę . Jestem mega osłabiona i co chwile mam wrażenie ze zemdleje
|
|
|
#5059 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, wszystkiego najlepszego dla Hugo z okazji miesięcznicy
![]() Cashmere, kciuki ![]() Samantha, My się karmimy. Właśnie się 10 minut szarpałam z nim bo nie chciał buzi otworzyć:/ no masakra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5060 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Sam na podpowiedz i życzenia
![]() Sam my obie urodziłyśmy 10-go ? Ty chyba też? I Wam dziewczyny dziękujemy również.kurde tak czekałam na poród... a tu szkrab ma już 4 tyg. My dziś karmimy się co 2 godziny, za szybko zasypia i za mało wtedy je żeby pospać dłużej. Może teraz pośpi dłużej, bo wisi od godziny na piersi. A ja mam.katar :/ Pestycyda Też już brakowało mi przed chwilą cierpliwości, bo Hugens nie mógł złapać sutka i raczki pchał, a one jeszcze Bardziej przeszkadzają... az ni gorąco ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi cały dzień brakuje cierpliwości. Mały na mnie wisiał cały piepfzony dzień . Próbuje sobie wizualizować pozytywne rzeczy i nie mogę . Mam mega blokadę. Mały wysysa ze mnie cała energię . Nie umiem go rozkminić i nie wiem czego on chce. Cały dzień tylko kombinuje co by tu wymyślić zeby mu i sobie pomoc , żeby było lepiej Widzę ze on się tez meczy. Zjadł z jednego cycka , z drugiego tez. Za jakaś niecała godzinkę dałam mu 150ml mojego mleka z butelki. Wychlal 140ml. Ciumkal buzia i dalej szukał wtf?! Przyjechała do mnie ciotka dać mi prezent na urodziny. Nawet sobie z nią nie pogadałam na luzie. Trzymała małego , ze może mnie trochę odciąży. Nichu chu nie dał się uspokoić. Mój mały ciagle chodzi on biega w miejscu. Mowie do Tz żebyśmy pojechali do lekarza ze może coś pomoże, a Tz mi mówi , ze ja szukam tylko problemów i dziury w całym i ze jemu nic nie jest i ze jest okay. Ale jak mały kweczy to Tz dupy nie ruszy żeby go wziąć. On go nie ponosi . Ja chodzę i go nosze . Tak zaczelam go nosić bo mi już jest wszystko jedno czy mi szew pęknie czy mi się zrobi przepuklina . Ja siedzę i mi łzy same jak groch lecą z bezsilności. Do tego mój starszak jest tak niegrzeczny ze ręce opadają. Zachowuje się jak głupek , dostaje dakiej wariacji i biega wrzeszczy jakby go z buszu wypuścili. Jak mu mowie , ze ma isc siadać jesc obiad to zaczyna ryczeć ze ja prdle mam ochotę go wygonić za drzwi z domu . Dziś rano jak mały spał jeszcze wyślizgnąłem się z łóżka po cichutki żeby ta glizda mnie nie wyczuła żebym mogła szybko prysznic wziąć na biegu, a starszak wparował do pokoju i skoczył na moje łóżko gdzie leżał mały i .uj po spaniu. Powiedziałam Tz ze ja mam wyrąbane na wszystko i idę się myć . Teraz wwalilam w małego espumisan i te wodę z koprem i imbirem , ponosiła go żeby mu się odbiło i Zawinelam go w kokon i zasną. Jak go Zawinelam to od razu zaczął odlatywać na łóżku wiec ja go nawet nie tykam . Niech spi tak jak jest bo to jest poprostu tykająca bomba. Mała - jak mały mnie tak cały dzień okupuje to ja czuje się jakby było ze 40stopni. Jestem nonnstop cała spocona. Oczywiście Tz tempa dzida nie rozumie, ze mi jest tak gorąco ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Pospal 30min Obudził się z rykiem i cycek poszedł w ruch . Oczywiście pije jakby żaby lykal.
|
|
|
#5062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My znowu jemy.vtym razem bez przebojów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#5063 |
|
Zakorzenienie
|
napisałabym ze teraz sie karmimy ale dzis tak naprawde od 23 Wiki wisi na cycku ona sie denerwuje bo nic nie leci tylko trzeba sie napracować a ja sie denerwuje jej nerwami.
Cycki mnie bolą takie kłócie promieniujące nawet jak mała nie siedzi na tym cycku co to może być? Jestem mega padnieta a Wiki oczy jak 5 zl i ani mysli o spaniu. Do tego próbuje wyrwać i brodawki. |
|
|
|
#5064 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi ktoś chyba dziecko podmienił. Całą noc grzecznie spał i tylko co 3h pobudka na karmienie. Przy drugiej takiej długiej drzemce obudziłam się po 2h i przez godzinę patrzyłam na niego czy wszystko ok :
Takie małe dzieci mogą długo leżeć na brzuszku? Bo mój się sam na brzuszek obraca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5065 |
|
Zakorzenienie
|
A my mieliśmy średnia nocke. Co 2 godziny wstawał, i dwie kupy jegogo i.mnie obudziły od 6 nie śpimy. I średnio widzę poranny spacer. Zobaczymy.
Jon Podbijam pytanie o spanie na brzuszku?? ![]() Fajnie, że pospaliście. Jestem mega głodna coś :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5066 |
|
Zadomowienie
|
Mala podpinam sie pod średnią nockę. My tez co dwie godziny i od 5 nie śpimy. A glodna jestem tak ze mam wrażenie ze mi sie żołądek do kręgosłupa przykleil.
Jon Nikos juz na brzuszek sie przewraca?? Łoooł ☺ Położna moja mówiła ze nawet caly dzień może tak dziecko leżeć jeżeli tylko lubi. To jest nawet lepsze od lezenia na plecach bo i glowka lepiej sor formuje i kupki ida i sie nie zachlysnie brzdac. Moja powinna bo ma delikatną przepukline ale sie wkurza bardzo. Jak zasnie to ja przewracam na brzuszek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5067 |
|
Zakorzenienie
|
No to piona
Kurcze czemu te maluszki sa takie nie odkładalne? Hugo jeszcze nigdy sam.nie zasnął... odkładam go zeby coś zrobić i ryk... no bez przesady... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5069 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mogą 2h leżeć . Jeśli on sam się obraca to ja bym kupiła monitor oddechu bo inaczej bym na zawał zeszła czy się w nocy we śnie nie poddusi. Cytat:
Ze starszakiem tez mało wychodziłam. Czułam się jak krowa i teraz tez tak się czuje :/ Mój mały zasną koło 22 i spi do tej pory a jest 1. Ja próbuje zasnąć ale nie umiem Cycki mi już pękają i mleko leci mi czuje. A jak on zasną to dosłownie flaki były tak mnie wyssał. Ględzi coś przez sen , mruczy, stęka masakraBoje się go nakarmić przez sen żeby go brzuch nie zaczął bolec . Normalnie mam sranie ze stresu jak pomyśle ze go nakarmię a on będzie potem cierpiał 😞 A w ogóle to wczoraj Tz go rozebrał i niósł do kąpieli do łazienki i stał starszak tez w łazience i mały nagle ni z tego ni z owego pocisnął kupskiem z działa i nakupczyl bratu na koszulkę i cały chodnik w łazience. Mój Tz oczywiście panikara nr 1 zaczął krzyczeć o matko o Boże odkrec kran opłucz go ja prdle . Zrobił takie zamieszanie ze się mały wystraszył i tez dlatego ze odkręciłam zimna wodę i on go włożył w nią Ale jak przypomnę sobie obsrakanego starszaka to leje w gacie ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
Mój właśnie tez ma ta krese biała dlatego się wydaje , ze ma taki duży brzuszek. Wiecie ze jak karmie go z butelki to on się nie krztusi i nie pije tyle powietrza , a jak z cycka to dramat jest. Kurna nie wiem co robić?! Cycki głupie 😒😤 Jon - mój tez tak się przewracał w szpitalu i w domu na początku, ale mu przeszło.
|
|
|
#5070 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odzywam sie bo pewnie się martwcie Mikołaj urodził sie 6.08 o godzinie 16. 58cm i 3510g. Poród był straszny tylko spokój lekarza i położnej uratowały sytuację. Malutki urodził się owinięty pępowina, zrobił smukłe i opil sie zielonych wód, nóżki miał już niedotlenienie. Boże jak go wzięli a on nie płakał tylko ulewal Zielona woda... Jak zaczął płakać to był najpiękniejszy dźwięk mojego życia. Trzymajcie mocne kciuki za niego czekamy jeszcze na kilka wyników póki co wszystko jest ok ale jak przychodzi wizyta pediatryczna to mam ciarki często mówią o nim że to cud ze tak ładnie już wygląda. Od zdjęcia balona czyli od 8 do 14 miałam już pełne rozwarcie szło bardzo szybko ale skurcze były bardzo słabe około 4cm mialam jeden ciągły ból byłam przerażona gdzie do 10cm. Do tego już od dnia poprzedniego ciągle krwawilam... Gdyby nie to że miałam super wyniki przed porodem to ja nie wiem jakby to się skończyło. Slanialam sie na nogach o 14 miałam 10cm ale skurcze tak słabe ze nie szlo nic, poród aktywny różne pozycje personel pomocny. Dostałam końska dawkę oxy ale ona na mnie nie działała
Malutki sie urodził i juz nic sie nie liczyło, łożysko tez się rozwalilo więc byłam lyzeczkowana, nacinali mnie też. Ze znieczuleń miałam tylko gaz ale on nie działał na nic innego nie było czasu. Przed łyżeczkowaniem a może szyciem sama już nie wiem coś dostałam zastrzykiem koło pochwy. Bardzo intensywnie nadal krawie ale przez to że parcie trwało dwie h boli mnie mocno kość krzyżowa, tylek, samo szycie moze nie specjalnie albo już nie poznaje, pozycja siedząca to męka, jestem na lekach przeciwbólowych boję sie ponownego lyzeczkowana. Była ze mną przyjaciółka i tak się cieszę ze była bo bez jej okładów to bym tam skonala. A i na dodatek ciagle wymiotowalam. Dopiero dzisiaj zaczynam dochodzić do siebie ale wiem, ze to wymaga czasu...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

jak super! Już się nie mogę swoich warsztatów doczekać 
w cyckach nadal mam śmietanę
położna chwaliła bardzo
🏻 następna wizyta 21 sierpnia. 
ze skad takie imie i czy nie bylo innych? masakra 
niezla waga!!
Ja sie jutro zglaszam na Ip bo bedzie 8 dni juz po tp
Poki co nic sie nie zapowiada chyba samo niestety. Boli mnie troche krocze jakbym sie od siodla poobijala i w nocy zdarza sie bolesny skurcz ale pojedynczy. Poza tym nic